abonnementen ibood.com bol.com
pi_165810357
Naar aanleiding van het veganisme topic- wie eten hier eigenlijk strikt vegan?

Idee om in de OP een lijstje te maken van vaak meepostende vegans en vegetariers?

Ik weet dat Fann vegetarier is, maar verder zie ik eigenlijk weinig andere mensen regelmatig iets over hun veg* levensstijl posten.

Ik ben zelf sinds een jaar vegetarier, heb een tijd geprobeerd veganistisch te leven maar dat vind ik momenteel vrij lastig omdat ik een ernstige vorm van de ziekte van Crohn heb en daardoor te gemakkelijk tekorten krijg als ik volledig vegan eet (supplementen neemt mijn lichaam namelijk ook niet goed op).

Ik ben uit prinicipe begonnen met vegetarisch eten, ik voel me gewoon niet OK met het doden van dieren om een gevuld bordje te hebben en kan me inmiddels weinig meer voorstellen bij een dieet dat rond vlees gecentreerd is.

Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door ^O^
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_165810751
Ik ben sinds een jaar of 2 vegetarier, eet wel zuivel en eieren. Daarvoor at ik al heel lang minstens wel een paar keer per week vegetarisch. Het vlees eten werd steeds minder en op een gegeven moment ben ik er maar helemaal mee gestopt. Achterliggende redenen: ik werd naar van de bio-industrie en de manier waarop er met dieren omgegaan wordt. En daarbij al het gedoe met antibiotica, de zware belasting op het milieu... ik wilde geen deel meer van die problemen uitmaken. En ik voel me er uitstekend bij. Ik mis vlees gewoon niet. Vroeger had ik nog wel eens last van opgeblazen gevoel en darmproblemen, nu heb ik dat vrijwel nooit meer.
pi_165811125
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Naar aanleiding van het veganisme topic- wie eten hier eigenlijk strikt vegan?

Idee om in de OP een lijstje te maken van vaak meepostende vegans en vegetariers?

Ik weet dat Fann vegetarier is, maar verder zie ik eigenlijk weinig andere mensen regelmatig iets over hun veg* levensstijl posten.

Ik ben zelf sinds een jaar vegetarier, heb een tijd geprobeerd veganistisch te leven maar dat vind ik momenteel vrij lastig omdat ik een ernstige vorm van de ziekte van Crohn heb en daardoor te gemakkelijk tekorten krijg als ik volledig vegan eet (supplementen neemt mijn lichaam namelijk ook niet goed op).

Ik ben uit prinicipe begonnen met vegetarisch eten, ik voel me gewoon niet OK met het doden van dieren om een gevuld bordje te hebben en kan me inmiddels weinig meer voorstellen bij een dieet dat rond vlees gecentreerd is.

Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door ^O^
Als jij je beter voelt zker gewoon lekker zo doorgaan :Y

Ik denk dat een heleboel Vengans en Vegetarirs zijn afgehaakt om te posten omdat ze er zo moe
worden zich steeds te moeten verdedigen en uit moeten leggen wrom ze geen vlees eten.

Zie hier CUL / Veganisme #2 en nog 1001 van dat soort topics. :D



Maar goed ik heb wel een receptje voor je, staat ook wel ergens in n de delen

Witte Bonensoep

750 gram witte bonen (1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Je kan ook zelf bonen weken en koken, maar dat doe ik zelf nooit.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een kopje olijfolie ofzoiets, gaat naar eigen smaak....

zwarte peper / zout
2 groente bouillonblokjes kan ook, vind ik persoonlijk lekkerder..

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

1/2 kleine blikje tomatenpuree

eventueel: 1 2 theelepels sambal

Water, hoe meer water hoe dunner de soep, dus voor chte maaltijdsoep niet
te veel water, begin maar met een liter.

Doe water en olijfolie in een grote soeppan.
Voeg de (eventuele) sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Voeg de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen te worden gooi je de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

2i70my8.jpg

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat mag je zelf bepalen.
Uiteraard kan je nog water toevoegen als je hem dunner wilt hebben.

[ Bericht 0% gewijzigd door FANN op 07-10-2016 16:03:40 ]
pi_165811494
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 14:00 schreef FANN het volgende:

[..]

Als jij je beter voelt zker gewoon lekker zo doorgaan :Y

Ik denk dat een heleboel Vengans en Vegetarirs zijn afgehaakt om te posten omdat ze er zo moe
worden zich steeds te moeten verdedigen en uit moeten leggen wrom ze geen vlees eten.

Zie hier CUL / Veganisme #2 en nog 1001 van dat soort topics. :D
Ja herkenbaar daarom post ik ook hier in onze ''safe haven' en niet in dat topic, is inderdaad nogal vermoeiend hoe dat sfeertje hier werkt :P

Er is ook nog wel het forum van Vegatopia, maar dat leeft helaas nauwelijks ;(

Ziet er goed uit die soep :9
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_165812632
Er moeten meer recepten gepost worden hier.

Aanhakend op de lekkere bonensoep van FANN doe ik ook wat soepen maar dan met zelfgemaakte bouillon! Vind ik zelf lekkerder dan blokjes, en als je het in grote hoeveelheden maakt en dan invriest heb je altijd wel wat in de vriezer. En je huis gaat er lekker van ruiken.

Groentebouillon

Voor ongeveer 1,5 liter bouillon:
(ik maak zelf meestal twee keer zoveel, met 2 pannen. Daar haal ik zo'n 4 porties bouillon uit)

- 1 grote ui
- paar teentjes knoflook
- een flinke prei
- paar wortelen
- paar stengels bleekselderij
- ong 100 gram paddestoelen, naar keuze
- stronkje platte peterselie
- glas witte wijn
- 2 eetlepels zoute lichte sojasaus
- peper
- wat olijfolie om in te bakken
- 1.5 - 2 liter water

Snij alle groente en de paddestoelen in stukken. De uien en knoflookteentjes hoef je niet te pellen. Verwarm wat olijfolie in een grote pan (waar een deksel op kan) en bak hier de groente in aan, totdat het een beetje lichtbruin begint te worden. 10 minuten ofzo.

Blus af met witte wijn (ook om te "deglazen"), laat even kort inkoken. Doe het water erbij, breng aan de kook. Giet de sojasaus erbij, peper en de peterselie. Laat minstens een uur (langer mag) op laag vuur pruttelen, met deksel erop.

Giet door een zeef. Laat de groenteprut even afkoelen, doe dan in een schone theedoek (die je niet met wasverzachter hebt gewassen!!!) en pers ook de laatste druppels (meeste smaak!) eruit. De overgebleven groenteprut gooi je weg.

Met deze heerlijk geurende en smakende bouillon kun je superlekkere soepen maken, bijvoorbeeld:

Geroosterde aubergine-soep!

- 1 aubergine
- 2 flinke tomaten
- 1 ui
- paar teentjes knoflook
- paar takjes thijm
- olijfolie
- 0,7 - 1 liter bouillon
- evt: room
- evt: wat lekkere zachte geitenkaas

Snij de aubergine doormidden en bestrooi met wat zout, ui in vieren, tomaten door de helft, pel de knoflookteentjes. Leg alles op een bakblik, sprenkel er olijfolie overheen. Verwarm de oven op 180 en bak 40 minuten in de oven. De aubergine moet dan heel zacht zijn, uien en tomaat en knoflook gebruind.

Lepel het vlees uit de aubergine, en gooi de schil weg. Gooi alles in een soeppan samen met de thijm, bak het kort aan, (je zou er ook weer wat witte wijn bij kunnen doen), en giet er de bouilon bij. Laat 20 min zacht koken, roer af en toe. Daarna pureren met de staafmixer of blender. Naar smaak zout en peper erbij.

Voor de niet-veganisten: de soep wordt extra lekker met wat room, en evt wat lekkere geitenkaas erdoorheen. Maar zonder is ook heerlijk.

Of een andere, ook lekker voor de komende winter:

Gekruide wortel/linzensoep!

- komijnzaad
- uitje, gesnipperd
- geraspte gemberwortel
- gehakte knoflook
- stengel bleekselderij, gehakt
- paar wortels, in kleine blokjes
- 1 kopje rode linzen
- evt: yoghurt (dit voegt wel veel toe!)
- vers korianderblad
- arachide-olie
- 0,7 - 1 liter bouillon

Verhit olie in een pan, en bak de komijnzaad kort aan tot het begint te geuren. Doe er de uien bij, aanbakken tot ze glazig zijn. Doe er de gember en knoflook bij, bak totdat de rauwe geur weg is. Gooi de wortelen en selderij erbij, weer aanbakken tot het wat glazig ziet. Dan doe je de linzen erbij, en daarna de bouillon. 20 minuten zacht laten pruttelen, de linzen zijn dan ahgi al bijna helemaal uitelkaar gevallen. Je kan de soep pureren maar het is ook lekker om hem wat "chunky" te houden. Peper en zout naar smaak.

Bij opdienen kun je er een scheut yoghurt doorheen doen, met gehakte koriander. :9
pi_165813387
Klinkt goed zeg die soepjes!

Ik heb deze week een slowcooker gekocht dus ik ga er zeker een proberen, die wortelsoep zie ik wel zitten :)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_165817978
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door ^O^
Dat kan ik ook wel indenken ja.

Even terugkomend op mijn laatste post hier alweer een tijdje geleden, het vegetarisch eten icm voedselallergie, heb ik een tijd geleden toch de voor mij al lastige beslissing moeten nemen om niet meer volledig vegetarisch te eten. Op vakantie heb ik 2x vlees en 2x vis gegeten, en ik had die avonden wel medelijden met mijn vriend, wat voor een gedoe dat gaf in mijn buik was niet normaal :').
We eten nog over het algemeen vegetarisch, maar ik eet niet meer strikt vegetarisch. 1-2x in de week eten we vlees of vis, bio of bij een goede slager of visboer. Mijn allergische reacties zijn er bijna niet meer en ik merk dat ik weer meer plezier heb in het sociale aspect van eten (met mensen eten/uit eten gaan); waar ik de laatste tijd toch een heel stuk minder plezier in had.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_165825994
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 oktober 2016 20:28 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Dat kan ik ook wel indenken ja.

Even terugkomend op mijn laatste post hier alweer een tijdje geleden, het vegetarisch eten icm voedselallergie, heb ik een tijd geleden toch de voor mij al lastige beslissing moeten nemen om niet meer volledig vegetarisch te eten. Op vakantie heb ik 2x vlees en 2x vis gegeten, en ik had die avonden wel medelijden met mijn vriend, wat voor een gedoe dat gaf in mijn buik was niet normaal :').
We eten nog over het algemeen vegetarisch, maar ik eet niet meer strikt vegetarisch. 1-2x in de week eten we vlees of vis, bio of bij een goede slager of visboer. Mijn allergische reacties zijn er bijna niet meer en ik merk dat ik weer meer plezier heb in het sociale aspect van eten (met mensen eten/uit eten gaan); waar ik de laatste tijd toch een heel stuk minder plezier in had.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat verhaal onder die spoiler is wel balen .... ik kan me ook wel voorstellen dat je dan een
beetje wanhopig wordt :'( , maar voor de rest.. of je nou een veganist, vegetarir, pescotarir
of een flexitarir bent, geef het beestje maar en naam :+ als je het leuk vindt om dit topic te volgen voor de recepten of zelf recepten wil posten is toch mooi?

Als die apartheid is helemaal niet nodig O+

Ik ben blij voor je dat je allergische reacties zo veel minder zijn of zelfs bijna weg :Y
pi_166429018
Zodra ik weet waar ik die dingen kan kopen ga ik ze uitproberen :D

http://leidsemeisjesindek(...)lbroodje-van-de.html

Productreview : frikandelbroodje van de vegetarische slager

vega%2Bfrikandelbroodje.jpg

quote:
Hoi!

Zoals beloofd heb ik ook het frikandelbroodje van de vegetarische slager voor jullie uitgetest :
en damn, wat is die lekker. Ik zweer echt oprecht : zelfs de meest fanatieke carnivoren onder
jullie gaan dit lekker vinden.

Het frikandelbroodje bestaat uit lekker knapperig bladerdeeg, een smaakvolle currysaus en een
echte vega frikandel en voor 2,25 is ie voor jou. Ik heb deze gehaald bij de Broodzaak op Utrecht Centraal.

Ook voor de diters die van frikandelbroodjes houden is dit een goede oplossing : dit goddelijke pareltje bevat namelijk 368 calorien, terwijl een vlezig broodje al gauw tegen de 425 calorien loopt. (ah frikandelbroodje)

Alleen maar pluspunten dus! Ik ben om, jij ook?

Liefs, Leidse meisjes
pi_166432311
Ja ik vind hem inderdaad ook top!
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_166601953
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2016 15:41 schreef Aphrodyte het volgende:
Ja ik vind hem inderdaad ook top!
Ik heb er net eentje op en ze zijn lekker :D
pi_166837709
Briam (Griekse ovenschotel) 1.5 uur in totaal, voor 4 personen

cbf52fd0b7a51d678ae344c6dff5bc8d.jpg

1 kilo aardappels, geschild en in plakjes van 3mm
4 grote courgettes, in plakjes van 3mm
4 middelgrote rode uien, in plakjes van 3mm
6 roma tomaten, gepureerd
125 ml olijfolie
2 eetlepels versgehakte peterselie
ruim zeezout en zwarte peper
pi_167007355
Sinds twee weken samen met vriend vegan gaan eten, dus ik volg graag even dit topic!
Karma is a fucking bitch.
pi_167009920
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 november 2016 11:19 schreef FANN het volgende:
Zodra ik weet waar ik die dingen kan kopen ga ik ze uitproberen :D

http://leidsemeisjesindek(...)lbroodje-van-de.html

Productreview : frikandelbroodje van de vegetarische slager

[ afbeelding ]

[..]

Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?
pi_167010021
Ik ben bezig vegan te worden; ik heb inmiddels naast Crohn ook RA ontwikkeld dus wil een dieet dat zo gezond mogelijk is.

Hopelijk gaat dit helpen. Goed voor mij en de dieren :)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167022410
quote:
1s.gif Op woensdag 30 november 2016 20:52 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?
:Y

of je kan ze online bestellen als jouw AH ze niet heeft.

http://www.ah.nl/producte(...)ikandelbroodjes-soja
pi_167022425
quote:
0s.gif Op woensdag 30 november 2016 20:56 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik ben bezig vegan te worden; ik heb inmiddels naast Crohn ook RA ontwikkeld dus wil een dieet dat zo gezond mogelijk is.

Hopelijk gaat dit helpen. Goed voor mij en de dieren :)
Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijk :@
pi_167022469
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 14:07 schreef FANN het volgende:

[..]

Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijk :@
Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.

Er is veel bewijs dat veganisme helpt tegen ontstekingen dus dat zou goed zijn voor mij en de dieren :)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167022479
Ik hou jullie op de hoogte ;)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167022863
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 14:09 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.

Er is veel bewijs dat veganisme helpt tegen ontstekingen dus dat zou goed zijn voor mij en de dieren :)
Begrijp ik...

en het tweede lees ik ook vaak :Y van die ontstekingen, zou misschien voor mij ook wel goed zijn
maar ja...
pi_167023449
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 14:31 schreef FANN het volgende:

[..]

Begrijp ik...

en het tweede lees ik ook vaak :Y van die ontstekingen, zou misschien voor mij ook wel goed zijn
maar ja...
Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.

Als ik een goed alternatief pizza recept heb post ik het wel ;)
Leftist Vegetarian Long Haired
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_167023979
Hoi ik ben Ferry, van huis uit geen vegetarier maar mijn vriendin (Wegens haar gezondheid) wel, dus ik lees hier graag even mee om leuke recepten op te doen. :)

En een tip van mijn kant: http://www.vivera.com/nl/product/vivera-zigeunerschnitzel

Erg lekkere schnitzels, bijna niet van echt te onderscheiden. Prima smaak en structuur. Smaken beter dan de echte zigeunerschnitzels van de AH.
pi_167024348
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2016 15:02 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.

Als ik een goed alternatief pizza recept heb post ik het wel ;)
Ik heb ook altijd groot respect voor de mensen die het wl kunnen hoor :D

Pizza is lekker, maar een Vegan Pizza is lastig, inderdaad de ks....

en ik ben ook wel rg benieuwd of je minder last van ontstekingen krijgt :Y
pi_167024407
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2016 15:31 schreef Ferry_76 het volgende:
Hoi ik ben Ferry, van huis uit geen vegetarier maar mijn vriendin (Wegens haar gezondheid) wel, dus ik lees hier graag even mee om leuke recepten op te doen. :)

En een tip van mijn kant: http://www.vivera.com/nl/product/vivera-zigeunerschnitzel

Erg lekkere schnitzels, bijna niet van echt te onderscheiden. Prima smaak en structuur. Smaken beter dan de echte zigeunerschnitzels van de AH.
Hoi Ferry, da's wel lief van je om voor je vriendin reepten uit te zoeken O+

die schnitzel zal ik eens gaan proberen,

mischien een tip voor jou en je vriendin, deze zijn ook rg lekker :Y

Braadworstjes-300x300.png
pi_167024512
Misschien een leuke tip voor allen hier....

http://www.donderdagveggiedag.be/recepten/hartige-bladerdeegrol/

als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je iedere donderdag heerlijke recepten toegezonden.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')