abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_159487452
Mijn laatste post uit vorige topic:

quote:
14s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:49 schreef Farenji het volgende:
Okee, dan doe ik de laatste post wel, met een lekker en simpel recept: curry van kouseband en pompoen.

Ingredienten:
- wat plantaardige olie (bijv arachide)
- zwart mosterdzaad
- 1 of 2 uien, gehakt
- stuk gemberwortel, fijn gehakt
- paar knoflooktenen, fijn gehakt
- (naar smaak) rode peper, niet te heet, gehakt
- bosje kouseband, puntjes eraf gesneden en in stukken van 10cm ofzo
- een pompoen, geschild en in stukken van paar cm
- blikje kokosmelk (20cl)
- witte rijst.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan (waar een deksel op kan) en doe er de mosterdzaad in. Als dit zaad gaat knetteren, doe er dan de uien in, en bak die een paar minuten aan op niet te hoog vuur, tot ze heel licht bruin beginnen te worden. Doe er de knoflook, gember en evt de peper bij, even bakken tot de rauwe geur weg is. Daarna de kouseband. Omroeren en even aanbakken. Dan doe je de pompoen erbij, en de kokosmelk. Zachtjes aan de kook brengen, deksel op pan en 15-20 min zacht laten pruttelen. De pompoen is dan zacht; prak een paar stukjes door de saus en roer door. Serveer met witte rijst, evt met wat sojasaus. :Y)
pi_159514092
Dit is ťrg makkelijk en ťrg lekker en ťrg snel klaar, dat is 3x erg :P

IngrediŽnten per persoon, dus voor 2 personen is alles maal 2 enz. enz.

200 gr spinazie a la creme (diepvries)
150 gr pasta
45 gr boursin
peper
handje cashewnoten

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de spinazie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
Giet de pasta af, en meng de boursin en spinazie erdoor. Bestrooi met wat peper en strooi er een handje cashewnoten overheen.

d278a892-420e-49ae-bcdf-c42ba35835db.jpg
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159516003
KAASBROODJES

Brooddeeg maken

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak. :D

48302PAK-1_720x720.png

2rpra53.jpg

Verder nodig:

Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.

9qdw88.jpg

Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.

jtl7bb.jpg

33wl1ci.jpg

Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.

Bak in Olijfolie.

lh3sg.jpg

14jq3vn.jpg

Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken :P
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159534590
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:36 schreef FANN het volgende:
KAASBROODJES

Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken ui :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159538317
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie

27yf7b.jpg

Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft ;) maar hij vind hem ook erg lekker.
pi_159538902
quote:
14s.gif Op zondag 31 januari 2016 09:50 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken ui :9
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieks :D

Bak je de aardappel eerst? In plakjes ofzo? Want het klinkt wel lekker, behalve dan dat ik
geen Feta lust, maar die Griek wel.... :P
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159538919
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie

[ afbeelding ]

Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft ;) maar hij vind hem ook erg lekker.
:D

Harstikke goed, die ziet er zů lekker uit, die ga ik proberen :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159539651
quote:
14s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:32 schreef FANN het volgende:

[..]

Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieks :D

Bak je de aardappel eerst? In plakjes ofzo? Want het klinkt wel lekker, behalve dan dat ik
geen Feta lust, maar die Griek wel.... :P
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over :9 Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwens :Y

Ga ik woensdag eens proberen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159539688
quote:
14s.gif Op zondag 31 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over :9 Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwens :Y

Ga ik woensdag eens proberen :)
Okť, dank je wel, een beetje variatie kan geen kwaad :D
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159540078
De rode 'kip'' curry van gisteren.

(Wat een %%^#$%@W knop die preview. Denk je dat je gepost hebt kan je weer opnieuw beginnen :') )

-Bakje kipstuckjes van DVS
-1/2 rode paprika
-1 sjalotje
-1 klein rood pepertje
-1 el panang curry pasta van thai kitchen (of andere currypasta)
-1 pakje santen (go tan)
-Zoute sojasaus
-2 kopjes water
-Sperzieboontjes; zilvervliesrijst
-1 limoen
-Kokosolie

Bak de paprika en ui in de kokosolie met een beetje sojasaus tot ze glazig zijn; voeg dan de kipstuckjes toe en bak tot ze een beetje goudbruin zijn. Voeg dan de currypasta en het fijngesneden rode pepertje toe (zaadjes eruit als je een milde curry wil) ; en bak nog een minuutje door. Voeg dan de santen en het water toe; het moet een beetje onder staan. Kook dan op laag vuur ongeveer 15 minuten in tot een dikke saus. Als je de saus te dik vindt kun je een beetje sojamelk gebruiken om te verdunnen.

Kook ondertussen de rijst en sperzieboontjes gaar.

Serveer op een bedje van rijst met de boontjes erbij; en een schijfje limoen als garnering.

Eet smakelijk! :9

Als ik het weer een keertje maak upload ik wel een foto :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159551320
quote:
7s.gif Op zondag 31 januari 2016 14:11 schreef Aphrodyte het volgende:
De rode 'kip'' curry van gisteren.
Klinkt ook al weer goed :P

Ik heb vanavond voor het eerst deze geprobeerd

149bec6.jpg

Was lekker, maar lijken ťrg veel op de Vega Grillworstjes van Goodbite
die van Goodbite zijn zelf iets lekkerder en een stuk goedkoper :Y

B2Ork4qIgAETR_2.jpg
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159551379
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 20:02 schreef FANN het volgende:

[..]

Klinkt ook al weer goed :P

Ik heb vanavond voor het eerst deze geprobeerd

De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keer :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159551401
quote:
12s.gif Op zondag 31 januari 2016 20:04 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keer :P
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjes :D
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159551416
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjes :D
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberen ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159551460
quote:
14s.gif Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberen ;)
Het leek er wel op, maar toch anders en ook anders gekruid, probeer gewoon 1x die van Good Bite, is moeilijk te zeggen zo :D Maar ik ben best wel dol op die grillworstjes gewoon :@
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159561278
edit

[ Bericht 98% gewijzigd door FANN op 01-02-2016 07:04:30 ]
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159571471
http://fotostrips.nl/strip/1061 ! *)

En gisteren nog reusachtig lekkere spruitjes gegeten!
Recept (vegan):
http://foodnessgracious.c(...)ed-brussels-sprouts/

:9
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_159572132
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 16:23 schreef minilot het volgende:
http://fotostrips.nl/strip/1061 ! *)

En gisteren nog reusachtig lekkere spruitjes gegeten!
Recept (vegan):
http://foodnessgracious.c(...)ed-brussels-sprouts/

:9
:D die strip... jij kan natuurlijk zien dat ik en YT had gepost :P

Maar ziet er goed uit die spruitjes, ik maak ze wel eens met champignons en ui.

IngrediŽnten
500 gram spruitjes
250 gram champignons
1 stuks ui
knoflook
150 gram ongezouten noten (walnoten, pinda's, hazelnoten)
1/2 kopje bouillon
1 scheutje olie

Bereiden
Maak de spruitjes schoon en kook ze 8 minuten. Snijd de champignons in partjes en snijd de ui in stukjes. Doe de olie in de pan en pers naar smaak wat teentjes knoflook in de olie. Roerbak vervolgens de champignons en de ui gedurende 2 minuten. Doe de bouillon en de spruitjes erbij en roerbak het geheel nog ca. 8 minuten.
Daarna opdienen en naar smaak geraspte kaas erover heen strooien.
Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

De Kaas laat ik altijd weg eigenlijk, maar kŠn wel....
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159576208
Die DVS stuckjes zijn echt geweldig; kip was het enige wat ik nog wel eens miste maar nu niet meer O+

Volgende portie maar eens tot shoarma maken :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159578483
quote:
14s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
Die DVS stuckjes zijn echt geweldig; kip was het enige wat ik nog wel eens miste maar nu niet meer O+

Volgende portie maar eens tot shoarma maken :9
Ze zijn idioot goed! :Y

En als heel Nederland het nou eens gaat eten, dan kan de prijs ook een tikkie naar beneden :)
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_159578695
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Ze zijn idioot goed! :Y

En als heel Nederland het nou eens gaat eten, dan kan de prijs ook een tikkie naar beneden :)
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kocht ;)

Maar goedkoper is natuurlijk niet erg :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159582747
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 20:28 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kocht ;)

Maar goedkoper is natuurlijk niet erg :)
Dat is ook weer waar... leuk dat je het geprobeerd heb en dat het ook bevalt :D

Ik heb deze gemaakt vanavond en het was lekker :Y

Wel voor 2 personen, dus alles door de helft

http://www.keukenliefde.nl/penne-met-champignonroomsaus/

Ik heb zelf dit keer geen foto's gemaakt :@ ik was te druk bezig :D was de eerste keer
en het is al op ook :+

Penne met champignonroomsaus



DSC_3319_800x509.jpg

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten

IngrediŽnten
400 g penne
500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Eventueel scheutje droge witte wijn
1 flesje kookroom
Stuk Parmezaanse kaas, geraspt

Beschrijving staat in de link...
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159583555
quote:
0s.gif [b]Op maandag 1 februari 2016 22:19 schreef
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten

IngrediŽnten
400 g penne
500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Eventueel scheutje droge witte wijn
1 flesje kookroom
Stuk Parmezaanse kaas, geraspt

Beschrijving staat in de link...
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!

Nu alleen met soyaroom en broodkruim ipv parmezaan :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159587877
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 22:46 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!

Nu alleen met soyaroom en broodkruim ipv parmezaan :)
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie VegetariŽr is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, ůůk de flexitariŽrs :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159588118
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:

[..]

ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie VegetariŽr is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, ůůk de flexitariŽrs :Y
Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateur :')

Maar volgens mij "possible and practical " ; en vanwege mijn chronische ziekte het beste voor me :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159588729
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 02:36 schreef FANN het volgende:

[..]

ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie VegetariŽr is, maar of ik dat kan
onthouden weet ik niet, dus moet je maar vergeven, eigenlijk is dat ook het leuke, gewoon
alles door elkaar, ůůk de flexitariŽrs :Y
Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariŽr.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159589536
Hoi ik ben eend en ik ben vegetariŽr. Ook allergisch voor sesam dus ik mis tahin en goede hummus. Mn vriend eet wel vlees en vis. :P

Gisteren hebben we weer wat gemaakt uit het kookboek van dvs. Indonesisch stoofvlees, pittige boontjes en rijst. Mn vriend is ook fan van het boek en de recepten *)
pi_159590575
@Fann;

Ik heb een linkje op mijn profiel toegevoegd naar mijn instagram voor foto's.

Dat geeft misschien ook wat vega inspiratie ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159594537
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 04:21 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Zoals gezegd ben ik 80% vegan; dus volgens de eckte vegans een amateur :')

Maar volgens mij "possible and practical " ; en vanwege mijn chronische ziekte het beste voor me :)
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 08:19 schreef roos85 het volgende:

[..]

Hallo, ik ben Roos en ik ben een flexitariŽr.
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 09:34 schreef douche-eendje het volgende:
Hoi ik ben eend en ik ben vegetariŽr. Ook allergisch voor sesam dus ik mis tahin en goede hummus. Mn vriend eet wel vlees en vis. :P

Gisteren hebben we weer wat gemaakt uit het kookboek van dvs. Indonesisch stoofvlees, pittige boontjes en rijst. Mn vriend is ook fan van het boek en de recepten *)
:D

Hallo ik ben Fann, ik ben een VegerariŽr die weleens zondigt *O*

Maar in elk geval houden we allemaal van lekker eten _O-

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 10:38 schreef Aphrodyte het volgende:
@Fann;

Ik heb een linkje op mijn profiel toegevoegd naar mijn instagram voor foto's.

Dat geeft misschien ook wat vega inspiratie ;)
^O^

ah....... die kan wel in de volgende OP als je wil?

of al in deze als we het vragen? :@
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159594586
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:54 schreef FANN het volgende:

[..]


[..]


[..]

:D

Hallo ik ben Fann, ik ben een VegerariŽr die weleens zondigt *O*

Maar in elk geval houden we allemaal van lekker eten _O-

[..]

^O^

ah....... die kan wel in de volgende OP als je wil?

of al in deze als we het vragen? :@
We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver :P

En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk! :D
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159594665
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver :P

En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk! :D
Tuurlijk dat kunnen we toch vragen in de FB? :D

Doe jij het of doe ik het? :P Doe jij maar het is jouw linkje :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159594976
Aphrodyte je kan het vragen in FB van CUL hoor, maar minilot komt hier ook, dus die leest
het ook wel :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159595703
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

We zijn dus allemaal consequent inconsequent tot dusver :P

En ja, mag in de OP als je dat wil natuurlijk! :D
minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte! :D

Met dank aan minilot :*
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159596246
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 14:37 schreef FANN het volgende:

[..]

minilot was snel hoor, je linkje staat in de OP onder Vega inspiratie door Aphrodyte! :D

Met dank aan minilot :*
Tof!

Ik voel me gevleid :@

Bedankt Minilot :*
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159597537
Geen dank, dames! :*
Wo ist der FŁhrer, der mich fŁhrt?
pi_159600478
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 15:42 schreef minilot het volgende:
Geen dank, dames! :*
Nah... je was wťl snel :P

En dan voor de Veganisten slagroom...


Zelf neem ik altijd gewone hoor :@ maar ik heb het wel een keer gemaakt :+
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159601323
quote:
17s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 17:46 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah... je was wťl snel :P

En dan voor de Veganisten slagroom...


Zelf neem ik altijd gewone hoor :@ maar ik heb het wel een keer gemaakt :+
Ik koop gewoon een bus shlagfix van de plus.. Vegan en smaakt exact hetzelfde als gewone slagroom en is ook in een spuitbus.. Ideaal O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159601569
Hm, verkopen ze dat ook ergens anders? Geen Plus in de buurt hier.
pi_159603220
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 18:37 schreef _Ophelia_ het volgende:
Hm, verkopen ze dat ook ergens anders? Geen Plus in de buurt hier.
Geen idee; google even op ''shlagfix'? :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159603715
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 19:30 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Geen idee; google even op ''shlagfix'? :P
Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus. ;)
pi_159604042
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 19:46 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Dat leverde alleen wat online shops op. Ik ga wel op zoek naar een Plus. ;)
Goed plan; is echt de moeite waard! :Y
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 3 februari 2016 @ 21:06:10 #43
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159633259
Ik ga morgen de spruitjes maken.

pi_159657762
Hoi, lekker allemaal heur.. :)
Ofwel tvp.

Ben al jaar of 3 wfpb.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_159659319
Heb vanavond deze portobello's gegeten :9
http://foodness.nl/recipe(...)ozzarella-en-tomaat/
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159660286
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 18:53 schreef venomsnake het volgende:
Hoi, lekker allemaal heur.. :)
Ofwel tvp.

Ben al jaar of 3 wfpb.
wat is wfpb? :@
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159660353
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:41 schreef roos85 het volgende:
Heb vanavond deze portobello's gegeten :9
http://foodness.nl/recipe(...)ozzarella-en-tomaat/
ziet er lekker uit :o

Ik had een patatje met pindasaus, telt dat ook? :P

2nhov9t.jpg
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159662501
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 20:07 schreef FANN het volgende:

[..]

wat is wfpb? :@
Whole Food Plant Based. ;)
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_159674534
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 21:06 schreef venomsnake het volgende:

[..]

Whole Food Plant Based. ;)
ťcht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeld :@

dŠt lijkt me ťrg moeilijk :o
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159674872
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 10:29 schreef FANN het volgende:

[..]

ťcht alleen maar planten dus? en granen geloof ik, want ik heb even gegoogeld :@

dŠt lijkt me ťrg moeilijk :o
Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159674933
verkeerde quote :')
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159674939
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 10:53 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja dat heb ik ook een tijdje geprobeerd maar daarvoor hou ik toch teveel van lekkere rommel :P
Dat bedacht ik me ook toen ik dat las :D
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159679540
quote:
14s.gif Op donderdag 4 februari 2016 20:09 schreef FANN het volgende:

[..]

ziet er lekker uit :o
Was het ook :9
quote:
Ik had een patatje met pindasaus, telt dat ook? :P

[ afbeelding ]
Het is friet FANN ;) en satťsaus :p
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159680040
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 14:42 schreef roos85 het volgende:



[..]

Het is friet FANN ;) en satťsaus :p
Mag ook Roos :P het was in elk geval lekker :+
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159703061
Mijn eega liet mij zojuist de blind test doen met saucijzenbroodjes, hij snapte niet dat
ik die van DVS niet lekker vond :D

Dus tussen deze en deze....

2301-de-vegetarische-slager-roomboter-saucijzenbroodjes.jpg

Bij deze zei ik meteen, oh neeeeeeee niet lekker.....

en deze heb ik helemaal opgevroten :+

packshot_18.jpg
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159730563
Vandaag samboosa's gemaakt :)

-20 wonton wrappers
-125g geitenkaas
-10 middelgrote dadels
-Handje geroosterde pijnboompitten
-Handje gehakte verse munt
-2 el honing
-Scheutje limoensap

Halveer de dadels en verwijder de pit; snijd in reepjes. Meng met geitenkaas; honing; munt; limoen en pijnboompitten in een kom.

Schep een theelepel vulling op iedere wonton wrap. Maak de randjes nat met water of olie en vouw er pakketjes van.

Bak 20 minuten op 200 c hetelucht. Geniet van de geur in je keuken en eet ze op met een lekker kopje thee :9

2nsyo95.jpg
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159756490
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
pi_159757913
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
pi_159757947
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:01 schreef Stansfield het volgende:
Ik ben van plan om in ieder geval 1 dag in de week vegetarisch te eten. Dus eens kijken of hier nog lekkere recepten langskomen.

Ik vind het tot nu toe wel lastig om wat lekkers te vinden. Behalve de standaard salades enz.
Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_159757958
Ik ga de pittige boerenkool met paprika, ui en rode peper van de Lidl eens proberen.
pi_159758147
quote:
14s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:50 schreef FANN het volgende:

[..]

Dan heb ik wel een lekker recept voor je :P

Italiaanse Aubergineschotel

4 pers.

2 aubergines
6 el olijfolie
700 gr, tomatensaus (fles)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
1 bol mozzarella, in plakjes
50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
2 el basilicumblaadjes, grof gesneden
1 ciabatta, in sneetjes
1 ingevette ovenschaal (inhoud1,5 ltr)

Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken.
Verhit steeds in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak 3-4 aubergine plakken in 2 min,
per kant bruin. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.
Leg 2-3 plakken op.
Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine.
Eindig met een laag tomatensaus.
Leg er de mozzarella op en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca 20 min. goudbruin.
Bestrooi met de basilicum en geef er ciabatta bij.

Lekker met een frisse groene salade!
Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
pi_159758184
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
denk ik wel :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
  maandag 8 februari 2016 @ 17:52:09 #63
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159759307
Je hebt echt zo extreem veel (lekker) vegetarisch/vegan eten
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
  maandag 8 februari 2016 @ 18:54:42 #64
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159760569
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:49 schreef NoralyZ het volgende:
Stansfield; het is ook wat uitproberen. ik had het vaak vooral met lunch / broodjes maken o.i.d. dat je toch snel bij vlees of vis uitkomt. anyhow, ik had net een briljant vegetarisch broodje, halve crosspost uit het 'wat eet je nu'-topic, maar dan met recept...

je hebt nodig, voor vier broodjes / 2 personen:
- tempeh
- ketjap asin, wat olie, wat tamarindepasta oid
- twee teentjes knoflook
- 1 (rode) ui
- een restje witte kool
- twee eieren
- scheutje melk

> Snijd je tempeh in blokjes of reepjes. Maak een marinade van een scheut olie (ik gebruikte arachide), een flinke scheut ketjap asin, halve theelepel tamarindepasta, iets om het pittig mee te maken als je wil. Doe de tempeh in een bakje, schenk de marinade erop, meng goed en laat even staan (liefst minstens een halfuur of zo).
> Snipper je ui en je knoflook. Hak de kool julienne. Klop je eieren los met een scheutje melk, wat zout en peper.
> Als je tempeh goed gemarineerd is:
Verhit wat olie in een wok. Op hoog vuur bak je de tempeh een paar minuten, dan je vuur laag en de ui en knoflook erbij. Goed mengen, laten garen, als laatste de kool erbij. Tegelijkertijd verhit je in een andere pan wat olie: bak daarin je omeletje. Als je omelet gaar is snijd je 'm in reepjes.
> Snijd je broodjes doormidden, beleg met je tempeh-koolmengsel, top af met reepjes omelet. Naar smaak sriracha of iets anders pittigs erop.

Very nice. :9

Als je all the way wil gaan: ook lekker als je je broodje besmeert met een mengsel van mayonaise en sriracha.
Wij eten vaak een tofu speciaal van vietnam streetfood, lijkt er een beetje op.
Stokbrood met gebakken tofu en julienne wortel, komkommer en dan maggi & sambal.

okť... eigenlijk is het best anders xD
pi_159839417
quote:
0s.gif Op maandag 8 februari 2016 16:58 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Klinkt goed. Alleen is aubergine niet mijn favoriet. Met courgete zou het ook wel kunnen toch?
Ik heb het gemaakt, maar wťl met knoflook erin en volgende keer ook zwarte peper,
staat wel niet in het recept, maar dat maakt niet uit....

Ik denk dat ik volgende keer ook gebakken Peper bij doe :Y
Dan bedoel ik deze... niet die kleintjes....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
15p1y4l.jpg

Was lekker :+
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_160347261
Ik heb net een Pita broodje gegeten met zo'n ding erin :P

AHI_434d50313539323430_1_200x200_JPG.JPG
http://www.ah.nl/producte(...)-vega-burger-de-luxe

plus stukjes Ui en vťťl tomaat en tzatziki, was ťrg lekker :Y
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_160348920
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_160360774
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 maart 2016 19:59 schreef Aphrodyte het volgende:
Gaan er nog mensen van hier naar Veggieworld in de jaarbeurs Utrecht dit weekend?

Ik ga met mijn moeder; entree is maar vijf euro :)
Ik niet, Utrecht is een beetje te ver voor mij :+
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
  maandag 4 april 2016 @ 08:39:03 #69
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161162852
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
pi_161165480
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
  maandag 4 april 2016 @ 11:52:33 #71
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_161165508
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:50 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik ben geen veganist (godzijdank). Maar er zijn vast betere alternatieven voor boter dan margarine. Dat spul is goor. Misschien kokosvet ofzo?
oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
pi_161165526
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 11:52 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

oeh, geen idee, nog nooit gebruikt.
Ik ben ook geen Veganist maar hier staat ook kokosolie....

Wat heb je nodig?
deeg:
190 gram bloem (ik gebruikte speltbloem)
1 eetlepel suiker (hier kan ook kokossuiker worden gebruikt)
snufje zout
8 eetlepels kokosolie, hard (en minimaal 30 minuten in de koelkast gezet)
4 eetlepels ijswater (doe wat water met 2 ijsblokjes in een kommetje

http://www.degroenemeisjes.nl/vegan-appeltaart/
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
  maandag 4 april 2016 @ 13:51:17 #73
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_161167738
kokosolie kan soms een goede vervanger zijn voor boter omdat het zich hetzelfde gedraagt (plus margarine is goor), maar dan smaakt het wel naar kokos, zeker als je koudgeperste kokosolie gebruikt. Als je die kokossmaak niet blieft, gebruik dan de goedkope, dat smaakt bijna nergens naar.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 4 april 2016 @ 16:47:26 #74
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_161171242
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 08:39 schreef egeltje1985 het volgende:
Heej allemaal,

Vegan-noob hier. Ik wil graag een vegan appeltaart maken (zodat die ene collega ook eens mee kan eten). Ik maak zelf altijd al appeltaart met een recept met alleen boter, suiker en bloem. Zonder ei dus. Boter wilde ik vervangen voor margarine, via Google al gevonden dat in gewone margarine toch nog wat dierlijke producten zitten, dus ik ga even naar de eko-supermarkt in de hoop dat ze daar wel diervrije margarine hebben.

Maar mijn vraag is of ik dan nog iets over het hoofd zie qua mogelijke dierlijke producten?

Deeg: bloem, margarine, kristalsuiker.

Vulling: appel, kristalsuiker, vanillesuiker, rozijnen, kaneel.

Alvast bedankt. :s)
Plantaardige margarine kopen (bij de AH) en no egg, is lekkerder naar mijn mening en melk is makkelijk te vervangen. Als je een glans wilt kun je smeren met jam.
pi_161379817
hallo!

twee van mijn vrienden gaan trouwen ( O+ !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieŽn, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).

hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.

we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben :)

note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
  zondag 8 mei 2016 @ 12:13:14 #76
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_162005304
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 19:16 schreef NoralyZ het volgende:
hallo!

twee van mijn vrienden gaan trouwen ( O+ !) en ik maak met een paar vrienden het diner. we verzorgen twee gangen en twee kleine hapjes, amuse-voor-tussenhapje-hoofd, (dessert is al geregeld). we gaan voor volledig vegetarisch en er zijn een paar veganisten en wat allergieŽn, maar daar passen we later op aan waar nodig. (fantastische veganistische recepten zijn natuurlijk ook welkom, daar niet van).

hebben jullie nog tips voor feestelijke, chique gerechten in deze sfeer? of bloggers die daar een kei in zijn? het diner is voor 70 man, de sfeer is relaxed en los, in een weiland, waar iedereen 's avonds met z'n tentje blijft slapen. we denken ottolenghi / beetje mediterraan / veel groenten, dus.

we zijn bezig een paar proefmenu's op te stellen, en alle input is welkom, met de keukenprinsen en -prinsessen hier zal 'r vast wat zijn waar we totaal niet aan gedacht hebben :)

note: we werken met vier man waarvan er drie aardige (3-8 jaar) ervaring in professionele keukens hebben. en een flinke keuken tot onze beschikking.
niet mediterraan, maar vegetarische sushi een idee? Super feestelijk
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 11 mei 2016 @ 16:56:52 #77
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_162093396
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_162093634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.

Mijn vriend is vegetariŽr, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariŽr, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariŽr, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
And the druids turn to stone...
  woensdag 11 mei 2016 @ 17:24:38 #79
379282 Woods
Ich Bin Ein Berliner
pi_162094026
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:07 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

In principe heb je daarin vrije keuze. Je bent iets niet door een besluit, maar door je gedrag.

Mijn vriend is vegetariŽr, hij eet geen vlees of vis. Ik ben flexitariŽr, eet thuis vegetarisch en buiten de deur met mate. Liefst biologisch.
Anderen zijn pescotariŽr, geen vlees, wel vis. Omdat daar minder bio-industrie van is, of omdat je denkt de omega 6 nodig te hebben.
Ik stop niet vanwege de potentiŽle gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen :X
woensdag 6 mei 2015 17:54 schreef Libertarisch het volgende:
Helaas pindakaas dan, het leven is hard. Je kunt niet iedereen blijven begeleiden alsof het kinderen zijn, je zult het zelf moeten doen.
pi_162095544
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2016 16:56 schreef Woods het volgende:
Eet een vegatarier nooit meer vlees nadien? Ik ga maandag stoppen met vlees maar kan me eigenlijk niet voorstellen nooit meer vlees te eten danwel bewust of onbewust.
Dat ligt eraan; je kan je principes natuurlijk overboord zetten.

Vriend en ik zijn juist strenger geworden sinds we bij elkaar zijn; stimuleert nogal om vast te houden aan je keuzes :)

Hoe langer je geen vlees eet; hoe minder je er behoefte aan hebt :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_162097576
quote:
99s.gif Op woensdag 11 mei 2016 17:24 schreef Woods het volgende:

[..]

Ik stop niet vanwege de potentiŽle gevaren zoals bij roken(na 1 sigaret ben je weer terug bij af qua risico's) maar door de industrie en mishandeling. Vitamines haal ik elders in ruime mate. Het mooiste vind ik de reacties in mn omgeving. Bizar hoe normaal vlees is tegenwoordig en het ergste vind ik dat arme mensen zich ervoor schamen geen vlees te kunnen kopen :X
pi_162402491
Zelf Pesto maken

verse basilicum, fijngehakt
olijfolie
paranoten
geraspte parmezaanse kaas
knoflook
beetje zout

Alles in zo'n keukenmachientje fijnmalen en klaar.

Lekker voor bij Pasta natuurlijk, maar als je een broodje kaas, tomaat ui maakt is het ook lekker om een flinke lik Pesto over je kaas uit te smeren.
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_162455548
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-
pi_162456073
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers ;)
Mon 'en!
pi_162459673
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:41 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Er zijn zat producten zonder (mogelijke) sesamresten te vinden. En anders kun je altijd nog stoppen met het eten van kant en klare burgers ;)
Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
pi_162460056
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.

Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker. ;)
pi_162460417
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 12:54 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Zal best kunnen, maar realistisch is het niet.
Tsja als je het vegetarier zijn gewoon zat bent kan je dat ook zeggen natuurlijk ;)

Anders zijn er nog zat andere merken en producten en je kan ook vega zijn zonder vleesvervangers..
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  dinsdag 24 mei 2016 @ 13:37:01 #88
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_162460733
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 13:10 schreef Farenji het volgende:

[..]

Het is niet zo heel moeilijk om zelf bijv bonenburgers te maken. Maak een grote hoeveelheid en gooi ze in de vriezer. En er zijn behalve tivall natuurlijk nog zat andere opties. Falafel in allerlei varianten, de groente-/kaasburgers van de AH, Quorn, de vegetarische slager, etc.

Of je zorgt dat je vriend ook vegetarisch gaat eten, maakt het een stuk makkelijker. ;)
Dat, flikker wat kikkererwten ofzo in een blender met wat kruiden enzo en je kan prima burgers vormen.
pi_162461620
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Deze zijn zonder sesam, of ze lekker zijn weet ik niet hoor, nooit geprobeerd eigenlijk,

https://www.devegetarisch(...)atie-over/kipnuggets

Deze eet ik wel eens, die vind ik hťťl lekker ťn zonder sesam

http://www.goodbite.nl/vegetarisch-product/braadworstjes/
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_162462084
quote:
15s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 10:17 schreef douche-eendje het volgende:
En toen had tivall een nieuw product (nuggets met sesam in het korstlaagje) en kan ik niks meer van tivall eten, want alles 'kan sesam bevatten' -.-

Ik weet niet hoe lang ik nu nog vega blijf eten -O-

Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
pi_162465464
quote:
11s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 14:26 schreef isax het volgende:

[..]

Nieuw? Die nuggets hebben ze al zeker 10 jaar ofzo.
Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

AHI_434d50303430333038_4_LowRes_JPG.JPG

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
pi_162465716
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
maar aan die is niets verranderd?
174fa359f3d0816122d0e9f9c496dedc754401fa.jpg
alleen de verpakking heeft een make over gehad.

ik heb ook veel allergieŽn. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
pi_162465772
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
Het lijkt me inderdaad lastig met zo'n allergie. Maak het jezelf niet te moeilijk. Ik heb voor mezelf al de stelregel dat ik in sommige situaties mag afwijken van mijn vega-dieet, bijvoorbeeld op vakantie als ik niet zelf kan koken, en ik genoeg heb van de standaard beperkte vega-opties. Dat is al een paar keer gebeurd, dat ik dan toch iets met vis of schelpdieren eet. Laatst had ik enorme honger na een hardloopwedstrijd en de enige optie was een kroket. Man wat smaakte die lekker. Uiteindelijk moet je dieet je niet ongelukkig maken en principes zijn er om af en toe te breken als dat nodig is.
pi_162466577
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:31 schreef isax het volgende:

[..]

maar aan die is niets verranderd?
[ afbeelding ]
alleen de verpakking heeft een make over gehad.

ik heb ook veel allergieŽn. noten allergie is gelukkig minimaal maar I feel your pain.
Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.

Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd :)
pi_162466844
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:56 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Jawel, het ei is eruit dus nu vegan. Sinds de komst van alle vegan spullen is alles dus mogelijk sesam - bevattend. Heb al contact gezocht met tivall, maar het zou zomaar door verandering in productieprocessen kunnen komen.

Farenji, ik ben altijd best strikt geweest. Maar gelukkig snap je het dilemma... ik ga er maar eens goed over nadenken de komende tijd :)
wat een naai streek dan.
pi_162467134
quote:
13s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 17:07 schreef isax het volgende:

[..]

wat een naai streek dan.
Dus ook voor jouw allergie mag je alle doosjes waarschijnlijk weer gaan lezen :*
pi_162467423
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2016 16:22 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Tivall heeft recent een groot deel van het assortiment veranderd/vegan gemaakt.

[ afbeelding ]

Ja, ik eet al 10 jaar vega en ik kan zelf ook echt wel mn burgers draaien en ken de vervangers goed. Het probleem is dat mn allergie al voor dusdanig veel beperkingen zorgt (uit eten gaan, festival/feestjes, bij anderen eten, boodschappen doen duurt 10x langer vanwege verpakkingen lezen etc) dat het zo beperkt aan het worden is. Momenteel heb ik weer een reactie, een deel van mn gezicht staat aan gevoel al een paar uur in de brand en zitten er blaasjes op mn handen.

Dus dan heb ik misschien geen zin meer in vega - eten. Dat zal de komende tijd uit moeten wijzen.
ah... wat balen, ja volgens mij had jij ooit wel eens een foto gepost van die uitslag, dat is niet fijn....
zacht uitgedrukt....

Ik kan me voorstellen dat je het dan niet vol kan houden, in elk geval beterschap, hopelijk verdwijnt de uitslag een beetje snel!
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_162488813
Ik kreeg deze toegestuurd van mijn Veganistische neef... :{

40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
pi_164447691
Heb vanavond bietenburgers gemaakt. Simpel en superlekker.

Schil twee of drie verse bieten en rasp ze of gooi ze door de keukenmachine. Voeg er een flinke kop havermout, een berg verkruimelde feta, een paar eieren, wat olijfolie en peper aan toe en meng en kneed het. Laat het min een half uurtje staan. Maak er burgers van, leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 30 minuten op 180 graden. Naast de frieten en avocado die je op de foto ziet had ik er een saus van yoghurt, mayo, bieslook en een teentje knoflook bij gemaakt. Het is ook erg lekker op (getoast) zuurdesembrood.

KkyDeNt.jpg

De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
pi_164447784
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 00:32 schreef Farenji het volgende:
De banaan wilde er heel graag naastliggen maar had er verder niks mee te maken.
:D
40+ / Whaam! Handgeschilderde schilderijen! Whaam! Handgeschilderde schilderijen!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')