abonnement Unibet Coolblue
pi_159906822
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 23:49 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Argo, je wordt gewoon wakker gemaakt. Zie het op die manier.

Maar ik begrijp wat je bedoel. Dat je lichaam al is vergaan enzo. In de Bijbel staat: en zijn ziel gaat uit. Dus bij de dood gaat je ziel ook gewoon uit.

Dan word ik vervolgens opgewekt maar waaruit? Ik ben niet meer, ik ben vernietigd. Als ik een papier pak en ik schrijf daarop FOK! en ik verbrand het, kan ik wel een ander papiertje pakken en daar FOK! op schrijven, maar het zal nooit hetzelfde papiertje zijn. Alleen de idee blijft hetzelfde. Laat staan dat ik het precies weer zo kan opschrijven als ik eerder deed. Nu is dit voor God geen probleem natuurlijk, maar een opwekking is het niet meer te noemen. Als ik niet meer besta, en kan ik niet opgewekt worden ik ben immers vernietigd... Alleen als mijn essentie, dat wat mij, mij maakt op een of andere manier bewaard blijft kan ik weer opnieuw gemaakt worden. Maar omdat alles vernietigd is tja... Waaruit word ik opgewekt?

quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef C_elf het volgende:

[..]

Als God ons heeft gemaakt, zal hij ook onze lichamen kunnen reconstrueren. God kent ons van binnen en van buiten. Hij kent onze 'blauwdrukken' en zal ons dan ook kunnen opwekken. God is Almachtig en de Schepper, dus dat kan hij zeker en vast.

Ik ga er persoonlijk ook vanuit dat je dan een ideaal lichaam krijgt, aangezien er geen ziekte etc meer zal zijn in de nieuwe wereld. De opwekking enzo heb ik echter nog niet bestudeerd, dus dat moet ik zeker en vast nog even doen.
Als God een blauwdruk van mij heeft, ben ik per definitie onsterfelijk omdat mijn essentie ergens in een archief van God zit. Dat betekend dat ik eeuwig leef, zolang God die blauwdruk nog heeft, want mijn essentie zit daarin. Als God dan echter die blauwdruk vernietigd ben ik onherroepelijk weg. Nu neem dit als een harde schijf.

Ik verwijder een foto, die gaat in de prullenbak, de foto is dus niet meer te bekijken maar wel terug te zetten, ze bestaat nog. Dan als ik hem ook uit de prullenbak verwijder, is hij nog wel terug te krijgen misschien, door recovery. Als echter data er overheen schrijf door de hardedenschijf vol te laten lopen kan ik hem niet meer terug roepen en is de foto voorgoed weg. Als God een blauwdruk van mij heeft, zit die dus in een prullenbak of op een hardedenschijf waar hij nog terug te halen, de vraag is. Bestaat de foto nog op het moment at ze terug te halen is, of moeten we de foto als verloren opgeven nadat ze uit de prullenbak is verwijderd?

De essentie van de foto die data kun je nog terughalen van die schijf zolang er niks overheen geschreven is, tot op dat moment blijft de foto bestaan. Dus als God een blauwdruk van mij heeft mijn essentie besta ik nog gewoon ook al kan ik dat zelf niet ervaren.
pi_159907035
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:08 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Omdat bij de eerste keer iedereen die goed is in zijn hart, dus ook de ongelovigen, zich moeten bewijzen. dat ze God erkennen als hun Schepper. Er komt geen tweede zondeval, want na die 1000 jaar waarin de opgewekten de kans krijgen om 'zich te bewijzen' wordt satan voor altijd vernietigd.
En nee, de opstanding is geen herschepping. Maar opwekking

Ik merk dat jullie niet precies begrijpen wat JG geloven en een heel verkeerd beeld vormen daarom. Tip: ga ook es met ze studeren. :P

[..]

Dat zal niet nodig zijn. Want dan is er geen ziekte.
Goed en kwaad is het grootste fundamentele probleem dat elke religie heeft. Alhoewel sommige het dan onder lijden scharen etc. Maar als je zegt God gaat Satan vernietigen. Waarom heeft hij hem dan laten leven in de tijden van Adam en Eva? Als God kwaad toestaat, waarom zou hij het niet blijven toestaan in dit universum? Waarom zou hij het universum weer veranderen en kwaad eruit flikkeren? Dat is totaal niet logisch.

Hoe verklaren jullie JG het kwaad dan? Natuurlijk er is de duivel, maar hoe verklaren jullie dat de duivel bestaansrecht heeft? Want voor de zondeval was hij er al. Hoe verklaren JG het bestaan van de duivel en kunnen ze die rechtvaardigen in een logische argumentatie.
pi_159907420
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:08 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Omdat bij de eerste keer iedereen die goed is in zijn hart, dus ook de ongelovigen, zich moeten bewijzen. dat ze God erkennen als hun Schepper. Er komt geen tweede zondeval, want na die 1000 jaar waarin de opgewekten de kans krijgen om 'zich te bewijzen' wordt satan voor altijd vernietigd.
Je weet dat satan vroeger een ideale engel was? En wie zegt ons dat andere ideale engelen niet in opstand komen tegen God, een mensje misleiden en dan kan alles weer opnieuw beginnen..

quote:
En nee, de opstanding is geen herschepping. Maar opwekking

Ik merk dat jullie niet precies begrijpen wat JG geloven en een heel verkeerd beeld vormen daarom. Tip: ga ook es met ze studeren. :P
Dat zeggen mensen altijd op kritiek: Jullie hebben een verkeerd beeld van ons. In plaats van te erkennen dat het beeld juist is.

quote:
Dat zal niet nodig zijn. Want dan is er geen ziekte.
Je weet dat ziekten bestaan uit levende wezentjes? En die wezentjes zijn er dan niet meer?

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 21:54 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Jouw hersenen doen pijn omdat jij zo vast zit in je denkbeeld van onsterfelijke ziel. Je trage hersenen kunnen (nog) niet vatten dat bij JG zoiets als zziieell die uit je lichaam wegzweeft (Casper) niet bestaat. Als je die zweverigheid vergeet en voor eventjes denkt dat JIJ de ziel bent en daarom JIJ die opstanding krijgt, dan zal het lichtje wel branden.
Jij bent erg grappig. Een onsterfelijke ziel, karma etc.. is veel filosofischer dan het idee dat jij een ziel bent die dood kan gaan en na miljoenen jaren weer wakker gemaakt kan worden. Dat is gewoon verkapt materialisme, met een "god kan alles, dus ook ons na miljoenen jaren weer precies maken zoals wij waren" sausje eroverheen.

Je vergeet gewoon vele wetenschappelijke feiten. Dat wij bestaan uit atomen, en dat atomen die in een glas water zitten vroeger misschien het lichaam van Napoleon mede hebben vormgegeven.
Hoe wil je ooit helemaal lichamelijk weer hetzelfde zijn als atomen meerdere lichamen hebben vormgegeven? Heb je dan halve lichamen? Of heb je ineens vele atomen meer?

En jij zegt steeds "jij bent je ziel" maar jij verwart ziel met lichaam. Dat is pas grappig. Totaal geen weet van het geloof van de eerste christenen, van de farizeeers, de oude Grieken, de Egyptenaren. Waar het christelijk geloof op voortborduurt. En anderen maar wijsmaken dat zij zweverig zijn :D
Ik ben weg, omdat ik discussies met mensen niet meer zinvol vind. Groetjes
pi_159907598
Ik vind die jehova's eigenlijk niet echt leuk met al dat gedoe over dood, vernietiging en oordelen.
pi_159907696
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:08 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Onderstaande lijst moet dan wel een feest van herkenning voor je zijn *O*

http://members.chello.nl/m.elburg4/theocrwb.htm
Whahahaha..Ik lig dubbel _O_

Deze vind ik heel scherp

Aanstoot geven
--------------------------
Iets doen dat niet echt fout is en waar je veel plezier van kunt hebben, maar waar rijpere geloofsgenoten wel moeite mee hebben. Voorbeelden: bepaalde feesten geven of bezoeken, naar een concert van het "Requiem" van Mozart gaan, etc. Om te voorkomen dat deze geloofsgenoten aanstoot nemen en van hun geloof vallen, wordt iemand aangemoedigd de activiteiten, die dus niet verboden zijn, toch maar beter niet te doen.

Aanstoot nemen
----------------------------
Een hoge vorm van rijpheid en blijk van invloed op anderen (die aanstoot geven). Als je het echt niet kan zetten wat een ander doet, kan als ultiem dreigmiddel worden teruggevallen op de mogelijkheid zelf van het geloof te vallen door het gedrag van anderen, die in feite niets fouts doen

En deze wil ik jullie ook niet onthouden in t kader van: JG maken geen onderscheid...leest en huiver!

Bulgarije-kwestie
----------------------------
Toen de overheid in Bulgarije het Wachttorengenootschap niet wilde erkennen omdat Jehovah's Getuigen worden uitgesloten als zij bloedtransfusie accepteren, schikte het Genootschap de zaak voordat deze zou voorkomen voor het Europese Hof. "In een zogenaamd "friendly settlement" erkent het bewind de religieuze status van het Wachttorengenootschap en gaat akkoord met het invoeren van de vervangende dienstplicht voor de Getuigen. Op zijn beurt dient het Wachttorengenootschap echter in de statuten te vermelden dat leden en hun kinderen een vrije keuze moeten hebben ten aanzien van bloedtransfusies, zonder dat de organisatie daar enige controle op uitoefent of sancties treft." (uit: Trouw van 1 mei 1998; de officiële tekst staat in een Press Communiqué Issued by the Secretary to the European Commission of Human Rights, Application No. 28626/95). Kortom: het Genootschap kwam overeen dat Jehovah's Getuigen in Bulgarije niet worden uitgesloten als zij bloedtransfusie accepteren. Waarschijnlijk niet een vaak gebruikte term binnen de Getuigen, omdat het Genootschap deze zaak (in tegenstelling tot andere "overwinningen") niet bepaald aan de grote klok heeft gehangen

Die Bulgarije kwestie is dus echt zo...Ik was het al bijna weer vergeten, maar net kwam t weer helemaal terug...Grrr
  zondag 14 februari 2016 @ 14:51:40 #31
356004 Uitstekelbaars
The time has come...
pi_159909751
quote:
Die Bulgarije kwestie is dus echt zo...Ik was het al bijna weer vergeten, maar net kwam t weer helemaal terug...Grrr
De Jehova-propaganda-machine had echter alleen maar oog voor andere zaken. Jammer alleen dat ze dus vergeten te vermelden dat ze in ruil voor hun uitbreidingsdrift hun principes op de tocht hebben gezet.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/2010687#h=20

Ik zou ook huilen, maar niet van blijdschap. Of zouden het Noord-Koreaanse tranen van geluk zijn? ''Bedankt dat ik mijn kinderen mag laten sterven als ze ziek zijn! Jullie zijn toppers!''

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit is ook een mooie. Eerst mensen verbieden om medische hulp te ontvangen. En vervolgens het wel toestaan en het eerste verbod glashard ontkennen. Lekker claims ontlopen. En de voetsoldaten van de wachttoren sterven met een glimlach totdat het volgende ''nieuwe licht'' weer anders besluit.

Ohja en Bianconeri dweept toch altijd zo met dat ze niet met dienstplicht meedoen?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er zitten een paar oude gasten in een kamertje te stemmen over wat God's nieuwe licht nu weer gaat betekenen. En daarna moeten stakkers zoals de JG's hier op het forum proberen te leven met de gevolgen en deze verdedigen. Triest hoor...
"Vorig jaar had ik 40 miljoen dollar, dit jaar 42 miljoen, maar ik ben niet gelukkiger geworden. Geld maakt inderdaad niet gelukkig." Arnold Schwarzenegger
pi_159910096
JG's hebben toch wel een sterk sekte smaakje over hun religie toch?

Die ouderlingen waar je perse je misstappen aan moet vermelden anders doet een ander het voor je, en dat zelfs een jehovah met beroepsgeheim dat moet breken om het de ouderling te vertellen. Dat hele ouderling gedoe die een boekje hebben dat ze terug moeten inleveren als ze ermee stoppen of dood gaan, Het boekje waar ze straffen mee bepalen.

De afvallige etc, en ook het uitsluiten van mensen, en al die rare dingen. Het lijkt wel erg veel op een sekte waar leden sociale controle op elkaar uitoefenen en oh wee als je iets doet dat niet mag... Ik vind JG's ook erg eng overkomen, en kan niet meer dan medelijden met ze hebben dat ze zo gehersenspoeld zijn...

Nu kan ik ook net zo goed gehersenspoeld zijn door mijn kerk maar er zijn toch nog dingen waar ik het oneens ben met de kerk/
pi_159910430
quote:
11s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:03 schreef Argo het volgende:
JG's hebben toch wel een sterk sekte smaakje over hun religie toch?

Die ouderlingen waar je perse je misstappen aan moet vermelden anders doet een ander het voor je, en dat zelfs een jehovah met beroepsgeheim dat moet breken om het de ouderling te vertellen. Dat hele ouderling gedoe die een boekje hebben dat ze terug moeten inleveren als ze ermee stoppen of dood gaan, Het boekje waar ze straffen mee bepalen.

De afvallige etc, en ook het uitsluiten van mensen, en al die rare dingen. Het lijkt wel erg veel op een sekte waar leden sociale controle op elkaar uitoefenen en oh wee als je iets doet dat niet mag... Ik vind JG's ook erg eng overkomen, en kan niet meer dan medelijden met ze hebben dat ze zo gehersenspoeld zijn...

Nu kan ik ook net zo goed gehersenspoeld zijn door mijn kerk maar er zijn toch nog dingen waar ik het oneens ben met de kerk/
Binnen de RK kerk heb je ook enge clubjes zoals Opus Dei, maar over het algemeen doen ze niet moeilijk als je er uit stapt. Ik mag nog steeds bij mijn tantes over de vloer komen. ;)
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
  zondag 14 februari 2016 @ 15:15:59 #34
356004 Uitstekelbaars
The time has come...
pi_159910525
quote:
Het lijkt wel erg veel op een sekte waar leden sociale controle op elkaar uitoefenen en oh wee als je iets doet dat niet mag...
Ze voldoen niet aan alle kenmerken van wat een sekte meestal karakteriseert. Hoewel er discussie is over wat nou precies een sekte is en waarom. Maar dat lijkt mij nauwelijks relevant. Het feit dat ze binnen het bestuur van deze organisatie simpelweg stemmen over zaken als vaccins verbieden dan wel toestaan zou al genoeg reden moeten zijn om zeer wantrouwend tegenover dit soort clubs te staan.
"Vorig jaar had ik 40 miljoen dollar, dit jaar 42 miljoen, maar ik ben niet gelukkiger geworden. Geld maakt inderdaad niet gelukkig." Arnold Schwarzenegger
  zondag 14 februari 2016 @ 15:22:47 #35
356004 Uitstekelbaars
The time has come...
pi_159910716
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)oeft-niet-meer.dhtml

''De vervanging van door de top opgelegde, leerstellingen door een appèl op het eigen (ge-)weten mag dan ingegeven zijn door de nodige dosis pragmatisme, tegelijk wijst het op een voortgaande modernisering van de beweging; er wordt gehoor gegeven aan gevoelens in de achterban. En die 850 Getuigen die in Nederland gevangen hebben gezeten? Ongetwijfeld zullen er ettelijken zijn die zich afvragen waar ze het allemaal voor gedaan hebben.''
"Vorig jaar had ik 40 miljoen dollar, dit jaar 42 miljoen, maar ik ben niet gelukkiger geworden. Geld maakt inderdaad niet gelukkig." Arnold Schwarzenegger
pi_159910817
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:13 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Binnen de RK kerk heb je ook enge clubjes zoals Opus Dei, maar over het algemeen doen ze niet moeilijk als je er uit stapt. Ik mag nog steeds bij mijn tantes over de vloer komen. ;)
Nog nooit gehoord van Opus Dei, lijkt inderdaad een vreemde organisatie. In het algemeen echter hoef ik er niet bij en heb ik er weinig last van dat ze bestaan. Hoewel ze wel wat invloed zullen hebben, ik blijf enkel binnen mijn parochie, zolang de priester me bevalt. Ook kom ik veel bij de nonnetjes.

Hoewel ik ken ook echt katholieke in mijn nabije omgeving die mijn bloed kunnen drinken en ik dat van hun.. Van die mensen die met het vingertje wijzen en God gebruiken voor hun eigen minderwaardigheidscomplex en hypocrisie.
pi_159910849
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:15 schreef Uitstekelbaars het volgende:

[..]

Ze voldoen niet aan alle kenmerken van wat een sekte meestal karakteriseert. Hoewel er discussie is over wat nou precies een sekte is en waarom. Maar dat lijkt mij nauwelijks relevant. Het feit dat ze binnen het bestuur van deze organisatie simpelweg stemmen over zaken als vaccins verbieden dan wel toestaan zou al genoeg reden moeten zijn om zeer wantrouwend tegenover dit soort clubs te staan.
Hmm duidelijk, ik vind het wel een eng gedoe. Brr ik krijg er rillingen van, dat je zo je leven laat bepalen door zulke dingen. Persoonlijk doe ik nu mee aan de katholieke vasten, maar daar mag je zelf wel ongeveer bepalen hoe je het invult etc.
pi_159911434
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:22 schreef Uitstekelbaars het volgende:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)oeft-niet-meer.dhtml

''De vervanging van door de top opgelegde, leerstellingen door een appèl op het eigen (ge-)weten mag dan ingegeven zijn door de nodige dosis pragmatisme, tegelijk wijst het op een voortgaande modernisering van de beweging; er wordt gehoor gegeven aan gevoelens in de achterban. En die 850 Getuigen die in Nederland gevangen hebben gezeten? Ongetwijfeld zullen er ettelijken zijn die zich afvragen waar ze het allemaal voor gedaan hebben.''
Wauw...deze is ook nieuw voor mij :P
Maar hoeveel impact moet dit idd hebben op degene die hiervoor vast gezeten hebben.

Dat is ook de reden dat die uitsluitings regeling barbaars is. Op het moment dat er een "nieuw licht" komt en een regel wordt zomaar veranderd...hebben mensen letterlijk voor niets geleden.
Ongelooflijk dat mensen hun leven laten bepalen door een paar oude mannen in Amerika, en alles voor zoete koek slikken zonder ook maar één moment na te denken of t wel klopt wat ze bekokstoven
pi_159916373
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:50 schreef Hexxenbiest het volgende:

Nu doe je net alsof ik deze aanmoediging nodig heb :D
Nu doe je precies alles wat ik schreef. :D
Negeer alle kritiek en dan deze reactie. _O-
Shocking. Overigens denk ik niet dat je aanmoediging nodig hebt, maar wellicht wel een neutraal iemand om eens mee te praten.
pi_159917625
quote:
10s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:49 schreef laforest het volgende:

[..]

Nu doe je precies alles wat ik schreef. :D
Negeer alle kritiek en dan deze reactie. _O-
Shocking. Overigens denk ik niet dat je aanmoediging nodig hebt, maar wellicht wel een neutraal iemand om eens mee te praten.
We zijn nu al 17 delen verder. Alle kritiek zijn inmiddels al geuit en weerlegd, lijkt me. Kritiek over hoe triest of dom of dit en dat JG zijn is niet interessant omdat mensen over de hele wereld dezelfde dingen ook doen. Iedereen is op een bepaald gebied wel triest. De slijmbal, de ik-ben-beter, de allesweter en noem maar op. Waar het dus eigenlijk om gaat bij mij nu is wat het geloof zegt en kritiek over het geloof is nog wel een reactie waard. Maar veroordelingen over handelingen ben ik allang klaar mee.
pi_159918187
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 19:37 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

We zijn nu al 17 delen verder. Alle kritiek zijn inmiddels al geuit en weerlegd, lijkt me.
Cognitief dissonant.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_159918248
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 19:57 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Cognitief dissonant.
Oeh.. Wat een duur woord...
pi_159918269
quote:
12s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:00 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Oeh.. Wat een duur woord...
pi_159918309
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 19:57 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Cognitief dissonant.
_O_ precies
pi_159918311
quote:
11s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:00 schreef Argo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het moet zijn: dure woorden :P

En ja, ik weet de betekenis van die dure woorden

Ik dacht eerst dat dat plaatje reclame Was. Haha!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 20:06:44 ]
pi_159918932
quote:
11s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:36 schreef Argo het volgende:

[..]

Goed en kwaad is het grootste fundamentele probleem dat elke religie heeft. Alhoewel sommige het dan onder lijden scharen etc. Maar als je zegt God gaat Satan vernietigen. Waarom heeft hij hem dan laten leven in de tijden van Adam en Eva? Als God kwaad toestaat, waarom zou hij het niet blijven toestaan in dit universum? Waarom zou hij het universum weer veranderen en kwaad eruit flikkeren? Dat is totaal niet logisch.
Ik heb je post gemist.
Ken je het verhaal van Job?

quote:
Hoe verklaren jullie JG het kwaad dan? Natuurlijk er is de duivel, maar hoe verklaren jullie dat de duivel bestaansrecht heeft? Want voor de zondeval was hij er al. Hoe verklaren JG het bestaan van de duivel en kunnen ze die rechtvaardigen in een logische argumentatie.
Jehovah is een jaloerse God, staat in de Bijbel. Als Hij deze emotie al had, waarom zou een engel dat dan niet kunnen hebben? Alleen wordt verwacht dat engelen boven deze emotie staan. Blijkbaar was Satan een zwakkeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 20:25:31 ]
pi_159919211
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:46 schreef Berjan1986II het volgende:

[..]

Je weet dat satan vroeger een ideale engel was? En wie zegt ons dat andere ideale engelen niet in opstand komen tegen God, een mensje misleiden en dan kan alles weer opnieuw beginnen..
Ik neem toch aan dat God van eerdere gebeurtenis heeft geleerd en dus zo'n engel gelijk zult vernietigen. Bovendien zal het niet meer nodig zijn dat mensen zich moeten bewijzen.

quote:
[..]

Dat zeggen mensen altijd op kritiek: Jullie hebben een verkeerd beeld van ons. In plaats van te erkennen dat het beeld juist is.
In dit geval is het toch waar? Sommigen kunnen geen beeld vormen van wat JG geloven en geven het daarom een eigen invulling.

quote:
[..]

Je weet dat ziekten bestaan uit levende wezentjes? En die wezentjes zijn er dan niet meer?

Deze vraag benadrukt mijn bovenstaande antwoord :D

quote:
[..]

Jij bent erg grappig. Een onsterfelijke ziel, karma etc.. is veel filosofischer dan het idee dat jij een ziel bent die dood kan gaan en na miljoenen jaren weer wakker gemaakt kan worden. Dat is gewoon verkapt materialisme, met een "god kan alles, dus ook ons na miljoenen jaren weer precies maken zoals wij waren" sausje eroverheen.

Je vergeet gewoon vele wetenschappelijke feiten. Dat wij bestaan uit atomen, en dat atomen die in een glas water zitten vroeger misschien het lichaam van Napoleon mede hebben vormgegeven.
Hoe wil je ooit helemaal lichamelijk weer hetzelfde zijn als atomen meerdere lichamen hebben vormgegeven? Heb je dan halve lichamen? Of heb je ineens vele atomen meer?
Wat jij vergeet Is dat God de Schepper is. Daar is toch alles mee gezegd?

quote:
En jij zegt steeds "jij bent je ziel" maar jij verwart ziel met lichaam. Dat is pas grappig. Totaal geen weet van het geloof van de eerste christenen, van de farizeeers, de oude Grieken, de Egyptenaren. Waar het christelijk geloof op voortborduurt. En anderen maar wijsmaken dat zij zweverig zijn :D
Hopeloos o|O

Ik ga niet herhalen.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 20:36:38 ]
pi_159919290
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:25 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Ik heb je post gemist.
Ken je het verhaal van Job?

[..]

Jehovah is een jaloerse God, staat in de Bijbel. Als Hij deze emotie al had, waarom zou een engel dat dan niet kunnen hebben? Alleen wordt verwacht dat engelen boven deze emotie staan. Blijkbaar was Satan een zwakkeling.
In de bijbel staat ook duidelijk ergens dat God zegt dat hij geen mens is en zijn woede afwend.

En daarbij het verhaal van Job is historisch gezien puur en louter een verhaal geschreven om de gelovige in die tijd troost te bieden. Want zij keken om zich heen en zeggen mensen die de geboden niet volgde en de wette van God niet volgde gewoon goed af waren, terwijl hun allerlei slechte dingen overkwamen.

Thomas van Aquino en Augustus doen een betere poging kwaad uit te leggen maar ach JG's zijn zo ver van die leer afgezonken.
pi_159919356
quote:
11s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:37 schreef Argo het volgende:

[..]

In de bijbel staat ook duidelijk ergens dat God zegt dat hij geen mens is en zijn woede afwend.

En daarbij het verhaal van Job is historisch gezien puur en louter een verhaal geschreven om de gelovige in die tijd troost te bieden. Want zij keken om zich heen en zeggen mensen die de geboden niet volgde en de wette van God niet volgde gewoon goed af waren, terwijl hun allerlei slechte dingen overkwamen.

Thomas van Aquino en Augustus doen een betere poging kwaad uit te leggen maar ach JG's zijn zo ver van die leer afgezonken.
Jij bent ook gelovig. Wat is dan jouw uitleg van jouw vragen?
pi_159921387
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:40 schreef Hexxenbiest het volgende:

[..]

Jij bent ook gelovig. Wat is dan jouw uitleg van jouw vragen?
Thomas van Aquino of Augustinus.

Zal morgen erop terug komen. Als je uitleg wil.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 23:23:27 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')