Biefstuk gemaakt door unilever.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 16:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Oh, supertof!
Ik ben helemaal fan van dit recept van Ottolenghi :
http://www.ottolenghi.co.(...)ahini-and-cumin-shop
Is vegetarisch, maar ik denk dat je er ook een prima vegan variant van kunt maken door ipv in boter in bijvoorbeeld kokosolie te bakken, en geen eitjes te gebruiken. (Eitjes erbij zijn wel erg lekker, maar is niet per se noodzakelijk).
Oh en naanbrood erbij! (maar ik heb alleen nog geen versie kunnen vinden met geen of anders tenminste biologische melk als ingrediënt )
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )quote:Op woensdag 8 maart 2017 19:58 schreef Erasmo het volgende:
Wat, geen recept? Beetje Ekoplaza oid heeft toch ook wel naan? Het is trouwens niet zo moeilijk om zelf te maken btw.
Oh dat klinkt inderdaad niet moeilijk, ga ik eens proberen! Dankjewel!quote:Op woensdag 8 maart 2017 21:28 schreef Farenji het volgende:
[..]
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.
Ik vind het ook echt een eng ideequote:Op woensdag 8 maart 2017 21:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Biefstuk gemaakt door unilever.
Geef mijn portie maar aan fikkie, ik houd het wel bij gewoon groente en ander echt eten.
Waarom?quote:Op donderdag 9 maart 2017 13:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik vind het ook echt een eng idee
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.quote:Op donderdag 9 maart 2017 12:54 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:00 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Waarom?
Als dit nou mensen over de streep trekt die 'echt niet zonder vlees kunnen/willen', het teveel gedoe vinden om allerlei vega-recepten te gaan uitproberen maar ook wel begrijpen dat het milieu en dierenwelzijn en de volksgezondheid momenteel naar de knoppen gaan, wat is er dan mis mee? Unilever zal ervast bakken geld aan verdienen, en er zal ook wel een E-nummertje hier en daar inzitten (maar die zitten er ook in bananen..), maar ik zeg; kom maar op. Eindelijk geen gezeik meer met het kerstdiner, want ik serveer dan biefstuk wat de halve familie ongeveer als eis heeft- maar tegelijkertijd ook geen dood dier meer op de borden.
Deze? Remon Afro Asaian Marketquote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ik sla de tip even op! Kom niet al te vaak in Rotterdam, maar wie weet!quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ja die vega-stukjes zijn vaak behoorlijk aan de prijs, in elk geval in vergelijking met (plof)vlees ja. Dat is wel eens jammer. Ook veel andere gezonde alternatieven zijn soms behoorlijk wat duurder.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.quote:
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Dat is vervelend... er zijn zoveel eiwitrijke snacks ... misschien willen ze best eens met je meedenken? Nee heb je en ja kun je krijgen.quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 08:53 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)
Ik vond die rookworst van Valess op zich wel te hachelen. Weliswaar ondergedompeld in (vega)jus, boerenkool en een klodder mosterd . Maar ze halen het inderdaad niet bij de echte rookworsten, helaas. De saussijzenbroodjes van Valess zijn trouwens wel best goed! In vergelijking met een supermarktsaussijzenbroodje proef je bar weinig verschil! (Ik vind het alleen een nadeel dat Campina de fabrikant is).
En heb je de MC2burger van de Vegetarische Slager wel eens geprobeerd? Daar kun je echt lekkere broodjes hamburger mee maken
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:41 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.
Dus overleggen heeft geen zin.
Dan blijf ik hier gewoon nog vlees eten en thuis vega. Hopelijk word ik dit jaar nog opgeroepen en dan hoef ik niet meer te dialyseren.
Bedankt voor de tip! Ga die binnenkort eens uitproberen.
Ik hoop het ook!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:46 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!
Nee, ik heb een fornuis en een oven, dat vind ik wel genoeg apparaten, en daar kan ik echt alles mee. En kant en klare vleesvervangers eet ik alleen in ernstige gevallen van inspiratieloosheid of luiheid, en dan gooi ik ze gewoon in de koekepan.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:19 schreef Erasmo het volgende:
Zijn er meer mensen die een airfryer gebruiken? Vind het echt een ideaal ding voor vleesvervangers uit de supermarkt.
Wat heb je ipv de kip gebruikt?quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:25 schreef Ferry_76 het volgende:
Gnocchi di patate met kip en verse spinazie:
http://www.culy.nl/recept(...)p-en-verse-spinazie/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |