Hoi, Ik ben Fann en ik eet wel eens Katje Haringdrop, eigenlijk lust ik geen haring,quote:Op maandag 22 augustus 2016 18:19 schreef PandaDrop het volgende:
Hoi, ik ben PandaDrop en ik ben vegetariër. En ik word er mee gepest (ik ben een man trouwens).
Ik eet vaak oderstaande combinaties
's ochtends
-brood
-cornflakes
-jam
's middags
-brood
-kaas
-sandwichspread
-tapenade
's avonds
-aardappelen
-witlof (hier gooi ik vaak ook beschuit op)
-stukje nepvlees
of
-rijst
-spinazie met knoflook.
-wat roergebakken groente (tomaat, prei of aubergines), hier gooi ik altijd sojasaus op.
Spruitjes blijf ik goor vinden.
's nachts.
-Chips
- dubbelfris
En nog heb ik als vegetarier een bierbuikje.
En ik heb twijfels bij bier, sinaasappelsap en kaas. Want visolie en stremsel.
Ik maakte n grapje eigenlijk eet ik bijna nooit drop en Haring drop heb ik nog nooit gegeten,quote:Op woensdag 24 augustus 2016 11:02 schreef PandaDrop het volgende:
[..]
Hoi, als daar maar geen gelatine inzit.
Deze vandaag gemaakt en hij is inderdaad heerlijk! Zag er niet zo mooi uit als bij jou maar smaakte er niet minder om.quote:Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie
[ afbeelding ]
Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft maar hij vind hem ook erg lekker.
Leuk om te horen en lekker belangrijk haha als het maar smaakt!quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:10 schreef erik_77 het volgende:
[..]
Deze vandaag gemaakt en hij is inderdaad heerlijk! Zag er niet zo mooi uit als bij jou maar smaakte er niet minder om.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als Lien meesleest...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip héquote:Op zaterdag 17 september 2016 23:10 schreef FANN het volgende:
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...
1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "quote:Op zondag 18 september 2016 10:54 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip hé
Ik wist niet dat dat bestondquote:Op zondag 18 september 2016 11:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "
Ben je niet bekend met de vegetarische slager producten?
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaarquote:Op zondag 18 september 2016 11:38 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ik wist niet dat dat bestond
Nee ik ben er niet echt bekend mee.. haha.
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanksquote:Op zondag 18 september 2016 11:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaar
Is erg lekker trouwens en ideaal voor curries vind ik.
Heb je de foto niet gezien?quote:Op zondag 18 september 2016 10:54 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip hé
Ook dat!quote:Op zondag 18 september 2016 11:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "
Ben je niet bekend met de vegetarische slager producten?
is berucht en beroemdquote:Op zondag 18 september 2016 11:38 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ik wist niet dat dat bestond
Nee ik ben er niet echt bekend mee.. haha.
Nee joh, véél langer al een paar jaar, minstens 5 wel denk ik... maar weet ik niet zeker,quote:Op zondag 18 september 2016 11:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaar
Is erg lekker trouwens en ideaal voor curries vind ik.
Zojuist de link voor je neergezet ik hoop dat je het lekker vind, ze noemen het ook welquote:Op zondag 18 september 2016 13:44 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanks
Ja dat mag volgende keer doe ik het ook gewoon met Macaroni en een roomsausjequote:Op zondag 18 september 2016 14:25 schreef Farenji het volgende:
Kant en klare pasta met saus van maggi? Maggik even overgeven?
http://www.ohmyfoodness.n(...)-vegetarische-slagerquote:Op zondag 18 september 2016 13:44 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanks
Ja ik zag het wel maar ik vond het een beetje vreemd... nep kip. Nep vlees kende ik wel maar specifiek nep kip Ik wist gewoon niet wat het precies moest voorstellen hahahaquote:Op zondag 18 september 2016 14:24 schreef FANN het volgende:
[..]
Heb je de foto niet gezien?
[ afbeelding ]
[..]
Ook dat!
Ooooo serieus? Nooit gezien bij de AH . Ik zal er eens naar vragen! Klinkt heel lekkerquote:is berucht en beroemd
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Je kan het o.a. bij AH en bij de Jumbo kopen
Dankjewel! Ik ben sinds twee maanden ongeveer vegetarisch geworden.. weet er (nog) niet zoveel vanaf.. (van vervangers etc. )quote:Zojuist de link voor je neergezet ik hoop dat je het lekker vind, ze noemen het ook wel
eens ''fopkip'' zelfs vleeseters vinden het lekker
Hier zijn nog wat extra recepten voor je met de Vega Kipquote:Op zondag 18 september 2016 14:33 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ja ik zag het wel maar ik vond het een beetje vreemd... nep kip. Nep vlees kende ik wel maar specifiek nep kip Ik wist gewoon niet wat het precies moest voorstellen hahaha
[..]
Ooooo serieus? Nooit gezien bij de AH . Ik zal er eens naar vragen! Klinkt heel lekker
[..]
Dankjewel! Ik ben sinds twee maanden ongeveer vegetarisch geworden.. weet er (nog) niet zoveel vanaf.. (van vervangers etc. )
En je post echt lekkere recepten zag ik al
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!quote:Op zondag 18 september 2016 14:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Hier zijn nog wat extra recepten voor je met de Vega Kip
http://www.mytaste.nl/z/vegetarische-slager-kipstukjes.html
Héél graag gedaan!quote:Op zondag 18 september 2016 14:37 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
[..]
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!
Duizendmaal bedankt!
Hun frikadelbroodjes zijn ook een aanraderquote:Op zondag 18 september 2016 14:37 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!
Duizendmaal bedankt!
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Brooddeeg maken
Kun je bij het brooddeeg denk je ook spinazie toevoegen en dan bakken? Kun je het trouwens ook in de oven bakken?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
[ afbeelding ]
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
Ziet er overigens heel lekker uit!
goh... ik denk als je Feta met Kaas erin doet dat je een soort van Spanakopita hebtquote:Op zaterdag 1 oktober 2016 16:25 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Kun je bij het brooddeeg denk je ook spinazie toevoegen en dan bakken? Kun je het trouwens ook in de oven bakken?
Ziet er overigens heel lekker uit!
Als jij je beter voelt zéker gewoon lekker zo doorgaanquote:Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Naar aanleiding van het veganisme topic- wie eten hier eigenlijk strikt vegan?
Idee om in de OP een lijstje te maken van vaak meepostende vegans en vegetariers?
Ik weet dat Fann vegetarier is, maar verder zie ik eigenlijk weinig andere mensen regelmatig iets over hun veg* levensstijl posten.
Ik ben zelf sinds een jaar vegetarier, heb een tijd geprobeerd veganistisch te leven maar dat vind ik momenteel vrij lastig omdat ik een ernstige vorm van de ziekte van Crohn heb en daardoor te gemakkelijk tekorten krijg als ik volledig vegan eet (supplementen neemt mijn lichaam namelijk ook niet goed op).
Ik ben uit prinicipe begonnen met vegetarisch eten, ik voel me gewoon niet OK met het doden van dieren om een gevuld bordje te hebben en kan me inmiddels weinig meer voorstellen bij een dieet dat rond vlees gecentreerd is.
Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door
Ja herkenbaar daarom post ik ook hier in onze ''safe haven' en niet in dat topic, is inderdaad nogal vermoeiend hoe dat sfeertje hier werktquote:Op vrijdag 7 oktober 2016 14:00 schreef FANN het volgende:
[..]
Als jij je beter voelt zéker gewoon lekker zo doorgaan
Ik denk dat een heleboel Vengans en Vegetariërs zijn afgehaakt om te posten omdat ze er zo moe
worden zich steeds te moeten verdedigen en uit moeten leggen wáárom ze geen vlees eten.
Zie hier CUL / Veganisme #2 en nog 1001 van dat soort topics.
Dat kan ik ook wel indenken ja.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 20:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dat kan ik ook wel indenken ja.
Even terugkomend op mijn laatste post hier alweer een tijdje geleden, het vegetarisch eten icm voedselallergie, heb ik een tijd geleden toch de voor mij al lastige beslissing moeten nemen om niet meer volledig vegetarisch te eten. Op vakantie heb ik 2x vlees en 2x vis gegeten, en ik had die avonden wel medelijden met mijn vriend, wat voor een gedoe dat gaf in mijn buik was niet normaal .
We eten nog over het algemeen vegetarisch, maar ik eet niet meer strikt vegetarisch. 1-2x in de week eten we vlees of vis, bio of bij een goede slager of visboer. Mijn allergische reacties zijn er bijna niet meer en ik merk dat ik weer meer plezier heb in het sociale aspect van eten (met mensen eten/uit eten gaan); waar ik de laatste tijd toch een heel stuk minder plezier in had.Dat verhaal onder die spoiler is wel balen .... ik kan me ook wel voorstellen dat je dan eenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
beetje wanhopig wordt , maar voor de rest.. of je nou een veganist, vegetariër, pescotariër
of een flexitariër bent, geef het beestje maar en naam als je het leuk vindt om dit topic te volgen voor de recepten of zelf recepten wil posten is toch mooi?
Als die apartheid is helemaal niet nodig
Ik ben blij voor je dat je allergische reacties zo veel minder zijn of zelfs bijna weg
quote:Hoi!
Zoals beloofd heb ik ook het frikandelbroodje van de vegetarische slager voor jullie uitgetest :
en damn, wat is die lekker. Ik zweer echt oprecht : zelfs de meest fanatieke carnivoren onder
jullie gaan dit lekker vinden.
Het frikandelbroodje bestaat uit lekker knapperig bladerdeeg, een smaakvolle currysaus en een
echte vega frikandel en voor 2,25 is ie voor jou. Ik heb deze gehaald bij de Broodzaak op Utrecht Centraal.
Ook voor de diëters die van frikandelbroodjes houden is dit een goede oplossing : dit goddelijke pareltje bevat namelijk 368 calorieën, terwijl een vlezig broodje al gauw tegen de 425 calorieën loopt. (ah frikandelbroodje)
Alleen maar pluspunten dus! Ik ben om, jij ook?
Liefs, Leidse meisjes
Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?quote:Op zaterdag 5 november 2016 11:19 schreef FANN het volgende:
Zodra ik weet waar ik die dingen kan kopen ga ik ze uitproberen
http://leidsemeisjesindek(...)lbroodje-van-de.html
Productreview : frikandelbroodje van de vegetarische slager
[ afbeelding ]
[..]
quote:Op woensdag 30 november 2016 20:52 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?
Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijkquote:Op woensdag 30 november 2016 20:56 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik ben bezig vegan te worden; ik heb inmiddels naast Crohn ook RA ontwikkeld dus wil een dieet dat zo gezond mogelijk is.
Hopelijk gaat dit helpen. Goed voor mij en de dieren
Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.quote:Op donderdag 1 december 2016 14:07 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijk
Begrijp ik...quote:Op donderdag 1 december 2016 14:09 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.
Er is veel bewijs dat veganisme helpt tegen ontstekingen dus dat zou goed zijn voor mij en de dieren
Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.quote:Op donderdag 1 december 2016 14:31 schreef FANN het volgende:
[..]
Begrijp ik...
en het tweede lees ik ook vaak van die ontstekingen, zou misschien voor mij ook wel goed zijn
maar ja...
Ik heb ook altijd groot respect voor de mensen die het wél kunnen hoorquote:Op donderdag 1 december 2016 15:02 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.
Als ik een goed alternatief pizza recept heb post ik het wel
Hoi Ferry, da's wel lief van je om voor je vriendin reepten uit te zoekenquote:Op donderdag 1 december 2016 15:31 schreef Ferry_76 het volgende:
Hoi ik ben Ferry, van huis uit geen vegetarier maar mijn vriendin (Wegens haar gezondheid) wel, dus ik lees hier graag even mee om leuke recepten op te doen.
En een tip van mijn kant: http://www.vivera.com/nl/product/vivera-zigeunerschnitzel
Erg lekkere schnitzels, bijna niet van echt te onderscheiden. Prima smaak en structuur. Smaken beter dan de echte zigeunerschnitzels van de AH.
Waar kan ik die krijgen?quote:Op donderdag 1 december 2016 15:52 schreef FANN het volgende:
mischien een tip voor jou en je vriendin, deze zijn ook érg lekker
[ afbeelding ]
Ik koop ze altijd bij de Jumbo daar zitten er 4 in een pakje, maar ze zijn van Goodbitequote:Op donderdag 1 december 2016 16:00 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Waar kan ik die krijgen?
En als alternatief voor (parmezaanse) kaas gebruiken wij edelgistvlokken.
Met wat sojaroom, uitje en wat mosterd is daar ook een prima kaasachtig sausje van te maken.
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
dus ik denk dat ze ze elders ook wel verkopen, AH enzo...
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
Als ik écht serieus Vegan ga ga ik dat wel proberen dat soort kaassausjes, maar eh...
helemaal zonder kaas zie ik nog niet zo zitten
zet het héle recept eens hier danquote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
jammerquote:Op donderdag 1 december 2016 16:17 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Sorry, dat boek ligt bij mijn vriendin thuis.
Leuke boeken schrijft zij !quote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Halloumi is erg lekker bij stamppot jaquote:Op vrijdag 2 december 2016 13:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!
Geprobeerd en goedgekeurd!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Ik ga met je mee doenquote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee. Wilmersburger smeerbare kruidencreme is erg lekker op brood.
Bonvita witte chocolade niet zo
Binnenkort maar eens het nieuwe veganz assortiment van Ah proberen
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.quote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee.
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachtenquote:Op woensdag 7 december 2016 21:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga met je mee doen
Deze gezien... ik wil toch wel eens weten wat helemaal Vegan uitmaakt bij mijn gezondheidproblemen.
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.quote:Op woensdag 7 december 2016 23:07 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.
Voorlopig heeft het zeker geen nadelen voor mij. Het scheelt wel dat we goede kookboeken gebruiken zodat we vlees op een prima manier vervangen.
....
KIjk, dát zijn goeie berichtenquote:Op donderdag 8 december 2016 05:18 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachten
Qua producten; ik heb hele lekkere vegan mayo ontdekt in het allergie schap van Ah Xl. In twee smaken, normaal en sambal. 1.50 per potje. Zeer goede deal
Zodra we hopelijk komend jaar gaan samenwonen zal ik wel wat vaker vegetarisch eten, al zal ik ook dan wel eens een stukje vlees eten. Ook als ik alleen ben eet ik wel eens een salade of soep zonder vlees, en een keer per week een vleesvervanger.quote:Op donderdag 8 december 2016 07:16 schreef Panthera1984 het volgende:
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.
quote:Quinoa Is The New Big Mac
[…]
David Friedberg, a former Google programmer with a degree in astrophysics, hopes to overcome these challenges with a new vegetarian chain called Eatsa. “We’ve got to do two things: get healthy products down to a price point that McDonald’s and Taco Bell are winning on, and offer products tasty enough to disrupt the meat-focussed fast-food business,” he told me recently. “We think the way to do it is quinoa.”
[…]
Ja is lekker ik heb mijn roomboter vervangen voor dezequote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Zou ik wel doen.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 19:38 schreef FANN het volgende:
Misschien volgende keer kokosmelk toevoegen?
Ga ik doen, ik had het niet in huis ....quote:Op vrijdag 13 januari 2017 20:37 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zou ik wel doen.
Al lijkt het me zo ook lekker
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...quote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingenquote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Ik vind het trouwens reuze meevallen....quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayoquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:06 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik vind het trouwens reuze meevallen....
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=14362&gram=96
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:59 schreef FANN het volgende:
[..]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingen
meer, maar ik moet wel iéts kunnen eten
Remia:quote:Zonnebloemolie, natuurazijn, ei-dooiers, water, geselecteerde kruiden, mosterdzaden, zout
Ik weet wel welke ik koop.quote:water, raapolie, glucose-fructosestroop, azijn, gemodificeerd zetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, aardappeleiwit, aroma, voedingszuur: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: betacaroteen
Ik ben veganist.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
ja preciesquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:35 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben veganist.
Niet op een dieet.
Nee ik eet geen eieren meer, ik heb andere eiwitbronnen.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayo
[..]
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.
Ik heb het even gemist, eet je wel eieren? Dan kan ik tons mayonaise van harte aanraden.
We leggen even de ingrediënten naast elkaar:
Ton:
[..]
Remia:
[..]
Ik weet wel welke ik koop.
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar jaquote:Op dinsdag 17 januari 2017 07:12 schreef Aphrodyte het volgende:
Het onderzoek gisteren heeft inmiddels aangetoond dat ik geen lactose intolerantie heb, maar dat mijn dikke darm voor de 8e keer ontstoken is. Vandaag gaan we overleggen of ik mogelijk een stoma operatie krijg.
Omdat het belangrijk is dat ik geen gewicht verlies en voldoende calcium krijg is me nu door de ziekenhuis dietist met klem aangeraden weer zuivel te eten, dus dat doe ik nu ook maar weer.
Ik had gisteren mijn eerste tosti in tijden na het onderzoek, en die was heerlijk
Wie weet word ik weer vegan als ik eindelijk dat ellendige stuk darm kwijt ben, maar nu even niet.
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekkerquote:Op dinsdag 17 januari 2017 08:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar ja
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?quote:Op dinsdag 17 januari 2017 09:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekker
Als de procedure is afgerond zal ik in ieder geval weer normaal als een ander mens gaan kunnen eten. Maar dat duurt nog wel een tijdje.
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijnquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:14 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?
Ik dacht dat jij ook Vegetariër was geworden voor de dieren en zulks......
Ik hoef niet zo nodig hetzelfde te eten als ''normale'' mensen eigenlijk ik eet
het liefst zo véél mogelijk plantaardig.
ah..........quote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Deze is trouwens én lactoserij en ook nog eens zéér rijk aan calciumquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan etenquote:Op dinsdag 17 januari 2017 11:37 schreef FANN het volgende:
[..]
ah..........
Natuurlijke bronnen van calcium
Het elimineren van zuivelproducten uit je voedingspatroon hoeft echter niet te betekenen dat je een calciumtekort oploopt. Er zijn verschillende natuurlijke voedingsmiddelen die in deze behoefte voldoen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
- Zaden
- Groene bladgroenten
- Amaranth
- Zeegroenten
- Cacao
- Quinoa
- Boekweit
- Bonen
- Radijs
- Groene bonen
- Noten
- Broccoli
- Kool
- Linzen
- Zalm
- Waterkers
- Pijnboompitten
- Boerenkool
- Asperges
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik nietquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan eten
En dan liever zuivel dan zalm
Geeft niet hoorquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik niet
Ik was Groentesoep aan het maken vandaar dat het even duurde....
Ik vind " The post punk kitchen " van Isa Chandra Moskovitz erg goed. Beetje erg alternatief maar wel heel lekker en gezond. Isa is sowieso goed. Haar site heet ook "post punk kitchen " dus Google even als je een idee wil hebben van haar kookstijl.quote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
http://www.devegetarier.nl/webshopquote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |