abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 18 maart 2016 @ 12:06:08 #176
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_160758480
Zijn bezorgmaaltijden hier eigenlijk ook toegestaan?

Zo ja:
Wanneer? Donderdag 17 maart
Waarvandaan? Sangam Tandoori & Sweets, Vierambachtsstraat, Rotterdam
Wat? Pappadums met Raita, Samosa's, Chicken Tikka Masala met pilav rijst, King Prawn Madras, Palak Paneer, Chana Masala, Garlic Naan, Mango Lassi

Hoe was het? Zalig! Wegens verjaardag maar gebrek aan babysitter konden we niet naar Sangam toe, dus Sangam maar naar ons laten komen. Een waar feestmaal laten aanrukken, en met twee man ons helemaal rondgegeten aan bovenstaande. Vanavond de restjes :9

Kosten? 55 euro voor twee personen
Cijfer? 8. Enige kanttekening is de zuinige portionering van vlees en vis in de hoofdschotels, maar dit zie ik vaker bij Indiase restaurants/bezorgers. Paar stukjes kip die zwemmen in een zee van saus. Is dit nu de standaard voor deze gerechten, of zijn de chefs zo 'kostenbesparend'?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 18 maart 2016 @ 12:12:37 #177
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160758590
Vlees is niet echt de focus van de Indiase keuken natuurlijk. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 maart 2016 @ 13:21:21 #178
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_160759934
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 12:12 schreef Isegrim het volgende:
Vlees is niet echt de focus van de Indiase keuken natuurlijk. :)
Snap ik. Ik vermoed dat mijn perceptie gekleurd is door al die jaren afhalen bij "de chinees" waar de babi pangang en foe yong hai bijna de bakjes doen ontploffen. Was gewoon even benieuwd of ikzelf mijn verwachtingen moet bijstellen, of de Indiase restaurants hun recepturen :+ Vandaar dat ik de vraag stelde.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 18 maart 2016 @ 13:38:30 #179
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160760378
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.

In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds. :(

(http://www.saravanaabhojan.com/ _O_ )
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 maart 2016 @ 13:57:34 #180
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_160760885
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.

In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds. :(

(http://www.saravanaabhojan.com/ _O_ )
In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladesh :+ . Maar staat hier goed bekend als Indiaas restaurant! Wij hebben er een paar jaar geleden heerlijk gegeten, maar ik moet wel bekennen dat ik niet weet hoe authentiek Indiaas eten smaakt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_160760952
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 13:57 schreef MaLo het volgende:

In Hengelo (OV) zit The Bombay Spice . Gerund door een man uit Bangladesh :+ . Maar staat hier goed bekend als Indiaas restaurant! Wij hebben er een paar jaar geleden heerlijk gegeten, maar ik moet wel bekennen dat ik niet weet hoe authentiek Indiaas eten smaakt.
Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 18 maart 2016 @ 14:00:47 #182
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_160760960
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 13:38 schreef Isegrim het volgende:
Indiase restaurants zijn een traumaatje bij mij, omdat ik nog bij geen enkel restaurant ooit iets authentieks heb geproefd. The Pepper Trail moet ik nog gaan proberen, maar ik durf bijna niet omdat het vrijwel altijd een teleurstelling is. Het zijn ook meestal geen mensen uit India die Indiase restaurants runnen. Het smaakt allemaal hetzelfde, het is allemaal weeïg en zoetig en het heeft niets te maken met de smaken van India.

In Dublin en in Dubai heb ik wel echt goed Indiaas gegeten. Vooral in Dubai. Dat restaurant mis ik nog steeds. :(

(http://www.saravanaabhojan.com/ _O_ )
Oeh, die plaatjes doen mij denken aan de avonden dat ik in Little India in Singapore heb gegeten. Toen pas ontdekte ik dat vegetarisch ook verdomd lekker kan zijn :P
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 18 maart 2016 @ 14:09:13 #183
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_160761145
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit :D
Ja inderdaad, je hebt gelijk, "De" authentieke Europese keuken heb je ook niet :+ .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  vrijdag 18 maart 2016 @ 14:34:35 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160761657
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 14:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gezien de omvang van dat land lijkt mij in India zelf ook dat 'de authentieke Indiase keuken' overal verschilt in smaak en kwaliteit :D
Tuurlijk! :) Maar wat ze hier meestal verkopen, zouden ze nergens in India herkennen. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160761776
quote:
14s.gif Op maandag 14 maart 2016 09:02 schreef Myraela het volgende:
Ik ben ook naar Deli Tasty in Rotterdam geweest afgelopen weekend.

We deelde de loempia's en het broodje tja sieuw. Daarna had ik de noedelsoep en mijn vriend de Vietnamese pannenkoek met garnalen.

Alles was onwijs lekker en ik vond het echt enorm betaalbaar. Dit was trouwens de kleine portie noedelsoep, maar ik vond het nog best een flinke kom.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit ziet er serieus goed uit. Ook maar eens proberen binnenkort.
  vrijdag 18 maart 2016 @ 18:03:15 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160765916
Deze week geweest en inderdaad heel goed. Met aandacht en liefde gemaakt. En lekker veel verse smaken.
Lekkerst vond ik de Vietnamese "carpaccio" en de Vietnamese "ravioli". (verse rijstvellen gevuld met beetje varkensvlees en shiitake)
pi_160766312
Geen zin om een review te schrijven maar wie lekkere tapas in Utrecht wil eten kan bij Cerveceria Boulevard terecht. Smaakte erg goed, vers, lekkere wijn en voor een hele goede prijs. Ga ik zeker vaker terug komen. Want de tapas restaurants waar ik verder in Utrecht ben geweest waren om te huilen.
8.5/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_160767060
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 18:22 schreef habitue het volgende:
Cerveceria Boulevard
Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:

http://www.lacasitadelmojo.nl/

klein zaakje van een wat ouder Spaans echtpaar dat goddelijk kan koken. Aanrader.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_160767374
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 18:53 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

Ha, da's bij mij om de hoek. Voor tapas/Spaans ga ik nog steeds het liefst hier naar toe:

http://www.lacasitadelmojo.nl/

klein zaakje van een wat ouder Spaans echtpaar dat goddelijk kan koken. Aanrader.
Top! Ga ik snel eens langs.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 09:41:43 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160953630
Het werd weer eens tijd! De Jong in de Raampoortstraat


Restaurant De Jong


1. Chipje van boerenkool met ingelegde sjalot en gerookte mayo
2. Risotte van zonnebloempitten met paarse boerenkool en truffel
3. Gnocchi met crispy potato skin en daslook
4. Asperge met sesam
5. Tuinboontjes, doperwtjes, zachtgegaarde eidooier, morieljes, paddestoeltjes, ingelegde rabarber (?).
6. Aardbei, zoete rème fraîche, sneeuw. (extraatje)

Deze keer het vegetarische menu. Maar daar had ik mooi spijt van toen ik de bordjes met Hollandse flessen (inktvis!) klaargemaakt zag worden. Verder geen spijt, alle gerechten waren leuk en/of lekker en de moeite waard.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 11:12:03 #191
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160954640















Het menu:







Vorige week zaterdag echt heel lekker gegeten bij piet Hein eek in Eindhoven. Met de hele tafel een groot gedeelte van de kaart geproefd. Er ontbreekt nog een foto van de short ribs die ook erg lekker waren en de amuse met gepofte tomaat, wasabi crème en een schuimpje. Ik had zelf de rendang van bloemkool, de rogvleugel en het rijst dessert. Het toetje was het minst, voor en hoofd waren echt heel erg lekker. Mooi in balans met de smaken, erg lekkere rogvleugel met een krokant velletje. :9 naast de kaart hadden ze een menu waarvan mijn tafelgenoten het bieten voorgerecht en bloedsinasappel nagerecht hadden besteld, die ontbreken dus op de menu kaart

Ik had er al vaker gegeten maar deze keer was het wel het beste! Ik vind de sfeer er erg tof en kan het zeker aanraden :D
pi_160955089
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 17:22:26 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160960619
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
Is volkomen normaal en geaccepteerd door de restaurants tegenwoordig. Niks genants aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160960830
Waar? Cafe Hooghoudt te Groningen
Wanneer? 24 maart
Wat at je? Gestoofde procureur met piepers / Verloofde had schelvis met aardappels en groenten
Impressie? Was lekker, zag er gelikt uit voor een restaurant/eetcafe/evenementenlocatie
Kosten? 68 euro (inclusief 4 halve liters Franziskaner Weizenbier en 2 appelsap en broodplankje met tapenade
Cijfer? Een degelijke prima 7,5

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2016 17:40:53 ]
pi_160962035
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
wanneer drie tafels om je heen de flitser niet uit zetten kan ik er niet om lachen :{
pi_160968602
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.

Wij hadden gekozen voor het 3-gangen menu, en ik heb daarbij nog het Sake arrangement gekozen. Het zijn allemaal koude sake en ik vond het erg goed bij het diner passen.

Amuse:



In kippenbouillon gegaard ei met bamboescheuten en krab mengsel (althans, wat ik van de uitleg heb begrepen). Was goed gegaard en niet te zout, erg lekker.

Eerste gang:



Verschillende tempura van asperges, aardappel, inktvis en garnaal. Er afwisselend en smaakvol.

Tweede gang:



SPOILER: inhoud hot pot
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hot pot met Iberico varken en sesamsaus. Vriendin eet geen vlees dus die kreeg plakjes zalm i.p.v varken. Het wordt saai maar was gewoon heerlijk, denk het lekkerste gerecht van de drie. De plakjes varken deed ik maar een paar seconden in de hot pot en het vlees is echt geweldig.De combinatie met de sesamsaus maakte het net nog even bijzonderder.

Derde gang:



Verschillende sushi en een misosoep. Helemaal prima!

Het is een fijne zaak met maar een beperkt aantal tafels waardoor je ook best ver van te voren moet reserveren als je in het weekend wil eten. Eten is van een hoge kwaliteit en de sfeer is erg prettig zonder al teveel opsmuk, we gaan hier zeker terugkomen :Y

Cijfer: dikke 9
  zaterdag 26 maart 2016 @ 23:05:06 #197
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160968624
Wij willen daar binnenkort ook graag heen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160968660
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 23:05 schreef Isegrim het volgende:
Wij willen daar binnenkort ook graag heen. :Y
Zeker doen. Ga je geen spijt van krijgen.
  zondag 27 maart 2016 @ 07:03:11 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160971899
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 23:03 schreef Tem het volgende:
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.




Hot pot met Iberico varken en sesamsaus.
Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?
En zie ik daslook in de bouillon? Grappig.

Wij waren er tijdje terug ook voor het eerst. Ik vind het op de een of andere manier altijd een beetje jammer dat Japans altijd zo klassiek is. Misosoepje, tempura, sukiyaki en wat sushi. Maar ja, dat is ook weer haar kracht. En bij Yama spat in ieder geval de liefde er vanaf en hij durft de gerechten toch enigzins te tweaken. En ik vind het mooi dat hij kookt met wat hij die week kan vinden. Daar hou ik van. Ik geloof dat ik het toen ook een 9 vond, ik zal zo eens de foto's erbij zoeken, dan weet ik het wel weer.

Verder vonden we het bijoassende sake arrangement erg goed. Al ga ik een volgende keer toch liever voor (witte) wijnen. Lief niet, die vond de sake perfect.
pi_160972514
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 07:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dus dat bakje met geel ernaast was sesamsaus, geen ei om in te dopen?
En zie ik daslook in de bouillon? Grappig.

Wij waren er tijdje terug ook voor het eerst. Ik vind het op de een of andere manier altijd een beetje jammer dat Japans altijd zo klassiek is. Misosoepje, tempura, sukiyaki en wat sushi. Maar ja, dat is ook weer haar kracht. En bij Yama spat in ieder geval de liefde er vanaf en hij durft de gerechten toch enigzins te tweaken. En ik vind het mooi dat hij kookt met wat hij die week kan vinden. Daar hou ik van. Ik geloof dat ik het toen ook een 9 vond, ik zal zo eens de foto's erbij zoeken, dan weet ik het wel weer.

Verder vonden we het bijoassende sake arrangement erg goed. Al ga ik een volgende keer toch liever voor (witte) wijnen. Lief niet, die vond de sake perfect.
Hij vertelde expliciet dat het sesamsaus was en dat proefde ik ook wel. Misschien dat de kleur van de foto een niet helemaal goed komt. Ik beaam wel wat je zegt over dat klassieke aspect, al vond ik die subtiele zaken zoals Hollandse asperge als één van de tempura ook wel weer leuk.

Sake was inderdaad perfect en leuk dat ze er even bij vertelt uit welke streek het komt en hoe het gemaakt is.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2016 16:59:06 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')