abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 31 maart 2016 @ 16:37:53 #176
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_161076283
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2016 09:15 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

De meerwaarde tov andere middelen dus ook nog niet.
medicatie heeft sowieso geen meerwaarde op uitzonderlijke gevallen na.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  Moderator donderdag 31 maart 2016 @ 16:43:12 #177
249559 crew  Lavenderr
pi_161076373
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 16:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

medicatie heeft sowieso geen meerwaarde op uitzonderlijke gevallen na.
Allemachtig |:(
  donderdag 31 maart 2016 @ 18:09:22 #178
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_161078103
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 16:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

medicatie heeft sowieso geen meerwaarde op uitzonderlijke gevallen na.
Ach tief toch op :D Zonder medicatie was mijn vader recentelijk vrij zeker overleden.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  donderdag 31 maart 2016 @ 19:05:50 #179
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_161079103
;
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 18:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ach tief toch op :D Zonder medicatie was mijn vader recentelijk vrij zeker overleden.
Een uitzonderlijk geval ;)
Maar dat ben ik ook :@
There is only one religion
pi_161080078
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 16:37 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

medicatie heeft sowieso geen meerwaarde op uitzonderlijke gevallen na.
Is Lambiekje een poe?
  vrijdag 1 april 2016 @ 00:28:21 #181
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161088238
Knettergoed nieuws:

Motie SP aangenomen: BPRC moet dierproeven op apen afbouwen

Geplaatst door: redactie


(PETA) Gister was een goede dag voor dieren, de overheid en het gezonde verstand. De SP maakte in een persbericht bekend dat de motie van kamerlid Jasper van Dijk is aangenomen: het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) moet alle experimenten op primaten afbouwen terwijl er gefocust wordt op humane alternatieven waar geen dieren aan te pas komen.

PETA heeft hard campagne gevoerd en dankzij onze achterban hebben we dit kunnen bereiken. Het is duidelijk dat geen enkel dier verdient opgesloten te worden in kleine kooien terwijl ze geïnjecteerd worden met dodelijke ziekten, en hoe eerder het BPRC wordt gesloten, des te beter.

Het beëindigen van omstreden dierproeven in Nederland is een grote stap dichterbij dankzij de aangenomen motie van SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Niet alleen zijn dierproeven wreed, het is ook niet langer wetenschappelijk verantwoord. Van Dijk:

De afgelopen jaren trekt een groeiend aantal wetenschappers het nut van deze dierproeven in twijfel. Professor Huub Schellekens (die zelf dierproeven heeft gedaan en werkzaam was bij het BPRC) voorziet geen grote problemen als het apencentrum binnen een aantal jaren wordt gesloten. Volgens hem is 85 procent van de dierproeven niet reproduceerbaar en daarmee niet wetenschappelijk verantwoord.

De SP heeft de regering tevens gevraagd om het aantal dierproeven in Nederland te halveren:

Er komen steeds meer alternatieven op de markt, en toch neemt het aantal dierproeven al jaren niet af. Het is tijd voor een trendbreuk.

PETA heeft hard actie gevoerd en eindelijk werpt het zijn vruchten af. Er zijn de afgelopen maanden bijvoorbeeld handtekeningen overhandigd en we hebben de tweede kamer bezocht. De petitie is zelfs meer dan 100.000 keer getekend!

PETA-NL-Petition-Hand-In-2_mini-770x578

Daarom willen we onze supporters enorm bedanken! Zonder hun hulp zou dit nooit zijn verwezenlijkt en dankzij hun blijven we een groot verschil maken in het leven van alle dieren. Deel deze enorme vooruitgang met familie en vrienden. Bekijk het actiecentrum op onze website voor meer informatie over de inspanningen van PETA en haar zusterorganisaties tegen de proefdierindustrie.

Bron: peta.nl
Feyenoord!
  vrijdag 1 april 2016 @ 00:30:08 #182
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161088273
Luister niet naar uw arts: ze weten alleen een heleboel van vrijwel helemaal niets
Arts

(Bedrock | Remko Kuipers) Vaak als ik in het personeelsrestaurant sta zijn er collega’s die kijken naar wat ik heb opgeschept en vervolgens vragen: ‘Is dat wel oer?’ Laatst zelfs vroeg een cardioloog me, toen hij me met twee eieren zag lopen, of ik alleen het eiwit ging eten of ook het eigeel, want dat zat boordevol cholesterol. Ook aan de tafel ontspint zich, zeker als ik als voedingswetenschapper aanschuif, regelmatig een discussie over gezond eten.

Terwijl mijn collega’s witte bolletjes met kroket, pizzabroodjes, boterhammen met kaas en salami en blikjes cola wegwerken luister ik aandachtig naar die discussies terwijl ik denk: hoe kan het in godsnaam dat zelfs in een ziekenhuis vrijwel niemand enig benul heeft van wat een gezonde voeding inhoud. Maar wat nog stuitender is, is dat zelfs die groep mensen die dagelijks de gevolgen ziet van een ongezonde leefstijl, want dat zijn een heel groot deel van de ziektes waarmee mensen zich in een ziekenhuis presenteren, zich daar blijkbaar helemaal geen zorgen over maakt en nota bene zelf de meest ongezond denkbare producten wegwerkt tijdens de lunch.

Inmiddels ben ik erachter dat dit voor een deel te maken heeft met algemene ontwikkeling van de meeste artsen. Artsen weten om het positief te houden een heleboel van een heel klein beetje. Neem nooit een arts mee naar een kennisquiz want de kans dat er een vraag op zijn of haar kennisgebied wordt gesteld is nihil. Artsen zijn superspecialisten. Dat is op zich geen probleem, want dat is namelijk ook precies hun functie. Als u vanwege een heftige pijn bij de huisarts komt zal deze u indien hij het probleem serieus vindt doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een cardioloog. Indien uw probleem daadwerkelijk van cardiologische aard is, dus met het hart te maken heeft, zal de cardioloog vervolgens nog steeds niet zelf dit probleem aan pakken, maar u doorverwijzen naar de super-specialist: een interventie-cardioloog of een ritme-cardioloog, afhankelijk van uw probleem. Artsen zijn dus opgeleid om over heel weinig heel veel te weten. En dat is tegelijkertijd de valkuil. Over voeding wordt tijdens de studie geneeskunde in de collegebanken namelijk vrijwel niets verteld. Bovendien is er in de voedingswetenschap in de laatste jaren heel erg veel gebeurd, zijn dogma’s doorbroken en paradigma’s bijgesteld. De voedingswetenschap is de laatste jaren om het maar zo te zeggen op zijn kop komen te staan.

Waarom vertel ik u dit nu allemaal. Welnu, omdat u gewend bent om met uw problemen aan te kloppen bij iemand met verstand van zaken. Het liefst dus bij een superspecialist. Veel mensen komen dan ook op het spreekuur bij de internist voor hun suikerziekte of bij de cardioloog vanwege een doorgemaakt hartinfarct en verwachten dat deze superspecialist alles en dan ook werkelijk alles over voeding weet. Bijscholing volgt een specialist alleen op zijn eigen vakgebied dus wat u vervolgens van uw specialist zult horen is kennis die op zijn minst zes jaar oud is en in de meeste gevallen zelfs meer dan 20 jaar. ‘Let op vet, verzadigd is verkeerd of pas op met de hoeveelheid cholesterol in uw ei.’ Allemaal achterhaalde informatie. Bovendien hebben veel artsen er moeite mee om toe te geven dat ze eigenlijk helemaal geen zinnig antwoord op deze vraag kunnen geven en zullen ze u deze gedateerde informatie ook vaak zonder blikken of blozen doen toekomen.

Bij wie u dan wel moet zijn? Ik durf het u eigenlijk niet eens met zekerheid te zeggen. Het Voedingscentrum van de Gezondheidsraad is in principe een overheidsorganisatie waar gewerkt wordt aan een objectief advies. Echter, juist omdat ze stem van de overheid representeren zijn ze het doelwit van lobbyisten. Mensen van de zuivelindustrie, de veehouderij, de tabakslobby of de voedingsindustrie die met zogenaamd onafhankelijk uitgevoerde onderzoeken proberen aan te tonen dat hun producten het meest gezond zijn. En in hoeverre wordt je niet onderbewust door allerlei informatie van buiten beïnvloed? Ik ken bijvoorbeeld niemand uit mijn kennissenkring van voedingswetenschappers die ooit is gevraagd om eens bij de Gezondheidsraad aan te schuiven om te zien hoe degelijk hun adviezen tot stand komen?

En in de Nederlandse Media moet u ook al niet wezen want die gebruiken al twintig jaar lang dezelfde voedingswetenschapper om al hun vragen aan te stellen. Echt onafhankelijk is dat advies dus ook al niet te noemen, laat staan nuttig want tijdens zijn een van zijn laatste optredens wist deze wetenschapper werkelijk te poneren dat voeding eigenlijk niet van belang was voor de gezondheid. Het enige wat telt is de buurt waar je geboren bent. Ja, dan vind ik persoonlijk dat het tijd wordt dat er in Nederland een tweede belangrijke overheidsinstantie in het leven wordt geroepen. Dan kunnen we tenminste eens vergelijken of die tweede instantie door analyse van dezelfde beschikbare data tot dezelfde conclusie komen.

Zolang dit niet gebeurt ben ik dus niet overtuigd dat er een totaal onafhankelijke instantie is die u daadwerkelijk een totaal onafhankelijk advies kan geven over gezonde voeding. En zolang die instantie er dus niet is val ik terug op het de simpele natuurwetten die overal om ons heen zichtbaar zijn. Een vis die in het water zwemt. Een vogel die in de lucht vliegt. Een koe die in de wei staat. Elk dier, en ook wij zijn dieren, heeft zijn eigen biotoop. De natuurlijke omgeving waar het thuishoort. Bij elke biotoop hoort een bepaalde voeding. De voeding van de mens bestaat dus niet uit kroket, pizzabroodjes, kaas of cola maar uit groente, fruit, vlees, vis, gevogelte, eieren, noten, zaden, knollen en peulvruchten en als we dorst hadden dronken we water. Dat is wat ik inmiddels ‘oer’ noem. Naar het oerdieet van onze verre voorouders.

Als iedereen er naar zou streven zo veel mogelijk ‘oer’ te eten dan zijn we volgens mij al een heel eind op weg naar een gezondere wereld. Jammer dat zelfs een heleboel van mijn collega artsen dit echter nog steeds niet lijken te begrijpen… maar ja, dat siert ze dan ook wel weer: ze weten alleen een heleboel van vrijwel helemaal niets….

http://www.earth-matters.(...)et-naar-uw-arts.html
Feyenoord!
  vrijdag 1 april 2016 @ 00:43:18 #183
262 Re
Kiss & Swallow
pi_161088522
Ja je zal toch maar plezier in je leven toelaten.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 1 april 2016 @ 03:55:25 #184
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_161089796
Wat is oer dan? 100 jaar geleden? 1000 geleden? 10k jaar geleden?
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  vrijdag 1 april 2016 @ 07:55:05 #185
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_161090262
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 03:55 schreef oompaloompa het volgende:
Wat is oer dan? 100 jaar geleden? 1000 geleden? 10k jaar geleden?
80 tot 100j. voor dat bigpharma en BigFood groot waren. toen de melkboer en schillenboer nog langskwamen. Dat AH nog een simpele kruidenier was. Zo iets.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  vrijdag 1 april 2016 @ 07:57:02 #186
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_161090266
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 18:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Ach tief toch op :D Zonder medicatie was mijn vader recentelijk vrij zeker overleden.
ondanks de medicatie , niet dankzij.

Maar mooi dat ie er nog is
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  Moderator vrijdag 1 april 2016 @ 10:08:10 #187
249559 crew  Lavenderr
pi_161091495
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 07:57 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

ondanks de medicatie , niet dankzij.

Maar mooi dat ie er nog is
Triest hoor.
  vrijdag 1 april 2016 @ 13:07:40 #188
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_161094850
quote:
3s.gif Op vrijdag 1 april 2016 00:43 schreef Re het volgende:
Ja je zal toch maar plezier in je leven toelaten.
Maar plezier is toch ook oer? Maar feit is wel dat doctors anderen vertellen wat ze wel en niet moeten doen maar zelf vaak behoorlijk anders leven dan gezond geacht wordt. c_/
There is only one religion
  vrijdag 1 april 2016 @ 13:08:44 #189
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_161094872
quote:
13s.gif Op vrijdag 1 april 2016 10:08 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Triest hoor.
If it doesn't kill you, it makes you stronger ;) @medication
There is only one religion
  vrijdag 1 april 2016 @ 14:59:00 #190
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161097171
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 13:07 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

Maar plezier is toch ook oer? Maar feit is wel dat doctors anderen vertellen wat ze wel en niet moeten doen maar zelf vaak behoorlijk anders leven dan gezond geacht wordt. c_/
Het grootste probleem is dat voeding een zwaar underrated onderwerp is bij de studie medicijnen en in het algemeen onder dokters. Gelukkig staan veel jonge dokters hier meer voor open.
Feyenoord!
  Moderator vrijdag 1 april 2016 @ 16:32:48 #191
249559 crew  Lavenderr
pi_161098799
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 14:59 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Het grootste probleem is dat voeding een zwaar underrated onderwerp is bij de studie medicijnen en in het algemeen onder dokters. Gelukkig staan veel jonge dokters hier meer voor open.
Voeding is uitermate belangrijk maar mensen worden ook vaak op het verkeerde been gezet door de tegenstrijdige berichtgeving hierover. Op het ene moment denk je gezond bezig te zijn om een jaar later weer te horen dat-ik geef maar een voorbeeld-tomaten slecht zijn. Je kunt door de gojabessen het fruit niet meer zien.
  vrijdag 1 april 2016 @ 18:24:19 #192
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_161100633
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 16:32 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Voeding is uitermate belangrijk maar mensen worden ook vaak op het verkeerde been gezet door de tegenstrijdige berichtgeving hierover. Op het ene moment denk je gezond bezig te zijn om een jaar later weer te horen dat-ik geef maar een voorbeeld-tomaten slecht zijn. Je kunt door de gojabessen het fruit niet meer zien.
maar feit blijft dat artsen een stel nietsnutten zijn. Die werken met achterhaalde kennis. En op voedingsgebied lager dan een nul zijn
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_161100773
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 18:24 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

maar feit blijft dat artsen een stel nietsnutten zijn. Die werken met achterhaalde kennis. En op voedingsgebied lager dan een nul zijn
En met welke kennis bepaald jij dit? En dan bedoel ik dus kennis, niet gekopieerde propaganda van zwakbegaafde bloggers die inspelen op je angsten.
Conscience do cost.
  Moderator vrijdag 1 april 2016 @ 18:37:44 #194
249559 crew  Lavenderr
pi_161100886
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 18:24 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

maar feit blijft dat artsen een stel nietsnutten zijn. Die werken met achterhaalde kennis. En op voedingsgebied lager dan een nul zijn
Je haat jegens alle artsen beïnvloedt je objectiviteit en uit zich in je wanstaltige postgedrag.
pi_161101026
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 16:32 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Voeding is uitermate belangrijk maar mensen worden ook vaak op het verkeerde been gezet door de tegenstrijdige berichtgeving hierover. Op het ene moment denk je gezond bezig te zijn om een jaar later weer te horen dat-ik geef maar een voorbeeld-tomaten slecht zijn. Je kunt door de gojabessen het fruit niet meer zien.
Onderzoeken naar eten zijn dan ook ofwel basaal: welke stofjes zitten erin? Of juist heel vervuild door het andere wat we eten en ander menselijk gedrag, zodat heel moeilijk goed aan te tonen is of iets nu goed, neutraal of slecht voor een mens is. Beiden zijn van beperkte waarde en de arts weet dat, zodat ze niet verder gaan dan algehele adviezen.

Daarnaast zijn artsen er toch vooral voor de zieke mens en met eten voorkom je mogelijk een eerste, maar niet een tweede beroerte, dan is er toch echt zwaarder geschut nodig.
  vrijdag 1 april 2016 @ 20:14:20 #196
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_161103127
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2016 18:24 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

maar feit blijft dat artsen een stel nietsnutten zijn. Die werken met achterhaalde kennis. En op voedingsgebied lager dan een nul zijn
Sorry to burst your bubble... Toen mijn vaders klachten begonnen heeft hij meerdere keren hulp gehad van een voedingsdeskundige om te kijken wat daar te behalen viel icm zijn klachten.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  vrijdag 1 april 2016 @ 22:22:44 #197
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_161107333
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 20:14 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Sorry to burst your bubble... Toen mijn vaders klachten begonnen heeft hij meerdere keren hulp gehad van een voedingsdeskundige om te kijken wat daar te behalen viel icm zijn klachten.
En?
Ik weet dat bij sommige klachten verandering van het voedsel/dranken inname patroon sommige klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Al is dat vaak heel persoonlijk.
There is only one religion
  vrijdag 1 april 2016 @ 22:28:08 #198
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_161107467
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 22:22 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

En?
Ik weet dat bij sommige klachten verandering van het voedsel/dranken inname patroon sommige klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Al is dat vaak heel persoonlijk.
Lastig te zeggen... het is sindsdien in ieder geval niet erger geworden.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
  vrijdag 1 april 2016 @ 23:32:37 #199
219590 oompaloompa
doompadeedee
pi_161109139
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 14:59 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Het grootste probleem is dat voeding een zwaar underrated onderwerp is bij de studie medicijnen en in het algemeen onder dokters. Gelukkig staan veel jonge dokters hier meer voor open.
Net zoals natuurkunde underrated is bij de opleiding psychologie? :D

Het zijn twee verschillende beroepen met twee verschillende studies. Natuurlijk is er overlap (zelfs bij natuurkunde en psychologie), maar het is niet vreemd dat het underrated is bij een opleiding die er niet over gaat.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  vrijdag 1 april 2016 @ 23:34:31 #200
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_161109187
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 23:32 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Net zoals natuurkunde underrated is bij de opleiding psychologie? :D

Het zijn twee verschillende beroepen met twee verschillende studies. Natuurlijk is er overlap (zelfs bij natuurkunde en psychologie), maar het is niet vreemd dat het underrated is bij een opleiding die er niet over gaat.
Waarom reageer je op irritante ruis?

Natuurkunde en psychologie hebben heel weinig met elkaar te maken.

Voeding en gezondheid hebben enorm veel met elkaar te maken.

Klein verschilletje

[ Bericht 9% gewijzigd door Japie77 op 01-04-2016 23:39:45 ]
Feyenoord!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')