abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_160096295
Het valt mij op dat onder de aluhoedjes zich heel veel antisemitische sentimenten verschuilen.

Even gekopieerd uit een eerdere post:

Zelfs op een linksgeoriŽnteerde aluhoedjessite/wiki heb ik echt het vermoeden dat er best wat antisemitisme achter veel dingen zit.

Zie bijv. hoe positief ze bijvoorbeeld zijn over Corbyn. Dat verraadt toch wel een linkse positie:

https://wikispooks.com/wiki/Jeremy_Corbyn

Maar, dan beweren ze dat hij door de zionisten tegengehouden wordt die tevens de media zouden bezitten. Omdat hij kritisch op IsraŽl zou zijn.

Bijv:

quote:
A useful analysis of the paranoia of the Jewish-dominated British Establishment and its media at the prospect of the Labour Party being led by someone who is not 'de-rigeur' subservient to the Israel Lobby
Wat toch weer een "joods complot" zou voorstellen.

In die zin vind ik dat het concept New Antisemitism best valide is misschien.

Een ander voorbeeld van antisemitisme op zo'n aluhoedjessite. 9/11 is uiteraard gedaan door de zionisten. :')

https://wikispooks.com/wiki/9-11/Israel_did_it

Incl. davidsterren bij verdachte figuren.

Zowel van rechtse als linkse aluhoedjes heb ik geconstateerd dat heel vaak antisemitisme een groot verbindend element is.

Maar mijn grote vraag is eigenlijk, wat maakt het dat antisemitisme zo wijdverspreid is onder complotdenkers? Is het misschien toch de historische wortels die in de Protocollen van Zion zitten?

Wat mij opvalt bij veel complotdenkers is dat ze vaak in verschillende categorieŽn vallen:

- Het kapitalisme werkt perfect, maar de Ander zorgt ervoor dat het niet werkt. Vaak zijn deze complotdenkers reactionair van aard en verlangen ze naar "de goede oude tijd" waarin de Ander nog niet zorgde voor de onrust
- Het systeem werkt niet, maar de Ander zorgt ervoor dat mijn ideologische doelen niet worden bereikt (dit zie je naar mijn mening meer onder linkse complotdenkers). Hoewel hier wel een klein beetje validiteit in zit naar aanleiding van bijvoorbeeld Operatie Gladio en COINTELPRO.
There is only one religion
  zondag 21 februari 2016 @ 17:42:05 #2
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_160096725
Okee, vandaag bij toeval gestuit op een interessant artikeltje op het blog OpinieZ. Gaat over een interview met Joost NiemŲller waar terloops de naam van de auteur Kevin MacDonald valt. Hier de wikipedia pagina van MacDonald: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_B._MacDonald

En ik plaats hier meteen even het artikeltje van OpinieZ door Ruben Gischler. Ik vind het wel een sterk stuk aangezien het een aantal verbanden legt die ik niet gezien had iig.

quote:
Joost NiemŲllers flirt met antisemiet MacDonald

Maja Mischke en ondergetekende kwamen Joost interviewen over Janmaat en al gauw ging het gesprek over etniciteit. Joost trok een gewichtig gezicht en sprak over een etnische overlevingsstrategie.[/b]

Dat kon je volgens hem goed bij Joden zien, die bevinden zich altijd in de bovenste regionen van de maatschappij. Achteloos frommelde hij even een titeltje er tussendoor en mompelde een naam van een heuse professor. Heel interessant, een zekere Kevin B. Macdonald.

“Joodse etnische overlevingsstrategie”
MacDonald had zomaar de etnische strategie over 3000 jaar Joodse geschiedenis geanalyseerd. Niet in ťťn boek, maar in een trilogie. Naar buiten toe doen Joden volgens hem zich liever niet als Joden voor, maar naar binnen toe moeten zij hun groep wel in stand houden. Daar zit dus de uitdaging in. Wat heeft MacDonald nu over die etnische strategie ontdekt? Namelijk dat Joden het voortouw nemen in bewegingen die de postmoderne multiculturele samenlevingen stimuleren, want dat is Joods belang omdat zij dan niet zo opvallen.

Joost strooit daarbij met namen als Marcuse, de Frankfurter Schule en de antisemiet Marx. Zijn antisemitisme was volgens deze theorie alleen maar voor de bŁhne, terwijl hij ondertussen keihard bezig was Joodse belangen na te streven door zijn Joodse volgelingen aan te zetten tot genocide op het Russische volk. Dit zegt Joost niet, maar Kevin MacDonald. Dan hebben we nog Freud. Volgens Joost heeft Freud eigenhandig de traditioneel Westerse familiewaarden opgeblazen en alles gereduceerd tot seks en lust alleen maar om Joodse belangen na te streven. Nee, het is volgens Joost echt geen complottheorie, maar veel interessanter: een etnische overlevingsstrategie.

Joden die de westers christelijke samenleving ondermijnen door de traditionele gezinswaarden op te blazen, migratie te stimuleren en de multiculturele samenleving te promoten. Ik geloof dat ik daar het eerst over las in 2005 bij de buitencategorie reaguurders die zo nu en dan vanuit diepe krochten opdoken op de reguliere fora. Volgens hen waren het “Joden” als Ed van Thijn, Hedy d’Ancona en Jacques Wallage die achter de migratie en de multiculturele samenleving zaten en blijkbaar niet Marcel van Dam, Jan Pronk, Ella Vogelaar, Ria Becker, Bas de Gaay Fortman en noem maar op.

Waarschuwingsbordje
Inmiddels zijn dit soort ideeŽn bijna mainstream. Zie bijvoorbeeld het hitfilmpje With Open Gates op Dumpert en GeenStijl waarin met pompende adrenaline de huidige migranteninvasie nogal hitsig in beeld wordt gebracht. Schuld zijn de zionisten, blijkt uit een quote van Nick Griffin van de British National Party. Een totaal verknipt interviewfragmentje uit 2008 van een Joods Zweedse multicultina, waarmee de clip wordt afgesloten, doet de rest.

Joost zal waarschijnlijk ontkennen dat het zionisten zijn en het eerder verklaren uit de “Joods etnische overlevingsstrategie”. Dat iedereen – ook de lezers van dit blog – dit soort onzin klakkeloos als zoete koek slikt, verbaast mij misschien nog het meest en zegt veel over de totale verwarring waarin wij leven.

Het is jammer dat NiemŲller bijna onweersproken zijn gang kon gaan. Dat wij daar een klein waarschuwingsbordje bij hebben geplaatst kon Joost niet echt bekoren. Dat was volgens hem labelen en dan zit je te veel gevangen in politiekcorrect denken. Voor Joost NiemŲller aanleiding om op zijn eigen website nogmaals Kevin MacDonald aan te prijzen als een moedige wetenschapper die door sommigen voor verkapt antisemiet wordt uitgemaakt. Daar is NiemŲller het helemaal niet mee eens.

De Marx van de antisemieten
John Derbyshire – iemand die er bepaald niet om verlegen zit de politiek-correcte goegemeente op de kast te jagen – noemde Kevin MacDonald de “Marx van de antisemieten”. MacDonald is de grote inspiratiebron voor de nieuwe stijl pseudowetenschappelijke nazitaal die ook buiten neonazikringen steeds meer navolging krijgt. Voor opper-antisemiet, Holocaustontkenner en white supremacist David Duke, de voormalige Grand Wizzard van de Ku Klux Klan, is Kevin MacDonald een van de grootste hedendaagse wetenschappers. Hij heeft hem doen inzien dat racisme bij Joden genetisch bepaald is. Quasi beargumenteerd en maar verbaasd zijn dat “vrije zuivere” wetenschapsbeoefening en “waarheidsvinding” die zij bedrijven op zoveel weerstand stuit.

Het moet gezegd worden dat Kevin MacDonald nogal vindingrijk is in zijn disclaimers. Nee, er is niets zo kinderachtig als een Joods complot, maar er is wel sprake van een etnische strategie. Het is een argument waar de ongeÔnformeerde Niemoller als een blok voor valt. Waarschijnlijk heeft hij alleen bij MacDonald ooit iets over de geschiedenis van het Jodendom gelezen. Ik kan mij zomaar voorstellen dat het zelfs in de versie van MacDonald voor de de ongeÔnformeerde lezer iets adembenemends kan hebben, waardoor hij wellicht het gevoel kan krijgen de hele package deal in een keer te krijgen.

Moedwillige verdraaiingen
MacDonald haalt alles uit de kast om te bewijzen waarom de “Joods etnische strategie” er op gericht is de Blank Christelijke samenleving te ondermijnen. Gebaseerd op feiten in een kwaad daglicht, halve waarheden en moedwillige verdraaiingen. Zo is een stichtelijk licht provocerend artikeltje van een publicerende rabbijn over “de verdiensten van haat” voor MacDonald het bewijs voor “de normatieve fanatieke haat” in het Jodendom.

Elk artikel dat je van MacDonald aanklikt ontaardt vroeg of laat in het fulmineren tegen de “agressie” en de “openlijke vijandigheid” van Joden tegenover de traditionele christelijke samenleving in Europa en Amerika. Hun haat is volgens MacDonald zo diep, dat zij na duizenden jaren zelfs Nebukadnezar niet kunnen vergeten, want Edward Gibbon verbaasde zich in de achttiende eeuw ook al over het fanatisme van Joden in de oudheid.

Zo plukt Kevin MacDonald zijn notenapparaat bij elkaar om te bewijzen dat de “etnische strategie” van Joden gericht is op een program of ethnic warfare om door middel van migratie en multiculti de blanke samenleving kapot te maken. Wat vooral opvalt is Kevin MacDonalds eigen haat tegen het Jodendom en hoe hij zijn eigen obsessie met evolutie, genen en ras projecteert op Joden.

Openlijk antisemitisch
Tekenend is het tabelletje waar MacDonald graag mee wappert. Het gaat over de “culturele oorsprong” van Joden ten opzichte van Europeanen. Bij “sociale structuur” staat bij Europeanen: “individualistisch; republikeins en democratisch” en bij Joden: “collectivistisch; autoritair en charismatische leiders”. Xenofobie is bij Europeanen relatief laag en bij Joden “relatief hoog; hyperetnocentrisch”.

Intellectueel gezien stellen Europeanen belang in “reden en wetenschap”, terwijl Joden juist belang hechten aan “dogmatiek, groepsdwang en de autoriteit van charismatische leiders”. Dit is niet eens verkapt antisemitisch, maar openlijk antisemitisch. Zoals ťťn van zijn critici terecht opmerkt zegt het ook iets over zijn gammele wetenschappelijke methode om Joods collectivisme uit het Oude Testament te vergelijken met Engels individualisme uit de achttiende en negentiende eeuw. Op holocaustontkenning heb ik MacDonald niet kunnen betrappen. Wel dat volgens hem Joden het over zichzelf hebben afgeroepen.

Nazimuppets
In het aanprijzen van Kevin MacDonald verdoezelt Joost NiemŲller al dit soort kwesties of hij ziet het domweg niet. Hij beklaagt zich daarentegen dat wij MacDonald associŽren met de rabiate Jodenhater David Duke. Dat was volgens hem labelen waar niemand wijzer van wordt. Maar Kevin MacDonald schuift ondertussen wel maandelijks aan bij de podcasts van David Duke, waarin zij als twee nazimuppets gezamenlijk hun gal spuwen over de vermeende Joodse manipulatie van de komende Amerikaanse verkiezingen. Waarbij zij ook nog even hun beklag doen over genocides die Joden op hun naam zouden hebben staan. Daar hoor je volgens het tweetal niemand over.

De enige kritiek die Joost NiemŲller op Kevin MacDonald kon verzinnen, was dat hij het alleen maar over “linkse Joden” zou hebben, terwijl er volgens Joost ook rechtse nationalistische Joden zijn. Daar moet Joost wel heel lang over hebben nagedacht. Maar Kevin MacDonald schreef zijn werk in de jaren negentig, toen de Joodse stem op de Republikeinen amper een issue was. Toen al maakte MacDonald zich woedend over Joden die Amerika met een pro-migratie agenda kapot maakten, terwijl ze in Israel zelf wel aan een homogene samenleving werkten.

Inmiddels is MacDonald van mening dat de Joden nu ook als een koekoeksjong de Republikeinse Partij uitwonen. Volgens hun overlevingsstrategie doen zij zich alleen maar voor als rechts, maar ondertussen voeren zij gewoon hun anti blanke Amerika- en pro-Joodse agenda uit.

Etnische pionnen
Het gaat mij er niet om dat je George Soros of Richard Pearl geen eikels mag vinden, want dat zijn ze; of dat je geen terechte of onterechte kritiek op Freud of de erfenis van de Frankfurter Schule mag hebben. Zelfs de inbreng van links-liberale Joden in het versoepelen van de migratiewetten in de USA mag onder de loep genomen. In die tijd, de jaren zestig waren er tal van begrijpelijke en voorstelbare redenen voor progressieve Joden en de radical chic om daar voor te zijn. Het waren andere tijden. Amerika op het toppunt van haar macht. West Europa op het toppunt van haar welvaart. Ook Joost was toen anders. Hij was bij de PSP.

Om deze personen en bewegingen allemaal als etnische pionnen te beschouwen van de nogal monolithisch omschreven Joodse etnische overlevingsstrategie die in haar diepste wezen vijandig zou staan tegen de oorspronkelijke samenleving, is ronduit kwaadwillend. Het is eerder omgekeerd.

Daar waar de Joodse gemeenschap floreert, floreert de gehele samenleving. Daar waar Joden onder druk komen te staan, is sprake van onherstelbare neergang. Kijk naar wat er met de islamitische wereld is gebeurd sinds moslims hun landen van Joden hebben gezuiverd. Kijk wat er nu in Europa gebeurt of in Amerika waar Joodse invloed duidelijk tanende is.

Held van de neo-nazi’s
Iemand als David Duke is niet zonder invloed. Als held van de neonazi’s heeft hij het consequent over “zionazi’s” en zijn ideeŽn worden steeds sneller en wereldwijd opgepikt, door zowel rechts- als linksgekkies. De linksgekkies die je in de kringen rondom Jeremy Corbyn of hier bij Movement X ziet, zoals afgelopen week in Oxford bleek bij de universitaire Labourclub. Wat daar allemaal voor antisemitisch vuil naar boven kwam, verbaasde zelfs menig gestaald Labourlid. Vooral de felheid en enthousiasme waarmee de Oxfordstudenten het neonazi- en KuKluxKlanjargon als Zio’s bezigden. Van wie zouden zij dat nu hebben?

David Duke en Kevin MacDonald beleven nu echt toptijden. “Zowel Links als rechts beginnen zo genoeg te krijgen van de Joodse machinaties en leugens”, stelt Kevin MacDonald tevreden vast in een van zijn laatste podcasts met David Duke, die grif wordt gedeeld op allerlei groezelsites. Als Joost Niemoller hier in blijft hangen kan hij binnenkort shake hands met Appa en de zijnen. Wat voor een etnische overlevingsstrategie zou er eigenlijk achter die “normatieve Jodenhaat” van MacDonald en Duke zitten?

Volgens mij beleven we tegenwoordig een nieuwe golf antisemitische complottheorieŽn door de instroom van de vluchtelingen. Let wel veel mensen hebben het over de vernietiging van de Joods-Christelijke cultuur door instroom van moslims en dus verbinden het joodse nog wel aan het Europese, maar er zijn ook veel mensen die het gewoon koppelen aan de christelijke Europese cultuur. Ook wordt vaak medegedeeld dat we door "links" zwak, ziek en misselijk zijn gemaakt en men beroept zich als oorzaak niet zelden op het "cultureel marxisme". Omdat het zogenaamde "cultureel marxisme" door de Frankfurter Schule ook sterk beÔnvloed is door joodse academici en intellectuelen, past het eigenlijk ook weer naadloos in de theorieŽn van Kevin MacDonald, die je toch kunt zien als een pseudowetenschappelijk opgetoolde versie van het aloude nazistische antisemitisme, waarin joden de christelijke beschaving proberen te vernietigen, lees daarvoor de wiki van hem. De ideeŽn van MacDonald sluiten aan op oudere complottheorieŽn mbt NWO-vrijmetselarij, Protocollen van de Wijzen van Sion, de Rothschilds etc.

Interessant dus om te zien, en wrs zullen veel mensen zich er niet eens van bewust zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 21-02-2016 18:15:29 ]
pi_160097547
Quote uit artikel:

'What was and is at stake is not this or that policy of the government of Israel. Jerusalem itself seems instead to be the real problem; the very existence of Israel is what is under threat. There may not be military forces trying to invade the country, but other less visible and differently structured forces at play still seek the annihilation of the state of Israel.

'This delegitimization of Israel has many expressions but one goal: to make it impossible for Israel to exist as we know it, as the democratic and prosperous state of the Jewish people.'

http://www.elsevier.nl/Bu(...)el-critici-2663699W/
pi_160097578
Jep, terwijl het hele concept natuurlijk belachelijk is. Want het gaat dan uit van het makkelijker onderwerpen van "niet-blanken/europeanen" alsof anderen zwaar inferieus zijn.

Zullen ze in AziŽ leuk vinden. :)
pi_160099783
In Leviticus staat het volgende:

"Gij zult heilig ( = kedushim) want Ik de Heer uw god ben heilig ( = kadosh)

Dit is een gebod uit de bijbel ( een mitzvot). De vraag die vele geleerden zich eeuwenlang hebben afgevraagd is wat hiermee bedoeld wordt. Is dit een speciale reinheid? Heeft deze tekst te maken met het heiligdom . Dus dat iemand pas heilig/ zuiver is om daar binnen te mogen komen? Dus voor de priesters ( kohanim). Dat lijkt logisch. Immers golden er altijd speciale regels om zo'n heiligdom ( Oudheid kent vele van dit soort tempels) binnen te komen.
Bedoelen ze dat?

Maar men dacht dat het niet speciaal voor de priesters was maar voor dat hele volk ( stam) Israel die er rondhing. Dus een staat van heiligheid bereiken was voor de gehele gemeenschap bedoeld (Israel). Dat was de conclusies van hele vroegere verklaarders. En die heiligheid kan dus alleen gebeuren als het hele volk dat doet.

In de talmud wordt daar zeer uitgebreidt over gediscussieŽrd. Over de vraag " wat bedoeld de bijbel hiermee". En een veel voorkomende reden dat zij gaven was dat het volk (dus Israel) alleen maar heilig kon worden als zij de regels ( = geboden) van de bijbel volgden. Dus God had niet alleen het volk de opdracht om 'heilig' te zijn maar ze zeggen ook dat het volk de opdracht heeft om heilig te ZIJN
En dat kon dus bereikt worden om een speciek leven te leiden en een moreel leven te leiden. Omdat zij ( het volk Israel) een apart volk mogen zijn.
Dus talmud zegt dat het hun ( volk Israel) taak is = regels volgen omdat God hen die opdracht heeft gegeven.

En in de 4e eeuw verschijnt er een commentaar wat best belangrijk is om te weten. Een rabbijn gaat het woordje kedushim tihehu ( = GIJ ZULT HEILIG ZIJN) anders interpreteren. Deze rabbijn zegt dat het woordje kedushim tihehu ook als perushim tihehu ( = GIJ ZULT APART ZIJN) kan worden gezien. Perushim betekent namelijk in het Hebreeuws apart/ afscheiden. Het verwijst namelijk ook naar de farizeeŽn ( = perushim) en zij leerden namelijk dat Joden 'heiligheid' kunnen krijgen door apart te zijn.
Dus maw er werd al vrij snel duidelijk aan Joden geleerd en naar voren geshoven en zeker ergens 3e en 4e eeuw ( wanneer juist dogmatisch Christendom op kwam zetten) dat God hen ( de Joden) een speciale status zal geven indien ze alle geboden zouden naleven. Zij ( de Joden) waren apart gezet om dit te vervullen.
Dit was het resultaat van eeuwen discussieren over oa de zin van Leviticus 19:2

Verder werd er ook gezegd dat Joden een speciale verantwoordelijkheid hadden ( of hebben) door te zeggen jullie moeten " het koningkrijk van kohanim ( = priesters) en een goi kadosh (= een heilig volk) worden"
Die rabbijnen geloofden namelijk dat Joden zich door (dus een Joods leven te leiden door geboden na te leven) zich moesten onderscheiden van andere volkeren , religies en naties.

Dus door het woord 'kedushim' als 'perushim' te gaan zien en interpreteren zeggen de schrijvers van Sifre dat de woorden 'wees heilig' betekenen : wees apart, verschillend, leef anders dan anderen
En dat anders leven werd dus gekenmerkt door hun moraal en door rituelen uit te voeren. Een andere leefwijze dus

Niet dat Joden zich dan moesten terugtrekken of een andere etnischiteit hebben maar dat zij zichzelf als een heilige natie zagen. Een natie met een opdracht. Tegenwoordig is het leven van een Jood bepaald door die rituelen. Van sochtends vroeg tot savonds laat. Van geboorte totaan de dood , het staat volledig in het teken van geboden naleven. Dat is Jodendom die wij nu kennen.
Dat is ook het grote verschil tusseen bijvoorbeeld Islam en Christen versus het Jodendom.
Waar het Christendom ( en Islam) is een religie van geloven is geldt dat voor het Jodendom helemaal niet. Jodendom is een religie van doen het uitvoeren. Hun hele leven staat in het teken van dienstbaar zijn tot die God.
pi_160103046
@Szikha2
Bedankt voor weer zo'n uitgebreide en informatieve post ^O^
pi_160105043
Toda, het kan daarom zijn dat Joden zich ook bijzonder voelen. Veel religieuze Joden zien dat ze een taak hebben. En sommigen zien zichzelf ook verheven boven anderen. Dat is helemaal geen geheim. En 'niet-Joden' zien hen ook weer als het 'uitverkorene' ( domme benaming eigenlijk) en raken daarvan gefrusteerd en is het circkel weer rond.

Daarom wil ik nogmaals mijn bericht neerzetten van een Palestijn die het zo mooi verwoord en ook volledig past in dit topic

Tijd is gekomen om een eind te maken aan haat en beschuldigingen. Antisemitisme is net zo'n gevaarlijk voor moslims en christenen als dat het voor joden is. Een minderheid zijn (of dit nu moslims in Europa zijn of Joden in Europa of christenen in het midden oosten, of moslims in Israel) betekent dat je altijd een deel bent van een klein gemeenschap. Een gemeenschap waar men om elkaar geven en elkaar ondersteunen. En dat is een mooi iets. Altijd weten dat wat er ook gebeurd je hebt altijd de gemeenschap dat om je geeft en je helpt.
Maar onderdeel zijn van een minderheid heeft ook zijn nadelen. Constant moeten opkomen voor gelijke rechten. Je wordt gediscrimineerd en zelfs slachtoffer van oorlogen

Een minderheid zijn is een uitdaging want een minderheid zijn betekent dat je anders bent. En geen enkel minderheid heeft een hoge prijs moeten betalen omdat ze minderheid zijn dan de joden. De joodse geschiedenis heeft vele woorden gebracht in onze woordenboeken. Woorden zoals expulsion, bekeren, inquisitie, getto , pogrom , en het woord holocaust.
Joden hebben eeuwenlang moeten lijden omdat ze anders waren. Ze waren de minderheid in Christelijk Europa met hun vooruitgang. En vandaag zijn ze de minderheid in moslim midden oosten met vooruitgang.

Maar, zijn we allemaal niet verschillend? De waarheid is dat verschillend zijn ons een mens maakt. Elke persoon, elke cultuur, elke religie , elk land is uniek en onvervangbaar. En als er in Europa en het Midden oosten geen plaats heeft voor Joden, dan heeft het geen plaats voor de mensheid. Want laten we nooit vergeten antisemitisme begint wellicht met Joden maar het eindigt nooit met Joden. Want Joden waren niet de enige die gedwongen waren om te bekeren tijdens de inquistitie. En Hitler zorgde er niet alleen voor dat Joden slachtoffer waren maar ook jehova's , roma's , gehandicapten en homosseksuelen en zoveel anderen hebben verschrikkelijk geleden

En het gebeurd nu weer opnieuw en dit keer in het Midden oosten. Arabieren lijken te vergeten dat ze eeuwenlang open stonden voor tolerantie voor diegenen die anders waren. Want een grote wiskunde geleerde was een moslim uit Oezbekistan, en de grote filosoof Mohammed Rumi was perzisch, en de glorieuze leider Saladin was een koerd , en de vader van Arabische nationalisme michel Aflaq was een christen. En diegene die de grote werken van oa Plato aan de rest van de wereld gaf was Maimonides een jood.

Maar inplaats van toenadering zoeken worden Arabieren geleerd om de Joden te haten. En dit geldt ook voor Europa met zijn antisemitisme. Door antisemitistische geluiden te laten klinken gemixt met Islamitische en christelijke extremisme. Dit geldt ook voor haat voor alles wat minderheid is ( moslim gemeenschap Europa en vluchtelingen)

En in het midden oosten wat begon als vijandschap ( dus antisemitisme) tegen joden is nu vijandschap tegen iedereen geworden. Recent zijn er tienduizenden koerden vanuit Syrie naar Turkije gevlucht uit angst om afgemaakt te worden. Dezelfde dag zijn 15 Palestijnen uit Gaza verdronken in de zee om de gruweldaden van Hamas te ontvluchten. De Bahai en yazidis lopen grote risico's en worden bedreigd in hun bestaan. En daarbovenop is het etnisch vernietigen van christenen vandaag de dag in het midden oosten bezig. En is de grootste misdaad tegen de mensheid in de 21ste eeuw. In een paar jaar tijd zijn christenen gereduceerd van 40% naar 4% van het populatie in het Midden oosten

Ook al zien we dat de grooste slachtoffers van Islamitisch geweld de moslims zelf zijn zie je maar weer dat uiteindelijk antisemitisme helemaal niet eindigt bij Joden

Want in the end the Hate destroys the hater

[ Bericht 1% gewijzigd door Szikha2 op 21-02-2016 22:18:51 ]
pi_160348944
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 17:42 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, vandaag bij toeval gestuit op een interessant artikeltje op het blog OpinieZ. Gaat over een interview met Joost NiemŲller waar terloops de naam van de auteur Kevin MacDonald valt. Hier de wikipedia pagina van MacDonald: https://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_B._MacDonald

En ik plaats hier meteen even het artikeltje van OpinieZ door Ruben Gischler. Ik vind het wel een sterk stuk aangezien het een aantal verbanden legt die ik niet gezien had iig.

[..]

Volgens mij beleven we tegenwoordig een nieuwe golf antisemitische complottheorieŽn door de instroom van de vluchtelingen. Let wel veel mensen hebben het over de vernietiging van de Joods-Christelijke cultuur door instroom van moslims en dus verbinden het joodse nog wel aan het Europese, maar er zijn ook veel mensen die het gewoon koppelen aan de christelijke Europese cultuur. Ook wordt vaak medegedeeld dat we door "links" zwak, ziek en misselijk zijn gemaakt en men beroept zich als oorzaak niet zelden op het "cultureel marxisme". Omdat het zogenaamde "cultureel marxisme" door de Frankfurter Schule ook sterk beÔnvloed is door joodse academici en intellectuelen, past het eigenlijk ook weer naadloos in de theorieŽn van Kevin MacDonald, die je toch kunt zien als een pseudowetenschappelijk opgetoolde versie van het aloude nazistische antisemitisme, waarin joden de christelijke beschaving proberen te vernietigen, lees daarvoor de wiki van hem. De ideeŽn van MacDonald sluiten aan op oudere complottheorieŽn mbt NWO-vrijmetselarij, Protocollen van de Wijzen van Sion, de Rothschilds etc.

Interessant dus om te zien, en wrs zullen veel mensen zich er niet eens van bewust zijn.
Kevin McDonald O+

De opinie stuk de je plaatst is niets anders dan lachewekkend. Het is de ene persoonlijke aanval na het andere . De schrijver van het stuk heeft het over halve waarheden die Kevin verkondigt maar laat vervolgens niet zien op welke punten die plank volledig misslaat

'Ze' zijn niet in staat zijn werk inhoudelijk te ontkrachten dus moeten het wel hebben van het ridiculiseren

Haters gonna hate :7
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  dinsdag 1 maart 2016 @ 20:43:26 #9
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_160350315
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Kevin McDonald O+

De opinie stuk de je plaatst is niets anders dan lachewekkend. Het is de ene persoonlijke aanval na het andere . De schrijver van het stuk heeft het over halve waarheden die Kevin verkondigt maar laat vervolgens niet zien op welke punten die plank volledig misslaat

'Ze' zijn niet in staat zijn werk inhoudelijk te ontkrachten dus moeten het wel hebben van het ridiculiseren

Haters gonna hate :7
Als je wijst op antisemitisme ben je tegenwoordig "haters gonna hate"? Lolbroek. :D.
Dat is niet eens logisch.
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:04:32 #10
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160351031
Szikha2....voor verplichte leesvoer ! ...om nuance te creeren
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:08:02 #11
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_160351170
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 21:04 schreef DeMolay het volgende:
Szikha2....voor verplichte leesvoer ! ...om nuance te creeren
Ik haakte hier af, eerlijk gezegd:
quote:
Antisemitisme is net zo'n gevaarlijk voor moslims en christenen als dat het voor joden is.
Ik dacht het kan niet waar zijn dat iemand dit beweerde, ja, of in een parallel universum misschien, maar dan kan de zaak dus ook net zo goed zo anders liggen dat degenen die antisemitisme ťťn van de meest kwalijke uitwassen van onze samenleving vindt gezien wordt als een "haters gonna hate".
:'( .
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:11:43 #12
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160351290
He Hey Ryan geen dingen planten he ! , en insinueren is nogal
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 1 maart 2016 @ 21:58:01 #13
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_160353146
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 21:11 schreef DeMolay het volgende:
He Hey Ryan geen dingen planten he ! , en insinueren is nogal
Hoezo planten? :D.
Ik geloof dat ik werd weggezet als een hater, omdat ik even aangeef waar het antisemitisme zit.
En ik had al 1 zin gelezen van dat andere stuk, waarbij ik dacht ---> dude, seriously.
Ik vind het echt veel zeggend en los van alle logica dat je tegenwoordig gezien wordt als een hater als je tegen antisemitisme bent. Ik weet dat dit BNW is hoor, maar dan nog. De tering, denk ik dan, als er ťťn klassieke haatleer bestaat die voor de oorlog als een klamme lappendeken over het christelijke westen lag, dan was dat wel het antisemitisme. Kijk eens waar dat toe geleid heeft? Alleen maar uit een soort religiehaat? En dan nu in 2016 ben je een hater als je dat soort tendensen ziet in het werk van pseudowetenschappelijke werkjes van pseudowetenschappers en pundits die het kennelijk ook niet helemaal door hebben?
O RLY?
:D.
Het is om te huilen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 01-03-2016 22:03:24 ]
  dinsdag 1 maart 2016 @ 22:01:59 #14
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160353323
Klopt......Vaticaan vond "Kingdom of Heaven" Niet ok ....lol
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 1 maart 2016 @ 22:14:18 #15
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_160353781
Ryan ik begrijp niet waar je mij over beooordeelt
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
  dinsdag 1 maart 2016 @ 22:18:13 #16
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_160353899
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 22:01 schreef DeMolay het volgende:
Klopt......Vaticaan vond "Kingdom of Heaven" Niet ok ....lol

Vermakelijke film, maar historisch gezien belabberd!
Dat had het Vaticaan ook zelf uit kunnen zoeken!
Pope John Paul II shot first!!!
  dinsdag 1 maart 2016 @ 22:18:54 #17
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_160353928
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 22:14 schreef DeMolay het volgende:
Ryan ik begrijp niet waar je mij over beooordeelt
Het "planten".
pi_161120876
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:43 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Als je wijst op antisemitisme ben je tegenwoordig "haters gonna hate"? Lolbroek. :D.
Dat is niet eens logisch.
Heb je niet op school opgelet?

Ze zijn altijd onschuldig ( ongeacht het bewijs die het tegendeel beweert)

De verklaring van de tegenpartij is bij voorbaat antisemitisch ( hoe sterk de claims ook zijn )

On a serious note : de term is zo vaak misbruikt dat het zijn betekenis heeft verloren. Het grote nadeel van zon label opplakken dat je een normale discussie meteen monddood maakt . Zie je wel het is niet anders dan blinde haat, move along , nothing too see here

Indien we het over eens zouden word het woord niet te gebruiken als de claims ondersteund worden door feiten wellicht zouden we dan op inhoud kunnen discussiŽren

Zolang je gevoelig blijft voor dit soort labels zullen we nooit tot de kern van het verhaal komen. Wat ik best wel jammer vind want ik zag dat je een oprechte interesse had in het culturele marxisme , zie dit topic in Pol:POL / Het cultureel marxisme...#1. Zelf vind ik dat het topic eerder thuis hoort in BNW maar dat is weer een andere verhaal :P
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  maandag 11 april 2016 @ 13:32:19 #19
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_161348799
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 17:18 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

Heb je niet op school opgelet?

Ze zijn altijd onschuldig ( ongeacht het bewijs die het tegendeel beweert)

De verklaring van de tegenpartij is bij voorbaat antisemitisch ( hoe sterk de claims ook zijn )

On a serious note : de term is zo vaak misbruikt dat het zijn betekenis heeft verloren. Het grote nadeel van zon label opplakken dat je een normale discussie meteen monddood maakt . Zie je wel het is niet anders dan blinde haat, move along , nothing too see here

Indien we het over eens zouden word het woord niet te gebruiken als de claims ondersteund worden door feiten wellicht zouden we dan op inhoud kunnen discussiŽren

Zolang je gevoelig blijft voor dit soort labels zullen we nooit tot de kern van het verhaal komen. Wat ik best wel jammer vind want ik zag dat je een oprechte interesse had in het culturele marxisme , zie dit topic in Pol:POL / Het cultureel marxisme...#1. Zelf vind ik dat het topic eerder thuis hoort in BNW maar dat is weer een andere verhaal :P
Ik heb wel opgelet op school idd. :D.

Het grappige is dat het voor leraren steeds moeilijker wordt om een soort antidotum toe te dienen tegen het hermetische complotdenken van bepaalde leerlingen tegenwoordig. Getuige deze long read die afgelopen weekend in Trouw stond: We hebben een monster gecreŽerd, uit eindeloos respect

Een stukje hieruit ter illustratie:
quote:
Jacob begrijpt wel meer niet. "Waarom zou je als je hier in Nederland woont, een leuke studie doet, een leuk baantje bij de AH hebt, verliefd bent op een meisje in je straat, je bezighouden met iets als 'het antizionisme', zoals veel Marokkanen?" Een modieus woord voor antisemitisme, weet Jacob. "Waar haal je het vandaan? En als je zo betrokken bent bij mensen in Gaza, waarom ga je geen geld voor ze ophalen, er vrijwilligerswerk doen, waarom preek je op school de haat die je in de moskee hoort of op internet? Waarom ga je als Turkse of Marokkaanse broer voor het gebouw van de Hogeschool van Amsterdam lopen om je zus in de gaten houden die op school een vriendje heeft?"

Jacob wil zijn studenten meer laten twijfelen. "Maar als je zegt dat ze meer moeten twijfelen, dan gaan ze twijfelen waaraan ze niet moeten twijfelen. Zetten ze vraagtekens bij wetenschappelijk onderzoek, en stukken in degelijke kranten, want de media liegen vaak, zeggen ze." In complotdenken zijn ze goed, weet Jacob. Ze hechten helaas geen waarde aan hun eigen waarnemingsvermogen. "Twijfel komt van de duivel", roepen ze soms.
Waar komt het complotdenken vandaan? Uit de media en dan met name wrs het internet. En zoals de leraar uit de long read idd aangeeft: daar vandaan halen zijn, in dit geval, islamitische jongeren hun informatie ook vandaan. Daar kun je als leraar geschiedenis of maatschappijleer wrs nauwelijks tegenaan redeneren met je schoolboekjes. Ik zal een voorbeeld geven: de filmpjes van ene Ken O'Keefe:


Waarom zijn dit soort filmpjes zo ontzettend krachtig:
1) Er zit woede en verontwaardiging in over een grote leugen.
2) De leugen is dat er haat wordt gekweekt tegen moslims: moslims zijn eigenlijk onschuldig.
3) Alle aanslagen beginnend gemakshalve bij 9/11 zijn in scene gezet door geheime diensten c.q. een hoax.
4) Hierachter zitten de regerings- en staatshoofden van de westerse landen: maar eigenlijk zijn dit nuttige idioten.
5) Hierachter zitten namelijk de banken en multinationals die geld verdienen aan oorlog: maar ook zij zijn min of meer nuttige idioten.
6) Hierachter zitten namelijk weer de zionisten of eigenlijk gewoon de Joden. Voor de leerlingen is het ultieme bewijs daarvoor Palestina.
7) Wat zijn dat de Joden? Dat zijn duivels, zodat we alles ook weer in religieus kader kunnen plaatsen. (Overigens als je Jim Marss leest dan merk je dat daarin ook wel weer variaties zijn. Voor Marss zijn het een buitenaards ras dat hier op aarde goud wil delven en daarvoor de mensen als hybride-levensvorm hebben gecreŽerd om als slaven goud te delven voor de buitenaardsen. :{. :). :'). )

Wat het des te aantrekkelijker maakt voor moslimjongeren op de school van die leraar, is dat het, naast dat het woede laat zien, door een niet-moslim, in punt 1) over de onrechtvaardigheid van deze Grote Leugen en het in punt 2) de moslims vrijpleit, in punten 4) en 5) aansluit op mainstream kritiek, zeker na de kredietcrisis, de eurocrisis en in feite de gevolgen van de uit de hand gelopen Arabische Lente in SyriŽ: de vluchtelingencrisis. En punt 3) het idee dat al die aanslagen, beginnend bij 9/11, een inside job of een hoax zijn, leeft verder vrij breed nog steeds bij meerdere groepen mensen.

Overall sluit deze complottheorie in de uiteindelijk consequentie, als groot overkoepelend verhaal, als narratief, samen met de al langer bestaande zogenaamde "Grote Samenzwering", die met name steeds weer opduikt bij ultraconservatieve met name christelijke stromingen, min of meer al vanaf de Franse Revolutie en waarvan de theorie van de door mij eerder in dit topic aangehaalde MacDonald en alle theorieŽn over het cultureel-marxisme weer een afsplitsing zijn. De kern van dit denken heeft voor een deel te maken met een reactie op wat je bij gebrek aan een betere theorie de moderniteit kunt noemen (ook de verschillende heksenprocessen zijn daarvan een voorbeeld btw: denk aan Salem, New England) en het antisemitisme dat van oudsher een onderdeel vormt binnen de christelijk religies. Binnen de christelijke religies en door christelijke machthebbers is de macht en invloed van de Joden immer tot buitengewone proporties opgeblazen, omdat dit niet zelden vanuit een machiavellistisch perspectief goed uitkwam: het zogenaamde zondebok mechanisme.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 11-04-2016 14:36:55 ]
  dinsdag 12 april 2016 @ 17:16:11 #20
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161377594
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 20:43 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Als je wijst op antisemitisme ben je tegenwoordig "haters gonna hate"? Lolbroek. :D.
Dat is niet eens logisch.
Als je bepaalde complotten in joodse hoek ziet wil dat niet zeggen dat je antisemiet bent he.
Feyenoord!
  vrijdag 15 april 2016 @ 03:52:41 #21
13387 Ryan3
Get rekt Wilders!
pi_161438975
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 17:16 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Als je bepaalde complotten in joodse hoek ziet wil dat niet zeggen dat je antisemiet bent he.
Het zionisme is ontstaan onder linkse, seculiere Joden aan het einde van de 19de eeuw als methode om de Joden te redden van de pogroms in met name Rusland. Ik zie er niet iets kwaads in an sich. Ze kochten gebieden op in een streek waar zij voor de diaspora, door toedoen van het islamitisch imperialisme ontstaan, vandaan kwamen. Gelukkig zijn we in landen zoals NL tegenwoordig ook seculier en atheÔstisch en vinden wij het antisemitisme door de christelijke religies altijd gepropageerd en aangemoedigd ťťn van de grootste fouten van onze geschiedenis.
Ik denk dan ook dat het beweren dat het zionisme, of een groepje Joodse mensen, achter al die complotten zit, zoals ik in de post hierboven uitleg, ongeveer ook de belachelijkste bewering is die je kunt maken. Sws bestaat antisemitisme alleen maar als je gelooft in het christendom of islam wrs. Ik bedoel een zinnig mens zal niet in zijn hoofd halen om te denken dat een groepje van wat is het? 16 miljoen mensen wereldwijd de hele geschiedenis van de mensheid bij zijn ballen heeft? En dat is het nog niet eens, want van die 16 miljoen Joden zijn maar misschien wat is het? 5.000 mensen belangrijk? Dat is gewoon een idee waarbij je eigenlijk denkt van: gaat het nog wel goed met je joh? :').

[ Bericht 13% gewijzigd door Ryan3 op 15-04-2016 04:04:41 ]
  vrijdag 15 april 2016 @ 11:12:59 #22
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161441901
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 03:52 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het zionisme is ontstaan onder linkse, seculiere Joden aan het einde van de 19de eeuw als methode om de Joden te redden van de pogroms in met name Rusland. Ik zie er niet iets kwaads in an sich. Ze kochten gebieden op in een streek waar zij voor de diaspora, door toedoen van het islamitisch imperialisme ontstaan, vandaan kwamen. Gelukkig zijn we in landen zoals NL tegenwoordig ook seculier en atheÔstisch en vinden wij het antisemitisme door de christelijke religies altijd gepropageerd en aangemoedigd ťťn van de grootste fouten van onze geschiedenis.
Ik denk dan ook dat het beweren dat het zionisme, of een groepje Joodse mensen, achter al die complotten zit, zoals ik in de post hierboven uitleg, ongeveer ook de belachelijkste bewering is die je kunt maken. Sws bestaat antisemitisme alleen maar als je gelooft in het christendom of islam wrs. Ik bedoel een zinnig mens zal niet in zijn hoofd halen om te denken dat een groepje van wat is het? 16 miljoen mensen wereldwijd de hele geschiedenis van de mensheid bij zijn ballen heeft? En dat is het nog niet eens, want van die 16 miljoen Joden zijn maar misschien wat is het? 5.000 mensen belangrijk? Dat is gewoon een idee waarbij je eigenlijk denkt van: gaat het nog wel goed met je joh? :').
Zo jij trekt wel opeens een hele ladingen veronderstellingen en oordelen uit 1 zinnetje van mij. Knap! ^O^
Feyenoord!
pi_161442392
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 17:16 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Als je bepaalde complotten in joodse hoek ziet wil dat niet zeggen dat je antisemiet bent he.
jawel
  vrijdag 15 april 2016 @ 12:12:46 #24
175455 Summers
Know Thyself
pi_161442968
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 11:40 schreef Wantie het volgende:

[..]

jawel
Wat een onzin dus als je naar een paar complotten kijkt waar moslims bij betrokken zijn ben je meteen islamofoob en kan je beter ergens anders naar kijken en moet je het negeren want anders ....
Boston Marathon Bombing Hoax Deconstructed https://www.youtube.com/watch?v=EN9xf0gmCHI unraveling sandy hook https://www.youtube.com/watch?v=m1yfJDCMU64
pi_161443013
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 12:12 schreef Summers het volgende:
als je naar een paar complotten kijkt waar moslims bij betrokken zijn ben je meteen islamofoob
Je zegt het zelf al 'waar moslims bij betrokken waren'
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')