Ja,thats it. Ik heb de choco niet getempereerd maar dan worden ze vast mooier.quote:Op zondag 24 januari 2016 13:09 schreef emmyemmy het volgende:
Die mandarijntjes maar eens maken voor mn vriend Gewoon chocolade smelten (temperen?) en ze daar in dippen en daarna in de pistache dippen?
Ik zag je als laatste reactie staan en dacht: O jee, welke omschrijving past er bij . Lekker is altijd goed!quote:
Ik reageer heel vaak super positief johquote:Op maandag 25 januari 2016 13:31 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik zag je als laatste reactie staan en dacht: O jee, welke omschrijving past er bij . Lekker is altijd goed!
Ik bedoel ik vooral de heel beeldende omschrijvingen .quote:Op maandag 25 januari 2016 13:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik reageer heel vaak super positief joh
Owquote:Op maandag 25 januari 2016 14:04 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik bedoel ik vooral de heel beeldende omschrijvingen .
Dit.quote:Op donderdag 4 februari 2016 15:13 schreef Molo het volgende:
Ja hallo zeg! Nu heb ik wéér honger!
Wanneer is het Fok restaurant geopend bij jou thuis?
Tnxquote:Op donderdag 4 februari 2016 15:32 schreef Molo het volgende:
Ah ok, oude noorden is leuk ja. Succes met zoeken!
Boven de bakkerij!quote:Op donderdag 4 februari 2016 15:23 schreef n0a het volgende:
Schiedam, maar dit huis is echt aftands. Te koud of te heet en te vochtig. Hier wil ik geen gasten ontvangen. Willen het liefst weer in het Oude Noorden wonen en ik kijk een beetje rond via internet.
Daar woon ik toevallig ook 😊. Kan ik nog aanschuiven. ? .😊quote:Op donderdag 4 februari 2016 15:23 schreef n0a het volgende:
Schiedam, maar dit huis is echt aftands. Te koud of te heet en te vochtig. Hier wil ik geen gasten ontvangen. Willen het liefst weer in het Oude Noorden wonen en ik kijk een beetje rond via internet.
Past beter in dit topic Saraquote:Op donderdag 4 februari 2016 17:31 schreef sararaats het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn zelfgemaakte courgette-champignonschotel in de wok met pastinaak
Van deze is helaas niks over gebleven . Op het moment eet ik niet zo spannend vanwege griep .quote:Op donderdag 4 februari 2016 17:59 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Daar woon ik toevallig ook 😊. Kan ik nog aanschuiven. ? .😊
oh ok maar het is toch een kookkunst of zit ik er weer naast?quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Past beter in dit topic Sara
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #350 VVV (Vegetarisch, Vlees en Vis)
Dit is die topic waarin het gaat om hoe fantastisch je je kookdingetjes kan fotograferen. De smaak doet er niet zo toe. En de jouwe ziet er nu niet heel artestiek uit.quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:32 schreef sararaats het volgende:
[..]
oh ok maar het is toch een kookkunst of zit ik er weer naast?
Jammer. Beterschap.quote:Op donderdag 4 februari 2016 18:15 schreef n0a het volgende:
[..]
Van deze is helaas niks over gebleven . Op het moment eet ik niet zo spannend vanwege griep .
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?"quote:
Die is kunstig neergelegd veur dass foto natürlichquote:Op donderdag 4 februari 2016 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?"
Ik kan me er wel en niet in vinden, soms vind ik het wel een toevoeging hebben zoals bij de genoemde kaneelstokjes. Het stoort me het minst als het erop lijkt alsof het er 'gewoon' nog ligt van het koken of inderdaad aangeeft wat er in zit.quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof het ook wel hoor, dat ik daar alleen in sta....
Maar wie weet toch niet? Wil het nu wel eens weten.
Een beetje sier kan geen kwaad toch? Wat Molo zei: als het er maar bij pasten niet té geforceerd is. Al snap ik je wel een klein beetje met de eieren bij deze foto, een doosje eieren op de achtergrond was bv subtieler geweest. Maar voor jou wellicht nog steeds irritant. ;-)quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?"
Ze vielen mij eerst niet op. Ik vroeg mij wel af of hij het met room of ei had gemaakt. Door de eieren op de foto te zetten heb ik wel mijn antwoord.quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?"
Ik houd er ook niet van.quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof het ook wel hoor, dat ik daar alleen in sta....
Maar wie weet toch niet? Wil het nu wel eens weten.
Nou, geef mij dat ei maar ipv dat aanstellerige gejank van je.quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Het maakt een foto ook niet lelijk, alleen irritant.
!quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?"
+1quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof het ook wel hoor, dat ik daar alleen in sta....
Maar wie weet toch niet? Wil het nu wel eens weten.
Hier ook . Ik moest het even twee keer lezen.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 12:28 schreef Isegrim het volgende:
Omdat het woord 'bamboestengeltjes' hier op de volgende regel komt, staat er 'ingelegde baby'.
Nee daar sta je niet alleen in, hier nog eentje.quote:Op donderdag 4 februari 2016 21:20 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof het ook wel hoor, dat ik daar alleen in sta....
Maar wie weet toch niet? Wil het nu wel eens weten.
Gelukkig. :-)quote:Op zaterdag 6 februari 2016 12:53 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Nee daar sta je niet alleen in, hier nog eentje.
de bovenste foto lijkt wel een hoopje naaktslakkenquote:Op zondag 7 februari 2016 15:56 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Gedroogde shiitakes een nachtje laten weken in koud water. Vocht opvangen, shiitakes uitknijpen en in reepjes snijden (steeltjes weggooien). Vijf minuten bakken in olie, afblussen met shaoxing rijstwijn. Dan plens weekvocht, sojasaus en bruine suiker erbij. Zachtjes in laten koken en op het laatst wat sesamolie erover. Af laten koelen en bewaren in de koelkast.
Te lekker!
Recept : gestoofde shiitake
Gewoon om te snoepen. Door roerbakgerechten. Op een broodje met steak. Verzin het maar.
[ link | afbeelding ]
Hehehehe. :-)quote:Op zondag 7 februari 2016 19:18 schreef marc0871 het volgende:
beestjes met heel veel pootjes en iets wat ruim na de maaltijd komt.
Die zijn hard en houtig en dus niet lekker.quote:Op zondag 7 februari 2016 19:48 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Waarom gooi jede steeltjes van de shiitakes weg?
Jaaaaaa jouw tosti's.quote:Op zondag 14 februari 2016 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tostitijd! Brood, boter, geitenkaas met fenegriek, lente-ui en sriracha.
Wauw, dat is nog eens tosti-tijd! Wanneer kom ik eten ?quote:Op zondag 14 februari 2016 13:51 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tostitijd! Brood, boter, geitenkaas met fenegriek, lente-ui en sriracha.
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:35 schreef Isabeau het volgende:
Ik kook niet weinig, ik maak alleen niet zulke mooie foto's als jij, RobinOok
Mijn foto's zijn kiekjes en soms ziet mijn eten er dan nog onappetijtelijk uit ook op die foto's (terwijl dat dus live reuze meevalt).
Die is al op. :-)quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Wauw, dat is nog eens tosti-tijd! Wanneer kom ik eten ?
Wacht maar, vanavond (en volgende week zaterdag én zondag) staat hier weer een driegangendiner op het programma. Dus er gaan wel weer foto's komen.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
Daar heb je een punt Ik mag hier altijd graag verlekkerd naar jullie foto's kijkenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
Goedgekeurdquote:Op zaterdag 20 februari 2016 14:06 schreef habitue het volgende:
Hopelijk komt mijn steak sandwich door de jury.
[ afbeelding ]
Zuurdesembroodje, biefstuk, gebakken champignons, sla, tomaat, pijnboompitjes, pecorino, gerijpte balsamico en een beetje citroenmayo.
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 16:25 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Speciaal voor Meauleau eentje geslacht:
[ afbeelding ]
Dan heb je wel erg lange tenen hoor.... Het is maar een mening over een foto van eten.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 17:56 schreef potjecreme het volgende:
Sommigen mensen maken leuke foto's maar krijgen opmerkingen over hun aankleding. Dat schrikt wellicht af.
Jawel, maar daar lijkt het wel een beetje een kindertaart en het is niet foodgawker-waardigquote:
quote:Op zaterdag 20 februari 2016 19:29 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Jawel, maar daar lijkt het wel een beetje een kindertaart en het is niet foodgawker-waardig
Want prut achtergrond
Laat ik het zo zeggen ... Ik weet niet of ik het nog een keer zou maken, het ziet er inderdaad mooi uit, maar qua smaak viel het wel een klein beetje tegenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 19:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Was de taart wel lekker? Ik had laatst een red velvet taart gemaakt. Zag er top uit maar smaakte alleen naar suiker en vanille, zware desillusie
Mijn stuiterende nichtjes hebben vooral topping gegeten, want mierzoet, dus ik denk dat dat de doelgroep is ofzo. Ik ga het in ieder geval nooit meer makenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 19:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Laat ik het zo zeggen ... Ik weet niet of ik het nog een keer zou maken, het ziet er inderdaad mooi uit, maar qua smaak viel het wel een klein beetje tegen
Vriendlief zei echter dat dit een van de betere taarten was die ik gemaakt had, terwijl ik zoiets had van: mehh.
In het recept voor de topping moest ook 600 gram poedersuiker, dat heb ik gereduceerd tot 100 gram, want 600 leek mij echt veel te veel wie eet nu zulke zoete toppings ..?!
Eensquote:Op zaterdag 20 februari 2016 19:43 schreef Molo het volgende:
[..]
Mijn stuiterende nichtjes hebben vooral topping gegeten, want mierzoet, dus ik denk dat dat de doelgroep is ofzo. Ik ga het in ieder geval nooit meer maken
Geef mij maar een lekkere appeltaart of oldskool cake
Volgend weekend maar even makenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 20:05 schreef Molo het volgende:
Tsjernobyl muffins
Dat shortbread is heel makkelijk, en lekker (en nogal calorierijk ook )
Ik ben normaal helemaal niet van de AH recepten, maar deze lukt perfect
http://www.ah.nl/allerhan(...)ionaire-s-shortbread
Op handen en voeten! Wanneer gaat-ie open en kom je in Drenthe?quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Die is al op. :-)
Als ik een pop-up tostikraam zou beginnen, zou je dan wel langskomen?
Mijn degelijke-foto's telefoon is overleden en nu moet ik het doen met de reserve die geen degelijke foto's maakt.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
:-)quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
wauwww je voorgerecht ga ik ook eens proberenquote:Op zaterdag 20 februari 2016 21:55 schreef vinnypassy het volgende:
Die briochebroodjes zien er goed uit
Zelf ook brioche gemaakt, wel iets compacter. In plakjes gesneden, geroosterd, porcini-witteport-chutney erop en bij de bospaddenstoelenconsommé met truffelpecorino. Tsjongejonge. Echt ongelķķflijk lekker!
[ afbeelding ]
Daarna ossenhaas met fondantaardappelen en bietjes op drie manieren (rood gepureerd en ingekookt, geel gepekeld en wit gewoon gekookt).
[ afbeelding ]
En toe een citroen-limoen panna cotta met rood fruit, witte chocolade ganache en aardbei-frambozencoulis.
[ afbeelding ]
Foto's niet met mijn eigen standaard geleende camera, dus heb ff moeten klooien met de belichting. Vooral de consommé met het toastje was belachelijk lekker. Toetje ook. Hoofd was niet buitengewoon, maar gewoon goed: biet was misschien toch wat te vlakjes bereid zo.
Het heeft even geduurd.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
Nommm!quote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:07 schreef n0a het volgende:
[..]
Het heeft even geduurd.
[ afbeelding ]
Gua bao met vis en mango.
Leuk! En je kan er onwijs veel mee variëren. Als je de broodjes koopt is het voor de rest zo gepiept.quote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Nommm!
Ik moet echt weer eens lekker gaan koken, ben een beetje m'n zin kwijt druk en stress en hectiek enzo. Maar snel weer m'n ontspanning vinden in de keuken! dit is een goed kandidaat recept alvast!
Ik heb ze wel eens gehad ja! Toen ik zelf broodjes buikspek had gemaaktquote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Leuk! En je kan er onwijs veel mee variëren. Als je de broodjes koopt is het voor de rest zo gepiept.
Ik las op je blog dat het zelf maken wat tegenviel. Ik heb ze al wel eens met succes (de tweede keer dan ) gemaakt met deze receptuur voor 8 broodjes:quote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:38 schreef n0a het volgende:
[..]
Leuk! En je kan er onwijs veel mee variëren. Als je de broodjes koopt is het voor de rest zo gepiept.
Tnx . Bij het stomen werden mijn faal broodjes ook niet veel groter. Wat voor stomer gebruik jij?quote:Op dinsdag 23 februari 2016 19:13 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Ik las op je blog dat het zelf maken wat tegenviel. Ik heb ze al wel eens met succes (de tweede keer dan ) gemaakt met deze receptuur voor 8 broodjes:
160 ml lauwwarm water
1 tl gist
0,5 el olie
2 el suiker
200 gr bloem
0,25 tl zout
0,5 tl bakpoeder
Water met gist en suiker mengen en lekker laten borrelen. Dat bij het bloem met zout en bakpoeder voegen. Paar minuutjes mengen, 45-60 minuten laten rijzen (heb ik tegen de warme verwarming gedaan) met een natte theedoek. Daarna portioneren, platrollen en dubbelklappen met een kleine veeg olie tussen weerszijden, op een bakpapiertje leggen en nog 10 minuutjes laten rusten. Dan een goede 10-11 minuutjes stomen en toen was het bij mij dus heel goed eetbaar.
Eerste keer wat korter gestoomd en toen was het wel wat klef. Bij het rijzen was het deeg bij mij overigens ook niet echt toegenomen qua volume, tijdens het stomen wel: +/- 1,5 keer groter.
Overigens ziet het er súper lekker uit, mooie kleuren ook zo.
Gewoon zo'n simpele van bamboe.quote:Op dinsdag 23 februari 2016 19:27 schreef n0a het volgende:
[..]
Tnx . Bij het stomen werden mijn faal broodjes ook niet veel groter. Wat voor stomer gebruik jij?
Ja hoi!quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
Dat ziet er echt bizar goed uit!quote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:07 schreef n0a het volgende:
[..]
Het heeft even geduurd.
[ afbeelding ]
Gua bao met vis en mango.
Chocolade is toch van zichzelf al vegan?quote:Op donderdag 25 februari 2016 10:52 schreef minilot het volgende:
De afgelopen weken alleen zelfgemaakte vegan chocolade op de kiek gezet, hier bestrooid met cacaonibs, gesuikerde pistache en blauwe snoepbolletjes.
[ afbeelding ]
Lekker was het wel!
Pure wel ja. Goed punt, niet aan gedachtquote:Op zaterdag 27 februari 2016 13:39 schreef computergirl het volgende:
[..]
Chocolade is toch van zichzelf al vegan?
Mjam!quote:Op zaterdag 27 februari 2016 13:34 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Brioche gevuld met sinaasappeljam.
Kwam een filmpje tegen met een vlechttechniek, meteen ff getest.quote:Op zaterdag 27 februari 2016 13:51 schreef n0a het volgende:
Mooi gevlochten Ise. Experiment voor de bakkerij?
hoeveel vlecht je er per uurquote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:17 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Kwam een filmpje tegen met een vlechttechniek, meteen ff getest.
Inclusief vormen enzo denk ik een stuk of 20 als ik alleen maar dat doe?quote:Op zaterdag 27 februari 2016 15:45 schreef computergirl het volgende:
[..]
hoeveel vlecht je er per uur
Nachtje in de koeling.quote:Op zaterdag 27 februari 2016 16:20 schreef computergirl het volgende:
Dan deed ik vast iets fout, want die boter maakte het bij mij een groot plakfeest
Drukdrukdruk. Kook echt veel te weinig de laatste tijd. Maar vandaag had ik een dagje vrij, dus ik ben eens gaan experimenteren. Voor het eerst in mijn leven tonijn gebakken. Vroeger wel een keer gegeten, maar die was helemaal droog gebakken. Altijd gedacht dat ik het helemaal niet lust, maar zo kort gebakken is het eigenlijk wel erg lekker.quote:Op zaterdag 20 februari 2016 13:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan?
Woei, dat ziet er echt lekker uit! Leuke fotoquote:Op zaterdag 27 februari 2016 19:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Drukdrukdruk. Kook echt veel te weinig de laatste tijd. Maar vandaag had ik een dagje vrij, dus ik ben eens gaan experimenteren. Voor het eerst in mijn leven tonijn gebakken. Vroeger wel een keer gegeten, maar die was helemaal droog gebakken. Altijd gedacht dat ik het helemaal niet lust, maar zo kort gebakken is het eigenlijk wel erg lekker.
[ afbeelding ]
Dit was dus tonijn met sesam en wasabimayonaise.
Topcombi!quote:Op zaterdag 27 februari 2016 19:59 schreef Myraela het volgende:
[..]
Drukdrukdruk. Kook echt veel te weinig de laatste tijd. Maar vandaag had ik een dagje vrij, dus ik ben eens gaan experimenteren. Voor het eerst in mijn leven tonijn gebakken. Vroeger wel een keer gegeten, maar die was helemaal droog gebakken. Altijd gedacht dat ik het helemaal niet lust, maar zo kort gebakken is het eigenlijk wel erg lekker.
[ afbeelding ]
Dit was dus tonijn met sesam en wasabimayonaise.
Zouden die bestaan, dan? Volgens mij eet de meest kritische, nationalistische pastavreter dit graag.quote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:17 schreef vinnypassy het volgende:
Nu maar hopen dat hier geen Italianen komen die mijn fratsen afkeuren.
niet als zijn mammie het andrs klaarmaaktquote:Op zondag 28 februari 2016 02:14 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Zouden die bestaan, dan? Volgens mij eet de meest kritische, nationalistische pastavreter dit graag.
True ! Di Mama blijft heilig.quote:Op zondag 28 februari 2016 05:15 schreef computergirl het volgende:
[..]
niet als zijn mammie het andrs klaarmaakt
ziet er goed uitquote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:17 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Topcombi!
Vandaag en morgen weer een driegangenmenu op het programma. Vandaag Italiaans
1) Mijn versie van caprese (zaadjes van de tomaat gemengd met extra vierge olijfolie en sjalot)
2) Risotto a la Milanese
3) Mijn versie van tiramisu. Mascarpone-vanille-roomcrčme op een soort kletskopcrumble, sinasroom, rum-spongecake en koffiegelei met wat cacaopoeder.
Helaas was de koffiegelei niet heel erg geslaagd: niet sterk genoeg van smaak en te weinig gelatine, dus te slap. Dit was de eerste keer dat ik geen recept volgde vwb gelatine en ik was te laat om te proefdraaien, dus dan krijg je dit. Gelukkig was het verder wel lekker.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu maar hopen dat hier geen Italianen komen die mijn fratsen afkeuren.
nog lekker vloeibaar. Vond je hem lekker?quote:Op zondag 28 februari 2016 20:47 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de chocolade fondant van n0a nagemaakt.
[ afbeelding ]
Ik vond hem heel erg lekker. De eerste was nog iets te vloeibaar. Ik was bang dat die anders te ver door zou zijn. Maar deze was met een paar minuutjes meer perfect. Ik liet alleen de ramekin uit mijn handen glijden tijdens het optillen, vandaar die lelijke lijn. Maarja, dat deed niets af aan de smaak.quote:Op zondag 28 februari 2016 21:32 schreef n0a het volgende:
[..]
nog lekker vloeibaar. Vond je hem lekker?
Wat! Wat lekker! Die sinaasappeljam ziet er ook zelfgemaakt uit?quote:Op zaterdag 27 februari 2016 13:34 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Brioche gevuld met sinaasappeljam.
Nee, is van de Turk. Echt hele lekkere jam is dat.quote:Op dinsdag 1 maart 2016 17:25 schreef Fancyschmancy het volgende:
[..]
Wat! Wat lekker! Die sinaasappeljam ziet er ook zelfgemaakt uit?
Snel fotootje maar Nommmm!quote:Op dinsdag 23 februari 2016 13:07 schreef n0a het volgende:
[..]
Het heeft even geduurd.
[ afbeelding ]
Gua bao met vis en mango.
Leuk! Ziet er lekker uit. Goed gevuld ook .quote:Op dinsdag 1 maart 2016 19:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Snel fotootje maar Nommmm!
[ afbeelding ]
Beetje anders gedaan, de komkommer ingelegd in zwarte rijstazijn, suiker en een beetje zout en ik had nog wat koriander en Thaise basilicum door de salsa. Erg lekker zo samen! Zomers wel
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 2 maart 2016 21:57 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb vanavond weer een driegangendiner gemaakt. Ik liep meer te ouwehoeren dan echt koken (gelukkig veel voorbereid) en goede foto's heb ik ook niet echt genomen. Maar dat dessert vind ik er wel heel goed uit zien, voor en na mag in de spoiler.
Voor: lam/geitenkaaskroketjes met maīspuree
Hoofd: drie keer lam met shirazsaus, hasselbackaardappel en zoetzure wortel
Na: homemade frozen frambozenyoghurt met chocoladecrumble, kletskopgruis, framboos, granaatappel en bietjesroom
[ afbeelding ]
En de slechte foto's, maar wel lekker eten.dessert is echt een plaatje!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 2 maart 2016 21:57 schreef vinnypassy het volgende:
Ik heb vanavond weer een driegangendiner gemaakt. Ik liep meer te ouwehoeren dan echt koken (gelukkig veel voorbereid) en goede foto's heb ik ook niet echt genomen. Maar dat dessert vind ik er wel heel goed uit zien, voor en na mag in de spoiler.
Voor: lam/geitenkaaskroketjes met maīspuree
Hoofd: drie keer lam met shirazsaus, hasselbackaardappel en zoetzure wortel
Na: homemade frozen frambozenyoghurt met chocoladecrumble, kletskopgruis, framboos, granaatappel en bietjesroom
[ afbeelding ]
En de slechte foto's, maar wel lekker eten.Zou je het recept willen delen van de frozen frambozenyoghurt?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tuurlijk, staat op m'n blog.quote:Op woensdag 2 maart 2016 22:03 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Zou je het recept willen delen van de frozen frambozenyoghurt?
Zeker!quote:Op woensdag 2 maart 2016 22:29 schreef computergirl het volgende:
We gaan vinnypassy opgeven voor Masterchef
'quote:Op zaterdag 12 maart 2016 18:51 schreef vinnypassy het volgende:
- California roll (surimistick, avocado, komkommer, tobiko en een klein beetje wasabimayo)
- Tonijn sushi (verse tonijn, avocado, komkommer, sesamzaad en een klein beetje wasabimayo)
- Zoetzure komkommer
- Dichtgeschroeide tonijn (in een jasje van sesamzaad, chilivlokken en grof zeezout) met wasabimayo
En ja, die mayo ziet er uit als hele dikke klodders, maar ik was stiekem gewoon niet snel genoeg met de foto nemen. Sushi maken met het norivel aan de binnenkant viel me trouwens reuze mee: ik vond het niet moeilijker dan met het norivel aan de buitenkant.
[ afbeelding ]
Oh Lord.. Mag ik vragen welk recept je hebt gebruikt?quote:Op dinsdag 15 maart 2016 12:09 schreef minilot het volgende:
Testje, homemade marshmallows met gezouten karamel (erop en in heel dunne laagjes erin/erdoor)
[ afbeelding ]
Ben je er tevreden over? Het ziet er wel goed uit, maar het is toch meer afhankelijk van de structuur of het ook echt lekker was.quote:Op dinsdag 15 maart 2016 12:09 schreef minilot het volgende:
Testje, homemade marshmallows met gezouten karamel (erop en in heel dunne laagjes erin/erdoor)
[ afbeelding ]
Heerlijk!quote:Op zondag 20 maart 2016 09:44 schreef vincevega82 het volgende:
Een Chinese maaltijd gemaakt
[ afbeelding ]
Knoflook stengels met spek
Zoet zure komkommer
Roerei met tomaat
Gong bao kip
Koude kip met szechuan dressing
Mapo tofu
Heel leuk! Die wil ik graag een keer makenquote:Op zondag 20 maart 2016 15:20 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Onion Pakora
Van een simpele ui, wat specerijen en wat kikkererwtenmeel een heerlijk hapje. Een aanrader.
[ link | afbeelding ]
Making Onion Pakora
Ik ook!quote:Op maandag 21 maart 2016 13:10 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Heel leuk! Die wil ik graag een keer maken
Ziet er goed uit. Heerlijkquote:Op maandag 21 maart 2016 11:53 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Kippendijfiletreepjes gemarineerd met Arachideolie, Piri piri, kerrie madras, gemalen chili’s, knoflook, sojasaus, honing, citroensap, chipotlesaus, tabascosaus. Half uur op 160 graden in de oven, daarna 5-10 minuutjes onder de hete grill.
Met een chilimayo met mayonaise, sojasaus, gemalen chili’s, tabasco, citroensap, honing en extreem hete hotsauce.
Op een broodje met komkommerplakken, rucola en rode ui.
Sjesus, kon je niet kiezen? Of moesten de flesjes op?quote:Op maandag 21 maart 2016 11:53 schreef Molleman het volgende:
[ afbeelding ]
Kippendijfiletreepjes gemarineerd met Arachideolie, Piri piri, kerrie madras, gemalen chili’s, knoflook, sojasaus, honing, citroensap, chipotlesaus, tabascosaus.
Hehe, behoorlijk uitgebreid qua ingrediënten inderdaad als ik het zo zie maar het was heel geslaagd moet ik zeggen qua smaak. Ben gewoon begonnen met de olie in een bord en daarna gewoon dingen aan het toevoegen geweest tot ik het lekker genoeg vind smaken. En dan kan het nog wel eens voorkomen dat de gehele kruidenkast overhoop gehaald wordtquote:Op maandag 21 maart 2016 15:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sjesus, kon je niet kiezen? Of moesten de flesjes op?
Ah een soort Kasekuchen. Lekkerquote:Op woensdag 23 maart 2016 16:30 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Nieuwe foto's gemaakt voor mijn gebakken cheesecake. Oude foto's waren echt meh.
Ik vind het ook qua porties veel praktischerquote:Op zondag 27 maart 2016 10:38 schreef Myraela het volgende:
Carrotcake cupcakes. Sorry voor de cupcake haters hier. Ik vind het toffer uitdelen dan een normale taart.
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit man, niks om sorry voor te zeggenquote:Op zondag 27 maart 2016 10:38 schreef Myraela het volgende:
Carrotcake cupcakes. Sorry voor de cupcake haters hier. Ik vind het toffer uitdelen dan een normale taart.
[ afbeelding ]
Recept van Ottolenghi proberen! Is geweldigquote:Op zondag 27 maart 2016 13:38 schreef minilot het volgende:
Die zien er nog best stoer uit Myraela!
Ik vind het idee van wortelcake nooit zo lekker klinken, maar zal het toch eens proberen.
Ja zeker doen! Heel lekker! Sowieso wortel taart trouwensquote:Op zondag 27 maart 2016 15:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Recept van Ottolenghi proberen! Is geweldig
ziet er prachtig uit....wat voor taart is hetquote:Op zondag 27 maart 2016 21:13 schreef Helsinki het volgende:
Die heb ik vandaag nog gemaakt (en toen ik even niet op zat te letten deed mijn moeder er "van die leuke bloemetjes" op )!
[ afbeelding ]
Dankje! Worteltaart (Ottolenghi) .quote:Op zondag 27 maart 2016 21:16 schreef computergirl het volgende:
[..]
ziet er prachtig uit....wat voor taart is het
Ziet er heerlijk uit, maar die bloemetjes passen er inderdaad voor geen meter bij hahahahaquote:Op zondag 27 maart 2016 21:13 schreef Helsinki het volgende:
Die heb ik vandaag nog gemaakt (en toen ik even niet op zat te letten deed mijn moeder er "van die leuke bloemetjes" op )!
[ afbeelding ]
Wat cool!quote:Op maandag 28 maart 2016 16:33 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensoortjes van slagerij Schell
[ link | afbeelding ]
Smaakmakers voor de bouillon
[ link | afbeelding ]
Varkensoor gerechtje
Aha!quote:Het vlees (eigenlijk vel) is zacht en jelly-achtig, het kraakbeen heeft een crunch, maar is makkelijk door te bijten. Het zijn maar 2 texturen en is daarom "goed te doen"
We hebben er al voor gepleit bij Sansan of'ie op de nieuwe kaart er weer bij kan.quote:Op donderdag 31 maart 2016 11:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat cool!
Ik geloof niet dat ik wel eens varkensoren gegeten heb maar als ik dit zo zie krijg ik er wel erg veel zin in!
Hoe zou je de textuur omschrijven, Robin?
Edit: laat maar, staat achter de link.
[..]
Aha!
Minilot, even een vraagje! Ik ben zo geīntrigeerd dat ik dit weekend de crack pie(s) wil gaan maken. Ik heb zaterdag een etentje, het gemakkelijkst zou daarom zijn als ik ze op vrijdag vast kan maken. Raad je dat aan/af? Hoor het graagquote:Op zondag 27 maart 2016 13:39 schreef minilot het volgende:
Oh ja, ik had nog..
[ afbeelding ]
Momofuku's crack pie op poppenhuisformaat.
Crack pies stop je idealiter na het bakken een nachtje in de vriezer, dus dat komt perfect uitquote:Op dinsdag 5 april 2016 22:59 schreef LastRequest het volgende:
[..]
Minilot, even een vraagje! Ik ben zo geīntrigeerd dat ik dit weekend de crack pie(s) wil gaan maken. Ik heb zaterdag een etentje, het gemakkelijkst zou daarom zijn als ik ze op vrijdag vast kan maken. Raad je dat aan/af? Hoor het graag
Haha, dat is goed om te horen. Nog tips mochten ze niet in de vriezer passen?quote:Op dinsdag 5 april 2016 23:01 schreef minilot het volgende:
[..]
Crack pies stop je idealiter na het bakken een nachtje in de vriezer, dus dat komt perfect uit
je hebt er een kunstzinnige draai aan gegevenquote:Op zondag 10 april 2016 10:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Desem broodjes gebakken en een lief met een nieuwe camera
Nice!quote:Op zondag 10 april 2016 10:59 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Desem broodjes gebakken en een lief met een nieuwe camera
quote:Op zondag 10 april 2016 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.
[ link | afbeelding ]
Bitterballen van Redcooked Beef
quote:Op zondag 27 maart 2016 21:13 schreef Helsinki het volgende:
Die heb ik vandaag nog gemaakt (en toen ik even niet op zat te letten deed mijn moeder er "van die leuke bloemetjes" op )!
[ afbeelding ]
oh lord.quote:Op zondag 10 april 2016 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.
[ link | afbeelding ]
Bitterballen van Redcooked Beef
Die kleur!quote:Op donderdag 21 april 2016 19:44 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook.
Die is goed. Is zure room.quote:Op donderdag 21 april 2016 21:36 schreef emmyemmy het volgende:
Je witbalans lijkt op die foto niet helemaal ok? Of ligt dat aan mijn scherm? de saus is wel erg wit
T water loopt me in de mond!quote:Op donderdag 21 april 2016 19:44 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook.
Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.quote:
Er zijn wel schaduwen Op en naast t bordjequote:Op vrijdag 22 april 2016 12:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.
Onzin, is gewoon een hele mooie foto ditquote:Op vrijdag 22 april 2016 12:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.
Zoveel trek gekregenquote:Op vrijdag 22 april 2016 13:15 schreef n0a het volgende:
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.
[ afbeelding ]
Verder lekkere balletjes hoor .
ik kan het niet helemaal zien aan je foto maar hoe groot waren ze? Formaat gehaktbal of formaat bitterbal?quote:Op vrijdag 22 april 2016 13:15 schreef n0a het volgende:
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.
[ afbeelding ]
Verder lekkere balletjes hoor .
quote:Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes
Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
Jij woont ook in Rotterdam toch? "Daarna leg je ze op keukenpapier en dept je ze goed droog." Maar ziet er goed uit hoor, ga ik denk ik ook eens maken.quote:Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes
Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
Formaat bitterbal. Ze moeten niet te groot worden anders lekken ze en kunnen ze na het bakken een beetje inzakken.quote:Op vrijdag 22 april 2016 18:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik kan het niet helemaal zien aan je foto maar hoe groot waren ze? Formaat gehaktbal of formaat bitterbal?
Lekker! Ik ken wel gefrituurde schijfjes lotuswortel die gevuld en gefrituurd zijn. Bedenk mij net ook dat er een gevulde aubergine recept in het boek van de Dumpling Sisters staat. Die is zonder beslag.quote:Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes
Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
nu willen we uiteraard een foto van al dat lekkersquote:
Dat! Ziet er echt yummmm uit!quote:Op zondag 24 april 2016 19:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Nou ik lust tot dan toe graag je 'afdankertjes' hoor
Ragout uit blik met te slappe pasteitjes?quote:Op maandag 25 april 2016 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Jeugdtrauma. Sorry. :-D
Maar wel een goede foto!
Dat kregen we met kerst, want in kerstpakket zaten dan van die bakjes + een blik. Huuuuu.quote:Op maandag 25 april 2016 22:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ragout uit blik met te slappe pasteitjes?
Hier wel
het was vroeger toen ik klein was mijn favoriet, met doperwten en rijstquote:Op dinsdag 26 april 2016 11:55 schreef n0a het volgende:
Ik vond warme ragout altijd lekker bij koude aardappelsalade. Die bakjes vond ik minder.
Daar ben ik nog niet geweest . Vind deze manier lekkerder dan die oliebollen van de "Hollandse" Chinees. Vaak heel taai en vettig.quote:Op donderdag 28 april 2016 11:32 schreef Isegrim het volgende:
Ohhhh dat korstje vind ik altijd zo . Mijn favo gerecht bij See You See Me.
ziet er heel lekker uit! En goddank geen ananasquote:Op donderdag 28 april 2016 11:23 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakte koe lo kai, maar dan zonder ananas.
Ja. Is na uitlekken ook niet heel vet. Bij de Indo/Chinees hier kun je ze bijna uitknijpen.quote:Op donderdag 28 april 2016 15:07 schreef RobinOok het volgende:
Maar je hebt jouw kip wel gefrituurd, toch?
Als je wil heb ik nog twee recepten van mijn Indische oma. Één heel simpele en één uitgebreidere versie maar ik vond de simpele versie altijd lekkerder. Maar mijn oma gebruikte wel zelfgeraspte ma is. Heb je dat al geprobeerd? Voor het verschil?quote:Op zondag 24 april 2016 19:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb gewoon iets in mijn hoofd, hoe ze moeten smaken. En ik weet niet of ik ze ook echt ooit zo gegeten heb of dat het gewoon maar een idee fixe is. Op facebook kwam iemand met een ubersimpel recept, dus misschien zit het 'm daar in, less is more:
http://www.kokkieblanda.n(...)l-jagung-maiskoekjes
Hoewel ik het me eigenlijk niet kan voorstellen, maar goed. Toch maar eens proberen
Ik at vroeger, thuis, toen ik nog bijna niks lustte heel vaak een blikje mais als groente. Gewoon een tartaartje met een blikje mais, opgewarmd met een klontje boter. Dat vind ik eigenlijk nog steeds gewoon lekker. Vandaar dat die maiskoekjes zo tot mijn verbeelding spreken.
Wat voor brood? Ziet er goed uit.quote:
Desem met tarwe kiemen, Rogge, volkoren, tarwe en moutmeelquote:Op zaterdag 30 april 2016 23:14 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Wat voor brood? Ziet er goed uit.
Was lekker schat.quote:Op zondag 1 mei 2016 10:36 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Soja yoghurt met aardbeienjam, gedroogde ananas, kiwi, muesli en rijststroop. En een kopje witte thee.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 1 mei 2016 12:27 schreef vinnypassy het volgende:
Mijn zus wilde gisteren een dragonroll maken, dus die uitdaging gingen we gewoon aan. Ik had eerder al uramaki gemaakt en dat ging prima. Ik had alleen teveel honger om nog een foto te maken van de goede kant, maar het was in ieder geval erg lekker.
[ afbeelding ]
Het moeilijkste was nog de garnalen zelf paneren en recht te houden. Erbij hadden we nog meer, maar dat hebben we gewoon zo bij de toko gekocht.De onderkant van de garnaal met kleine sneetjes insnijden. Dan trekt hij niet zo krom.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met santen. En in dit geval met kurkuma natuurlijk en limoenblad .quote:Op dinsdag 3 mei 2016 20:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat houdt vette rijst in?
En is de komkommer aangemaakt?
Leuk gerechtje
Klinkt lekker zegquote:Op dinsdag 3 mei 2016 20:48 schreef zeer het volgende:
[..]
Met santen. En in dit geval met kurkuma natuurlijk en limoenblad .
Komkommer was zoetzuur aangemaakt .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |