quote:Op vrijdag 29 januari 2016 10:49 schreef Farenji het volgende:
Okee, dan doe ik de laatste post wel, met een lekker en simpel recept: curry van kouseband en pompoen.
Ingredienten:
- wat plantaardige olie (bijv arachide)
- zwart mosterdzaad
- 1 of 2 uien, gehakt
- stuk gemberwortel, fijn gehakt
- paar knoflooktenen, fijn gehakt
- (naar smaak) rode peper, niet te heet, gehakt
- bosje kouseband, puntjes eraf gesneden en in stukken van 10cm ofzo
- een pompoen, geschild en in stukken van paar cm
- blikje kokosmelk (20cl)
- witte rijst.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan (waar een deksel op kan) en doe er de mosterdzaad in. Als dit zaad gaat knetteren, doe er dan de uien in, en bak die een paar minuten aan op niet te hoog vuur, tot ze heel licht bruin beginnen te worden. Doe er de knoflook, gember en evt de peper bij, even bakken tot de rauwe geur weg is. Daarna de kouseband. Omroeren en even aanbakken. Dan doe je de pompoen erbij, en de kokosmelk. Zachtjes aan de kook brengen, deksel op pan en 15-20 min zacht laten pruttelen. De pompoen is dan zacht; prak een paar stukjes door de saus en roer door. Serveer met witte rijst, evt met wat sojasaus.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken uiquote:
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieksquote:Op zondag 31 januari 2016 09:50 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken ui
quote:Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie
[ afbeelding ]
Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft maar hij vind hem ook erg lekker.
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwensquote:Op zondag 31 januari 2016 13:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieks
Bak je de aardappel eerst? In plakjes ofzo? Want het klinkt wel lekker, behalve dan dat ik
geen Feta lust, maar die Griek wel....
Oké, dank je wel, een beetje variatie kan geen kwaadquote:Op zondag 31 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwens
Ga ik woensdag eens proberen
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keerquote:Op zondag 31 januari 2016 20:02 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt ook al weer goed
Ik heb vanavond voor het eerst deze geprobeerd
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjesquote:Op zondag 31 januari 2016 20:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keer
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberenquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjes
Het leek er wel op, maar toch anders en ook anders gekruid, probeer gewoon 1x die van Good Bite, is moeilijk te zeggen zo Maar ik ben best wel dol op die grillworstjes gewoonquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberen
die strip... jij kan natuurlijk zien dat ik en YT had gepostquote:Op maandag 1 februari 2016 16:23 schreef minilot het volgende:
http://fotostrips.nl/strip/1061 !
En gisteren nog reusachtig lekkere spruitjes gegeten!
Recept (vegan):
http://foodnessgracious.c(...)ed-brussels-sprouts/
Ze zijn idioot goed!quote:Op maandag 1 februari 2016 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
Die DVS stuckjes zijn echt geweldig; kip was het enige wat ik nog wel eens miste maar nu niet meer
Volgende portie maar eens tot shoarma maken
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kochtquote:Op maandag 1 februari 2016 20:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ze zijn idioot goed!
En als heel Nederland het nou eens gaat eten, dan kan de prijs ook een tikkie naar beneden
Dat is ook weer waar... leuk dat je het geprobeerd heb en dat het ook bevaltquote:Op maandag 1 februari 2016 20:28 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kocht
Maar goedkoper is natuurlijk niet erg
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!quote:[b]Op maandag 1 februari 2016 22:19 schreef
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
400 g penne
500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Eventueel scheutje droge witte wijn
1 flesje kookroom
Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
Beschrijving staat in de link...
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kanquote:Op maandag 1 februari 2016 22:46 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!
Nu alleen met soyaroom en broodkruim ipv parmezaan
Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateurquote:Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, óók de flexitariërs
Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariër.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, óók de flexitariërs
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 04:21 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateur
Maar volgens mij "possible and practical " ; en vanwege mijn chronische ziekte het beste voor me
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 08:19 schreef roos85 het volgende:
[..]
Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariër.
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 09:34 schreef douche-eendje het volgende:
Hoi ik ben eend en ik ben vegetariër. Ook allergisch voor sesam dus ik mis tahin en goede hummus. Mn vriend eet wel vlees en vis.
Gisteren hebben we weer wat gemaakt uit het kookboek van dvs. Indonesisch stoofvlees, pittige boontjes en rijst. Mn vriend is ook fan van het boek en de recepten
quote:Op dinsdag 2 februari 2016 10:38 schreef Aphrodyte het volgende:
@Fann;
Ik heb een linkje op mijn profiel toegevoegd naar mijn instagram voor foto's.
Dat geeft misschien ook wat vega inspiratie
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusverquote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:54 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
[..]
Hallo ik ben Fann, ik ben een Vegerariër die weleens zondigt
Maar in elk geval houden we allemaal van lekker eten
[..]
ah....... die kan wel in de volgende OP als je wil?
of al in deze als we het vragen?
Tuurlijk dat kunnen we toch vragen in de FB?quote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver
En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk!
minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver
En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk!
Tof!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 14:37 schreef FANN het volgende:
[..]
minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte!
Met dank aan minilot
Nah... je was wél snelquote:
Ik koop gewoon een bus shlagfix van de plus.. Vegan en smaakt exact hetzelfde als gewone slagroom en is ook in een spuitbus.. Ideaalquote:Op dinsdag 2 februari 2016 17:46 schreef FANN het volgende:
[..]
Nah... je was wél snel
En dan voor de Veganisten slagroom...
Zelf neem ik altijd gewone hoor maar ik heb het wel een keer gemaakt
Geen idee; google even op ''shlagfix'?quote:Op dinsdag 2 februari 2016 18:37 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hm, verkopen ze dat ook ergens anders? Geen Plus in de buurt hier.
Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus.quote:Op dinsdag 2 februari 2016 19:30 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Geen idee; google even op ''shlagfix'?
Goed plan; is echt de moeite waard!quote:Op dinsdag 2 februari 2016 19:46 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus.
wat is wfpb?quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:53 schreef venomsnake het volgende:
Hoi, lekker allemaal heur..
Ofwel tvp.
Ben al jaar of 3 wfpb.
ziet er lekker uitquote:Op donderdag 4 februari 2016 19:41 schreef roos85 het volgende:
Heb vanavond deze portobello's gegeten
http://foodness.nl/recipe(...)ozzarella-en-tomaat/
Whole Food Plant Based.quote:
écht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeldquote:
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommelquote:Op vrijdag 5 februari 2016 10:29 schreef FANN het volgende:
[..]
écht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeld
dát lijkt me érg moeilijk
Dat bedacht ik me ook toen ik dat lasquote:Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel
Dan heb ik wel een lekker recept voor jequote:Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.
Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
quote:Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:
[..]
Dan heb ik wel een lekker recept voor je
Italiaanse Aubergineschotel
4 pers.
2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.
Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.
Lekker met een frisse groene salade!
denk ik welquote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.quote:Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...
je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk
> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.
Very nice.
Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Ik heb het gemaakt, maar wél met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,quote:Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was lekker
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mijquote:Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?
Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.quote:Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....quote:Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.quote:Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,
Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.
Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?
Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.
Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.
Alvast bedankt.
niet mediterraan, maar vegetarische sushi een idee? Super feestelijkquote:Op dinsdag 12 april 2016 19:16 schreef NoralyZ het volgende:
hallo!
twee van mijn vrienden gaan trouwen ( !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieën, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).
hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.
we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben
note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.quote:Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopenquote:Op woensdag 11 mei 2016 17:07 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.
Mijn vriend is vegetariër, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariër, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariër, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
Dat ligt eraan; je kan je principes natuurlijk overboord zetten.quote:Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
quote:Op woensdag 11 mei 2016 17:24 schreef Woods het volgende:
[..]
Ik stop niet vanwege de potentiële gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen
Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgersquote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:41 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Tsja als je het vegetarier zijn gewoon zat bent kan je dat ook zeggen natuurlijkquote:Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Dat, flikker wat kikkererwten ofzo in een blender met wat kruiden enzo en je kan prima burgers vormen.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 13:10 schreef Farenji het volgende:
[..]
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.
Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker.
Deze zijn zonder sesam, of ze lekker zijn weet ik niet hoor, nooit geprobeerd eigenlijk,quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-
Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 14:26 schreef isax het volgende:
[..]
Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
maar aan die is niets verranderd?quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Het lijkt me inderdaad lastig met zo'n allergie. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ik heb voor mezelf al de stelregel dat ik in sommige situaties mag afwijken van mijn vega-dieet, bijvoorbeeld op vakantie als ik niet zelf kan koken, en ik genoeg heb van de standaard beperkte vega-opties. Dat is al een paar keer gebeurd, dat ik dan toch iets met vis of schelpdieren eet. Laatst had ik enorme honger na een hardloopwedstrijd en de enige optie was een kroket. Man wat smaakte die lekker. Uiteindelijk moet je dieet je niet ongelukkig maken en principes zijn er om af en toe te breken als dat nodig is.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:31 schreef isax het volgende:
[..]
maar aan die is niets verranderd?
[ afbeelding ]
alleen de verpakking heeft een make over gehad.
ik heb ook veel allergieën. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
wat een naai streek dan.quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:56 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.
Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd
Dus ook voor jouw allergie mag je alle doosjes waarschijnlijk weer gaan lezenquote:
ah... wat balen, ja volgens mij had jij ooit wel eens een foto gepost van die uitslag, dat is niet fijn....quote:Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.
[ afbeelding ]
Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.
Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
quote:Op vrijdag 12 augustus 2016 00:32 schreef Farenji het volgende:
De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
Hoi, Ik ben Fann en ik eet wel eens Katje Haringdrop, eigenlijk lust ik geen haring,quote:Op maandag 22 augustus 2016 18:19 schreef PandaDrop het volgende:
Hoi, ik ben PandaDrop en ik ben vegetariër. En ik word er mee gepest (ik ben een man trouwens).
Ik eet vaak oderstaande combinaties
's ochtends
-brood
-cornflakes
-jam
's middags
-brood
-kaas
-sandwichspread
-tapenade
's avonds
-aardappelen
-witlof (hier gooi ik vaak ook beschuit op)
-stukje nepvlees
of
-rijst
-spinazie met knoflook.
-wat roergebakken groente (tomaat, prei of aubergines), hier gooi ik altijd sojasaus op.
Spruitjes blijf ik goor vinden.
's nachts.
-Chips
- dubbelfris
En nog heb ik als vegetarier een bierbuikje.
En ik heb twijfels bij bier, sinaasappelsap en kaas. Want visolie en stremsel.
Ik maakte n grapje eigenlijk eet ik bijna nooit drop en Haring drop heb ik nog nooit gegeten,quote:Op woensdag 24 augustus 2016 11:02 schreef PandaDrop het volgende:
[..]
Hoi, als daar maar geen gelatine inzit.
Deze vandaag gemaakt en hij is inderdaad heerlijk! Zag er niet zo mooi uit als bij jou maar smaakte er niet minder om.quote:Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie
[ afbeelding ]
Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft maar hij vind hem ook erg lekker.
Leuk om te horen en lekker belangrijk haha als het maar smaakt!quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:10 schreef erik_77 het volgende:
[..]
Deze vandaag gemaakt en hij is inderdaad heerlijk! Zag er niet zo mooi uit als bij jou maar smaakte er niet minder om.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als Lien meesleest...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken,
daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken.
Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer
15 minuutjes laten koken, af en toe roeren.
Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden
vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu
Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen,
lekker laten smelten en doorheen roeren.
Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij,
schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten....
Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens , volgende keer doe ik het gewoon met
Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip héquote:Op zaterdag 17 september 2016 23:10 schreef FANN het volgende:
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas...
1 Prei
half bakje champignonnetjes
1 pakje plantaardige Kip
stuk stinkkaas
Olijolie
Half litertje water
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "quote:Op zondag 18 september 2016 10:54 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip hé
Ik wist niet dat dat bestondquote:Op zondag 18 september 2016 11:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "
Ben je niet bekend met de vegetarische slager producten?
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaarquote:Op zondag 18 september 2016 11:38 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ik wist niet dat dat bestond
Nee ik ben er niet echt bekend mee.. haha.
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanksquote:Op zondag 18 september 2016 11:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaar
Is erg lekker trouwens en ideaal voor curries vind ik.
Heb je de foto niet gezien?quote:Op zondag 18 september 2016 10:54 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Huh kip dit is toch een vegetarisch topic? Of is het nou plantaardig nep kip hé
Ook dat!quote:Op zondag 18 september 2016 11:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Er staat twee keer duidelijk " plantaardige kip "
Ben je niet bekend met de vegetarische slager producten?
is berucht en beroemdquote:Op zondag 18 september 2016 11:38 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ik wist niet dat dat bestond
Nee ik ben er niet echt bekend mee.. haha.
Nee joh, véél langer al een paar jaar, minstens 5 wel denk ik... maar weet ik niet zeker,quote:Op zondag 18 september 2016 11:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook wel relatief nieuw. Bestaat ongeveer een jaar
Is erg lekker trouwens en ideaal voor curries vind ik.
Zojuist de link voor je neergezet ik hoop dat je het lekker vind, ze noemen het ook welquote:Op zondag 18 september 2016 13:44 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanks
Ja dat mag volgende keer doe ik het ook gewoon met Macaroni en een roomsausjequote:Op zondag 18 september 2016 14:25 schreef Farenji het volgende:
Kant en klare pasta met saus van maggi? Maggik even overgeven?
http://www.ohmyfoodness.n(...)-vegetarische-slagerquote:Op zondag 18 september 2016 13:44 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ooo wauw. Ik ga meer info ervoor zoeken maar thanks
Ja ik zag het wel maar ik vond het een beetje vreemd... nep kip. Nep vlees kende ik wel maar specifiek nep kip Ik wist gewoon niet wat het precies moest voorstellen hahahaquote:Op zondag 18 september 2016 14:24 schreef FANN het volgende:
[..]
Heb je de foto niet gezien?
[ afbeelding ]
[..]
Ook dat!
Ooooo serieus? Nooit gezien bij de AH . Ik zal er eens naar vragen! Klinkt heel lekkerquote:is berucht en beroemd
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Je kan het o.a. bij AH en bij de Jumbo kopen
Dankjewel! Ik ben sinds twee maanden ongeveer vegetarisch geworden.. weet er (nog) niet zoveel vanaf.. (van vervangers etc. )quote:Zojuist de link voor je neergezet ik hoop dat je het lekker vind, ze noemen het ook wel
eens ''fopkip'' zelfs vleeseters vinden het lekker
Hier zijn nog wat extra recepten voor je met de Vega Kipquote:Op zondag 18 september 2016 14:33 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Ja ik zag het wel maar ik vond het een beetje vreemd... nep kip. Nep vlees kende ik wel maar specifiek nep kip Ik wist gewoon niet wat het precies moest voorstellen hahaha
[..]
Ooooo serieus? Nooit gezien bij de AH . Ik zal er eens naar vragen! Klinkt heel lekker
[..]
Dankjewel! Ik ben sinds twee maanden ongeveer vegetarisch geworden.. weet er (nog) niet zoveel vanaf.. (van vervangers etc. )
En je post echt lekkere recepten zag ik al
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!quote:Op zondag 18 september 2016 14:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Hier zijn nog wat extra recepten voor je met de Vega Kip
http://www.mytaste.nl/z/vegetarische-slager-kipstukjes.html
Héél graag gedaan!quote:Op zondag 18 september 2016 14:37 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
[..]
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!
Duizendmaal bedankt!
Hun frikadelbroodjes zijn ook een aanraderquote:Op zondag 18 september 2016 14:37 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Wow dat lijkt allemaal echt net echt vlees Ziet er allemaal ook heerlijk uit!
Duizendmaal bedankt!
quote:Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES
Brooddeeg maken
Kun je bij het brooddeeg denk je ook spinazie toevoegen en dan bakken? Kun je het trouwens ook in de oven bakken?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
[ afbeelding ]
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
Ziet er overigens heel lekker uit!
goh... ik denk als je Feta met Kaas erin doet dat je een soort van Spanakopita hebtquote:Op zaterdag 1 oktober 2016 16:25 schreef -Phineas- het volgende:
[..]
Kun je bij het brooddeeg denk je ook spinazie toevoegen en dan bakken? Kun je het trouwens ook in de oven bakken?
Ziet er overigens heel lekker uit!
Als jij je beter voelt zéker gewoon lekker zo doorgaanquote:Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Naar aanleiding van het veganisme topic- wie eten hier eigenlijk strikt vegan?
Idee om in de OP een lijstje te maken van vaak meepostende vegans en vegetariers?
Ik weet dat Fann vegetarier is, maar verder zie ik eigenlijk weinig andere mensen regelmatig iets over hun veg* levensstijl posten.
Ik ben zelf sinds een jaar vegetarier, heb een tijd geprobeerd veganistisch te leven maar dat vind ik momenteel vrij lastig omdat ik een ernstige vorm van de ziekte van Crohn heb en daardoor te gemakkelijk tekorten krijg als ik volledig vegan eet (supplementen neemt mijn lichaam namelijk ook niet goed op).
Ik ben uit prinicipe begonnen met vegetarisch eten, ik voel me gewoon niet OK met het doden van dieren om een gevuld bordje te hebben en kan me inmiddels weinig meer voorstellen bij een dieet dat rond vlees gecentreerd is.
Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door
Ja herkenbaar daarom post ik ook hier in onze ''safe haven' en niet in dat topic, is inderdaad nogal vermoeiend hoe dat sfeertje hier werktquote:Op vrijdag 7 oktober 2016 14:00 schreef FANN het volgende:
[..]
Als jij je beter voelt zéker gewoon lekker zo doorgaan
Ik denk dat een heleboel Vengans en Vegetariërs zijn afgehaakt om te posten omdat ze er zo moe
worden zich steeds te moeten verdedigen en uit moeten leggen wáárom ze geen vlees eten.
Zie hier CUL / Veganisme #2 en nog 1001 van dat soort topics.
Dat kan ik ook wel indenken ja.quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
Inmiddels wijst ook steeds meer IBD gerelateerd onderzoek uit dat vegetarisch en veganistisch eten gunstig is voor mensen met oa Crohn, dus ik ga voorlopig lekker zo door
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 7 oktober 2016 20:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dat kan ik ook wel indenken ja.
Even terugkomend op mijn laatste post hier alweer een tijdje geleden, het vegetarisch eten icm voedselallergie, heb ik een tijd geleden toch de voor mij al lastige beslissing moeten nemen om niet meer volledig vegetarisch te eten. Op vakantie heb ik 2x vlees en 2x vis gegeten, en ik had die avonden wel medelijden met mijn vriend, wat voor een gedoe dat gaf in mijn buik was niet normaal .
We eten nog over het algemeen vegetarisch, maar ik eet niet meer strikt vegetarisch. 1-2x in de week eten we vlees of vis, bio of bij een goede slager of visboer. Mijn allergische reacties zijn er bijna niet meer en ik merk dat ik weer meer plezier heb in het sociale aspect van eten (met mensen eten/uit eten gaan); waar ik de laatste tijd toch een heel stuk minder plezier in had.Dat verhaal onder die spoiler is wel balen .... ik kan me ook wel voorstellen dat je dan eenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
beetje wanhopig wordt , maar voor de rest.. of je nou een veganist, vegetariër, pescotariër
of een flexitariër bent, geef het beestje maar en naam als je het leuk vindt om dit topic te volgen voor de recepten of zelf recepten wil posten is toch mooi?
Als die apartheid is helemaal niet nodig
Ik ben blij voor je dat je allergische reacties zo veel minder zijn of zelfs bijna weg
quote:Hoi!
Zoals beloofd heb ik ook het frikandelbroodje van de vegetarische slager voor jullie uitgetest :
en damn, wat is die lekker. Ik zweer echt oprecht : zelfs de meest fanatieke carnivoren onder
jullie gaan dit lekker vinden.
Het frikandelbroodje bestaat uit lekker knapperig bladerdeeg, een smaakvolle currysaus en een
echte vega frikandel en voor 2,25 is ie voor jou. Ik heb deze gehaald bij de Broodzaak op Utrecht Centraal.
Ook voor de diëters die van frikandelbroodjes houden is dit een goede oplossing : dit goddelijke pareltje bevat namelijk 368 calorieën, terwijl een vlezig broodje al gauw tegen de 425 calorieën loopt. (ah frikandelbroodje)
Alleen maar pluspunten dus! Ik ben om, jij ook?
Liefs, Leidse meisjes
Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?quote:Op zaterdag 5 november 2016 11:19 schreef FANN het volgende:
Zodra ik weet waar ik die dingen kan kopen ga ik ze uitproberen
http://leidsemeisjesindek(...)lbroodje-van-de.html
Productreview : frikandelbroodje van de vegetarische slager
[ afbeelding ]
[..]
quote:Op woensdag 30 november 2016 20:52 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hebben de grotere AH's ze niet in de vriezer?
Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijkquote:Op woensdag 30 november 2016 20:56 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik ben bezig vegan te worden; ik heb inmiddels naast Crohn ook RA ontwikkeld dus wil een dieet dat zo gezond mogelijk is.
Hopelijk gaat dit helpen. Goed voor mij en de dieren
Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.quote:Op donderdag 1 december 2016 14:07 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetje.... helemaal Vegan in best moeilijk
Begrijp ik...quote:Op donderdag 1 december 2016 14:09 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik weet het :-/ maar Crohn en RA is dat ook.
Er is veel bewijs dat veganisme helpt tegen ontstekingen dus dat zou goed zijn voor mij en de dieren
Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.quote:Op donderdag 1 december 2016 14:31 schreef FANN het volgende:
[..]
Begrijp ik...
en het tweede lees ik ook vaak van die ontstekingen, zou misschien voor mij ook wel goed zijn
maar ja...
Ik heb ook altijd groot respect voor de mensen die het wél kunnen hoorquote:Op donderdag 1 december 2016 15:02 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja ik ben met je eens dat het niet meevalt. Vooral kaas is lastig voor me.
Als ik een goed alternatief pizza recept heb post ik het wel
Hoi Ferry, da's wel lief van je om voor je vriendin reepten uit te zoekenquote:Op donderdag 1 december 2016 15:31 schreef Ferry_76 het volgende:
Hoi ik ben Ferry, van huis uit geen vegetarier maar mijn vriendin (Wegens haar gezondheid) wel, dus ik lees hier graag even mee om leuke recepten op te doen.
En een tip van mijn kant: http://www.vivera.com/nl/product/vivera-zigeunerschnitzel
Erg lekkere schnitzels, bijna niet van echt te onderscheiden. Prima smaak en structuur. Smaken beter dan de echte zigeunerschnitzels van de AH.
Waar kan ik die krijgen?quote:Op donderdag 1 december 2016 15:52 schreef FANN het volgende:
mischien een tip voor jou en je vriendin, deze zijn ook érg lekker
[ afbeelding ]
Ik koop ze altijd bij de Jumbo daar zitten er 4 in een pakje, maar ze zijn van Goodbitequote:Op donderdag 1 december 2016 16:00 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Waar kan ik die krijgen?
En als alternatief voor (parmezaanse) kaas gebruiken wij edelgistvlokken.
Met wat sojaroom, uitje en wat mosterd is daar ook een prima kaasachtig sausje van te maken.
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
dus ik denk dat ze ze elders ook wel verkopen, AH enzo...
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
Als ik écht serieus Vegan ga ga ik dat wel proberen dat soort kaassausjes, maar eh...
helemaal zonder kaas zie ik nog niet zo zitten
zet het héle recept eens hier danquote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
jammerquote:Op donderdag 1 december 2016 16:17 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Sorry, dat boek ligt bij mijn vriendin thuis.
Leuke boeken schrijft zij !quote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Halloumi is erg lekker bij stamppot jaquote:Op vrijdag 2 december 2016 13:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!
Geprobeerd en goedgekeurd!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Ik ga met je mee doenquote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee. Wilmersburger smeerbare kruidencreme is erg lekker op brood.
Bonvita witte chocolade niet zo
Binnenkort maar eens het nieuwe veganz assortiment van Ah proberen
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.quote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee.
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachtenquote:Op woensdag 7 december 2016 21:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga met je mee doen
Deze gezien... ik wil toch wel eens weten wat helemaal Vegan uitmaakt bij mijn gezondheidproblemen.
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.quote:Op woensdag 7 december 2016 23:07 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.
Voorlopig heeft het zeker geen nadelen voor mij. Het scheelt wel dat we goede kookboeken gebruiken zodat we vlees op een prima manier vervangen.
....
KIjk, dát zijn goeie berichtenquote:Op donderdag 8 december 2016 05:18 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachten
Qua producten; ik heb hele lekkere vegan mayo ontdekt in het allergie schap van Ah Xl. In twee smaken, normaal en sambal. 1.50 per potje. Zeer goede deal
Zodra we hopelijk komend jaar gaan samenwonen zal ik wel wat vaker vegetarisch eten, al zal ik ook dan wel eens een stukje vlees eten. Ook als ik alleen ben eet ik wel eens een salade of soep zonder vlees, en een keer per week een vleesvervanger.quote:Op donderdag 8 december 2016 07:16 schreef Panthera1984 het volgende:
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.
quote:Quinoa Is The New Big Mac
[…]
David Friedberg, a former Google programmer with a degree in astrophysics, hopes to overcome these challenges with a new vegetarian chain called Eatsa. “We’ve got to do two things: get healthy products down to a price point that McDonald’s and Taco Bell are winning on, and offer products tasty enough to disrupt the meat-focussed fast-food business,” he told me recently. “We think the way to do it is quinoa.”
[…]
Ja is lekker ik heb mijn roomboter vervangen voor dezequote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Zou ik wel doen.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 19:38 schreef FANN het volgende:
Misschien volgende keer kokosmelk toevoegen?
Ga ik doen, ik had het niet in huis ....quote:Op vrijdag 13 januari 2017 20:37 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zou ik wel doen.
Al lijkt het me zo ook lekker
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...quote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingenquote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Ik vind het trouwens reuze meevallen....quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayoquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:06 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik vind het trouwens reuze meevallen....
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=14362&gram=96
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:59 schreef FANN het volgende:
[..]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingen
meer, maar ik moet wel iéts kunnen eten
Remia:quote:Zonnebloemolie, natuurazijn, ei-dooiers, water, geselecteerde kruiden, mosterdzaden, zout
Ik weet wel welke ik koop.quote:water, raapolie, glucose-fructosestroop, azijn, gemodificeerd zetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, aardappeleiwit, aroma, voedingszuur: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: betacaroteen
Ik ben veganist.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
ja preciesquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:35 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben veganist.
Niet op een dieet.
Nee ik eet geen eieren meer, ik heb andere eiwitbronnen.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayo
[..]
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.
Ik heb het even gemist, eet je wel eieren? Dan kan ik tons mayonaise van harte aanraden.
We leggen even de ingrediënten naast elkaar:
Ton:
[..]
Remia:
[..]
Ik weet wel welke ik koop.
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar jaquote:Op dinsdag 17 januari 2017 07:12 schreef Aphrodyte het volgende:
Het onderzoek gisteren heeft inmiddels aangetoond dat ik geen lactose intolerantie heb, maar dat mijn dikke darm voor de 8e keer ontstoken is. Vandaag gaan we overleggen of ik mogelijk een stoma operatie krijg.
Omdat het belangrijk is dat ik geen gewicht verlies en voldoende calcium krijg is me nu door de ziekenhuis dietist met klem aangeraden weer zuivel te eten, dus dat doe ik nu ook maar weer.
Ik had gisteren mijn eerste tosti in tijden na het onderzoek, en die was heerlijk
Wie weet word ik weer vegan als ik eindelijk dat ellendige stuk darm kwijt ben, maar nu even niet.
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekkerquote:Op dinsdag 17 januari 2017 08:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar ja
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?quote:Op dinsdag 17 januari 2017 09:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekker
Als de procedure is afgerond zal ik in ieder geval weer normaal als een ander mens gaan kunnen eten. Maar dat duurt nog wel een tijdje.
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijnquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:14 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?
Ik dacht dat jij ook Vegetariër was geworden voor de dieren en zulks......
Ik hoef niet zo nodig hetzelfde te eten als ''normale'' mensen eigenlijk ik eet
het liefst zo véél mogelijk plantaardig.
ah..........quote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Deze is trouwens én lactoserij en ook nog eens zéér rijk aan calciumquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan etenquote:Op dinsdag 17 januari 2017 11:37 schreef FANN het volgende:
[..]
ah..........
Natuurlijke bronnen van calcium
Het elimineren van zuivelproducten uit je voedingspatroon hoeft echter niet te betekenen dat je een calciumtekort oploopt. Er zijn verschillende natuurlijke voedingsmiddelen die in deze behoefte voldoen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
- Zaden
- Groene bladgroenten
- Amaranth
- Zeegroenten
- Cacao
- Quinoa
- Boekweit
- Bonen
- Radijs
- Groene bonen
- Noten
- Broccoli
- Kool
- Linzen
- Zalm
- Waterkers
- Pijnboompitten
- Boerenkool
- Asperges
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik nietquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan eten
En dan liever zuivel dan zalm
Geeft niet hoorquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik niet
Ik was Groentesoep aan het maken vandaar dat het even duurde....
Ik vind " The post punk kitchen " van Isa Chandra Moskovitz erg goed. Beetje erg alternatief maar wel heel lekker en gezond. Isa is sowieso goed. Haar site heet ook "post punk kitchen " dus Google even als je een idee wil hebben van haar kookstijl.quote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
http://www.devegetarier.nl/webshopquote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
Het gaat me niet om de eiwitten, eieren zijn gewoon een hele goede emulgator.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:38 schreef FANN het volgende:
[..]
Nee ik eet geen eieren meer, ik heb andere eiwitbronnen.
Volgens mij op de website en in de winkel van de vegetarische slager zelf, of anders kan je vivera kipstuckjes kopen, die zijn wat goedkoper.quote:Op dinsdag 28 februari 2017 12:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het gaat me niet om de eiwitten, eieren zijn gewoon een hele goede emulgator.
Weet iemand waar je in bulk een vergelijkbare variant van de 'kipstukken' van de vegetarische slager kan krijgen? Ik vind het niet slecht smaken en zou het graag meer gebruiken maar de prijs staat me toch tegen, zelfs als je de grootste verpakking van 1,75 kilo koopt kost het nog ¤17 de kilo...
Welkomquote:Op woensdag 1 maart 2017 21:20 schreef LPFAN het volgende:
Ik lees even mee hier Ben (nog) niet volledig vegetariër maar ik eet nu wel vaker vegetarisch dan ik vlees eet.
Ook heb ik een medisch dieet waardoor ik veel dingen niet meer mag eten door een verlaagd immuunsysteem, en is daardoor vegetarisch eten ook veel veiliger.
Ben er nog niet over uit of ik echt volledig over ga of gewoon flexitarier blijf maar op het moment vind ik het leuk om dingen uit te proberen.
Vanmiddag tijdens de lunch bijvoorbeeld vega filet americain geprobeerd, ik ben gek op filet americain en is 1 van de dingen die ik absoluut niet meer mag. Vond het erg lijken op de vlees variant. Binnenkort de pate proberen
Dat zijn juist de prijzen van hun sitequote:Op zaterdag 4 maart 2017 08:13 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Volgens mij op de website en in de winkel van de vegetarische slager zelf, of anders kan je vivera kipstuckjes kopen, die zijn wat goedkoper.
Ja dat laatste weet ik maar dat is dan wellicht goedkoper dan DVSquote:Op zaterdag 4 maart 2017 10:13 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat zijn juist de prijzen van hun site
Vivera is ook weer alleen in kleinverpakking te krijgen helaas.
Dat klopt ja. Weet je wat tof zou zijn, een abonnement dat iedere maand een kilo product x bezorgt oidquote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:21 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat laatste weet ik maar dat is dan wellicht goedkoper dan DVS
Gat in de markt?quote:Op zaterdag 4 maart 2017 11:29 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dat klopt ja. Weet je wat tof zou zijn, een abonnement dat iedere maand een kilo product x bezorgt oid
Thanks! Heb hem net gekocht voor morgen tijdens de lunch, dus ben benieuwd haha!quote:Op zaterdag 4 maart 2017 08:15 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Welkom
Persoonlijk vind ik de vegetarische pate van Tivall bijna niet van echt te onderscheiden, echt heel goed spul. Dus die raad ik je aan
Verder als je moeite hebt met bepaalde dingen, kom hier gerust vragen. Ik ben nu al heel lang vegetariër en heb door ziekte ook wel eens problemen gehad, dus ik ben van vrij veel markten thuis.
Tof beetje peper erop vind ik nog lekkerderquote:Op zaterdag 4 maart 2017 13:29 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Thanks! Heb hem net gekocht voor morgen tijdens de lunch, dus ben benieuwd haha!
EDIT: Net geprobeerd, was te nieuwsgierig maar komt idd heel dicht in de buurt!
Bespreek dat met een diëtist , ik kan jouw situatie niet beoordelen vanuit mijn luie stoel en omdat ik de ziekte van Crohn heteb weet ik hoe moeilijk en individueel medisch dieetadvies isquote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:03 schreef LPFAN het volgende:
Hoe komen jullie trouwens aan extra eiwitten?
Ik ben dialyse patiënt en heb veel eiwitten nodig, ga dinsdag ook even met mijn diëtiste er over hebben, ( want lees online ook allemaal verhalen dat vegetarisch eten niet goed is voor mensen die dialyseren )
Haha oke Ben nu ook wel benieuwd naar die met tuinkruiden!quote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:28 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Tof beetje peper erop vind ik nog lekkerder
Is ook lekkerquote:Op zaterdag 4 maart 2017 22:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Haha oke Ben nu ook wel benieuwd naar die met tuinkruiden!
Ja idd denk ik ook wel Filet americian versie heeft ook veel van de vleesversie, bizar dat dat zo dicht bij komtquote:Op zondag 5 maart 2017 08:45 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is ook lekker
Naturel met peper is mijn favoriet omdat ik altijd al van peperpate hield, maar ik vind het vooral bijzonder hoe ''echt'' het lijkt. Volgens mij kan je mensen hier wel mee foppen
Ik werk als vrijwilliger voor een veganistische organisatie en wij raden meestal de boeken "de vegarevolutie " van Pablo Moleman en Lisa Steltenpool aan omdat het veel basisinformatie bevat over veganisme en goede recepten voor beginners ( Lisa is een vegan diëtiste) .quote:Op dinsdag 7 maart 2017 08:03 schreef Serinde het volgende:
Ik ga de laatste topics uit deze reeks deze week doorlezen. Ik eet steeds minder vlees en overweeg een maand vegan te gaan eten om te kijken wat dat voor mijn lichaam (en geest) doet.
Hebben jullie een tip voor een goed boek voor een vegan beginner? Recepten zijn leuk maar een boek met alleen theorie, achtergrond etc is ook welkom,
Dankjewel Ik had een collega gevraagd en zij kwam ook met Lisa Steltenpool. Ik ga vanmiddag dus maar in de boekwinkel kijken of ze haar boeken hebben.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 08:38 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik werk als vrijwilliger voor een veganistische organisatie en wij raden meestal de boeken "de vegarevolutie " van Pablo Moleman en Lisa Steltenpool aan omdat het veel basisinformatie bevat over veganisme en goede recepten voor beginners ( Lisa is een vegan diëtiste) .
Daarnaast is haar recente boek " kickstart " ook een goede als je vegan wil gaan voor je gezondheid.
Ik ben echt benieuwdquote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Oh, supertof!quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Biefstuk gemaakt door unilever.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 13:45 schreef Erasmo het volgende:
http://nos.nl/artikel/216(...)s-een-doorbraak.html
Yay
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.quote:Op dinsdag 7 maart 2017 16:57 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Oh, supertof!
Ik ben helemaal fan van dit recept van Ottolenghi :
http://www.ottolenghi.co.(...)ahini-and-cumin-shop
Is vegetarisch, maar ik denk dat je er ook een prima vegan variant van kunt maken door ipv in boter in bijvoorbeeld kokosolie te bakken, en geen eitjes te gebruiken. (Eitjes erbij zijn wel erg lekker, maar is niet per se noodzakelijk).
Oh en naanbrood erbij! (maar ik heb alleen nog geen versie kunnen vinden met geen of anders tenminste biologische melk als ingrediënt )
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )quote:Op woensdag 8 maart 2017 19:58 schreef Erasmo het volgende:
Wat, geen recept? Beetje Ekoplaza oid heeft toch ook wel naan? Het is trouwens niet zo moeilijk om zelf te maken btw.
Oh dat klinkt inderdaad niet moeilijk, ga ik eens proberen! Dankjewel!quote:Op woensdag 8 maart 2017 21:28 schreef Farenji het volgende:
[..]
Naan heb ik nog nooit zelf gebakken (dat is eigenlijk ook het lekkerst uit de tandoor) maar flatbread is ubersimpel, maak ik heel vaak, en is vegan! Drie delen bloem, 1 deel water, 1/3e deel olie, en wat zout kneden tot een elastisch deeg. In bolletjes verdelen, uitrollen tot een dunne pannekoek en dan in een hete koekepan zonder olie op hoog vuur bakken. Als het begint te bubbelen omdraaien.
Ik vind het ook echt een eng ideequote:Op woensdag 8 maart 2017 21:23 schreef Farenji het volgende:
[..]
Biefstuk gemaakt door unilever.
Geef mijn portie maar aan fikkie, ik houd het wel bij gewoon groente en ander echt eten.
Waarom?quote:Op donderdag 9 maart 2017 13:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik vind het ook echt een eng idee
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.quote:Op donderdag 9 maart 2017 12:54 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Recepten wel, maar niet in de winkels hier. Ekoplaza zit wat verder weg, maar ik zal toch eens kijken als ik een keer in de buurt ben (En misschien dat ik het dan bij de Jumbo hier wel kan vragen, of ze een bepaald merk kunnen bestellen. Ze hebben tegenwoordig wel steeds meer biologische producten. )
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:00 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Waarom?
Als dit nou mensen over de streep trekt die 'echt niet zonder vlees kunnen/willen', het teveel gedoe vinden om allerlei vega-recepten te gaan uitproberen maar ook wel begrijpen dat het milieu en dierenwelzijn en de volksgezondheid momenteel naar de knoppen gaan, wat is er dan mis mee? Unilever zal ervast bakken geld aan verdienen, en er zal ook wel een E-nummertje hier en daar inzitten (maar die zitten er ook in bananen..), maar ik zeg; kom maar op. Eindelijk geen gezeik meer met het kerstdiner, want ik serveer dan biefstuk wat de halve familie ongeveer als eis heeft- maar tegelijkertijd ook geen dood dier meer op de borden.
Deze? Remon Afro Asaian Marketquote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ik sla de tip even op! Kom niet al te vaak in Rotterdam, maar wie weet!quote:Op donderdag 9 maart 2017 14:32 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor lekker naan brood ga ik naar de Indiase toko (op de Kruiskade in Rotterdam) waar ze een enorme vrieskist hebben vol indiaas brood. Naast garlic naan en roti/chapati ook paratha's: plat brood gevuld met allerlei groente, kaas, aardappelen en kruiden. Of het allemaal strict biologisch is staat er niet op maar het is wel allemaal puur zonder rare toevoegingen. En "vers" vanuit de vriezer zo in de oven of pan, erg lekker.
Ja die vega-stukjes zijn vaak behoorlijk aan de prijs, in elk geval in vergelijking met (plof)vlees ja. Dat is wel eens jammer. Ook veel andere gezonde alternatieven zijn soms behoorlijk wat duurder.quote:Op zaterdag 11 maart 2017 10:36 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heel veel mensen zouden graag een dagje in de week met alle plezier spul zoals die nepkipstukjes van de Vegetarische Slager in de pan gooien samen met de wokgroentes maar zolang het nog duurder is dan biologische kip is er niet echt een aansporing. Ik ben zelf ook niet een fan van Unilever maar hun kunnen wel een dusdanige schaalvergroting toepassen dat het zelfs goedkoper wordt dan plofkip en dan is het hek van de dam.
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.quote:
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Dat is vervelend... er zijn zoveel eiwitrijke snacks ... misschien willen ze best eens met je meedenken? Nee heb je en ja kun je krijgen.quote:Op maandag 13 maart 2017 21:22 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Ik ben dialyse patiënt, en moet tijdens dialyse eiwitrijk eten omdat dialyse ook eiwitten uitspoelt en bijna alles wat ze daar hebben aan snacks is vlees omdat dat dus eiwitrijk is.
Maar goed thuis ben ik iig volledig over. Vandaag rookworst van Valess geprobeerd, maar bleegh die was niet lekker.
Btw voor mensen die een Plus in de buurt hebben, ze hebben deze week Valess en Quorn 1+1 gratis
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 08:53 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Kun je in het ZH niet eens overleggen over die snacks? Ik betwijfel of je van een schaaltje pinda's (ook eiwitrijk) niet over je nek gaat als je toch al niet helemaal lekker bent, maar er zijn nog wel meer alternatieven te bedenken. (En het kan ook 'slechts' vegetarisch, denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje. Dat kun je zelf desnoods meenemen, als je bijvoorbeeld biologisch wil)
Ik vond die rookworst van Valess op zich wel te hachelen. Weliswaar ondergedompeld in (vega)jus, boerenkool en een klodder mosterd . Maar ze halen het inderdaad niet bij de echte rookworsten, helaas. De saussijzenbroodjes van Valess zijn trouwens wel best goed! In vergelijking met een supermarktsaussijzenbroodje proef je bar weinig verschil! (Ik vind het alleen een nadeel dat Campina de fabrikant is).
En heb je de MC2burger van de Vegetarische Slager wel eens geprobeerd? Daar kun je echt lekkere broodjes hamburger mee maken
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:41 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Probleem is dat ik eigenlijk niet vegetarisch mag eten in verband met mijn medisch dieet maar ik vind het wel best Het is voor mij veiliger omdat ik geen immuunsysteem meer heb.
Dus overleggen heeft geen zin.
Dan blijf ik hier gewoon nog vlees eten en thuis vega. Hopelijk word ik dit jaar nog opgeroepen en dan hoef ik niet meer te dialyseren.
Bedankt voor de tip! Ga die binnenkort eens uitproberen.
Ik hoop het ook!quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:46 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Och ja dan is het wel erg lastig ja. Hopelijk gewoon over niet al te lange tijd een nieuwe (en goed functionerende) nier!
Nee, ik heb een fornuis en een oven, dat vind ik wel genoeg apparaten, en daar kan ik echt alles mee. En kant en klare vleesvervangers eet ik alleen in ernstige gevallen van inspiratieloosheid of luiheid, en dan gooi ik ze gewoon in de koekepan.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:19 schreef Erasmo het volgende:
Zijn er meer mensen die een airfryer gebruiken? Vind het echt een ideaal ding voor vleesvervangers uit de supermarkt.
Wat heb je ipv de kip gebruikt?quote:Op dinsdag 11 juli 2017 12:25 schreef Ferry_76 het volgende:
Gnocchi di patate met kip en verse spinazie:
http://www.culy.nl/recept(...)p-en-verse-spinazie/
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.quote:
Vaak in de aanbieding voor maar ¤2 per pak. Laatst trouwens die mc2 burger geprobeerd, die is echt moeilijk lekker.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 21:49 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.
En lekkerder vind ikquote:Op dinsdag 11 juli 2017 21:49 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Vega 'kip'stukjes, meestal gebruik ik die van Vivera. Is een stuk goedkoper dan de Vegetarische slager.
Ja idd! Wil binnenkort ook eens die van de Aldi proberen, die in de diepvries.quote:
De nieuwe burger van Valess is qua smaak en structuur op zich wel goed, maar veel te zout.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vaak in de aanbieding voor maar ¤2 per pak. Laatst trouwens die mc2 burger geprobeerd, die is echt moeilijk lekker.
Lekker !quote:Op dinsdag 7 november 2017 19:20 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Veganistische pompoen-kaneeltaart .
verkopen ze dat bij alle jumbo's?quote:Op zondag 29 oktober 2017 14:04 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb vandaag Gardein Mandarin chick'n gekocht bij Jumbo Vathorst in Amersfoort, en ook Tofurky hickory smoked ham slices.
Ben erg benieuwd naar die producten, lees er al jaren lyrische verhalen over op Amerikaanse vegan websites.
En nu zijn ze dus gewoon bij mij om de hoek te koop
Ook wel echt goede flakey crust terwijl er alleen olie in zit.quote:
Heb je een recept?quote:Op dinsdag 7 november 2017 19:20 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Veganistische pompoen-kaneeltaart .
Wat broodbeleg betreft: Aldi Denemarken heeft lekker bio&vegan broodsmeersel op basis van zonnebloempitten. Ik heb nu chili&paprika en tuinkruiden&knoflook geprobeerd en het bevalt me wel. Romig, fris en kruidig. Geen idee of ze het in Nederland ook hebben, zodra ik terug ben ga ik kijkenquote:Op woensdag 8 november 2017 00:36 schreef zeer het volgende:
[..]
verkopen ze dat bij alle jumbo's?
die slices lijken me altijd super goor tbh, eet liever tartex e.d. op m'n brood, hoewel die soya kruidenkaas spread ook wel goed te doen is als afwisseling
Nederland heeft die ook jaquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:06 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Wat broodbeleg betreft: Aldi Denemarken heeft lekker bio&vegan broodsmeersel op basis van zonnebloempitten. Ik heb nu chili&paprika en tuinkruiden&knoflook geprobeerd en het bevalt me wel. Romig, fris en kruidig. Geen idee of ze het in Nederland ook hebben, zodra ik terug ben ga ik kijken
Dat is nog eens goed nieuwsquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:13 schreef zeer het volgende:
[..]
Nederland heeft die ook ja
Echt tof dat die nog bestaan, Tartex die ipv gist op palmvet over ging
Ziet er ook top uit!quote:Op zaterdag 11 november 2017 12:11 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Nacho's met linzen, guac, salsa, bonendip en "kaas"saus obv aardappel, wortel en edelgist.
lijkt me wel nice met 85% amandelenquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:06 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ziet er ook top uit!
Ik heb vandaag SimplyV vegan roomkaas gekocht, ben benieuwd.
Ja notenkaasjes zijn meestal erg lekkerquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:08 schreef zeer het volgende:
[..]
lijkt me wel nice met 85% amandelen
heb je wel eens zo'n brie of camambert gekocht/gemaakt op basis van noten?quote:Op zaterdag 11 november 2017 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja notenkaasjes zijn meestal erg lekker
Beter dan op sojabasis.
Ziet er erg goed uitquote:Op zaterdag 11 november 2017 12:11 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Nacho's met linzen, guac, salsa, bonendip en "kaas"saus obv aardappel, wortel en edelgist.
Is deze. Vind hem zelf erg lekker maar hangt ook wel af van de aardappels die je gebruikt denk ik, soms valt het wat tegen.....quote:Op zaterdag 11 november 2017 19:41 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ziet er erg goed uit
Hoe is de kaassaus? Ik denk dat ik zodra ik weer in de buurt van m'n staafmixer ben eens zoiets ga proberen te maken, dat moet wel lukken met een staafmixer toch?
Alle vegans waar ik recepten van lees hebben allemaal van die superluxe blenders en keukenmachines
Dankje, dat scheelt. Ik had niet echt plannen voor cashew cream dus dat doe ik dan wel mooi pas als ik een keukenmachine heb ooitquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:45 schreef zeer het volgende:
[..]
Is deze. Vind hem zelf erg lekker maar hangt ook wel af van de aardappels die je gebruikt denk ik, soms valt het wat tegen.....
Kan makkelijk met staafmixer. Enige wat echt lastig wordt zonder is cashew crew en dat soort shit, maar ook dat kan als je ze lang laat weken en je je verwachtingen bijstelt.
weet niet precies welke je moeten nemen tbh valt me gewoon op dat je soms andere structuur krijgt en arrow root zetmeel lijkt me altijd hetzelfde dus denk dat het aan de aardappel ligtquote:Op zaterdag 11 november 2017 20:06 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Dankje, dat scheelt. Ik had niet echt plannen voor cashew cream dus dat doe ik dan wel mooi pas als ik een keukenmachine heb ooit
Bedankt ook voor de aardappel-tip. Goede aardappels kiezen is sowieso wel slim lijkt me
De brieh'ze van Charlies all is fair jaquote:Op zaterdag 11 november 2017 19:18 schreef zeer het volgende:
[..]
heb je wel eens zo'n brie of camambert gekocht/gemaakt op basis van noten?
Is dat lekker?quote:Op zaterdag 11 november 2017 21:14 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De brieh'ze van Charlies all is fair ja
Die is van cashewnoten
Ik zou zowel de melk als de slagroom vervangen door (ongezoete) sojamelk.quote:Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Waarom sojamelk? Wie vindt dat lekker?quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik heb niet echt ervaring met sojaroom, alleen met soja opkloproom en dat is raar spul, mierzoet en echt alleen om opgeklopt in dingen te doen. Er zal vast ook wel "gewone" sojaroom zijn maar ik weet niet hoe die zich gedraagt.quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatiefquote:Op zondag 12 november 2017 10:35 schreef zeer het volgende:
[..]
Is dat lekker?
Zag laatst dit:
Ben wel erg benieuwd geraakt daardoor.
Heb wel eens gefermenteerde notenkaas gegeten bij Vegan Gourmet in Parijs en dat was iig super lekker .
Sojaroom smaakt net als gewone room, de tijd dat soja echt anders smaakte is een jaar of tien geleden ( minstens ). Dus dat voegt zeker wat toe als je romig wil.quote:Op maandag 13 november 2017 21:30 schreef Hupje het volgende:
Oh mooi! Dan is het niet bij voorbaat kansloos.
Voegt sojaroom nog iets toe of is inderdaad sojamelk genoeg?
Ik zou zelf amandel rijstmelk gebruiken, namelijk deze:quote:Op maandag 13 november 2017 14:47 schreef Hupje het volgende:
In de sinterklaastijd wil ik graag een kruidnotenpudding maken. Iets als dit, maar dan zonder koemelk. Heeft iemand daar al ervaring mee, of een idee wat zou kunnen werken en smaken?
Oh, dan ga ik daar eens wat van bestellen, ben benieuwd.quote:Op maandag 13 november 2017 22:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik vind het heerlijk . Mijn favoriete kaasalternatief
Lekkerquote:Op dinsdag 14 november 2017 10:29 schreef Hupje het volgende:
Dank voor de tips! Als ik genoeg tijd heb ga ik er gewoon een paar maken, met verschillende ingrediënten
quote:Op zaterdag 18 november 2017 18:53 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Rijst, broccoli, radijs en crispy tofu uit de oven met een scherpe zoet zure laos saus.
gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?quote:Op zaterdag 18 november 2017 23:03 schreef Erasmo het volgende:
Tofu is echt super lekker uit de airfryer/frituur.
In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.quote:Op dinsdag 28 november 2017 22:59 schreef zeer het volgende:
[..]
gewoon zo zonde toevoegingen in airfryer? heb je tip welke airfryer?
Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?quote:Op zondag 3 december 2017 20:15 schreef Bleie het volgende:
Ik val even binnen. Had vandaag voor het eerst tempeh gemaakt, maar was niet heel gelukkig met hoe het was geworden. Had kant-en-klare marinade gebruikt en toen gebakken, maar was niet echt krokant geworden. Iemand tips, of een recept?
Ik heb het buitenshuis een aantal keer gegeten, en vond het toen heerlijk. Plakken waren denk ik 2-3 mm.quote:Op zondag 3 december 2017 21:52 schreef Erasmo het volgende:
[..]
In blokjes gesneden, krijg je lekker krokant spul mee. Qua smaak is het wel vrij neutraal. Welke airfryer maakt niet zo uit.
[..]
Tempeh kan lastig zijn, het is sowieso een smaak waar je even aan moet wennen. Hoe dik waren je plakken?
De enige manier om tempeh echt knapperig te krijgen is frituren ben ik bang. Of airfryer maar daar heb ik geen ervaring mee. Vind dat tempeh in de oven ook meer uitdroogt dan krokant wordt.quote:Op maandag 4 december 2017 05:35 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb het buitenshuis een aantal keer gegeten, en vond het toen heerlijk. Plakken waren denk ik 2-3 mm.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |