Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan. Maar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.quote:Op maandag 18 januari 2016 14:20 schreef knokkels het volgende:
[..]
Paar aardappels in kleine blokjes snijden, vlees naar keuze in blokjes, wat mais, kruiden naar keuze. Simpel, weinig afwas, en in te richten naar je eigen smaak
En alles natuurlijk in 1 pan
Ik heb mijn vlees doorgaans niet in de gang staanquote:Op maandag 18 januari 2016 14:28 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Zo iets. Vlees naar keuze, ligt eraan wat je in de gang hebt staan. Maar serieus, dat is een snelle, makkelijke én smakelijke manier om te koken. Je kan best snel en lekker koken met weinig aan ingrediënten. En nog gezond ook.
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.quote:Op maandag 18 januari 2016 15:07 schreef knokkels het volgende:
pindasoep
Nuff said
En wat extra (pel-)pinda's roosteren in een droge pan, en die door de soep heen.
Ohh wachtquote:Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.
Klinkt moeilijker en bewerkelijker dan het is. Zie tip 2 voor alternatieven voor het vleesquote:Pindasoep is een van de echt autentieke surinaamse gerechten. Het is een krachtige bouillon van pindakaas. Waarbij wel gelet moet worden op de soort pindakaas die men voor dit gerecht gebruikt. De pindakaas is namelijk bepalend voor de smaak.
Surinaamse PindasoepBenodigdheden
1.5 liter water
1 pot pindakaas 350gr (mijn voorkeur gaat uit naar Calve)
2 takjes selderij
200 gram zoutvlees
1 stukje varkensstaart (aggoetere)
500 gram kip (kippenpoten of kippendijen)
5 pimentkorrels (lontai)
2 laurierblaadjes
2 a 3 bouillonblokjes
1 grote ui (versnipperd)
1 tomaat (in stukjes)
2 eetlepels olie
Bereiding
Kook zoutvlees en varkensstaart zacht en giet het af. Het water niet gebruiken, want het is veel te zout. Snij het zouvlees in blokjes en de varkensstaart in stukjes. Was de kip en laat het uitlekken.
Breng de soeppan op vuur en fruit in een klein laagje olie de ui met de tomaat. Voeg daarna je kip, zoutvlees en varkensstaart toe. laat dit 5 minuten bakken op een niet al te hoog vuur. Blus het geheel daarna af met het water. Voeg aan het water je pimentkorrels, laurierblad, 1 takje selderij (gesneden) en 2 bouillonblokjes toe. Dit laten koken ongeveer 40 minuten niet op al te hoog vuur. de soep moet lekker trekken.
Na de 40 minuten koken neem je een kleine pan en schenkt daar met behulp van een pollepel een deel van de bouillon in zonder vlees. Meng daarin de pindakaas met bouillon zorg ervoor dat het lekker oplost. De kip schep je er ook uit en probeert zoveel mogelijk het bot te verwijderen. Schenk dan de opgeloste pindakaas weer in de soeppan en laat wederom doorkoken.
Als de soep weer even gekookt heeft (10 minuten) proef je even of je smaak goed is. Indien nodig voeg je nog 1 bouillonblokje toe of een misschien een halve. Doe dan ook de peper erbij en nog het laatste takje selderij (gesneden). Laat de peper niet stuk gaan want het gaat om de aroma die de peper afgeeft.
De soep is nu klaar en kan geserveerd worden met rijst en tom tom . Eet smakelijk!!
TIPS:
Vervang 75 gram gewone pindakaas eens met Faja lobi pinda kaas voor een pittige soep
In plaats van zoutvlees en varkensstaart kan je ook andere vlees soorten gebruiken voor en de soep bijvoorbeeld: ribbesoep, borrelworstjes, kippenvlerken of blokjes ham.
De soep krijgt nog een diepere smaak door er kopje kokosmelk in te doen. Dit geeft een nog intensere smaak aan de soep.
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-upquote:Op maandag 18 januari 2016 15:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Kom op een pagina waar een 'like ons op Facebook' popup staat die niet weg te klikken is. En het recept valt zo niet te lezen.
Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.quote:Op maandag 18 januari 2016 17:17 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Je mag mijn bril wel lenen. In het midden onderaan de pop-up staat netjes een lichtgrijs kruisje... klik erop.. en weg is je pop-up
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.quote:Op maandag 18 januari 2016 17:24 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Koud op de motor nu hoor, maar je bent van harte welkom en je bril ook.
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.quote:Op maandag 18 januari 2016 17:26 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Lol.. motor staat op "stalling".... ben wel in bezit van auto... weet je wel... dat gele monster zonder deuk van een achterlijk "hoog" paaltje... met stoelverwarming en climate control.
Maar zonder dollen... hoe gaat het met de Boontjes Pedish?
Ow ja... sorry binnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechtenquote:Op maandag 18 januari 2016 17:29 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ach, ik ging ook eens achteruit met een aardige vaart met mijn 1e auto tegen een laag 'onzichtbaar' muurtje wat er toch echt al minimaal een eeuw stond.
Je maakte er van dat ik het vandaag zou maken, maar volgens mij had ik gezegd binnenkort. Ik heb een aantal dingen die nodig zijn niet in huis. Maar deze week gaat het wel gebeuren.
Ja, bedankt nog!quote:Op maandag 18 januari 2016 17:31 schreef Mickeys het volgende:
[..]
Ow ja... sorry binnenkort idd. Maar dat kwam misschien ook wel door jouw "honger" na al mijn gerechten
Graag gedaan.. ik ook van jou!quote:
Klachten richting L2B.quote:Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
Ik post in zijn topic, dan heeft ie het recept maar beter uit te leggen.quote:
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:quote:Op maandag 18 januari 2016 21:27 schreef drakin het volgende:
Gatverdamme, die banketbakkersroom uit de OP is veel te waterig geworden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op maandag 18 januari 2016 22:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dan is er iets niet goed gegaan, drakin. Misschien niet lang genoeg door laten koken, óf er is iets mis gegaan tijdens het wegen. De garde blijft erin rechtop staan, al is dat op de foto niet goed te zien:Had je die foto er wel bij mogen zettenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakkenDo not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Dit meen je toch niet echt hoop ik hè?quote:Op maandag 18 januari 2016 22:02 schreef drakin het volgende:
[..]
Had je die foto er wel bij mogen zetten
Er staat "Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is"., niet dat je de pan in het water moest laten zakken
quote:Op maandag 18 januari 2016 22:03 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Dit meen je toch niet echt hoop ik hè?
Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten.quote:
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.quote:Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Kon ook niet, want je kon niet weten in hoeveel water het moest áls die prut erin had gemoeten.
Goeie bak!quote:Op maandag 18 januari 2016 22:09 schreef drakin het volgende:
[..]
Jawel, een bak, en een bak is zo groot als een bak.
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?quote:
Even zoeken hoor.quote:Op maandag 18 januari 2016 22:10 schreef drakin het volgende:
[..]
Ja heb je nog een duidelijk bakrecept?
Zonder suiker of meel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |