abonnement Unibet Coolblue
pi_160154468
Blue wat lief O+ !! En wat een gaaf bad ja :o diewilikook! En dat van die telefoon is héél herkenbaar. "ANNIE KIJKE" :') . En dan hopla, grist ze zo die telefoon uit je handen..

Dot dat klinkt ook leuk ja. I O+ Buurman en Buurman! Ik denk dat A dat heel leuk gaat vinden als ze ietsje ouder is :Y . Hou je het nog een beetje vol zo hoogzwanger met je bijnapeuter?

Rady hier begon het ook met UIT :Y . Nog trouwens. "Verplaats mij naar waar ik wil", dat is ongeveer wat het betekent. "UIT" (Ik wil bij mama op schoot), "UIT" (Ik wil naar buiten) , "UIT" (ik wil op de bank), "UIT" (ik wil van de bank af). Zo leuk als ze ontdekken dat zo'n uitroep ook echt wat betekent.
pi_160154596
Vandaag was echt een stomme dag trouwens. Grenzen testen van heb ik jou daar, en ik heb niet echt enorm veel energie om alles te gaan bevechten :@ . Dus nouja OK dan gaan we wel gewoon even rauzen in de achtertuin in plaats van vegen in de voortuin. En dan eet je maar je rijstwafel op de bank in plaats van in de kinderstoel.. I picked my battles, zeg maar.

Maar toen het avondeten. Ze had er geen zin in, geklooi en gepruts. Dus zetten we het weg. Gekrijs, yes, gezellig }:| . Maar ja, gisteravond was ze heel lang wakker en sliep ze uiteindelijk pas om 22:00 na een banaan te hebben gegeten, honger dus :@ . Ik wilde dat voor zijn door haar een banaan te geven als toetje. Maar dat wilde ze ook niet. En ze begon te klooien met het bakje banaan toen het ineens *WOESJ* door de keuken vloog. Ze schrok er zelf ook van geloof ik :') .

Voor haar papa was toen even de maat vol, dus die ging haar meteen in bad doen. Oftewel, weer gekrijs. "MAMAMAMAMAMAMA". Echt, zó'n gezellige avond -O- . En ik een hormonale huilbui want ik doe het niet blijkbaar niet :'( goehoehoehoehoehoed :'( .

En dan ergens tussendoor nog een echtelijke discussie over wel je bord leeg / niet je bord leeg / wel een toetje / geen toetje.. Ik geloof toch echt dat man en ik het hier eens over moeten hebben. Onze ideeën verschillen nogal v.w.b. eten en nu ze echt soms aan het peilen is hoe wij reageren zou het denk ik toch beter zijn als we één lijn trekken..

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2016 20:03:55 ]
pi_160154957
Ach Razz, zulke dagen zijn ook gewoon k*t :*
Natuurlijk heb je die energie niet, je bent verdorie hoogzwanger! En dat is gewoon enorm zwaar. En dat is een grenzenverkennende dreumes ook. En de combi lijkt me verschrikkelijk. Dikke respect voor hoe je het doet ^O^
Ik zou het idd op een rustig moment even over hebben met je man, kijken of je op 1 lijn kan komen. Dat kan een hoop frustraties voorkomen.
En ik denk dat A heel verbaal is, maar dat ze nog niet verbaal genoeg is om precies duidelijk te maken wat ze wil/voelt. Is ook nie makkelijk. Zou het helpen als je haar keuzes geeft, bijv yoghurt of banaan als toetje, evt zelf uit de koelkast laten pakken, zelf bestek uit de la laten vissen etc? Ik merk bij O dat ze heel veel zelf wil doen, zonder dat ze met woorden aan kan geven wat. Ik laat haar heel veel zelf doen: zelf luier pakken, zelf schoenen pakken, zelf bestek pakken, zelf kopje in de vaatwasser zetten etc. Ik merk dat ze dat erg fijn vindt.
En verder ben je een topmoeder. Een moeie topmoeder, mar wel een toffe :*
pi_160155080
Grote dikke +1 op room en een :* voor Razz!
  dinsdag 23 februari 2016 @ 20:26:17 #280
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_160155378
Razz, ook het picken van battles en tv dagen inlassen leidt tot leuke peuters hoor :) . Al was V net iets ouder toen ik preggers was, hij doet het nog steeds erg goed!

Een vraagje aan jullie om mee te denken. Als ik alleen ben met twee vriendjes die naar bed moeten is dat geen doen. Franske gaat alleen slapen als papa hem naar bed brengt of als ik hem vasthou tot hij slaapt. Dat kan niet als er een nog wakkere peuter ronddartelt. V gaat ook alleen slapen na een hoop gedoe en als ik bij hem op de kamer gaat zitten. Dat gaat ook weer niet met een wakkere dreumes.. Ik weet het niet meer.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_160155886
Is het een optie om V voor de tablet/tv te parkeren tot frans ligt, en dan met V naar bed te doen?
pi_160155919
Pffff, het is allemaal heel herkenbaar, Razz. Het is ook weer een fase. Het maakt dan echt soms vrij weinig uit wat je doet: het voor proberen te zijn, heb ik ook heel vaak geprobeerd, maar dan is het toch net weer anders, en dan is het weer niet goed. Soms maakt het echt allemaal niets uit, als ze zo'n bui hebben. Hier was/is het vaak in combinatie met een vermoeiende dag op het kdv of ze zitten gewoon dus in een fase/groeispurt/ontdekken van hun eigen ik. Het beste is om je er niet door te laten opnaaien, en er zo relaxed mogelijk mee om te gaan (desnoods met een filmpje erbij of zo). maar dat is tien keer makkelijker gezegd dan gedaan. }:| . En dan ook samen een discussie voeren, is helemaal zwaar. :* .

Wij hadden thuis ook een gezellige dag. Niet met I, want die was op het kdv. Maar wij gingen dus samen opruimen. Dat betekent dat we vooral de spullen van vriend opruimen, want hij heeft veel meer verzameld dan ik. En elke keer als ik denk: dat kan wel weg, dan volgt er een heel jamaar-verhaal waar ik zó kriegelig van word. Staan er 30 kookboeken en dan suggereer ik dat er toch minstens 20 daarvan weg kunnen dan is het: jamaar ik heb me voorgenomen dat ik meer wil gaan koken, dus ik ga ze denk ik binnenkort wel gebruiken! Ja OK, maar er staat ook een kookboek van ergens eind jaren 80 tussen met heel suffe ovenschotels, die ga je echt niet meer gebruiken. Ja, maar dat boek heb ik gekregen van een goede vriend van me in mijn studententijd, dat kan ik toch niet wegdoen?? En dan kijk ik hem zo aan }:| en dan voegt hij er nog aan toe met z'n charmantste glimlach: voor jou als historicus is zo'n boek toch ook interessant?? *) .

8)7 . Ik heb op een gegeven moment boos de voordeur achter me dichtgetrokken en ben ergens koffie gaan drinken. :+ .

Away, dat klinkt als een onmogelijke combi inderdaad. Ik zou het niet weten, behalve: peuter nog filmpjes laten kijken terwijl je F op bed legt? Of duurt het daar te lang voor?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 23 februari 2016 @ 20:42:10 #283
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_160156112
Nee, dat duurt te lang. V gaat ook kijken wat ik aan het doen ben bij Frans. Met als gevolg dat als Frans bijna slaapt, V aan komt met maaaaamaaaaa ik wil niet alleen zijn of dat hij moet plassen etc.

Het duurt ook wel een uur voordat Frans dat ook echt slaapt.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_160156183
Zouden ze bij elkaar op de kamer kunnen...?
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_160156462
En andersom? Frans laten spelen in de box en V naar bed, en dan proberen frans naar bed te brengen zonder al teveel krijs? Nu heb je toch vaak avondfrans, dus die extra speeltijd is misschien niet zo erg?
pi_160156618
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 20:49 schreef Crumpette het volgende:
En andersom? Frans laten spelen in de box en V naar bed, en dan proberen frans naar bed te brengen zonder al teveel krijs? Nu heb je toch vaak avondfrans, dus die extra speeltijd is misschien niet zo erg?
Dit klinkt logisch inderdaad. Of wat DAD zegt, bij elkaar op de kamer? Of V laten helpen bij Frans op bed leggen? ('Wie kan er het stilst zijn..'). Lastig hoor! En anders een verbod op
papa-'s avonds-weg :+ .

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 23-02-2016 20:54:02 ]
pi_160156753
Oooh Franny ik snap je frustratie! Wat erg! Lief en ik zijn juist iets te goed in weggooien, maar dat andere uiterste lijkt me heel vervelend -O- . Zeker na je flink bevochten werkplek! Kwam het na de koffie wel weer goed?
pi_160156840
Dank voor de lieve woorden. Ik zal blij zijn als baby er straks is. Niet dat het dan makkelijker wordt, dat snap ik ook wel ;) . Maar dan ben ik niet meer zo hormonaal en kan ik me hopelijk weer normaal bewegen en op pad enzo. I NEED MY COOL BACK }:| .
pi_160157226
We zijn daarna naar de IKEA geweest en hebben daar in volledige harmonie een nieuwe kledingkast voor I uitgezocht. En patat gegeten.

Ja Razz, laatste loodjes. :* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_160157335
Hoogzwanger zijn is ook gewoon heel stom razz :* hormonsters de deur uit!
  dinsdag 23 februari 2016 @ 21:13:43 #291
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_160157653
Boeee voor de hoermonsters :( .

Bij elkaar op de kamer heb ik ooit eens geprobeerd. Dat resulteerde in :( :( :( peuter en :'( :'( :'( Frans, maar dat was ook al een tijd geleden. Ik ga het morgen maar weer eens proberen. Denk namelijk wel dat het beide helpt, omdat ze beide niet alleen willen zijn.

Frans in de box zetten is alsof ik lava over hem heen gooi. Dan werkt hij zich ook over de toeren en is dan ook niet meer stil te krijgen helaas. Franske maakt zichzelf altijd heeeeel boos. Als iemand daar nog een tip voor heeft is die ook welkom.

De hamvraag is voor mij welke ovenschotel gaat (8> Deze week voor jullie maken Franny? :D
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_160158289
Hehehe ja, pics van de ovenschotel!
pi_160159692
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 20:26 schreef AwayTL het volgende:
Razz, ook het picken van battles en tv dagen inlassen leidt tot leuke peuters hoor :) . Al was V net iets ouder toen ik preggers was, hij doet het nog steeds erg goed!

Een vraagje aan jullie om mee te denken. Als ik alleen ben met twee vriendjes die naar bed moeten is dat geen doen. Franske gaat alleen slapen als papa hem naar bed brengt of als ik hem vasthou tot hij slaapt. Dat kan niet als er een nog wakkere peuter ronddartelt. V gaat ook alleen slapen na een hoop gedoe en als ik bij hem op de kamer gaat zitten. Dat gaat ook weer niet met een wakkere dreumes.. Ik weet het niet meer.
Zelfde probleem hier.

De oplossing hier is dat ik met dreumes in m'n armen bij peuter ga zitten...

Om precies te zijn ziet mijn "help ik ben alleen" ritme er zo aan (misschien heb je er wat aan :* )
Trek bij beide pyjama's aan
Ga met de jongens op mijn bed zitten. Ik geef dreumes een fles en lees beide voor. (Peuter mag bladzijden omslaan... Dat is cool!)
Til beide jongens naar de kamer van dreumes. Zeg de dieren gedag. Doe slaapzak aan. En til beide jongens naar ff slaapkamer van peuter.
Leg peuter in bed. Doe het licht uit en vertel een verhaaltje. Daarna zing ik voor beide een liedje. En wacht.... En wacht... En wacht ;)
Als beide jongens slapen breng ik Js naar z'n eigen bed en hoop altijd maar dat Js niet wakker wordt.

Beide jongens kunnen (bijna) niet alleen in slaap vallen. Onhandig, maar ik denk altijd maar zo, ze hebben me nodig en ik moet er doorheen.
pi_160160137
Away ik parkeer hier grote voor de tv inderdaad. Maar dreumes slaapt vrij snel. Dus dat gaat wel. Kan peuter misschien vlakbij maar niet in dezelfde kamer op tablet filmpjes kijken?
Of anders iemand vragen om even te helpen dat uurtje?

Bij elkaar in 1 kamer hebben we in een vakantiehuisje ooit geprobeerd. :') Kansloos bij ons. Rondjes rennen om bed dreumes is veel leuker dan slapen. :s) :')
pi_160160338
Slapen lukt hier wel trouwens samen. Zolang ik er maar bij blijf.

Alleen wordt (nu dreumes, een jaar geleden peuter) 's nachts wakker :')
pi_160160522
Ovenschotels :9~ ;)
Herkenbare discussies, mijn vriend is ook zo'n hoarder :')

Away, lijkt me heel frustrerend :{ Misschien werkt samen op een kamer nu wel :*

Razz :* morgen weer een nieuwe dag!

Blue, in de maneschijn is hier ook een van de toppers, inclusief alle gebaren :D

Rady, hier begon het ook met open/dicht, aan/uit. Zo leuk om te zien dat ze die concepten gaan snappen :)

We hebben net de tas al zo goed als gepakt voor de vakantie, nog 3 dagen *O*
pi_160160646
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 21:27 schreef Crumpette het volgende:
Hehehe ja, pics van de ovenschotel!
Ik ben zojuist voor de grap nog eens gaan kijken naar dat rijtje kookboeken. En dat kookboek met ovenschotels is eigenlijk nog vrij geschikt als je bedenkt dat hij ook dit boek heeft staan:



Maar het mooiste van alles is nog wel dat hij een heel boekje heeft met spinazie gerechten terwijl als ik eens spinazie maak hij nog net niet gaat kokhalzen. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_160167868
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 22:10 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ik ben zojuist voor de grap nog eens gaan kijken naar dat rijtje kookboeken. En dat kookboek met ovenschotels is eigenlijk nog vrij geschikt als je bedenkt dat hij ook dit boek heeft staan:

[ afbeelding ]

Maar het mooiste van alles is nog wel dat hij een heel boekje heeft met spinazie gerechten terwijl als ik eens spinazie maak hij nog net niet gaat kokhalzen. _O- .
:D

En oh zo herkenbaar van willen opruimen maar dat je vriend overal een emotionele waarde aan hangt wn er uiteindelijk amper wat weg kan.

Razz je bent echt lief hoor :* alleen stroken onze gedachtes niet altijd met de gedachtes van de dreumesjes waardoor dramatiek en pieperitis all over.
Ik doe veel zoals Room voorstelde door hem zelf jas te laten pakken, tafel dekken (takuh takuh!!) Bakje pakken, koekje pakken, banaan/broodje/what ever pakken en dat scheelt veel boos gegrom. Het duurt alleen allemaal wat langer :')

Always vervelende situatie kan er helaas niets op zeggen :*
pi_160167897
Razz, wat vervelend zeg :{ Wil je man dat ze juist wel haar bord leeg eet of niet? Ik heb mijn vriend uitgelegd dat ik graag wil dat hij de signalen van zijn lijf leert herkennen, dus dat als hij niet meer wil dat het dan prima is. Yoghurt erna vind ik wel altijd ok, vooral als hij niet zo veel eet. Wij kiezen wat hij eet en soms heb je ergens gewoon geen zin in. Het zijn net mensen, die dreumessen ;) En daarbij zeg ik ook altijd dat als je zelf niet opschept, je al helemaal je bord niet leeg hoeft te eten. Een ander bepaalt nooit hoeveel jij eet, waarom zou je dat wel doen bij je kind? Stip was de laatste tijd ook echt een draak aan tafel en nu zat hij gisteren toevallig op een gewone stoel en at hij ineens prima! Meneer is de kinderstoel dus gewoon zat :') We hebben al een stoel staan waar hij zelf in en uit kan, maar die krijgt nog een opknapbeurt, maar ik hoop dus dat dat het drama wel wat oplost.

Hebben jullie nog tips om je kind wat langer te laten slapen? :O Ik heb vandaag uitgeslapen, want het was 6.15 ipv 5.30 :') Hij gaat ook pas rond 20.00 uur naar bed, want daarvoor gaat hij gewoon niet slapen. Hij wordt ook altijd nog huilend wakker, maar ik had hem gisteren gevraagd ons gewoon te roepen en na een huiltje ging hij over in ge-mama, dus als hij dat volhoudt ben ik al erg blij. Toch wat gezelliger wakker worden :) Voor zo'n slaapwekker is zijn kamer denk ik te donker en ik betwijfel ook of hij het al snapt.

Heel herkenbaar, dat hoarden :X Ik ben wat opruimerig, dus ik heb laatst ook een aantal dingen gewoon in een doos gedaan voor de kringloop en die hij nooit gebruikt, dus dat ze nu gewoon weg gaan. Waaronder een reclame koffiebeker van de Dunkin Donuts die z'n moeder had meegenomen uit Amerika 15 jaar geleden en die sindsdien ongebruikt in de kast stond. Ik heb m'n excuses aangeboden aan z'n moeder dat ik hem heb weggedaan :+ Zou het hem opvallen als je alles in een doos in de schuur zet? Langzaam elke maand een stukje dichter bij de deur? :P
pi_160167913
Wat lastig, jullie hoarders :{ Een verhuizing helpt daarbij wel heel goed in ons geval :+ Er gaat steeds meer weg, next stop is de berg met boeken-in-dozen die we nu al een paar maanden hélemaal niet missen :D

Onze uk heeft kiezenleed, sneu!

En :* voor Razz! Volgens mij doe je het geweldig, Annie gaat echt niet stuk van een pietsie minder aandacht en grenzen lieve mama!
En hier ook geen tips voor Away, maar pfff... Ingewikkeld hoor...
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')