Snap ik. Ik vermoed dat mijn perceptie gekleurd is door al die jaren afhalen bij "de chinees" waar de babi pangang en foe yong hai bijna de bakjes doen ontploffen. Was gewoon even benieuwd of ikzelf mijn verwachtingen moet bijstellen, of de Indiase restaurants hun recepturen Vandaar dat ik de vraag stelde.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 12:12 schreef Isegrim het volgende:
Vlees is niet echt de focus van de Indiase keuken natuurlijk.
In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladesh . Maar staat hier goed bekend als Indiaas restaurant! Wij hebben er een paar jaar geleden heerlijk gegeten, maar ik moet wel bekennen dat ik niet weet hoe authentiek Indiaas eten smaakt.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.
In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds.
(http://www.saravanaabhojan.com/ )
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteitquote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:57 schreef MaLo het volgende:
In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladesh . Maar staat hier goed bekend als Indiaas restaurant! Wij hebben er een paar jaar geleden heerlijk gegeten, maar ik moet wel bekennen dat ik niet weet hoe authentiek Indiaas eten smaakt.
Oeh, die plaatjes doen mij denken aan de avonden dat ik in Little India in Singapore heb gegeten. Toen pas ontdekte ik dat vegetarisch ook verdomd lekker kan zijnquote:Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.
In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds.
(http://www.saravanaabhojan.com/ )
Ja inderdaad, je hebt gelijk, "De" authentieke Europese keuken heb je ook niet .quote:Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit
Tuurlijk! Maar wat ze hier meestal verkopen, zouden ze nergens in India herkennen.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit
Dit ziet er serieus goed uit. Ook maar eens proberen binnenkort.quote:Op maandag 14 maart 2016 09:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben ook naar Deli Tasty in Rotterdam geweest afgelopen weekend.
We deelde de loempia's en het broodje tja sieuw. Daarna had ik de noedelsoep en mijn vriend de Vietnamese pannenkoek met garnalen.
Alles was onwijs lekker en ik vond het echt enorm betaalbaar. Dit was trouwens de kleine portie noedelsoep, maar ik vond het nog best een flinke kom.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:quote:
Top! Ga ik snel eens langs.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 18:53 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:
http://www.lacasitadelmojo.nl/
klein zaakje van een wat ouder Spaans echtpaar dat goddelijk kan koken. Aanrader.
Is volkomen normaal en geaccepteerd door de restaurants tegenwoordig. Niks genants aan.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
wanneer drie tafels om je heen de flitser niet uit zetten kan ik er niet om lachenquote:Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
SPOILER: inhoud hot potOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hot pot met Iberico varken en sesamsaus. Vriendin eet geen vlees dus die kreeg plakjes zalm i.p.v varken. Het wordt saai maar was gewoon heerlijk, denk het lekkerste gerecht van de drie. De plakjes varken deed ik maar een paar seconden in de hot pot en het vlees is echt geweldig.De combinatie met de sesamsaus maakte het net nog even bijzonderder.
Derde gang:
Verschillende sushi en een misosoep. Helemaal prima!
Het is een fijne zaak met maar een beperkt aantal tafels waardoor je ook best ver van te voren moet reserveren als je in het weekend wil eten. Eten is van een hoge kwaliteit en de sfeer is erg prettig zonder al teveel opsmuk, we gaan hier zeker terugkomen
Cijfer: dikke 9
Zeker doen. Ga je geen spijt van krijgen.quote:Op zaterdag 26 maart 2016 23:05 schreef Isegrim het volgende:
Wij willen daar binnenkort ook graag heen.
Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?quote:Op zaterdag 26 maart 2016 23:03 schreef Tem het volgende:
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.
Hot pot met Iberico varken en sesamsaus.
Hij vertelde expliciet dat het sesamsaus was en dat proefde ik ook wel. Misschien dat de kleur van de foto een niet helemaal goed komt. Ik beaam wel wat je zegt over dat klassieke aspect, al vond ik die subtiele zaken zoals Hollandse asperge als één van de tempura ook wel weer leuk.quote:Op zondag 27 maart 2016 07:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?
En zie ik daslook in de bouillon? Grappig.
Wij waren er tijdje terug ook voor het eerst. Ik vind het op de een of andere manier altijd een beetje jammer dat Japans altijd zo klassiek is. Misosoepje, tempura, sukiyaki en wat sushi. Maar ja, dat is ook weer haar kracht. En bij Yama spat in ieder geval de liefde er vanaf en hij durft de gerechten toch enigzins te tweaken. En ik vind het mooi dat hij kookt met wat hij die week kan vinden. Daar hou ik van. Ik geloof dat ik het toen ook een 9 vond, ik zal zo eens de foto's erbij zoeken, dan weet ik het wel weer.
Verder vonden we het bijoassende sake arrangement erg goed. Al ga ik een volgende keer toch liever voor (witte) wijnen. Lief niet, die vond de sake perfect.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |