abonnement Unibet Coolblue
pi_160624213
quote:
0s.gif Op donderdag 10 maart 2016 22:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Zoals gezegd heb ik het vandaag afgemaakt, maar was zo stom om de eiwitten bij de roux te flikkeren, met als gevolg dat natuurlijk de boel veel te dun werd. :') Drie gelatineblaadjes toevoegen aan de wederom opgewarmde roux bleek een goede oplossing te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit zulke lekkere bitterballen heb gegeten. ^O^ Echt fantastisch en niet lek te krijgen! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je hebt het gewoon gedáán :D ik doe het je niet na :+
pi_160624398
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:38 schreef FANN het volgende:

[..]

Je hebt het gewoon gedáán :D ik doe het je niet na :+
:Y, maar qua werk viel het toch vies tegen hoor, kolere. :{ En een bérg dat je er van kan maken. :o
L2B's Mixcloud
pi_160624541
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:44 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:Y, maar qua werk viel het toch vies tegen hoor, kolere. :{ En een bérg dat je er van kan maken. :o
Een pakje kopen is wel makkelijker :P maar dit zal ongetwijfeld lekkerder zijn :Y

Toch knap gedaan van je 8-)
pi_160624594
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:49 schreef FANN het volgende:

[..]

Een pakje kopen is wel makkelijker :P maar dit zal ongetwijfeld lekkerder zijn :Y

Toch knap gedaan van je 8-)
Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.

Dankjewel, schoonzussie. :D
L2B's Mixcloud
pi_160624637
quote:
12s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:51 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Ja, het is een fantastisch recept en die fout maak ik natuurlijk ook nooit meer.

Dankjewel, schoonzussie. :D
Het was een welverdiend compliment, beste zwager (8>
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:33:13 #256
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_160869188
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.

Oven op grillstand, full blast!

200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).

En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aldus de jongere oudere van het stel :+
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
  † In Memoriam † dinsdag 22 maart 2016 @ 20:43:14 #257
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_160869614
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal?
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 22 maart 2016 @ 20:51:25 #258
38344 knokkels
Radio49 voor je kanus! O+
pi_160869991
quote:
5s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:43 schreef MaryMouse het volgende:
Waarom (als je het toch in alufolie verpakt) onder de grill en niet op bijv. 180graden gewoon in een (afgedekte) ovenschaal?
Receptje komt van een Egyptenaar. Dus volg ik zijn aanwijzingen. Alleen had ik geen munt deze keer :@
Warmte trekt in de folie, en door de vleessappen wordt het ook gestoomd.
En volgens mij krijg je een andere structuur, veel dichter.
Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
pi_160873669
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:33 schreef knokkels het volgende:
Een of ander Egyptisch gehaktgerecht.

Oven op grillstand, full blast!

200 gram rundergehakt
peper, zout, veel teentjes knoflook, fijn gesneden. komijnpoeder erbij zodat je het goed ruikt, gedroogde munt erbij (als tegenwicht voor de komijnpoeder, chilipoeder. Uitje snipperen en die er ook bij. flink stuk aluminiumfolie en uiteinden omvouwen. gehakt met bovenstaande ingrediënten erin, half dichtvouwen , olijfolie erin en dichtvouwen als een toffeewrapper. Onder de grill, on full blast in de oven voor een uurtje (in een ovenschaal van metaal deed ik hem, dan lekt het vocht er niet te erg uit).

En dan krijg je een ÜBERlekkere bonk vlees waar je een tijdje mee bezig bent.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aldus de jongere oudere van het stel :+
Klinkt heul best en makkelijk te maken. :9
L2B's Mixcloud
pi_161128298
Koffielikeur van koffiebonen:

(mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!)

Ingrediënten

100 gr. koffiebonen (mokka)
0,5 liter jonge jenever of rum
125 gr kandijsuiker
125 gr bruine suiker
32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt.

2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker.

3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen.

4 Giet dan de koffiebonen erbij
(100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.)

5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen.

6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door.

7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek.
Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken.

Recept 2

1.Tia Maria

Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken.

Zelf Tia Maria maken:

Recept

1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum)
1 pond bruine kandij suiker
50 gr vanille suiker
160 (= 24gr) koffiebonen
Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden.
Zeven en overgieten in een schone fles.

Recept 3

Hele sterke koffie
300 gram donkerbruine basterdsuiker
halve liter rum of jenever
30 gram vanillesuiker

Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten.
L2B's Mixcloud
pi_161128454
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:19 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Koffielikeur van koffiebonen:

(mijn zus gebruikte 175 gr bruine suiker en 125 gram koffiebonen in het onderstaande recept. Is érg lekker!)

Ingrediënten

100 gr. koffiebonen (mokka)
0,5 liter jonge jenever of rum
125 gr kandijsuiker
125 gr bruine suiker
32 gram vanillesuiker of 4 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

1 Eerst doe je een scheutje water in een warme pan. Je giet hier dan ongeveer 250 gr suiker bij. Dit kan bruine suiker zijn voor een iets diepere smaak, of gewone suiker. In dit recept wordt fijne bruine kandij gebruikt.

2 Ook doe je er 4 zakjes vanillesuiker bij. Laat alles nu rustig oplossen, pas wel op want je kunt je lelijk branden aan de hoge temperatuur van gesmolten suiker.

3 Als het bijna opgelost is zet je het vuur uit en laat je het nog even iets langer afkoelen.

4 Giet dan de koffiebonen erbij
(100 gr biologische mokka koffiebonen, dit geeft een geweldig aroma mee.)

5 Schep alles goed door elkaar en de warmte zorgt er voor dat de geur en smaken van de koffiebonen vrij komen.

6 Schep alles in een glazen pot en giet hier 0,5 liter jonge jenever bij en roer alles goed door.

7 Sluit de pot goed en zet deze voor 6 weken weg, het liefst op een iets donkerdere plek.
Vergeet niet regelmatig de pot te schudden tijdens de 6 weken.

Recept 2

1.Tia Maria

Het recept van de afterdinner likeur Tia Maria stamt al uit de 17e eeuw. Deze oorspronkelijke Jamaicaanse likeur wordt gemaakt op basis van rum, Jamaica Blue Mountain koffiebonen, vanille en suiker. Het alcoholpercentage bedraagt 20%. De smaak is koffieachtig met chocolade en kan puur of met ijs worden gedronken.

Zelf Tia Maria maken:

Recept

1 liter jonge jenever (of half jenever, half rum)
1 pond bruine kandij suiker
50 gr vanille suiker
160 (= 24gr) koffiebonen
Weckfles van 2 liter, goed schoon gemaakt met soda.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de Weckfles, schud dit goed door elkaar en laat het 7 weken in het donker staan. 2 x per week om schudden.
Zeven en overgieten in een schone fles.

Recept 3

Hele sterke koffie
300 gram donkerbruine basterdsuiker
halve liter rum of jenever
30 gram vanillesuiker

Hele sterke koffie zetten van een beetje water, of sterke oploskoffie maken. Ik heb espresso met de Bialetti gezet en daar ook nog drie grote eetlepels oploskoffie aan toegevoegd. Suiker met klein beetje water smelten, blijven roeren, en in laten koken tot het wat stroperig begint te worden. Af laten koelen. Koffie erbij gieten, doorroeren, en de alcohol erbij gieten.
ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee :+
pi_161128500
quote:
17s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:24 schreef FANN het volgende:

[..]

ohhhhhhhhhhh........ daar krijg je mij wel buiten westen mee :+
:D! Gevaarlijk spul dit. :9~
L2B's Mixcloud
pi_161128514
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

:D! Gevaarlijk spul dit. :9~
ja, wél lekker :P
pi_161128562
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:25 schreef FANN het volgende:

[..]

ja, wél lekker :P
Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost. :X
L2B's Mixcloud
pi_161128582
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:26 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Héél lekker en het kost nagenoeg niets in vergelijking met één of andere merkfles. Moet je zien wat Tia Maria vandaag de dag kost. :X
Ik heb géén idee :@ maar zal wel duur zijn.....

ik koop dat soort dingen ook nooit :D
pi_161128611
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:27 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik heb géén idee :@ maar zal wel duur zijn.....

ik koop dat soort dingen ook nooit :D
Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen. :P
L2B's Mixcloud
pi_161128662
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Nu kan je het zelf maken voor weinig en jezelf onder de tafel zuipen. :P
Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen :+

ben ik te lui voor :D

als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook O+
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:30:39 #268
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161128683
Recept 2 is het best, want dat betreft een liter.
De andere 2 maar een halve liter...
pi_161128692
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:30 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik kan hier wel gaan zeggen dat ik dat ga doen, maar ik weet nu al dat ik het nooit ga doen :+

ben ik te lui voor :D

als ik uit eten ben neem ik wel eens een likeurtje bij mijn koffie, that's is, blijft het speciaal ook O+
Is een werkie van niets joh! :D
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:31:18 #270
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_161128698
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espańol
Come On
pi_161128729
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij :+
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:33:46 #272
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_161128790
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:32 schreef FANN het volgende:

[..]

als ik een liter van dat spul in huis heb gaat het nooit meer goedkomen met mij :+
Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...
pi_161128828
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:33 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Niet alles in 1 keer opdrinken kan helpen...
Mijn rem is altijd zoek bij dit soort drankjes :+
pi_161128841
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:31 schreef chufi het volgende:
Je bent wel een liter rum of jenever kwijt das toch minstens al een tientje...
Spotgoedkoop toch! :D Daar kan je echt geen merk likeur voor kopen.
L2B's Mixcloud
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:40:45 #275
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_161129015
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:35 schreef Lucky2Bastard het volgende:

[..]

Spotgoedkoop toch! :D Daar kan je echt geen merk likeur voor kopen.
Nee maar voor 5 Euro heb je goedkope Baileys kopie.. Maar 13.50 70cl Tia Maria
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Espańol
Come On
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')