Dit geeft toch wel aan hoe we het vonden:quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:03 schreef Molo het volgende:
Ik lees niks terug over hoe jullie de gerechten vonden, dat is jammer in een recensie
quote:Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!
9/10
Ja overall dat de producten ok/gied zijn van kwaliteit en versheid, maar toch verder niks over smaak, bereiding of wat dan ook?quote:Op zaterdag 5 maart 2016 17:46 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit geeft toch wel aan hoe we het vonden:
[..]
Ja, dat vind ik ook leuk.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 18:10 schreef minilot het volgende:
Uitgebreidere meningen/omschrijvingenvan gerecthen vind ik ook altijd leuk om te lezen.
(Uiteraard verder geen verplichting hoor)
Ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 16:58 schreef golfer het volgende:
Wanneer: vrijdag, 4 maart 2016
Waar: Restaurant Hanasato in Groningen.
Impressie:
Vanwege ons bezoek aan de Bowie-tentoonstelling in Groningen meteen maar een overnachting erbij geboekt. Op zoek naar een goed restaurant kwamen we in allerlei gidsen de aanbeveling tegen om te gaan eten bij het Japanse restaurant Hanasato. Een in traditioneel Washoku-stijl kokend restaurant.
Een klein, intiem restaurant met plaats voor 26 gasten.
[ afbeelding ]
In het halletje bij binnenkomst staan allerlei grote flessen met saké:
[ afbeelding ]
De tafels zijn allemaal voorzien van een zwarte inductieplaat, die later ook gebruikt werd:
[ afbeelding ]
We hadden bij de reservering al doorgegeven dat we voor het 6-gangen wintermenu wilden kiezen en namen bij het eten een fles Nieuw Zeelandse souvignon Blanc, Wild Rock en bruisend water.
Als snel verscheen een eerste kleine amuse, een sakizuke. Het was een klein blokje biologische tofoe met daarop kleine paddenstoeltjes en een lenteuitje:
[ afbeelding ]
Dit werd gevolgd door een mandje met Edamame, groene sojaboontjes gekookt met Arajiozeezout. Je haalt de boontjes uit de schil om ze te eten:
[ afbeelding ]
Daarna volgde de Hassun, 5 kleine amusegerechtjes die fraai opgemaakt op tafel kwamen:
[ afbeelding ]
Nadat de deksels verwijderd waren kon je zien wat het allemaal inhield.
[ afbeelding ]
Van links naar rechts: tartaar van zalm met wasabi, Jacobsschelpen met Daikon rettich, een in kombu-shoyu gemarineerde eidooier met truffel, zee-egel op smaak gebracht met saké en zeezout en tenslotte geroosterde eendenborst met yuzu en groene peper.
Daarna volgde een assortiment van Sashimi:
[ afbeelding ]
Venusschelp, st. jacobsschelp, zalm en zeebaars.
Als 3e gerecht kregen we Osumashi, een Japanse heldere soep met daarin wat een bloem van deegwaar en een shitakepaddenstoel en wat lente-ui.
[ afbeelding ]
Het volgende gerecht was Saikyo-yaki, oftewel vis van het seizoen. Het werd gegrilde in saikyo-miso gemarineerde Hamshi (een geelvin-makreel) met een zeer eetbare gekookte groene peper:
[ afbeelding ]
Daarna volgde het eigenlijke hoofdgerecht: een originele shabu shabu van Wagyubeef.
Shabu shabu is het in kokende heldere bouillon heel kort dopen van groentes en vlees en die vervolgens door een sausje van soja met lente-ui en rettich of een sausje van sesam halen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wakyu:
[ afbeelding ]
Tenslotte het dessert, de Himuro. Granité van crémant en vers fruit in gelei van kersenlikeur:
[ afbeelding ]
Bij het dessert dronken we een speciaal daarvoor geschikte koude saké:
[ afbeelding ]
Conclusie:
Restaurant Hansato is zeker niet goedkoop, maar de kwaliteit en de versheid van alle ingrediënten maakt het zeer de moeite waard en het is heel wat anders dan alle all-you-can-eat Japanse zaken of de bekende tappanyaki-tenten die er tegenwoordig zijn. Dit is Washoku-stijl koken op z'n best!
9/10
Nou ik kan je vertellen, dit was niet heel veel qua volumequote:Op zaterdag 5 maart 2016 18:52 schreef z80 het volgende:
Ziet er lekker uit.
En ze hebben de hoeveelheden aangepast aan de Europese norm. In Japan moet je het doen met een stuk minder.
Francoise heeft ook voor de lunch in de middag bij FG/Labs 3 gerechten voor ¤ 65,- ex drank.quote:Op donderdag 25 februari 2016 10:20 schreef Xlarge het volgende:
Dank je Iwanus , ik lees altijd met plezier jouw recencies, reageren doe ik niet erg veel, lurken des te meer.
Net als jou ben ik een groot fan van Francois, mijn budget staat het echter niet toe daar vaak te eten
Oh ik was best tevreden over Roffa hoor alleen niet over die overheerlijke buikspek i.c.m. die Chinese buns en die eigen gemaakte hoisin saus die alles verknalde. Ik hoor het wel hoe het was en of je dat nam waar ik wel enthousiast over was. En als je er toch bent en een roker bent en van goede whisky's e.d. houdt:quote:Morgen ga ik Roffa in Rottederdam eens proberen, jouw recensie was niet echt lovend, maar sinds deze week hebben ze een offset smoker staan, dus ik wil de pulled pork wel eens proberen.
Zelf rook ik al jaren mijn vlees in mijn achtertuin, ik wil wel eens een andere proberen
At er toen de zaak pas geopend was,weer wat jaartjes geleden. Ging wel.quote:Op woensdag 9 maart 2016 19:17 schreef Spanky78 het volgende:
Ik was dus in Rotterdam. Was even geleden en ik vond de stad erg opgeknapt.
Dus na alle gedoe met werk enz. Een restaurantje gezocht. Uiteindelijk binnengestapt bij Little v. Vietnamees. Nu is Rotterdam nogal hipsterig.. Maar dit was over de top.
Leren schorten voor bedienend personeel, drankjes uit jampotten... En dat voor een vietnamees.
Ik heb Banh xeo gegeten. Erg lekker maar ook geen lastig gerecht. Ik heb er wel van genoten. Simpel en heel smakelijk.
8/10 vanwege het lekkere eten. Bediening kon beter.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik koos de Barrels burger met een single patty met Rustic French Fries en appelsap.
Impressie?
Vrijdag is bij ons op kantoor vaker Filthy Friday. Oftewel naar de hamburgerzaak om de hoek om te lunchen. Ik had er tot nu toe alleen maar verhalen over gehoord maar de afdeling waar ik zit was er nog niet heen gegaan sinds ik hier ben. Maar afgelopen vrijdag was het dus zover, op naar Barrels.
Ze zijn alleen op vrijdag en in het weekend open voor de lunch, verder alleen in de avond. Voor de lunch hebben ze iedere week een wisselende kaart waar je uit twee versies van hun hamburgers kunt kiezen of hun veggie burger.
Ik had zin in kaas dus ik koos de Barrels versie met frietjes. Daarnaast appelsap om te drinken en dat was troebele appelsap dus daar kregen ze van mij sowieso al pluspunten voor!
De zaak zit iedere vrijdag boemvol dus we moesten een 20-tal minuten wachten. Ik kon de keuken inkijken en het vlees op de grill zag er al heerlijk uit.
Beetje wazige foto van mijn telefoon.
Het was voor mij een perfecte maat hamburger voor bij de lunch. Het broodje was heerlijk, vlees perfect gegrilld en de kaas was ook fatsoenlijke kaas.
Op de frietjes zat wat dille en er stond ketchup en mosterd op de tafel om er zelf bij te nemen. Heb wel nog om zout gevraagd want die zat duidelijk niet op de frietjes.
Kosten?
Hierbij moet ik dus nog wel eens aangeven dat ik in Stockholm zit en dan ook nog eens uitgerekend in Gamla Stan, het oude centrum waar eigenlijk alleen maar toeristen komen en dus bijna ook geen fatsoenlijke eetplek te vinden is, laat staan iets goedkoops.
Hamburger: 115 SEK / frietjes: 35 SEK / appelsap: 30 SEK, bij elkaar dus 180 SEK wat volgens Google op dit moment ongeveer ¤19,30 is. Maar ik vind het mijn geld allemaal waard. Als je eenmaal een plek gevonden hebt om te zitten heb je genoeg ruimte om je heen en het is gezellig druk. Ook genoeg zakenlui in pak en de helft van het publiek kwam andere afdelingen van mijn kantoor
Cijfer?
8,5 en dan misschien toch door de prijs dat het niet hoger is. Het is echt heerlijk en wat mij betreft ga ik hier iedere vrijdag een Filthy Friday houden want omnomnom. Heerlijk verse burgers en tenminste ook in een fatsoenlijk formaat wat je ook fatsoenlijk uit de hand kan eten. Alle ingredienten waren gewoon top!
Ze hebben ook een uitgebreide bier en cocktail kaart dus ik moet het ook maar eens uitproberen na mijn werk (de cocktail dan, niet het bier voor mij). Hoewel de rekening dan wel al na een drankje meteen verdubbeld zal worden.吴 曼 迪
quote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:54 schreef megamandy het volgende:
Waar?
Barrels in Stockholm http://barrels.se/
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Gister, vrijdag 11 maart
Wat at je?
Het lunchmenu van maart in de spoilerJammer dat je geen betere foto's hebt. t Ziet er voor de verandering eens niet zo hipster uit.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik koos de Barrels burger met een single patty met Rustic French Fries en appelsap.
Impressie?
Vrijdag is bij ons op kantoor vaker Filthy Friday. Oftewel naar de hamburgerzaak om de hoek om te lunchen. Ik had er tot nu toe alleen maar verhalen over gehoord maar de afdeling waar ik zit was er nog niet heen gegaan sinds ik hier ben. Maar afgelopen vrijdag was het dus zover, op naar Barrels.
Ze zijn alleen op vrijdag en in het weekend open voor de lunch, verder alleen in de avond. Voor de lunch hebben ze iedere week een wisselende kaart waar je uit twee versies van hun hamburgers kunt kiezen of hun veggie burger.
Ik had zin in kaas dus ik koos de Barrels versie met frietjes. Daarnaast appelsap om te drinken en dat was troebele appelsap dus daar kregen ze van mij sowieso al pluspunten voor!
De zaak zit iedere vrijdag boemvol dus we moesten een 20-tal minuten wachten. Ik kon de keuken inkijken en het vlees op de grill zag er al heerlijk uit.
[ afbeelding ]
Beetje wazige foto van mijn telefoon.
Het was voor mij een perfecte maat hamburger voor bij de lunch. Het broodje was heerlijk, vlees perfect gegrilld en de kaas was ook fatsoenlijke kaas.
Op de frietjes zat wat dille en er stond ketchup en mosterd op de tafel om er zelf bij te nemen. Heb wel nog om zout gevraagd want die zat duidelijk niet op de frietjes.
Kosten?
Hierbij moet ik dus nog wel eens aangeven dat ik in Stockholm zit en dan ook nog eens uitgerekend in Gamla Stan, het oude centrum waar eigenlijk alleen maar toeristen komen en dus bijna ook geen fatsoenlijke eetplek te vinden is, laat staan iets goedkoops.
Hamburger: 115 SEK / frietjes: 35 SEK / appelsap: 30 SEK, bij elkaar dus 180 SEK wat volgens Google op dit moment ongeveer ¤19,30 is. Maar ik vind het mijn geld allemaal waard. Als je eenmaal een plek gevonden hebt om te zitten heb je genoeg ruimte om je heen en het is gezellig druk. Ook genoeg zakenlui in pak en de helft van het publiek kwam andere afdelingen van mijn kantoor
Cijfer?
8,5 en dan misschien toch door de prijs dat het niet hoger is. Het is echt heerlijk en wat mij betreft ga ik hier iedere vrijdag een Filthy Friday houden want omnomnom. Heerlijk verse burgers en tenminste ook in een fatsoenlijk formaat wat je ook fatsoenlijk uit de hand kan eten. Alle ingredienten waren gewoon top!
Ze hebben ook een uitgebreide bier en cocktail kaart dus ik moet het ook maar eens uitproberen na mijn werk (de cocktail dan, niet het bier voor mij). Hoewel de rekening dan wel al na een drankje meteen verdubbeld zal worden.Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
Ja ik had die foto ook meer gemaakt om mijn vriend jaloers te maken en toen kwam dit topic omhoog in de myAt Volgende keer zal ik proberen betere foto's te maken En het is helemaal niet hipster, gewoon echt lekkere burgers voor iedereen. Is sowieso toch wel anders hier in Stockholm dan in Nederland qua hipster niveau.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:00 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Jammer dat je geen betere foto's hebt. t Ziet er voor de verandering eens niet zo hipster uit.
Ze hebben Fritz kolaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:58 schreef Molo het volgende:
Ja HALLOOOOO!
Ga je me nou hier ook al jaloers zitten maken?
Nermnerm, ziet er goed uit
Fritzl Kolaquote:Op zaterdag 12 maart 2016 21:06 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ja ik had die foto ook meer gemaakt om mijn vriend jaloers te maken en toen kwam dit topic omhoog in de myAt Volgende keer zal ik proberen betere foto's te maken En het is helemaal niet hipster, gewoon echt lekkere burgers voor iedereen. Is sowieso toch wel anders hier in Stockholm dan in Nederland qua hipster niveau.
[..]
Ze hebben Fritz kola
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |