quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond beide afleveringen gezocht rellerig. Zowel de dadelproducent als de surimiproducent gaven heel erg eerlijk inzage in wat hun product is, hoe het gemaakt wordt en medewerking aan het maken van het programma.
Als er iemand aan misinformatie deed was het de KVW met de vriendelijke Japanse meneer die een heel ander soort surimi had als die uit het proces.
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 16:43 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Tsja, zo doen ze dat al tijden. Even op Wikipedia kijken of er nog producten zijn waar ze gespeeld verontwaardigd kunnen doen terwijl die informatie allang publiekelijk toegankelijk is.
Waarom onderzoek doen naar het onbekende als je ook veel makkelijker een aflevering samen kunt stellen met informatie die
allang bekend is?
vaak hebben ze één partij waar ze kritisch zijn (in dit geval de fabriek). Een beetje domme vragen stellen en soms een persoon een beetje voor schut zetten.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:53 schreef k_man het volgende:
[..]
[..]
Dat rellerige, of die verontwaardiging, dat is iets wat jullie er kennelijk zelf bij bedenken. Het programma is er niet om dingen aan de kaak te stellen of zo. Het laat gewoon zien hoe het zit, zonder daar direct een waardeoordeel aan te koppelen.
Dus ja, ze laten zien dat er beestjes in de dadels zitten. Doen ze daar verontwaardigd over? Proberen ze een relletje te creëren? Eerder het tegenovergestelde: ze laten zien dat die dadels prima te eten zijn en sluiten de aflevering af met het opeten ervan.
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?quote:Op dinsdag 1 maart 2016 21:20 schreef k_man het volgende:
Ja, wodka is een vreemd product. Je maakt het door alcohol te destilleren uit graan, aardappels of iets dergelijks. Het is dan vrijwel pure alcohol, zonder geur, kleur of smaak. Vervolgens leng je het aan met water. Dat betekent dat wodka dus feitelijk nergens naar zou moeten smaken.
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?
Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.
Of wordt dat moet gefilterd?
En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:14 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik drink het spul zelf niet... Maar is zoiets als Kirschwasser ook niet precies hetzelfde dan?
Ook blank spul, dit keer gedestilleerd uit kersen.
Of wordt dat moet gefilterd?
En jenever dan? Hoe verschilt dat van vodka?
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keukenquote:Op donderdag 3 maart 2016 21:23 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Kirschwasser heeft een sterke geur en een wat zoet, bittere nasmaak.
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Kirsch en jenever (graanjenever, heeft dan weer niks met jeneverbes te maken, dan krijg je eerder gin) zit wel degelijk smaak aan.
Ik heb ook eens destillaten van hooi (raar!), peer en wortel geproefd, nou dat merk je echt wel.
Ik weet niet hoe kirsch gemaakt wordt. Is dat ook pure alcohol, aangelengd met water? Is het enige verschil met wodka dat de alcohol uit kersen ipv graan komt?quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.
Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Er wordt een distillaat gemaakt van kersen. Eau-de-Viequote:Op donderdag 3 maart 2016 21:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik weet idd dat er smaak aan zit, gebruik het 'vaak' in de keuken
Waardoor ontstaat die smaak dan? Want zoals in de uitlevering werd gezegd maakte het geen klap uit waar de alcohol uit kwam.
Of is de bereidingswijze geheel anders bij zoiets?
Ersin heet ie en hij spreekt beter Arabisch en Russisch dan ik, dus zal ie wel niet zwakzinnig zijn. In tegendeel.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Je betaalt voornamelijk voor de uitmonstering.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:55 schreef golfer het volgende:
Leuk. Een Nederlandse fabriek die gewoon pure (96%) alcohol bij de groothandel inkoopt, het aanlengt met water, dan een keer goed filtert en het vervolgens voorziet van een etiket waarop wat onzin staat en het verscheept en verkoopt in Rusland.
Kostprijs van een fles wodka ca. 1, 4o euro. Verkoopprijs....een enorm veelvoud daarvan, bovenop de accijnzen en de BTW.
Droge vent in die fabriek die op de vraag wat dan het verschil is tussen een fles van 12 euro en een fles van 40 euro als antwoord gaf: "de prijs".
Spreek jij net zo goed Russisch als hij dan? Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...quote:Op donderdag 3 maart 2016 23:18 schreef erikkll het volgende:
[..]
Dat 'debiele' wat je bedoelt, het 'huh, ik snap hier niks van', lijkt me gespeeld om een reactie uit te lokken.
Doen ze allemaal. Bij zo'n bezoekje herhalen ze altijd nog even het antwoord, maar dan in vragende vorm.quote:Op donderdag 3 maart 2016 23:39 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
Dat is m'n vraag. Is het nou een act of ...
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:47 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jonge jenever is tegenwoordig net als vodka las ik op Wiki?
Oude jenever is wat meer traditioneler? Bevat zelfs jeneverbes las ik?
Zuidam heeft een speltjenever, die is ook heel bijzonder.quote:Op vrijdag 4 maart 2016 08:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik snap persoonlijk niet waarom mensen jonge jenever drinken, oude is zoveel mooier en interessanter van smaak, een stuk gekleurder ook. Waar het bij wodka gaat om het eruit filteren van smaakjes, gaat het bij oude juist om het behoud en toevoegen van de smaken. Het is ook niet alleen maar ouder, het is een ander drankje dan jonge. Korenwijn is helemaal een mooie drank, niet zo complex als een goede whiskey, maar niks minder dan het gros van het buitenlands gedestilleerd.
Er zijn leuke innovaties in oude jeneverland trouwens. Ik kreeg een tijdje terug een flesje Zuidam oude jenever die 3 jaar op eikenhout had gelegen, echt lekker spul, beetje bourbon-achtig maar daar zonder het maiszoete, het is een ander zoet. Dat eikenhout staat het graan gewoon heel goed.
Die maakt Hooghoudt ook Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naamquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:29 schreef djkoelkast het volgende:
Zo heb ik appeltaartjenever, daar zit bijna alles in wat ik ook in appeltaart stop.
Whaha, ok, die van mij is wat donkerderquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:37 schreef CrashO het volgende:
[..]
Die maakt Hooghoudt ook Alleen noemen ze hem moonshine en verkopen hem onder een hipster naam
[ afbeelding ]
Die past hier ookquote:Op vrijdag 4 maart 2016 11:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Whaha, ok, die van mij is wat donkerder
Zit o.a. in appels, rozijnen, krenten, vanille, suiker, boterbabbelaars (anders kreeg ik de boter er niet in), kaneel, anijs, cardemom, beetje zout en dat heeft dan een paar maanden getrokken, daarna de grove delen eruitgefilterd en voila
Ach wel nee man! Hij doet zo uit interesse, hij verplaatst zich in de kijker die het onderste uit de kan wil hebben. Sommige vragen die hij stelt lijken debiel maar kan er soms toe leiden dat fabrikanten toch meer gaan vertellen dan ze vooraf wilden. Ik vind het eerder zeer intelligent dan zwakzinnig.quote:Op donderdag 3 maart 2016 21:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik kan me altijd zo verbazen over Ersan.
Chille gast, maar komt af en toe over als een debiel. Is dat nou een act of is hij echt een beetje zwakzinnig?
Interessantquote:Op woensdag 9 maart 2016 15:14 schreef golfer het volgende:
Donderdag in de Keuringsdienst: natuurlijk aroma! De Keuringsdienst krijgt een beetje hulp van niemand minder dan Katja Schuurman, om de gesloten deuren van de aroma-industrie op een kiertje te krijgen!
https://www.facebook.com/keuringsdienst/videos/10156558798225366/
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:03 schreef golfer het volgende:
Genetisch gemodificeerd gist geeft dus natuurlijke aroma's.
Natuurlijk.
eens met jequote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.
En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.
Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.
Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Natuurlijk niet. Als je mango wil, moet je een mango nemen. Mango-aroma is maar een verzameling moleculen bij elkaar die zorgen dat mango als mango smaakt, dat kan je op elke mogelijk manier producerenquote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is toch een levend best, die gist... nou, dus vandaar.
En dat allemaal omdat de geitenwollensokkenbrigade wel goedkope maar toch 'natuurlijke' producten wil. Want niet-natuurlijk is ongezond ofzo... ookal zijn het exact dezelfde moleculen.
Dan maken ze ze met een levend beestje is het weer niet goed.
Het enige punt van kritiek is dat dit soort dingen niet gewoon verteld worden. Dat is dom en men zou dit gewoon op straat moeten gooien. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Als je echt mango-aroma wilt, moet dat uit mango's komen. Daar wordt het nogal... duur van. En we willen nu eenmaal mangosap voor een euro. Als we voor voedsel net zoveel wilden betalen als voor een iPhone was dit helemaal geen issue.
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?quote:Op donderdag 10 maart 2016 22:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
. De meeste voedselfabrikanten hebben weinig te verbergen.
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:
[..]
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
- Ze geven de concurrentie liever niet meer informatie dan noodzakelijk, eerste reflex is geheimhouding.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 09:25 schreef RipCity het volgende:
[..]
Daarom hebben ze altijd zo'n probleem met kdvw die wil filmen?
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsberichtquote:Op vrijdag 11 maart 2016 17:27 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Omdat er veel domme mensen werken bij veel domme bedrijven, daarom. Angst. En ouderwets denken.
Inderdaad Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma'squote:Op zaterdag 12 maart 2016 11:44 schreef Bravebart het volgende:
[..]
En omdat er veel domme mensen kijken, waardoor het soms beter kan zijn om maar niks te laten zien, dan wel. Zat gister voor de grap even op de FB-site van de Keuringsdienst te kijken en daar ontbreekt de nuance totáál bij alle reacties onder het nieuwsbericht
Vooral dat laatste jaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:34 schreef yosander het volgende:
[..]
Inderdaad Monsanto en de overheid krijgen de schuld en er worden zelfs mensen ziek van aroma's
Hoezo genept? Het is gewoon een grote definitiekwestie, dus genept is niet het goede woord imhoquote:Op zondag 13 maart 2016 17:53 schreef HansvanOchten het volgende:
Ik vond het juist een interessante aflevering. Aan de ene kant fascinerend wat er "technologisch" mogelijk is in de industrie, en aan de andere kant hoe zeer je wordt genept.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |