abonnement Unibet Coolblue
  zondag 31 januari 2016 @ 01:11:21 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159532616


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 31 januari 2016 @ 01:14:08 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_159532649
The Big Short (2015) - IMDb

Wat een eye-opener en wat een prachtige manier van uitleggen wat er met die crises in 2007-2008 aan de hand was.
De fake-hypotheken en de bankencrisis enzo.

Leuk gefilmd en voor al door sommige acteurs goed gespeeld. Terechte Oscar-nominaties.

IMDb: 7,9
Ik: 8,3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_159534108


Himalaya - l'enfance d'un chef (1999) - IMDb

Een epic verhaal in het prachtige en harde landschap van de himalayas. Een verhaal van keuzes, trots en vergiffenis met onvergetelijke karakters. Deze krijgt van mij een dikke 10!
Veni, vidi, vodka.
pi_159543067
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:14 schreef golfer het volgende:
The Big Short (2015) - IMDb

Wat een eye-opener en wat een prachtige manier van uitleggen wat er met die crises in 2007-2008 aan de hand was.
De fake-hypotheken en de bankencrisis enzo.

Leuk gefilmd en voor al door sommige acteurs goed gespeeld. Terechte Oscar-nominaties.

IMDb: 7,9
Ik: 8,3
Ik vond het camera werk een beetje storend eigenlijk.
Die tussenstukjes met uitleg (is nodig) zijn dan wel leuk gedaan.
Maar waarom het nou continu gezoomed, gepanned etc gedaan moet worden. nah kweet niet.

Verder is het wel een ok film trouwens.
Do what you love, love what you do!
  zondag 31 januari 2016 @ 16:27:23 #5
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_159544947
Sketches of Siberia. Mooie impressie van de binnenlanden van Siberië. Het eerste deel van de film volgt de tocht die een Noorse poolreiziger in 1913 maakte. Met een boot zakken we af naar het hart van Rusland, waar het nog net zo leeg en stil is als honderd jaar geleden. De gammele houten hutjes staan er nog steeds.

De beelden zijn mooi, maar de kracht zit naar mijn idee vooral in het tweede deel. Met behulp van een gigantische machine die nog uit de Industriële Revolutie lijkt te stammen worden minuscule goudklompjes uit de blubber gevist, dit alles onder het toeziend oog van een bewaker met een metaaldetector en een gummiknuppel. Kennelijk draagt bijna iedereen in deze contreien camouflagejasjes.

De film is volledig vrij van commentaar, en dat is een pluspunt. Gewoon lekker kijken. Een acht.

  Moderator maandag 1 februari 2016 @ 10:06:39 #6
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_159562496
A perfect day



Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_159562814
Straight Outta Compton (2015) - IMDb



Erg goeie film over een groep jongens uit de Los Angeles-wijk Compton midden de jaren 80. Zij, Eazy-E, Ice Cube, Dr. Dre, en anderen, starten de groep NWA en veranderen vanaf dat moment de hiphop muziek.

Voor mij was het extra interessant om deze film te kijken omdat ik niet zo veel over hip-hop muziek weet, en al helemaal niet over de geschiedenis.

Ik heb me geen moment verveeld tijdens het kijken van deze film.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap wel dat een deel van America tegen de Oscarnominaties is. De acteurs die Eazy-E en Ice Cube spelen mochten ook wel genomineerd zijn voor een Oscar (Oké minimal één van hun dan). Ik vond zelf ook de acteur die Ice Cube speelt heel erg op de echte Ice Cube lijken, na de film kwam ik erachter dat het z'n zoon was ;)

IMDB-cijfer: 8.0
Mijn Cijfer: 8.5

[ Bericht 0% gewijzigd door turance op 01-02-2016 10:34:55 ]
pi_159591510
THE REVENANT:: deze film laat je werkelijk voelen hoe het is om in een hel te leven op aarde. De scene waarin DiCaprop door een grizzlebeer wordt aangevallen is niet met woorden te beschrijven.

Zeker een aanrader! Je houdt gedurende de hele film je hart vast..
  dinsdag 2 februari 2016 @ 17:08:03 #9
425256 broodnodig.brood.nodig.
ongeveer twee keer de helft
pi_159599637
The Revenant:

Hah! Ik moest toch wel een beetje grinniken toen ik gister bij deze film zat.
Een aantal maal moest ik even denken aan de mensen die The Hateful Eight te traag vonden met veel scenes waarin niets gebeurde. Wat dat betreft heeft deze film ook veel scenes, waarin nóg veel minder gebeurd. Stoort het mij? Helemaal niet, het komt de sfeer ten goede en de prachtige natuurbeelden + bijbehorende sound zijn al een beleving op zich. Echt waar, de beelden zijn fenomenaal. En die soundtrack eroverheen, met name het terugkerende main theme (met de "eenzame" strijkers)... vooral met van die dolby huppelup bioscoopgeluidskwaliteit. Heel indrukwekkend.

Leo speelt een prachtige rol en ik vond Tom Hardy ook erg te pruimen (en dat heb ik niet altijd gevonden).

Het verhaal, tsja.. beetje survival-achtig met alle ellende erop en eraan :+
Voor het verhaal hoef je deze film niet te zien. Helaas. Het is echt een sfeer en beeldenfilm geworden. Erg mooie zit, krijgt daarom alsnog een 8 van mij - terwijl ik verhaal meestal erg belangrijk vind.

quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:25 schreef turance het volgende:
Straight Outta Compton (2015) - IMDb

[ afbeelding ]

Erg goeie film over een groep jongens uit de Los Angeles-wijk Compton midden de jaren 80.

IMDB-cijfer: 8.0
Mijn Cijfer: 8.5
Met alle respect, maar ik zag tot mijn verbazing jouw cijfer (8.5!!) bij deze film en de opmerkingen als "Erg goeie film" en "Ik heb me geen moment verveeld".

Ik dacht, die zal wel niet helemaal lekker zijn. Lees ik het vorige topic en geef je Hateful Eight een 6. Nou zijn de meningen over die film nogal verschillend en is alles natuurlijk een persoonlijke voorkeur... maar ik heb die film Straight outta Compton gezien... en die acteerprestaties en regie zijn werkelijk om te huilen (- vallen in het niets bij Hateful Eight). Bijna alles aan die film is slecht behalve het waargebeurde verhaal op zich (alleen dus heel slecht verfilmd) en de muziek (heb NWA als groep maar ook Eazy-E, dr. Dre etc. zeer hoog zitten).

Kan er totaal niet over uit hoe die film door mensen als een 8 beoordeeld wordt. Krijg bijna het gevoel dat het een soort statement is om het verhaal van de film/NWA (rassendiscriminatie door bijv. de politie - uiteraard extreem afkeurenswaardig) te ondersteunen.

Dus bij deze geef ik die film ook meteen een cijfer, 4 voor de moeite. Typische B-film. Waar ik meteen al bang voor was toen hij aangekondigd werd.

EDIT:

quote:
De acteurs die Eazy-E en Ice Cube spelen mochten ook wel genomineerd zijn voor een Oscar (Oké minimal één van hun dan).
Gast :')

[ Bericht 31% gewijzigd door broodnodig.brood.nodig. op 02-02-2016 17:28:06 ]
pi_159613571
Maze Runner - Scorch Trials (2015)
Alternatieve titels: Maze Runner 2, Maze Runner 2: The Scorch Trails, Maze Runner II, Maze Runner II: The Scorch Trails



Verenigde Staten
Actie / Sciencefiction
131 minuten

geregisseerd door Wes Ball
met Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster en Kaya Scodelario

Nadat ze het Labyrint hebben overwonnen, wacht Thomas en de andere Gladers een nieuwe uitdaging: op zoek gaan naar aanwijzingen over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Hun reis brengt hen naar de Scorch, een desolaat landschap bezaaid met ondenkbare obstakels. Samen met verzetsstrijders nemen de Gladers het op tegen de superieure strijdkrachten van WCKD en ontdekken ze wat voor schokkende plannen deze organisatie voor hen in petto heeft.

Goede film op zich, maar een groot verschil met het eerste deel: er is geen maze, ondanks dat ze soms geen idee hebben waar ze heen moeten :)
Ze zijn wel veel op de vlucht wat de spanning er lekker inhoudt. De 'zombies' zagen er goed uit. Het is een vrij lange film maar kent geen saaie momenten. Het eerste deel had meer mysterie in zich.
Ik vermoed dat er nog een derde deel komt


IMDB 6.4/10
Ik 7/10

.
.
.
.

Self/less (2015)
Alternatieve titel: Selfless



Verenigde Staten
Sciencefiction / Thriller
117 minuten

geregisseerd door Tarsem Singh
met Ryan Reynolds, Ben Kingsley en Matthew Goode

Een welvarende oude man (Ben Kingsley) met kanker die het einde van zijn leven nadert, ondergaat een medische procedure waarbij ze zijn brein in een jonger lichaam plaatsen. Al snel komt hij erachter waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en moet hij vluchten voor het bedrijf dat hem het zwijgen op wil leggen.

Goede en intrigerende Sci Fi. Interessant verhaal met goede uitwerking. Een aantal goede actie scènes. Lekker tempo, verveelt geen moment. Het had filosofisch wel wat dieper gemogen. Paar plot twists, Mooi einde

IMDB 6.5/10
Ik 7/10

[ Bericht 3% gewijzigd door Mike op 03-02-2016 09:39:46 ]
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_159650767
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:06 schreef Bosbeetle het volgende:
A perfect day

[ afbeelding ]

Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
Leuke film inderdaad, maar wel wat traagjes, prima voor de zondagavond, zaterdagavond zou ik hem laten liggen ;)
Even a broken clock is right twice a day.
pi_159680574
Sneekweek (2016)



Nederland
Thriller / Komedie
110 minuten

geregisseerd door Martijn Heijne
met Carolien Spoor, Jelle de Jong en Jord Knotter

Zes bevriende jongeren, 3 meiden en 3 jongens, komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door één van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertoont, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie…

Heerlijke film waar ik me van begin tot eind mee heb vermaakt.

De grimmige sfeer zat er aan het begin al goed in. Regelmatig erg spannend - mede dankzij de goede soundtrack/montage - en de schrikeffecten waren precies goed gebalanceerd. Ik had eigenlijk niet verwacht dat er zo veel dooien zouden vallen na het zien van de trailer, dus dat was een leuke verrassing.
Leuke (jongeren)humor af en toe, ook in de details (bijv. Patience dat openstond op de computer van de commissaris), en de muziek was - mijns inziens - prima in orde, evenals de beelden zelf. Waarschijnlijk val ik precies onder de doelgroep waarvoor deze film is gemaakt.

Ook mij was het niet gelukt om te raden wie de "stalker" was. Steeds werden er hints gegeven die dan toch niet leken te kloppen. Uiteindelijk kon het niet anders, maar ze hebben het wel goed verborgen weten te houden. Petje af, hoor. Het einde was een beetje overbodig, maar het was tenminste geen cheesy happy end.

Ik heb me totaal niet gestoord aan de lengte. Je merkte wel dat ze de tijd namen, maar het werd eigenlijk nooit saai.

Je moet deze film natuurlijk niet heel serieus gaan nemen (ja, het acteerwerk verdient geen Oscars en het verhaal slaat eigenlijk nergens op), en waarschijnlijk is de doelgroep flink afgekaderd, maar als je daar doorheen kunt kijken en verder van dit soort films houdt, kun je je er zeker mee vermaken. Ik vond het in ieder geval het geld van mijn bioscoopticket meer dan waard.

8,5/10
  Moderator vrijdag 5 februari 2016 @ 15:42:35 #13
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_159680735
The Artist, Argo en Birdman

TV / [Projectje] Alle oscar winnaars beste film kijken

nog maar 9 te gaan *D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 5 februari 2016 @ 22:19:23 #14
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_159689272
Vanavond afgekeken:

True Blood - Season 5
Eigenlijk was dit pas het eerste seizoen dat ik van begin tot einde echt goed vond. Het is wat donkerder dan z`n voorgangers en er zit waar meer actie in. De bijrol van Christopher Meloni is geweldig en naar het einde van het seizoen wordt het alleen maar beter. De seizoensfinale is erg sterk met een geweldige cliffhanger als afsluiter.
Bij de vorige seizoenen had ik steeds niet dat gevoel van "laat het volgende seizoen maar komen!", nu is dat zeker wel het geval. Hopen dat seizoen 6 net zo goed wordt!

8,0/10
pi_159694602
The Hateful Eight van Quenten Tarantino.

Ben altijd erg geduldig met lange films maar had bij deze film toch wel momenten waarbij ik vergat dat ik naar een film met een daadwerkelijk plot keek. En veel dialogen vond ik onnodig lang, informatie werd soms overdadig voorgekauwd. Mooi camerawerk. Manier van filmen en acteren deed mij soms wel denken aan een toneelstuk, beetje theatraal soms. Zwak plot, zwak verhaal voor de duur van de film.

Een 5,5.
thats it
  zaterdag 6 februari 2016 @ 04:00:38 #16
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_159696146
Ik vond The Hateful Eight ook niet veel. Maar elke film na Jackie Brown kent als je het mij vraagt heel veel zwakke momenten. En omdat Tarantino zo goed is in het creëren van memorabele scènes die bol staan van spanning en menselijk drama, lijkt alles eromheen al heel snel vergeven en vergeten. - Inglorious Bastards en Django Unchained zijn daar wmb de beste voorbeelden van. Fantastische scènes worden afgewisseld met overbodige, overtrokken en zelfs ronduit belachelijke scènes, die helaas weer afbreuk doen aan al die sterke scènes die eraan vooraf gingen. En naar het einde toe ontspoort alles, met n beschamend plot op de koop toe.

Ik hoop ( nog altijd ) heel hard dat ie n keer gaat voor het maken van n bloedserieuze film, want met zijn talent zou dat n tijdloze klassieker kunnen opleveren.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_159697803
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 08:12 schreef dumble het volgende:
[ afbeelding ]

Himalaya - l'enfance d'un chef (1999) - IMDb

Een epic verhaal in het prachtige en harde landschap van de himalayas. Een verhaal van keuzes, trots en vergiffenis met onvergetelijke karakters. Deze krijgt van mij een dikke 10!
Wow dat is lang geleden. Prachtfilm! Mooie beelden vooral.
pi_159698508
Een ouwe klassieker the harder they come

Plattelands jongen wil het maken als zanger maar zijn dromen vallen in duigen door de harde realiteit van de grote stad. veel goede muziek en mooie beelden van jamaica. acteerwerk is wat minder. geen cijfer dat is babylon system


[ Bericht 3% gewijzigd door Karzai op 06-02-2016 11:31:07 ]
pi_159699035
the revenant ook gezien mooie film 8
pi_159703880
Dissonance (2015) - IMDb
Korte (deels animatie) film over een pianist die een eenzaam leven leidt.

Erg gave visuele effecten en mooi muziek. Verder een apart verhaal, ik raad 'm zeker aan.

7,5
(8,5 voor de visuele effecten)
Moeten zij weten
pi_159727263
Hamburger Hill (1987) - IMDb

De horrors of war in beeld gebracht veel geschiet iets teveel maar zo ging het er blijkbaar aan toe.



[ Bericht 4% gewijzigd door Karzai op 07-02-2016 15:18:30 ]
  zondag 7 februari 2016 @ 20:14:26 #22
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_159735233
Ukrainian Sheriffs. Portret van Vitya en Volodya, die zijn aangesteld als sheriffs van het Oekraïense dorpje Stara Zboerjevka, vlakbij de Krim. De politie komt immers alleen als de beller voor de benzine betaalt. De absurdistische scènes over gejatte eenden, een anaconda in een schuur en Kolya, een dakloze dronkenlap, lijken zo uit een verhaal van Gogol te komen. Maar dan komen het referendum op de Krim, de Russischgezinde separatisten in het oosten en de oproep voor militaire dienst, waardoor het slaapstadje opeens onderdeel wordt van de wereldpolitiek. De film won vorig jaar de juryprijs op het IDFA. Een acht en een half.

  zondag 7 februari 2016 @ 22:01:55 #23
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_159739272
The Revenant (2015) - IMDb

Voor het verhaal hoef je hem niet te gaan kijken, maar visueel is het geweldig. Om die reden ook geen film voor op je tv, laptop of tablet. Mocht je hem willen zien: doe het in een goede bioscoop.
Zelf in een geweldige Dolby-zaal gekeken, en dan komt 'ie echt tot zijn recht.

'Visceral' is een woord dat voor deze film geldt: hij gaat door merg en been, je voelt alles. Dat werkt voor het grootste deel, al werd ik op een gegeven moment wel een beetje murw.

Dicaprio speelt fantastisch, net als Tom Hardy. De scène met de beer is geweldig gedaan, nog nooit zoiets gezien.

IMDb: 8,3
V.: 8 (8,5 als 'ie een stukje korter was geweest).

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_159759327
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:06 schreef Bosbeetle het volgende:
A perfect day

[ afbeelding ]

Komische film over een stel klusjesmannen in de balkan ten tijden van de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Het doel van deze mannen is een lijk te verwijderen uit een waterput en vervolgens het wat te verversen zodat de put bruikbaar blijft. Wat volgt is een soort kafkasiaanse zoektocht naar benodigdheden voor deze operatie. Het laat goed de absurditeit van oorlog zien, het gedrag van mensen tijden oorlog maar het is bovenal een komedie.
Deze net gezien. Vermakelijke film. Traag, maar daar hou ik wel van.
pi_159770351
Legend (2015) - IMDb

Film heeft een leuk sfeertje en is goed geacteerd door Tom Hardy. Maar verder vond ik het verhaal niet geweldig.

7
Moeten zij weten
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')