abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_159674933
registreer om deze reclame te verbergen
verkeerde quote :')
pi_159674939
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel :P
Dat bedacht ik me ook toen ik dat las :D
pi_159679540
quote:
14s.gif Op donderdag 4 februari 2016 20:09 schreef FANN het volgende:

[..]

ziet er lekker uit :o
Was het ook :9
quote:
Ik had een patatje met pindasaus, telt dat ook? :P

[ afbeelding ]
Het is friet FANN ;) en satésaus :p
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159680040
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:42 schreef roos85 het volgende:



[..]

Het is friet FANN ;) en satésaus :p
Mag ook Roos :P het was in elk geval lekker :+
pi_159703061
Mijn eega liet mij zojuist de blind test doen met saucijzenbroodjes, hij snapte niet dat
ik die van DVS niet lekker vond :D

Dus tussen deze en deze....

2301-de-vegetarische-slager-roomboter-saucijzenbroodjes.jpg

Bij deze zei ik meteen, oh neeeeeeee niet lekker.....

en deze heb ik helemaal opgevroten :+

packshot_18.jpg
pi_159730563
Vandaag samboosa's gemaakt :)

-20 wonton wrappers
-125g geitenkaas
-10 middelgrote dadels
-Handje geroosterde pijnboompitten
-Handje gehakte verse munt
-2 el honing
-Scheutje limoensap

Halveer de dadels en verwijder de pit; snijd in reepjes. Meng met geitenkaas; honing; munt; limoen en pijnboompitten in een kom.

Schep een theelepel vulling op iedere wonton wrap. Maak de randjes nat met water of olie en vouw er pakketjes van.

Bak 20 minuten op 200 c hetelucht. Geniet van de geur in je keuken en eet ze op met een lekker kopje thee :9

2nsyo95.jpg
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159756490
registreer om deze reclame te verbergen
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
pi_159757913
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
pi_159757947
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
pi_159757958
Ik ga de pittige boerenkool met paprika, ui en rode peper van de Lidl eens proberen.
pi_159758147
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:

[..]

Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
pi_159758184
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
denk ik wel :Y
  maandag 8 februari 2016 @ 17:52:09 #63
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159759307
Je hebt echt zo extreem veel (lekker) vegetarisch/vegan eten
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
  maandag 8 februari 2016 @ 18:54:42 #64
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159760569
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.
Stokbrood met gebakken tofu en julienne wortel, komkommer en dan maggi & sambal.

oké... eigenlijk is het best anders xD
pi_159839417
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Ik heb het gemaakt, maar wél met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,
staat wel niet in het recept, maar dat maakt niet uit....

Ik denk dat ik volgende keer ook gebakken Peper bij doe :Y
Dan bedoel ik deze... niet die kleintjes....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
15p1y4l.jpg

Was lekker :+
pi_160347261
Ik heb net een Pita broodje gegeten met zo'n ding erin :P

AHI_434d50313539323430_1_200x200_JPG.JPG
http://www.ah.nl/producte(...)-vega-burger-de-luxe

plus stukjes Ui en véél tomaat en tzatziki, was érg lekker :Y
pi_160348920
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_160360774
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mij :+
  maandag 4 april 2016 @ 08:39:03 #69
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161162852
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
pi_161165480
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
  maandag 4 april 2016 @ 11:52:33 #71
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161165508
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
pi_161165526
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....

Wat heb je nodig?
deeg:
190 gram bloem (ik gebruikte speltbloem)
1 eetlepel suiker (hier kan ook kokossuiker worden gebruikt)
snufje zout
8 eetlepels kokosolie, hard (en minimaal 30 minuten in de koelkast gezet)
4 eetlepels ijswater (doe wat water met 2 ijsblokjes in een kommetje

http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-appeltaart/
  maandag 4 april 2016 @ 13:51:17 #73
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_161167738
kokosolie kan soms een goede vervanger zijn voor boter omdat het zich hetzelfde gedraagt (plus margarine is goor), maar dan smaakt het wel naar kokos, zeker als je koudgeperste kokosolie gebruikt. Als je die kokossmaak niet blieft, gebruik dan de goedkope, dat smaakt bijna nergens naar.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 4 april 2016 @ 16:47:26 #74
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_161171242
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.
pi_161379817
hallo!

twee van mijn vrienden gaan trouwen ( O+ !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieën, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).

hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.

we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben :)

note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
  zondag 8 mei 2016 @ 12:13:14 #76
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_162005304
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 19:16 schreef NoralyZ het volgende:
hallo!

twee van mijn vrienden gaan trouwen ( O+ !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieën, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).

hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.

we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben :)

note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
niet mediterraan, maar vegetarische sushi een idee? Super feestelijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 11 mei 2016 @ 16:56:52 #77
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_162093396
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_162093634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.

Mijn vriend is vegetariër, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariër, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariër, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
And the druids turn to stone...
  woensdag 11 mei 2016 @ 17:24:38 #79
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_162094026
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:07 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.

Mijn vriend is vegetariër, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariër, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariër, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen :X
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_162095544
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
Dat ligt eraan; je kan je principes natuurlijk overboord zetten.

Vriend en ik zijn juist strenger geworden sinds we bij elkaar zijn; stimuleert nogal om vast te houden aan je keuzes :)

Hoe langer je geen vlees eet; hoe minder je er behoefte aan hebt :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_162097576
quote:
99s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:24 schreef Woods het volgende:

[..]

Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen :X
pi_162402491
Zelf Pesto maken

verse basilicum, fijngehakt
olijfolie
paranoten
geraspte parmezaanse kaas
knoflook
beetje zout

Alles in zo'n keukenmachientje fijnmalen en klaar.

Lekker voor bij Pasta natuurlijk, maar als je een broodje kaas, tomaat ui maakt is het ook lekker om een flinke lik Pesto over je kaas uit te smeren.
pi_162455548
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-
pi_162456073
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers ;)
Mon 'en!
pi_162459673
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:41 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers ;)
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
pi_162460056
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.

Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker. ;)
pi_162460417
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Tsja als je het vegetarier zijn gewoon zat bent kan je dat ook zeggen natuurlijk ;)

Anders zijn er nog zat andere merken en producten en je kan ook vega zijn zonder vleesvervangers..
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  dinsdag 24 mei 2016 @ 13:37:01 #88
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_162460733
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 13:10 schreef Farenji het volgende:

[..]

Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.

Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker. ;)
Dat, flikker wat kikkererwten ofzo in een blender met wat kruiden enzo en je kan prima burgers vormen.
pi_162461620
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Deze zijn zonder sesam, of ze lekker zijn weet ik niet hoor, nooit geprobeerd eigenlijk,

https://www.devegetarisch(...)atie-over/kipnuggets

Deze eet ik wel eens, die vind ik héél lekker én zonder sesam

http://www.goodbite.nl/vegetarisch-product/braadworstjes/
pi_162462084
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
pi_162465464
quote:
11s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 14:26 schreef isax het volgende:

[..]

Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

AHI_434d50303430333038_4_LowRes_JPG.JPG

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
pi_162465716
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
maar aan die is niets verranderd?
174fa359f3d0816122d0e9f9c496dedc754401fa.jpg
alleen de verpakking heeft een make over gehad.

ik heb ook veel allergieën. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
pi_162465772
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Het lijkt me inderdaad lastig met zo'n allergie. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ik heb voor mezelf al de stelregel dat ik in sommige situaties mag afwijken van mijn vega-dieet, bijvoorbeeld op vakantie als ik niet zelf kan koken, en ik genoeg heb van de standaard beperkte vega-opties. Dat is al een paar keer gebeurd, dat ik dan toch iets met vis of schelpdieren eet. Laatst had ik enorme honger na een hardloopwedstrijd en de enige optie was een kroket. Man wat smaakte die lekker. Uiteindelijk moet je dieet je niet ongelukkig maken en principes zijn er om af en toe te breken als dat nodig is.
pi_162466577
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:31 schreef isax het volgende:

[..]

maar aan die is niets verranderd?
[ afbeelding ]
alleen de verpakking heeft een make over gehad.

ik heb ook veel allergieën. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.

Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd :)
pi_162466844
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:56 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.

Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd :)
wat een naai streek dan.
pi_162467134
quote:
13s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 17:07 schreef isax het volgende:

[..]

wat een naai streek dan.
Dus ook voor jouw allergie mag je alle doosjes waarschijnlijk weer gaan lezen :*
pi_162467423
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
ah... wat balen, ja volgens mij had jij ooit wel eens een foto gepost van die uitslag, dat is niet fijn....
zacht uitgedrukt....

Ik kan me voorstellen dat je het dan niet vol kan houden, in elk geval beterschap, hopelijk verdwijnt de uitslag een beetje snel!
pi_162488813
Ik kreeg deze toegestuurd van mijn Veganistische neef... :{

pi_164447691
Heb vanavond bietenburgers gemaakt. Simpel en superlekker.

Schil twee of drie verse bieten en rasp ze of gooi ze door de keukenmachine. Voeg er een flinke kop havermout, een berg verkruimelde feta, een paar eieren, wat olijfolie en peper aan toe en meng en kneed het. Laat het min een half uurtje staan. Maak er burgers van, leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 30 minuten op 180 graden. Naast de frieten en avocado die je op de foto ziet had ik er een saus van yoghurt, mayo, bieslook en een teentje knoflook bij gemaakt. Het is ook erg lekker op (getoast) zuurdesembrood.

KkyDeNt.jpg

De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
pi_164447784
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 00:32 schreef Farenji het volgende:
De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
:D
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')