abonnementen ibood.com bol.com
pi_159674933
verkeerde quote :')
pi_159674939
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel :P
Dat bedacht ik me ook toen ik dat las :D
pi_159679540
quote:
14s.gif Op donderdag 4 februari 2016 20:09 schreef FANN het volgende:

[..]

ziet er lekker uit :o
Was het ook :9
quote:
Ik had een patatje met pindasaus, telt dat ook? :P

[ afbeelding ]
Het is friet FANN ;) en satésaus :p
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159680040
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:42 schreef roos85 het volgende:



[..]

Het is friet FANN ;) en satésaus :p
Mag ook Roos :P het was in elk geval lekker :+
pi_159703061
Mijn eega liet mij zojuist de blind test doen met saucijzenbroodjes, hij snapte niet dat
ik die van DVS niet lekker vond :D

Dus tussen deze en deze....

2301-de-vegetarische-slager-roomboter-saucijzenbroodjes.jpg

Bij deze zei ik meteen, oh neeeeeeee niet lekker.....

en deze heb ik helemaal opgevroten :+

packshot_18.jpg
pi_159730563
Vandaag samboosa's gemaakt :)

-20 wonton wrappers
-125g geitenkaas
-10 middelgrote dadels
-Handje geroosterde pijnboompitten
-Handje gehakte verse munt
-2 el honing
-Scheutje limoensap

Halveer de dadels en verwijder de pit; snijd in reepjes. Meng met geitenkaas; honing; munt; limoen en pijnboompitten in een kom.

Schep een theelepel vulling op iedere wonton wrap. Maak de randjes nat met water of olie en vouw er pakketjes van.

Bak 20 minuten op 200 c hetelucht. Geniet van de geur in je keuken en eet ze op met een lekker kopje thee :9

2nsyo95.jpg
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159756490
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
pi_159757913
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
pi_159757947
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
pi_159757958
Ik ga de pittige boerenkool met paprika, ui en rode peper van de Lidl eens proberen.
pi_159758147
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:

[..]

Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
pi_159758184
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
denk ik wel :Y
  maandag 8 februari 2016 @ 17:52:09 #63
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159759307
Je hebt echt zo extreem veel (lekker) vegetarisch/vegan eten
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
  maandag 8 februari 2016 @ 18:54:42 #64
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159760569
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.
Stokbrood met gebakken tofu en julienne wortel, komkommer en dan maggi & sambal.

oké... eigenlijk is het best anders xD
pi_159839417
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Ik heb het gemaakt, maar wél met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,
staat wel niet in het recept, maar dat maakt niet uit....

Ik denk dat ik volgende keer ook gebakken Peper bij doe :Y
Dan bedoel ik deze... niet die kleintjes....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
15p1y4l.jpg

Was lekker :+
pi_160347261
Ik heb net een Pita broodje gegeten met zo'n ding erin :P

AHI_434d50313539323430_1_200x200_JPG.JPG
http://www.ah.nl/producte(...)-vega-burger-de-luxe

plus stukjes Ui en véél tomaat en tzatziki, was érg lekker :Y
pi_160348920
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_160360774
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mij :+
  maandag 4 april 2016 @ 08:39:03 #69
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161162852
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
pi_161165480
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
  maandag 4 april 2016 @ 11:52:33 #71
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161165508
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
pi_161165526
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....

Wat heb je nodig?
deeg:
190 gram bloem (ik gebruikte speltbloem)
1 eetlepel suiker (hier kan ook kokossuiker worden gebruikt)
snufje zout
8 eetlepels kokosolie, hard (en minimaal 30 minuten in de koelkast gezet)
4 eetlepels ijswater (doe wat water met 2 ijsblokjes in een kommetje

http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-appeltaart/
  maandag 4 april 2016 @ 13:51:17 #73
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_161167738
kokosolie kan soms een goede vervanger zijn voor boter omdat het zich hetzelfde gedraagt (plus margarine is goor), maar dan smaakt het wel naar kokos, zeker als je koudgeperste kokosolie gebruikt. Als je die kokossmaak niet blieft, gebruik dan de goedkope, dat smaakt bijna nergens naar.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 4 april 2016 @ 16:47:26 #74
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_161171242
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.
pi_161379817
hallo!

twee van mijn vrienden gaan trouwen ( O+ !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieën, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).

hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.

we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben :)

note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')