Volgens mij op de website en in de winkel van de vegetarische slager zelf, of anders kan je vivera kipstuckjes kopen, die zijn wat goedkoper.quote:Op dinsdag 28 februari 2017 12:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het gaat me niet om de eiwitten, eieren zijn gewoon een hele goede emulgator.
Weet iemand waar je in bulk een vergelijkbare variant van de 'kipstukken' van de vegetarische slager kan krijgen? Ik vind het niet slecht smaken en zou het graag meer gebruiken maar de prijs staat me toch tegen, zelfs als je de grootste verpakking van 1,75 kilo koopt kost het nog ¤17 de kilo...
Welkomquote:Op woensdag 1 maart 2017 21:20 schreef LPFAN het volgende:
Ik lees even mee hier Ben (nog) niet volledig vegetariėr maar ik eet nu wel vaker vegetarisch dan ik vlees eet.
Ook heb ik een medisch dieet waardoor ik veel dingen niet meer mag eten door een verlaagd immuunsysteem, en is daardoor vegetarisch eten ook veel veiliger.
Ben er nog niet over uit of ik echt volledig over ga of gewoon flexitarier blijf maar op het moment vind ik het leuk om dingen uit te proberen.
Vanmiddag tijdens de lunch bijvoorbeeld vega filet americain geprobeerd, ik ben gek op filet americain en is 1 van de dingen die ik absoluut niet meer mag. Vond het erg lijken op de vlees variant. Binnenkort de pate proberen
Dat zijn juist de prijzen van hun sitequote:Op zaterdag 4 maart 2017 08:13 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Volgens mij op de website en in de winkel van de vegetarische slager zelf, of anders kan je vivera kipstuckjes kopen, die zijn wat goedkoper.
Ja dat laatste weet ik maar dat is dan wellicht goedkoper dan DVSquote:Op zaterdag 4 maart 2017 10:13 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat zijn juist de prijzen van hun site
Vivera is ook weer alleen in kleinverpakking te krijgen helaas.
Dat klopt ja. Weet je wat tof zou zijn, een abonnement dat iedere maand een kilo product x bezorgt oidquote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:21 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat laatste weet ik maar dat is dan wellicht goedkoper dan DVS
Gat in de markt?quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:29 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat klopt ja. Weet je wat tof zou zijn, een abonnement dat iedere maand een kilo product x bezorgt oid
Thanks! Heb hem net gekocht voor morgen tijdens de lunch, dus ben benieuwd haha!quote:Op zaterdag 4 maart 2017 08:15 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Welkom
Persoonlijk vind ik de vegetarische pate van Tivall bijna niet van echt te onderscheiden, echt heel goed spul. Dus die raad ik je aan
Verder als je moeite hebt met bepaalde dingen, kom hier gerust vragen. Ik ben nu al heel lang vegetariėr en heb door ziekte ook wel eens problemen gehad, dus ik ben van vrij veel markten thuis.
Tof beetje peper erop vind ik nog lekkerderquote:Op zaterdag 4 maart 2017 13:29 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Thanks! Heb hem net gekocht voor morgen tijdens de lunch, dus ben benieuwd haha!
EDIT: Net geprobeerd, was te nieuwsgierig maar komt idd heel dicht in de buurt!
Bespreek dat met een diėtist , ik kan jouw situatie niet beoordelen vanuit mijn luie stoel en omdat ik de ziekte van Crohn heteb weet ik hoe moeilijk en individueel medisch dieetadvies isquote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:03 schreef LPFAN het volgende:
Hoe komen jullie trouwens aan extra eiwitten?
Ik ben dialyse patiėnt en heb veel eiwitten nodig, ga dinsdag ook even met mijn diėtiste er over hebben, ( want lees online ook allemaal verhalen dat vegetarisch eten niet goed is voor mensen die dialyseren )
Haha oke Ben nu ook wel benieuwd naar die met tuinkruiden!quote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:28 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Tof beetje peper erop vind ik nog lekkerder
Is ook lekkerquote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Haha oke Ben nu ook wel benieuwd naar die met tuinkruiden!
Ja idd denk ik ook wel Filet americian versie heeft ook veel van de vleesversie, bizar dat dat zo dicht bij komtquote:Op zondag 5 maart 2017 08:45 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook lekker
Naturel met peper is mijn favoriet omdat ik altijd al van peperpate hield, maar ik vind het vooral bijzonder hoe ''echt'' het lijkt. Volgens mij kan je mensen hier wel mee foppen
Ik werk als vrijwilliger voor een veganistische organisatie en wij raden meestal de boeken "de vegarevolutie " van Pablo Moleman en Lisa Steltenpool aan omdat het veel basisinformatie bevat over veganisme en goede recepten voor beginners ( Lisa is een vegan diėtiste) .quote:Op dinsdag 7 maart 2017 08:03 schreef Serinde het volgende:
Ik ga de laatste topics uit deze reeks deze week doorlezen. Ik eet steeds minder vlees en overweeg een maand vegan te gaan eten om te kijken wat dat voor mijn lichaam (en geest) doet.
Hebben jullie een tip voor een goed boek voor een vegan beginner? Recepten zijn leuk maar een boek met alleen theorie, achtergrond etc is ook welkom,
Dankjewel Ik had een collega gevraagd en zij kwam ook met Lisa Steltenpool. Ik ga vanmiddag dus maar in de boekwinkel kijken of ze haar boeken hebben.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 08:38 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik werk als vrijwilliger voor een veganistische organisatie en wij raden meestal de boeken "de vegarevolutie " van Pablo Moleman en Lisa Steltenpool aan omdat het veel basisinformatie bevat over veganisme en goede recepten voor beginners ( Lisa is een vegan diėtiste) .
Daarnaast is haar recente boek " kickstart " ook een goede als je vegan wil gaan voor je gezondheid.
Ik ben echt benieuwdquote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Oh, supertof!quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Biefstuk gemaakt door unilever.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 16:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Oh, supertof!
Ik ben helemaal fan van dit recept van Ottolenghi :
http://www.ottolenghi.co.(...)ahini-and-cumin-shop
Is vegetarisch, maar ik denk dat je er ook een prima vegan variant van kunt maken door ipv in boter in bijvoorbeeld kokosolie te bakken, en geen eitjes te gebruiken. (Eitjes erbij zijn wel erg lekker, maar is niet per se noodzakelijk).
Oh en naanbrood erbij! (maar ik heb alleen nog geen versie kunnen vinden met geen of anders tenminste biologische melk als ingrediėnt )
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )quote:Op woensdag 8 maart 2017 19:58 schreef Erasmo het volgende:
Wat, geen recept? Beetje Ekoplaza oid heeft toch ook wel naan? Het is trouwens niet zo moeilijk om zelf te maken btw.
Oh dat klinkt inderdaad niet moeilijk, ga ik eens proberen! Dankjewel!quote:Op woensdag 8 maart 2017 21:28 schreef Farenji het volgende:
[..]
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.
Ik vind het ook echt een eng ideequote:Op woensdag 8 maart 2017 21:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Biefstuk gemaakt door unilever.
Geef mijn portie maar aan fikkie, ik houd het wel bij gewoon groente en ander echt eten.
Waarom?quote:Op donderdag 9 maart 2017 13:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik vind het ook echt een eng idee
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.quote:Op donderdag 9 maart 2017 12:54 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:00 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Waarom?
Als dit nou mensen over de streep trekt die 'echt niet zonder vlees kunnen/willen', het teveel gedoe vinden om allerlei vega-recepten te gaan uitproberen maar ook wel begrijpen dat het milieu en dierenwelzijn en de volksgezondheid momenteel naar de knoppen gaan, wat is er dan mis mee? Unilever zal ervast bakken geld aan verdienen, en er zal ook wel een E-nummertje hier en daar inzitten (maar die zitten er ook in bananen..), maar ik zeg; kom maar op. Eindelijk geen gezeik meer met het kerstdiner, want ik serveer dan biefstuk wat de halve familie ongeveer als eis heeft- maar tegelijkertijd ook geen dood dier meer op de borden.
Deze? Remon Afro Asaian Marketquote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ik sla de tip even op! Kom niet al te vaak in Rotterdam, maar wie weet!quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ja die vega-stukjes zijn vaak behoorlijk aan de prijs, in elk geval in vergelijking met (plof)vlees ja. Dat is wel eens jammer. Ook veel andere gezonde alternatieven zijn soms behoorlijk wat duurder.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.
Ik ben dialyse patiėnt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.quote:
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiėnt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Dat is vervelend... er zijn zoveel eiwitrijke snacks ... misschien willen ze best eens met je meedenken? Nee heb je en ja kun je krijgen.quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiėnt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 08:53 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)
Ik vond die rookworst van Valess op zich wel te hachelen. Weliswaar ondergedompeld in (vega)jus, boerenkool en een klodder mosterd . Maar ze halen het inderdaad niet bij de echte rookworsten, helaas. De saussijzenbroodjes van Valess zijn trouwens wel best goed! In vergelijking met een supermarktsaussijzenbroodje proef je bar weinig verschil! (Ik vind het alleen een nadeel dat Campina de fabrikant is).
En heb je de MC2burger van de Vegetarische Slager wel eens geprobeerd? Daar kun je echt lekkere broodjes hamburger mee maken
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:41 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.
Dus overleggen heeft geen zin.
Dan blijf ik hier gewoon nog vlees eten en thuis vega. Hopelijk word ik dit jaar nog opgeroepen en dan hoef ik niet meer te dialyseren.
Bedankt voor de tip! Ga die binnenkort eens uitproberen.
Ik hoop het ook!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:46 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!
Nee, ik heb een fornuis en een oven, dat vind ik wel genoeg apparaten, en daar kan ik echt alles mee. En kant en klare vleesvervangers eet ik alleen in ernstige gevallen van inspiratieloosheid of luiheid, en dan gooi ik ze gewoon in de koekepan.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:19 schreef Erasmo het volgende:
Zijn er meer mensen die een airfryer gebruiken? Vind het echt een ideaal ding voor vleesvervangers uit de supermarkt.
Wat heb je ipv de kip gebruikt?quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:25 schreef Ferry_76 het volgende:
Gnocchi di patate met kip en verse spinazie:
http://www.culy.nl/recept(...)p-en-verse-spinazie/
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.quote:
Vaak in de aanbieding voor maar ¤2 per pak. Laatst trouwens die mc2 burger geprobeerd, die is echt moeilijk lekker.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 21:49 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.
En lekkerder vind ikquote:Op dinsdag 11 juli 2017 21:49 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.
Ja idd! Wil binnenkort ook eens die van de Aldi proberen, die in de diepvries.quote:
De nieuwe burger van Valess is qua smaak en structuur op zich wel goed, maar veel te zout.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vaak in de aanbieding voor maar ¤2 per pak. Laatst trouwens die mc2 burger geprobeerd, die is echt moeilijk lekker.
Lekker !quote:Op dinsdag 7 november 2017 19:20 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Veganistische pompoen-kaneeltaart .
verkopen ze dat bij alle jumbo's?quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:04 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb vandaag Gardein Mandarin chick'n gekocht bij Jumbo Vathorst in Amersfoort, en ook Tofurky hickory smoked ham slices.
Ben erg benieuwd naar die producten, lees er al jaren lyrische verhalen over op Amerikaanse vegan websites.
En nu zijn ze dus gewoon bij mij om de hoek te koop
Ook wel echt goede flakey crust terwijl er alleen olie in zit.quote:
Heb je een recept?quote:Op dinsdag 7 november 2017 19:20 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Veganistische pompoen-kaneeltaart .
Wat broodbeleg betreft: Aldi Denemarken heeft lekker bio&vegan broodsmeersel op basis van zonnebloempitten. Ik heb nu chili&paprika en tuinkruiden&knoflook geprobeerd en het bevalt me wel. Romig, fris en kruidig. Geen idee of ze het in Nederland ook hebben, zodra ik terug ben ga ik kijkenquote:Op woensdag 8 november 2017 00:36 schreef zeer het volgende:
[..]
verkopen ze dat bij alle jumbo's?
die slices lijken me altijd super goor tbh, eet liever tartex e.d. op m'n brood, hoewel die soya kruidenkaas spread ook wel goed te doen is als afwisseling
Nederland heeft die ook jaquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:06 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Wat broodbeleg betreft: Aldi Denemarken heeft lekker bio&vegan broodsmeersel op basis van zonnebloempitten. Ik heb nu chili&paprika en tuinkruiden&knoflook geprobeerd en het bevalt me wel. Romig, fris en kruidig. Geen idee of ze het in Nederland ook hebben, zodra ik terug ben ga ik kijken
Dat is nog eens goed nieuwsquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:13 schreef zeer het volgende:
[..]
Nederland heeft die ook ja
Echt tof dat die nog bestaan, Tartex die ipv gist op palmvet over ging
Ziet er ook top uit!quote:Op zaterdag 11 november 2017 12:11 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Nacho's met linzen, guac, salsa, bonendip en "kaas"saus obv aardappel, wortel en edelgist.
lijkt me wel nice met 85% amandelenquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:06 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ziet er ook top uit!
Ik heb vandaag SimplyV vegan roomkaas gekocht, ben benieuwd.
Ja notenkaasjes zijn meestal erg lekkerquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:08 schreef zeer het volgende:
[..]
lijkt me wel nice met 85% amandelen
heb je wel eens zo'n brie of camambert gekocht/gemaakt op basis van noten?quote:Op zaterdag 11 november 2017 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja notenkaasjes zijn meestal erg lekker
Beter dan op sojabasis.
Ziet er erg goed uitquote:Op zaterdag 11 november 2017 12:11 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Nacho's met linzen, guac, salsa, bonendip en "kaas"saus obv aardappel, wortel en edelgist.
Is deze. Vind hem zelf erg lekker maar hangt ook wel af van de aardappels die je gebruikt denk ik, soms valt het wat tegen.....quote:Op zaterdag 11 november 2017 19:41 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit
Hoe is de kaassaus? Ik denk dat ik zodra ik weer in de buurt van m'n staafmixer ben eens zoiets ga proberen te maken, dat moet wel lukken met een staafmixer toch?
Alle vegans waar ik recepten van lees hebben allemaal van die superluxe blenders en keukenmachines
Dankje, dat scheelt. Ik had niet echt plannen voor cashew cream dus dat doe ik dan wel mooi pas als ik een keukenmachine heb ooitquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:45 schreef zeer het volgende:
[..]
Is deze. Vind hem zelf erg lekker maar hangt ook wel af van de aardappels die je gebruikt denk ik, soms valt het wat tegen.....
Kan makkelijk met staafmixer. Enige wat echt lastig wordt zonder is cashew crew en dat soort shit, maar ook dat kan als je ze lang laat weken en je je verwachtingen bijstelt.
weet niet precies welke je moeten nemen tbh valt me gewoon op dat je soms andere structuur krijgt en arrow root zetmeel lijkt me altijd hetzelfde dus denk dat het aan de aardappel ligtquote:Op zaterdag 11 november 2017 20:06 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Dankje, dat scheelt. Ik had niet echt plannen voor cashew cream dus dat doe ik dan wel mooi pas als ik een keukenmachine heb ooit
Bedankt ook voor de aardappel-tip. Goede aardappels kiezen is sowieso wel slim lijkt me
De brieh'ze van Charlies all is fair jaquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:18 schreef zeer het volgende:
[..]
heb je wel eens zo'n brie of camambert gekocht/gemaakt op basis van noten?
Is dat lekker?quote:Op zaterdag 11 november 2017 21:14 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De brieh'ze van Charlies all is fair ja
Die is van cashewnoten
Ik zou zowel de melk als de slagroom vervangen door (ongezoete) sojamelk.quote:Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Waarom sojamelk? Wie vindt dat lekker?quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik heb niet echt ervaring met sojaroom, alleen met soja opkloproom en dat is raar spul, mierzoet en echt alleen om opgeklopt in dingen te doen. Er zal vast ook wel "gewone" sojaroom zijn maar ik weet niet hoe die zich gedraagt.quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatiefquote:Op zondag 12 november 2017 10:35 schreef zeer het volgende:
[..]
Is dat lekker?
Zag laatst dit:
Ben wel erg benieuwd geraakt daardoor.
Heb wel eens gefermenteerde notenkaas gegeten bij Vegan Gourmet in Parijs en dat was iig super lekker .
Sojaroom smaakt net als gewone room, de tijd dat soja echt anders smaakte is een jaar of tien geleden ( minstens ). Dus dat voegt zeker wat toe als je romig wil.quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik zou zelf amandel rijstmelk gebruiken, namelijk deze:quote:Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Oh, dan ga ik daar eens wat van bestellen, ben benieuwd.quote:Op maandag 13 november 2017 22:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatief
Lekkerquote:Op dinsdag 14 november 2017 10:29 schreef Hupje het volgende:
Dank voor de tips! Als ik genoeg tijd heb ga ik er gewoon een paar maken, met verschillende ingrediėnten
quote:Op zaterdag 18 november 2017 18:53 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst, broccoli, radijs en crispy tofu uit de oven met een scherpe zoet zure laos saus.
gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?quote:Op zaterdag 18 november 2017 23:03 schreef Erasmo het volgende:
Tofu is echt super lekker uit de airfryer/frituur.
In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.quote:Op dinsdag 28 november 2017 22:59 schreef zeer het volgende:
[..]
gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?
Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?quote:Op zondag 3 december 2017 20:15 schreef Bleie het volgende:
Ik val even binnen. Had vandaag voor het eerst tempeh gemaakt, maar was niet heel gelukkig met hoe het was geworden. Had kant-en-klare marinade gebruikt en toen gebakken, maar was niet echt krokant geworden. Iemand tips, of een recept?
Ik heb het buitenshuis een aantal keer gegeten, en vond het toen heerlijk. Plakken waren denk ik 2-3 mm.quote:Op zondag 3 december 2017 21:52 schreef Erasmo het volgende:
[..]
In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.
[..]
Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?
De enige manier om tempeh echt knapperig te krijgen is frituren ben ik bang. Of airfryer maar daar heb ik geen ervaring mee. Vind dat tempeh in de oven ook meer uitdroogt dan krokant wordt.quote:Op maandag 4 december 2017 05:35 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb het buitenshuis een aantal keer gegeten, en vond het toen heerlijk. Plakken waren denk ik 2-3 mm.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |