abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage vrijdag 12 februari 2016 @ 13:46:48 #76
38148 crew  Innisdemon
pi_159858998
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 11:04 schreef Vanillekwark het volgende:
Tevens, stel, je klaagt hem aan voor iets wat hij niet mag doen, maar er is onvoldoende bewijs, je (binnenkort ex-)collega's ontkennen je aantijgingen, en er komt niks uit verder, maar je werkgever ontslaat je vervolgens op staande voet vanwege een verstoorde arbeidsrelatie (wat in sommige gevallen kan en mag), heb je geen recht op WW.

.
Ontslag op staande voet, en verstoorde arbeidsrelatie zijn twee verschillende dingen.
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_159859248
quote:
0s.gif Op donderdag 11 februari 2016 12:58 schreef Vanillekwark het volgende:

[..]

Ik geloof er niks van dat zijn bedrijf dan bewust een contract van 11 maanden aanbiedt.

Er bestaat gewoon jurisprudentie voor ontslag op staande voet door verstoorde arbeidsrelatie, twee tellen google en je vindt 't. Ik was nog niet op de hoogte van de nieuwe regeling m.b.t. de transitieregeling, je had gelijk daarin :)

Zo beter? Later.
We wachten nog steeds op je link.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_159859264
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2016 13:46 schreef Innisdemon het volgende:

[..]

Ontslag op staande voet, en verstoorde arbeidsrelatie zijn twee verschillende dingen.
Ontslag op staande voet met vertraagde werking.

Nog nooit van gehoord zeker....... :P
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_159859506
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2016 09:22 schreef klipper het volgende:

[..]


[..]


En wat ww betreft, met zo'n korte werkervaring moet je je daar ook jiet blind op staren, voordat je met je ogen knippert is de uitkering alweer voorbij.
Pardon, wat weet jij van mijn arbeidsverleden? Net even gecheckt op Uwv.nl, ik heb een arbeidsverleden van 15 jaar opgebouwd, als ik mij niet vergis zou ik dan max. 15 maanden ww kunnen krijgen. (liever niet nodig, uiteraard)
  Redactie Frontpage vrijdag 12 februari 2016 @ 15:18:43 #80
38148 crew  Innisdemon
pi_159861080
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 februari 2016 13:58 schreef hottentot het volgende:

[..]

Ontslag op staande voet met vertraagde werking.

Nog nooit van gehoord zeker....... :P
nee klopt.
'Me' is géén bezittelijk voornaamwoord
pi_159918447
Dat klinkt inderdaad niet best,het zou wel eens kunnen dat er naar een sterfhuisconstructie toegewerkt word,maak aantekeningen van alles wat in jouw ogen fout is en probeer of je de collega's buiten de zaak kunt spreken,wellicht heb je prive email adressen van ze,probeer ze dan te benaderen buiten de zaak om en bespreek wat je dwars zit,dat geld wegboeken naar een speciale rekening en dan via een pre-paid creditcard opnemen lijkt me ook niet kosher en lijkt me op het zwart wegsluizen van geld ik denk niet dat de fiscus daar mee accoord gaat.

Kijk ook eens hoe dit gedaan word en ook wie dit doet,als een werknemer dit moet doen dan zou hij zo maar eens kunnen zeggen dat hij daar geen opdracht voor heeft gegeven en de werknemer zelfstandig heeft gehandeld.

Verder is het verstandig om rond te kijken voor een andere baan,kijk desnoods eens rond wat er aan personeel gevraagd word,

Succes ermee!
Beloftes en uitspraken van politici gedaan in het verleden & heden bieden geen garantie voor de toekomst.
  zondag 14 februari 2016 @ 21:59:34 #82
370487 Hallmark
Geverifieerde account
pi_159921982
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:07 schreef geevee het volgende:
dat geld wegboeken naar een speciale rekening en dan via een pre-paid creditcard opnemen lijkt me ook niet kosher en lijkt me op het zwart wegsluizen van geld ik denk niet dat de fiscus daar mee accoord gaat.
Dat heet prive kasopname, en dat is doodnormaal, hoor. Als het correct geboekt wordt, is er niks aan de hand. Het lijkt mij ook niet de zaak van TS om zich boekhoudtechnisch met het bedrijf te bemoeien.

quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:07 schreef geevee het volgende:
Verder is het verstandig om rond te kijken voor een andere baan,kijk desnoods eens rond wat er aan personeel gevraagd word,
Yep, dat is een goed idee. Overigens zou ik dat voor me houden. Als je gaat samenzweren met je collega's over van alles en nog wat, dan heb je kans dat je ze straks tegenkomt als concurrent bij een vacature.
Geinspireerd door historische gebeurtenissen en karakters. Dit werk van fictie was ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende religies en geloven.
  zondag 14 februari 2016 @ 22:04:54 #83
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_159922172
quote:
11s.gif Op donderdag 11 februari 2016 10:22 schreef HPoi het volgende:
Korte situatieschets.

Ik werk bij een klein bedrijf (+/- 12 vaste medewerkers) waarbij het al tijden financieel niet goed gaat. Behoudens deze vervelende situatie is dit echt het bedrijf met het meest onbeschofte management waar ik ooit mee te maken heb gehad.

Voor zover ik kan nagaan bij elke verbazing van mij, balanceren ze op het randje van wat ze wel en niet kunnen maken. Maar ik wil eigenlijk graag weten wanneer men te ver gaat of wellicht al is gegaan. Tevens wil ik graag weten of ik hier iets mee kan, d.w.z. ik hou het niet lang meer vol daar zo, maar ik wil mijn WW-rechten niet verspelen. Mijn 2e contract bepaalde tijd verloopt eind dit jaar. (Hoewel ik altijd problemen heb met het management heb ik dit jaar wel weer salarisverhoging gehad!)

Hierbij de opsommingen van mijn verbazende ontdekkingen tot nog toe:

- Mijn baas kan helaas niet communiceren en stuurt mails met klachten van klanten naar mij door, dit bijgestaan door de volgende daverende tekst: "????????? ????? " EN dit dan niet een keer, nee maar bij alle e-mails die hij doorstuurt en niet weet wat hij er mee aan moet. Ook al behoren deze mails/klachten niet op mijn afdeling. Want ja, hij leest de klacht dus niet echt. Of schijft zijn probleem af op ons.
- Mijn baas leest e-mails van mij en mijn medewerkers die zijn verzonden aan klanten en collega's
Hier gestopt met lezen, min of meer. Wat je baas doet is bullshit en mag absoluut niet. Gauw vertrekken bij die kansloze toko.

En ontslag op staande voet moet met een goede reden zijn. Als je je normaal gedraagt, zal dat nooit gaan gebeuren.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_159929793
Meld je ziek met vage burnout-klachten totdat je contract afloopt en zoek in die tijd een nieuwe baan
pi_159929838
quote:
6s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:07 schreef The_Temp het volgende:
Meld je ziek met vage burnout-klachten totdat je contract afloopt en zoek in die tijd een nieuwe baan
Kan je zeggen dat je een verdomd goede acteur moet zijn om dat voor elkaar te krijgen bij een Arboarts.
Hell To The Liars
pi_159929885
quote:
6s.gif Op maandag 15 februari 2016 10:07 schreef The_Temp het volgende:
Meld je ziek met vage burnout-klachten totdat je contract afloopt en zoek in die tijd een nieuwe baan
:')
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_175491194
En werkt TS nog steeds bij dit bedrijf?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 4 december 2017 @ 17:24:58 #88
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_175492294
Bepaalde dingen zijn zo raar nog niet. Iedere e-mail wordt bij ons bcc naar het CRM systeem gestuurd. Iedereen kan bij ons dus lezen wat er aan klanten of naar elkaar wordt gestuurd. Als het persoonlijk is haal je de bcc van die e-mail even weg, dat is een uitzondering.

Het volgen van alle auto's via GPS kan efficient zijn. Er zijn private lease maatschappijen waarbij je standaard een blackbox in je auto krijgt.

Deze dingen vind ik zo raar nog niet. Hoe dat met e-mail zit kun je je afvragen. Je persoonlijke inbox lezen of mail voor een ander verwijderen lijkt mij gewoon strafbaar.

Hanteer je eigen waarden en normen. Zeg voortaan: ik laat de administratie contact met je opnemen of iets vergelijkbaars. Je werkgever kan je niet verplichten te liegen. Je kunt ook gewoon eerlijk gaan zijn. Daar gaat je werkgever niet blij van worden.

- Men vraagt medewerkers zijn/haar naam te veranderen naar iets wat "meer bij het bedrijf past" Dus een andere naam communiceren naar klanten dan je eigen naam......
Dat kunnen die werknemers gewoon weigeren. Het vragen is raar maar dat kun je als werknemer aangeven.

- Als ik het ergens niet mee eens ben of ik onze financiële situatie bespreekbaar wil maken heb ik de volgende dag een functioneringsgesprek. (te triest)
Bij een functioneringsgesprek horen ook dingen zoals een verbeterplan. Laat ze maar concreet verkeerde dingen noemen. Zolang jij je werk keurig doet kunnen ze je weinig maken met een functioneringsgesprek. Als jij doorlopend functioneringsgesprekken krijgt en je collega's niet en het gaat over dit soort dingen dan zegt het ook niet zoveel.

- Credit-nota's worden opgemaakt maar niet verzonden. (staat zelfs in de werkprocedure!) De klant moet er zelf maar achter komen dat er iets niet klopt en recht op geld heeft.
Niet zo netjes en nogal tokkie. Bedenk echter dat iedere cadeaukaartenmaatschappij zo werkt. Het zijn belachelijke percentages van cadeaukaarten die niet uitgegeven worden. Maatschappijen zoals Bongo draaien hier gewoon op.

Ik denk dat de meeste MKB bedrijven in de bouw, stratenmaak en wat ruwere handelssector wel aan creatief boekhouden doen.
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
pi_175492582
Huis van klokkenluiders al benaderd?
pi_175495172
Nice necro.

Korte blik in postgeschiedenis TS, hij is 80% van de tijd tevreden op 't werk.
Dus of een andere baan inmiddels of er is anders veranderd na dezen toppik.
pi_175509781
Leeft Ts nog, benieuwd naar de uitkomst en hoe het nu is!
pi_175607464
Inmiddels inderdaad een andere baan.😊 Al weer meer dan een jaar.
  zaterdag 9 december 2017 @ 23:01:39 #93
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_175609657
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 december 2017 21:53 schreef HPoi het volgende:
Inmiddels inderdaad een andere baan.😊 Al weer meer dan een jaar.
Heb je de FIOD nog gebeld?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')