abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 januari 2016 @ 01:11:21 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159532616


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 januari 2016 @ 01:14:08 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159532649
The Big Short (2015) - IMDb

Wat een eye-opener en wat een prachtige manier van uitleggen wat er met die crises in 2007-2008 aan de hand was.
De fake-hypotheken en de bankencrisis enzo.

Leuk gefilmd en voor al door sommige acteurs goed gespeeld. Terechte Oscar-nominaties.

IMDb: 7,9
Ik: 8,3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_159534108


Himalaya - l'enfance d'un chef (1999) - IMDb

Een epic verhaal in het prachtige en harde landschap van de himalayas. Een verhaal van keuzes, trots en vergiffenis met onvergetelijke karakters. Deze krijgt van mij een dikke 10!
Veni, vidi, vodka.
pi_159543067
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:14 schreef golfer het volgende:
The Big Short (2015) - IMDb

Wat een eye-opener en wat een prachtige manier van uitleggen wat er met die crises in 2007-2008 aan de hand was.
De fake-hypotheken en de bankencrisis enzo.

Leuk gefilmd en voor al door sommige acteurs goed gespeeld. Terechte Oscar-nominaties.

IMDb: 7,9
Ik: 8,3
Ik vond het camera werk een beetje storend eigenlijk.
Die tussenstukjes met uitleg (is nodig) zijn dan wel leuk gedaan.
Maar waarom het nou continu gezoomed, gepanned etc gedaan moet worden. nah kweet niet.

Verder is het wel een ok film trouwens.
Do what you love, love what you do!
  zondag 31 januari 2016 @ 16:27:23 #5
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_159544947
Sketches of Siberia. Mooie impressie van de binnenlanden van Siberië. Het eerste deel van de film volgt de tocht die een Noorse poolreiziger in 1913 maakte. Met een boot zakken we af naar het hart van Rusland, waar het nog net zo leeg en stil is als honderd jaar geleden. De gammele houten hutjes staan er nog steeds.

De beelden zijn mooi, maar de kracht zit naar mijn idee vooral in het tweede deel. Met behulp van een gigantische machine die nog uit de Industriële Revolutie lijkt te stammen worden minuscule goudklompjes uit de blubber gevist, dit alles onder het toeziend oog van een bewaker met een metaaldetector en een gummiknuppel. Kennelijk draagt bijna iedereen in deze contreien camouflagejasjes.

De film is volledig vrij van commentaar, en dat is een pluspunt. Gewoon lekker kijken. Een acht.

  Moderator maandag 1 februari 2016 @ 10:06:39 #6
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_159562496
A perfect day



Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_159562814
Straight Outta Compton (2015) - IMDb



Erg goeie film over een groep jongens uit de Los Angeles-wijk Compton midden de jaren 80. Zij, Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, en anderen, starten de groep NWA en veranderen vanaf dat moment de hiphop muziek.

Voor mij was het extra interessant om deze film te kijken omdat ik niet zo veel over hip-hop muziek weet, en al helemaal niet over de geschiedenis.

Ik heb me geen moment verveeld tijdens het kijken van deze film.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap wel dat een deel van America tegen de Oscarnominaties is. De acteurs die Eazy-E en Ice Cube spelen mochten ook wel genomineerd zijn voor een Oscar (Oké minimal één van hun dan). Ik vond zelf ook de acteur die Ice Cube speelt heel erg op de echte Ice Cube lijken, na de film kwam ik erachter dat het z'n zoon was ;)

IMDB-cijfer: 8.0
Mijn Cijfer: 8.5

[ Bericht 0% gewijzigd door turance op 01-02-2016 10:34:55 ]
pi_159591510
THE REVENANT:: deze film laat je werkelijk voelen hoe het is om in een hel te leven op aarde. De scene waarin DiCaprop door een grizzlebeer wordt aangevallen is niet met woorden te beschrijven.

Zeker een aanrader! Je houdt gedurende de hele film je hart vast..
  dinsdag 2 februari 2016 @ 17:08:03 #9
425256 broodnodig.brood.nodig.
ongeveer twee keer de helft
pi_159599637
The Revenant:

Hah! Ik moest toch wel een beetje grinniken toen ik gister bij deze film zat.
Een aantal maal moest ik even denken aan de mensen die The Hateful Eight te traag vonden met veel scenes waarin niets gebeurde. Wat dat betreft heeft deze film ook veel scenes, waarin nóg veel minder gebeurd. Stoort het mij? Helemaal niet, het komt de sfeer ten goede en de prachtige natuurbeelden + bijbehorende sound zijn al een beleving op zich. Echt waar, de beelden zijn fenomenaal. En die soundtrack eroverheen, met name het terugkerende main theme (met de "eenzame" strijkers)... vooral met van die dolby huppelup bioscoopgeluidskwaliteit. Heel indrukwekkend.

Leo speelt een prachtige rol en ik vond Tom Hardy ook erg te pruimen (en dat heb ik niet altijd gevonden).

Het verhaal, tsja.. beetje survival-achtig met alle ellende erop en eraan :+
Voor het verhaal hoef je deze film niet te zien. Helaas. Het is echt een sfeer en beeldenfilm geworden. Erg mooie zit, krijgt daarom alsnog een 8 van mij - terwijl ik verhaal meestal erg belangrijk vind.

quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:25 schreef turance het volgende:
Straight Outta Compton (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Erg goeie film over een groep jongens uit de Los Angeles-wijk Compton midden de jaren 80.

IMDB-cijfer: 8.0
Mijn Cijfer: 8.5
Met alle respect, maar ik zag tot mijn verbazing jouw cijfer (8.5!!) bij deze film en de opmerkingen als "Erg goeie film" en "Ik heb me geen moment verveeld".

Ik dacht, die zal wel niet helemaal lekker zijn. Lees ik het vorige topic en geef je Hateful Eight een 6. Nou zijn de meningen over die film nogal verschillend en is alles natuurlijk een persoonlijke voorkeur... maar ik heb die film Straight outta Compton gezien... en die acteerprestaties en regie zijn werkelijk om te huilen (- vallen in het niets bij Hateful Eight). Bijna alles aan die film is slecht behalve het waargebeurde verhaal op zich (alleen dus heel slecht verfilmd) en de muziek (heb NWA als groep maar ook Eazy-E, dr. Dre etc. zeer hoog zitten).

Kan er totaal niet over uit hoe die film door mensen als een 8 beoordeeld wordt. Krijg bijna het gevoel dat het een soort statement is om het verhaal van de film/NWA (rassendiscriminatie door bijv. de politie - uiteraard extreem afkeurenswaardig) te ondersteunen.

Dus bij deze geef ik die film ook meteen een cijfer, 4 voor de moeite. Typische B-film. Waar ik meteen al bang voor was toen hij aangekondigd werd.

EDIT:

quote:
De acteurs die Eazy-E en Ice Cube spelen mochten ook wel genomineerd zijn voor een Oscar (Oké minimal één van hun dan).
Gast :')

[ Bericht 31% gewijzigd door broodnodig.brood.nodig. op 02-02-2016 17:28:06 ]
pi_159613571
Maze Runner - Scorch Trials (2015)
Alternatieve titels: Maze Runner 2, Maze Runner 2: The Scorch Trails, Maze Runner II, Maze Runner II: The Scorch Trails



Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
131 minuten

geregisseerd door Wes Ball
met Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster en Kaya Scodelario

Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.

Goede film op zich, maar een groot verschil met het eerste deel: er is geen maze, ondanks dat ze soms geen idee hebben waar ze heen moeten :)
Ze zijn wel veel op de vlucht wat de spanning er lekker inhoudt. De 'zombies' zagen er goed uit. Het is een vrij lange film maar kent geen saaie momenten. Het eerste deel had meer mysterie in zich.
Ik vermoed dat er nog een derde deel komt


IMDB 6.4/10
Ik 7/10

.
.
.
.

Self/less (2015)
Alternatieve titel: Selfless



Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Tarsem Singh
met Ryan Reynolds, Ben Kingsley en Matthew Goode

Een welvarende oude man (Ben Kingsley) met kanker die het einde van zijn leven nadert, ondergaat een medische procedure waarbij ze zijn brein in een jonger lichaam plaatsen. Al snel komt hij erachter waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en moet hij vluchten voor het bedrijf dat hem het zwijgen op wil leggen.

Goede en intrigerende Sci Fi. Interessant verhaal met goede uitwerking. Een aantal goede actie scènes. Lekker tempo, verveelt geen moment. Het had filosofisch wel wat dieper gemogen. Paar plot twists, Mooi einde

IMDB 6.5/10
Ik 7/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 03-02-2016 09:39:46 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_159650767
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:06 schreef Bosbeetle het volgende:
A perfect day

[ afbeelding ]

Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
Leuke film inderdaad, maar wel wat traagjes, prima voor de zondagavond, zaterdagavond zou ik hem laten liggen ;)
Even a broken clock is right twice a day.
pi_159680574
Sneekweek (2016)



Nederland
Thriller / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Martijn Heijne
met Carolien Spoor, Jelle de Jong en Jord Knotter

Zes bevriende jongeren, 3 meiden en 3 jongens, komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertoont, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie…

Heerlijke film waar ik me van begin tot eind mee heb vermaakt.

De grimmige sfeer zat er aan het begin al goed in. Regelmatig erg spannend - mede dankzij de goede soundtrack/montage - en de schrikeffecten waren precies goed gebalanceerd. Ik had eigenlijk niet verwacht dat er zo veel dooien zouden vallen na het zien van de trailer, dus dat was een leuke verrassing.
Leuke (jongeren)humor af en toe, ook in de details (bijv. Patience dat openstond op de computer van de commissaris), en de muziek was - mijns inziens - prima in orde, evenals de beelden zelf. Waarschijnlijk val ik precies onder de doelgroep waarvoor deze film is gemaakt.

Ook mij was het niet gelukt om te raden wie de "stalker" was. Steeds werden er hints gegeven die dan toch niet leken te kloppen. Uiteindelijk kon het niet anders, maar ze hebben het wel goed verborgen weten te houden. Petje af, hoor. Het einde was een beetje overbodig, maar het was tenminste geen cheesy happy end.

Ik heb me totaal niet gestoord aan de lengte. Je merkte wel dat ze de tijd namen, maar het werd eigenlijk nooit saai.

Je moet deze film natuurlijk niet heel serieus gaan nemen (ja, het acteerwerk verdient geen Oscars en het verhaal slaat eigenlijk nergens op), en waarschijnlijk is de doelgroep flink afgekaderd, maar als je daar doorheen kunt kijken en verder van dit soort films houdt, kun je je er zeker mee vermaken. Ik vond het in ieder geval het geld van mijn bioscoopticket meer dan waard.

8,5/10
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 15:42:35 #13
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_159680735
The Artist, Argo en Birdman

TV / [Projectje] Alle oscar winnaars beste film kijken

nog maar 9 te gaan *D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 5 februari 2016 @ 22:19:23 #14
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_159689272
Vanavond afgekeken:

True Blood - Season 5
Eigenlijk was dit pas het eerste seizoen dat ik van begin tot einde echt goed vond. Het is wat donkerder dan z`n voorgangers en er zit waar meer actie in. De bijrol van Christopher Meloni is geweldig en naar het einde van het seizoen wordt het alleen maar beter. De seizoensfinale is erg sterk met een geweldige cliffhanger als afsluiter.
Bij de vorige seizoenen had ik steeds niet dat gevoel van "laat het volgende seizoen maar komen!", nu is dat zeker wel het geval. Hopen dat seizoen 6 net zo goed wordt!

8,0/10
pi_159694602
The Hateful Eight van Quenten Tarantino.

Ben altijd erg geduldig met lange films maar had bij deze film toch wel momenten waarbij ik vergat dat ik naar een film met een daadwerkelijk plot keek. En veel dialogen vond ik onnodig lang, informatie werd soms overdadig voorgekauwd. Mooi camerawerk. Manier van filmen en acteren deed mij soms wel denken aan een toneelstuk, beetje theatraal soms. Zwak plot, zwak verhaal voor de duur van de film.

Een 5,5.
thats it
  zaterdag 6 februari 2016 @ 04:00:38 #16
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_159696146
Ik vond The Hateful Eight ook niet veel. Maar elke film na Jackie Brown kent als je het mij vraagt heel veel zwakke momenten. En omdat Tarantino zo goed is in het creëren van memorabele scènes die bol staan van spanning en menselijk drama, lijkt alles eromheen al heel snel vergeven en vergeten. - Inglorious Bastards en Django Unchained zijn daar wmb de beste voorbeelden van. Fantastische scènes worden afgewisseld met overbodige, overtrokken en zelfs ronduit belachelijke scènes, die helaas weer afbreuk doen aan al die sterke scènes die eraan vooraf gingen. En naar het einde toe ontspoort alles, met n beschamend plot op de koop toe.

Ik hoop ( nog altijd ) heel hard dat ie n keer gaat voor het maken van n bloedserieuze film, want met zijn talent zou dat n tijdloze klassieker kunnen opleveren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_159697803
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 08:12 schreef dumble het volgende:
[ afbeelding ]

Himalaya - l'enfance d'un chef (1999) - IMDb

Een epic verhaal in het prachtige en harde landschap van de himalayas. Een verhaal van keuzes, trots en vergiffenis met onvergetelijke karakters. Deze krijgt van mij een dikke 10!
Wow dat is lang geleden. Prachtfilm! Mooie beelden vooral.
pi_159698508
Een ouwe klassieker the harder they come

Plattelands jongen wil het maken als zanger maar zijn dromen vallen in duigen door de harde realiteit van de grote stad. veel goede muziek en mooie beelden van jamaica. acteerwerk is wat minder. geen cijfer dat is babylon system


[ Bericht 3% gewijzigd door Karzai op 06-02-2016 11:31:07 ]
pi_159699035
the revenant ook gezien mooie film 8
pi_159703880
Dissonance (2015) - IMDb
Korte (deels animatie) film over een pianist die een eenzaam leven leidt.

Erg gave visuele effecten en mooi muziek. Verder een apart verhaal, ik raad 'm zeker aan.

7,5
(8,5 voor de visuele effecten)
Moeten zij weten
pi_159727263
Hamburger Hill (1987) - IMDb

De horrors of war in beeld gebracht veel geschiet iets teveel maar zo ging het er blijkbaar aan toe.



[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 07-02-2016 15:18:30 ]
  zondag 7 februari 2016 @ 20:14:26 #22
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_159735233
Ukrainian Sheriffs. Portret van Vitya en Volodya, die zijn aangesteld als sheriffs van het Oekraïense dorpje Stara Zboerjevka, vlakbij de Krim. De politie komt immers alleen als de beller voor de benzine betaalt. De absurdistische scènes over gejatte eenden, een anaconda in een schuur en Kolya, een dakloze dronkenlap, lijken zo uit een verhaal van Gogol te komen. Maar dan komen het referendum op de Krim, de Russischgezinde separatisten in het oosten en de oproep voor militaire dienst, waardoor het slaapstadje opeens onderdeel wordt van de wereldpolitiek. De film won vorig jaar de juryprijs op het IDFA. Een acht en een half.

  zondag 7 februari 2016 @ 22:01:55 #23
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_159739272
The Revenant (2015) - IMDb

Voor het verhaal hoef je hem niet te gaan kijken, maar visueel is het geweldig. Om die reden ook geen film voor op je tv, laptop of tablet. Mocht je hem willen zien: doe het in een goede bioscoop.
Zelf in een geweldige Dolby-zaal gekeken, en dan komt 'ie echt tot zijn recht.

'Visceral' is een woord dat voor deze film geldt: hij gaat door merg en been, je voelt alles. Dat werkt voor het grootste deel, al werd ik op een gegeven moment wel een beetje murw.

Dicaprio speelt fantastisch, net als Tom Hardy. De scène met de beer is geweldig gedaan, nog nooit zoiets gezien.

IMDb: 8,3
V.: 8 (8,5 als 'ie een stukje korter was geweest).

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_159759327
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:06 schreef Bosbeetle het volgende:
A perfect day

[ afbeelding ]

Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
Deze net gezien. Vermakelijke film. Traag, maar daar hou ik wel van.
pi_159770351
Legend (2015) - IMDb

Film heeft een leuk sfeertje en is goed geacteerd door Tom Hardy. Maar verder vond ik het verhaal niet geweldig.

7
Moeten zij weten
pi_159782107
Op een compleet random aanraden heb ik gister Source Code gekeken:



Ik raad je aan om hem te kijken zonder eerst de samenvatting te lezen. Gewoon blanco instappen, zo begint de film namelijk ook! Alleen het einde was minder... (laatste paar minuten).

Enorm vette film, het is niet spectaculair origineel concept, maar wel erg tof verfilmd.

Amsanity Rating: 7/10
To tea or not to tea, only coffee matters.
pi_159782138
Straight Outta Compton (2015) - IMDb



Grappig om te zien elpee als puber grijsgedraaid, acteerprestatie zijn behoorlijk. Film laat de opkomst van nwa zien, waarom de groep uit elkaar is gegaan en hoe de solo carrieres verlopen. toch wel een 7,5

[ Bericht 2% gewijzigd door Karzai op 10-02-2016 07:28:30 ]
pi_159782264
The Last With Hunter



Misschien dat ik onder een steen gelegen heb, diep - heel diep in een grot want ik heb totaal niets van deze film gehoord. Maar ik kijk dan ook geen TV, Reclame Blockers voor de browser , dus heel goed mogelijk dat ik de trailers gewoon gemist hebt.

Enfin, erg toffe film, visueel strak neer gezet. Diesels rol lijkt een beetje dun te zijn en de personage lijkt er door niet veel karakter te hebben. De film lijkt een beetje de Vampire Redemption (game) concept geleend te hebben, of die van Queen of The Damned. Film begint in de oudere wereld en gaat snel over naar de hedendaagse tijd.

De film is erg vermakelijk, kijkt lekker weg.

Amsanity Rating: 7/10
To tea or not to tea, only coffee matters.
pi_159799164
Momentum (2015) - IMDb



Alex (Olga Kurylenko) en haar groep doen een laatste heist bij een bank en komt er dan achter dat wat ze gestolen hebben niet alleen maar diamanten zijn. Ze is medeplichtig van de (brute) moord op één van haar heistleden en wordt vervolgens ook opgejaagd.

Leuke film voor een leuk avondje vermaak. Af en toe wat smerige beelden (bijvoorbeeld veel bloed en een martelingscene, dus kijk uit met wie je deze film kijkt), wat onoverzichtelijke actiescene's (lees: shaky-cam) en een simpel plot. Ik had geen verwachtingen voor de film dus dan kan het meestal alleen maar meevallen, en dat deed het ook.

Tot slot: anderhalf uur kijken naar Olga Kurylenko vond ik helemaal geen straf :)

Imdb cijfer: 5,5
Mijn cijfer: 6,5
  woensdag 10 februari 2016 @ 22:50:28 #30
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_159823453
The Revenant
Zoveel is er al gezegd over deze film en de rol die Leonardo DiCaprio er in vertolkt dat het moeilijk is om daar nog wat nuttigs aan toe te voegen.
DiCaprio is geweldig en heeft in 2,5uur maar heel weinig woorden nodig om indruk te maken. De cinematografie, waarin enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijk, is een lust voor het oog. Maar daarnaast is de film ook bloederig, gewelddadig en keihard.
In het middenstuk is het af en toe wel een klein beetje lang gerekt maar naar het einde toe wordt het weer beter.
Daarmee levert Iñárritu slechts een jaar na het meesterlijke Birdman opnieuw een fantastische film af. Benieuwd of DiCaprio dat gouden mannetje nou eindelijke eens binnen sleept. Alleen al op basis van deze rol zou dat dik verdiend zijn.

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
pi_159825118
quote:
14s.gif Op woensdag 10 februari 2016 22:50 schreef Timo20 het volgende:
The Revenant
Zoveel is er al gezegd over deze film en de rol die Leonardo DiCaprio er in vertolkt dat het moeilijk is om daar nog wat nuttigs aan toe te voegen.
DiCaprio is geweldig en heeft in 2,5uur maar heel weinig woorden nodig om indruk te maken. De cinematografie, waarin enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijk, is een lust voor het oog. Maar daarnaast is de film ook bloederig, gewelddadig en keihard.
In het middenstuk is het af en toe wel een klein beetje lang gerekt maar naar het einde toe wordt het weer beter.
Daarmee levert Iñárritu slechts een jaar na het meesterlijke Birdman opnieuw een fantastische film af. Benieuwd of DiCaprio dat gouden mannetje nou eindelijke eens binnen sleept. Alleen al op basis van deze rol zou dat dik verdiend zijn.

IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
mee eens, behalve dat ik leo niet buitengewoon goed vond.
Wie dit leest is hek.
  woensdag 10 februari 2016 @ 23:39:38 #32
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_159825154
Waarom niet? wat vond je niet goed aan hem?
pi_159825572
quote:
0s.gif Op woensdag 10 februari 2016 23:39 schreef Timo20 het volgende:
Waarom niet? wat vond je niet goed aan hem?
vond m niet slecht, maar zeker niet buitengewoon goed.
Wie dit leest is hek.
  donderdag 11 februari 2016 @ 00:08:26 #34
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_159828449
Terminus (2015)



Australië
Sciencefiction
94 minuten

geregisseerd door Marc Furmie
met Jai Koutrae, Kendra Appleton en Todd Lasance

Verblind door het licht van een vallende meteoor, heeft David een ernstig auto-ongeluk, wat leidt tot een grote ontdekking: een buitenaards organisme dat het geheim van het leven zelf kan bevatten. Wanneer David vermist is voor twee dagen, zoekt Annabelle haar vader en vindt hem zwervend door de bossen, zonder dat hij ook maar een schrammetje heeft. David's mysterieuze terugkeer trekt de aandacht van de federale overheid en geeft Annabelle reden om te twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid. Maar David heeft een nieuw gevoel van doelgerichtheid, gevoed door nachtmerrieachtige visioenen. Gedreven door een naar zijn overtuiging buitenaards doel, moet David, Annabelle overtuigen om hem te geloven en hem zijn taak laten uitvoeren vooraleer de overheidsagenten hem kunnen stoppen en voor de wereld zichzelf vernietigt.

Geen geweldige film maar slecht is die ook niet. Een vrij apart verhaal, niet het standaard alien gebeuren. Het begin is vrij saai maar daarna wordt het steeds beter. Mooi einde.

IMDB 5.6/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 12 februari 2016 @ 12:38:12 #36
213010 haakon
Bier moet. Bier doet je goed.
pi_159857551

Deadpool

Echt een heel vette Marvel-film!
Eindelijk een keer de échte Deadpool uit de strips en niet zo slap als in X-Men Origins: Wolverine e.a.
Heb de hele film door moeten lachen en de actie die er in zit is ook om te smullen.

Kijken die handel!
The Outside Agency
pi_159861285
Southbound (2015) - IMDb



Dit is een behoorlijk originele horrorfilm. Kan er niet te veel over zeggen (te veel spoilers anders) behalve dat 'ie best de moeite waard is. Goed acteerwerk, goeie regie ook.

Het is een zgn 'anthology'. Vijf segmenten in dit geval, maar het zijn toch ook weer niet echt losstaande verhalen... Enfin, ga hem zien als je horrorfan bent en een beetje genoeg hebt van horror in hollywood-style en found footage stuff.

Film is meer creepy dan eng maar bij vlagen zeer bloederig. Helaas is niet alles is even sterk, maar ik geef hem toch een ruime voldoende.

IMDb - 6,2
Ik - 6,8

[ Bericht 6% gewijzigd door contactpersoon op 13-02-2016 16:28:31 ]
pi_159880465
The Lobster (2015)



Ierland / Verenigd Koninkrijk / Griekenland / Frankrijk / Nederland
Romantiek / Sciencefiction
118 minuten

geregisseerd door Yorgos Lanthimos
met Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux

Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen de 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze hier niet in slagen worden ze veranderd in een dier en vrijgelaten in het bos.

Wat een bizzare film. Surrealistisch, bizar verhaal. Wel een tegevaller na het zien van het IMDB cijfer, had er meer van verwaht. Omdat de film zo raar is, is het toch soms intrigerend. Zeer slechte muziek bij de scènes. Muziek die op actie duidt maar er gebeurt dan juist helemaal niks. Soms is de muziekkeuze zelfs irritant. Dat mensen in dieren veranderen zie je niks van. Zeeeer slecht einde van de film. Een van de slechtste eindes ooit. Slaat nergens op en je blijft met een hoop vragen zitten. Zeer matige rol voor Colin Farrell.

IMDB 7.3/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_159881336
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 09:04 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Lobster (2015)

[ afbeelding ]

Ierland / Verenigd Koninkrijk / Griekenland / Frankrijk / Nederland
Romantiek / Sciencefiction
118 minuten

geregisseerd door Yorgos Lanthimos
met Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux

Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen de 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze hier niet in slagen worden ze veranderd in een dier en vrijgelaten in het bos.

Wat een bizzare film. Surrealistisch, bizar verhaal. Wel een tegevaller na het zien van het IMDB cijfer, had er meer van verwaht. Omdat de film zo raar is, is het toch soms intrigerend. Zeer slechte muziek bij de scènes. Muziek die op actie duidt maar er gebeurt dan juist helemaal niks. Soms is de muziekkeuze zelfs irritant. Dat mensen in dieren veranderen zie je niks van. Zeeeer slecht einde van de film. Een van de slechtste eindes ooit. Slaat nergens op en je blijft met een hoop vragen zitten. Zeer matige rol voor Colin Farrell.

IMDB 7.3/10
Ik 6/10
Waarom dan wel een 6?
  zaterdag 13 februari 2016 @ 12:38:44 #40
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_159882980
Bedevilled


Toffe harde thriller over de enige jonge vrouw me op een eiland met een klein aantal bewoners en haar dochter. Ze wordt geestelijk mishandeld door iedereen en lichamelijk door haar man. Ze probeerde al heel vaak te onstnappen. Haar jeugdvriendin komt op bezoek uit Seoul wat haar hoop brengt.

Het einde was een beetje uitgerekt en wat snelle cuts waren onoverzichtelijk maar dat maakt de film niet per se minder :)
When all else fails, you always have delusion.
pi_159884520
Ride along 2
Stomme neger film doorgespoeld een 2
pi_159884584
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 13:59 schreef Karzai het volgende:
Ride along 2
Stomme neger film doorgespoeld een 2
:D :')
Zie!
  Moderator zaterdag 13 februari 2016 @ 15:12:08 #43
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_159885879
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 09:04 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Lobster (2015)
en je blijft met een hoop vragen zitten
Dat is wat mij betreft juist een sterke kant van deze film, het is één grote analogie op het moderne leven waar je naar regels moet schikken zonder dat deze regels logisch of zinvol zijn. Bijvoorbeeld dat je pas een relatie kunt krijgen als je eigenschappen deelt, zo zit de hele moderne dating wereld in elkaar maar niemand die daar vragen bij gaat stellen deze film laat heel mooi zien hoe absurd de wereld in elkaar zit... zowel voor hen die de regels willen volgen als diegene die juist tegen de regels in willen gaan.

Maarja smaken verschillen
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_159897430
Deadpool (2016) - IMDb

Ik heb niet zoveel met superheldenfilms maar Deadpool was erg vermakelijk. Het is prachtig dat de film zichzelf niet al te serieus neemt en met alles en iedereen de draak steekt, al vond ik niet alle grappen geslaagd aangezien het soms wat te flauw werd. Het verhaal zelf was helaas niet erg meeslepend of origineel, maar dat kan ik voor bijna elke superheldenfilm zeggen, gelukkig werd er wel wat gespeeld met de chronologische volgorde om het toch nog enigszins verrassend te houden.

Ik vrees dat ik me iets te veel heb laten hypen door de echte fans, waardoor het een klein beetje tegenviel, maar al met al toch een plezierige kijkervaring gehad.

7,5/10
pi_159904340
Deadpool


Superheldenfilm met vrij puberale humor, die toch af en toe wel grappig was.
Het verhaal was veel minder interessant helaas en de actie deed me ook niks, maar dat heb ik altijd bij dit soort films. De film steek vaak de draak met zichzelf, soms wel, soms niet geslaagd. Sowieso beter dan crap als Thor en the Avengers.

Een 6.7
Wie dit leest is hek.
pi_159906191
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 10:36 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Waarom dan wel een 6?
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 februari 2016 15:12 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dat is wat mij betreft juist een sterke kant van deze film, het is één grote analogie op het moderne leven waar je naar regels moet schikken zonder dat deze regels logisch of zinvol zijn. Bijvoorbeeld dat je pas een relatie kunt krijgen als je eigenschappen deelt, zo zit de hele moderne dating wereld in elkaar maar niemand die daar vragen bij gaat stellen deze film laat heel mooi zien hoe absurd de wereld in elkaar zit... zowel voor hen die de regels willen volgen als diegene die juist tegen de regels in willen gaan.

Maarja smaken verschillen
Dat is ook de reden waarom ik de film toch nog een 6 heb gegeven :)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 14 februari 2016 @ 18:35:46 #47
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_159916123
Buurman en buurman, te grappig _O-

Mensen kijken wel een beetje raar als je geen kinderen bij hebt :+
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_159937637
Creed (2015) - IMDb
Nieuwe rocky film en het scenario is vrijwel hetzelfde niks nieuws onder de zon derhalve een 4. imdb 7,9
pi_159954261
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:35 schreef daNpy het volgende:
Buurman en buurman, te grappig _O-

Mensen kijken wel een beetje raar als je geen kinderen bij hebt :+
Ook gezien :Y
Was meer een marathon van afleveringen dan een film, dus ik kan het niet echt een recensie geven

Maar leuk was het wel :D
pi_159954546
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 00:18 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Ook gezien :Y
Was meer een marathon van afleveringen dan een film, dus ik kan het niet echt een recensie geven

Maar leuk was het wel :D
Ja, ik hoorde dat het een compliatie was van filmpjes en geen grote film...dat weerhoudt me een beetje om te kijken.
pi_159954783
The 5th Wave (2016)
Alternatieve titel: The Fifth Wave



Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
112 minuten

geregisseerd door J Blakeson
met Chloë Grace Moretz, Alex Roe en Nick Robinson

Na een vierde golf van buitenaardse aanvallen op de Aarde gaat de 16-jarige Cassie op zoek naar haar broer. De aanvallen hebben stroomuitval, tsunami's en plagen met zich meegebracht. De bevolking is gedecimeerd en de mensheid is teruggeworpen naar het stenen tijdperk. Tijdens de zoektocht ontmoet ze Evan Walker, een vreemde maar aantrekkelijke jongen die een geheim met zich meedraagt.

Aardige film, niet goed maar ook niet slecht. Aliens zie je niet echt in deze film. Goede plotwending. Een aantal ondenkbare situaties maar dat heb je wel meer met zulke films :)

IMDB 5.6/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 16 februari 2016 @ 09:51:08 #52
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_159957933
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 00:18 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Ook gezien :Y
Was meer een marathon van afleveringen dan een film, dus ik kan het niet echt een recensie geven

Maar leuk was het wel :D
Ja klopt, gewoon iets van 5 of 6 afleveringen achter elkaar, net als op een DVD.

Die met de sinaasappelpers, ik dacht dat ik niet meer bij kwam _O-
De vloer was ook vet grappig, ff laminaat leggen :D
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_159963543
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 00:29 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Ja, ik hoorde dat het een compliatie was van filmpjes en geen grote film...dat weerhoudt me een beetje om te kijken.
Klopt. Zo'n 55 minuten. Durfde Pathé gewoon 10,50 voor te vragen. :(

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 09:51 schreef daNpy het volgende:

[..]

Ja klopt, gewoon iets van 5 of 6 afleveringen achter elkaar, net als op een DVD.

Die met de sinaasappelpers, ik dacht dat ik niet meer bij kwam _O-
De vloer was ook vet grappig, ff laminaat leggen :D
Die vloer had ik al eens op tv gezien. Echt geweldig _O-
pi_159964272
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 13:47 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Klopt. Zo'n 55 minuten. Durfde Pathé gewoon 10,50 voor te vragen

Schandalig :o .
  dinsdag 16 februari 2016 @ 18:16:40 #55
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_159969282
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2016 13:47 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Klopt. Zo'n 55 minuten. Durfde Pathé gewoon 10,50 voor te vragen. :(

Huh die zondag-ochtend films voor kinders zijn toch goedkoper?

Die vloer staat al op youtube en is idd al ouder.


De sinaasappelpers kan ik niet vinden ;(
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_159984187
Creed (2015)



Verenigde Staten
Drama
132 minuten

geregisseerd door Ryan Coogler
met Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson

Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis.

De zoveelste in de reeks maar het verveelt niet, ondanks dat er veel cliché's inzitten. Jammer dat Stallone niet veel in 'actie' komt maar de beste man wordt ook 70 dit jaar. De gevechten waren denk ik wel het hoogtepunt van de film. Paar mooie nostaligische momenten in de film. Ook de tegenslag die Rocky te verduren krijgt en zijn gevecht ermee zijn een extra toevoeging aan de film. Verder een mooi eerbetoon aan Apollo Creed .

IMDB 7.9/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_159993392
Publieke werken (2015) - IMDb


Over een koppige vioolbouwer die zich niet laat uitkopen voor het te bouwen victoria hotel.
De computer animaties van het oude Amsterdam waren niet geweldig het verhaal was wel goed.

een 7, imdb 6,7
  donderdag 18 februari 2016 @ 14:46:29 #58
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_160017592
Tumbledown

Niet saai, geen topfilm.

Tumbledown (2015) - IMDb

imdb: 6.8

Wel eens met de score, echt aanraden nee, maar slecht is de flim ook weer niet, eerder zoutloos.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_160082243
Legend (2015) - IMDb
Een hele prima maffiafilm in London jaren '60 maar het acteerwerk van Tom Hardy maakt het voor mij wel een topper. Oscarwaardig, jammer dat hij niet genomineerd is.

Imdb: 7.1
Danos: 8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_160086243
Hail, Caesar! (2016) - IMDb


Film van de Coen broeders over een hoge studio pief die allerlei zaken moet regelen terwijl een van zijn grootste sterren is ontvoerd.

Vrij teleurstellende film. Ben groot fan van de Coen brothers maar deze film was een aaneenschakeling van karikaturen en matige grappen. Het laat wel goed zien hoe het er vroeger aan toe ging bij de grote hollywood studio's maar het verhaal en de humor zijn niet meer dan een klein glimlachje waard. Alleen het karakter Hobie Doyle was eigenlijk leuk.

Een 6je
Wie dit leest is hek.
pi_160089056
A Serbian Film / Srpski Film (2010)



Servië
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Srdjan Spasojevic
met Sergej Trifunovic, Srdjan Todorovic en Ana Sakic

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

Wauw.

Ik dacht dat dit een low-budget horror-gorefilm zou zijn, maar ik was heel positief verrast, hoe luguber dat ook misschien klinkt.

De eerste 30 à 45 minuten waren best rustig. Het begon bijna langdradig te worden. De humor die er tot dan toe in zat kon me wel zeker bekoren.

Maar toen... Er ging inderdaad een knop om en de film kwam in een stroomversnelling. Er gebeurden veel schokkende dingen - waarbij ik soms met mijn handen voor mijn mond "wtf" schreeuwend voor de tv zat, maar... ik... genoot ervan. Niet op "die" manier natuurlijk, maar gewoon hoe het door de film gebracht werd: de heerlijk duistere sfeer, de zwarte humor, de spanning, het acteerwerk, de kleurenfilters, de flashbacks, de fantástische rauwe/distorted elektronische soundtrack... het was gewoon perfect in balans en tilde alles naar een hoger niveau. Deze film durfde; deed wat met me, en zorgde ervoor dat ik vol ongeloof met m'n mond open op het puntje van m'n stoel bleef zitten. Zoiets schokkends, maar dan op zo'n manier dat het gewoon technisch "goed" was, had ik nog niet eerder gezien.

Het gedeelte met flashbacks en het terugkijken vond ik ook subliem gedaan. Hoe Milo¨ zelf in ongeloof terugkijkt naar wat er allemaal is gebeurd - geweldig. Om uiteindelijk tot een grande finale te komen. Met nog een laatste snoeiharde electrotrack toen het beeld op zwart ging; perfect.

Deze film is een kunstwerk: hoe je zúlke inhoud toch zó goed kunt brengen.

9/10
pi_160089626
Kumiko, the Treasure Hunter (2014) - IMDb: Kumiko is een onopvallend muurbloempje in Tokyo, vrijgezel, saaie baan en geen vooruitzichten. Dan raakt ze geobsedeerd door een oude videotape waar de film Fargo op staat, en dan in het speciaal de slotscene waar Steve Buscemi de vele tientallen miljoenen begraaft in een uitzichtloze sneeuwvlakte. Doordat de film (naar zeggen) is gebaseerd op ware gebeurtenissen gaat ze op weg naar het plaatsje Fargo, Minnesota om de schat trachtten te vinden.

De film is gebaseerd op een urban myth (die als zovelen overigens niet waar is). Het gegeven is aardig maar het duurt allemaal laaaaaaaaangggggg en gaat vreselijk traaaaaaaaagggggg. De periode in Tokyo is bijna niet doorheen te komen. In Minnesota gaat het allemaal wat sneller maar het houdt nog niet over. Het einde geeft daarintegen wel te denken (het was mij overigens vrij snel duidelijk). Aardig maar niet goed genoeg: 6-

The Danish Girl (2015) - IMDb: rond 1925(!) begint Einar Wegener (Eddie Redmayne van de The Theory of Everything) langzamerhand te beseffen dat hij als vrouw gevangen zit in een lichaam van een man. Wat volgt is een aangrijpend drama over de worsteling van iemand met zichzelf en zijn omgeving, en niet het minst zijn relatie met zijn vrouw, om uiteindelijk de onomkeerbare stap te kunnen zetten om zich -als eerste persoon in de geschiedenis- fysiek om te laten bouwen als vrouw. Met alle risico's van dien en van die tijd.

Als je Battleship/Pacific Rim liefhebber bent laat deze film dan maar links liggen. Het is een prachtig vormgegeven breekbaar en aangrijpend drama waarbij de hoofdrolspeler en -speelster werkelijk de sterren van de hemel spelen. Ik ben niet echt een weekdier maar zat met een brok in mijn keel te kijken. De film gaat nog niet eens primair over de ombouw van man tot vrouw met alle bijbehorende technische details (helemaal niet zelfs), maar meer over de onvoorwaardelijke liefde tussen 2 personen die soms dus gender ontstijgend kan zijn. Een geweldige film: 9 (en die geef ik toch niet snel) en hier met die Oscar.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  zondag 21 februari 2016 @ 21:37:22 #63
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160103829
Hitler: The Rise of Evil,

ik heb de film al meerdere keren bekeken en ik kan hem eigenlijk iedereen die ´m nog niet gezien heeft aanraden, Robert Carlyle doet het geweldig in zijn rol als volksmenner.

Hitler: The Rise of Evil (TV Mini-Series 2003) - IMDb

Voor wie de film niet anders weet te kijken staat ie online,
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160104392
quote:
Ik raad je aan om hem te kijken zonder eerst de samenvatting te lezen. Gewoon blanco instappen, zo begint de film namelijk ook! Alleen het einde was minder... (laatste paar minuten).

Enorm vette film, het is niet spectaculair origineel concept, maar wel erg tof verfilmd.

Amsanity Rating: 7/10
Het einde maakte juist de film. Anders was het een standaard amerikaanse kutfilm geweest.
pi_160109239
quote:
99s.gif Op zondag 21 februari 2016 21:37 schreef iemandmoethetdoen het volgende:
Hitler: The Rise of Evil,

ik heb de film al meerdere keren bekeken en ik kan hem eigenlijk iedereen die ´m nog niet gezien heeft aanraden, Robert Carlyle doet het geweldig in zijn rol als volksmenner.

Hitler: The Rise of Evil (TV Mini-Series 2003) - IMDb

Voor wie de film niet anders weet te kijken staat ie online,
Volledig mee eens. De film pakt je bij de strot en laat het niet meer los.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  maandag 22 februari 2016 @ 18:00:12 #66
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160123473
This Is England!

Een mooie cult film over jeugd in de begin jaren tachtig in de Engelse achterbuurten.

Je kan goed zien wat armoede en werkloosheid met de onderklasse doet.

De film speelt zich af in 1983 en zelf was ik toen 15jr. en zodoende herken ik veel uit die tijd en dat maakt de film uiteraard nog wat interessanter.

This Is England (2006) - IMDb

Als je links kijkt, zie je rechts niets!
  dinsdag 23 februari 2016 @ 22:05:51 #67
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160160402
Unthinkable (2010),



Unthinkable (2010) - IMDb



[ Bericht 22% gewijzigd door iemandmoethetdoen op 24-02-2016 09:07:21 (plaatje) ]
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
  woensdag 24 februari 2016 @ 01:24:08 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160166840
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160167324
Vertigo (1958)



James Stewart word hopeloos verliefd op een vrouw dat hij als undercover agent moet volgen in opdracht van een jeugdvriend. Wat volgt is een typisch Hitchcock manier van verfilmen zoals hij alleen dat kan. Intense conversaties, prima camerawerk en een aardige plotwending.

Toch vond ik James Stewart wat tam acteren en eigenlijk een beetje te oud voor zijn karakter. Dit wat Hitchcock achteraf gezien zelf eigenlijk ook vond. En de opbouw kwam ook wat traag op gang.

Normaal gesproken ben ik het volkomen eens met IMDb, maar dit keer niet.

IMDb: 8.4 (236.268 votes}
Ik: 7.4 (1 vote)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_160167481
Leuk begin maar halverwege vond ik het niet meer zo leuk. Ik heb het wel afgekeken. Score:6. http://m.imdb.com/title/tt4552524/
pi_160168598
Bone Tomahawk (2015)



geregisseerd door S. Craig Zahler
met Kurt Russell, Patrick Wilson en Matthew Fox

Een groep ongeciviliseerde kannibalen wordt door hun leider onverwachts het vredige dorpje Bright Hope binnengeleid. Wanneer ze een aantal bewoners uit het dorpje kidnappen, worden vier mannen achter hen aan gestuurd om de ontvoerden te redden. Een gewonde rancher, wiens vrouw is gekidnapt, is een van de mannen die de achtervolging inzet en hij krijgt hulp van de sheriff, diens deputy en een welwillende ingehuurde revolverheld. Samen bevinden zij zich binnen de kortste keren in gebieden die hen totaal onbekend zijn. Voor ze het weten krijgen ze te maken met het ultieme wapen van de woeste inboorlingen en de hoop op overleving lijkt langzaam te worden weggenomen.

Deze film is niet slecht maar fantastisch ook niet. Geen diepgaand verhaal. De film duurt lang en is het eerste anderhalf uur vrij saai. Er zitten een paar zeer brute scènes bij maar veel actie zit er niet in. Western? ja, Horror? nee. Kurt Russel +1

IMDB 7.1/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 24 februari 2016 @ 09:04:50 #72
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160168649
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 01:24 schreef golfer het volgende:

[..]

En?
Ik wist in eerste instantie niet echt wat ik over deze film wou schrijven, gevoelig onderwerp! ;)

Het is een film waar nog niet echt een 2de van is, bijzonder dus.

Verder een top rol van Samuel L Jackson en ik ging me sterk afvragen hoe ver je kan/mag gaan om je burgers te beschermen.

Als je geïnteresseerd bent in het hedendaagse terrorisme is de film het aanraden waard, het is een serieuze en harde film die tot nadenken aanzet.

Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160170316


Ik wist niets van deze film en ben er blanco ingestapt. Ben ik ook blij mee want de omschrijving gaat aardig hard richting chickflick. Vrouw vertrekt in de jaren 50 uit Ierland richting de VS om een toekomst op te bouwen, krijgt daar heimwee naar haar moeder en zus maar ontmoet een leuke kerel. Dan volgt een dramatische wending en ze is gedwongen een keuze te maken.

Klinkt vrij standaard maar het is zoveel meer. Allereerst is het grafische element fantastisch, je kijkt je ogen uit en niet sec door de computeranimaties. De kleren, de huisinrichting, de straten, alles klopt. Verder is het gevaar met dit soort scripts dat de dunne lijn tussen drama en kitsch (ver) wordt overschreden maar dat gebeurt hier geen moment. En de hoofdrolspeelster Saoirse Ronan knettert van het scherm af.

Zeker een aanrader 8/10

Verder zat ik de film te kijken en dacht ik, die ene gast komt me heel bekend voor.



Die heeft afgelopen jaar dus in The Revenant, Star Wars, Brooklyn en Ex Machina gespeeld. Eindbaas _O_
pi_160170920
En Harry Potter en About Time O+ O+ /wijf al is dat al iets langer geleden.
Zoon van Brendan Gleeson.
Tap tap tap
  woensdag 24 februari 2016 @ 12:42:12 #75
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_160172609
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 12:50 schreef Flitskikker het volgende:
A Serbian Film / Srpski Film (2010)

[ afbeelding ]

Servië
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Srdjan Spasojevic
met Sergej Trifunovic, Srdjan Todorovic en Ana Sakic

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

Wauw.

Ik dacht dat dit een low-budget horror-gorefilm zou zijn, maar ik was heel positief verrast, hoe luguber dat ook misschien klinkt.

De eerste 30 à 45 minuten waren best rustig. Het begon bijna langdradig te worden. De humor die er tot dan toe in zat kon me wel zeker bekoren.

Maar toen... Er ging inderdaad een knop om en de film kwam in een stroomversnelling. Er gebeurden veel schokkende dingen - waarbij ik soms met mijn handen voor mijn mond "wtf" schreeuwend voor de tv zat, maar... ik... genoot ervan. Niet op "die" manier natuurlijk, maar gewoon hoe het door de film gebracht werd: de heerlijk duistere sfeer, de zwarte humor, de spanning, het acteerwerk, de kleurenfilters, de flashbacks, de fantástische rauwe/distorted elektronische soundtrack... het was gewoon perfect in balans en tilde alles naar een hoger niveau. Deze film durfde; deed wat met me, en zorgde ervoor dat ik vol ongeloof met m'n mond open op het puntje van m'n stoel bleef zitten. Zoiets schokkends, maar dan op zo'n manier dat het gewoon technisch "goed" was, had ik nog niet eerder gezien.

Het gedeelte met flashbacks en het terugkijken vond ik ook subliem gedaan. Hoe Milo¨ zelf in ongeloof terugkijkt naar wat er allemaal is gebeurd - geweldig. Om uiteindelijk tot een grande finale te komen. Met nog een laatste snoeiharde electrotrack toen het beeld op zwart ging; perfect.

Deze film is een kunstwerk: hoe je zúlke inhoud toch zó goed kunt brengen.

9/10

Probeer I Saw The Devil eens. Toevallig ook een soortgelijke cover.
When all else fails, you always have delusion.
pi_160175293
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 08:58 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Bone Tomahawk (2015)

[ afbeelding ]

geregisseerd door S. Craig Zahler
met Kurt Russell, Patrick Wilson en Matthew Fox

Een groep ongeciviliseerde kannibalen wordt door hun leider onverwachts het vredige dorpje Bright Hope binnengeleid. Wanneer ze een aantal bewoners uit het dorpje kidnappen, worden vier mannen achter hen aan gestuurd om de ontvoerden te redden. Een gewonde rancher, wiens vrouw is gekidnapt, is een van de mannen die de achtervolging inzet en hij krijgt hulp van de sheriff, diens deputy en een welwillende ingehuurde revolverheld. Samen bevinden zij zich binnen de kortste keren in gebieden die hen totaal onbekend zijn. Voor ze het weten krijgen ze te maken met het ultieme wapen van de woeste inboorlingen en de hoop op overleving lijkt langzaam te worden weggenomen.

Deze film is niet slecht maar fantastisch ook niet. Geen diepgaand verhaal. De film duurt lang en is het eerste anderhalf uur vrij saai. Er zitten een paar zeer brute scènes bij maar veel actie zit er niet in. Western? ja, Horror? nee. Kurt Russel +1

IMDB 7.1/10
Ik 6/10
Vond ik ook een tegenvaller om dezelfde redenen die jij noemt. Ik ben tijdens de film in slaap gevallen :') .
pi_160176753
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 12:42 schreef Mirel het volgende:

[..]

Probeer I Saw The Devil eens. Toevallig ook een soortgelijke cover.
Die heb ik ook gezien. :Y Ik vond A Serbian Film toch wat beter uit de verf komen.
  donderdag 25 februari 2016 @ 09:14:17 #78
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160196286
Wild Bill (2011)!

Een Brits drama maar wel meer een feel good film dan een droevig verhaal.

Het is gewoon een prettige film over het leven in Engeland aan de onderkant van de samenleving en een vader die eindelijk zijn verantwoording neemt voor zijn twee zoons.

Wel meer een film voor de mensen met kinderen.



Wild Bill (2011) - IMDb
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160196527
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:05 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Vond ik ook een tegenvaller om dezelfde redenen die jij noemt. Ik ben tijdens de film in slaap gevallen :') .
shit, die ga ik morgen met wat vrienden kijken op mn beamer :% wat ik ervan gezien heb zag er wel goed uit..
Wie dit leest is hek.
pi_160201462
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2016 09:37 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

shit, die ga ik morgen met wat vrienden kijken op mn beamer :% wat ik ervan gezien heb zag er wel goed uit..
Gewoon gaan kijken, ik vond 'm geweldig. Geen snelle actie, maar zeer indringend. Skeletor heeft ook nog eens het heftige einde gemist.
pi_160202693
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2016 13:28 schreef fliert het volgende:

[..]

Gewoon gaan kijken, ik vond 'm geweldig. Geen snelle actie, maar zeer indringend. Skeletor heeft ook nog eens het heftige einde gemist.
Niet! Die heb ik welgezien! Plus andere heftige momenten in de film die er zeker waren. De film was echt niet slecht, maar ik had beter verwacht. Ik heb Di Caprio in betere films gezien de avond voor The Revenant Shutter Island gekeken). Maar goed, smaak en kwesties. Zeker naar de film gaan en see for yourself!
  donderdag 25 februari 2016 @ 20:51:17 #82
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_160212236
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:58 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Die heb ik ook gezien. :Y Ik vond A Serbian Film toch wat beter uit de verf komen.
En Martyrs wel gezien? Ook een bijzondere film.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_160215908
quote:
1s.gif Op donderdag 25 februari 2016 20:51 schreef davako het volgende:

[..]

En Martyrs wel gezien? Ook een bijzondere film.
Staat nog op mijn lijstje.
pi_160261595
Gods of Egypt. 5


Horus staat op het punt tot koning van Egypte te worden gekroond als zijn oom Seth daar een stokje voor steekt en niet alleen zijn plaars op de troon maar ook zijn ogen steelt.

Bek een sterveling met snelle vingers biet aan de ogen terug te stelen als Horus hem helpt zijn liefje terug te laten keren uit het rijk der doden.


Op zich mooi gemaakt en geen slecht verhaal maar voelt erg als een tv film
  zondag 28 februari 2016 @ 00:02:40 #85
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160273682
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 12:50 schreef Flitskikker het volgende:
A Serbian Film / Srpski Film (2010)

[ afbeelding ]

Servië
Horror / Thriller
100 minuten

geregisseerd door Srdjan Spasojevic
met Sergej Trifunovic, Srdjan Todorovic en Ana Sakic

Ex-pornoster Milos leidt nu een normaal leven, samen met zijn vrouw en zoontje van vijf. Een onverwacht telefoontje van zijn ex-collega Layla, die nog steeds pornoster is, verandert alles. Milos heeft financiële problemen, dus stelt Layla hem voor aan Vukmir, een mysterieuze, machtige man binnen de pornowereld. Hij doet Milos een aanbod dat deze niet kan weigeren; de hoofdrol in zijn nieuwste film. Dit zou ervoor zorgen dat Milos zich voor de rest van zijn leven geen zorgen hoeft te maken over zijn financiën. Maar Milos maakt deel uit van een wel heel bizarre film...

Wauw.

Ik dacht dat dit een low-budget horror-gorefilm zou zijn, maar ik was heel positief verrast, hoe luguber dat ook misschien klinkt.

De eerste 30 à 45 minuten waren best rustig. Het begon bijna langdradig te worden. De humor die er tot dan toe in zat kon me wel zeker bekoren.

Maar toen... Er ging inderdaad een knop om en de film kwam in een stroomversnelling. Er gebeurden veel schokkende dingen - waarbij ik soms met mijn handen voor mijn mond "wtf" schreeuwend voor de tv zat, maar... ik... genoot ervan. Niet op "die" manier natuurlijk, maar gewoon hoe het door de film gebracht werd: de heerlijk duistere sfeer, de zwarte humor, de spanning, het acteerwerk, de kleurenfilters, de flashbacks, de fantástische rauwe/distorted elektronische soundtrack... het was gewoon perfect in balans en tilde alles naar een hoger niveau. Deze film durfde; deed wat met me, en zorgde ervoor dat ik vol ongeloof met m'n mond open op het puntje van m'n stoel bleef zitten. Zoiets schokkends, maar dan op zo'n manier dat het gewoon technisch "goed" was, had ik nog niet eerder gezien.

Het gedeelte met flashbacks en het terugkijken vond ik ook subliem gedaan. Hoe Milo¨ zelf in ongeloof terugkijkt naar wat er allemaal is gebeurd - geweldig. Om uiteindelijk tot een grande finale te komen. Met nog een laatste snoeiharde electrotrack toen het beeld op zwart ging; perfect.

Deze film is een kunstwerk: hoe je zúlke inhoud toch zó goed kunt brengen.

9/10

kolere, waarom werd ik nieuwsgierig naar aanleiding van deze post?

What was seen can never be unseen.....
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zondag 28 februari 2016 @ 01:42:12 #86
75556 erkel
back from Dagestan
pi_160275644
quote:
99s.gif Op woensdag 24 februari 2016 09:04 schreef iemandmoethetdoen het volgende:

[..]

Ik wist in eerste instantie niet echt wat ik over deze film wou schrijven, gevoelig onderwerp! ;)

Het is een film waar nog niet echt een 2de van is, bijzonder dus.

Verder een top rol van Samuel L Jackson en ik ging me sterk afvragen hoe ver je kan/mag gaan om je burgers te beschermen.

Als je geïnteresseerd bent in het hedendaagse terrorisme is de film het aanraden waard, het is een serieuze en harde film die tot nadenken aanzet.

[ afbeelding ]
Zeer ondergewaardeerde film. Staat in mijn top10 lijst.
Weisst
  zondag 28 februari 2016 @ 13:03:25 #87
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_160281315


Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Mooie chinese zwaardvechtfilm, engels gesproken, mooie scenes en sfeertje. Het einde vertoont een erg doordachte verhaallijn voor dit genre. Vermakelijk

7.2 ik / 6.5 imdb

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016) - IMDb

[ Bericht 0% gewijzigd door govie op 28-02-2016 13:13:53 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_160283529
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2016 00:02 schreef Ang3l het volgende:

[..]

kolere, waarom werd ik nieuwsgierig naar aanleiding van deze post?

What was seen can never be unseen.....
Heb je hem ook gekeken?
pi_160285101
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 februari 2016 17:19 schreef QoA het volgende:
Gods of Egypt. 5


Horus staat op het punt tot koning van Egypte te worden gekroond als zijn oom Seth daar een stokje voor steekt en niet alleen zijn plaars op de troon maar ook zijn ogen steelt.

Bek een sterveling met snelle vingers biet aan de ogen terug te stelen als Horus hem helpt zijn liefje terug te laten keren uit het rijk der doden.


Op zich mooi gemaakt en geen slecht verhaal maar voelt erg als een tv film
Leuk om een keer te kijken, 6je,


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Moderator zondag 28 februari 2016 @ 15:47:41 #90
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_160285896
quote:
99s.gif Op maandag 22 februari 2016 18:00 schreef iemandmoethetdoen het volgende:
This Is England!

Een mooie cult film over jeugd in de begin jaren tachtig in de Engelse achterbuurten.

Je kan goed zien wat armoede en werkloosheid met de onderklasse doet.

De film speelt zich af in 1983 en zelf was ik toen 15jr. en zodoende herken ik veel uit die tijd en dat maakt de film uiteraard nog wat interessanter.

This Is England (2006) - IMDb

De series over de opvolgende jaren zijn ook aan te raden _O_ (met dezelfde acteurs)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 28 februari 2016 @ 16:42:29 #91
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160287928
quote:
2s.gif Op zondag 28 februari 2016 15:47 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

De series over de opvolgende jaren zijn ook aan te raden _O_ (met dezelfde acteurs)
Heb ik idd. ook gezien (86, 88, 90!) maar ze hebben eerst deze film gemaakt en later de series er bij bedacht en zodoende is het toch iets minder.

Neemt niet weg dat de series ook tof zijn om te kijken aangezien je de jeugd echt een beetje gaat leren kennen. ^O^
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
  zondag 28 februari 2016 @ 17:38:10 #92
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_160289678
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 13:03 schreef govie het volgende:
[ afbeelding ]

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Mooie chinese zwaardvechtfilm, engels gesproken, mooie scenes en sfeertje. Het einde vertoont een erg doordachte verhaallijn voor dit genre. Vermakelijk

7.2 ik / 6.5 imdb

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016) - IMDb
Wel vermakelijk, maar als je ( - zoals ik, in al mijn naïviteit - ) hoopt op n voortzetting van het origineel is deze film echt n enorme teleurstelling.
Het origineel was bijna poëtisch, waarbij de zeldzame en oogstrelende vechtscenes n toegevoegde waarde hadden. Deze film is eerder n opeenstapeling van ( - toegegeven, nog altijd fraaie - ) vechtscenes, waardoor ze al vrij snel kleurloos en misschien zelfs ordinair worden. De karakters krijgen helaas te weinig tijd en ruimte om werkelijk interessant te worden , waardoor het verhaal ook nauwelijks van de grond komt. De chemie tussen een aantal van hen maakt gelukkig nog het een en ander goed, en de film ziet er verder wel gelikt uit.

Zoals gezegd, wel vermakelijk. Een 6.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 28 februari 2016 @ 18:35:18 #93
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160291197
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 14:32 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Heb je hem ook gekeken?
Jup. Gisternacht.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zondag 28 februari 2016 @ 20:02:26 #94
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160293673


Een film over de Abu Ghraib gevangenis waar hardcore terroristen gevangen worden gehouden en een snoeihard beleid wordt gevoerd.

Het is vooral een psychologisch film drama waarin je een jong mens (Jack Farmer) langzaam ziet veranderen wanneer hij meer inzicht krijgt in wie hij daar zoal bewaakt.

Wederom een film die tot nadenken aanzet, verder alleen interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp terrorisme.



Boys of Abu Ghraib (2014) - IMDb
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160297257
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 18:35 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Jup. Gisternacht.
Wat is je beoordeling?
pi_160297867


Gisteren Nova Zembla gekeken. Niet op 3d maar de normale versie. Omdat het een Nederlandse avonturenfilm was had ik mijn verwachtingen al flink naar beneden gehaald. Ik was plezant verrast. De film heeft mijn verwachtingen ruimschoots voldaan.

Er was wel een ding waar ik mijn heel erg aan irriteerde. het acteerwerk van Robert de Hoog was zeer slecht vergeleken met die andere acteurs. Ik vond hem erg gespeeld. Elke keer als hij zijn mond opentrok en zo gespeeld ging praten werd ik uit de film gehaald. Erg jammer. Als hij er niet was dan had de film een 8.5 gekregen. Nu moet ik het bijstellen naar 7.5. Het acteerwerk van al die andere acteurs was wel goed. Zelfs van die barbiepop en die kickboxer die waarschijnlijk nog geen eens ervaring hebben met acteren.

Kortom zeker een aanrader. Zeker als je een fan bent van geschiedenis en avontuur.
  zondag 28 februari 2016 @ 22:45:55 #97
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160300700


Skin

De film speelt zich af in een arbeiderswijk, begin jaren tachtig. Het vertelt hoe Frankie, de zeventienjarige zoon van een, door de oorlog getraumatiseerde, Joodse vader zich ontwikkelt van een opstandige puber tot een vermeende neonazi met een vermeende racistische moord op zijn geweten. Hoe kon een jongen met zo'n voorgeschiedenis het vleesgeworden kwaad worden?

Film is hier te zien,
http://www.npo.nl/telefilm-skin/27-11-2009/POW_00169564

Skin (2008) - IMDb

Interessante film over wederom de begin jaren '80 maar nu in Nederland, hoofdrol wordt gespeeld door een zeer goed spelende Robert de Hoog, verhaal is gebaseerd op de geruchtmakende moord op Kerwin Duinmeijer in 1983 maar klopt in mijn ogen niet helemaal.

Goede film vooral als je tienerjaren in de begin jaren '80 waren.

Hier onder de moordenaar van Kerwin Duinmeijer, Nico Bodemeijer,


[ Bericht 12% gewijzigd door iemandmoethetdoen op 28-02-2016 23:14:35 ]
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160306623
Remember (2015) - IMDb: 2 hoogbejaarde Auschwitz overlevers, waarvan 1 zwaar ziek in een rolstoel (Max) en 1 met behoorlijke dementie (Zev), komen elkaar toevallig tegen in een verzorgingstehuis en sluiten een deal. Als de vrouw van Zev zou komen te overlijden zou Zev op zoek gaan naar 1 van de laatst overgebleven kampbeulen. Deze zou in de US leven onder een andere naam en is o.a. verantwoordelijk voor het volledig uitmoorden van hun families. Omdat Zev zo dement is wordt hij via telefoon en brieven aangestuurd door Max ter assistentie bij zijn zoektocht. Tijdens de zoektocht komen er schokkende dingen aan het licht.

Origineel gegeven in dit behoorlijk goed verfilmde drama, die wel wat Memento-achtige trekjes heeft. Ik zat aan de buis gekluisterd: 7+

The Big Short (2015) - IMDb: een paar mensen in de financiële wereld zagen al een paar jaar van tevoren de kredietcrisis (2008) aankomen en gingen op onderzoek uit, maar liepen tegen een muur van onbegrip op als ze hun zorgen wilden uitten. Uiteindelijk probeerde ze om te kunnen verdienen aan de uiteenspattende zeepbel maar dat bleek nog niet zo makkelijk.

Goede film over de kredietcrisis, ik vond hem beter dan bijv. Margin Call (2011) - IMDb. Steve Carell (The 40 year old virgin, Evan Almightty) laat zien dat hij ook prima serieuze rollen aankan. Een 7.

[ Bericht 4% gewijzigd door mister_white op 29-02-2016 11:57:25 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
  maandag 29 februari 2016 @ 09:46:57 #99
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160307399
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2016 21:35 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Wat is je beoordeling?
Ik vind het een hele lastige om te beoordelen. Ik vond mezelf ook erg lastig te beoordelen terwijl ik het keek. "Waarom kijk ik dit?!". Als film op zich vond ik 'm idd niet eens zo slecht. Het is een ontzettend nare nare duistere NARE film. Ik heb ook nog eens de ongecensureerde versie gezien, en bij die scenes vroeg ik me wel af "Pfff jezus, wie verzint dit?! Dan ben je toch echt ziek?" Echter, zonder die scenes (of de andere heftige scenes) was de impact wellicht een stuk minder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vind t ook moeilijk te zeggen of ik 't iemand zou aanraden eigenlijk.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_160315046
Fortress (TV Movie 1985) - IMDb



In het Australische heuvellandschap worden een groep schoolkinderen en hun lerares door een paar bandieten gekidnapt. Er is een ding wat hen te doen staat: ontsnappen!

Af en toe kom je ze eens tegen, van die vergeten pareltjes. Los gebaseerd op de 1972 Faraday School Kidnapping, dit is een behoorlijk heftige film, maar ook spannend en avontuurlijk.

IMdb; 7,2
Ik: 8*
Veni, vidi, vodka.
  dinsdag 1 maart 2016 @ 19:03:13 #101
257175 iemandmoethetdoen
nietallesiswathetlijkt
pi_160347160
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 08:18 schreef mister_white het volgende:
Remember (2015) - IMDb: 2 hoogbejaarde Auschwitz overlevers, waarvan 1 zwaar ziek in een rolstoel (Max) en 1 met behoorlijke dementie (Zev), komen elkaar toevallig tegen in een verzorgingstehuis en sluiten een deal. Als de vrouw van Zev zou komen te overlijden zou Zev op zoek gaan naar 1 van de laatst overgebleven kampbeulen. Deze zou in de US leven onder een andere naam en is o.a. verantwoordelijk voor het volledig uitmoorden van hun families. Omdat Zev zo dement is wordt hij via telefoon en brieven aangestuurd door Max ter assistentie bij zijn zoektocht. Tijdens de zoektocht komen er schokkende dingen aan het licht.

Origineel gegeven in dit behoorlijk goed verfilmde drama, die wel wat Memento-achtige trekjes heeft. Ik zat aan de buis gekluisterd: 7+
Ik heb naar aanleiding van deze beschrijving gister deze film gekeken en je hebt niks teveel gezegd want ook ik zat aan de buis gekluisterd, echt een hele mooie film waarbij het venijn in de staart van de film zit!

Top film, bedankt nog. ^O^
Als je links kijkt, zie je rechts niets!
pi_160360677
Riot (2015)



Verenigde Staten
Actie
87 minuten

geregisseerd door John Lyde
met Dolph Lundgren, Chuck Liddell en Matthew Reese

Politieagent Jack Stone orkestreert doelbewust een bankoverval om in de gevangenis te komen met de beruchte Russische maffiabaas Balam. Balam is een zeer sluwe en gevaarlijke misdaadbaas die de politie beheert vanachter de tralies. Zijn cel is een royale eigen kamer speciaal voor hem gebouwd en ontoegankelijk voor de meesten. Zelfs de bewakers zijn bang om zijn gebied in de gevangenis te betreden. Balam weet echter niet dat Jack wraak komt nemen op zijn familie die door hem in koele bloede is vermoord

Een beetje de standaard prison movie. voorspelbaar. De prison fights zijn wel de moeite waard, veel actie in een aardig tempo. Leuk voor een avondje. Dolph Lundgren niet in de hoofdrol
.
IMDB 5.1/10
Ik 6/10

[ Bericht 9% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 02-03-2016 08:48:27 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_160360717
Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

Alternatieve titels: Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend, Crouching Tiger Hidden Dragon II: The Green Destiny, Wo Hu Cang Long 2: Qing Ming Bao Jian



China
Actie / Avontuur
96 minuten

geregisseerd door Woo-Ping Yuen
met Donnie Yen, Michelle Yeoh en Jason Scott Lee

Twintig jaar na het eerste deel strijdt een groep legendarische ridders en soldaten voor vrede en gerechtigheid. Hiervoor moeten ze een 400 jaar oud zwaard beschermen. De groep - bestaande uit Silent Wolf (Donnie Yen), Yu Shu-lien (Michelle Yeoh), Tie-Fang en Snow Vase - zal alles in de strijd moeten gooien om het uit de handen van de kwaadaardige Hades Dai te houden.

Goede film. maar niet zo goed als de eerste :).
het ziet er allemaal mooi uit, mooie scenery, camerawerk, choreografie....
Oogverblindende martial arts. het verhaal had wel wat meer diepgang mogen hebben. Hier en daar wat chinese wijsheden in de film, altijd leuk :)


IMDB 6.4/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_160363473
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:03 schreef iemandmoethetdoen het volgende:

[..]

Ik heb naar aanleiding van deze beschrijving gister deze film gekeken en je hebt niks teveel gezegd want ook ik zat aan de buis gekluisterd, echt een hele mooie film waarbij het venijn in de staart van de film zit!

Top film, bedankt nog. ^O^
Graag gedaan, voor dit soort reacties doe je de recensies ;)
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_160381470
quote:
1s.gif Op donderdag 25 februari 2016 20:51 schreef davako het volgende:

[..]

En Martyrs wel gezien? Ook een bijzondere film.
Net gekeken, maar helaas geen succes.
pi_160394303
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:03 schreef iemandmoethetdoen het volgende:

[..]

Ik heb naar aanleiding van deze beschrijving gister deze film gekeken en je hebt niks teveel gezegd want ook ik zat aan de buis gekluisterd, echt een hele mooie film waarbij het venijn in de staart van de film zit!
kijk
Top film, bedankt nog. ^O^
Nogal een ongemakkelijke film.
"Wagner do you like Wagner? "
You can't hate music

Ik geef het een dikke 9.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_160397166
How To Train Your Dragon, best leuke film: 7/10
How To Train Your Dragon 2 doet zijn naam eer aan: 2/10 :')
pi_160398524
Hyena Road (2015) - IMDb

Redelijk onbekende oorlogsfilm van vorig jaar. Maar ik vond hem best wel aardig. Vooral de actiescenes zijn erg goed gedaan en de film komt realistisch over. Wat voor mij altijd wel een pluspunt is.

7.5
  donderdag 3 maart 2016 @ 22:12:15 #109
8369 speknek
Another day another slay
pi_160402794
Bad Neighbors (2014)

Op het originele This is the End na, heeft Seth Rogen last van luiheid. Bad Neighbors is Rogen op zijn allerluist. Wederom veel huhhuh 420 blaze it, viezigheid en piemelgrappen. Nouja grappen. Halverwege, ik had wel drie keer gegniffeld in driekwartier, had zijn veel te knappe vrouw last van stuwing en ging hij haar melken als een koe. Toen heb ik hem maar uitgezet.

3/10
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  vrijdag 4 maart 2016 @ 14:41:55 #110
407635 warp995
Tussen neus en lippen door
pi_160417462
quote:
0s.gif Op woensdag 2 maart 2016 23:28 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Net gekeken, maar helaas geen succes.
Zie er toevallig net je mening van voorbij komen op MovieMeter :D
pi_160422652
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2016 17:19 schreef Soury het volgende:

[..]

Nogal een ongemakkelijke film.
"Wagner do you like Wagner? "
You can't hate music

Ik geef het een dikke 9.
Pas later vielen ook andere puzzelstukjes op zijn plek:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_160422705
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2016 18:49 schreef mister_white het volgende:

[..]

Pas later vielen ook andere puzzelstukjes op zijn plek:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er zijn nog meer puzzel stukjes, net als the sixth sense.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_160425642
Na de goede reviews hierboven heb ik gisteravond ook Remember (2015) - IMDb gekeken.
Beschrijving is al een paar keer langsgekomen en daar zal ik jullie dus niet mee lastig vallen, ik vond het echt een meeslepende film die erg lekker wegkijkt, ondanks het redelijk zware thema. Grootse sypathie voor de hoofdrolspeler Zev, stukje voor stukje wordt er ook steeds meer duidelijk over de precieze beweegreden van hem en zijn partner-in-crime Max (vanuit zijn rolstoel in het verzorgingstehuis).
De anderhalf uur vliegt voorbij en blijft zeker nog ff hangen in je kop.

IMDb: 7,3
Mijn cijfer: 7,5
pi_160507241
vnvnd ook gekeken

Remember (2015)



geregisseerd door Atom Egoyan
met Christopher Plummer, Martin Landau en Dean Norris

Zev en zijn beste vriend Max sluiten een pact om hun resterende dagen te wijden aan het oplossen van onafgemaakte zaken: het opsporen en wraak nemen op de nazi-commandant die verantwoordelijk is voor het doden van hun families tijdens de oorlog. Wanneer Zev zijn geheugen begint te verliezen door Alzheimer en Max te zwak is om het verpleegtehuis te verlaten begint Zev aan een opmerkelijke reis om de vroegere beul te vinden, voordat het te laat is.

Zeer goede film. Sterk verhaal, sterk geacteerd, mooie pianomuziek. Een van de sterkste plottwists die ik ooit heb gezien in een film, kwam heel laat maar die zag ik echt niet aankomen. Voor de fans van Breaking Bad (Hank heeft ook een rolletje:) )

Wie van jullie zag dit aankomen?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 7.3/10
Ik 8/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 8 maart 2016 @ 15:11:11 #115
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_160517723
Gisteren gekeken

Kung Fu Panda 3 (2016)



Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle Kung Fu meesters begint uit te roeien, staat Po opnieuw voor een onmogelijke taak.

Persoonlijk vond ik deel 1 echt erg leuk maar deel twee viel mij iets tegen. Uiteraard iets wat je kan verwachten van een sequel. Deel drie leverde weer, en hoe! De film was hilarisch, een echte familiefilm gevuld met grappen voor het jonge maar ook zeker oudere publiek.

Imdb: 7.6
Ik: 8.0
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  dinsdag 8 maart 2016 @ 21:01:49 #116
217702 Lonaa
Honger!
pi_160526965
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:03 schreef iemandmoethetdoen het volgende:

[..]

Ik heb naar aanleiding van deze beschrijving gister deze film gekeken en je hebt niks teveel gezegd want ook ik zat aan de buis gekluisterd, echt een hele mooie film waarbij het venijn in de staart van de film zit!

Top film, bedankt nog. ^O^
Dit. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 10 maart 2016 @ 08:41:58 #117
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_160560384
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 15:11 schreef davako het volgende:
Gisteren gekeken

Kung Fu Panda 3 (2016)

[ afbeelding ]

Wanneer de bovennatuurlijke slechterik Kai alle Kung Fu meesters begint uit te roeien, staat Po opnieuw voor een onmogelijke taak.

Persoonlijk vond ik deel 1 echt erg leuk maar deel twee viel mij iets tegen. Uiteraard iets wat je kan verwachten van een sequel. Deel drie leverde weer, en hoe! De film was hilarisch, een echte familiefilm gevuld met grappen voor het jonge maar ook zeker oudere publiek.

Imdb: 7.6
Ik: 8.0
Ik vond de tweede juist sterker, maar ik geef dit nog wel een kans.
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_160625463
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 00:03 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
vnvnd ook gekeken

Remember (2015)

[ afbeelding ]

geregisseerd door Atom Egoyan
met Christopher Plummer, Martin Landau en Dean Norris

Zev en zijn beste vriend Max sluiten een pact om hun resterende dagen te wijden aan het oplossen van onafgemaakte zaken: het opsporen en wraak nemen op de nazi-commandant die verantwoordelijk is voor het doden van hun families tijdens de oorlog. Wanneer Zev zijn geheugen begint te verliezen door Alzheimer en Max te zwak is om het verpleegtehuis te verlaten begint Zev aan een opmerkelijke reis om de vroegere beul te vinden, voordat het te laat is.

Zeer goede film. Sterk verhaal, sterk geacteerd, mooie pianomuziek. Een van de sterkste plottwists die ik ooit heb gezien in een film, kwam heel laat maar die zag ik echt niet aankomen. Voor de fans van Breaking Bad (Hank heeft ook een rolletje:) )

Wie van jullie zag dit aankomen?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDB 7.3/10
Ik 8/10
Deze ook gekeken, mede door de posts in dit topic.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Buiten dat vind ik het acteerwerk van de opa's bijzonder goed, en de muziek is mooi. Lading heeft het verhaal ook wel, maar toch heb ik sterk het idee dat er veel meer mee gedaan kon worden.

Ik kom al met al niet verder dan 6,5/10. ofwel; 'prima film'
  zondag 13 maart 2016 @ 11:00:50 #119
444624 Walterwhite64
alle hoeren zijn vrouwen.
pi_160631171
Gisteren schone handen maar eens opgezet.
Ik vond het buiten verwachting toch wel een goede/spannende film maar bleef toch met behoorlijk wat vragen achter.
Meer mensen last van?
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
pi_160637756
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 15:03 schreef dumble het volgende:
Fortress (TV Movie 1985) - IMDb

[ afbeelding ]

In het Australische heuvellandschap worden een groep schoolkinderen en hun lerares door een paar bandieten gekidnapt. Er is een ding wat hen te doen staat: ontsnappen!

Af en toe kom je ze eens tegen, van die vergeten pareltjes. Los gebaseerd op de 1972 Faraday School Kidnapping, dit is een behoorlijk heftige film, maar ook spannend en avontuurlijk.

IMdb; 7,2
Ik: 8*
Wow! Volgens mij is dit een film die ik heel vroeger echt heel vet vond! Wist alleen niet hoe ie heette.
  zondag 13 maart 2016 @ 16:19:11 #121
255640 Flitskikker
Forumkikker
pi_160638272
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 23:16 schreef muzas het volgende:

[..]

Deze ook gekeken, mede door de posts in dit topic.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Buiten dat vind ik het acteerwerk van de opa's bijzonder goed, en de muziek is mooi. Lading heeft het verhaal ook wel, maar toch heb ik sterk het idee dat er veel meer mee gedaan kon worden.

Ik kom al met al niet verder dan 6,5/10. ofwel; 'prima film'
Idem. Met de wetenschap kon je het al van mijlenver zien aankomen. Voor de rest kon de film me helaas niet genoeg boeien, op het gedeelte met Hank na. Er bleef niet genoeg over voor een voldoende.
pi_160659603
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 16:19 schreef Flitskikker het volgende:

[..]

Idem. Met de wetenschap kon je het al van mijlenver zien aankomen. Voor de rest kon de film me helaas niet genoeg boeien, op het gedeelte met Hank na. Er bleef niet genoeg over voor een voldoende.
Hier ben ik het wel mee eens. Zo geweldig was deze film niet.
pi_160662792
Ip Man 3

3/10

Dat het een neerwaartse spiraal was werd al bij deel 2 duidelijk maar ik had niet verwacht dat ze het zo klunzig zouden doen. Alles aan dit deel straalt gewoon uit dat niet meer is dan een snelle cashgrab op een internationaal vrij populair chinees product. Compleet oninteressante karakters die zijn langsgekomen krijgen opeens een veel grotere, overemotionele rol, om zo maar weer de film te kunnen vullen en een pad open te laten voor deel 4. (en 5 en 6 en 7 en 8, als ik het zo mag inschatten). De martial arts zijn zeer teleurstellend en in tegenstelling tot de eerste film sterk overdreven door onnodige effecten en "superpowers".

Jammer wat Ip Man 1 vond ik met name een frisse wind in het enigszins uitgekauwde genre. Deel 3 bewijst dat het allicht meer een gelukstreffer was. Gelukkig zijn er films zoals The Raid die het vechten succesvol hebben weten te moderniseren want het is duidelijk dat ik niet meer richting China hoef te kijken voor degelijke films in een toch-wel-lastig genre.

Trouwens ook meteen even crouching tiger hidden dragon 2 gekeken maar daar wil ik al helemaal geen woorden of cijfers aan vuil maken.
Conscience do cost.
  maandag 14 maart 2016 @ 18:41:33 #124
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_160665337
Infernal Affairs -8.5 (The Departed zou ik een 8 geven)

Waar The Departed op plekken langdradig en overbodige scenes heeft, is Infernal Affairs meer compacter en to the point. Wat ik zoveel toffer vond aan het origineel is dat het spel van ieder's mol zoeken veel intenser en intiemer is. In Infernal Affairs zijn er een aantal gebeurtenissen waarop beide mollen elkaar beide kunnen vinden, en allebei sporen van elkaar zien en daar achteraan gaan. Dit maakt voor een veel spannendere thriller dan The Departed, waar dat wat meer op de achtergrond blijft (al is het wel jaren geleden dat ik die gezien heb, dus ik kan dingen vergeten zijn).

Met als beste voorbeeld de drugdeal/sting operation waarbij de politiemol via tikjes morsesignalen stuurt naar zijn commandant die manschappen klaar heeft staan om binnen te vallen, en dat weer communiceert naar een van zijn inspecteurs om te vertalen, terwijl die júist de mol is van de Triad. En zo zijn er veel scenes waar een of beide elkaar op het spoor is, of scenes waarin ze in dezelfde ruimte zijn.

Geweldige film ^O^ ^O^ ^O^
When all else fails, you always have delusion.
pi_160678041
Victor Frankenstein (2015)



Verenigde Staten
Drama / Horror
109 minuten

geregisseerd door Paul McGuigan
met James McAvoy, Daniel Radcliffe en Jessica Brown Findlay

Wanneer Dr. Victor Frankenstein (James McAvoy) en zijn trouwe assistent Igor (Daniel Radcliffe) te ver gaan in hun nobele poging om de mensheid te helpen, verandert de obsessie van Victor in waanzin. Dan laat hij zijn laatste creatie los - een monsterlijk figuur dat onvoorstelbare terreur zaait bij iedereen die zijn pad kruist.

De zoveelste Frankenstein film, maar wel een van de betere, hoewel het meer over Victor en Igor gaat dan over het monster zelf. De film is over het algemeen goed maar de laatste 20 min zijn super en het einde is mooi. Radcliffe en McAvoy zetten hun rol goed neer.

IMDB 6/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 15 maart 2016 @ 19:47:18 #126
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_160690777
Anomalisa (2015)

Verenigde Staten
Animatie/comedy/drama

Regisseurs: Charlie Kaufman, Duke Johnson
Met: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan


Ha, de film was zo'n twintig minuten bezig toen ik een kermend geluid hoorde. Bleek dat ik het geluid zelf maakte, al slapend, gedrapeerd over de leuning met mijn nek in een rare hoek :')

Het verhaal in een notendop: Michael Stone is een 'motivational speaker' in een midlife crisis. De avond voor hij een lezing geeft, komt hij in het hotel de onzekere Lisa tegen. Zij maakt iets in hem los waardoor zijn leven een drastische wending lijkt te nemen.

Anomalisa vind ik een mooi gemaakte stop-motion animatie met een leuke invalshoek en hier en daar heb ik gelachen. De karakters doen me echter niets en ik vond het verhaal niet zo sterk, een midlife crisis in stop-motion. Ik ben een groot fan van Kaufman's andere films maar deze vond ik erg tegenvallen.

IMDB: 7,5
Ik: 6
With the stars as her umbrella
pi_160706697
The Intruders (2015)



Canada
Thriller / Horror
92 minuten

geregisseerd door Adam Massey
met Miranda Cosgrove, Austin Butler en Donal Logue

Studente Rose Halshford verhuist met haar vader naar een oud huis. Ze ontdekt dat de vorige bewoner onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen en denkt dat haar onvriendelijke buren er meer vanaf weten dan ze zeggen. Als Rose vreemde geluiden hoort en vreemde dingen ziet in het huis, gelooft niemand haar, zelfs haar vader niet.

Matige thriller (horror? nee), Voorspelbaar. Niks speciaals. Er valt verder niks over te zeggen.

IMDB 4.6/10
Ik 5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  vrijdag 18 maart 2016 @ 00:08:30 #128
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_160753066
De laatste film die ik heb gezien is alweer een tijdje geleden:

Deadpool
Het schijnt dat Ryan Reynolds 11 jaar bezig is geweest met het personage Deadpool en om het op zijn manier op het scherm te krijgen. Wat je dan ook mag vinden van het uiteindelijke resultaat, het is wel meer dan duidelijk dat hij hier veel plezier aan heeft beleeft.Hij kan zich helemaal uitleven en dat doet ie dan ook. Hij is dan ook de grote aantrekkingskracht van deze film en brengt vooral veel humor. Het is verademend om te zien hoe regisseur Tim Miller zijn film niet te serieus neemt (dat is al te zien bij de geweldige begintitels). Helaas doet het verhaal zelf er nogal voor onder en is het een origin story zoals we ze al vaker gezien hebben.
Neemt niet weg dat één van de leukste superhelden films van de laatste jaren is, eentje die je een onbezorgde twee uur in de bioscoop bezorgt.

8,0/10
  woensdag 23 maart 2016 @ 00:05:17 #129
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_160877496
De afgelopen dagen (af)gekeken:

The Walking Dead - Season 1
Een onverwacht kort seizoen dat een leuke start is naar iets met duidelijk meer potentie. Het kabbelt wel allemaal wat voort en valt soms wat in herhaling. Eens kijken of er vanaf het tweede seizoen iets meer tempo in komt.

IMDB Cijfer: 8,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10

Dazed and Confused
Zoals altijd was het ook dit jaar weer tijd om op de eerste dag van de lente Dazed and Confused te kijken. Een heerlijk nostalgische coming-of-age film waarvan ik nog meer zin krijg in de lente en zomer. In één woord geweldig!

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 10/10

10 Cloverfield Lane
Na 8 jaar is er dan toch nog een vervolg op Cloverfield. Teveel over het verhaal vertellen zou eigenlijk jammer zijn, net als bij het origineel.
Ik vond het een beetje een rommelige film waarin het leek alsof de schrijvers niet wisten of ze er nou een thriller, een slasher of een actie film van wilden maken.Ook is het allemaal uitermate voorspelbaar. Het is mede door dat zwakke script dat het ook lijkt alsof het, behalve de titel, niets te maken heeft met het origineel waardoor het einde ook gehaast aanvoelt.
De film heeft wel een claustrofobisch gevoel, dat is wel goed gedaan. En John Goodman is natuurlijk fantastisch al altijd.
Maar ondanks deze pluspunten was het al met al was een klein beetje een tegenvaller.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
pi_160878189
Kundo: Age of the Rampant (2014)
Alternatieve titel: Kundo: Min-ran-eui Si-dae



Zuid-Korea
Actie / Drama
137 minuten

geregisseerd door Jong-bin Yun
met Jung-woo Ha, Dong-won Kang en Sung-min Lee

We schrijven het jaar 1859. Het feodaal Joseon wordt geplaagd door verschillende natuurrampen, een schrale oogst, armoede, honger en dood. Maar hun regenten zijn enkel geïnteresseerd in hun eigen rijkdom en gaan door met het vervolgen en uitbuiten van de armen. In deze donkere periode gaf Kundo een sprankeltje hoop en vormde een bedreiging voor de onrechtvaardige edelen.

Het is een lange zit, maar de moeite waard! De film heeft een epische sfeer. Veel actie, verbluffende martial arts, af en toe mooie scenery. Af en toe een beetje over the top theatraal. Drama. Een paar zeer heftige scenes. Sterk einde

IMDB 6.8/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_160878197
Journey to the West: Conquering the Demons (2013)

Alternatieve titels: Daai Wa Sai You Chi Chui Mo Chun Kei, Xi You Xiang Mo Pian , Journey to the West



China
Avontuur / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Stephen Chow en Chi-kin Kwok
met Qi Shu, Zhang Wen en Bo Huang

Een boeddhistische monnik ondergaat een pelgrimstocht naar India op zoek naar de religieuze boeddhistische soetra's. Hij krijg hierbij hulp van drie demonen, waaronder Sun Wukong, de apenkoning. Deze drie hebben allemaal een duister verleden, maar hun zonden kunnen worden vergeven als zij de monnik helpen bij de gevaren die hij tegemoet komt

De films van Steven Chow zijn altijd goed en leuk. Ik had ook een soort vervolg op Kung Fu Hustle verwacht. Hoewel er zeker veel humor in zit (paar keer dubbel gelegen), draait het toch meer om het avontuur. Het verhaal is een beetje bizar maar dat doet geen afbreuk aan de film :) Het ziet er allemaal gelikt uit, goede special effects. Ook de martial arts ziet er spectaculair uit. Vooral de laatste 20 minuten zijn fenomenaal goed. aanrader

IMDB 6.8/10
Ik 7/10

[ Bericht 2% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 23-03-2016 01:02:02 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_160878774
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 23:16 schreef muzas het volgende:

[..]

Deze ook gekeken, mede door de posts in dit topic.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Buiten dat vind ik het acteerwerk van de opa's bijzonder goed, en de muziek is mooi. Lading heeft het verhaal ook wel, maar toch heb ik sterk het idee dat er veel meer mee gedaan kon worden.

Ik kom al met al niet verder dan 6,5/10. ofwel; 'prima film'
Ik ook eerlijk gezegd.. zag het niet helemaal aankomen, maar 'ook weer wel' ergens in mijn achterhoofd..
Er had meer ingezeten qua ontknoping, maar dat is altijd een issue bij een film, serie of een boek.
  woensdag 23 maart 2016 @ 23:48:57 #133
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_160902070
Batman v Superman: Dawn of Justice
Het idee van een film waarin twee van mijn favoriete superhelden het tegen elkaar opnemen vond ik geweldig. Maanden keek ik er dan ook naar uit, mede natuurlijk aangewakkerd door de trailers. Vanavond was het dan eindelijk zo ver en konden we het eindresultaat in de bioscoop aanschouwen. Maar als er dan twee woorden zijn om deze film mee te omschrijven is het "langzaam" en "saai".

Het duurt ruim een uur voordat het allemaal een beetje op gang komt, alhoewel het begin anders doet verwachten. Dat is dan ook meteen het beste deel van de hele film. Daarna gaat het alleen maar bergafwaarts en lukt het Snyder maar niet om een goed ritme te vinden waardoor ook Affleck en vooral Cavill er niet in slagen iets van de film te maken. Het echte gevecht duurt veeeeeel te lang en de ommekeer in het verhaal komt totaal niet geloofwaardig over.

Maar de met afstand grootste miskleun is toch wel Jesse Eisenberg in de rol van Lex Luthor. Wat een irritant personage zet hij neer. Het lijkt wel alsof hij een kinderlijke parodie op de rol van Gene Hackman wil maken en daar jammerlijk in faalt. Iedere keer als hij in beeld komt krijg je de neiging `m op z`n gezicht te slaan, zo irritant is hij.

De enige waardoor de film nog net een voldoende scoort is de heerlijk muzikale omlijsting van onze eigen Junkie XL, die ver boven de rest van de film uitsteekt.

Nee, het jaar is pas drie maanden oud maar nu is al duidelijk wie de award voor de grootste tegenvaller van het jaar gaat winnen. Helaas, want wat had ik het graag anders gezien.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 24-03-2016 00:27:57 ]
  donderdag 24 maart 2016 @ 23:29:00 #134
194233 Friday12
Originele kloon
pi_160924605
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 23:48 schreef Timo20 het volgende:
Maar de met afstand grootste miskleun is toch wel Jesse Eisenberg in de rol van Lex Luthor. Wat een irritant personage zet hij neer. Het lijkt wel alsof hij een kinderlijke parodie op de rol van Gene Hackman wil maken en daar jammerlijk in faalt. Iedere keer als hij in beeld komt krijg je de neiging `m op z`n gezicht te slaan, zo irritant is hij
Haha ik vond hem juist wel grappig.. Zeker dat einde _O- hij speelde lekker krankzinnig :P

Voor de rest vond ik de film veels te lang duren :N

Ik zou de film wel een 6,5~7 geven :Y
pi_160926261
Batman v Superman

Absolute afrader, geef je geld er niet aan uit mensen.

Even een referentiekader. Mijn favoriete superheldenfilm is de Dark Knight. Winter Soldier, Guardians en Deadpool vind ik ook heel goed.

Batman v Superman is de slechtste superheldenfilm die ik tot nu toe heb gezien. Slechter dan Amazing Spiderman 2.

Het is gewoon een drol. Script is verschrikkelijk, de editing is triest. De film springt van de hak op de tak, scenes duren te lang, er zit geen luchtig of interessant moment/scene in deze film. De actie.... pfff. Er is geen enkele emotionele connectie met de characters.

Kan iemand Snyder uitleggen dat elke keer muren van gebouwen in laten storten niet garant staat voor leuke actie? De actie is zo overduidelijk CGI, over de top, nep, zonder enige emotionele lading, niet te volgen, dat het gewoon onvoorstelbaar is dat hier 250 miljoen euro in is gestoken.

Ik begrijp echt niet hoe deze film gemaakt kon worden. Halverwege wilde ik het liefst weg uit de zaal, voor het eerst in mijn leven. Zelfs bij Amazing Spiderman 2 was er in tegenstelling tot dit debacle tenminste een hint van verhaal en spanning en emotionele connectie met de characters.

De fight tussen Batman en Superman is slecht in elkaar gezet en eindigt op een rare manier. Jesse Eisenberg als Lex Luthor is lachwekkend, Doomsday lijkt net iets uit een domme cartoon. Het laatste half uur van de film is helemaal niet te volgen.

Er is één pluspunt. Ben Affleck is een hele toffe Batman en ik kijk zeker uit naar stand alone Batman films, mits Zack Snyder er niet bij in de buurt komt.

Mijn cijfer is een 2/10 en dit terwijl ik al lage verwachtingen had voordat ik de film ging kijken.
pi_160928399
helemaal mee eens ^^
Wat een kutfilm zeg.

Ga lekker naar Deadpool of 10 Cloverfield Lane zou ik zeggen _O_ 2 top films.
Dit is echt zonde van je geld en tijd.
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_160931151


Regie: Jonathan Demme | Cast: Meryl Streep (Ricki Rendazzo), Mamie Gummer (Julie), Kevin Kline (Pete), Rick Springfield (Greg), Audra McDonald (Maureen), Sebastian Stan (Josh) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Rockzangeres Ricki Rendazzo heeft altijd de gitaar verkozen boven haar familie. Maar wanneer haar dochter Julie wegens een zware echtscheiding in een depressie is geraakt, besluit ze terug te keren naar huis om de relatie met haar gezin te verbeteren. Ricki krijgt een kans op verzoening met haar dochter, haar twee zoons en haar ex-man, maar gemakkelijk zal dat niet zijn


Meryl Streep laat zien dat zij een prima rockchick kan zijn. Ik kon het niet zien. Het is uiteraard een typische hollywood film. Het is echt slecht geacteerd. Normaal gesproken zou zij zich niet zo snel voor een dergelijke film verleiden maar blijkbaar wordt tegenwoordig alles aangegrepen.

cijfer 3/10
  vrijdag 25 maart 2016 @ 17:01:51 #138
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160936290
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 13:15 schreef edward_v het volgende:
[ afbeelding ]

Regie: Jonathan Demme | Cast: Meryl Streep (Ricki Rendazzo), Mamie Gummer (Julie), Kevin Kline (Pete), Rick Springfield (Greg), Audra McDonald (Maureen), Sebastian Stan (Josh) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Rockzangeres Ricki Rendazzo heeft altijd de gitaar verkozen boven haar familie. Maar wanneer haar dochter Julie wegens een zware echtscheiding in een depressie is geraakt, besluit ze terug te keren naar huis om de relatie met haar gezin te verbeteren. Ricki krijgt een kans op verzoening met haar dochter, haar twee zoons en haar ex-man, maar gemakkelijk zal dat niet zijn


Meryl Streep laat zien dat zij een prima rockchick kan zijn. Ik kon het niet zien. Het is uiteraard een typische hollywood film. Het is echt slecht geacteerd. Normaal gesproken zou zij zich niet zo snel voor een dergelijke film verleiden maar blijkbaar wordt tegenwoordig alles aangegrepen.

cijfer 3/10
Ik vond hem ook echt vreselijk. Het bevestigde voor mij alleen maar dat Diably Cody als schrijfster echt een 1 hit wonder is geweest: Juno. En daardoor kijken veel mensen uit naar "de volgende Cody". maar dat is allemala bagger gebleken. Snel vergeten dat mens.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  vrijdag 25 maart 2016 @ 17:06:26 #139
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160936401
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:03 schreef iemandmoethetdoen het volgende:

[..]

Ik heb naar aanleiding van deze beschrijving gister deze film gekeken en je hebt niks teveel gezegd want ook ik zat aan de buis gekluisterd, echt een hele mooie film waarbij het venijn in de staart van de film zit!

Top film, bedankt nog. ^O^
Dan ga ik hem met pasen ook eens ff opentrekken ^O^
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 20:41:42 #140
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_160964558
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 17:06 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Dan ga ik hem met pasen ook eens ff opentrekken ^O^
net gekeken. Ik vond m eerlijk gezegd vrij voorspelbaar.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
verder op zich een prima film.
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_160966001
Superman v Batman 4/10
Yawn of Dustlice

Kijk hem alleen voor een aantal leuke scenes met batman. De reden dat Superman Batman vecht of dat Batman zomaar weer een omschakeling heeft in zijn psyche is nogal een lachertje.
pi_160968777
Battleship (2012)

k, NASA start in 2006 een project om een supersterke zender te bouwen om contact te maken met een exo-planeet die wellicht leven bevat en om een nabijgelegen ster draait.
Na een aantal jaar is deze af en ze nemen dit systeem in gebruik door vanuit Hawaii met grote ruimtekijkschotels lasers te schieten die door een satelliet versterkt worden en blijkbaar kon die versterkte straal ook sneller dan het licht..ach ja.

In elk geval komen er even later 5 alien ruimteschepen richting de aarde waarvan er één met een satelliet botst wat achteraf hun communicatie-ruimteschip was. De overige 4 landen ergens in de Stille Oceaan waar toevallig net een grote internationale vloot-oefening gaande was. Echter het gros van die vloot kwam buiten een soort energy-shield te liggen dat die aliens net opgetrokken hadden, waarna er een strijd begint om te voorkomen dat die aliens (die dus met hun super-geavanceerde communicatie-ruimteschip tegen een aardse satelliet gebotst waren) via dat NASA systeem om versterkingen gaan vragen.

Die battleship had geloof ik rond de 10 minuten speeltijd, daar hoef je deze film niet voor te zien.

De personages waren tenenkrommend cliché en zelfs poppenkast-poppen hebben nog meer diepgang dan de personages in deze film. De minst slechte personage vond ik nog die Japanse kapitein. De rest was bijna niet om aan te zien en ik heb dan ook delen van deze film geskipt (vooral in het eerste deel van deze film). De special effects waren nog wel oké, maar dat mag je wel verwachten voor een film met zoveel spektakel van enkele jaren oud.
De andere punten ga ik verder niet uitdiepen, deze film was echt behoorlijk slecht. Slidende slagschepen? Ongeloofwaardigheidsggehalte was echt extreem hoog in deze film.

Grootste pluspunt: Het spektakel, maar dan kan je beter een film als Deep Impact gaan kijken.
Grootste minpunt: De cliché's. Dat was echt niet te harden, denk gemiddeld elke minuut een facepalm waard.

Voor de rest vond ik deze film zonde van m'n euro, maar heb hem lekker weggegeven :)

Cijfer: 2/10 (vanwege de special effects en het hoge destructiegehalte dan vooral)

[ Bericht 2% gewijzigd door Mike op 27-03-2016 10:17:06 ]
pi_160972667
Naar aanleiding van de comments hier ga ik binnenkort maar eens zitten voor Infernal Affairs en Remember :)
Schip ahoy!
pi_160972792
THE REVEVANT

Gisteren gezien.
Geweldig geacteerd, film trekt je mee in een andere tijd. Heftig, soms ook emotioneel en er zit een prachtig verhaal achter.

Alleen als je een zwakke maag hebt (zoals ik): be prepareren om je handen 9/10 keer voor je ogen te houden :-p
pi_160973212
Youth (2015) - IMDb

Prachtige film die zich afspeelt in een kuuroord ergens in de Zwitserse Alpen. Geweldig mooi gefilmd, ondersteund door dito muzikale begeleiding. Zowel aangrijpend als grappig. Zelfs 'Pluisje' komt er in voor, gespeeld door een sprekende gelijkenis, het stukje waarin hij een tennisballetje hooghoudt :D

En daarnaast opgeleukt met het nodige vrouwelijk schoon.

Tot slot:
Michael Caine _O_ Harvey Keitel _O_

Imdb 7.4
Danos 7.8
Even a broken clock is right twice a day.
  zondag 27 maart 2016 @ 11:35:45 #146
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_160973475
Afgelopen week Brooklyn (2015) - IMDb gezien.

An Irish immigrant lands in 1950s Brooklyn, where she quickly falls into a romance with a local. When her past catches up with her, however, she must choose between two countries and the lives that exist within.

Heerlijke vrouwenzwijmelfilm. En ik hou van de mode en stijl van die tijd, de hele film is werkelijk een plaatje. De acteurs allemaal met leuk Iers accent en het verhaal zeker niet voorspelbaar.

imdb 7,5/10
ik: 8/10
pi_160974678
Inside Out (2015) - IMDb



Speelt zich af in het hoofd van Riley, een jong meisje dat met haar ouders naar san francisco verhuisd. Riley's emoties proberen de nieuwe situatie op hun eigen manier op te pakken. Maar dat botst wel eens onderling. En dat zie je dan weer terug bij Riley.

De film laat echt heel mooi zien hoe je door je emoties geleidt wordt. Maar ook hoe het er in je hoofd aan toe gaat qua herinneringen en welke dingen belangrijk zijn en welke niet (en je dus vergeet). Heel symbolisch dus allemaal. Ook leuk dat je af en toe ook in een ander personage zijn/haar hoofd kijkt. :)

Eens met cijfer IMDB: 8.3
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_160977354
The Big Short (2015) - IMDb

Ik verwachtte er wel wat meer van. Er was geen moment dat ik echt in de film werd gezogen. Misschien komt het omdat ik niet zo in de bankenwereld bekend ben. Wellicht de film over een tijdje opnieuw bekijken mét ondertitels.

De personages waren wel interessant en de manier van filmen ook. Bijvoorbeeld hoe sommige termen werden uitgelegd door bekende mensen :P

7
Moeten zij weten
  zondag 27 maart 2016 @ 16:58:05 #149
381517 Zapata
held op sokken
pi_160979590
Star Wars: The force awakens

Cijfer: 5/10

Normaal gesproken geef ik alleen een 5 of lager als ik een film niet uit kijk; ik heb deze film in drie gedeelten gekeken omdat ik hem toch wou uitzien want Star Wars.

Wat vind ik goed:
Het eerste half uur is best goed, er wordt door middel van goeie regie echt een spanning opgebouwd. En ook het gevoel alsof je naar iets speciaals zit te kijken.

Harrison Ford was bij de eerste scene best heel goed.

Wat vind ik niet goed:
Op de een of andere manier stort dit hele gevoel in na 45 minuten en ik had op het einde niet eens door dat ik de finale van de film zat te kijken. Wat dus ook niet de finale was want er komt nog een zinloos stuk achteraan.

Verder is het verhaal onduidelijk. De strijdende partijen zijn onduidelijk. En het is onduidelijk wat nu de staat van de melkweg is na Return of the jedi. Wie is er aan de macht, waarom is er een verzetsbeweging, etc. etc. Ik heb halverwege de film een Wiki geraadpleegd.

Er zitten een paar onzin dingen in zoals iemand die nog een paar uur eerder heeft ontdekt dat ze force krachten had ineens super goed kan vechten.

Harrison Ford heeft een hele slechte pruik.

De schepen, kleding, gebouwen, stormtroopers, etc. zien er een stuk minder tof uit dan in de oorspronkelijke films. Geen unieke vormgeving meer; het had zo een andere film kunnen zijn.

Het verhaal jat gewoon van de eerste Star Wars film. Er is niks origineels aan en rammelt ook nog eens aan alle kanten. Je hebt echt geen flauw idee waarom de hoofdmissie van het verhaal belangrijk is.

Volgens mij zitten er een paar grappen in de film maar die zijn zo slecht getimed dat het niet grappig is en ik me af vraag of het nu wel of niet grappig bedoelt is.

Heel veel overbodige en slecht lopende scenes met te veel gepraat. Er zit ook helemaal geen flow in de film en ook niet in individuele scenes.

Raar camerawerk en ook voorspelbaar. Wide shot met twee tegenstanders op een brug, dat soort standaard gedoe komt heeeel veel voor zonder enige originaliteit.

Super saaie bad guy, wat een verschil met Darth Vader.

Ik kan nog wel doorgaan maar ben er flauw van.
pi_160980293
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 11:11 schreef danos het volgende:
Youth (2015) - IMDb

Prachtige film die zich afspeelt in een kuuroord ergens in de Zwitserse Alpen. Geweldig mooi gefilmd, ondersteund door dito muzikale begeleiding. Zowel aangrijpend als grappig. Zelfs 'Pluisje' komt er in voor, gespeeld door een sprekende gelijkenis, het stukje waarin hij een tennisballetje hooghoudt :D

En daarnaast opgeleukt met het nodige vrouwelijk schoon.

Tot slot:
Michael Caine _O_ Harvey Keitel _O_

Imdb 7.4
Danos 7.8
OMG wat een plaatje idd. Ik moest pluisje even opzoeken maar ik begreep al wie het was toen ik de film keek.
Top film ^O^ Top tip
Dikke 9, had uren langer mogen duren.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_160982089
quote:
17s.gif Op zondag 27 maart 2016 17:28 schreef Soury het volgende:

[..]

OMG wat een plaatje idd. Ik moest pluisje even opzoeken maar ik begreep al wie het was toen ik de film keek.
Top film ^O^ Top tip
Dikke 9, had uren langer mogen duren.
Nice, ik heb er wel spijt van dat ik hem niet in de bios heb gekeken.
Even a broken clock is right twice a day.
  zondag 27 maart 2016 @ 18:57:28 #152
371073 gazhims3lv
Fear cuts deeper than swords
pi_160982163
quote:
7s.gif Op zondag 27 maart 2016 15:01 schreef H0D3NPYL het volgende:
The Big Short (2015) - IMDb

Ik verwachtte er wel wat meer van. Er was geen moment dat ik echt in de film werd gezogen. Misschien komt het omdat ik niet zo in de bankenwereld bekend ben. Wellicht de film over een tijdje opnieuw bekijken mét ondertitels.

De personages waren wel interessant en de manier van filmen ook. Bijvoorbeeld hoe sommige termen werden uitgelegd door bekende mensen :P

7
Heb deze ook laatst gezien maar wat een fantastische film. Je moet er echter wel 100 procent je aandacht bijhouden en ondertitels zijn wel een must. Hoewel mijn engels toch wel van een prima niveau is wordt er vrij veel jargon gebruikt en is het simpelweg makkelijker te begrijpen als je het wat rustiger kunt volgen.

Over de film zelf: Heerlijke editing en camerawerk alhoewel het wel je ding moet zijn. Zoals je zegt, de manier van het uitleggen van zo'n complex iets op een simpele manier is werkelijk fantastisch.
http://i44.tinypic.com/jh9gch.png
-A Song of Ice and Fire-
pi_160982166
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:58 schreef Zapata het volgende:
Star Wars: The force awakens

Cijfer: 5/10


A. Verder is het verhaal onduidelijk. De strijdende partijen zijn onduidelijk. En het is onduidelijk wat nu de staat van de melkweg is na Return of the jedi. Wie is er aan de macht, waarom is er een verzetsbeweging, etc. etc. Ik heb halverwege de film een Wiki geraadpleegd.

B. Er zitten een paar onzin dingen in zoals iemand die nog een paar uur eerder heeft ontdekt dat ze force krachten had ineens super goed kan vechten.

C. De schepen, kleding, gebouwen, stormtroopers, etc. zien er een stuk minder tof uit dan in de oorspronkelijke films. Geen unieke vormgeving meer; het had zo een andere film kunnen zijn.

D.Volgens mij zitten er een paar grappen in de film maar die zijn zo slecht getimed dat het niet grappig is en ik me af vraag of het nu wel of niet grappig bedoelt is.

Iedereen heeft natuurlijk een eigen mening. Ik vond The Force Awakens geweldig, echt een waardig vervolg van de franchise en gewoon een 10/10.
Toch een aantal dingen in je review die ik vreemd vond.
A: In de originele Star Wars wordt er ook niet uigelegegd wat de politieke situatie precies is, waarom er een verzetsbeweging is enz. Het is vooral een familie actiefilm en geen sci-fi thriller. De originele Star Wars was dat niet en de nieuwe hoeft het ook niet te zijn.

B: Gast, iemand die een paar uur eerder the force heeft ontdekt en nu zo goed kan vechten is zo omdat ze al EERDER is getraind. Dat jij die kleine verwijzingen niet ziet is niet de fout van de regisseur. Of ze iemands familie is of hoe het precies zat gaat we in de komende film zien.

C: Er zitten letterlijk dezelfde stormtrooper pakken en space schepen in deze film. Ook weer modellen net als in de originele trilogie.

D: Jij bent de eerste die ik tegenkom die de grappen niet goed vond.
  zondag 27 maart 2016 @ 20:39:20 #154
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_160984298

Memories of Matsuko
IMDb: 7.9
Ik: 8.5

Wat een parel van een film. Al heeft het druk camerawerk zoals kenmerkend is in Natural Born Killers of een Terry Gilliam film en de ontzettend mooie kleurrijke en stijlvolle beelden zoals in Survive Style 5+, lijkt deze tragikomedie voor mij het meest op de eveneens Japanse Only Yesterday. Waar in Only Yesterday de vrouw in een voiceover over haar leven vertelt chronologisch vanaf klein meisje tot jonge vrouw, met de flashbacks erbij, gebeurt het in Memories of Matsuko door meerdere mensen en is het niet altijd chronologisch.

Het verhaal begint met een jongen die ontdekt dat een oudere tante genaamd Matsuko, waarvan hij het bestaan niet wist, vermoord is. Ze was uit de familie geschopt en ze ging dood als een stoffige kluizenaar. Terwijl hij in haar kleine apartment kijkt en met verschillende mensen praat die haar gekend hebben, zien we flashbacks terug van haar leven, beginnend als klein meisje. In het begin nog vrolijk en leuk, maar je weet al dat haar leven slechter en slechter zal worden. Het mooie aan deze film zijn de mooie beelden, de stijlvolle edits en de soms magische en musicalstukjes die iets leuks of tragisch underscoren. Geniaal wanneer je in een tragische flashback meeleeft met Matsuko, en in rap tempo vliegt er een vrolijke flashback achteraan en ben je weer blij voor iets wat eerder in haar leven gebeurde.

Erg toffe film ^O^ ^O^ ^O^
When all else fails, you always have delusion.
  zondag 27 maart 2016 @ 20:44:51 #155
381517 Zapata
held op sokken
pi_160984424
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 18:57 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Iedereen heeft natuurlijk een eigen mening. Ik vond The Force Awakens geweldig, echt een waardig vervolg van de franchise en gewoon een 10/10.
Toch een aantal dingen in je review die ik vreemd vond.
A: In de originele Star Wars wordt er ook niet uigelegegd wat de politieke situatie precies is, waarom er een verzetsbeweging is enz. Het is vooral een familie actiefilm en geen sci-fi thriller. De originele Star Wars was dat niet en de nieuwe hoeft het ook niet te zijn.

B: Gast, iemand die een paar uur eerder the force heeft ontdekt en nu zo goed kan vechten is zo omdat ze al EERDER is getraind. Dat jij die kleine verwijzingen niet ziet is niet de fout van de regisseur. Of ze iemands familie is of hoe het precies zat gaat we in de komende film zien.

C: Er zitten letterlijk dezelfde stormtrooper pakken en space schepen in deze film. Ook weer modellen net als in de originele trilogie.

D: Jij bent de eerste die ik tegenkom die de grappen niet goed vond.
A In de originele films is dat direct duidelijk. De empire zijn de baas en zijn evil. De rebels vechten daar tegen. In deze film ligt de situatie anders en ingewikkelder maar wordt niet uitgelegd.
(De republiek is de baas maar zien we alleen in 1 scene, the resistance..geen idee wie dat zijn. En de new order..ook geen idee wat voor macht zij hebben)

B Die verwijzingen heb ik dan gemist. En met mij heel veel als ik andere reviews lees. Slecht uitgelegd dus.Of zoals je zelf toegeeft helemaal neit uitgelegd.

C Dan ben je stekeblind. Zie hier:


en de X wing is ook anders; hij is nota bene zwart/grijs!

Ik zou een oog dokter bezoeken.

D Welke grappen? alleen Han Solo zijn droge opmerkingen waren semi amusant maar waren zo geforceerd dat het niet grappig was.

[ Bericht 2% gewijzigd door Zapata op 27-03-2016 20:52:13 ]
pi_160984543
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 20:39 schreef Mirel het volgende:
[ afbeelding ]
Memories of Matsuko
IMDb: 7.9
Ik: 8.5

Wat een parel van een film. Al heeft het druk camerawerk zoals kenmerkend is in Natural Born Killers of een Terry Gilliam film en de ontzettend mooie kleurrijke en stijlvolle beelden zoals in Survive Style 5+, lijkt deze tragikomedie voor mij het meest op de eveneens Japanse Only Yesterday. Waar in Only Yesterday de vrouw in een voiceover over haar leven vertelt chronologisch vanaf klein meisje tot jonge vrouw, met de flashbacks erbij, gebeurt het in Memories of Matsuko door meerdere mensen en is het niet altijd chronologisch.

Het verhaal begint met een jongen die ontdekt dat een oudere tante genaamd Matsuko, waarvan hij het bestaan niet wist, vermoord is. Ze was uit de familie geschopt en ze ging dood als een stoffige kluizenaar. Terwijl hij in haar kleine apartment kijkt en met verschillende mensen praat die haar gekend hebben, zien we flashbacks terug van haar leven, beginnend als klein meisje. In het begin nog vrolijk en leuk, maar je weet al dat haar leven slechter en slechter zal worden. Het mooie aan deze film zijn de mooie beelden, de stijlvolle edits en de soms magische en musicalstukjes die iets leuks of tragisch underscoren. Geniaal wanneer je in een tragische flashback meeleeft met Matsuko, en in rap tempo vliegt er een vrolijke flashback achteraan en ben je weer blij voor iets wat eerder in haar leven gebeurde.

Erg toffe film ^O^ ^O^ ^O^
Heb je Kawaki ook gezien van dezelfde regisseur? De edits daarin zijn ook erg indrukwekkend. Was alleen niet weg van de film zelf helaas. :P
  zondag 27 maart 2016 @ 20:52:22 #157
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_160984628
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 20:49 schreef Cikx het volgende:

[..]

Heb je Kawaki ook gezien van dezelfde regisseur? De edits daarin zijn ook erg indrukwekkend. Was alleen niet weg van de film zelf helaas. :P
Nope, Memories of Matsuko is m'n eerste van hem. Dat zal snel veranderen :) Eerst Kamikaze Girls kijken en daarna Kawaki :)
When all else fails, you always have delusion.
  zondag 27 maart 2016 @ 23:40:19 #158
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_160989745

Deadpool (2016) - IMDb

Verenigde Staten / Canada
Actie / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Tim Miller
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en T.J. Miller

Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

Een superhelden film die het eens over een andere boeg gooit dan de standaard Marvel aanpak. Vooral erg geslaagd door de flauwe, soms puberale en soms ook gevatte humor wat zorgt voor een heel ander concept dan elke andere superhelden film.

Alles en iedereen moet het ontgelden. Als Deadpool neemt Ryan Renolds zijn tegenstanders, zijn medestanders,zichzelf, zowel Marvel als DC, andere superhelden francises en zefls Ryan Renolds op de hak.

De actie was ik wat minder over te spreken. Veel een op een gevechten zijn van erg dichtbij geschoten waardoor het vaak wat rommelig over komt.

Het verhaal is onderhoudend, maar niet heel erg verassend. Redelijk inwisselbaar voor welke andere origin story dan ook. Er is wel de nodige vaart in waardoor het nooit saai en erg voorspelbaar wordt.

Uiteindelijk een leuke film met een hoop grappen en aardige actie. Aanrader als je van Superhelden met een beetje humor houdt.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  zondag 27 maart 2016 @ 23:51:17 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160989960
Youth (2015) - IMDb

Lente. Fred en Mick, (Michael Cain en Harvey Keitel) twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie in een gezellig hotel aan de voet van de Alpen. Fred, een componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, een regisseur, is nog steeds actief. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en tederheid naar de verwarde levens van hun kinderen, de enthousiaste jonge schrijvers van Mick en de andere hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen ontbreekt. En terwijl Mick een scenario afwerkt van een film waarvan hij denkt dat het zijn laatste belangrijke zal zijn, heeft Fred geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die koste wat kost zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Prima rollen weer van zowel Harvey Keitel als Michael Caine.
Verder vooral een beetje flinterdunne komische feeling good movie.
Hoogtepunt voor mij de scene waarin de zogenaamde Miss Universe naakt het zwembad instapte.

IMDb: 7,4
Ik: 6,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 maart 2016 @ 23:57:05 #160
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_160990082
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:51 schreef golfer het volgende:
Youth (2015) - IMDb

Lente. Fred en Mick, (Michael Cain en Harvey Keitel) twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie in een gezellig hotel aan de voet van de Alpen. Fred, een componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, een regisseur, is nog steeds actief. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en tederheid naar de verwarde levens van hun kinderen, de enthousiaste jonge schrijvers van Mick en de andere hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen ontbreekt. En terwijl Mick een scenario afwerkt van een film waarvan hij denkt dat het zijn laatste belangrijke zal zijn, heeft Fred geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die koste wat kost zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Prima rollen weer van zowel Harvey Keitel als Michael Caine.
Verder vooral een beetje flinterdunne komische feeling good movie.
Hoogtepunt voor mij de scene waarin de zogenaamde Miss Universe naakt het zwembad instapte.

IMDb: 7,4
Ik: 6,5
Heb Youth niet gezien maar wat ik zo lees lijkt het een kleeeein beetje op , over bejaarde Engelsen die naar een hotel in India gaan. De hoteleigenaar wordt gespeeld door Dev Patel die zijn problemen heeft, en de oudjes problemen van hun leeftijd.
When all else fails, you always have delusion.
  maandag 28 maart 2016 @ 00:03:18 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160990230
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:57 schreef Mirel het volgende:

Heb Youth niet gezien maar wat ik zo lees lijkt het een kleeeein beetje op , over bejaarde Engelsen die naar een hotel in India gaan. De hoteleigenaar wordt gespeeld door Dev Patel die zijn problemen heeft, en de oudjes problemen van hun leeftijd.
Heeft wel een paar raakvlakken, maar The Best Marigold Hotel vond ik stukken beter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_160990652
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 23:51 schreef golfer het volgende:
Youth (2015) - IMDb

Lente. Fred en Mick, (Michael Cain en Harvey Keitel) twee oude vrienden die de tachtig naderen, zijn samen op vakantie in een gezellig hotel aan de voet van de Alpen. Fred, een componist en dirigent, is gepensioneerd. Mick, een regisseur, is nog steeds actief. De twee vrienden weten dat ze niet veel tijd meer over hebben en kijken met nieuwsgierigheid en tederheid naar de verwarde levens van hun kinderen, de enthousiaste jonge schrijvers van Mick en de andere hotelgasten, die allen de tijd hebben waaraan het hen ontbreekt. En terwijl Mick een scenario afwerkt van een film waarvan hij denkt dat het zijn laatste belangrijke zal zijn, heeft Fred geen enkele intentie om terug te keren naar zijn muzikale carrière. Toch is er iemand die koste wat kost zijn composities wil horen en hem opnieuw een orkest wil zien leiden.

Prima rollen weer van zowel Harvey Keitel als Michael Caine.
Verder vooral een beetje flinterdunne komische feeling good movie.
Hoogtepunt voor mij de scene waarin de zogenaamde Miss Universe naakt het zwembad instapte.

IMDb: 7,4
Ik: 6,5
Hoezo een gezellig hotel? Dat vond ik juist sterk, het is kil en koud.
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_160992323
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 20:44 schreef Zapata het volgende:

[..]

A In de originele films is dat direct duidelijk. De empire zijn de baas en zijn evil. De rebels vechten daar tegen. In deze film ligt de situatie anders en ingewikkelder maar wordt niet uitgelegd.
(De republiek is de baas maar zien we alleen in 1 scene, the resistance..geen idee wie dat zijn. En de new order..ook geen idee wat voor macht zij hebben)

B Die verwijzingen heb ik dan gemist. En met mij heel veel als ik andere reviews lees. Slecht uitgelegd dus.Of zoals je zelf toegeeft helemaal neit uitgelegd.

C Dan ben je stekeblind. Zie hier:
[ afbeelding ]

en de X wing is ook anders; hij is nota bene zwart/grijs!

Ik zou een oog dokter bezoeken.

D Welke grappen? alleen Han Solo zijn droge opmerkingen waren semi amusant maar waren zo geforceerd dat het niet grappig was.
Jezus zeg. Letterlijk the New Order is de voortzetting van de Empire en de rebellen strijden ertegen. Voor iedereen makkelijk begrijpbaar.

Helemaal niet slecht uitgelegd. Het is een Trilogie, oftewel er zijn allerlei dingen die in de volgende delen bekend zullen worden. Net als dat je in A new Hope niet direct wist dat Dart Vader Luke's vader was.

Ja natuurlijk zijn pakken iets doorontwikkeld.... er zit 30 jaar tussen het plaatsvinden van deel 6 en 7.

Ach ja ik vind dat JJ Abrams de perfecte Star Wars film heeft gemaakt.
pi_161000511
The Son of No One (2011) - IMDb

A young cop is assigned to a precinct in the working class neighborhood where he grew up, and an old secret threatens to destroy his life and his family.




Hele film heeft wat een dramatische sfeer steeds met flashbacks hier en daar. Mooie film. Ben het zelf niet eens met de 5.1 van IMDB. Eerder een kleine 7 ofzo.
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_161000880
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:58 schreef Zapata het volgende:
Star Wars: The force awakens

Cijfer: 5/10

Normaal gesproken geef ik alleen een 5 of lager als ik een film niet uit kijk; ik heb deze film in drie gedeelten gekeken omdat ik hem toch wou uitzien want Star Wars.

Wat vind ik goed:
Het eerste half uur is best goed, er wordt door middel van goeie regie echt een spanning opgebouwd. En ook het gevoel alsof je naar iets speciaals zit te kijken.

Harrison Ford was bij de eerste scene best heel goed.

Wat vind ik niet goed:
Op de een of andere manier stort dit hele gevoel in na 45 minuten en ik had op het einde niet eens door dat ik de finale van de film zat te kijken. Wat dus ook niet de finale was want er komt nog een zinloos stuk achteraan.

Verder is het verhaal onduidelijk. De strijdende partijen zijn onduidelijk. En het is onduidelijk wat nu de staat van de melkweg is na Return of the jedi. Wie is er aan de macht, waarom is er een verzetsbeweging, etc. etc. Ik heb halverwege de film een Wiki geraadpleegd.

Er zitten een paar onzin dingen in zoals iemand die nog een paar uur eerder heeft ontdekt dat ze force krachten had ineens super goed kan vechten.

Harrison Ford heeft een hele slechte pruik.

De schepen, kleding, gebouwen, stormtroopers, etc. zien er een stuk minder tof uit dan in de oorspronkelijke films. Geen unieke vormgeving meer; het had zo een andere film kunnen zijn.

Het verhaal jat gewoon van de eerste Star Wars film. Er is niks origineels aan en rammelt ook nog eens aan alle kanten. Je hebt echt geen flauw idee waarom de hoofdmissie van het verhaal belangrijk is.

Volgens mij zitten er een paar grappen in de film maar die zijn zo slecht getimed dat het niet grappig is en ik me af vraag of het nu wel of niet grappig bedoelt is.

Heel veel overbodige en slecht lopende scenes met te veel gepraat. Er zit ook helemaal geen flow in de film en ook niet in individuele scenes.

Raar camerawerk en ook voorspelbaar. Wide shot met twee tegenstanders op een brug, dat soort standaard gedoe komt heeeel veel voor zonder enige originaliteit.

Super saaie bad guy, wat een verschil met Darth Vader.

Ik kan nog wel doorgaan maar ben er flauw van.
Daar gaat het al fout. Je snapt er echt helemaal niks van :')
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  maandag 28 maart 2016 @ 17:54:27 #166
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_161002462
Star Wars ep 7 is gewoon simpele hollywood remake bagger. Het enige wat er wel beter in was dan ep 4 is dat er geen domme grappig bedoelde aliens. Op die ene yodakloon na, die mocht er wel uit blijven.

Slotje. *O*
When all else fails, you always have delusion.
  Moderator maandag 28 maart 2016 @ 22:17:46 #167
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_161011024
Stukje Star Wars discussie verwijderd.

Voor The Force Awakens: TV / Star Wars: The Force Awakens #15

Voor Star Wars in het algemeen: TV / Star Wars Centraal: Waar de Force met ons is
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_161016832
400 Days (2015)



Verenigde Staten
Mystery / Sciencefiction
91 minuten

geregisseerd door Matt Osterman
met Tom Cavanagh, Caity Lotz en Brandon Routh

Vier astronauten worden op een gesimuleerde missie naar een verre planeet gestuurd om de psychologische effecten van lange ruimtereizen te testen. Ze worden voor 400 dagen opgesloten. De mentale toestand van de bemanning begint te verslechteren wanneer ze alle communicatie met de buitenwereld verliezen. Uiteindelijk worden ze gedwongen om het schip te verlaten en dan ontdekken ze dat deze missie helemaal geen simulatie geweest kan zijn.

Een redelijke Sci Fi, niet goed maar ook niet slecht. Redelijk goed verhaal. De eerste helft van de film is vrij saai maar wordt daarna beter. Ze houden het mysterie er goed in, je blijft aandachtig kijken. Het einde was een anti-climax, je blijft met een hoop vragen achter.

IMDB 4.5/10
Ik 5.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 29 maart 2016 @ 09:45:50 #169
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_161017748
Batman v Superman

Man man man.......

Ik vond de trailer al vrij knullig (met Doomsday voorop, gevolgd door een irritant schmierende Eisenberg) en ik had het idee dat deze de hele verhaallijn weggaf. Daarna kwamen de vernietigende recensies, maar ik wilde toch zelf oordelen hoe deze bagger op het scherm gesmeten werd, en dus ging ik gisteren.

De eerste anderhalf uur was ik blij verrast. Oke, dat was alleen maar omdat mijn verwachten op nul zaten (of -5), maar toch. Lex Luthor was irritant, maar het irritantste stukje zat eigenlijk al in de trailer. De rest viel me mee. Wonder Woman was stijlvol, sexy en stoer. Nou, dit gaat nog ergens heen. En Ben Affleck als Batman vond ik dikke prima. Cavill als Superman... tja. Ik heb het altijd een zielloze plastic pop gevonden, maar goed, dat vind ik van de held Superman zelf ook. Dus dat was geen verrassing. Toch, "het viel me allemaal mee".

En toen kwam het moment waar de film zo'n 2 uur naar opbouwt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dat alles was nog niet zo extreem erg als ze het met een knipoog brachten, maar nee. Ze brengen het met de meest bloedserieuze toon die er is.

Pffff. :{

NEXT!
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
  woensdag 30 maart 2016 @ 01:18:20 #170
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_161042325
Cloudy With A Chance of Meatballs 2

Het eerste deel heb ik niet gezien maar gelukkig waren de eerste paar minuten van dit tweede deel verhelderend. Binnen een paar minuten wisten we precies wat er in het eerste deel gebeurd was en dat was dan ook precies waar het vervolg begint.
Het verhaal zal vast iets minder origineel zijn dan het dat van het eerste deel en het is allemaal natuurlijk extreem voorspelbaar. Daarentegen staat dan wel weer dat de film een lust voor het oog is met z`n felle kleurtjes en dat de woordspelingen met de namen erg leuk zijn.
Jammer dat het verhaal wat achter blijft bij de rest van de film maar verder wel best een leuke animatie film.

IMDB Cijfer: 6,5/10
Mijn Cijfer: 6,5/10
  woensdag 30 maart 2016 @ 08:06:44 #171
455692 olafwicherink
Check in de box
pi_161043142
10 Cloverfield Lane (2016)

Ik heb al heel erg lang niet meer zo'n goede, nieuwe, thriller gezien. De tijd in de bioscoopzaal vloog voorbij, en ik heb de hele film met mijn ogen gericht naar het scherm gezeten.

Het gaat over een jongedame en een jongeman die onder de grond worden vastgehouden door een wat oudere man. Voor de rest is het beter om niets meer over het verhaal te vertellen.

Het is fijn om te zien wat er gebeurd wanneer een kleine film doet wat het wilt, zonder al te veel invloed van een grote maatschappij. Jammer dat de box office cijfers tegenvallen, vooral wanneer je ziet dat de redelijke Batman v Superman film bovenaan staat.
Help deze uitstekende kleine film door een bezoek aan de bioscoop te brengen!

http://m.imdb.com/title/tt1179933/

IMDB: 7.8
Ik: 4/5
Niet aanraken.
pi_161043303
Deadpool (2016)




Verenigde Staten / Canada
Actie / Komedie
108 minuten

geregisseerd door Tim Miller
met Ryan Reynolds, Morena Baccarin en T.J. Miller

Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

Het meeste over deze film is hier wel gezegd. Ik vond het een fantastische film. Erg genoten van de overdosis actie en humor. vooral die laatste 20 minuten (holy shit 8)7 )

IMDB 8.4/10
Ik 8.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161043455
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 17:01 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik vond hem ook echt vreselijk. Het bevestigde voor mij alleen maar dat Diably Cody als schrijfster echt een 1 hit wonder is geweest: Juno. En daardoor kijken veel mensen uit naar "de volgende Cody". maar dat is allemala bagger gebleken. Snel vergeten dat mens.
daarom dacht ik hier aan maar helaas inderdaad sinds juno niets meer goed gedaan.

dit was echt tijdverspilling
  Moderator woensdag 30 maart 2016 @ 09:22:11 #174
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_161043645
Room



Een film over een meisje dat gevangen gehouden wordt in een kamer en daar een kind heeft gekregen en opvoed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vond het een prima gegeven voor een film maar nogal matig nietszeggend uitgewerkt...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 30 maart 2016 @ 09:52:37 #175
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_161043970
quote:
2s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:22 schreef Bosbeetle het volgende:
Room

[ afbeelding ]

Een film over een meisje dat gevangen gehouden wordt in een kamer en daar een kind heeft gekregen en opvoed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vond het een prima gegeven voor een film maar nogal matig nietszeggend uitgewerkt...
Jij bent echt de eerste die ik er wat over zie/hoor zeggen die deze film niet indrukwekkend vond. Ik zag 'm een tijdje geleden in de bioscoop en mensen in de zaal bleven tijdens de aftiteling stil en onder de indruk op hun stoelen zitten.

Wat mij betreft had deze film de Oscar voor Beste Film mogen winnen dit jaar.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_161044010
quote:
2s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:22 schreef Bosbeetle het volgende:
Room

[ afbeelding ]

Een film over een meisje dat gevangen gehouden wordt in een kamer en daar een kind heeft gekregen en opvoed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vond het een prima gegeven voor een film maar nogal matig nietszeggend uitgewerkt...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarnaast ben ik het absoluut niet met je eens over het gebrek aan diepgang en het mee kunnen voelen met de personages, maarja dat is iets persoonlijks i guess..
Veni, vidi, vodka.
  Moderator woensdag 30 maart 2016 @ 10:04:15 #177
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_161044118
quote:
2s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:52 schreef Mike het volgende:

[..]

Jij bent echt de eerste die ik er wat over zie/hoor zeggen die deze film niet indrukwekkend vond. Ik zag 'm een tijdje geleden in de bioscoop en mensen in de zaal bleven tijdens de aftiteling stil en onder de indruk op hun stoelen zitten.

Wat mij betreft had deze film de Oscar voor Beste Film mogen winnen dit jaar.
Serieus misschien komt het omdat ik hem op een computer gezien heb... Ik miste echt diepgang

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 30 maart 2016 @ 10:07:12 #178
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_161044156
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:55 schreef dumble het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarnaast ben ik het absoluut niet met je eens over het gebrek aan diepgang en het mee kunnen voelen met de personages, maarja dat is iets persoonlijks i guess..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator woensdag 30 maart 2016 @ 10:11:22 #179
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_161044219
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus helemaal niets vond ik het ook niet, ik vind alleen dat er meer in had gezeten.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  woensdag 30 maart 2016 @ 10:13:45 #180
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_161044244
Bosbeetle heeft geen hart.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_161115149
Er zat genoeg in om geboeid en soms met kromme tenen te kijken.
De oscar is wat mij betreft voor het jongetje.
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 2 april 2016 @ 12:36:21 #182
319979 Fok-it
All is well
pi_161115178
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 12:34 schreef Bluezz het volgende:
Er zat genoeg in om geboeid en soms met kromme tenen te kijken.
De oscar is wat mij betreft voor het jongetje.
Die waren vorige maand al he :+ en de Oscar was voor de moeder :P
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
pi_161115216
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 12:36 schreef Fok-it het volgende:

[..]

Die waren vorige maand al he :+ en de Oscar was voor de moeder :P
Dat weet ik :+
pi_161115261
quote:
2s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:52 schreef Mike het volgende:

[..]

Jij bent echt de eerste die ik er wat over zie/hoor zeggen die deze film niet indrukwekkend vond. Ik zag 'm een tijdje geleden in de bioscoop en mensen in de zaal bleven tijdens de aftiteling stil en onder de indruk op hun stoelen zitten.

Wat mij betreft had deze film de Oscar voor Beste Film mogen winnen dit jaar.
Dat dus. Van de week gezien in de bios.Geweldig! O+
pi_161115598
Hidden (2015)



Verenigde Staten
Horror / Thriller
84 minuten

geregisseerd door Matt Duffer en Ross Duffer
met Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough en Emily Alyn Lind

Ray, Claire en hun zevenjarige dochter Zoe zijn een doorsnee gezin in Kingsville, North Carolina. Behalve dan het feit dat ze in een schuilkelder hebben geleefd sinds ze aan een dag vol verwoesting ontsnapten. Over een tijdsspanne van 301 dagen hebben ze hun gevangenis van cement in een huis getransformeerd. Even lang is het de familie ontgaan wat er boven het oppervlak op de loer ligt - de zware ademhaling en luide voetstappen. Het kwetsbare bestaan van het gezin wordt bedreigd.

Redelijke thriller, niet echt een horror. Het verhaal is redelijk goed en ze houden het mysterie er goed in. Er zit een goede plotwending in. Het eerste half uur is vrij saai maar wordt daarna steeds beter en het mysterie wordt beetje bij beetje ontrafeld dmv flashbacks. Sterk einde.

IMDB 6.4/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zaterdag 2 april 2016 @ 15:08:08 #186
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161118150
Room (2015) - IMDb

Indrukwekkende film over ontsnapping na ontvoering en jarenlang misbruik van een meisje die haar inmiddels 5-jarige kind opgevoed heeft in een afgesloten ruimte van 3 bij 3 meter. Het kind weet niet dat er een echte wereld buiten die ruimte bestaat,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna wordt het vooral een beetje een feelgood movie, maar het verhaal blijft boeien.
De Oscar voor beste vrouwelijk hoofdrol van 2015 ging naar de actrice Brie Larson, die Ma speelt, maar wat mij betreft had het fenomenaal spelende kind Jacob Tremblay ook wel een Oscar verdiend.

IMDb: 8,3
Ik: 8,0

[ Bericht 10% gewijzigd door Mike op 02-04-2016 15:09:02 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zaterdag 2 april 2016 @ 16:38:30 #187
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_161119906
quote:
11s.gif Op woensdag 30 maart 2016 10:13 schreef DO2 het volgende:
Bosbeetle heeft geen hart.
soberso
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_161122088
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:08 schreef golfer het volgende:
Room (2015) - IMDb

Indrukwekkende film over ontsnapping na ontvoering en jarenlang misbruik van een meisje die haar inmiddels 5-jarige kind opgevoed heeft in een afgesloten ruimte van 3 bij 3 meter. Het kind weet niet dat er een echte wereld buiten die ruimte bestaat,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarna wordt het vooral een beetje een feelgood movie, maar het verhaal blijft boeien.
De Oscar voor beste vrouwelijk hoofdrol van 2015 ging naar de actrice Brie Larson, die Ma speelt, maar wat mij betreft had het fenomenaal spelende kind Jacob Tremblay ook wel een Oscar verdiend.

IMDb: 8,3
Ik: 8,0
Geen moment heb ik dat gevoel gehad. De nasleep was niet zo feel good.
pi_161122273
The Revenant 6,5/10

Vermakelijke film waarbij Tom Hardy mij vreemd genoeg positiever opviel dan Leo. Goede actie, degelijke CGI. Helaas heel veel overbodige 'artsy' shots, een flinke dosis voorspelbaarheid en niet alle scenes waren even boeiend (mede dus omdat ze vaak overdreven lang zijn). Er had best een halfuur afgeschaafd kunnen worden zonder dat de film daaronder zou lijden.
Conscience do cost.
pi_161135489
Warriors of the rainbow deel 1 en twee Taiwanese historische film uit 2011. Gaat over de opstand van de inheemse bevolking tegen de Japanners. Zeker een aanrader om te bekijken. :)



[ Bericht 17% gewijzigd door Woestijnvos op 03-04-2016 14:33:10 ]
Ура для россии
pi_161136692
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 09:45 schreef Ang3l het volgende:
Batman v Superman

Man man man.......

Ik vond de trailer al vrij knullig (met Doomsday voorop, gevolgd door een irritant schmierende Eisenberg) en ik had het idee dat deze de hele verhaallijn weggaf. Daarna kwamen de vernietigende recensies, maar ik wilde toch zelf oordelen hoe deze bagger op het scherm gesmeten werd, en dus ging ik gisteren.

De eerste anderhalf uur was ik blij verrast. Oke, dat was alleen maar omdat mijn verwachten op nul zaten (of -5), maar toch. Lex Luthor was irritant, maar het irritantste stukje zat eigenlijk al in de trailer. De rest viel me mee. Wonder Woman was stijlvol, sexy en stoer. Nou, dit gaat nog ergens heen. En Ben Affleck als Batman vond ik dikke prima. Cavill als Superman... tja. Ik heb het altijd een zielloze plastic pop gevonden, maar goed, dat vind ik van de held Superman zelf ook. Dus dat was geen verrassing. Toch, "het viel me allemaal mee".

En toen kwam het moment waar de film zo'n 2 uur naar opbouwt:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En dat alles was nog niet zo extreem erg als ze het met een knipoog brachten, maar nee. Ze brengen het met de meest bloedserieuze toon die er is.

Pffff. :{

NEXT!
Precies dit.
Maar met Dolby Atmos geluid en het 230 vierkante meter grote 3D scherm bij Cinemec in Nijmegen was het toch een hele ervaring. Maar wel eenmalig.
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_161139825
Stone (2010) - IMDb



A convicted arsonist looks to manipulate a parole officer into a plan to secure his parole by placing his beautiful wife in the lawman's path.

wel aardige film (staat op netflix), al had ik meer van het plot verwacht. Meer diepgang.

Imdb: 5.4
Me: 6.5
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_161214755
Saul Fia (2015)
Alternatieve titel: Son of Saul



Hongarije
Drama / Oorlog
107 minuten

geregisseerd door László Nemes
met Géza Röhrig, Levente Molnár en Urs Rechn

Twee dagen in het leven van Saul Auslander, een Hongaarse gevangene die als lid van het Sonderkommando in één van de crematoria van Auschwitz werkt. Hij probeert het onmogelijke te doen: het lichaam van de jongen die hij als zoon heeft aangenomen redden en een rabbijn vinden om het te begraven. Terwijl het Sonderkommando op elk ogenblik geliquideerd kan worden, wendt Saul zich af van de levenden en hun plannen tot opstand om de overblijfselen te redden van een zoon waar hij nooit naar heeft omgekeken toen hij nog leefde.

Deze film is een zware tegenvaller. Ik had er ook hoge verwachtingen van. Het verhaal is en blijft aangrijpend maar de uitvoering was knudde. HEt camerawerk is zeer irritant en slecht. Je kijkt 45% van de film tegen de nek van de hoofrolspeler aan, dan nog eens 45% dat je zijn gezicht constant close up ziet. Van de omgeving zie je bijna niks. En als er al iets anders wordt getoond dan is het vluchtig, Daarnaast is alles wat zich verder dan 5 meter van de camera bevindt erg blurrig. En dan ook nog eens de pech dat de ondertiteling nergens op sloeg.

IMDB 7.9/10
Ik 4/10

[ Bericht 4% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 07-04-2016 09:34:50 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161214826
En op aanraden hier heb ik ook de film Room gekeken

Room (2015)



Ierland / Canada
Drama
118 minuten

geregisseerd door Lenny Abrahamson
met Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen

Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.

Een aangrijjpende film. Een goed verhaal maar er had meer ingezeten Het eerste half uurtje doet twijfelen aan de kwaliteit van de film maar wordt daarna ineens een stuk beter en spannender en je krijgt het idee dat het idd een film van klasse is. Maar dan halverwege zwakt de film ineens af, wordt ie zelfs een beetje saai met hier en daar een opleving. Je wordt wel meegezogen in het karakter van die kleine (was het nou een Jongen of een meisje? :))

IMDB 8.3/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161217039
Monsieur Chocolat (2016) - IMDb



De film vertelt het verhaal over de clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk, die samen met zijn partner Footit probeert door te breken. Footit was op zoek naar iemand om zijn act beter te maken toen hij zijn oog liet vallen op Chocolat. Hij was op dat moment alleen goed als kannibaal; een act bedoeld om kinderen bang te maken in plaats van te laten lachen.

Omar Sy (Chocolat, bekend van Intouchables) en Footit (James Thierrée) zijn beide goede acteurs en hun interacties maken de film de moeite waard om naar te kijken. Een verhaal niet alleen over vriendschap en het circus, maar ook over het racisme wat zelfs na afschaffing van de slavernij nog zo'n grote impact heeft. En ook over eenzaamheid en onverwachts succes.

Maar Chocolat wil niet alleen succes hebben als de neger die geschopt wordt door de clown Footit. Hij wil een volwaardig artiest worden. Dat brengt spanningen tussen de vrienden.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat het circusleven niet over rozen gaat was bekend, maar gooi daar nog racisme bij in de mix en je hebt een dramatisch verhaal over doorzettingsvermogen als iedereen je tegen lijkt te werken. Tragikomisch, goed geacteerd, maar een beetje langdradig. Voornamelijk de moeite waard door de voortdurend ontwikkelende relatie tussen Chocolat en Footit op hun weg naar succes. Omar Sy brengt zoals altijd een glimlach op je gezicht en misschien zelfs een traan.

7/10
pi_161295799
Star wars the force unleashed. 6,5/10

Reskin van de originele star wars die qua special effects helaas ondergeschikt is aan z'n bijna 40 jaar oude broertje. Het staat mijlenver boven het gezwel dat zeker gepeupel de prequels noemt, vandaar de voldoende. Verder een vrij doorsnee scifi flick.
Conscience do cost.
pi_161321859
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 08:33 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
Saul Fia (2015)
Alternatieve titel: Son of Saul

Twee dagen in het leven van Saul Auslander, een Hongaarse gevangene die als lid van het Sonderkommando in één van de crematoria van Auschwitz werkt. Hij probeert het onmogelijke te doen: het lichaam van de jongen die hij als zoon heeft aangenomen redden en een rabbijn vinden om het te begraven. Terwijl het Sonderkommando op elk ogenblik geliquideerd kan worden, wendt Saul zich af van de levenden en hun plannen tot opstand om de overblijfselen te redden van een zoon waar hij nooit naar heeft omgekeken toen hij nog leefde.

Deze film is een zware tegenvaller. Ik had er ook hoge verwachtingen van. Het verhaal is en blijft aangrijpend maar de uitvoering was knudde. HEt camerawerk is zeer irritant en slecht. Je kijkt 45% van de film tegen de nek van de hoofrolspeler aan, dan nog eens 45% dat je zijn gezicht constant close up ziet. Van de omgeving zie je bijna niks. En als er al iets anders wordt getoond dan is het vluchtig, Daarnaast is alles wat zich verder dan 5 meter van de camera bevindt erg blurrig. En dan ook nog eens de pech dat de ondertiteling nergens op sloeg.

IMDB 7.9/10
Ik 4/10
en je denkt niet dat het juist de bedoeling van de regisseur was om dat camerawerk zo te doen om juist de beknelling en de angst van die hel te benadrukken ? en soms zijn dingen zo verschrikkelijk die moet je je niet willen voorstellen.

Wat was er mis met de ondertiteling ?

[ Bericht 1% gewijzigd door TLC op 10-04-2016 06:33:43 ]
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_161324779
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 06:26 schreef TLC het volgende:

[..]

en je denkt niet dat het juist de bedoeling van de regisseur was om dat camerawerk zo te doen om juist de beknelling en de angst van die hel te benadrukken ? en soms zijn dingen zo verschrikkelijk die moet je je niet willen voorstellen.

Wat was er mis met de ondertiteling ?
Dat beklemmend gevoel kun je ook op andere manieren weergeven.
Als ik een film ga kijken, wil ik wat zien, niet zo goed als alleen een nek en een gezicht.
Dit was bijna net zo erg als Found Footage, maar bij Found Footage zie je tenminste nog de omgeving en wat er zich afspeelt. Behalve wanneer er actie is zie je zo goed als NIKS omdat het hele beeld op en neer gaat. Bij Saul Fia was het bijna net zo erg. Zo kan ik iedereen een film maken. film 50% de nek van iemand, 49% film je zijn gezicht zo close up dat je de omgeving niet meer ziet. En dan 1% laten we iets nders zien behalve een nek en gezicht maar weet je wat, laten we dat dan wel blurrig maken.
de ondertiteling klopte grammaticaal en logisch niet. Soms had je t idee dat ze de ondertiteling van een andere film eronder hadden geplakt.
hier ben ik echt totaal niet over te spreken, dat type filmen.
En uiteraard snap ik dat het type filmen de bedoeling was, net zoals andere régisseurs de bedoeling hebben om hun film te filmen in found footage style. Dit zijn echer de slechtste manieren van filmen uit de hele filmgeschiedenis

ik raad iedereen ten strengste af om deze film te gaan kijken.
Beter kijk je een uitmuntende docu zoals: auschwitz the nazis and the final solution

[ Bericht 4% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 10-04-2016 12:09:51 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161324932
vond dat je door die manier van filmen wel goed dat beklemmende gevoel meekreeg.

Verder vond ik de film ook helemaal niks :P
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_161325192
The Tournament (2009) - IMDb

quote:
Every seven years in an unsuspecting town, The Tournament takes place. A battle royale between 30 of the world's deadliest assassins. The last man standing receiving the $10,000,000 cash prize and the title of Worlds No 1, which itself carries the legendary million dollar a bullet price tag.
Het plot klinkt natuurlijk fantastisch. De uitvoering is redelijk, lekker wat ontploffende lichamen en rondvliegende bloedklodders. Helaas wordt een zijstraat gekozen als hoofdlijn, dat maakt het voor mij een stuk minder en ook wel onbegrijpelijk.

IMDB = 6.1
Danos = 6.1

Ik hoop dat er nog eens een regisseur opstaat met een miljoenenbudget die het plot nogmaals uit gaat werken.
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161325274
Under sandet (2015) - IMDb

Indringende film die zich afspeelt op de Deense stranden waar vele mijnen door de Duitsers zijn begraven. Een Deense sergeant moet een groepje Duitse krijgsgevangen (jonge gasten die net uit de luiers zijn) leiden bij het opruimen van duizenden/miljoenen landmijnen. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk.

Mooi gefilmd, goed geacteerd, gebaseerd op waargebeurde verhalen en momenteel nog steeds voor velen de grootste schande in de Deense oorlogsgeschiedenis, kortom zeker een aanrader!

Imdb: 8.0
Danos: 8.0
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161325608
The Walk (2015) - IMDb

Het ongelooflijke verhaal van de fransman Philippe Petit die in de jaren 80 tussen de twee torens van het WTC wilde lopen, op een touw tussen de bovenste verdiepingen. Dit verhaal is natuurlijk al eens eerder verteld in de documentaire met hoofdrolspelers zelf Man on Wire (2008) - IMDb

Ik moet zeggen dat ik er een beetje in moest komen, de stijl van filmen sprak me niet echt aan. Maar uiteindelijk kwam ik wel enigzins in het verhaal en de hele operatie om dit mogelijk te maken.

Keek dus aardig weg maar zeker niet zo goed als de docu.

IMDB: 7.4
Danos: 6.8
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161341836
The Finest Hours (2016) - IMDb
Verfilming van een van de meest ultieme reddingsacties op zee. Tijdens een gigantische storm breekt een olietanker in twee stukken en is het aan de kustwacht een reddingsactie op te zetten terwijl de bemanning van de olietanker er alles aan doet om zo lang mogelijk in leven te blijven.

Lekker zondagavond filmpje, ik had er misschien wat meer van verwacht, maar de cast en waargebeurde karakter boden toch wel wat extra's. Geeft je toch wel weer te denken hoe de kustwacht soms met gevaar voor eigen leven het leven van anderen probeert te redden.

IMDB: 7.0
Danos: 7.0
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161343395
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 12:35 schreef danos het volgende:
Under sandet (2015) - IMDb

Indringende film die zich afspeelt op de Deense stranden waar vele mijnen door de Duitsers zijn begraven. Een Deense sergeant moet een groepje Duitse krijgsgevangen (jonge gasten die net uit de luiers zijn) leiden bij het opruimen van duizenden/miljoenen landmijnen. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk.

Mooi gefilmd, goed geacteerd, gebaseerd op waargebeurde verhalen en momenteel nog steeds voor velen de grootste schande in de Deense oorlogsgeschiedenis, kortom zeker een aanrader!

Imdb: 8.0
Danos: 8.0
Die moet ik ff zien
Ik zwaai naar dieren.
pi_161346034
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 12:35 schreef danos het volgende:
Under sandet (2015) - IMDb

Indringende film die zich afspeelt op de Deense stranden waar vele mijnen door de Duitsers zijn begraven. Een Deense sergeant moet een groepje Duitse krijgsgevangen (jonge gasten die net uit de luiers zijn) leiden bij het opruimen van duizenden/miljoenen landmijnen. De omstandigheden zijn erbarmelijk en levensgevaarlijk.

Mooi gefilmd, goed geacteerd, gebaseerd op waargebeurde verhalen en momenteel nog steeds voor velen de grootste schande in de Deense oorlogsgeschiedenis, kortom zeker een aanrader!

Imdb: 8.0
Danos: 8.0
Op lijstje zet ^O^
pi_161368031
Close Range (2015)



Verenigde Staten
Actie / Misdaad
90 minuten

geregisseerd door Isaac Florentine
met Scott Adkins, Nick Chinlund en Caitlin Keats

Nadat Colton MacReady (Scott Adkins) zijn gekidnapte nichtje heeft gered uit de handen van een machtig drugskartel begint een meedogenloze strijd om zijn familie te beschermen. Het kartel is neergestreken op zijn afgelegen ranch en op zoek naar wraak. Colton kan van de corrupte sheriff en zijn agenten weinig hulp verwachten. Wat volgt is een strijd om te overleven als zijn ranch non-stop wordt aangevallen.

redelijjk goede actiefilm. Beetje standaard, standaard verhaal, standaard uitwerking. Meer actie dan de gemiddelde actiefilm. De gevechten waren spectaculair en goed gefilmd (vaak zijn gevechtscenes in andere actiefilms chaotisch met tal van shots). Verder valt hier niet veel over te zeggen.

IMDB 4.6/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  dinsdag 12 april 2016 @ 13:41:42 #207
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_161373215
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 13:00 schreef danos het volgende:
The Walk (2015) - IMDb

Het ongelooflijke verhaal van de fransman Philippe Petit die in de jaren 80 tussen de twee torens van het WTC wilde lopen, op een touw tussen de bovenste verdiepingen. Dit verhaal is natuurlijk al eens eerder verteld in de documentaire met hoofdrolspelers zelf Man on Wire (2008) - IMDb

Ik moet zeggen dat ik er een beetje in moest komen, de stijl van filmen sprak me niet echt aan. Maar uiteindelijk kwam ik wel enigzins in het verhaal en de hele operatie om dit mogelijk te maken.

Keek dus aardig weg maar zeker niet zo goed als de docu.

IMDB: 7.4
Danos: 6.8
ik heb hem in 3d gezien, zat thuis toch zwetend op de bank bij de laatste scenes :P erg goed gefilmd. Leuke feelgood film ook verder
pi_161393585
Fetih 1453 (2012)
Alternatieve titels: Conquest 1453, Battle of Empires 1453



Turkije
Drama / Oorlog
160 minuten

geregisseerd door Faruk Aksoy
met Devrim Evin, Ibrahim Celikkol en Dilek Serbest

In het jaar 1453 heeft het beleg van Constantinopel door de Ottomaanse legers van sultan Fatih Mehmet II geleid tot de uiteindelijke val van het Byzantijnse Rijk. Gelijktijdig met deze gebeurtenis begint een nieuw tijdperk: de opkomst van het Ottomaanse Rijk als grootmacht. De sultan zelf was pas 20 toen hij wereldgeschiedenis schreef. De verovering van het laatste Byzantijnse bolwerk was tot in de kleinste details gepland door de heerser: hij verzamelde een machtig leger, legde een uitgebreid arsenaal wapens aan en wachtte tot het juiste moment om toe te slaan.

Een epische film over de val van Constantinopel. Het is een lange zit van 2.5 uur en het is Turks gesproken, maar de moeite waard :) Hoewel het eerste uur erdoorheen bijten is :) Dat Turks gaat zo snel dat de ondertiteling amper te volgen is. En het is cruciaal dat je op blijft letten om in het verhaal te blijven, zelfs ver in de film wist ik soms niet wie wie was of waar ze bij hoorden :) Het eerste anderhalf uur is vooral politiek maar daarna komen de epische belegeringen, enorme veldslagen, veel actie. Mooie costuums en af en toe epische scenery.

IMDB 7.4/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161397965
Hush 2016



Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

Simpel plot, maar heel spannend. Jammer dat ik deze film met een betweter heb zitten kijken, die natuurlijk elk cliché momentje van commentaar moest voorzien en zonodig op elke vraag een antwoord wilde. Hoofdpersonage maakt af en toe de verkeerde keuzes, maar alsof iemand rationeel kan denken in zo'n situatie. Geen film met overdreven twists in het verhaal... recht toe recht aan. Eigenlijk best een verademing voor een keer!

IMDB: 7.0
IK: 8.0

[ Bericht 5% gewijzigd door Xan21 op 14-04-2016 12:56:38 ]
pi_161398229
jungle book vast mogen zien
..en die stelt nergens teleur :)

de combinatie van animatie en reallife personages werkt heel erg goed, en de beelden zijn simpelweg adembenemend. voor meer bevindingen, zie link hieronder (no spoilers)

8/10

http://cine.nl/the-jungle-book/
AFCA
  woensdag 13 april 2016 @ 20:04:33 #211
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_161407098
Land of mine - Deense film over een aantal Duitse soldaten, jongens nog, die na de capitulatie een Deens strand moeten ontmijnen. Zeer indringend, en verveelt geen minuut. Een acht en een half.


The land of the enlightened - Hele mooie Belgische film die het midden houdt tussen documentaire en fictie. De regisseur volgt een groep verveelde Amerikaanse soldaten en een bende Afghaanse jongens die geld verdienen met de smokkel van wapens, opium en lapis lazuli. Ik was vooral onder de indruk van de cinematografie, het is een echte sfeerfilm. Een acht en een half.


En wat ik graag nog zou willen zien:
pi_161415800
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014) - IMDb

bij veel films bouwt het verhaal zich op. Helaas vond ik het hier steeds minder interessant worden. Ik bleef wel kijken omdat ik het verhaal en sfeertje wel leuk vindt. Binnenkort maar Part 2 kijken!

6,5
Moeten zij weten
pi_161416219
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 13:09 schreef Xan21 het volgende:
Hush

[ afbeelding ]

Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

Simpel plot, maar heel spannend. Jammer dat ik deze film met een betweter heb zitten kijken, die natuurlijk elk cliché momentje van commentaar moest voorzien en zonodig op elke vraag een antwoord wilde. Hoofdpersonage maakt af en toe de verkeerde keuzes, maar alsof iemand rationeel kan denken in zo'n situatie. Geen film met overdreven twists in het verhaal... recht toe recht aan. Eigenlijk best een verademing voor een keer!

IMDB: 7.0
IK: 8.0
Welk jaar is die kom der 3 tegen maar....
Ik zwaai naar dieren.
pi_161418131
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 02:58 schreef Geerd het volgende:

[..]

Welk jaar is die kom der 3 tegen maar....
dit jaar..
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_161427889
Zojuist Jungle book gezien. Eerste traiker dacht ik van ' hell no!' maar na de tweede trailer begon het te kriebelen.

Goede film, ik kreeg kippenvel bij sommige momenten puur om de nostalgie. En na deze film zit ik stiekem toch wel te wachten op een vernieuwde Lion king!
pi_161428427
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 17:32 schreef Vlaggenroof het volgende:
Zojuist Jungle book gezien. Eerste traiker dacht ik van ' hell no!' maar na de tweede trailer begon het te kriebelen.

Goede film, ik kreeg kippenvel bij sommige momenten puur om de nostalgie. En na deze film zit ik stiekem toch wel te wachten op een vernieuwde Lion king!
Ze mogen wat mij betreft alle Disney films wel doen als ze het op deze manier filmen.
pi_161431647
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 18:13 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Ze mogen wat mij betreft alle Disney films wel doen als ze het op deze manier filmen.
Alles met dieren. Keizer kuzco, brother bear, lion king..
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 14 april 2016 @ 21:36:09 #218
862 Arcee
Look closer
pi_161433390
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 13:21 schreef Bundes het volgende:
jungle book vast mogen zien
..en die stelt nergens teleur :)

de combinatie van animatie en reallife personages werkt heel erg goed
Het is toch reallife die ingekleurd is met animatie/CGI? Da's iets anders dan een combinatie van animatie en reallife. :)

Overigens schijnen de beelden 95% CGI te zijn en er verbluffend echt uit te zien.
  vrijdag 15 april 2016 @ 00:42:07 #219
6644 ElizabethR
Bangers & Mash
pi_161438111
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 13:09 schreef Xan21 het volgende:
Hush 2016

[ afbeelding ]

Een jonge vrouw heeft haar gehoor verloren toen ze nog een tiener was. Ze woont nu in een afgelegen huis en leeft er teruggetrokken in haar stille wereld. Op een dag verschijnt aan het raam een gemaskerd gezicht. Het blijkt dat van een psychotische moordenaar te zijn. De vrouw zal zichzelf buiten haar mentale en fysieke grenzen moeten begeven om de nacht te overleven.

Simpel plot, maar heel spannend. Jammer dat ik deze film met een betweter heb zitten kijken, die natuurlijk elk cliché momentje van commentaar moest voorzien en zonodig op elke vraag een antwoord wilde. Hoofdpersonage maakt af en toe de verkeerde keuzes, maar alsof iemand rationeel kan denken in zo'n situatie. Geen film met overdreven twists in het verhaal... recht toe recht aan. Eigenlijk best een verademing voor een keer!

IMDB: 7.0
IK: 8.0
Die heb ik ook net gezien. De stilte shots maken het wat mij betreft retespannend. Ik geef hem ook een 8.
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
pi_161440000
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 21:36 schreef Arcee het volgende:

[..]

Het is toch reallife die ingekleurd is met animatie/CGI? Da's iets anders dan een combinatie van animatie en reallife. :)

Overigens schijnen de beelden 95% CGI te zijn en er verbluffend echt uit te zien.
Het is alleen maar GCI inderdaad, maar dat valt nergens op.
pi_161440075
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 21:36 schreef Arcee het volgende:

[..]

Het is toch reallife die ingekleurd is met animatie/CGI? Da's iets anders dan een combinatie van animatie en reallife. :)

Overigens schijnen de beelden 95% CGI te zijn en er verbluffend echt uit te zien.
Kan ik alleen maar beamen. Heel mooi gedaan. Bagheera O+
pi_161461158
London Has Fallen (2016)



Was Olympus has Fallen al geen topper, dan is deze film toch wel de overtreffende trap. Vrijwel alles is volstrekt ongeloofwaardig, zeer matig geacteerd en CGI waar zelfs The Asylum zich nog voor zal schamen. Mijn tip: Ga deze film absoluut niet kijken! Zonde van je geld, en zonde van de ruimte op je harde schijf.

En bovenal; zonde van je tijd.

IMDb 6.2 (22.621 votes)
Ik: 2.0 (1 puntje extra omdat Morgan Freeman.)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_161463201
Demolition (2015) - IMDb
Dit is toch wel een van de beste films die ik de afgelopen maanden gezien heb. Misschien ietwat gekleurd omdat ik hem in de bios heb gezien maar alles zit er in.

Het plot maakt al nieuwsgierig; een investment bankier verliest zijn vrouw door een auto-ongeluk, na dit nieuws wil hij in het ziekenhuis wat uit de snoepautomaat halen maar het zakje M&M's blijft steken.

Hij besluit een brief te schrijven naar de leverancier van de automaten. En dat is eigenlijk het begin van een mooie, trieste, en vaak ook enorm grappige film. De omgang met de dood van zijn vrouw, het dealen met haar familie en zijn baan brengt de hoofdpersoon wat van het padje en dat zorgt voor heerlijke humoristische en soms absurde situaties.

Jake Gyllenhaal zet zijn rol weer erg sterk neer. Kortom erg genoten en gelachen. Met in totaal 7 man in de grote zaal tijdens premiereweek wordt deze film wat mij betreft erg tekort gedaan. Gaat dat zien!

Imdb: 7.6
Danos: 8.5

[ Bericht 4% gewijzigd door danos op 16-04-2016 08:59:15 ]
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161465097
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 21:36 schreef Arcee het volgende:

[..]

Het is toch reallife die ingekleurd is met animatie/CGI? Da's iets anders dan een combinatie van animatie en reallife. :)

Overigens schijnen de beelden 95% CGI te zijn en er verbluffend echt uit te zien.
Veel mensen zeiken over films als Jurassic World etc dat de cgi niet goed is, maar bij deze film is gewoon elk shot TE nep... het is gewoon een animatiefilm. Elk shot is 'perfect'. Kon mij niet bekoren.
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:55:51 #225
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_161465538
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 08:48 schreef danos het volgende:
Demolition (2015) - IMDb
Dit is toch wel een van de beste films die ik de afgelopen maanden gezien heb. Misschien ietwat gekleurd omdat ik hem in de bios heb gezien maar alles zit er in.

Het plot maakt al nieuwsgierig; een investment bankier verliest zijn vrouw door een auto-ongeluk, na dit nieuws wil hij in het ziekenhuis wat uit de snoepautomaat halen maar het zakje M&M's blijft steken.

Hij besluit een brief te schrijven naar de leverancier van de automaten. En dat is eigenlijk het begin van een mooie, trieste, en vaak ook enorm grappige film. De omgang met de dood van zijn vrouw, het dealen met haar familie en zijn baan brengt de hoofdpersoon wat van het padje en dat zorgt voor heerlijke humoristische en soms absurde situaties.

Jake Gyllenhaal zet zijn rol weer erg sterk neer. Kortom erg genoten en gelachen. Met in totaal 7 man in de grote zaal tijdens premiereweek wordt deze film wat mij betreft erg tekort gedaan. Gaat dat zien!

Imdb: 7.6
Danos: 8.5
Door jouw goede referentie zal ik hier volgende week heengaan! Ben heel benieuwd!
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:27:18 #226
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_161467005
The VVitch: A New-England Folktale (2015) - IMDb



Horrorfilm. Althans, in die categorie wordt ie geplaatst. - Ik zou het eerder een ( historisch ) familiedrama noemen. Wel een nogal obscuur familiedrama, met aangrijpende beelden. Maar zeker geen film die de intentie heeft om je ( voortdurend ) de stuipen op het lijf te jagen. En daar is natuurlijk niets mis mee, wanneer je je daarbij neerlegt.

Het is een prachtig geschoten film met oog voor detail en een overtuigende cast, die je zowaar terug weet te brengen naar het begin van de 17e eeuw, ergens in New England, aan de rand van een ondoordringbaar bos. Maar de film komt wel erg traag op gang. Het eerste uur kijken we eigenlijk vooral naar een familie die langzaam uiteenvalt vanwege een aantal traumatische gebeurtenissen. ( Het zijn vaak de zenuwachtige violen die het ergste doen vermoeden die je aandacht erbij weten te houden. ) - De laatste 20 minuten raakt de film echter in een stroomversnelling, en word je getrakteerd op fabelachtige scenes, duistere intensiteit, en een memorabel eind. Toch bleef ik na afloop een beetje teleurgesteld achter, omdat de beklemmende en onheilspellende sfeer van die laatste 20 minuten naar veel meer smaakte.

7/10
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zaterdag 16 april 2016 @ 22:39:40 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161479012
Saul fia (2015) - IMDb Son of Saul



Oktober 1944, Auswitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het ‘Sonderkommando’, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpen bij hun machinale uitroeiing. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangenen. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem een laatste eer te kunnen bewijzen.
De camera focust enkel op Saul, alleen zijn gezicht is scherp, terwijl de schimmen en silhouetten van de massavernietiging hem omringen. Regisseur Lászlo Nemes laat zijn publiek uitsluitend zien wat noodzakelijk is. Maar de soundtrack laat niets aan de verbeelding over.
Met dit gedurfde speelfilmdebuut, waarmee hij de Grand Prix won op het Filmfestival Cannes.

Voor mij, als kind van een overlevende van dat kamp, erg confronterend, maar door de manier van filmen was het ook weer vervreemdend en afstandelijk. Ik heb de film kunnen kijken zonder een traan te laten.

IMDb: 7,8
Ik: 7,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 april 2016 @ 16:04:50 #228
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_161577132
De afgelopen weken maar twee films gezien:

Inside Out
Voor de tweede keer gezien. Hoewel de verrassing bij de herkijk natuurlijk weg is is de film die nieuwe kijkbeurt zeker wel waard, mede door het originele verhaal en vooral de leuke karaktertjes.
Eén van de leukste/beste Pixar`s van de afgelopen jaren.

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

The Jungle Book
Het idee van een live action film gebaseerd op de klassieke tekenfilm van Disney maakte me, zeker in combinatie met de trailers, niet heel positief. Het zag er niet slecht uit maar ik kon me niet voorstellen dat dit een goede film kon opleveren. Gelukkig zat ik daar flink naast en is het een goede film geworden. In tegenstelling tot de tekenfilm is dit absoluut geen film voor kinderen. De realistische manier waarop het gemaakt is zorgt ervoor dat het voor de kleintjes wel eens te eng kan zijn, de doelgroep ligt meer bij de volwassenen.
De stemmencast is goed met Bill Murray als uitschieter en de manier waarop de bekende liedjes zijn verwerkt is erg leuk.
Een goede afwisseling tussen vermaak en een serieuze toon zorgt er voor dat dit een heel geslaagde live action Disney is.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
  vrijdag 22 april 2016 @ 11:19:18 #229
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_161621996
Er Ist Wieder Da


Plot in het kort: Hitler wordt wakker in Berlijn in 2014. Hij wordt aangezien voor een 'method acting' komiek en komt bij een tv-productiefirma terecht.

Eind vorig jaar met veel plezier het boek gelezen. Sterker nog, voor mij was het een van de betere boeken van dat jaar. Altijd gevaarlijk, natuurlijk, om dan de film te kijken. En inderdaad: 'het boek was beter'. Mijn verwachtingen van de film waren ook al niet hoog na de eerste trailers: waar het boek een scherpe satire was leken de trailers het vooral van 'lachen om Hitler in 2014' te moeten hebben.
Maar. Als je naar de film op zichzelf kijkt is deze eigenlijk ook best goed. Zeker naar het einde toe wordt duidelijk dat de film niet krampachtig aan het boek probeert vast te houden. Er zitten een aantal details in die veel beter werken in een film, zoals reacties van publiek op 'Hitler' en een hommage aan 'die ene scene' uit Der Untergang. Er zitten ook zeker wat mindere keuzes in, maar de uiteindelijke richting van de film werkt voor mij beter dan een directe boek-verfilming had gedaan. Leuke film dus. Maar het boek was toch beter. :P.

IMDB: 7.1
Mijn cijfer: 8
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_161626036
Victoria: Victoria (2015) - IMDb

Ik als film liefhebber heb zonder enige informatie of omschrijving deze film gekeken, en na een min of 20 viel mij iets op wat ik niet wil spoileren.

Wat ik kan zeggen dat ik met open mond de anderhalfuur heb afgekeken en gezocht of mijn vermoeden waar was.

Pas na de film heb ik hem opgezocht op IMDB en was de waardering nogmaals met 100% gestegen.. Zo origineel, dat had ik nooit verwacht.

(sorry voor de cryptische omschrijving, maar deze moet je gewoon zonder voorkennis gaan kijken, en zoeken terwijl de film loopt wat er zo bijzonder aan is)

imdb: 7.7
Viseenoptie: 8.5

[ Bericht 2% gewijzigd door viseenoptie op 22-04-2016 14:34:46 ]
pi_161626844
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 14:29 schreef viseenoptie het volgende:
Victoria: Victoria (2015) - IMDb

...

imdb: 7.7
Viseenoptie: 8.5
SPOILER: dan zal ik dit maar in een spoiler zetten zeker
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
kijkt veel films
  vrijdag 22 april 2016 @ 15:25:20 #232
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_161627119
Daar maken ze niet bepaald een geheim van. Het staat zelfs op de filmposter.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
  zondag 24 april 2016 @ 12:55:50 #233
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161670993
Soshite chichi ni naru (2013) - IMDb
Like Father, Like Son



Gisteravond op NPO2 gezien.

Japans drama waarin een succesvolle zakenman te horen krijgt dat zijn biologische zoon na diens geboorte werd verwisseld met een ander kind
Ryota, een hardwerkende self-made man uit Japan, en zijn vrouw Midori krijgen op een dag een telefoontje van het ziekenhuis. Hun zesjarige zoon Keita blijkt niet hun biologische zoon te zijn - het ziekenhuis heeft hen destijds de verkeerde baby gegeven. Hiermee komen Ryota en Midori voor een onmogelijke keuze te staan.
'Like Father, Like Son' won op het Filmfestival van Cannes 2013 de juryprijs.

Prachtig gegeven, goed gespeeld, mooie beelden en mooie muziek.
IMDb: 7,8
Ik: 8,3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 24 april 2016 @ 14:21:22 #234
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_161672858
Kollektivet. Deense film over het leven in een commune in Kopenhagen, ergens midden jaren zeventig. Trine Dyrholm (als Anna) won in Berlijn de Zilveren Beer. Degelijke film, vaak pijnlijk, maar hier en daar wat belegen. Een zeven.

pi_161690535
Net triple 999 gekeken,



Goede actie, maar soms kon ik de verbanden niet leggen denk ik.
En nou wie wie was etc...

Ondertussen ook Feijenoord PSV te kijken miisschien dat het daar door kwam.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Al met al snapte ik er niet veel van maar wel goede actie 7,5
Ik zwaai naar dieren.
pi_161693692
Een voetbalwedstrijd combineren met een brakke camversie van een film..dan zou je de smurfen nog niet begrijpen.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  maandag 25 april 2016 @ 08:38:58 #237
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_161694738
Zo "kijkt" mijn broertje ook van alles tijdens het gamen, mist dan serieus meer dan de helft van de film/serie en merkt dit pas als hij eens zonder moet kijken...
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_161695346
Room 5/10

Visueel niks spannends en er worden slechts hints gegeven naar hoe het is om ontzettend lang te zijn opgesloten. Heb zo'n idee dat het boek ontzettend goed moet zijn maar dat de film in deze gewoon gefaald heeft. Maar wel alleraardigst om een keer te kijken.
pi_161696927
A Case of You (2013) - IMDb



jongen ontmoet meisje in een cafe waar zij werkt. Hij wordt verliefd en zoekt haar op op Facebook. Om indruk op haar te maken leert hij haar profiel uit zn hoofd en haakt in op alles wat er op staat. Dus de boeken die zij gelezen heeft, vindt hij ook prachtig etc. Hij voert dus een act op. En dan wordt liefde wederzijds en moet ie zn act wel volhouden.

Film keek op zich wel aardig weg. Niet bijzondere film verder.

Imdb: 5,6
ik: 6
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_161699260
Gisteravond The Island gezien, nadat 'ie lange tijd al op mijn lijstje stond.
Ik vond het begin erg sterk, je vraagt je constant af in wat voor bizarre en futuristische wereld hij is beland. Wanneer je er langzamerhand achter komt wat er allemaal speelt, begint de vrije val. De film verandert naar wat doet denken aan een dramatisch slechte actie film waar elke auto, helicopter en zelfs complete flatgebouwen het moeten ontgelden. Uiteraard is niets goed genoeg om onze hoofdpersonen af te stoppen, en ook het einde is ook weer compleet over de top. Ik heb maar niet teveel in details getreden, mochten er nog mensen zijn die m nog niet hebben gezien.

Uiteindelijke cijfer: 6je
pi_161720634
The Boy (2016)



Verenigde Staten
Horror / Thriller
97 minuten

geregisseerd door William Brent Bell
met Lauren Cohan, Rupert Evans en Ben Robson

Greta is een jonge Amerikaanse vrouw die een baan aanneemt als kinderjuffrouw in een afgelegen Engels dorpje. Ze komt terecht bij een opmerkelijk gezin met het verzoek om op een levensechte pop te passen. Het koppel gebruikt de marionet om het verlies van hun zoon te verwerken, maar de kinderjuffrouw heeft echter het vermoeden dat het speelgoed in feite levend is.

Een tegenvaller. In de film gebeurt vrij weinig. De schrikmomenten zijn zeldzaam. Het verhaal valt tegen. Er zit een goede plotwending in en de laatste 20 min zijn redelijk goed maar dan is ook alles gezegd over deze film.

IMDB 6/10
Ik 5/10

[ Bericht 1% gewijzigd door ExperimentalFrentalMental op 27-04-2016 09:08:32 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161745420
The Forest (2016)



Verenigde Staten
Horror
93 minuten

geregisseerd door Jason Zada
met Natalie Dormer, Taylor Kinney en Yukiyoshi Ozawa

Aokigahara, ook wel het zelfmoordbos genoemd, is een bos dat ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het wordt zo genoemd omdat er in Aokigahara veel zelfmoorden worden gepleegd. De jonge Amerikaanse Sara zoekt haar tweelingzus, die op mysterieuze wijze is verdwenen in het bos. Ze krijgt het advies om op het pad te blijven en niet af te dwalen.

Een redelijk goede film voor een horror. Het verhaal is niet slecht. En het is een horror/mysterie dat zich voor de verandering eens niet alleen in een huis afspeelt :) ze houden het mysterie er goed in waardoor de film vrij spannend is. De horror duurt even voor die op gang komt, vooral het laatste half uur was vrij goed en het was een redelijk goed einde.

IMDB 4.8/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161748731
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2016 09:07 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
The Forest (2016)

[ afbeelding ]

Verenigde Staten
Horror
93 minuten

geregisseerd door Jason Zada
met Natalie Dormer, Taylor Kinney en Yukiyoshi Ozawa

Aokigahara, ook wel het zelfmoordbos genoemd, is een bos dat ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het wordt zo genoemd omdat er in Aokigahara veel zelfmoorden worden gepleegd. De jonge Amerikaanse Sara zoekt haar tweelingzus, die op mysterieuze wijze is verdwenen in het bos. Ze krijgt het advies om op het pad te blijven en niet af te dwalen.

Een redelijk goede film voor een horror. Het verhaal is niet slecht. En het is een horror/mysterie dat zich voor de verandering eens niet alleen in een huis afspeelt :) ze houden het mysterie er goed in waardoor de film vrij spannend is. De horror duurt even voor die op gang komt, vooral het laatste half uur was vrij goed en het was een redelijk goed einde.

IMDB 4.8/10
Ik 6/10
:)
Moeten zij weten
  woensdag 27 april 2016 @ 23:56:18 #244
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_161767238
Captain America: Civil War (2016) - IMDb
Kijk eens aan, een film over een conflict tussen superhelden waar de motivaties duidelijk, coherent en in character zijn en waar de analogieën er niet te vingerdik bovenop liggen, het kan dus toch.

Eerst de pluspunten: Spidey is geweldig, eindelijk hebben ze 'm juist, Garfield en Maguire zijn meteen vergeten. Deze Spider-Man heeft meer enthousiasme en ongedwongenheid in een paar scenes dan Sony bij elkaar wist te rapen in 5 volledige films. Black Panther is ook cool, vooral als Panther, T'Challa vond ik gewoon OK. Evans en Downey bewijzen nogmaals dat ze perfect gecast zijn.

Degenen die kicken op een film vol depressieve mistroostigheid en overdreven pathos, moet ik teleurstellen, want er zit veel humor en joi-de-vivre in de film zoals gebruikelijk bij Marvel, beetje vergelijkbaar met The Force Awakens op dat vlak. Verder is de "civil war" scene, waar iedereen tegen iedereen vecht, het beste wat ik al gezien heb in een superheldenfilm op het vlak van pure comic book-fun, waarbij voor mij vooral Spider-Man en Ant-Man de uitschieters waren.

Minpuntje is eveneens klassiek voor Marvel, want de villain stelt weer niet veel voor. Bruhl acteert goed, zijn drijfveren zijn logisch en zijn plan is niet eens zo dom, maar toch is 't allemaal maar -O-.

Hoe dan ook één van de betere Marvel films, na de mindere films uit 2015 nu terug op hun niveau van 2014 van Winter Soldier en Guardians.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_161767320
quote:
99s.gif Op woensdag 27 april 2016 23:56 schreef SaintOfKillers het volgende:
Captain America: Civil War (2016) - IMDb
Kijk eens aan, een film over een conflict tussen superhelden waar de motivaties duidelijk, coherent en in character zijn en waar de analogieën er niet te vingerdik bovenop liggen, het kan dus toch.

Eerst de pluspunten: Spidey is geweldig, eindelijk hebben ze 'm juist, Garfield en Maguire zijn meteen vergeten. Deze Spider-Man heeft meer enthousiasme en ongedwongenheid in een paar scenes dan Sony bij elkaar wist te rapen in 5 volledige films. Black Panther is ook cool, vooral als Panther, T'Challa vond ik gewoon OK. Evans en Downey bewijzen nogmaals dat ze perfect gecast zijn.

Degenen die kicken op een film vol depressieve mistroostigheid en overdreven pathos, moet ik teleurstellen, want er zit veel humor en joi-de-vivre in de film zoals gebruikelijk bij Marvel, beetje vergelijkbaar met The Force Awakens op dat vlak. Verder is de "civil war" scene, waar iedereen tegen iedereen vecht, het beste wat ik al gezien heb in een superheldenfilm op het vlak van pure comic book-fun, waarbij voor mij vooral Spider-Man en Ant-Man de uitschieters waren.

Minpuntje is eveneens klassiek voor Marvel, want de villain stelt weer niet veel voor. Bruhl acteert goed, zijn drijfveren zijn logisch en zijn plan is niet eens zo dom, maar toch is 't allemaal maar -O-.

Hoe dan ook één van de betere Marvel films, na de mindere films uit 2015 nu terug op hun niveau van 2014 van Winter Soldier en Guardians.
Heb je een ook cijfer SoK?
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  donderdag 28 april 2016 @ 00:13:37 #246
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_161767507
Ik zit ergens tussen 8 en 9, dus laat ik maar 8,5 zeggen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_161767677
quote:
99s.gif Op donderdag 28 april 2016 00:13 schreef SaintOfKillers het volgende:
Ik zit ergens tussen 8 en 9, dus laat ik maar 8,5 zeggen.
Gelukkig maar :)

Na Batman vs Superman en Age of Ultron heb ik geen zin om weer 14 euro te besteden aan een tegenvallende superhero film.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_161769175
Captain America Civil War... nagenoeg perfecte actiefilm. Review komt later, want op dit moment kan ik geen minpunt bedenken.

Batman v Superman mag eigenlijk niet eens in hetzelfde gesprek genoemd worden. Civil War laat Bat v Superman zien hoe je wel een goede, coherente, spannende film met gave actie maakt.
pi_161769472
quote:
Die heb ik eens gezien ja, was destijds een item bij flabber.nl meen ik
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161769746
The Bling Ring



Emma Watson altijd O+

Voor de rest mehhh. Niet echt boeiend. Kijkt makkelijk weg maar het heeft ook niks om het lijf.
Echt gebeurd of in elk geval inspiratie van maakt het concept in het hoofd wat leuker maar de uitvoering toch niet.

Ik stoor me ook nergens aan en heeft enkele leuke momenten. Een 5,5 van mij.
pi_161780316
Argo (2012) - IMDb

Een spannende thriller over een missie die nog niet zo lang geleden 'declassified' is gemaakt.

Het is 1979 en de Iraniërs hebben de pro-westerse sjah afgezet , onder leiding van ayatollah Khomeini. Direct hierna wordt de Amerikaanse ambassade in Teheran omsingeld door een woedende menigte , waardoor zo'n 70 medewerkers in de val zitten. Desalniettemin weten 6 diplomaten het pand te verlaten en vluchten hierna naar het huis van de Canadese ambassadeur.
CIA-agent Tony Mendez krijgt de opdracht om die 6 Amerikanen Iran uit te smokkelen onder het mom van een Canadese filmploeg die opnames maakt in Perzië.

De film boeide mij vanaf de intro : een comic die de situatie vooraf beschrijft tot de bloedstollende achtervolging op het einde. Ook bevat de film een dosis droge humor o.a. van de acteur Alan Arkin
( 'Argo fuck yourself ' bijvoorbeeld). Een minpunt het overdreven acteerwerk van hoofdrolspeler Scoot McNairy ( Joe Stafford ) , die continu zeurt over de mogelijke risico's van de missie.
Verder is het wel oké

Ik geef het een 8,5/10

[ Bericht 1% gewijzigd door Stalinator op 28-04-2016 20:36:06 ]
'Religion is the opium of the people' - Karl Marx
pi_161792728
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2016 09:21 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:

[..]

Die heb ik eens gezien ja, was destijds een item bij flabber.nl meen ik
zou kunnren ja
Moeten zij weten
  zaterdag 30 april 2016 @ 01:03:34 #253
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_161816046
Samen met vriendinlief deze week opnieuw begonnen aan de Harry Potter reeks:

Harry Potter and The Sorcerer`s Stone
De eerste uit de Harry Potter reeks is verhaaltechnisch gezien misschien niet de sterkste maar zeker wel één van de meest sfeervolle.
Terug gaan naar het begin van de Potter wereld was heerlijk, heb opnieuw genoten.

Mijn Cijfer: 7.5/10
IMDB Cijfer: 7,5/10
pi_161819655
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:55 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Door jouw goede referentie zal ik hier volgende week heengaan! Ben heel benieuwd!
En hoe was het nog?
Even a broken clock is right twice a day.
pi_161822761
Er ist wieder da (2015)



Hitler wordt wakker in 2014. Op het eerste gezicht lijkt deze film erg humoristisch, maar tijdens de film worden de grapjes steeds lastiger. Er zijn grote scènes waarin de film verwijst naar andere films over Hitler, zoals "Der Untergang", daarnaast heb je de hilarische scènes met de absurditeit van een hedendaagse Hitler. Het gebeurt zelfs dat op een gegeven moment het publiek vraagtekens zet bij zijn eigen gelach. Deze film is leuk om te ervaren, maar ook confronterend in de komende veranderingen in het hedendaagse politieke landschap.

Dus kijk uit, het is niet alleen een comedy!

Ik: 9*
Imdb: 7.1*
Veni, vidi, vodka.
pi_161833834
Synchronicity (2015) - IMDb

wetenschapper vind tijdmachine uit. gemene geldschieter wil zn uitvinding bezitten.

aardige tijdreis film. wel wat verwarrend op het eind.
maar niets wat we nog niet eerder hadden gezien.
qua styling een mooie film, compleet met vangelis-achtige blade runner muziek, blade runner sferen en licht (en daar houdt de vergelijking verder wel op, trouwens)....

als je ervan houdt, moet je deze even kijken.
pi_161836042
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 14:13 schreef dumble het volgende:
Er ist wieder da (2015)

[ afbeelding ]

Hitler wordt wakker in 2014. Op het eerste gezicht lijkt deze film erg humoristisch, maar tijdens de film worden de grapjes steeds lastiger. Er zijn grote scènes waarin de film verwijst naar andere films over Hitler, zoals "Der Untergang", daarnaast heb je de hilarische scènes met de absurditeit van een hedendaagse Hitler. Het gebeurt zelfs dat op een gegeven moment het publiek vraagtekens zet bij zijn eigen gelach. Deze film is leuk om te ervaren, maar ook confronterend in de komende veranderingen in het hedendaagse politieke landschap.

Dus kijk uit, het is niet alleen een comedy!

Ik: 9*
Imdb: 7.1*
Ik vond vooral dat zwaaien vanuit de auto aan het eind mogelijk nog wel het akeligst van de hele film. Die reakties van die mensen langs de weg :o :r
  zondag 1 mei 2016 @ 00:40:30 #258
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_161838365
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2016 01:03 schreef Timo20 het volgende:
Samen met vriendinlief deze week opnieuw begonnen aan de Harry Potter reeks:

Harry Potter and The Sorcerer`s Stone
De eerste uit de Harry Potter reeks is verhaaltechnisch gezien misschien niet de sterkste maar zeker wel één van de meest sfeervolle.
Terug gaan naar het begin van de Potter wereld was heerlijk, heb opnieuw genoten.

Mijn Cijfer: 7.5/10
IMDB Cijfer: 7,5/10
O+! Heb ik laatst ook weer gedaan. Ik geef het ook een 7,5, daar ligt ook een deel nostalgie in natuurlijk.

De laatste geef ik een 9,5 :@
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  zondag 1 mei 2016 @ 10:28:31 #259
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_161841508
Als ik dit topic open, krijg ik een melding van Kaspersky dat er een kwaadaardige website is geblokkeerd.

Linkje ergens?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_161842292
Deadpool 4/10

Voorspelbare saaie film die maar niet op gang wilde komen. Zo blijkt maar weer dat een R-rating niet direct betekent dat het ook direct van goede kwaliteit is.
pi_161843422
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 10:28 schreef Verbal het volgende:
Als ik dit topic open, krijg ik een melding van Kaspersky dat er een kwaadaardige website is geblokkeerd.

Linkje ergens?

V.
Daar zit wel een mooi verhaal voor een film in V :s)
pi_161844331
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 11:29 schreef Deckard het volgende:
Deadpool 4/10

Voorspelbare saaie film die maar niet op gang wilde komen. Zo blijkt maar weer dat een R-rating niet direct betekent dat het ook direct van goede kwaliteit is.
Eens, wellicht nog slechter dan een 4. Alle "grappen" waren voorspelbaar, heb mij redelijk geërgerd aan Ryan Reynolds. Snap niet dat mensen dit kunnen waarderen maar een film als Batman vs Superman helemaal afkraken.
pi_161844592
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 13:37 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Eens, wellicht nog slechter dan een 4. Alle "grappen" waren voorspelbaar, heb mij redelijk geërgerd aan Ryan Reynolds. Snap niet dat mensen dit kunnen waarderen maar een film als Batman vs Superman helemaal afkraken.
Ik vond ze beide inderdaad niet zo. Batman vs superman puur om het verhaal wat nergens op slaat, maar Deadpool zijn constante pubersle grappen.. Niets voor mii. Captain america was dan weer verassend goed.
pi_161851383
Shoah (1985) - IMDb



Waar veel geschiedenisboeken niet verder gaan dan statistieken en wie, wat - wanneer heeft gedaan, geeft deze documentaire een goede kijk op hoe gruwelijk de tweede wereld oorlog daadwerkelijk was, bekeken vanuit Joods perspectief. Lugubere details wisselen af met doordringende verhalen van overlevenden, ex-nazi's, sleutelfiguren en treinbestuurders.

Een hele lange zit, maar makkelijk in één adem uit te kijken.

10/10

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-05-2016 18:20:18 ]
pi_161866010
Special Correspondents (2016) - IMDb



Een radio journalist moet verslag doen van de oorlog in Ecuador. Hij neemt zn technicus mee maar door een misverstand kunnen ze niet naar Ecuador afreizen. Dus ze besluiten om het dan maar alles uit de duim te zuigen en blijven in New York (ondergedoken) en doen alsof ze midden in Zuid Amerika zijn. En daarbij verzinnen ze ook dat ze zijn ontvoerd.

Ik vond het een erg vermakelijke film. Droge, sarcastische opmerkingen hier en daar. Vind dus de 5.9 op IMDB zelf te laag. Eerder een 7,5 ofzo. Film is te vinden op Netflix.
just give a second thought
what if we don't get caught...
  maandag 2 mei 2016 @ 10:31:38 #266
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_161866363
Die heb ik gisteren toevallig ook zitten kijken, inderdaad vermakelijk en een aanrader. :)

Geen meesterwerk, maar zeker beter dan een mager zesje.
pi_161889570
The Sixth Sense (1999) - IMDb
Stond al een lange tijd op mijn lijstje, vanavond dus gekeken. Was een goede film, had het echt te doen met dat jochie :P Op het einde een aardige twist!

7,5
Moeten zij weten
pi_161890815
Er Ist Wieder Da (2015)
Alternatieve titel: Look Who's Back



Duitsland
Komedie
116 minuten

geregisseerd door David Wnendt
met Michael Kessler, Oliver Masucci en Stephan Grossmann

De voormalige Duitse leider Adolf Hitler wordt versuft wakker ergens in het midden van Berlijn. Verward probeert hij te reconstrueren wat er gebeurd is en hij ontdekt al snel dat er sinds de Tweede Wereldoorlog 70 jaar zijn verstreken. Maar wat is er gebeurd met Duitsland in de tussentijd? Overal buitenlanders, er is democratie en men betaalt met de euro, wat Hitler helemaal niet bevalt. Omdat de mensen denken dat hij een komiek en imitator is, belandt hij al snel in een tv-programma als komische act.

De film viel een beetje tegen. Had er mss te hoge verwachtingen van. Er zaten zeker een aantal komische scènes in. Maar de film geeft ook veel kritiek op het huidige Duitsland (Europa). Hitler wordt wel goed neergezet door de hoofdrolspeler. Zeker leuk om een keer te kijken.

IMDB 7.1/10
Ik 6.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161890971
The revenant gezien.

Het was best wel een goeie film die je bij de kloten pakt en pas op het eind weer loslaat.

Zeer aan te raden.
pi_161913174
Gods of Egypt (2016)



Verenigde Staten / Australië
Avontuur / Fantasy
127 minuten

geregisseerd door Alex Proyas
met Gerard Butler, Abbey Lee en Nikolaj Coster-Waldau

Set, de genadeloze God van de duisternis, heeft de troon van Egypte overgenomen en heeft het eens vreedzame en welvarende rijk veranderd in een grote chaos. Weinigen durven het op te nemen tegen hem. Een jonge dief, wiens geliefde gevangen is genomen door hem, tracht met behulp van de machtige god Horus Set te onttronen en te verslaan.

Een epische film! De film duurde meer dan 2 uur maar verveelde geen moment. De film heeft een epische sfeer en is f en toe fascinerend. Vooral als je een beetje bekend bent met Egyptische goden, mythologie en religie. Special effects waren indrukwekkend. De goden in hun getransformeerde versie waren indrukwekkend. de scenery ook wel. Veel actie in een lekker tempo, beetje avontuur. Het liefdesverhaal was mooi verweven in het hele gebeuren.

IMDB 5.6
Ik 8/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_161913997
Besloten om de Dark Knight Trilogy eens terug te kijken. Zonet dus Batman Begins gezien en viel op dat die knul die Geoffrey speelde in GoT een klein rolletje heeft :P

Cijfer voor de film: 8,5
Moeten zij weten
pi_161962943
quote:
7s.gif Op zondag 1 mei 2016 18:19 schreef andreas612 het volgende:

Een hele lange zit, maar makkelijk in één adem uit te kijken.

Ik vond ruim negen uur toch een beetje lang om in een keer te kijken. Verder behoorlijk indrukwekkend ja.
pi_161985732
10 Cloverfield Lane is een pareltje.
  zaterdag 7 mei 2016 @ 23:22:52 #274
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_161998271
The Limits of Control (2009) - IMDb
Pretentieuze kutfilm van Jim Jarmusch over een hitman die graag papier eet, 2 espresso's tegelijkertijd drinkt en luciferdoosjes ruilt met vreemden.

Een 2.76 op de schaal van JJ.
Wie dit leest is hek.
pi_162057507
Yip Man 3 (2015)
Alternatieve titels: Ip Man 3, Ip Man 3D



Hongkong
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Wilson Yip
met Donnie Yen, Mike Tyson en Lynn Hunh

Een bende brutale gangsters wordt geleid door een oneerlijke projectontwikkelaar (Mike Tyson). Hij vat het plan op om de stad over te nemen. Wanneer dit gebeurt wordt Master Ip gedwongen een standpunt in te nemen. Hij gaat tot actie over, met gebalde vuisten

De 4de film van de Ip Man reeks. En evenalz de voorgaande delen was ook deze een spectaculaire film. Oogverblindende, flitsende martial arts van begin tot eind, mooi verfilmd, coole en originele special effects. Ook veel emotie in deze film (ivm zijn zieke vrouw). Mike Tyson met zijn boksskilss :) Hij sprak zelfs voor een groot deel chinees :) maar of hij nu Engels of Chinees praat, het kinkt bij hem toch allemaal hetzelfde ;) (nee, grapje :) ) Het was wel maar een klein rolletje in de film.
Spetaculair einde. met een sterke en mooi boodschap als afsluiter
.

IMDB 7.3/10
Ik 7.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_162058093
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 13:37 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Eens, wellicht nog slechter dan een 4. Alle "grappen" waren voorspelbaar, heb mij redelijk geërgerd aan Ryan Reynolds. Snap niet dat mensen dit kunnen waarderen maar een film als Batman vs Superman helemaal afkraken.
Deadpool is geweldig joh, 9/10.

Waarschijnlijk was het gewoon niet jouw soort humor. Ik heb echt heel die film platgelegen van het lachen.

Waarom mensen Deadpool wel waarderen en Batman v Superman niet? Omdat Deadpool een speelse, scherpe, niet conventionele, leuke film is die eens iets totaal anders durft te doen (4th wall breken, bepaalde hardheid enz).

Batman v Superman is een tergende film met een extreem slecht onsamenhangend script, bedroevende editing, onnodige verhaallijnen, vreugdeloosheid, destructieporno... gewoon Bah!
pi_162065047
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Deadpool is geweldig joh, 9/10.

Waarschijnlijk was het gewoon niet jouw soort humor. Ik heb echt heel die film platgelegen van het lachen.

Waarom mensen Deadpool wel waarderen en Batman v Superman niet? Omdat Deadpool een speelse, scherpe, niet conventionele, leuke film is die eens iets totaal anders durft te doen (4th wall breken, bepaalde hardheid enz).

Batman v Superman is een tergende film met een extreem slecht onsamenhangend script, bedroevende editing, onnodige verhaallijnen, vreugdeloosheid, destructieporno... gewoon Bah!
:')

Word je hiervoor betaald ofzo?
  dinsdag 10 mei 2016 @ 23:28:28 #278
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_162080395
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Deadpool is geweldig joh, 9/10.

Waarschijnlijk was het gewoon niet jouw soort humor. Ik heb echt heel die film platgelegen van het lachen.

Waarom mensen Deadpool wel waarderen en Batman v Superman niet? Omdat Deadpool een speelse, scherpe, niet conventionele, leuke film is die eens iets totaal anders durft te doen (4th wall breken, bepaalde hardheid enz).

Batman v Superman is een tergende film met een extreem slecht onsamenhangend script, bedroevende editing, onnodige verhaallijnen, vreugdeloosheid, destructieporno... gewoon Bah!
tis allebei tienerpulp.
Wie dit leest is hek.
pi_162088218
Mythica: A Quest for Heroes (2014)



Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
93 minuten

geregisseerd door Anne K. Black
met Kevin Sorbo, Melanie Stone en Adam Johnson

De jonge tovenares Marek droomt van grote avonturen. Wanneer ze de hulpbehoevende priesteres Teela ontmoet, biedt ze haar hulp aan. Ze gaat op pad met een bont gezelschap. Samen gaan ze op zoek naar Teela's zus die ontvoerd is door een Oger.

Een tegenvaller. Deze film had alle elementen om een hele goede film te worden. Maar de uitwerking was een beetje bagger. Daar was de film ook te kort voor. Als de film een uur langer was geweest, dan was er ruimte om het verhaal goed uit te werken. Nu ging het een beetje van de hak op de tak. Het was volgens mij ook een B-film ofzo. Special effects waren niet bijsterend goed, CGI ook niet. De film begon en het leek of we in het midden van de film zaten. Er zaten hier en daar wel goede scènes bij maar het overgrote deel had een amateuristische sfeer. Het einde was zelfs een beetje lachwekkend :)

IMDB 6.6/10
Ik 5.5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 11 mei 2016 @ 13:04:47 #280
286575 Roces18
Chef de party
pi_162088409
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 12:24 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Deadpool is geweldig joh, 9/10.

Waarschijnlijk was het gewoon niet jouw soort humor. Ik heb echt heel die film platgelegen van het lachen.

Ben je nou serieus? De comedy in Deadpool is toch wel heel erg flauw en van amerikaanse kwaliteit d.w.z. heel erg matig en om over dat dertien in een dozijn verhaal nog maar te zwijgen. Typisch schapenvoer.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_162089489
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:04 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Ben je nou serieus? De comedy in Deadpool is toch wel heel erg flauw en van amerikaanse kwaliteit d.w.z. heel erg matig en om over dat dertien in een dozijn verhaal nog maar te zwijgen. Typisch schapenvoer.
of smaken verschillen
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  woensdag 11 mei 2016 @ 14:25:33 #282
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_162089961
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:04 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Ben je nou serieus? De comedy in Deadpool is toch wel heel erg flauw en van amerikaanse kwaliteit d.w.z. heel erg matig en om over dat dertien in een dozijn verhaal nog maar te zwijgen. Typisch schapenvoer.
Beetje raar om het schapenvoer te noemen terwijl de schapen heel lang hebben moeten bleren voordat de film überhaupt in overweging werd genomen
wooblabalurg
  donderdag 12 mei 2016 @ 09:28:05 #283
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_162110910
quote:
11s.gif Op woensdag 11 mei 2016 14:25 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Beetje raar om het schapenvoer te noemen terwijl de schapen heel lang hebben moeten bleren voordat de film überhaupt in overweging werd genomen
dat maakt het dan toch juist een schapenfilm :P
Wie dit leest is hek.
  donderdag 12 mei 2016 @ 10:38:04 #284
420375 Baconbus
Babuganesh.
pi_162112496
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 09:28 schreef Jungle_Jim het volgende:

[..]

dat maakt het dan toch juist een schapenfilm :P
De term schapen wordt juist gebruikt omdat schapen slikken en kijken wat ze voorgeschoteld wordt, en in dit geval iets dat FOX in eerste instantie helemaal niet van plan was om voor te schotelen. Dus ja als de schapen zelf op het idee komen om zo'n film in de bios te krijgen lijkt me dat geen schapenfilm. Maar sowieso wel valide reactie want :P
wooblabalurg
pi_162114619
quote:
1s.gif Op zondag 1 mei 2016 00:40 schreef richolio het volgende:

[..]

O+! Heb ik laatst ook weer gedaan. Ik geef het ook een 7,5, daar ligt ook een deel nostalgie in natuurlijk.

De laatste geef ik een 9,5 :@
Ongelofelijk dat je de laatste een 9,5 geeft. De laatste paar films zijn zeer, zeer matig.
  donderdag 12 mei 2016 @ 12:02:25 #286
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_162114861
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 11:54 schreef Syntix het volgende:

[..]

Ongelofelijk dat je de laatste een 9,5 geeft. De laatste paar films zijn zeer, zeer matig.
Wat? Die zijn juist tof man. De boeken weggelaten natuurlijk, gewoon puur de films. Waarom vind je ze matig? :P
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_162117822
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:04 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Ben je nou serieus? De comedy in Deadpool is toch wel heel erg flauw en van amerikaanse kwaliteit d.w.z. heel erg matig en om over dat dertien in een dozijn verhaal nog maar te zwijgen. Typisch schapenvoer.
Ah joh doe niet zo snobistisch. Deadpool was gewoon een prima leuke blockbuster.
pi_162122159
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 mei 2016 17:24 schreef Beaudelaire het volgende:

[..]

:')

Word je hiervoor betaald ofzo?
Mag ik geen mening geven? Ik dacht dat het forum voor meningen geven was.

Als iemand stelt dat een drol als Batman v Superman beter is dan Deadpool dan kan ik daar niet niet op reageren.
pi_162122183
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 13:04 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Ben je nou serieus? De comedy in Deadpool is toch wel heel erg flauw en van amerikaanse kwaliteit d.w.z. heel erg matig en om over dat dertien in een dozijn verhaal nog maar te zwijgen. Typisch schapenvoer.
Smaken verschillen. Ik heb heel die film dubbelgelegen, net als heel de zaal.

Ik en met mijn vele critics en fans vonden m echt geweldig. Sowieso in de top-5 superhero films allertijden. Volgens mij heeft Deadpool ook een 83% op Rotten Tomatoes dus de meeste mensen zijn het met mij eens.

Batman v. Superman mag niet eens in de schaduw van Deadpool staan.
  donderdag 12 mei 2016 @ 19:05:23 #290
286575 Roces18
Chef de party
pi_162127028
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 16:09 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Smaken verschillen. Ik heb heel die film dubbelgelegen, net als heel de zaal.

Ik en met mijn vele critics en fans vonden m echt geweldig. Sowieso in de top-5 superhero films allertijden. Volgens mij heeft Deadpool ook een 83% op Rotten Tomatoes dus de meeste mensen zijn het met mij eens.

Batman v. Superman mag niet eens in de schaduw van Deadpool staan.

het stukje van wonder woman wel
dat was wel episch
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_162128004
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:05 schreef Roces18 het volgende:

[..]

het stukje van wonder woman wel
dat was wel episch
Ja dat vond ik ook vet. Dat muziekje erbij ook... echt nice.
pi_162176974
Term Life (2016)



Verenigde Staten
Misdaad / Drama
94 minuten

geregisseerd door Peter Billingsley
met Vince Vaughn, Hailee Steinfeld en Jon Favreau

Nick is een wanhopige man die wordt opgejaagd. Iedere huurmoordenaar lijkt achter hem aan te zitten. Daarom heeft hij een levensverzekering op zichzelf afgesloten. Als hij komt te overlijden, ontvangt zijn van hem vervreemde dochter een beste som geld. Maar de verzekering treedt pas over 21 dagen in werking. Zal Nick het zo lang kunnen volhouden?

Redelijke film. Het verhaal is niet diepgaand, beetje standaard. De actie valt mee. Laatste half uur was vrij goed en het einde ook. Er is verder niet veel te vertellen :)

IMDB 5.4/10
Ik 5/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  zondag 15 mei 2016 @ 13:44:12 #293
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_162214163
Huntsman Winters war

Wel een aardige sprookjesfilm, ik snap alle negativiteit niet rond deze film.

7/10 wel vermakelijk dus, misschien iets te kort, 3h had beter gepast voor iets meer diepgang.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zondag 15 mei 2016 @ 15:31:31 #294
12888 Skull-splitter
your selection of the finest
pi_162218092
quote:
10s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:33 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Ja dat vond ik ook vet. Dat muziekje erbij ook... echt nice.
Het moet je echt hoog zitten als je zo blijft tetteren.
En als ik dan terugblader en dit tegenkom:
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 18:57 schreef studentje7.1 het volgende:

[..]

Iedereen heeft natuurlijk een eigen mening. Ik vond The Force Awakens geweldig, echt een waardig vervolg van de franchise en gewoon een 10/10.
Toch een aantal dingen in je review die ik vreemd vond.
A: In de originele Star Wars wordt er ook niet uigelegegd wat de politieke situatie precies is, waarom er een verzetsbeweging is enz. Het is vooral een familie actiefilm en geen sci-fi thriller. De originele Star Wars was dat niet en de nieuwe hoeft het ook niet te zijn.

B: Gast, iemand die een paar uur eerder the force heeft ontdekt en nu zo goed kan vechten is zo omdat ze al EERDER is getraind. Dat jij die kleine verwijzingen niet ziet is niet de fout van de regisseur. Of ze iemands familie is of hoe het precies zat gaat we in de komende film zien.

C: Er zitten letterlijk dezelfde stormtrooper pakken en space schepen in deze film. Ook weer modellen net als in de originele trilogie.

D: Jij bent de eerste die ik tegenkom die de grappen niet goed vond.
Dan vind ik dat nogal ironisch te noemen. Iemand die een andere mening heeft, hnnnngggg! :%

[ Bericht 60% gewijzigd door Skull-splitter op 15-05-2016 15:42:17 ]
I'm fed up with all this Wi-fi-high-fiving
Steam: Skullsplitter
Origin-naam:013skullsplitter
pi_162261943
Laatste maand aantal films gekeken die wat meer met emotie/psychologie te maken hebben. Aantal al eerder gezien, aantal nieuw, maar ik kan ze allemaal aanraden:
- Adam
- Temple Grandin
- Short Term 12
- I Am Sam
- Hasta la vista



Adam (2009) - Link
Adam gaat over een jongeman, Adam (Dancy), met het Asperger Syndroom, die na de dood van zijn vader in hun appartement is blijven wonen. Hij is gefascineerd door onderwerpen zoals science fiction en ruimtereizen. Wanneer Beth (Byrne) in het appartementsgebouw komt wonen groeit er een relatie tussen de twee.



Short Term 12 (2013) - Link
Grace is een jonge vrouw die actief is in de jeugdzorg. Samen met haar vriend Mason werkt ze in een tehuis voor uithuisgeplaatste jongeren. Deze zware baan zorgt ervoor dat haar relatie, haar verleden en haar toekomst onder druk komen te staan.



Temple Grandin (2010) - Link
Waargebeurd verhaal over Temple Grandin, een vooraanstaand Amerikaans zoölooge met een exceptioneel levensverhaal. Ze groeide op als kind met bijzondere karaktereigenschappen, wat later gediagnosticeerd werd als autisme. We zien hoe haar leven wordt gevormd door de periodes op de boerderij van haar tante, waar ze de liefde voor dieren ontwikkelde. En tevens hoe haar onderwijzer op school haar talenten ontdekte en wist te ontwikkelen. Ondanks vele tegenslagen en een leven vol gepest worden en nooit normaal sociaal functioneren, werd Temple een gerespecteerd academica en inspiratiebron voor velen.



I Am Sam (2001) - Link
Sam Dawson is een verstandelijk gehandicapte met de mentale leeftijd van een 7-jarige. Hij werkt bij StarBucks en heeft een obsessie voor The Beatles. Hij heeft een dochtertje bij een vrouw, die er vanaf de geboorte vandoor is gegaan. Sam staat dus alleen in voor de opvoeding van de kleine Lucy Diamond, genoemd naar de Beatles-hit. Aanvankelijk verloopt alles vlotjes, maar naarmate Lucy groter wordt, beginnen de problemen.



Hasta La Vista (2011) - Link
Alternative title: Come as you are
Drie jonge gasten houden van wijn en vrouwen. Het eerste proeven ze met plezier, maar het tweede hebben ze nog nooit mogen smaken. Onder het mom van een wijntour reizen de drie naar Spanje om eindelijk van de grond te gaan. Niets zal hen tegenhouden. Zeker niet het feit dat de eerste blind is, de tweede in een rolstoel zit en de derde volledig verlamd is.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-05-2016 13:24:59 ]
  dinsdag 17 mei 2016 @ 11:36:17 #296
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_162265017
The finest hour (2016)


De kustwacht maakt een poging om de opvarenden van een paar gestrande olietankers te redden die zijn vernietigd tijdens een storm in 1952.

Het verhaal op zich sprak mij best wel aan, maar wat is deze film slecht uitgewerkt. De dialogen waren slecht en uiterst ongeloofwaardig. Alleen Casey Affleck kwam nog wel aardig uit de verf. Wat betreft de graphics: Sommige scenes in de storm zagen er wel mooi uit, maar dat kan deze film helaas niet meer redden. Bij sommige scenes moest ik gewoon keihard lachen, zo slecht dat het weer grappig werd..

Imdb 6.8
Ik 4.0

Mad Max: Fury road



De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen (Van Moviemeter)

Deze film was een waar visueel spektakel, maar miste wat mij betreft diepgang. Na de film kon ik niet anders denken dan aan NS conducteurs die klagen over een rondje om de kerk.

IMDB 8,1
Ik 6,0

[ Bericht 16% gewijzigd door davako op 17-05-2016 11:48:29 ]
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_162265175
Inside Out



Te leuk! O+ Fijnste animatie in jaren.
Must see en instant classic.

8,5 van mij. Een 9 gaat me iets te ver. :o
pi_162272761
Bølgen (2015)
Alternatieve titel: The Wave



Noorwegen
Actie / Drama
105 minuten

geregisseerd door Roar Uthaug
met Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp en Eili Harboe

Tachtig jaar geleden werden een aantal dorpen in Noorwegen weggevaagd door een enorme vloedgolf die veroorzaakt werd toen een bergwand instortte. Die maakte veel schade en slachtoffers in de fjorden. Wanneer een ervaren geoloog opmerkt dat een soortgelijke nieuwe ramp onafwendbaar is komt zijn ergste nachtmerrie uit. Met minder dan 10 minuten om te reageren zal hij alles op alles moeten zetten om zo veel mogelijk mensen te redden.

Voor de verandering eens een Noorse film :) De film was niet slecht. Ik ben tot de vloedgolf een paar keer bijna in slaap gevallen (was erg moe), maar vanaf 'The Wave' was het wel spannend, er zaten hier en daar een aantal ongeloofwaardige scènes. Ook het einde was een beetje onrealistisch maar wel mooi. Iig het hele scenario van een berg die in een meer terecht komt staat hoogstwaarschijnlijk ook in de realiteit de gebeuren. Desbetreffende berg vertoond scheuren die ieder jaar 15 cm breder worden. Ze weten alleen niet wanneer het precies gaat gebeuren.

IMDB 6.7/10
Ik 6/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_162294804
Weer eens een ouwetje gekeken the serpent and the rainbow,
Man gaat op onderzoek uit naar een voodoo middel waardoor mensen schijndood worden. Laat de voodoo cultuur zien op Haiti. Was wel weer vermakelijk

imdb 6,5 daar ben ik het wel mee eens
The Serpent and the Rainbow (1988) - IMDb



[ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 18-05-2016 15:00:35 ]
pi_162301005
l'effet aquatique

zet die vast op je watchlist voor over een tijdje :)
hele geslaagde franse film in lijn met intouchables. leuke karakters, originele verhaallijn, mooie beelden, en vooral heel grappig.

http://cine.nl/cannes-2016-leffet-aquatique-together-project/
AFCA
pi_162301056
o, en een hele behoorlijke thriller / coming of age: mean dreams
vooral een hele goede cast met twee jonge talenten en bill paxton die de ervaring toevoegt. wel wat gaatjes, maar overall goed, spannend en mooie symboliek.

http://cine.nl/cannes-2016-mean-dreams/
AFCA
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')