abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Sport maandag 29 augustus 2016 @ 18:49:05 #201
451829 crew  H.Vviv
pi_164944941
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 18:46 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Als de Vlamingen slim zijn bieden ze dat aan voor buitenlandse kijkers.
Dat zullen ze ook doen.
pi_164990239
Rob Peeters wint in Beijing, voor Jens Adams, Jongewaard, Al en Wildhaber.
pi_165017821
quote:
Vicewereldkampioen Lars van der Haar kampt met een hamstringblessure en moet de eerste crossen van het nieuwe seizoen schrappen. Hij reist niet naar Las Vegas en Iowa, waar op 21 en 24 september de eerste Wereldbekercrossen van het nieuwe seizoen op het menu staan.
http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2757561
pi_165086728
quote:
Telenet Fidea gaat voortaan door het leven als de Telenet Fidea Lions. "Een leeuw is een sterk dier", zei coach Sven Nys bij de voorstelling van zijn veldritploeg.

"Ik heb ongelofelijk veel zin in deze nieuwe uitdaging en ik voel me er heel erg goed bij", zei Nys. "De adrenaline is ook na de actieve carrière zeker nog aanwezig. Ik ben er klaar voor en ik heb veel sterke mensen rond mij."

Terwijl sommige jongens als een komeet naar de top schoten, ben ik de laatste drie jaren een beetje blijven hangen. Ik moet nu mijn eigen kwaliteiten terugvinden

"Wat de bijnaam betreft, vonden we het tijd voor iets nieuws in het veldrijden. En een leeuw is een sterk dier. We willen als leeuwen het veld induiken."

Tom Meeusen blijft het speerpunt van de veldritploeg van Nys en vanaf 1 januari sluit Lars van der Haar aan. "Het zal moeilijk worden voor Tom om Wout van Aert meteen te evenaren, maar Wout zal niet elke dag even goed zijn. Van de kansen die zich voordoen, moeten we optimaal proberen te profiteren."

Een ambitie waar Meeusen zich perfect in kan vinden. "Ik besef dat het heel moeilijk zal zijn om Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar bij te benen, maar ik ben er wel op gebrand om te laten zien dat mijn limieten nog niet bereikt zijn", aldus Meeusen.

"Terwijl sommige jongens als een komeet naar de top schoten, ben ik de laatste drie jaren een beetje blijven hangen. Ik moet nu mijn eigen kwaliteiten terugvinden."

Team van Telenet Fidea Lions:
Tom Meeusen, Jim Aernouts, Toon Aerts, Daan Soete, Thijs Van Amerongen, Corné van Kessel en Lars van der Haar (vanaf 01/01/2017).
Bron: Sporza

Lions :') :')
pi_165087721
Net als de Belgian Red Lions :')

Die Belgen met al hun bijnamen voor sportteams :')
pi_165088745
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2016 19:31 schreef Tommeke het volgende:

Die Belgen met al hun bijnamen voor sportteams :')
pi_165088874
Dit is geen bijnaam, gewoon de officiële naam van de ploeg.

De benamingen die daadwerkelijk een bijnaam zijn werken overigens prima, volgens mij.
pi_165089166
Je snapt wel wat ik bedoel man.

Voor elk nationaal sportteam wordt een al dan niet Engelstalige bijnaam verzonnen. En nu gaan ze een stapje verder.
pi_165089175
Iets anders; Is Buzz al uit z'n zomerslaap ontwaakt?
pi_165091659
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 20:14 schreef Tommeke het volgende:
Iets anders; Is Buzz al uit z'n zomerslaap ontwaakt?
Ja hoor, hij loopt hier nog wel rond.
pi_165092152
Van der Haar niet aan de start in de eerste wereldbeker maar wel gewoon aan de start in Québec en Montréal.
  maandag 5 september 2016 @ 10:03:59 #212
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_165099005
quote:
1s.gif Op zondag 4 september 2016 20:14 schreef Tommeke het volgende:
Iets anders; Is Buzz al uit z'n zomerslaap ontwaakt?
Ja mien jong. Maar Buzz kijkt nu ff naar F1 en in Singapore en Sepang live vanaf de tribune. Werken in Singapore en aansluitend vakantie.

Bij het veldrijden stroom ik ná 2 oktober wel weer in. Boeit niet echt natuurlijk met Van Aert (uit Neerlands zaad ontsproten) en alle andere Belgen op een straatlengte daar achteraan zolang Mathieu en Lars wegens malleur niet aan het vertrek staan. w/
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_165099307
Malheur.
pi_165099519
Ik denk dat ik in ieder geval rondom de WB in Valkenburg een weekendje Valkenburg ga doen, met vrienden een huisje huren. Tof parcours altijd.
Eerst zelf mooi wat MTB'en beide dagen, en dan zondag de race kijken.

En voor mezelf, de trainingen bij onze club voor t veldrijden beginnen a.s. woensdag weer, techniektrainingen etc.
De competitie op 1 oktober. Benieuwd of ik dit seizoen wat vanuit de achterhoede naar de middenmoot kan opschuiven :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 7 september 2016 @ 13:17:55 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165149635
quote:
Toch EK-titel voor veldrijdster Maud Kaptheijns

Veldrijdster Maud Kaptheijns is alsnog Europees kampioene veldrijden bij de beloften geworden. De 21-jarige Nederlandse won vorig jaar november aanvankelijk zilver op de Europese titelstrijd in Huijbergen achter Femke van den Driessche, maar de Belgische werd later die winter bij het WK betrapt op mechanische fraude.

Controleurs troffen in een reservefiets van Van den Driessche een elektrisch motortje aan. De internationale wielrenunie UCI nam de eerste zaak van 'mechanische doping' hoog op. Van den Driessche werd voor zes jaar geschorst en kreeg een fikse boete. Al haar resultaten vanaf 11 oktober vorig jaar werden geschrapt.

De Europese bond UEC heeft de EK-titel nu toegekend aan Kaptheijns. "Veel mensen hadden mij al gefeliciteerd en gezegd dat ik de eigenlijke kampioene ben, maar het bevestigende bericht kan toch het best van de UEC komen'', aldus Kaptheijns. "Ik ben trots op het behalen van de Europese titel, ik beschouw dat als het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nog toe. Dit is een prijs die voor altijd achter mijn naam blijft staan en waar ik later met trots op kan terugkijken.''
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165161825
quote:
Van der Poel kan door zijn blessure niet afreizen naar de Wereldbekers in Iowa en Las Vegas. "En zelf al zou ik in orde zijn, dan nog weet ik niet of ik wel zou deelnemen. Ik zeg niet zomaar neen, maar ik zou wel overwegen om die Wereldbekers te skippen. Ik zie de meerwaarde er niet van in, want er komt geen enkele steun van de UCI voor de ploegen. Je moet alles zelf betalen als team, het kost ons handenvol geld en waarom eigenlijk? Wordt de cross daar internationaler van? Ik denk het niet. Laat ons eerst het veldrijden aanpakken in Europa."

Vroeger waren er meer crossen buiten Nederland en België. Veldrijden floreerde ook in Zwitserland, Tsjechië en Duitsland. "Misschien moeten ze daar weer meer investeren, in landen zoals Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, enzovoort. Nu reizen ploegen alleen naar de States omdat je anders heel wat punten verliest voor de klassement, maar nog eens, het is jammer dat het zo duur is voor de teams."
pi_165161895
Laat dat joeng eens Nederlands praten met z'n "de klassement"

Eigenwijze Nederbelg :(
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_165221956
quote:
Van der Poel vroeg zich deze week luidop af waarom de veldrijders verplicht worden in de Verenigde Staten te rijden. "Wordt de cross daar internationaler van? Ze zouden beter het veldrijden in Europa eerst internationaler maken", zei de Nederlander die in België woont.

De uitspraken van Van der Poel werden voorgelegd aan Cookson en die heeft een heel andere mening.

"Ik denk dat hij het verkeerd ziet. Volgens mij moet je daarheen trekken waar er mogelijkheden en geld zijn. Laten we eerlijk zijn, de VS is één van de grootste economieën ter wereld."

"Maar je moet natuurlijk ook het sporterfgoed respecteren, dat geldt eveneens voor het wegwielrennen. Ik denk dat het belangrijk is dat alle door de UCI vertegenwoordigde sporten echt wereldwijd beoefend worden."

"Iedereen weet dat België gek is op veldrijden. Dat is goed, maar het kan niet in slechts één land bestaan. Er is over de hele wereld veel interesse in het veldrijden, in de VS, Australië, China, Groot-Brittannië. Het neemt echter tijd in beslag om het veldrijden daar te ontwikkelen."
sporza.be

Van der Poel heeft gewoon gelijk. Ze kunnen al jaren geen veldrit van de grond krijgen in Zwitserland, terwijl daar toch een behoorlijke geschiedenis aan veldrijden is. Zorg daar eerst eens voor, voordat je begint met die 'mondalisering'. Maar ja, lekker geld over de balk smijten in Las Vegas.. Er zijn meer mensen die dat hebben als hobby.

Overigens is die mondialisering van veldrijden sowieso een utopie. Gaat nooit gebeuren. Lekker afwachten tot veldlopen Olympisch wordt, want dan maakt veldrijden misschien ook wel een kans. Geloof je het zelf..!? ;( Als die Belgen nu eerst eens die twee subklassementen overboord gooien en niet gelijkstellen aan de WB, dan is er mss een kleine kans. Maar ja,..
pi_165239110
Gaat ziggo ook weer veldrijden uitzenden dit jaar?
  zondag 11 september 2016 @ 09:48:04 #220
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_165240774
Het volledige programma (incl. waar het wordt uitgezonden):

http://veldritkalender.be/

Vandaag dus de eerste cross (Geraardsbergen, 16h00, VTM)

Deelnemerslijst:
quote:
Wout van Aert - Tom Meeusen - Kevin Pauwels - Michael Vanthourenhout - Dieter Vanthourenhout - Eli Iserbyt - Laurens Sweeck - Dieter Sweeck - Gianni Vermeersch - Corné van Kessel - Rob Peeters - Marcel Meisen - Klaas Vantornout - Jim Aernouts - Tim Merlier - Daan Soete -Quinten Hermans - Joeri Adams - Jens Adams - Thijs van Amerongen - David van der Poel - Philipp Walsleben - Vincent Baestaens - Julien Taramarcaz - Michael Boros - Kenneth Van Compernolle - Kevin Cant - Stijn Caluwé - Quincy Vens - Dario Tielen - Reno Bauters - Seppe Rombouts - Jente Tielemans - Braam Merlier - Kobe Goossens - Gosse van der Meer (Nl) - Thomas Joseph - Yannick Peeters - Jappe Jaspers - Vinnie Braet - Kyle De Proost - Jelle Schuermans - Niels Koyen


[ Bericht 11% gewijzigd door Van_Poppel op 11-09-2016 09:53:50 ]
pi_165241947
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 03:04 schreef Evertjan het volgende:
Gaat ziggo ook weer veldrijden uitzenden dit jaar?
Ik hoop van wel.
pi_165241959
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 09:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Het volledige programma (incl. waar het wordt uitgezonden):

http://veldritkalender.be/

Vandaag dus de eerste cross (Geraardsbergen, 16h00, VTM)

Deelnemerslijst:

[..]

Er zijn onderhand meer klassementen dan verschillende nationaliteiten aan de start.
  zondag 11 september 2016 @ 11:07:41 #223
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_165241998
quote:
0s.gif Op zondag 11 september 2016 11:05 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Er zijn onderhand meer klassementen dan verschillende nationaliteiten aan de start.
Klopt :D

Al zijn de BRICO- en Soudalcrossen wel losse wedstrijden zonder klassement.
pi_165242009
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 13:15 schreef jantje1234 het volgende:

[..]

sporza.be

Van der Poel heeft gewoon gelijk. Ze kunnen al jaren geen veldrit van de grond krijgen in Zwitserland, terwijl daar toch een behoorlijke geschiedenis aan veldrijden is. Zorg daar eerst eens voor, voordat je begint met die 'mondalisering'. Maar ja, lekker geld over de balk smijten in Las Vegas.. Er zijn meer mensen die dat hebben als hobby.

Overigens is die mondialisering van veldrijden sowieso een utopie. Gaat nooit gebeuren. Lekker afwachten tot veldlopen Olympisch wordt, want dan maakt veldrijden misschien ook wel een kans. Geloof je het zelf..!? ;( Als die Belgen nu eerst eens die twee subklassementen overboord gooien en niet gelijkstellen aan de WB, dan is er mss een kleine kans. Maar ja,..
Ik heb op zich niets tegen crossen in Amerika maar prioriteit zou moet zijn om Tsjechië, Frankrijk en Zwitserland (en eventueel Duitsland) vast op de WB kalender te krijgen. Vorig jaar een mooie cross in Frankrijk op de kalender maar dit jaar is die weer weg. Dat heb je de laatste jaren vaker gezien.
pi_165242129
Probleem met de huidige Amerikaanse crossen is natuurlijk dat ze vanwege het tijdsverschil niet interessant zijn voor de Vlaamse kijkers. Zouden we op een tijdstip zijn zoals de Canadese wegwedstrijden van vrijdag en vandaag dan zou het al een stuk beter zijn.

In Zwitersand heb je de EKZ Cross Tour, een klassement van 5 wedstrijden. Gezien hun promotie op Youtube en Twitter is dat volgens mij een behoorlijk professionele organisatie, eentje die best een WB wedstrijd zou kunnen organiseren. Maar ik neem aan dat te hoge kosten (fee die aan UCI betaald moet worden?) dit in de weg staat, zeker als dit een wedstrijd is die niet eenmalig is maar voor de lange termijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')