abonnement Unibet Coolblue
pi_159304069
Pfoe, gaat snel met die reacties.
Ben wel benieuwd hoe oud de andere moeilijke eters zijn :). Die van ons is 1,5.
Zegt nog nauwelijks woordjes dus kan nog niet aangeven dat hij honger heeft (of iets niet lust). Alles maakt ie nog duidelijk met huilen (en dat doet ie goed :) )
De consequentie zien dat hij de honger moet uitzitten als hij slecht gegeten heeft, dat ziet hij volgens mij nog niet. Besluiten om ondanks de honger toch te gaan slapen doet hij dus niet, hij blijft zichzelf dan alleen maar steeds meer overstuur helpen. Tis een doorzettertje wat dat betreft :).

Andere vraag:
Hij wordt nu ook nog eens elke nacht wakker waarna hij niet meer in zijn eigen bedje wil slapen. Hebben we een tijdlang geen probleem gemaakt (ook voor onze eigen nachtrust), met als gevolg dat het nu natuurlijk lastig afleren is.

Wie kan de volgende tips aanvullen? (Want deze hebben we al geprobeerd en werken niet :) )

Voorkomen dat hij wakker wordt
- Standaard later naar bed
- Pas naar bed als hij zelf aangeeft moe te zijn
- Door laten eten (yoghurt) totdat hij zelf aangeeft voldaan te zijn, daarna naar bed
- In logeerbedje op onze kamer laten slapen
- Warmer maken op zijn kamer

In eigen bed houden als hij eenmaal wakker is geworden
- Speen terug uiteraard
- Bedlampjes zodat het niet te donker is
- Tikkend klokje zodat het niet te stil is
- Even iets te drinken aanbieden
- Luier verschonen
- Even eruit halen en troosten
pi_159304479
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:36 schreef Roomsnoes het volgende:
Ach saar, dametje :D

Fran, wat jammer dat eten zo'n drama is! Zou het de textuur zijn, dat ze niet van stukjes houdt? Had je al gepureerd geprobeerd? (kan het allemaal niet meer bijhouden :P) En Spannend van dat andere ;)
Ze krijgt wel eens potjes, op heel drukke werkdagen en als we even geen puf hebben. Dat gaat er dan vaak wel goed in. Maar ik wil dat niet de hele tijd doen, potjes geven of gepureerd eten. Het idee is toch dat een 2-jarige (dat is ze over een week) met de pot mee eet, vind ik en dat ze juist ook went aan textuur en zo. Ik neem gewoon aan dat het een fase is. Het gaat ook niet echt over stukjes waar ze een probleem mee heeft. Ze heeft een probleem met groenten. Gewoon ALLE groenten. :') . Alle andere zaken eet ze wel normaal. Ook fruit bijvoorbeeld.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_159304510
Wat betreft eten gewoon ander eten geven. En qua slapen, als bovenstaande niet werkt gewoon bij jullie laten slapen als hij daar slaapt. Naar bed hou ik wel steeds trouwens dezelfde tijd + ritueel aan. Ongeacht de dag of de nacht ervoor.
pi_159304680
GM, ze is zeker groot. Stoer meisje. O+ .

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 13:25 schreef Sedm het volgende:
De consequentie zien dat hij de honger moet uitzitten als hij slecht gegeten heeft, dat ziet hij volgens mij nog niet. Besluiten om ondanks de honger toch te gaan slapen doet hij dus niet, hij blijft zichzelf dan alleen maar steeds meer overstuur helpen. Tis een doorzettertje wat dat betreft :).
Die van mij is dus bijna 2. En het niet willen eten van groenten is vooral iets van de laatste drie maanden. Hier krijgt ze standaard hetzelfde driegangenmenu voorgeschoteld ( :') ): om een uur of 5 iets van fruit (bij wijze van voorafje) want dan heeft ze meestal trek. Dan rond een uur of 18.00 de hoofdmaaltijd, en om een uur of 19.00 volle yoghurt of kwark. Die van ons is sowieso een langzame eter die vaak kleine beetjes eet, vandaar dat we het eten over wat tijd uitsmeren. Dan eet ze in ieder geval alles bij elkaar behoorlijk wat en gaat ze ook nooit met honger naar bed. Als de hoofdmaaltijd vrijwel niets is geweest, dan krijgt ze wel wat extra yoghurt.

Ik vind het wel grappig wat je schrijft.. Ik zou denken: natuurlijk snapt hij dat allemaal nog niet. Daar denkt zo'n kleintje allemaal (nog) niet over na, ze leven heel erg in het nu. NU wil ik niet eten! En dat hij dan STRAKS honger zal hebben; tja dat is een lange termijn gevolg waar die hersentjes nog geen ruimte voor hebben. Consequenties van daden kun je volgens mij alleen op heel korte termijn iets mee op deze leeftijd, maar dan is 1,5 ook nog wel heel jong. Ik merk dat I nu rond de twee jaar een beter begrip krijgt over nu en straks en wat ze vanochtend heeft gedaan en wat ze nog gaat doen. Zo heb ik vaak geprobeerd om te zeggen als ik haar uit bed haalde: "I, vandaag ga je naar het kdv!" Om haar alvast daarop voor te bereiden. Maar zij reageerde dan heel standaard met "Nee, pap eten!" Want dat is namelijk wat je doet als je uit bed komt: ontbijten. Wat dan daarna gebeurt, interesseerde haar op dat moment, het moment in het NU, niet. Pas als ze haar ontbijt op had, kon ik beginnen over naar het kdv gaan en dan was dat wel een logische stap voor haar en reageerde ze ineens wel enthousiast..

Wat betreft het slaapgebeuren heb ik geen aanvullende tips.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_159304811
Ik krijg er juist geen potje in Franny :')
Als meneer doorheeft dat op zijn bordje iets anders ligt is het echt groot protest.
Heb je al eens de biologische appelmoes zonder suikertoevoeging van Appie of Hak geprobeert erbij?
Dippen van groente daar doorheen helpt hier enorm.
Alhoewel momenteel om de groente en aardappels heen gegeten wordt en de vlees/ vis er wel uitgepulkt wordt.

Vanmiddag werd er een monstereetbui gehouden nadat hij gisteravond alleen vis at.
2 broodjes (met korst) en toen hoorde ik ochnog, oftewel nog meer.
Hij wees naar een banaan dus jah als hij die wil.
Banaan erin en... ochnog!!!
Hmm, peer gepakt en die werd ook opgegeten. Toen maar even gestopt.
Terwijl hij in de ochtend ook al 2 broodjes en een grote bak druifjes had gehad en twee mariabiscuitjes.
Monster :o

Sedm mijn uk is ook 1,5
En ik doe net als Zolena aanhouden van vaste gewoonte en probeer uit wat het is.
De ene keer een knuffel van papa of mezelf, de andere keer is het drinken. En ookal kunnen die ukken niet praten, ze maken je meer duidelijk dan je denkt. Want als ik iets vraag kan hij heel duidelijk ja of nee antwoorden en kom ik er wel achter.
pi_159305061
Haha ja ik weet het, ik beschrijf het nogal wetenschappelijk, natuurlijk overziet hij nog geen consequenties. Het is wat dat betreft bijna meer conditioneren (ook al zo'n wetenschappelijke term :) ), hopen dat als je het maar vaak genoeg herhaalt, dat het dan gewoonte wordt. Maar wij hebben dat effect helaas op dit vlak nog niet gezien bij onze vriend.

Wat betreft het slapen sprak ik toevallig net een collega erover. Hij vertelde dat hun zoontje hen altijd bleek te missen als hij alleen in zijn bedje lag. Toen ze een foto van hen ophingen bij zijn bedje was het voorbij.

Gaat wel ver, maar ik zet hem er maar bij :).

Voorkomen dat hij wakker wordt
- Standaard later naar bed
- Pas naar bed als hij zelf aangeeft moe te zijn
- Door laten eten (yoghurt) totdat hij zelf aangeeft voldaan te zijn, daarna naar bed
- In logeerbedje op onze kamer laten slapen
- Warmer maken op zijn kamer

In eigen bed houden als hij eenmaal wakker is geworden
- Speen terug uiteraard
- Bedlampjes zodat het niet te donker is
- Tikkend klokje zodat het niet te stil is
- Even iets te drinken aanbieden
- Luier verschonen
- Even eruit halen en troosten
- Foto van ouders zodat hij zich niet alleen voelt
pi_159305222
Naar bed gaan als hij aangeeft moe te zijn?
Als ik de Duracelkonijn hier door laat gaan kan dat lang duren.
Met als gevolg oververmoeid en nog drukker en helemaal niet lekker gaan slapen en vaker wakker worden.
Wat dat punt betreft is het hier wel een zekere regelmaat en routine aanhouden. Rond 19u ligt hij gestrekt en heeft er een vast ritueel aan vooraf gezeten.
pi_159305294
Ter verduidelijking, ik zeg ook zeker niet dat het goede methodes zijn.
Ik ben alleen benieuwd naar tips die we nog niet geprobeerd/afgewezen hebben :)
pi_159313501
Hier bleek het aantrekken van een pyjama de oplossing na een week spooknachten met veel wakker :@ . Oeps. Kind heeft het altijd warm, dus langemouwenromper + winterslaapzak leek me wel genoeg. Maar blijkbaar had ze het toch koud. Dus warmer maken op de kamer helemaal geen slecht idee!

V.w.b. eten: A. (16 maanden) krijgt in elk geval altijd een toetje ongeacht wat ze heeft gegeten. Een danoontje of wat yoghurt met fruit. En voor het slapen gaan nog een kleine avondfles (100 ml volle melk). Ze zijn nog klein en overzien inderdaad niet het gevolg van niet eten, dus lekker 's avonds nog een fles of wat anders lijkt me helemaal geen slecht idee.

Later naar bed / zelf aangeven of moe vind ik twijfelachtig.. Hier resulteert dat net als bij BE in een hyperdepieper kind dat niet gaat slapen en als ze dan slaapt vaak wakker wordt.
pi_159313788
Hier moet sinds een week gezongen worden bij het naar bed gaan 8)7 Het helpt ook als hij in de nacht wakker wordt :') z'n favoriet is 'zo gaat de molen', die moet dan ook met z'n apenknuffel en dan slaapt hij weer verder :+

Hier nooit een toetje, eet ik zelf ook nooit. Wel geprobeerd maar zuivel gaat er niet in. Hij krijgt later op de avond wel nog een fles 200/4. Ik ga er maar uit dat die vanzelf zal verdwijnen :)

Dramaqueen I :D

Hoe ging het vandaag Blue?
pi_159314049
Wel bijgelezen, maar bluh. W is vandaag een beetje sneu. Vond hem vanmorgen in een volgekotst bed, en vervolgens piste hij door de andere slaapzak :'). Dus op de dag waar ik probeerde in te pakken voor een reisje naar engeland (morgen) moest ik ook nog even snel de stad in een nieuwe zak halen met een zielig plakkindje dat erg weinig heeft willen eten. Nu ligt hij te slapen, ben benieuwd hoe het vannacht gaat. Hopelijk is hij morgen iets fitter! Gelukkig is de vlucht maar kort. Zo snel naar bed ofzo.
pi_159314105
Voor tips over slapen moet je niet bij mij zijn. :').

Wij komen net van de HAP. I had in korte tijd vier keer overgegeven en bleef maar huilen. De eerste keer overgeven was ook nog in de supermarkt. :'). Baard belde enigszins in paniek of ik een schone jas wilde brengen. Toen we eenmaal bij de dokter waren keek hij alweer wat helderder uit zijn oogjes, gelukkig, en ze dacht dat het gewoon een virusje is. Thuis heeft hij wat beschuit gegeten en water gedronken, en nu slaapt hij. :).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_159314126
Oh Crump, beterschap voor W!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_159314147
Ja jij ook voor I! Zou er iets heersen? Ik ging er vanuit dat hem iets slecht was gevallen eigenlijk.
pi_159314275
Beterschaps voor de sneue jongetjes :* ! Kotsen als je niet thuis bent is zo naar (meet Amersfoort, anyone :') ) . Hopelijk zijn ze er snel weer bovenop!

Ik typ nooit meer over slaapoplossingen. A staat in haar bed al haar knuffels eruit te smijten en te roepen "PAPA! UIT!" (mama is nog steeds geen bestaand woord volgens A. ) . }:| .
pi_159314293
Och zieke kindjes, kusje voor W en I :*

Melba is ook ziek. Koorts van de MenC prik was net over, nu sinds gisteren weeeer hoge koorts. Toch maar naar de dokter, en weer oorontsteking ;( arm moppie. Eet ook slecht, slaapt veel en is mega plakkerig...

Verder niet bijgelezen, sorry.
Kwak
pi_159314506
aww kwak das ook sneu. Beterschap voor melba. :*

Razz, ik jinx ook altijd de eet/slaapqualiteiten van mijn kind als ik er op fok wat over zeg :') dus ik zeg maar heel weinig.
en papa :') :D als ze eenmaal mama roept wil je weer dat ze papa zegt, wedden? ;)
pi_159314563
Och, beterschaps all around! En hoop dat A snel weer lekker gaat slapen Razz..

Ik haalde een héél op-moe ukje van het kdv, hij slaapt daar vaak pas laat, dus maar 1x :{ Als dat erg laat valt gaat het nog wel, maar zoals vandaag van 11-14, dan is het eind van de dag echt kláár }) Dus huils in de auto, zoet eten (want eten O+ ) en daarna weer hysterie tot hij de fles in z'n mond had.. Hij sliep al voor ik z'n kamer uit was :D

En over eten enzo: Lucas eet redelijk standaard een goede portie warm, daarna wat yoghurt/kwark/fruitsmurrie (zo'n zakje) en als hij naar bed gaat (na slaapzak, pitamientjes en tandenpoetsen) een fles 150/5. Daarna met knuffels en 2 spenen in bed en dat is vrijwel altijd genoeg voor :Z
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_159314613
3 zieke jongetjes op rij, wat sneu :*

Razz, werkt zingen soms? Bleek hier opeens de oplossing :')
pi_159314800
Och sneue jongetjes
:* dat ze maar snel opknappen!!
pi_159315513
Och wat sneu met die zieke kindjes ;( Beterschap :*
pi_159315602
Hoe gaat t met t voetje van F stuntpiloot, Blue?
Kwak
pi_159315831
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 13:25 schreef Sedm het volgende:
Pfoe, gaat snel met die reacties.
Ben wel benieuwd hoe oud de andere moeilijke eters zijn :). Die van ons is 1,5.
Zegt nog nauwelijks woordjes dus kan nog niet aangeven dat hij honger heeft (of iets niet lust). Alles maakt ie nog duidelijk met huilen (en dat doet ie goed :) )
De consequentie zien dat hij de honger moet uitzitten als hij slecht gegeten heeft, dat ziet hij volgens mij nog niet. Besluiten om ondanks de honger toch te gaan slapen doet hij dus niet, hij blijft zichzelf dan alleen maar steeds meer overstuur helpen. Tis een doorzettertje wat dat betreft :).

Andere vraag:
Hij wordt nu ook nog eens elke nacht wakker waarna hij niet meer in zijn eigen bedje wil slapen. Hebben we een tijdlang geen probleem gemaakt (ook voor onze eigen nachtrust), met als gevolg dat het nu natuurlijk lastig afleren is.

Wie kan de volgende tips aanvullen? (Want deze hebben we al geprobeerd en werken niet :) )

Voorkomen dat hij wakker wordt
- Standaard later naar bed
- Pas naar bed als hij zelf aangeeft moe te zijn
- Door laten eten (yoghurt) totdat hij zelf aangeeft voldaan te zijn, daarna naar bed
- In logeerbedje op onze kamer laten slapen
- Warmer maken op zijn kamer

In eigen bed houden als hij eenmaal wakker is geworden
- Speen terug uiteraard
- Bedlampjes zodat het niet te donker is
- Tikkend klokje zodat het niet te stil is
- Even iets te drinken aanbieden
- Luier verschonen
- Even eruit halen en troosten
Gewoon meeveren en loslaten. 1,5 is ook een leeftijd dat er veel gebeurt in dat koppie en niet alleen geestelijk, maar ook kiezen bijv. Ons zoontje wilde ook alleen bij ons verder slapen en inmiddels zijn we een paar maanden verder en is er hij uit zichzelf mee opgehouden.

Eten idem. Als hij niet wil eten zorgen we voor iets vullends zoals volle yoghurt, een bananensmoothie of zoals vanavond gewoon een boterham. Dan nog wat melk bij het slapen gaan en dan is er morgen weer een dag. Soms zitten tandjes in de weg met eten en soms is het gewoon om even uit te proberen of je ook nee kunt zeggen. Prima toch? Ik wil van eten geen strijd maken, want daar wordt het niet positiever van en eten is leuk.

Arme zieke mannetjes :* Stip is ook niet lekker en had twee keer een volgepoepte romper vandaag. Nu een echte ziekenboeg thuis dus, want mijn verkoudheid is wel een beetje aan het pieken en mijn vriend begint net. Gezellig :9
pi_159316065
F wil nog niet lopen.
Kruipt wel wat rond en hangt veel aan me.
Hoop dat het snel opknapt. Als hij al per ongeluk er op staan gaat is het huilen.
pi_159317883
Ahw blue, wat zielig!
En de zieke kindjes hier ineens zo uit het niets :* ;( Lijkt me zo naar dat vele spugen. Hier nog nooit gehad, maar lijkt me naar.

Zoveel gelezen, zoveel spannende momenten bij sommige en slecht slapen las ik ook :* sterkte!

Hier drie dagen op rij snachts huilen. Soms kreunen, doet hij vaker als hij half wakker is. Laten liggen wordt erger huilen al negeeer ik het eerst een tijd. Nu telkens maar gevoed dan hahah.mag nu wel weer stoppen :@

Zou morgen naar een indoorhal met vriendin maar haar zoontje heeft waterpokken. Nog wel aangegeven dat r ze nog niet heeft gehad maar is misschien toch niet zo'n strak plan, dus over 2 weken maar. Jammer want zou eerste keer zijn.

Onze puky wutsch fiets is geleverd. Hij heeft er al op gezeten en kwam vooruit, wel lopend, niet zittend haha. Ook nog erg spannend allemaal vond hij het. Eten gaat hier ineens matig. Ook nog vlekjes op zijn wang, pukkeltjes tachtig. Rode puntjes op hand/arm zijn eigenlijk helemaal weg.
En hij is zo lief met kusjes geven O+ en boeh, elmo : :D O+ , zijn al dingen die hij duidelijk kan maken en kan nazeggen. En bij elmo ook naar zijn trui wijzen. Nou moet ik echt nog meer elmo spul hebben :D :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')