abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 26 februari 2016 @ 16:57:56 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160235507


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/

[ Bericht 15% gewijzigd door Pietverdriet op 26-02-2016 17:33:39 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 februari 2016 @ 17:28:41 #2
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_160236262
Voor in de OP?
pi_160236752
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.

Dus ja, ze laten zien dat er beestjes in de dadels zitten. Doen ze daar verontwaardigd over? Proberen ze een relletje te creëren? Eerder het tegenovergestelde: ze laten zien dat die dadels prima te eten zijn en sluiten de aflevering af met het opeten ervan.
pi_160238521
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 februari 2016 17:53 schreef k_man het volgende:

[..]

[..]

Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.

Dus ja, ze laten zien dat er beestjes in de dadels zitten. Doen ze daar verontwaardigd over? Proberen ze een relletje te creëren? Eerder het tegenovergestelde: ze laten zien dat die dadels prima te eten zijn en sluiten de aflevering af met het opeten ervan.
vaak hebben ze één partij waar ze kritisch zijn (in dit geval de fabriek). Een beetje domme vragen stellen en soms een persoon een beetje voor schut zetten.
de chef-kok stellen ze niet één kritische vraag, ze staan alleen een beetje te lachen.
pi_160334877
Is surimi niet al een keer behandeld?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_160336206
Durf je geen eigen TT meer te maken, piet? ;)
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:12:09 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160351305
Wodka.
Er bestaan honderden soorten en merken. Het verschil? Dat proeft alleen een échte fijnproever. En zelfs die proeft het misschien niet. De Keuringsdienst kijkt eens diep in het wodkaglaasje, donderdag om 20.30 op NPO 3.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160351645
Ja, wodka is een vreemd product. Je maakt het door alcohol te destilleren uit graan, aardappels of iets dergelijks. Het is dan vrijwel pure alcohol, zonder geur, kleur of smaak. Vervolgens leng je het aan met water. Dat betekent dat wodka dus feitelijk nergens naar zou moeten smaken.
pi_160398851
60% _O_
  donderdag 3 maart 2016 @ 20:47:57 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_160399198
Foezelolie... mooi woord :D
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_160400431
Volgens mij is er in CUL wel eens een topic geweest waarin menigeen bij hoog en bij laag volhield enorme smaakverschillen te proeven, maar ook de subtiele nuances tussen duurdere merken zoals Stolychnaya. De fijne nuances van geraffineerde suikerbietsuiker blijkt nu.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator donderdag 3 maart 2016 @ 21:14:25 #12
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160400437
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 21:20 schreef k_man het volgende:
Ja, wodka is een vreemd product. Je maakt het door alcohol te destilleren uit graan, aardappels of iets dergelijks. Het is dan vrijwel pure alcohol, zonder geur, kleur of smaak. Vervolgens leng je het aan met water. Dat betekent dat wodka dus feitelijk nergens naar zou moeten smaken.
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?

Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.

Of wordt dat moet gefilterd?

En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 3 maart 2016 @ 21:19:05 #13
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_160400649
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?

Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.

Of wordt dat moet gefilterd?

En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.
Ik heb ook eens destillaten van hooi (raar!), peer en wortel geproefd, nou dat merk je echt wel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 3 maart 2016 @ 21:23:34 #14
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_160400852
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?

Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.

Of wordt dat moet gefilterd?

En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  Moderator donderdag 3 maart 2016 @ 21:44:26 #15
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160401673
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:23 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken :Y
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.

Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator donderdag 3 maart 2016 @ 21:47:09 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160401768
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.
Ik heb ook eens destillaten van hooi (raar!), peer en wortel geproefd, nou dat merk je echt wel.
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?
Oude jenever is wat meer traditioneler? Bevat zelfs jeneverbes las ik?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_160402023
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken :Y
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.

Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Ik weet niet hoe kirsch gemaakt wordt. Is dat ook pure alcohol, aangelengd met water? Is het enige verschil met wodka dat de alcohol uit kersen ipv graan komt?
  donderdag 3 maart 2016 @ 21:55:40 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160402188
Leuk. Een Nederlandse fabriek die gewoon pure (96%) alcohol bij de groothandel inkoopt, het aanlengt met water, dan een keer goed filtert en het vervolgens voorziet van een etiket waarop wat onzin staat en het verscheept en verkoopt in Rusland.
Kostprijs van een fles wodka ca. 1, 4o euro. Verkoopprijs....een enorm veelvoud daarvan, bovenop de accijnzen en de BTW.

Droge vent in die fabriek die op de vraag wat dan het verschil is tussen een fles van 12 euro en een fles van 40 euro als antwoord gaf: "de prijs". _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 maart 2016 @ 21:55:42 #19
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_160402189
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken :Y
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.

Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Er wordt een distillaat gemaakt van kersen. Eau-de-Vie
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_160402263
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
  donderdag 3 maart 2016 @ 22:00:14 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160402374
quote:
3s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Ersin heet ie en hij spreekt beter Arabisch en Russisch dan ik, dus zal ie wel niet zwakzinnig zijn. In tegendeel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 3 maart 2016 @ 22:00:26 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_160402381
quote:
14s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:55 schreef golfer het volgende:
Leuk. Een Nederlandse fabriek die gewoon pure (96%) alcohol bij de groothandel inkoopt, het aanlengt met water, dan een keer goed filtert en het vervolgens voorziet van een etiket waarop wat onzin staat en het verscheept en verkoopt in Rusland.
Kostprijs van een fles wodka ca. 1, 4o euro. Verkoopprijs....een enorm veelvoud daarvan, bovenop de accijnzen en de BTW.

Droge vent in die fabriek die op de vraag wat dan het verschil is tussen een fles van 12 euro en een fles van 40 euro als antwoord gaf: "de prijs". _O-
Je betaalt voornamelijk voor de uitmonstering.

1,40 is nog duur eigenlijk.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_160405392
quote:
3s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Spreek jij net zo goed Russisch als hij dan? Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.
pi_160405803
Ersin is cool :D ! Wel grappig dat uitgerekend de Turk naar Rusland wordt gestuurd voor wodkaproeverij. Ach, Turken drinken ook bier en Yeni Raki.
pi_160405951
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2016 23:18 schreef erikkll het volgende:

[..]

Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...
pi_160408055
quote:
3s.gif Op donderdag 3 maart 2016 23:39 schreef Ill-Skillz het volgende:

[..]

Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...
Doen ze allemaal. Bij zo'n bezoekje herhalen ze altijd nog even het antwoord, maar dan in vragende vorm.
'Kijk, hier worden de pinda's gepeld.'
- 'Gepeld?' :?

En vervolgens gaat zo'n man dan uitleggen hoe die pinda's gepeld worden.

Het is trouwens ook een trucje als je afgedwaald bent als iemand een verhaal aan het houden is, maar je dat niet wil laten merken. Gewoon het laatste woord van een zin herhalen als vraag. Niemand die doorheeft dat je de draad al lang kwijt bent.
"Bla bla bla blabla bla bla, nou afijn, dus wij naar het ziekenhuis."
- "Naar het ziekenhuis?!"
pi_160409248
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:47 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?
Oude jenever is wat meer traditioneler? Bevat zelfs jeneverbes las ik?
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.

Er zijn leuke innovaties in oude jeneverland trouwens. Ik kreeg een tijdje terug een flesje Zuidam oude jenever die 3 jaar op eikenhout had gelegen, echt lekker spul, beetje bourbon-achtig maar daar zonder het maiszoete, het is een ander zoet. Dat eikenhout staat het graan gewoon heel goed.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_160409456
Zuidam heeft inderdaad erg fijne borrels in het assortiment.
  Moderator vrijdag 4 maart 2016 @ 11:29:42 #29
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_160412540
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 08:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.

Er zijn leuke innovaties in oude jeneverland trouwens. Ik kreeg een tijdje terug een flesje Zuidam oude jenever die 3 jaar op eikenhout had gelegen, echt lekker spul, beetje bourbon-achtig maar daar zonder het maiszoete, het is een ander zoet. Dat eikenhout staat het graan gewoon heel goed.
Zuidam heeft een speltjenever, die is ook heel bijzonder.
Ik maak van jenever mijn eigen drankjes door er van alles in te lazeren en te laten staan :P Zo heb ik appeltaartjenever, daar zit bijna alles in wat ik ook in appeltaart stop. Daarna gebruik ik die jenever weer om de krenten en rozijnen die in de appeltaart gaan te wellen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_160412776
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 11:29 schreef djkoelkast het volgende:
Zo heb ik appeltaartjenever, daar zit bijna alles in wat ik ook in appeltaart stop.
Die maakt Hooghoudt ook :P Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naam :')


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2016 11:38:08 ]
  Moderator vrijdag 4 maart 2016 @ 11:45:23 #31
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_160413043
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 11:37 schreef CrashO het volgende:

[..]

Die maakt Hooghoudt ook :P Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naam :')
[ afbeelding ]
Whaha, ok, die van mij is wat donkerder :P
Zit o.a. in appels, rozijnen, krenten, vanille, suiker, boterbabbelaars (anders kreeg ik de boter er niet in), kaneel, anijs, cardemom, beetje zout en dat heeft dan een paar maanden getrokken, daarna de grove delen eruitgefilterd en voila :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 4 maart 2016 @ 15:49:47 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_160418948
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 11:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Whaha, ok, die van mij is wat donkerder :P
Zit o.a. in appels, rozijnen, krenten, vanille, suiker, boterbabbelaars (anders kreeg ik de boter er niet in), kaneel, anijs, cardemom, beetje zout en dat heeft dan een paar maanden getrokken, daarna de grove delen eruitgefilterd en voila :D
Die past hier ook
CUL / Likeurtjes zelf maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 maart 2016 @ 18:03:49 #33
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_160421769
quote:
3s.gif Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Ach wel nee man! Hij doet zo uit interesse, hij verplaatst zich in de kijker die het onderste uit de kan wil hebben. Sommige vragen die hij stelt lijken debiel maar kan er soms toe leiden dat fabrikanten toch meer gaan vertellen dan ze vooraf wilden. Ik vind het eerder zeer intelligent dan zwakzinnig.
  woensdag 9 maart 2016 @ 15:14:10 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160542700
Donderdag in de Keuringsdienst: natuurlijk aroma! De Keuringsdienst krijgt een beetje hulp van niemand minder dan Katja Schuurman, om de gesloten deuren van de aroma-industrie op een kiertje te krijgen!
https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/10156558798225366/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 9 maart 2016 @ 16:08:51 #35
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_160543960
quote:
3s.gif Op woensdag 9 maart 2016 15:14 schreef golfer het volgende:
Donderdag in de Keuringsdienst: natuurlijk aroma! De Keuringsdienst krijgt een beetje hulp van niemand minder dan Katja Schuurman, om de gesloten deuren van de aroma-industrie op een kiertje te krijgen!
https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/10156558798225366/
Interessant
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 10 maart 2016 @ 22:03:14 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160578133
Genetisch gemodificeerd gist geeft dus natuurlijke aroma's.
Natuurlijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160579830
quote:
14s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:03 schreef golfer het volgende:
Genetisch gemodificeerd gist geeft dus natuurlijke aroma's.
Natuurlijk.
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.

En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.

Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.

Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.

Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Whatever...
pi_160580111
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.

En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.

Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.

Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.

Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
eens met je
Do what you love, love what you do!
  vrijdag 11 maart 2016 @ 01:30:26 #39
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_160583088
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.

En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.

Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.

Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.

Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Natuurlijk niet. Als je mango wil, moet je een mango nemen. Mango-aroma is maar een verzameling moleculen bij elkaar die zorgen dat mango als mango smaakt, dat kan je op elke mogelijk manier produceren :P

Verder vrij saaie aflevering imho.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_160584993
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.


Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_160594703
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:

[..]

Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.
Whatever...
pi_160595330
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:

[..]

Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
- Ze geven de concurrentie liever niet meer informatie dan noodzakelijk, eerste reflex is geheimhouding.
- Ze hebben een hele marketingafdeling die het product romantiseert, maar in de fabriek ziet het er vaak niet smakelijk uit. Ook als je met uitsluitend biologische producten van verwende dieren en overbetaalde boeren een ontzettend gezonde aardappelsalade maakt, als je het mengt in een vat van 5000 liter ziet het er onsmakelijk uit.
- De KvW wil nog wel eens aan verdachtmakingen doen, zeker als hun research niet het gewenste schandaal oplevert. Ze doen een boel goed werk, maar ze zijn niet altijd even eerlijk en maken ook wel eens onschuldige slachtoffers.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 12 maart 2016 @ 11:44:07 #43
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_160609571
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 17:27 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsbericht :')
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_160613211
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 11:44 schreef Bravebart het volgende:

[..]

En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsbericht :')
Inderdaad :') Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma's :')
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_160621471
Pas nog werd gewaarschuwd voor aromakaarsen.
  zondag 13 maart 2016 @ 04:00:02 #46
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_160628740
quote:
9s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 15:34 schreef yosander het volgende:

[..]

Inderdaad :') Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma's :')
Vooral dat laatste ja _O-
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_160640830
Ik vond het juist een interessante aflevering. Aan de ene kant fascinerend wat er "technologisch" mogelijk is in de industrie, en aan de andere kant hoe zeer je wordt genept.
Built for Speed
  maandag 14 maart 2016 @ 01:06:15 #48
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_160653062
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 17:53 schreef HansvanOchten het volgende:
Ik vond het juist een interessante aflevering. Aan de ene kant fascinerend wat er "technologisch" mogelijk is in de industrie, en aan de andere kant hoe zeer je wordt genept.
Hoezo genept? Het is gewoon een grote definitiekwestie, dus genept is niet het goede woord imho :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  maandag 14 maart 2016 @ 08:01:07 #49
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_160653898
De aflevering over Vodka was erg goed, gewoon heel duidelijk zonder gedoe.
De aflevering over Aroma's vond ik niet zo goed, geen duidelijk uitleg over kunstmatige, synthetische, natuur identieke, natuurlijke aroma's en extracten.
  woensdag 16 maart 2016 @ 13:51:55 #50
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160713200
Donderdag:
Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café.
De Keuringsdienst gooit haar tentakels uit en vangt de inktvisring bij de staart. Maar of die ring puur uit inktvis bestaat?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')