abonnement Unibet Coolblue
pi_161075063
FG Food Labs is top! Mooie fotos ook! Ik ging vroeger ook graag op de zondag naar Bird voor het 3 gangen menu van de chef. Maar volgens mij doen ze dat helemaal niet meer. Ben jij daar al eens geweest Iwanius?
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 31 maart 2016 @ 15:51:03 #127
414785 sirdanilot
pi_161075137
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 08:41 schreef robdriessen het volgende:
Toevallig hebben we thuis afgelopen zondag zelf Okonomiyaki gemaakt! (En de Shizublaadjes per ongeluk in de koelkast laten liggen :@ )

Mooie foto's en smakelijke gerechten weer. Met een beetje geluk ga ik vrijdag eens langswippen bij FG's Noodlebar.
Maak koreaanse kimchi van de shisoblaadjes, is heerlijk ! Let wel, dat is een kimchi die niet zo ontzettend lang houdbaar is.

Een andere optie is een koreaanse pickle maken met soyasaus van de shisoblaadjes, ook erg lekker.

Kijk voor recepten op de site van Maangchi, één van de beste en leukste koreaanse receptensites imo.

Wij hadden die dingen ooit in de tuin, maar als ze in NL groeien worden ze nogal vezelig en taai. Denk dat het in NL te koud is voor lekkere Shiso. Of we hadden de verkeerde varieteit. Alsof je onkruid aan het vreten was :( (zei mn vader op z'n zeeuws: 'tis hlad vuulte !')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_161078269
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:47 schreef vinc81 het volgende:
[knip] Ik ging vroeger ook graag op de zondag naar Bird voor het 3 gangen menu van de chef. Maar volgens mij doen ze dat helemaal niet meer. Ben jij daar al eens geweest Iwanius?
Iwanius bij Bird. :s)
pi_161088835


Waar?




© Elizabethonfood.


© Google




Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016 GL Rotterdam

Wat at / dronk je?


Gewoon zin in een top champagne dus kies je een Krug,toch wel qua Huis "de Bentley"
onder de champagnes. Schijnbaar is men bij Parkheuvel ( zie overdreven duim die ik
pas later op de foto terug zag) ook erg in hun nopjes als ik een fles van Huize Krug
bestel want tikt gelijk lekker aan op de rekening, alsof de rest niets kost. |:(



Jeu..en daar zijn ze weer die Parkheuvel 'knabbels' *O* Nou vooruit: o.a:Kerrie,
kummel en kaas op filodeeg.Wonton met ganzenlever en zoetzuur,gemarineerde
groenten.Tosti van Pata Negra met truffel.Vitello tonato met sesam en zuurdesem.

Lekkah! :9~



-O- Dit is wel erg Madurodam formaat.Maar goed, amuse dus wat wil je. Het is o.a.een stukje kalfshartzwezerikmet een vinaigrette van
o.a. Crème Fraiche en in knoflook gebakken aardappelstukjes. Mja..hap-slik-weg en mijn Krug smaakte lekkerder en volgde met een
slok uit mijn glas er achteraan. })



Hee..een oude bekende en wel een stukje tarbotfilet gebraden in boerenboter i.c.m. kalfswang,knol
en bleekselderij en een sereh-kaneeljus. Jah..lekker en i.c.m.een slok van mijn Krug smaakt dit gerechtje
nog beter. "Krug verlicht uw gerecht." :')



Zat zo te genieten van mijn Krug dat ik even vergeten was bij het uitserveren van dit volgende gerecht een foto te
maken waardoor ik pas na een hap of wat doorkreeg dat ik deze gang nog niet had vastgelegd op beeld. Het is gebakken
nieroogkreeftjes met een zoetzuur, gemarineerde rettich met een aardpeerzalf, in een gel van gefermenteerde knoflook
met een lichte kerrie-appel vinaigrette. De subtiliteit van dit gerecht komt duidelijk naar voren bij het verorberen van dit
gerecht.Topper!



Gebakken reerugfilet met een kortsje van amandel,pistache en gebrande uien,knolselderij,spitskool
en afgemaakt met een reejus verrijkt met chartreuse.Lekker en hartig gerecht met volle smaken!



Laatste gang en wel het dessert bestaande uit o.a.crème en een sorbet ijs van tamarillo geserveerd
met diverse bereidingen van Valrhona’s Caramelia chocolade en een essance van hibiscus. Jah...
lekkere afsluiter en smaakt vooral zo goed i.c.m.het laatste restje Krug uit de fles. :Y



Mjah..wat kazen gewoon vanwege een opwelling die du moment dit werd uitgeserveerd weer verdween. Ik heb het ook gewoon zo laten staan tot verbazing van de bediening die dit ook niet in rekening hebben gebracht. Netjes en ik heb mijn dank extra laten blijken bij het scheiden van onze wegen. :s) .


Impressies / Of op aanmerkingen

Nou ja, eentonigheid lijkt meer het sleutelwoord hier want de teksten onder de geplaatste foto's spreken boekdelen. Het was weer allemaal prima in orde in zowel presentatie als smaak en heb met een tevreden gevoel afscheid genomen.Tot de volgende keer!

Cijfer

8 / 10
  vrijdag 1 april 2016 @ 06:38:17 #130
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161090041
Oh die kaas had ik wil willen opeten zo te zien. :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161093821
Die zullen wel gedacht hebben, hij heeft er geen kaas van gegeten 8)7 Ziet er weer goed uit, maar inderdaad de amuse is echt een "stukje"
  vrijdag 1 april 2016 @ 12:46:23 #132
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_161094471
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  vrijdag 1 april 2016 @ 12:47:46 #133
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161094492
Maar 1 fles Krug tijdens het hele diner? Watje. :{w ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 1 april 2016 @ 14:56:03 #134
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_161097119
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
Verbaast me niets. Lunch er af en toe en als er 2 andere gasten in de zaak zitten, is het veel. Wel jammer, vind het een aardig concept en de vegetarische bowl heeft een goede preis-leistungverhouding.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 1 april 2016 @ 15:22:25 #135
130803 Gripper
Get a grip
pi_161097531
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:46 schreef Kopstoot het volgende:
Binnenkort geen noodle bowls van Francois meer te zien hier. Die zaak gaat dicht begrijp ik en in het pand komt restaurant FG zelf. Is dat niet wat dichtbij Foodlabs?
t is net monopolie he. Eerst het maximale aantal huisjes in die straat neerzetten, en dan die huisjes inruilen voor een hotel. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_161097805
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 06:38 schreef Isegrim het volgende:
Oh die kaas had ik wil willen opeten zo te zien. :9~
Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert. :Y)
pi_161097861
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 15:39 schreef bloodymary1 het volgende:

[..]

Dan pak ik die reerugfilet en dat dessert. :Y)
Neem ik de Krug.
(Arme Iwanius, houdt ie bijna niets meer over :'( ) ;)
Make my day!
  zaterdag 2 april 2016 @ 15:05:26 #138
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161118100
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:14:51 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161123940
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:23:08 #140
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161124172
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik weet nagenoeg niks van de Mexicaanse keuken, maar ik begreep altijd dat TexMex bijna een eigen keuken is, anders dan Mexicaans.
Dat klopt.

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D Sterker nog, niet zo lang geleden was Texas nog Mexico. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:36:31 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161124600
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:

[..].

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D
Owja. Tuurlijk. Domvamme.
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:45:58 #142
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161124913
Maar TexMex is ook niet te versmaden. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161125072
Wat heb je op dan?
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:53:46 #144
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161125153
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:50 schreef Tem het volgende:
Wat heb je op dan?
Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161125217
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
Nice :Y ook maar eens uitproberen. Is het prijzig?
  zaterdag 2 april 2016 @ 19:58:08 #146
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161125312
quote:
7s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:55 schreef Tem het volgende:

[..]

Nice :Y ook maar eens uitproberen. Is het prijzig?
Neuh. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:34:52 #147
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161128818
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:23 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat klopt.

Maar dat wil nog niet zeggen dat je in Texas geen echt Mexicaans kunt krijgen. Het stikt daar van de Mexicanen. :D Sterker nog, niet zo lang geleden was Texas nog Mexico. :P
But we're gonna build a wall... and it's gonna be YUUUUUUGE! and Mexico is gonna pay for it.

:')
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:35:28 #148
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_161128835
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Alle taco's die op de kaart staan (×2) en empanada's en quesadillas. :9 Oh en pisco sour. :9
Fotorapportage staat straks in het andere topic? :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_161158948
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:05 schreef Isegrim het volgende:
Iwanius, ik weet niet of je al bij La Taquería bent geweest, maar zo niet, ga er vooral even heen binnenkort. :9~

Eindelijk écht Mexicaans in Nederland. :9 Taco's zoals ik ze ken uit Texas. ^O^
Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)

I'll pass,maar dank voor de tip.. :s)



Waar?















FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Knabbelhapje gevuld met een kipfilet stukjes in een Indiaas curry marinade.





Drie verschillende bowls: (bo-naar be) Spicy beef/gamba's combinatie,gamba curry en als laatste beef curry.


Impressies / Op of aanmerkingen:

Nou ja,zoals al eerder bij mij bekend en wat ik met een enkeling achter de schermen op FOK! al
deels deelde (vorig jaar?) is nu dus algemeen bekend en wel dat FG Noodlebar ermee ophoudt
te bestaan ter faveure van het vlaggenschip restaurant FG dat nu nog gesitueerd is aan de LIoydstraat,
maar straks dus op de plek van de Noodlebar zal herrijzen zodat er 1 grote gecentraliseerde FG horeca
onder en bij de Hofbogen gevestigd zal zijn.

Gisteravond dus voor het laatst wat bowls bestelt en ter plekke bijgepraat met Francois zijn vader
die voor de gelegenheid ook even langskwam terwijl Francois zelf door afwezigheid schitterde
gewoon, omdat hij al druk bezig was e.e.a.op te ruimen dan wel te verhuizen en dus tussen de Hofbogen
en de LIoydstraat op en neer pendelde.

De drukte van nieuwsgierige en vaste klanten voor deze zaterdag was gelukkig verdeeld over de
gehele dag zodat het niet te vol werd bij de Noodlebar als je binnen wilde komen en je dus rustig
kon staan,rondkijken dan wel een plek uitzoeken om wat te gaan eten.

Oké, maar wat vond jij nu van deze FG ervaring/opzet op Noedelgebied?


Francois doet er heel goed aan zich op dat de focussen waar hij echt de beste in is en dat zijn niet de noedels,
hoe goed de kwaliteit van zijn ingrediënten/producten ook waren; De Aziatische keuken en diens bereidingen
kan hij beter voor die specifieke smaken die je ervan verwacht aan anderen overlaten en gewoon zoals ik,van tijd
tot tijd de beste toko's bezoeken die ook goede noedels serveren en er dan gewoon van genieten als gast..

Cijfer:
7
/ 10

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 03-04-2016 23:01:31 ]
pi_161159080
quote:
2s.gif Op zondag 3 april 2016 22:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik ken het al een tijdje maar bewust gemeden en ik vind het best wel prijzig voor wat ze bieden en de kwaliteit is misschien voor Nederlandse begrippen redelijk maar als je in Spanje zelf vaak bent geweest of Catalonie, dan vind ik dit zijn geld niet waard,verre van traditioneel en eigenlijk de zoveelste die wat aanbiedt onder het mom van traditioneel en origineel overgoten met een typische aankleding zodat je als gast/klant gelijk al onder de indruk bent (en dan het eten als het een beetje goed klinkt en bekend eruit ziet,ook algauw goed vind.)

I'll pass,maar dank voor de tip.. :s)

Maar zeg je dit nu omdat je er al bent geweest of zijn dit gewoon vooroordelen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')