abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 januari 2016 @ 11:48:32 #1
426493 crew  PippenScottie
pi_159064846


laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
pi_159064850
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 11:47 schreef Ericr het volgende:

[..]

Erik de Bruin is betrapt geweest, lijkt me dat de KNAU dan ook maar consequent moet zijn. Ze begeven zich wel op heel glas ijs maar laat ze maar lekker overwegen om records te schrappen.
Maar betrapt zijn, betekend toch niet dat je records geschrapt worden? Alleen de records die behaald zijn in dezelfde periode als de dopingcontrole.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 13 januari 2016 @ 12:21:56 #3
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159065562
KNAU :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159066048
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Nee, maar een mens mag hopen. Ik bedoel, prima dat de Russen, Keniaantjes, Nederlanders, wie dan ook, een dopingprogramma hebben...maar als de federatie ze gaat mailen dat het wel een tandje minder kan, man man man, dan is het einde wel zoek.

Maar het is iets wat je overal ziet, men heeft geen enkele rede om doping aan te pakken (men wil hun eigen sterren houden voor promo en sponsoring). De ATP en de FIFA doen gewoon helemaal niets, ook een oplossing.

Het wielrennen heeft trouwens wel heel erg ten onrechte alle aandacht gekregen de laatste jaren. De meeste posters hier wisten dat al wel, maar het is verbazingwekkend hoe 'low profile' dit nieuws blijft in vergelijking met eerder ophef over Lance ofzo.
Uiteraard. Maar we wisten het natuurlijk al van alle silent bans in het tennis, wat definitief bevestigd werd door de bekentenis van Agassi, natuurlijk Lance en de UCI, maar ook Rasmussen / Rabo en de UCI; http://nos.nl/artikel/568780-rasmussen-uci-hield-me-in-tour.html. Blijft wel triest natuurlijk.

Uit dit hele verhaal blijkt weer hoe ontzettend logisch dit is. Je hebt er als sportbond zo veel baat bij om geen grote dopinggevallen te hebben... Er kon lang gewoon met droge ogen beweerd worden dat atletiek niet zo'n dopingprobleem had als wielrennen. En als je nu in het tennis over Nadal of Djokovic begint word je nog steeds weggezet als cynisch of een complotdenker.

We hebben er vaak naar gerefereerd, maar dan Ellen van Langen niet recht in haar gezicht keihard werd uitgelachen in dit interview blijft bizar.

http://losseveter.nl/2013(...)-als-wielrennen-nos/

"Alleen bij die specifieke coach, niet structureel."
"We zijn in de atletiek al heel lang bezig met een heel goed beleid om doping te bestrijden, al sinds de val van het oostblok. Men zit er echt boven op."
"Het wordt steeds schoner"
"Geen dopingcultuur in de sprint"

:')
pi_159066400
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 11:48 schreef Coppi het volgende:

[..]

Maar betrapt zijn, betekend toch niet dat je records geschrapt worden? Alleen de records die behaald zijn in dezelfde periode als de dopingcontrole.
Nee maar KNAU is toch op oorlogspad. Als ze overwegen of Stalmans record geschrapt moet worden zullen ze consequent moeten zijn en records van andere zondaars ook schrappen. Lost totaal niks op, over 20 jaar kunnen ze de groenten en voedingrecords dan ook weer gaan schrappen in het schoonste tijdperk.
  woensdag 13 januari 2016 @ 12:59:13 #6
14505 OProg
A Life in Music
pi_159066427
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

"Alleen bij die specifieke coach, niet structureel."
"We zijn in de atletiek al heel lang bezig met een heel goed beleid om doping te bestrijden, al sinds de val van het oostblok. Men zit er echt boven op."
"Het wordt steeds schoner"
"Geen dopingcultuur in de sprint"

:')
En, of het met de atletiek net zo erg is gesteld als met het wielrennen:

"Nee, natuurlijk is het nog lang niet zo erg als in het wielrennen. Die paar positieve sprinters zijn incidentele gevallen".

:')

Ik zou het nu toch wel leuk vinden als ze vanavond bij Nieuwsuur gaat zitten! :)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_159067592
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar we wisten het natuurlijk al van alle silent bans in het tennis, wat definitief bevestigd werd door de bekentenis van Agassi, natuurlijk Lance en de UCI, maar ook Rasmussen / Rabo en de UCI; http://nos.nl/artikel/568780-rasmussen-uci-hield-me-in-tour.html. Blijft wel triest natuurlijk.

Uit dit hele verhaal blijkt weer hoe ontzettend logisch dit is. Je hebt er als sportbond zo veel baat bij om geen grote dopinggevallen te hebben... Er kon lang gewoon met droge ogen beweerd worden dat atletiek niet zo'n dopingprobleem had als wielrennen. En als je nu in het tennis over Nadal of Djokovic begint word je nog steeds weggezet als cynisch of een complotdenker.

We hebben er vaak naar gerefereerd, maar dan Ellen van Langen niet recht in haar gezicht keihard werd uitgelachen in dit interview blijft bizar.

http://losseveter.nl/2013(...)-als-wielrennen-nos/

"Alleen bij die specifieke coach, niet structureel."
"We zijn in de atletiek al heel lang bezig met een heel goed beleid om doping te bestrijden, al sinds de val van het oostblok. Men zit er echt boven op."
"Het wordt steeds schoner"
"Geen dopingcultuur in de sprint"

:')
nou, die Floyd Landis reed in het geel toen hij positief testte, waarom hebben ze dat niet in de doofpot gestopt, deed veel meer schade aan de wielren sport dan achteraf.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 13 januari 2016 @ 13:51:48 #8
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159067874
hajoseppelt twitterde op woensdag 13-01-2016 om 13:36:42 According to leaked database since end 2006 at least until 2012 @iaaforg conducted zero out of competition blood tests on Kenyans in Kenya! reageer retweet
dan hoef je de positieve testen ook niet onder het tapijt te vegen, handig
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159068001
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 13:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nou, die Floyd Landis reed in het geel toen hij positief testte, waarom hebben ze dat niet in de doofpot gestopt, deed veel meer schade aan de wielren sport dan achteraf.
Misschien zagen ze hem als een loose cannon.

Maar langzamerhand ging het roer ook wel voorzichtig om bij de UCI, ook Contador werd bijvoorbeeld schoorvoetend geschorst. En toen met Landis was er natuurlijk een vergrootglas door Fuentes, dus veel aan reputatie had de sport in die tijd niet te verliezen.
  woensdag 13 januari 2016 @ 13:58:13 #10
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159068052
quote:
Volgens de site van de Atletiekunie is ze van mening "dat het record geschrapt zou moeten worden". Niet dat ze het al gedaan hebben. Ze willen eerst de consequenties hiervan overzien voordat ze daadwerkelijk actie ondernemen.
Aha dan staat het fout op TT
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159068403
Het wordt eens tijd dat de UCI, LA zijn tours teruggeeft. Hij staat gewoon niet in de boeken, 7x Unknown.
pi_159069748
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 14:09 schreef THEFXR het volgende:
Het wordt eens tijd dat de UCI, LA zijn tours teruggeeft. Hij staat gewoon niet in de boeken, 7x Unknown.
Dat liever nooit. Armstrong heeft de sport meer schade toegebracht dan 10 Boogerds ooit hebben kunnen doen. Wat mij betreft voor eeuwig geschorst in alle disciplines van sport.
pi_159069809
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 14:59 schreef Coppi het volgende:

[..]

Dat liever nooit. Armstrong heeft de sport meer schade toegebracht dan 10 Boogerds ooit hebben kunnen doen. Wat mij betreft voor eeuwig geschorst in alle disciplines van sport.
nee, dat heeft die smiecht van een tygart gedaan, die zo nodig gelijk moest krijgen.
pi_159069859
Psychopaatje Armstrong verdedigen :')
pi_159069888
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:03 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Psychopaatje Armstrong verdedigen :')
Duidelijk een teken van overmatig dopinggebruik.
in a crowd you lose humanity
pi_159070350
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:04 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Duidelijk een teken van overmatig dopinggebruik.
zijn genoeg andere renners die positief getest zijn of hun gebruik hebben toegegeven en hun trui hebben mogen behouden Riis, Zabel en Virenque bijvb.
dus wie beschermd nu wie???
pi_159070426
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee, dat heeft die smiecht van een tygart gedaan, die zo nodig gelijk moest krijgen.
Oh nu hebben de dopingjagers het gedaan. _O- Dus je pakt de Capo van het dopingpeloton en dan ben jij degene die de schade toebrengt _O- .
pi_159070502
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:24 schreef Coppi het volgende:

[..]

Oh nu hebben de dopingjagers het gedaan. _O- Dus je pakt de Capo van het dopingpeloton en dan ben jij degene die de schade toebrengt _O- .
Als Lance nooit uit pensioen was gekomen was er nooit wat gebeurd er moet dus een trigger zijn geweest, want het ging over zijn oude periode en niet over zijn huidige.

je kan niet zeggen jij mag je trui houden en LA niet omdat ik vind dat hij een psychopaat is.

[ Bericht 3% gewijzigd door THEFXR op 13-01-2016 15:33:52 ]
pi_159070674
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als Lance nooit uit pensioen was gekomen was er nooit wat gebeurd er moet dus een trigger zijn geweest, want het ging over zijn oude periode en niet over zijn huidige.

je kan niet zeggen jij mag je trui houden en LA niet omdat ik vind dat hij een psychopaat is.
Wat mij betreft nemen ze ook Riis zijn trui af hoor. Het is echter onzin om Armstrong op 1 lijn te zetten als andere dopeurs. Armstrong was naast dopeur, ook organisator, intimidator en omkoper en tilde het hele dopinggebeuren naar een hoger plan. Dit rechtvaardigd een veel zwaardere straf.
pi_159070796
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:37 schreef Coppi het volgende:

[..]

Wat mij betreft nemen ze ook Riis zijn trui af hoor. Het is echter onzin om Armstrong op 1 lijn te zetten als andere dopeurs. Armstrong was naast dopeur, ook organisator, intimidator en omkoper en tilde het hele dopinggebeuren naar een hoger plan. Dit rechtvaardigd een veel zwaardere straf.
Riis was erger, propte niet zichzelf vol, maar ook hele teams als ploegleider.
maar je gaat dit ook zo aan je kinderen en kleinkinderen uitleggen? want er zal voor altijd 7x unknown in de geschiedenis boeken blijven staan, snap niet hoe dat de sport goed kan doen op lange termijn.
Hij heeft ook gewoon gewonnen, er voor getraind en geleefd.
pi_159070868
Armstrong blijft voor mij een held. Virenque, Ullrich, Basso, Vino, Hamilton en ga zo maar door reden ook mee. Heeft 'ie toch maar verslagen, al die brave koorknapen.
pi_159070912
quote:
6s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:46 schreef Sloggi het volgende:
Armstrong blijft voor mij een held. Virenque, Ullrich, Basso, Vino, Hamilton en ga zo maar door reden ook mee. Heeft 'ie toch maar verslagen, al die brave koorknapen.
kijk, das een andere kijk op de zaken :D
pi_159071378
quote:
6s.gif Op woensdag 13 januari 2016 15:46 schreef Sloggi het volgende:
Armstrong blijft voor mij een held. Virenque, Ullrich, Basso, Vino, Hamilton en ga zo maar door reden ook mee. Heeft 'ie toch maar verslagen, al die brave koorknapen.
Eddy Bouwmans, slecht 2 jaar ouder dan Armstrong werd op zijn 23e 14e in de Tour. Daarna kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters. Zonder alle jarenlange dopage en legale doping in de vorm van harstelmedicijnen voor zijn kanker, had Armstrong het niet kunnen bolwerken tegen Bouwmans denk ik. In 1995 eindigden ze nog vlag bij elkaar in het klassement, en Bouwmans reed op dat moment schoon terwijl Armstrong en de rest van het leloton allang aan de EPO zaten.
pi_159071455
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:09 schreef Coppi het volgende:

[..]

Eddy Bouwmans, slecht 2 jaar ouder dan Armstrong werd op zijn 23e 14e in de Tour. Daarna kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters. Zonder alle jarenlange dopage en legale doping in de vorm van harstelmedicijnen voor zijn kanker, had Armstrong het niet kunnen bolwerken tegen Bouwmans denk ik. In 1995 eindigden ze nog vlag bij elkaar in het klassement, en Bouwmans reed op dat moment schoon terwijl Armstrong en de rest van het leloton allang aan de EPO zaten.
jij bent Eddy Bouwmans?
pi_159071566
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

jij bent Eddy Bouwmans?
Ken je klassiekers. Ik had ook Edwig van Hooydonk als voorbeeld kunnen nemen.
pi_159071586
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:17 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ken je klassiekers. Ik had ook Edwig van Hooydonk als voorbeeld kunnen nemen.
Ken zelf je klassiekers, Bouwmans heeft intussen ook gewoon toegegeven dat hij heeft gepakt.
pi_159071594
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:19 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ken zelf je klassiekers, Bouwmans heeft intussen ook gewoon toegegeven dat hij heeft gepakt.
Slecht voorbeeld dan.
pi_159071603
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:17 schreef Coppi het volgende:

[..]

Ken je klassiekers. Ik had ook Edwig van Hooydonk als voorbeeld kunnen nemen.
je kan alleen voor jezelf pleiten, ik denk dat Eddy nog gewoon op de oude mix reed en daar is niks schoons aan. het is niet zo dat alleen EPO doping is.
en dit typte ik, zonder de voorgaande comments gelezen te hebben.
pi_159071634
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:09 schreef Coppi het volgende:

[..]

Eddy Bouwmans, slecht 2 jaar ouder dan Armstrong werd op zijn 23e 14e in de Tour. Daarna kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters. Zonder alle jarenlange dopage en legale doping in de vorm van harstelmedicijnen voor zijn kanker, had Armstrong het niet kunnen bolwerken tegen Bouwmans denk ik. In 1995 eindigden ze nog vlag bij elkaar in het klassement, en Bouwmans reed op dat moment schoon terwijl Armstrong en de rest van het leloton allang aan de EPO zaten.
Thomas Dekker werd op zijn 20ste 15de op het WK op de weg. Op zijn 23ste zelfs 11de. Het jaar daarna deed hij het goed in de AGR en LBL. Daarna ging het hard bergaf en kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters.

Oh wacht...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2016 16:21:53 ]
pi_159071691
Schoon wielrennen is een contradictio in terminis. Schone topsport waarschijnlijk ook. En mij kan het weinig schelen. Alleen de hypocrisie stoort me nog wel eens.

Wat ik bovenal ergerlijk vind, is het institutionele wegkijken zoals de UCI en de IAAF jarenlang hebben gedaan (en nog steeds doen?).
pi_159071710
quote:
10s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:21 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Thomas Dekker werd op zijn 20ste 15de op het WK op de weg. Op zijn 23ste zelfs 11de. Het jaar daarna deed hij het goed in de AGR en LBL. Daarna ging het hard bergaf en kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters.

Oh wacht...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dekker zat op jonge leeftijd al aan de doping, Bouwmans niet.
pi_159071711
quote:
14s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:25 schreef Sloggi het volgende: Schone topsport waarschijnlijk ook.
Het is niet de beste sporter die wint, maar de beste medische begeleiding.
in a crowd you lose humanity
pi_159071736
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:26 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het is niet de beste sporter die wint, maar de beste medische begeleiding.
Misschien heb je gelijk, maar je door mij bewerkte post klopt ook. Het is nooit de sporter alleen, in combinatie met talent en hard werken.
pi_159071744
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:26 schreef Coppi het volgende:

[..]

Dekker zat op jonge leeftijd al aan de doping, Bouwmans niet.
Daar doe je twee aannames.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 13-01-2016 16:27:51 ]
pi_159071778
Dat Armstrong gebruikte is natuurlijk totaal niet verrassend. Zoals iedereen van enig niveau in die tijd. Hij had waarschijnlijk wel een significant beter programma dan de gemiddelde jan lul in het peloton, maar een Ullrich of Basso zal een vergelijkbaar goede begeleiding hebben gehad.

Verschil tussen Armstrong en de rest is wel dat hij jarenlang, ook nadat alles al over hem bekend was, hij mensen heeft bedreigd, uitgescholden, beledigd, geïntimideerd en aangeklaagd. Dat is gedrag dat je bijvoorbeeld een Jan Ullrich moeilijk kan verwijten. Dat Armstrong gebruikte neem ik hem totaal niet kwalijk, al zijn gedrag er omheen wel.
pi_159071844
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:09 schreef Coppi het volgende:

[..]

Eddy Bouwmans, slecht 2 jaar ouder dan Armstrong werd op zijn 23e 14e in de Tour. Daarna kon hij het niet meer bolwerken tegen de cheaters. Zonder alle jarenlange dopage en legale doping in de vorm van harstelmedicijnen voor zijn kanker, had Armstrong het niet kunnen bolwerken tegen Bouwmans denk ik. In 1995 eindigden ze nog vlag bij elkaar in het klassement, en Bouwmans reed op dat moment schoon terwijl Armstrong en de rest van het leloton allang aan de EPO zaten.
Ah de Bouwmans-mythe weer waar op zich weinig van klopt. Vooral een verkeerd programma en zich naar de klote gereden, Bouwmans heeft ook doping gebruikt:

quote:
BEEK EN DONK – Je kunt als profwielrenner ook gewoon 'nee' zeggen tegen het aanbod om doping te gebruiken. Eddy Bouwmans (45) uit Gemert deed dat in de jaren negentig.
Alleen in 1994 gebruikte hij drie keer epo. Dat beviel hem niet goed, net als de cortisonen die hij incidenteel kreeg. Testosteron slikte hij wel regelmatig, vooral na zware koersen, als herstelmiddel. Dat kreeg hij dan van de ploegarts. De epo kreeg hij drie keer toegediend door dokter Peter Janssen uit Deurne, zijn persoonlijke medische begeleider in die jaren.

"Janssen vond het belangrijk dat mijn hematocrietwaarde niet boven de vijftig kwam. Je hoorde destijds in het peloton dat Mario Cipollini vond dat koersen met een hematocriet onder de 55 geen zin had. Maar Janssen stond daar niet achter. Hij vond de gezondheidsrisico's te groot. Ik heb drie spuiten epo gehad, gedurende anderhalve maand. Maar ik merkte op de fiets weinig effect. Ik voelde me er ook niet prettig bij", vertelt Bouwmans vrijdag in een uitgebreid interview in het ED.

Bouwmans won de witte trui in de Tour van 1992 (veertiende). Vijf jaar later haakte hij op 29-jarige leeftijd af in het profpeloton. Hij heeft nu een eigen bedrijf in interieurbouw in Beek en Donk.
pi_159071937
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:29 schreef Ereinion het volgende:
Dat Armstrong gebruikte is natuurlijk totaal niet verrassend. Zoals iedereen van enig niveau in die tijd. Hij had waarschijnlijk wel een significant beter programma dan de gemiddelde jan lul in het peloton, maar een Ullrich of Basso zal een vergelijkbaar goede begeleiding hebben gehad.

Verschil tussen Armstrong en de rest is wel dat hij jarenlang, ook nadat alles al over hem bekend was, hij mensen heeft bedreigd, uitgescholden, beledigd, geïntimideerd en aangeklaagd. Dat is gedrag dat je bijvoorbeeld een Jan Ullrich moeilijk kan verwijten. Dat Armstrong gebruikte neem ik hem totaal niet kwalijk, al zijn gedrag er omheen wel.
eens, maar dat is civiel rechtelijk, dus geen reden om hem uit de geschiedenis boeken te laten.
pi_159071943
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:32 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ah de Bouwmans-mythe weer waar op zich weinig van klopt. Vooral een verkeerd programma en zich naar de klote gereden, Bouwmans heeft ook doping gebruikt:

[..]

Als je geen epo gebruikt heb in het epo-tijdperk, maar wel andere doping, heb je in zekere zin ook niet gebruikt.
De reactie van Coppi is dan niet helemaal nauwkeurig, maar de kern blijft wel overeind staan. Als Bouwmans wel (efficiënt) epo had gebruikt, dan had 'ie misschien wel 5x de Tour gewonnen. Punt is vooral dat je door het exorbitante dopinggebruik sinds de jaren 90 op geen enkele manier meer kunt zeggen wie nu de beste sporter is.
in a crowd you lose humanity
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 januari 2016 @ 16:53:34 #39
426493 crew  PippenScottie
pi_159072284
Op verzoek van diverse wielerfans maak ik een tt aan dat we het eens een tijdje niet over wielrennen gaan hebben, en wat doen jullie? De hele dag over doping in het wielrennen praten.

:N
pi_159072642
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar we wisten het natuurlijk al van alle silent bans in het tennis, wat definitief bevestigd werd door de bekentenis van Agassi, natuurlijk Lance en de UCI, maar ook Rasmussen / Rabo en de UCI; http://nos.nl/artikel/568780-rasmussen-uci-hield-me-in-tour.html. Blijft wel triest natuurlijk.

Uit dit hele verhaal blijkt weer hoe ontzettend logisch dit is. Je hebt er als sportbond zo veel baat bij om geen grote dopinggevallen te hebben... Er kon lang gewoon met droge ogen beweerd worden dat atletiek niet zo'n dopingprobleem had als wielrennen. En als je nu in het tennis over Nadal of Djokovic begint word je nog steeds weggezet als cynisch of een complotdenker.

We hebben er vaak naar gerefereerd, maar dan Ellen van Langen niet recht in haar gezicht keihard werd uitgelachen in dit interview blijft bizar.

http://losseveter.nl/2013(...)-als-wielrennen-nos/

"Alleen bij die specifieke coach, niet structureel."
"We zijn in de atletiek al heel lang bezig met een heel goed beleid om doping te bestrijden, al sinds de val van het oostblok. Men zit er echt boven op."
"Het wordt steeds schoner"
"Geen dopingcultuur in de sprint"

:')
de schuldige :P
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 januari 2016 @ 17:41:46 #41
426493 crew  PippenScottie
pi_159073416
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 17:07 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de schuldige :P
Van Langen is toch directeur van de Diamond League meeting in Beijing?

Ik verwacht weinig anders van de gemiddelde sportbobo.
pi_159078828
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 12:42 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Uiteraard. Maar we wisten het natuurlijk al van alle silent bans in het tennis, wat definitief bevestigd werd door de bekentenis van Agassi, natuurlijk Lance en de UCI, maar ook Rasmussen / Rabo en de UCI; http://nos.nl/artikel/568780-rasmussen-uci-hield-me-in-tour.html. Blijft wel triest natuurlijk.

Uit dit hele verhaal blijkt weer hoe ontzettend logisch dit is. Je hebt er als sportbond zo veel baat bij om geen grote dopinggevallen te hebben... Er kon lang gewoon met droge ogen beweerd worden dat atletiek niet zo'n dopingprobleem had als wielrennen. En als je nu in het tennis over Nadal of Djokovic begint word je nog steeds weggezet als cynisch of een complotdenker.

We hebben er vaak naar gerefereerd, maar dan Ellen van Langen niet recht in haar gezicht keihard werd uitgelachen in dit interview blijft bizar.

http://losseveter.nl/2013(...)-als-wielrennen-nos/

"Alleen bij die specifieke coach, niet structureel."
"We zijn in de atletiek al heel lang bezig met een heel goed beleid om doping te bestrijden, al sinds de val van het oostblok. Men zit er echt boven op."
"Het wordt steeds schoner"
"Geen dopingcultuur in de sprint"

:')
Misschien heb ik het gemist maar van Ellen van Langen hebben we de afgelopen tijd niets meer in de media vernomen. :') Na zo'n uispraken zoals hierboven zou ik als NOS of journalist toch eens een interview willen doen met Ellen "men zit er boven op" van Langen.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 januari 2016 @ 20:23:06 #43
426493 crew  PippenScottie
pi_159078860
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 20:22 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Misschien heb ik het gemist maar van Ellen van Langen hebben we de afgelopen tijd niets meer in de media vernomen. :') Na zo'n uispraken zoals hierboven zou ik als NOS of journalist toch eens een interview willen doen met Ellen "men zit er boven op" van Langen.
Hoeveel kritische sportjournalisten ken je?
pi_159078865
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:53 schreef PippenScottie het volgende:
Op verzoek van diverse wielerfans maak ik een tt aan dat we het eens een tijdje niet over wielrennen gaan hebben, en wat doen jullie? De hele dag over doping in het wielrennen praten.

:N
Wielrennen O+ is natuurlijk ook gewoon de mooiste sport ter wereld dus er niet over praten valt ook niet mee.
pi_159078943
quote:
1s.gif Op woensdag 13 januari 2016 20:23 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Hoeveel kritische sportjournalisten ken je?
De hier op FOK vervloekte Thijs Zonneveld, maar inderdaad er zijn er maar weinig en zeker niet bij Studio Sport.
  Redactie Frontpage / Sport woensdag 13 januari 2016 @ 20:27:33 #46
426493 crew  PippenScottie
pi_159079097
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 20:24 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

De hier op FOK vervloekte Thijs Zonneveld, maar inderdaad er zijn er maar weinig en zeker niet bij Studio Sport.
Thijs! _O_
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 13 januari 2016 @ 23:56:14 #47
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159088298
Het zijn maar een paar landen: Coe: "IAAF lijdt onder handjevol landen"
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159090589
Ik word nu al ontzettend moe van die Coe. Hoe kan je na dit nieuws nu op zo'n manier reageren... Gaf dit interview vast ook nog in een door Nike gesponsord shirtje.
Jack does it in real time...
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 07:19:54 #49
426493 crew  PippenScottie
pi_159090934
quote:
9s.gif Op donderdag 14 januari 2016 05:24 schreef DeeBee het volgende:
Ik word nu al ontzettend moe van die Coe. Hoe kan je na dit nieuws nu op zo'n manier reageren... Gaf dit interview vast ook nog in een door Nike gesponsord shirtje.
Hij reageert voor het nieuws.
Vandaag komt een, naar verluid, vernietigend WADA rapport over de IAAF uit.
pi_159091429
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:37 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Als je geen epo gebruikt heb in het epo-tijdperk, maar wel andere doping, heb je in zekere zin ook niet gebruikt.
De reactie van Coppi is dan niet helemaal nauwkeurig, maar de kern blijft wel overeind staan. Als Bouwmans wel (efficiënt) epo had gebruikt, dan had 'ie misschien wel 5x de Tour gewonnen. Punt is vooral dat je door het exorbitante dopinggebruik sinds de jaren 90 op geen enkele manier meer kunt zeggen wie nu de beste sporter is.
Alleen geloof ik Bouwmans voor geen meter dat hij maar drie keer heeft gebruikt. Zelfde bakerpraatjes als de rest van de dopeurs. Even geprobeerd, het was niks etc.

Bouwmans was verder ook helemaal niet zo'n bijzondere renner maar misschien dat hij met een goed programma en dan niet alleen dopingprogramma wel wat verder was gekomen.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 09:17:43 #51
426493 crew  PippenScottie
pi_159091796
Oeh, WADA gaat Putin bitchslappen wegens betrokkenheid corruptie IAAF en het lijkt onmogelijk dat Seb Coe van niks wist.

Jacksonthrillerpopcorn.gif
pi_159091819
Maar goed, hoe dan ook zijn er renners eeuwige roem afgenomen. Want hoe je het ook wendt of keert, de kans dat Armstrong in een level playing field zeven keer had gewonnen is nihil. Het is alleen moeilijk in te schatten wie dan wel. Ik zeg Brammetje de Groot
pi_159091826
Presentatie van het WADA-rapport live bij de NOS schijnbaar.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 09:22:02 #54
426493 crew  PippenScottie
pi_159091838
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:20 schreef TheArt het volgende:
Presentatie van het WADA-rapport live bij de NOS schijnbaar.
15'00 uur. Volgens mij alleen via stream.
pi_159091849
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:17 schreef PippenScottie het volgende:
Oeh, WADA gaat Putin bitchslappen wegens betrokkenheid corruptie IAAF en het lijkt onmogelijk dat Seb Coe van niks wist.

Jacksonthrillerpopcorn.gif
Westers complot!
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 09:22:55 #56
426493 crew  PippenScottie
pi_159091854
Ik gok op uitsluiting hele Russische equipe van Olympische Spelen.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 09:23:56 #57
426493 crew  PippenScottie
pi_159091866
quote:
10s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:22 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Westers complot!
Facistisch westers complot. :Y
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 09:34:52 #58
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159092007
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:22 schreef PippenScottie het volgende:
Ik gok op uitsluiting hele Russische equipe van Olympische Spelen.
Dat sowieso niet :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159092115
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat sowieso niet :P
Nee, juist niet als de bond ook schuld blijkt te hebben
pi_159092707
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:22 schreef PippenScottie het volgende:
Ik gok op uitsluiting hele Russische equipe van Olympische Spelen.
En dan vervolgens Rusland die een bom laat ontploffen over handelswijze van IAAF en andere bonden. :P
pi_159092766
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 16:32 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ah de Bouwmans-mythe weer waar op zich weinig van klopt. Vooral een verkeerd programma en zich naar de klote gereden, Bouwmans heeft ook doping gebruikt:

[..]

Je leest toch zelf ook wel dat Bouwmans geen structurele gebruiker is en als gevolg daarvan niet meekon in hte peloton?
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 10:25:03 #62
426493 crew  PippenScottie
pi_159092774
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:21 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

En dan vervolgens Rusland die een bom laat ontploffen over handelswijze van IAAF en andere bonden. :P
Graag zelfs, al vraag ik me af wat er nog te ontploffen valt?
FIFA is kaput, UCI is kaput, IAAF is kaput.
Niemand gelooft dat de F1 een koshere organisatie is.

Hmm. Ik denk dat Rusland nog wel wat juicy details over de IOC kan geven. Deze organisatie is nog grotendeels buiten schot gebleven. Maar ook over corruptie in het IOC. Ik vraag me af of er iets naar buiten zou kunnen komen waar ik me nog over zou verbazen.

Misschien als blijkt dat Willem-Alexander voor de OS van Nagano in Huis te Bosch zijn eigen bloed bij Marianne Timmer via een infuus heeft ingebracht, dan zou ik kunnen denken.. goh. Maar verder?? Meeeh.
pi_159092805
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:24 schreef Coppi het volgende:

[..]

Je leest toch zelf ook wel dat Bouwmans geen structurele gebruiker is en als gevolg daarvan niet meekon in hte peloton?
Nee, dat claimt hij zelf maar dat zegt niks. Hij gebruikte hoe dan ook, er is hem dus weinig door de neus geboord.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 10:49:49 #64
426493 crew  PippenScottie
pi_159093157
Dit soort "hullie doen het ook" figuren zijn vermoeiend...

raykerckhoffs twitterde op donderdag 14-01-2016 om 09:33:06 Gaan we vandaag zien dat oud UCI-voorzitters Verbruggen en McQuaid minder blind waren dan hun collegae v. o.a. IAAF? https://t.co/eEN53REVGo reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 11:20:01 #65
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159093602
quote:
1s.gif Op donderdag 14 januari 2016 09:17 schreef PippenScottie het volgende:
Oeh, WADA gaat Putin bitchslappen wegens betrokkenheid corruptie IAAF en het lijkt onmogelijk dat Seb Coe van niks wist.

Jacksonthrillerpopcorn.gif
hendriksmj twitterde op donderdag 14-01-2016 om 09:38:26 Stuitend. Maar eigenlijk ook niet meer verrassend. Dat is misschien nog wel het ergste. #poetin https://t.co/dhhrDhN0lq reageer retweet

DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 11:24:17 #66
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159093678
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:20 schreef rubbereend het volgende:

[..]

hendriksmj twitterde op donderdag 14-01-2016 om 09:38:26 Stuitend. Maar eigenlijk ook niet meer verrassend. Dat is misschien nog wel het ergste. #poetin https://t.co/dhhrDhN0lq reageer retweet
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat met die Russen voor het WK 2013 blijft ook wel geniaal, de ene na de andere wereldtopper die ineens voor eigen publiek tóch niet mee kon doen, een dag of twee voor het WK, want ziek en knie gestoten tegen een horde en weet ik wat nog meer _O-
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 11:26:06 #67
426493 crew  PippenScottie
pi_159093711
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat met die Russen voor het WK 2013 blijft ook wel geniaal, de ene na de andere wereldtopper die ineens voor eigen publiek tóch niet mee kon doen, een dag of twee voor het WK, want ziek en knie gestoten tegen een horde en weet ik wat nog meer _O-
Ik snap het, je bent sportliefhebber, en je neemt het misschien allemaal niet te serieus.

Maar deze mates van corruptie, en minachting van schone sporters en fans, dat kan je toch niet meer grappig vinden?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 11:27:43 #68
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159093738
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:26 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ik snap het, je bent sportliefhebber, en je neemt het misschien allemaal niet te serieus.

Maar deze mates van corruptie, en minachting van schone sporters en fans, dat kan je toch niet meer grappig vinden?
Ik heb er weinig vertrouwen in dat veel schone sporters echt dik benadeeld worden. Nou ja, misschien de sprinters die 10.25 lopen, maar ik heb echt geen zin in een WK/OS waar in de finale niet eens bijna onder de 10 gelopen kan worden.

En wat moet je dan? Boos gaan zitten doen. Daar zal de IAAF zich wat van aantrekken.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 11:38:25 #69
426493 crew  PippenScottie
pi_159093957
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik heb er weinig vertrouwen in dat veel schone sporters echt dik benadeeld worden. Nou ja, misschien de sprinters die 10.25 lopen, maar ik heb echt geen zin in een WK/OS waar in de finale niet eens bijna onder de 10 gelopen kan worden.

En wat moet je dan? Boos gaan zitten doen. Daar zal de IAAF zich wat van aantrekken.
Wat moet er gebeuren voordat je zegt "Fuck it, naar deze corrupte teringzooi kan ik echt niet meer kijken, ik ga wel zelf een beetje sporten"?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 11:42:20 #70
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159094045
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:38 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Wat moet er gebeuren voordat je zegt "Fuck it, naar deze corrupte teringzooi kan ik echt niet meer kijken, ik ga wel zelf een beetje sporten"?
Valt geen antwoord op te geven, want ik blijf toch gewoon kijken :)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159094054
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik heb er weinig vertrouwen in dat veel schone sporters echt dik benadeeld worden. Nou ja, misschien de sprinters die 10.25 lopen, maar ik heb echt geen zin in een WK/OS waar in de finale niet eens bijna onder de 10 gelopen kan worden.

En wat moet je dan? Boos gaan zitten doen. Daar zal de IAAF zich wat van aantrekken.
Er worden net zo veel mensen gedupeerd als dat er nu succes hebben, dat zijn nu eenmaal de wetten van de logica :P
pi_159097418
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:27 schreef heywoodu het volgende:

maar ik heb echt geen zin in een WK/OS waar in de finale niet eens bijna onder de 10 gelopen kan worden.
Serieus? Je kijkt toch voor spanning en strijd? Ik hoor ook vaak dat mensen het argument gebruiken dat niemand een Tour wil zien waar het gemiddelde lager ligt. Ik snap dat niet zo. Jij bent teleurgesteld als er geen records gebroken worden?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 14:13:20 #73
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159097460
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:11 schreef alpeko het volgende:

[..]

Serieus? Je kijkt toch voor spanning en strijd? Ik hoor ook vaak dat mensen het argument gebruiken dat niemand een Tour wil zien waar het gemiddelde lager ligt. Ik snap dat niet zo. Jij bent teleurgesteld als er geen records gebroken worden?
Er hoeven niet per definitie records gebroken te worden, maar ik wil wel fatsoenlijke resultaten zien ja. Een OS-finale in 10.28 of speerwerpers die hooguit 75 meter gooien in de WK-finale, nee bedankt.

Ik kijk voor spanning, strijd, mooie verhalen én toptijden/resultaten.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 14:13:53 #74
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159097478
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:13 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Er hoeven niet per definitie records gebroken te worden, maar ik wil wel fatsoenlijke resultaten zien ja. Een OS-finale in 10.28 of speerwerpers die hooguit 75 meter gooien in de WK-finale, nee bedankt.
En zo creëer je dus een dopingrace
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 14:15:33 #75
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159097520
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:13 schreef rubbereend het volgende:

[..]

En zo creëer je dus een dopingrace
Maar dat houdt je toch wel, want uiteindelijk gaat het er ook om wie er wint en met doping is de kans dat je wint groter, dus wordt er altijd doping gebruikt :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159097527
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:13 schreef rubbereend het volgende:

[..]

En zo creëer je dus een dopingrace
Ja inderdaad. Ik wil heywoodu nu niet bombarderen tot de schuldige achter de honger naar doping in de topsport ;) maar dat kennelijk het publiek bovennatuurlijke prestaties eist zorgt er wel degelijk voor dat bonden als IAAF wegkijken. Als ze ingrijpen snijden ze zichzelf in de vingers doordat heywoordu (en vermoedelijk dus veel meer mensen) afhaken.
pi_159097590
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:15 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar dat houdt je toch wel, want uiteindelijk gaat het er ook om wie er wint en met doping is de kans dat je wint groter, dus wordt er altijd doping gebruikt :P
Het zorgt er alleen wel voor dat iconen van de sport altijd worden beschermd.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 14:20:46 #78
426493 crew  PippenScottie
pi_159097667
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:18 schreef alpeko het volgende:

[..]

Het zorgt er alleen wel voor dat iconen van de sport altijd worden beschermd.
En op het moment dat je beschermd wordt, kan je alles maken. Je kan de bond immers meenemen in je eventuele val.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 14:43:53 #79
426493 crew  PippenScottie
pi_159098260
Nog 20 minuutjes en dan wordt Lord Coe geDickpound! ^O^
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 14:57:19 #80
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098574
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:43 schreef PippenScottie het volgende:
Nog 20 minuutjes en dan wordt Lord Coe geDickpound! ^O^
popcorn is klaar
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 14:58:02 #81
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098594
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:01:52 #82
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:03:04 #83
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098722
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 14:43 schreef PippenScottie het volgende:
Nog 20 minuutjes en dan wordt Lord Coe geDickpound! ^O^
kortst zittende IAAF-voorzitter ooit?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:03:50 #84
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159098744
quote:
10s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:03 schreef rubbereend het volgende:

[..]

kortst zittende IAAF-voorzitter ooit?
Leuk, krijgen we Bubka :')
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:05:01 #85
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098772
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:03 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Leuk, krijgen we Bubka :')
die zal vast ook wel ergens genoemd gaan worden :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:06:29 #86
426493 crew  PippenScottie
pi_159098806
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:03 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Leuk, krijgen we Bubka :')
Alle kritiek op Coe zal net zo goed voor Boebka gelden.
pi_159098807
Wellicht kan Blatter een overstap naar atletiek overwegen?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:06:41 #88
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098812
we beginnen :~
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:06:50 #89
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159098817
Echo :(
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:07:05 #90
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098823
galm :(
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:07:07 #91
426493 crew  PippenScottie
pi_159098824
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:06 schreef alpeko het volgende:
Wellicht kan Blatter een overstap naar atletiek overwegen?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:07:20 #92
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098828
stereo loopt niet gelijk :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:07:31 #93
426493 crew  PippenScottie
pi_159098836
running commentary voor mensen die aan het werk zijn, svp?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:08:34 #94
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098858
Franse OM zit er ook bij :o
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:09:13 #95
426493 crew  PippenScottie
pi_159098876
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:08 schreef rubbereend het volgende:
Franse OM zit er ook bij :o
Die zitten achter Diack jr. aan.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:11:18 #96
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159098927
Dit gaat alleen over Rusland en atletiek en over een bepaalde tijd om snel duidelijkheid te hebben
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:16:19 #97
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099050
Diack zette Habib Cissé (persoonlijke advocaat) in de medische & anti-dopingcommissie in 2011, met Londen 2012 en Moskou 2013 op komst. Zo kon Cissé Russische bloeddopingzaken afhandelen.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 15:19:54 #98
426493 crew  PippenScottie
  donderdag 14 januari 2016 @ 15:21:38 #99
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_159099178
Lekker geluid.
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:22:47 #100
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099205
vergelijkbare zaak als met Rusland is met Turkse atleet ontdekt, het kan dus maar het puntje van de ijsberg zijn
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:28:04 #101
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099302
IAAF liep dus wel voorop met het zoeken naar bloeddoping
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159099338
Wat is het nieuws?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:31:43 #103
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099376
Het bestuur heeft er dus van geweten, dus ook Coe
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159099377
Wel een beetje gehyped dit, het komt juist over alsof de IAAF als geheel niet fout was, maar juist individuen binnen de IAAF.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:32:05 #105
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099388
Pound vindt wel dat Coe geschikt is om de boel op te ruimen? :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:32:25 #106
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099400
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:31 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wel een beetje gehyped dit, het komt juist over alsof de IAAF als geheel niet fout was, maar juist individuen binnen de IAAF.
Als het hele bestuur er vanaf weet........
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 14 januari 2016 @ 15:32:48 #107
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_159099409
frans :')
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
pi_159099424
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:22 schreef rubbereend het volgende:
vergelijkbare zaak als met Rusland is met Turkse atleet ontdekt, het kan dus maar het puntje van de ijsberg zijn
Is wel een interessant gegeven over de moderne dictatuur, de belangrijke rol van sport daarin.
pi_159099436
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:32 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Als het hele bestuur er vanaf weet........
Alleen hebben ze daar dan weer geen bewijs van.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:34:17 #110
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099440
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:33 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Is wel een interessant gegeven over de moderne dictatuur, de belangrijke rol van sport daarin.
er is niks verandert de afgelopen 60 jaar
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159099476
"A number of countries". Welke zijn dit? Rusland, Turkije, Kenia, ...?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:37:10 #112
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099494
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Alleen hebben ze daar dan weer geen bewijs van.
de conclusie is dat ze het geweten moeten hebben, dat zeggen ze niet zomaar
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:40:39 #113
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099573
:D IAAF zit nog in de ontkenningsfase
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:44:06 #114
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099656
mijn oren
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:45:27 #115
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099702
quote:
9s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:44 schreef rubbereend het volgende:
mijn oren
Dat ging niet helemaal goed nee _O-

En ik versta helemaal niks van die conference call :N
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:46:20 #116
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099721
Traag pratende Brit ^O^
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:47:20 #117
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099731
Coe heeft niet gelogen, aldus Pound. Jeetje, wel toevallig dat juist Coe het dan tóch even gemist heeft.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:47:31 #118
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099734
Dus Coe wist t niet?

ik snap t niet meer :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:49:17 #119
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099774
verdachte situaties dus rond toewijzing van evenementen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:49:48 #120
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099783
_O- must be Russia
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:49:50 #121
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099785
"If you'll excuse me, that must be Russia", aldus Pound toen zijn telefoon ging :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159099800
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:49 schreef rubbereend het volgende:
_O- must be Russia
Briljant inderdaad :D. Maar hoe kan zo'n vent op zo'n moment z'n telefoon aan hebben :')
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:50:54 #123
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099810
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:49 schreef rubbereend het volgende:
verdachte situaties dus rond toewijzing van evenementen?
Zal vooral ook wel om 2021 gaan waar Eugene het WK heeft gekregen zonder bidproces terwijl (dacht ik) Stockholm gewoon een bid uit wilde brengen? :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:52:30 #124
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099848
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Zal vooral ook wel om 2021 gaan waar Eugene het WK heeft gekregen zonder bidproces terwijl (dacht ik) Stockholm gewoon een bid uit wilde brengen? :P
Nee, ze hebben alleen een beperkt aantal jaren onderzocht dus zal over de evenementen in die jaren gaan
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159099865
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:52 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Nee, ze hebben alleen een beperkt aantal jaren onderzocht dus zal over de evenementen in die jaren gaan
Dat hoeft toch niet, als de toewijzing wel in de onderzochte periode valt?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 14 januari 2016 @ 15:53:28 #126
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159099867
Zo zo, vloeiend woordje Frans hoor _O_

Mag ook wel een beetje van een Canadees natuurlijk, maar toch.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 15:54:27 #127
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159099885
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:53 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dat hoeft toch niet, als de toewijzing wel in de onderzochte periode valt?
oja dat zou nog kunnen ja. Niet aan gedacht
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159100060
Scienceofsport twitterde op donderdag 14-01-2016 om 15:53:12 Someone get a look at Dick Pound's shoes as they leave the stage. I think they may be Nikes. #IAAFdoping #aboutturn #goingincircles reageer retweet
Teleurstelling alom.
  donderdag 14 januari 2016 @ 16:06:47 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159100181
Wat is er nou precies verteld daar? Van dit topic word je ook niet veel wijzer _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159100204
Ik snap vrij weinig van Dick Pound hier. Hij lijkt niet te snappen hoe iemand gepakt kan worden op EPO (heeft het over een follow-up urinetest na verdachte bloedwaarden), en zegt dat de IAAF geen reden had om Kenia niet te onderzoeken vanwege het succes van Kenia. Dat laatste is natuurlijk juist andersom.
pi_159100230
quote:
10s.gif Op donderdag 14 januari 2016 16:06 schreef Szura het volgende:
Wat is er nou precies verteld daar? Van dit topic word je ook niet veel wijzer _O-
Niets, alleen wat al bekend was, en Pound zegt dat Coe niets verweten kan worden op het interview van gisteren na, en steunt Coe volledig.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 16:09:13 #132
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159100240
quote:
10s.gif Op donderdag 14 januari 2016 16:06 schreef Szura het volgende:
Wat is er nou precies verteld daar? Van dit topic word je ook niet veel wijzer _O-
- Het netwerk rond Diack is redelijk bloot gelegd.
- Een aantal mensen in de top van IAAF moeten er van geweten hebben
- Er zijn aanwijzingen dat er betaald is voor evenementen
- Er zijn aanwijzingen dat dezelfde manier van wegmoffelen van dopinggevallen ook bij andere landen plaatsvond
- IAAF liep voorop met detectie van bloeddoping

ik hoop dat ik het goed samenvat
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 14 januari 2016 @ 16:10:12 #133
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159100259
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 16:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik snap vrij weinig van Dick Pound hier. Hij lijkt niet te snappen hoe iemand gepakt kan worden op EPO (heeft het over een follow-up urinetest na verdachte bloedwaarden), en zegt dat de IAAF geen reden had om Kenia niet te onderzoeken vanwege het succes van Kenia. Dat laatste is natuurlijk juist andersom.
hij zegt dat er alle aanleiding voor was juist en hij ziet geen redenen waarom dat niet zou hebben gekund. In tegenstelling tot rusland waar het bloed het land niet uit mocht en er geen lab was wat mocht testen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159100439
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 16:10 schreef rubbereend het volgende:

[..]

hij zegt dat er alle aanleiding voor was juist en hij ziet geen redenen waarom dat niet zou hebben gekund. In tegenstelling tot rusland waar het bloed het land niet uit mocht en er geen lab was wat mocht testen
Dan begreep ik het inderdaad verkeerd.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 16:23:52 #135
426493 crew  PippenScottie
pi_159100678
Al met al vrij 'underwhelming'.
Komt er nog meer?

Lord Coe is ook niet bepaald geDickpound. Integendeel zelfs.

[ Bericht 40% gewijzigd door PippenScottie op 14-01-2016 16:33:17 ]
  Redactie Sport donderdag 14 januari 2016 @ 18:51:44 #136
274204 crew  Mexicanobakker
pi_159103950
Wat een antigenot zo.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  donderdag 14 januari 2016 @ 18:53:08 #137
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159103981
Waarom heet ik niet Dick Pound? Wat een ultieme bazennaam.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 14 januari 2016 @ 20:30:04 #138
426493 crew  PippenScottie
pi_159107045
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:27 Vanwege de veelvoud aan dopingverhalen dwingt dit huidige sporters om een statement te maken. Ik wil dit zelf ook doen #doping (1/2) reageer retweet
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:53 Als ooit blijkt dat ik een bewust dopingzondaar ben, betaal ik een MILJOEN euro aan de dopingautoriteit https://t.co/IS54tqAxpy (2/2) reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_159107594
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 20:30 schreef PippenScottie het volgende:
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:27 Vanwege de veelvoud aan dopingverhalen dwingt dit huidige sporters om een statement te maken. Ik wil dit zelf ook doen #doping (1/2) reageer retweet
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:53 Als ooit blijkt dat ik een bewust dopingzondaar ben, betaal ik een MILJOEN euro aan de dopingautoriteit https://t.co/IS54tqAxpy (2/2) reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
grootse onzin ooit. Zonder doping wordt er nooit meer een record gebroken en kijkt er niemand meer na, ook is het dopingtesten gewoon een business net zoals de farmaceutische industrie.
verder geloof ik hem ook niet, de connectie met van den Hoogenband is echt te nauw

http://www.volkskrant.nl/(...)insinuaties~a570089/

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)en-VS-spuugzat.dhtml

[ Bericht 4% gewijzigd door THEFXR op 14-01-2016 20:56:12 ]
  vrijdag 15 januari 2016 @ 00:40:48 #140
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159114828
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 20:30 schreef PippenScottie het volgende:
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:27 Vanwege de veelvoud aan dopingverhalen dwingt dit huidige sporters om een statement te maken. Ik wil dit zelf ook doen #doping (1/2) reageer retweet
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:53 Als ooit blijkt dat ik een bewust dopingzondaar ben, betaal ik een MILJOEN euro aan de dopingautoriteit https://t.co/IS54tqAxpy (2/2) reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bedankt, Hans
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 15 januari 2016 @ 01:10:05 #141
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159115337
Geen zorgen meer mensen: Russen beloven beterschap
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 15 januari 2016 @ 11:29:24 #142
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159120005
een zogenaamd expert bij stand.nl zegt dat Stalman de doping niet nam om verder te gooien maar om beter te herstellen.

:')

verdomme dan heb je het niet begrepen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159120465
Nou ja, op zich kan je ook doping nemen om gewoon meer te kunnen trainen of sneller te herstellen. Lekker microdoseren en weer door. Maar als je in de jaren '80 dik aan de anabolen zat als werper, dan is het niet echt om goed te herstellen alleen nee... _O-
Jack does it in real time...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 15 januari 2016 @ 12:14:05 #144
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159120875
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:51 schreef DeeBee het volgende:
Nou ja, op zich kan je ook doping nemen om gewoon meer te kunnen trainen of sneller te herstellen. Lekker microdoseren en weer door. Maar als je in de jaren '80 dik aan de anabolen zat als werper, dan is het niet echt om goed te herstellen alleen nee... _O-
als het voor herstellen is en meer trainen is het feitelijk ook om verder te gooien. Opzich was het hele trainen daarop gericht :D
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 15 januari 2016 @ 13:31:56 #145
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159122570
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:29 schreef rubbereend het volgende:
een zogenaamd expert bij stand.nl zegt dat Stalman de doping niet nam om verder te gooien maar om beter te herstellen.

:')

verdomme dan heb je het niet begrepen
Dat zei ze zelf, het is gewoon weer het downplayen van het gebruik. Aan de oude beelden zie je gewoon dat ze aan anabolen kop heeft, alleen toch een stuk minder dan haar tegenstanders. Ik geloof wel dat ze veruit de meest technische werpster was.
  vrijdag 15 januari 2016 @ 13:39:20 #146
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159122740
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 20:30 schreef PippenScottie het volgende:
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:27 Vanwege de veelvoud aan dopingverhalen dwingt dit huidige sporters om een statement te maken. Ik wil dit zelf ook doen #doping (1/2) reageer retweet
mvdweijden twitterde op donderdag 14-01-2016 om 16:16:53 Als ooit blijkt dat ik een bewust dopingzondaar ben, betaal ik een MILJOEN euro aan de dopingautoriteit https://t.co/IS54tqAxpy (2/2) reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vooral die nuance "bewust doping genomen" _O- Als ze hem ooit betrappen claimt hij dat ze iets in z'n drank gedaan hebben natuurlijk
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_159129034
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 11:29 schreef rubbereend het volgende:
een zogenaamd expert bij stand.nl zegt dat Stalman de doping niet nam om verder te gooien maar om beter te herstellen.

:')

verdomme dan heb je het niet begrepen
Maar uiteindelijk maakt de reden niet uit, doping is doping.
pi_159129188
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 13:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Vooral die nuance "bewust doping genomen" _O- Als ze hem ooit betrappen claimt hij dat ze iets in z'n drank gedaan hebben natuurlijk
Hij gebruikte ook gewoon legale doping met z'n hoogtetent :'). Zo'n ding heeft echt weinig met sport te maken
pi_159130059
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 13:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Vooral die nuance "bewust doping genomen" _O- Als ze hem ooit betrappen claimt hij dat ze iets in z'n drank gedaan hebben natuurlijk
Zeker en vast.
Maarja, een topsporter leeft natuurlijk sowieso op het randje. Middelen zijn toegestaan tot een bepaalde waarde. Vind het verder een goed betoog van Maarten
  vrijdag 15 januari 2016 @ 20:18:52 #150
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159131090
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Zeker en vast.
Maarja, een topsporter leeft natuurlijk sowieso op het randje. Middelen zijn toegestaan tot een bepaalde waarde. Vind het verder een goed betoog van Maarten
voor zichzelf wel ja, maar ook nog de handen in het vuur steken voor anderen, vooral oostblokker Kromo >:)
pi_159148923
quote:
Alleen hijzelf
  zaterdag 16 januari 2016 @ 14:50:22 #153
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159148988
En zijn zoon die hij mooi heeft laten hangen toen hij die brief schreef aan Lance. :')
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_159149059
quote:
waarom? het is toch heel duidelijk dat bij verschillende ploegen waaronder rabo een dopingprogramma aanwezig was. Vooral met leinders kan je er niet om heen.
levenslang ban vanaf januari 2015

http://www.usada.org/testing/results/sanctions/
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 16 januari 2016 @ 15:13:00 #155
426493 crew  PippenScottie
pi_159149395
quote:
:')

Betere vraag, zal Dekker denken dat er iemand is die hem gelooft?
pi_159149691
Michael Ashenden statement in response to WADA report.

quote:
With regard to WADA’s Independent Commission, I wish to emphasise that I endorse their integrity, I salute their candour, and I respect their findings. I have always tried to call things as I see them. In the case of IAAF pursuing sanctions based on pre-2009 database values, I see things differently to the prevailing legal views, including now the view of the IC. My rationale is simple: desperate times called for desperate measures. Blood doping in athletics had spiralled out of control such that athletes were racing with life-threatening blood values. I did cite one case where ‘my’ strategy led to a sanction (speedskater Claudia Pechstein), but I accept the IAAF would have faced a very difficult path if they ran cases before 2009. However, I respectfully suggest that if USADA’s decision whether to pursue Lance Armstrong was equally timid in the face of “likelihood of success, the effects of losing an appeal at the costs of litigation”, Armstrong would still be a seven times Tour de France champion.

That said, after reading the report my view on the IAAF has changed. I was heartened to learn that the WADA experts reported to the Independent Commission that the IAAF took “commendable” action against suspicious blood values. But I was especially heartened to learn there were staff within the organisation who seemed to fight for justice in the face of obstruction by their superiors.

Perhaps now is the time to lower cudgels and give the IAAF an opportunity to make good on its promises to reform. With the caveat that the IAAF adopt each and every IC recommendation, especially that they provide any necessary support for the relocation and employment of Vitaly Stepanov and Yulia Stepanova, then I am willing to join Dick Pound in crossing my fingers in hope that Lord Coe will deliver on his promise.
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 18 januari 2016 @ 13:09:24 #157
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159199871
Deze week op het programma: raakt Vadim Devyatovskiy, president van de Wit-Russische atletiekbond, voor de tweede keer dezelfde medaille kwijt?
Atleet kan olympische medaille winnen, kwijtraken, 'winnen' en weer kwijtraken
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159202228
quote:
Maar heeft dus, naar eigen zeggen, er wel zelf voor gekozen om niet meer eerste ploegleider te zijn in de grotere koersen. Ik heb daar altijd meer achter gezocht zelfs tot een silent ban aan toe.
pi_159203174
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 19:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Zeker en vast.
Maarja, een topsporter leeft natuurlijk sowieso op het randje. Middelen zijn toegestaan tot een bepaalde waarde. Vind het verder een goed betoog van Maarten
Je mag je lichaam toch trainen? of vind je net als de 19e eeuwers dat trainen eigenlijk valsspelen is?
  Trouwste user 2022 woensdag 20 januari 2016 @ 12:32:45 #160
7889 tong80
Spleenheup
pi_159251540
Oud-atlete Ellen van Langen, de olympische kampioene 800 meter van 1992, heeft woensdag in haar column in De Telegraaf uitgehaald naar Ria Stalman, de voormalige discuswerpster die onlangs bekende doping te hebben gebruikt in haar carrière en mede daardoor goud veroverde bij de Spelen in 1984.

Stalman gaf onlangs in een uitzending van Andere Tijden Sport toe dat ze de spierversterkende middelen nam omdat ze anders de concurrentie met de eveneens verdachte atletes uit het Oostblok niet aankon. 'Het komt erop neer dat alle andere toppers ook doping gebruikten. Dus ja, wat kun je dan anders doen? Wat een onwaarschijnlijke onzin!', schrijft Van Langen. 'En wat een grove belediging aan het adres van alle sporters die ook topprestaties leveren en leverden zonder de boel te bedonderen.'

Van Langen, tegenwoordig werkzaam als begeleidster van atleten, belooft dat zij nooit uit de 'dopingkast' zal komen. 'Want ik zat er nooit in! En het is ook nooit een moeilijke keuze geweest om geen doping te gebruiken. Wat niemand mij en heel veel andere topsporters ooit zal kunnen afnemen, is zelfrespect en de absolute overtuiging dat je trouw bent gebleven aan je eigen integriteit.'

De olympische prestatie van Stalman stond jaren onder verdenking. Met een worp van 65,36 m had Stalman in Los Angeles de door de Oost-Europese landen geboycotte wedstrijd gewonnen. Enige weken voor de Spelen had zij tijdens wedstrijden in Walnut (Californië) het Nederlands record op 71,22 m gebracht. Kort na de Spelen beëindigde Stalman vanwege aanhoudende rugklachten op 32-jarige leeftijd haar sportloopbaan.

Vanwege Stalmans dopingbekentenis ontnam de Nederlandse Atletiekunie de 64-jarige ex-atlete vorige week haar het zogeheten lidmaatschap van verdienste. De Atletiekunie meent ook dat het Nederlands record van Stalman moet worden geschrapt. Omdat 'de volledige consequenties daarvan nog niet zijn te overzien', zal de Atletiekunie advies vragen bij sportkoepel NOC*NSF en een commissie instellen.

http://www.volkskrant.nl/(...)ia-stalman~a4228851/

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 12:35:38 #161
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159251615
Hahahahaha :D

Héél geloofwaardig, Ellen. Echt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159251698
Lekker de publiciteit opzoeken om boos te doen ex-topsporter zijnde over iemand die doping gebruikt
  woensdag 20 januari 2016 @ 13:09:42 #163
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159252486
Al die jopies die nu komen roepen dat ze echt niks gebruikt hebben :')
Hou gewoon je bakkus Dekker, Vd Weijden en Van Langen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159255434
Ellen van Langen :')
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 20 januari 2016 @ 15:10:46 #165
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159255569
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 13:09 schreef Szura het volgende:
Al die jopies die nu komen roepen dat ze echt niks gebruikt hebben :')
Hou gewoon je bakkus Dekker, Vd Weijden en Van Langen.
Als je iets gevraagd wordt moet je toch iets antwoorden, anders is het ook weer verdacht.

Uit jezelf ineens iets gaan roepen zet weinig zoden aan de dijk ja.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_159255823
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 13:09 schreef Szura het volgende:
Al die jopies die nu komen roepen dat ze echt niks gebruikt hebben :')
Hou gewoon je bakkus Dekker, Vd Weijden en Van Langen.
Nou, vd weijden wel als een baas met z'n miljoen
pi_159256253
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 14:50 schreef Mani89 het volgende:
En zijn zoon die hij mooi heeft laten hangen toen hij die brief schreef aan Lance. :')
wat was dat pijnlijk :D
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 15:35:23 #168
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159256396
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:18 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nou, vd weijden wel als een baas met z'n miljoen
Lekker makkelijk roepen. Hoe moeten we er ooit achter komen of hij heeft gebruikt?

Niemand geeft een reet om zwemmen in open water en niemand gaat ooit nog moeite doen om te achterhalen of hij dat al dan niet schoon deed. Hoewel zijn vriendschap met Pietertje al genoeg bewijs is op zich.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159256832
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Lekker makkelijk roepen. Hoe moeten we er ooit achter komen of hij heeft gebruikt?

Niemand geeft een reet om zwemmen in open water en niemand gaat ooit nog moeite doen om te achterhalen of hij dat al dan niet schoon deed. Hoewel zijn vriendschap met Pietertje al genoeg bewijs is op zich.
Tuurlijk, maar toch heb je ballen. Ik zou niet zomaar miljoen beschikbaar stellen voor iets wat ik wist dat ik gedaan had maar waarvan de kans groot is dat het niet uitkomt. Aan de andere kant, wellicht heeft ie eerst wel uitgezocht dat zo'n tweet / column totaal niet rechtsgeldig is :')
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 15:51:02 #170
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159256916
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:48 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Tuurlijk, maar toch heb je ballen. Ik zou niet zomaar miljoen beschikbaar stellen voor iets wat ik wist dat ik gedaan had maar waarvan de kans groot is dat het niet uitkomt. Aan de andere kant, wellicht heeft ie eerst wel uitgezocht dat zo'n tweet / column totaal niet rechtsgeldig is :')
Waarschijnlijk heeft hij niet eens een miljoen.

Ik durf er ook wel een miljoen op te zetten dat hij doping heeft gebruikt. Net zo makkelijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 15:53:01 #171
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159256993
Precies. Gratuit gelul van Vd Weijden, rot gewoon op met dat gezever.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 15:53:51 #172
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159257020
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarschijnlijk heeft hij niet eens een miljoen.

Ik durf er ook wel een miljoen op te zetten dat hij doping heeft gebruikt. Net zo makkelijk.
Wie gebruikt er volgens jou geen doping?

Jan Boven mag je niet noemen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 15:55:38 #173
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159257078
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:53 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wie gebruikt er volgens jou geen doping?

Jan Boven mag je niet noemen.
Lex Immers
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_159257085
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarschijnlijk heeft hij niet eens een miljoen.

Ik durf er ook wel een miljoen op te zetten dat hij doping heeft gebruikt. Net zo makkelijk.
Dat miljoen kunnen we wel bijschrijven dus. Vraag is nog even of jij betaalt of Maarten
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 15:56:58 #175
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159257111
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:53 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wie gebruikt er volgens jou geen doping?

Jan Boven mag je niet noemen.
Ik gebruik zelf geen doping. Verder zou ik anno 2016 voor geen enkele topsporter mijn hand echt in het vuur durven te steken. Jij nog wel?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 16:00:12 #176
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159257189
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 15:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf geen doping. Verder zou ik anno 2016 voor geen enkele topsporter mijn hand echt in het vuur durven te steken. Jij nog wel?
Nee. Maar dat is puur omdat je het nooit zeker weet. Bijv. een hoop jonge wielrenners ben ik geneigd te geloven.
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 16:02:29 #177
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159257244
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 16:00 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Nee. Maar dat is puur omdat je het nooit zeker weet. Bijv. een hoop jonge wielrenners ben ik geneigd te geloven.
Er gaan natuurlijk ook genoeg verhalen rond over junioren die al gebruiken en er worden ook wel eens wat jonge gasten betrapt. Daarnaast is eigenlijk iedere jonge wielrenner die meteen een hoog niveau haalt verdacht.

Een Koen Bouwman wil ik nog wel geloven, maar bij een Tiesj Benoot wordt het al moeilijker.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 16:05:24 #178
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159257312
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 16:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Er gaan natuurlijk ook genoeg verhalen rond over junioren die al gebruiken en er worden ook wel eens wat jonge gasten betrapt. Daarnaast is eigenlijk iedere jonge wielrenner die meteen een hoog niveau haalt verdacht.

Een Koen Bouwman wil ik nog wel geloven, maar bij een Tiesj Benoot wordt het al moeilijker.
Waarom mag iemand geen bizar talent hebben? Ik ben geen topsporter dus ik weet niet hoe goed je kan worden puur en alleen op talent, of daarbij (als je echt heel goed bent) altijd doping nodig hebt. Heb echt geen flauw idee.
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 16:08:40 #179
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159257367
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 16:05 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Waarom mag iemand geen bizar talent hebben? Ik ben geen topsporter dus ik weet niet hoe goed je kan worden puur en alleen op talent, of daarbij (als je echt heel goed bent) altijd doping nodig hebt. Heb echt geen flauw idee.
Bizar talent hebben mag altijd, maar vooral de laatste jaren zie je echt heel veel renners ineens een enorme stap maken zodra ze van het beloftencircuit naar de WT gaan. Ik denk dat dit te maken heeft met het bloedpaspoort en dat bepaalde talent voor ze beginnen met hun bloedpaspoort even snel volgepompt worden.

Of er zijn tegenwoordig simpelweg meer bizarre talenten, of er speelt iets anders.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159259204
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 16:05 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Waarom mag iemand geen bizar talent hebben? Ik ben geen topsporter dus ik weet niet hoe goed je kan worden puur en alleen op talent, of daarbij (als je echt heel goed bent) altijd doping nodig hebt. Heb echt geen flauw idee.
leg even uit, dat bizarre talent?
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 17:21:56 #181
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159259407
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

leg even uit, dat bizarre talent?
:?
pi_159260108
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 17:21 schreef Slobeend het volgende:

[..]

:?
ja, talent bij een voetballer snap ik nog, altijd daar staan waar juist de bal valt om de goal te kunnen maken, soort van 6th sense. maar bij wielrennen?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 20 januari 2016 @ 20:02:41 #183
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159263819
Hier hoor je Van Langen over, maar geen woord meer over haar woorden dat doping in de atletiek nauwelijks voor komt :')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159264136
quote:
Dopage : seize passeports biologiques anormaux chez des sportifs français

Opérationnelle depuis deux ans, la version française du passeport biologique – qui compile les données hématologiques des sportifs faites au cours des contrôles antidopage – pourrait aboutir en 2016 à de premières sanctions. Selon nos informations, seize profils de sportifs de haut niveau ont été identifiés comme anormaux sur la soixantaine établie par l’Agence française de lutte contre le dopage (AFLD). Ces profils ont été jugés suffisamment suspects par le conseiller scientifique de l’AFLD, Xavier Bigard, qui fait office de premier filtre dans la procédure française, pour être transmis à trois experts indépendants : le Français Michel Audran, l’Allemand Olaf Schumacher et l’Italien Giuseppe D’Onofrio.

Lire notre enquête : Dopage : les limites du passeport biologique
Il ne s’agit que de la première étape d’un processus potentiellement long. Aucun sportif français n’a jamais été suspendu sur la base de son passeport biologique et les cas de suspension sur cette base par une agence nationale sont rarissimes.

Deux athlètes ayant participé aux Jeux

Les deux premiers cas ont été soumis il y a déjà un an et concernent deux athlètes ayant déjà participé aux Jeux olympiques sous le maillot de l’équipe de France d’athlétisme et qui sont en course pour disputer les Jeux de Rio en août. Leurs « profils biologiques », comme les appelle l’AFLD, sont riches en prélèvements, mais n’ont pas entièrement convaincu les experts.
Au moins l’un d’entre eux a été catégorique sur l’origine de leurs variations hématologiques : le dopage sanguin. Aucun n’a jugé que leur profil était normal. Certains ont cependant estimé qu’il fallait davantage d’échantillons, sur d’autres périodes de la saison, pour élaborer un « scénario de dopage ».

Les quatorze autres profils de sportifs français ont été transmis fin 2015 aux mêmes experts. Là encore, tous trois ont jugé les courbes suspectes mais demandé des informations complémentaires avant de statuer : leur calendrier de compétition et d’entraînement ainsi que les lieux de stage permettent d’affiner l’analyse d’un profil hématologique.

Une procédure longue et incertaine

Si les experts se mettent d’accord sur l’anormalité d’un profil, une phase de discussion avec le sportif s’ouvre. Souvent assisté d’un scientifique dans ce type de cas, le sportif tente généralement de convaincre les experts que ses anomalies peuvent s’expliquer par une pathologie, une maladie au moment d’un prélèvement ou par des variations d’altitude à l’occasion de stages. De leur côté, les experts s’attachent à monter un dossier suffisamment solide pour résister à un éventuel appel.

La France ne reconnaissant pas le Tribunal arbitral du sport (TAS), c’est le Conseil d’Etat qui serait appelé à statuer sur un cas de passeport biologique. La procédure est donc longue et incertaine. Mais le temps presse si la France veut éviter d’être représentée au Brésil par des sportifs aux valeurs sanguines douteuses et courir le risque d’une affaire en pleine compétition. « C’est la méthode internationale de traitement de ces profils, et évidemment qu’il faut l’ensemble de ces précautions pour que l’on arrive, au bout du compte, à quelque chose de tangible et de suffisamment fort pour convaincre le sportif de dopage », observe Xavier Bigard.

L’une des difficultés vient de ce que l’AFLD n’élabore ses propres profils biologiques que depuis le 1er janvier 2014. Les experts ne peuvent se reposer que sur les données collectées depuis cette date. Ils ont bien accès aux prélèvements faits avant par les fédérations internationales dans le cadre de leur propre passeport biologique, mais ne peuvent s’en servir au moment de constituer le dossier disciplinaire du sportif.

2 000 prélèvements effectués depuis 2014

Or, estime le conseiller scientifique de l’AFLD, « on peut avoir une idée au bout de 8-10 échantillons. Il faut des prélèvements en compétition, mais aussi en phase de récupération, lorsqu’il n’y a plus d’objectifs. C’est la comparaison de toutes ces phases qui va nous permettre de dire : là, il a dérapé ».
Alors que le cyclisme et l’athlétisme l’ont adopté respectivement en 2008 et 2009, les agences nationales antidopage n’ont commencé que récemment à mettre en place leur propre passeport biologique. Elles se heurtent de surcroît à des contraintes financières, particulièrement en France, où l’AFLD devra opérer en 2016 avec un budget réel en baisse. Une seule salariée travaille à l’élaboration des profils biologiques, en lien avec les conseillers interrégionaux dopage et le responsable des contrôles.

Depuis 2014, l’AFLD a effectué 2 000 prélèvements pour alimenter ses profils hématologiques. En 2016, l’agence espère être en mesure d’établir un profil efficace pour 150 sportifs, ciblés en fonction de leurs valeurs sanguines ou performances atypiques.

http://www.lemonde.fr/ath(...)#HSzy0tcUJRQtJDoP.99
Kort gezegd: Frankrijk heeft zijn eigen biologische paspoort en daar zijn nu de eerste resultaten van bekend. 16 paspoorten deugen niet, waaronder van 2 atleten die in het verleden al aan Olympische Spelen deel hebben genomen en die nu ook op weg zijn om zich te plaatsen. Nog geen namen verder genoemd.
pi_159270607
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 16:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Bizar talent hebben mag altijd, maar vooral de laatste jaren zie je echt heel veel renners ineens een enorme stap maken zodra ze van het beloftencircuit naar de WT gaan. Ik denk dat dit te maken heeft met het bloedpaspoort en dat bepaalde talent voor ze beginnen met hun bloedpaspoort even snel volgepompt worden.

Of er zijn tegenwoordig simpelweg meer bizarre talenten, of er speelt iets anders.
Op welke renners doel je? :)
Een Tom Dumoulin?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 20 januari 2016 @ 23:43:13 #186
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_159270933
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 20:09 schreef TheArt het volgende:

[..]

Kort gezegd: Frankrijk heeft zijn eigen biologische paspoort en daar zijn nu de eerste resultaten van bekend. 16 paspoorten deugen niet, waaronder van 2 atleten die in het verleden al aan Olympische Spelen deel hebben genomen en die nu ook op weg zijn om zich te plaatsen. Nog geen namen verder genoemd.
Als hier daadwerkelijk iets mee gedaan gaat worden kan dit een zaak van behoorlijke proporties worden, maar vooralsnog zit het voor zover ik begrepen heb wel in het allereerste begin en is nog niet eens zeker of er daadwerkelijk "iets" mee gedaan wordt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 23:56:27 #187
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159271291
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:31 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Op welke renners doel je? :)
Een Tom Dumoulin?
Benoot, Ewan, Bonifazio, de Yatesjes, Coquard, Alaphilippe, Formolo, Sagan.

Enkele jeugdige renners met een eerste jaar als prof dat in weinig verhouding staat met hun prestaties als belofte.

Je zou er nog veel meer kunnen noemen. Een Dumoulin inderdaad, Kelderman, Tim Wellens, Danny van Poppel, Quintana, Kwiatkowski, Latour, Bardet, Bouhanni, Demare, Matthews, Pinot, Dennis, Dillier, Küng. Allemaal jonge renners die in hun eerste en tweede jaar meteen top waren. Vind ik persoonlijk wel een opvallende trend. Hoeveel jongens stonden er meteen in hun eerste seizoen, een jaar of 10 geleden? Kom je bij Thomas Dekker uit ofzo, nouja.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 20 januari 2016 @ 23:58:59 #188
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_159271350
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Benoot, Ewan, Bonifazio, de Yatesjes, Coquard, Alaphilippe, Formolo, Sagan.

Enkele jeugdige renners met een eerste jaar als prof dat in weinig verhouding staat met hun prestaties als belofte.

Je zou er nog veel meer kunnen noemen. Een Dumoulin inderdaad, Kelderman, Tim Wellens, Danny van Poppel, Quintana, Kwiatkowski, Latour, Bardet, Bouhanni, Demare, Matthews, Pinot, Dennis, Dillier, Küng. Allemaal jonge renners die in hun eerste en tweede jaar meteen top waren. Vind ik persoonlijk wel een opvallende trend. Hoeveel jongens stonden er meteen in hun eerste seizoen, een jaar of 10 geleden? Kom je bij Thomas Dekker uit ofzo, nouja.
Popo
  Moderator woensdag 20 januari 2016 @ 23:59:25 #189
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159271362
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:58 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Popo
Ja, dan weet je genoeg toch. :D
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159271892
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:43 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als hier daadwerkelijk iets mee gedaan gaat worden kan dit een zaak van behoorlijke proporties worden, maar vooralsnog zit het voor zover ik begrepen heb wel in het allereerste begin en is nog niet eens zeker of er daadwerkelijk "iets" mee gedaan wordt.
dit, leuk dat ze het melden voor PR,maar dat was het dan.
pi_159273232
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Benoot, Ewan, Bonifazio, de Yatesjes, Coquard, Alaphilippe, Formolo, Sagan.

Enkele jeugdige renners met een eerste jaar als prof dat in weinig verhouding staat met hun prestaties als belofte.

Je zou er nog veel meer kunnen noemen. Een Dumoulin inderdaad, Kelderman, Tim Wellens, Danny van Poppel, Quintana, Kwiatkowski, Latour, Bardet, Bouhanni, Demare, Matthews, Pinot, Dennis, Dillier, Küng. Allemaal jonge renners die in hun eerste en tweede jaar meteen top waren. Vind ik persoonlijk wel een opvallende trend. Hoeveel jongens stonden er meteen in hun eerste seizoen, een jaar of 10 geleden? Kom je bij Thomas Dekker uit ofzo, nouja.
Niet geloven in het nieuwe wielrennen. :')_

Het is inderdaad een aparte trend. En ik geloof nog steeds niet in een moment dat iedereen ineens besluit 'niets meer te nemen', zoals nu af en toe geschetst wordt alsof er een nieuwe start is in het wielrennen. Juist als minder mensen pakken heb je altijd wel eikels die juist dan full retard gaan omdat het maximaal effect heeft.

Maar laten we het vooral weer over atletiek hebben enzo, wielrennen heeft genoeg shit gekregen. Ik vind het hilarisch hoe iedereen nu gewoon genoeg lijkt te nemen met die :') Britse :') gluiperd Coe als 'redder' van de atletiek. _O-
Jack does it in real time...
pi_159274453
quote:
9s.gif Op donderdag 21 januari 2016 05:12 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Niet geloven in het nieuwe wielrennen. :')_

Het is inderdaad een aparte trend. En ik geloof nog steeds niet in een moment dat iedereen ineens besluit 'niets meer te nemen', zoals nu af en toe geschetst wordt alsof er een nieuwe start is in het wielrennen. Juist als minder mensen pakken heb je altijd wel eikels die juist dan full retard gaan omdat het maximaal effect heeft.

Maar laten we het vooral weer over atletiek hebben enzo, wielrennen heeft genoeg shit gekregen. Ik vind het hilarisch hoe iedereen nu gewoon genoeg lijkt te nemen met die :') Britse :') gluiperd Coe als 'redder' van de atletiek. _O-
Tja, als Dick Pound, voorzitter van wada nota bene, zijn volwaardige steun uitspreekt in hem dan begin je weinig.

Meest logische "oplossing" van het dopingprobleem is op z'n minst het bewaren en structureel het testen van stalen. En gewoon veel meer geld in de strijd tegen doping stoppen, er is genoeg geld aanwezig in sporten als wielrennen, tennis, atletiek en voetbal. Maar goed, dit zal toch nooit gebeuren dus persoonlijk heb ik het geloof in die strijd allang opgegeven.
pi_159274491
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Benoot, Ewan, Bonifazio, de Yatesjes, Coquard, Alaphilippe, Formolo, Sagan.

Enkele jeugdige renners met een eerste jaar als prof dat in weinig verhouding staat met hun prestaties als belofte.

Je zou er nog veel meer kunnen noemen. Een Dumoulin inderdaad, Kelderman, Tim Wellens, Danny van Poppel, Quintana, Kwiatkowski, Latour, Bardet, Bouhanni, Demare, Matthews, Pinot, Dennis, Dillier, Küng. Allemaal jonge renners die in hun eerste en tweede jaar meteen top waren. Vind ik persoonlijk wel een opvallende trend. Hoeveel jongens stonden er meteen in hun eerste seizoen, een jaar of 10 geleden? Kom je bij Thomas Dekker uit ofzo, nouja.
Inderdaad een opvallende trend, en ook een erg logische ontwikkeling dus je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Niet alle voorbeelden lijken me even sterk, een Matthews viel me eerder tegen in z'n beginperiode en Kelderman presteert ook weer niet zo indrukwekkend.

Vroeger had je nog wel A. Schleck en Gesink, maar weet niet echt wat dat zegt.
  Moderator donderdag 21 januari 2016 @ 10:06:48 #194
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_159275019
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2016 09:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Inderdaad een opvallende trend, en ook een erg logische ontwikkeling dus je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Niet alle voorbeelden lijken me even sterk, een Matthews viel me eerder tegen in z'n beginperiode en Kelderman presteert ook weer niet zo indrukwekkend.

Vroeger had je nog wel A. Schleck en Gesink, maar weet niet echt wat dat zegt.
Je zou het ook andersom kunnen bekijken. Vroeger moesten de (toen waarschijnlijk nog schone) talenten nog een extra stap maken (doping) om de aansluiting te vinden. Deze laatste stap hoeft in een schoner peloton niet.
Ik zeg niet dat het allemaal zo rooskleurig is, maar hopen mag toch? ;)
pi_159275199
Wat ik eerder al zei, juist als er (tijdelijk) wat minder mensen pakken is de 'upside' van doping nemen alleen maar groter. Alleen daarom geloof ik er al niet in dat het nu niet nodig meer is of minder gebeurt, want als je nu die stap zet doe je gelijk mee voor de knikkers misschien. En dat is precies wat je veel ziet, jonge gasten die geen enkele moeite hebben om de stap te maken en gewoon alles gokken erop waarschijnlijk.
Jack does it in real time...
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 21 januari 2016 @ 11:08:57 #196
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159276328
quote:
1s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Benoot, Ewan, Bonifazio, de Yatesjes, Coquard, Alaphilippe, Formolo, Sagan.

Enkele jeugdige renners met een eerste jaar als prof dat in weinig verhouding staat met hun prestaties als belofte.

Je zou er nog veel meer kunnen noemen. Een Dumoulin inderdaad, Kelderman, Tim Wellens, Danny van Poppel, Quintana, Kwiatkowski, Latour, Bardet, Bouhanni, Demare, Matthews, Pinot, Dennis, Dillier, Küng. Allemaal jonge renners die in hun eerste en tweede jaar meteen top waren. Vind ik persoonlijk wel een opvallende trend. Hoeveel jongens stonden er meteen in hun eerste seizoen, een jaar of 10 geleden? Kom je bij Thomas Dekker uit ofzo, nouja.
er van uitgaande dat het wielrennen schoner is geworden dan kan dat prima. Vroeger waren al die dopingkikkers bijna niet te achterhalen als je net kwam kijken. Nu zou er dan een meer menselijkere maat zijn en is de stap kleiner
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator donderdag 21 januari 2016 @ 11:14:53 #197
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159276457
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:08 schreef rubbereend het volgende:

[..]

er van uitgaande dat het wielrennen schoner is geworden dan kan dat prima. Vroeger waren al die dopingkikkers bijna niet te achterhalen als je net kwam kijken. Nu zou er dan een meer menselijkere maat zijn en is de stap kleiner
Dit zou een logische redenatie kunnen zijn, ware het niet dat we allemaal weten dat het bij topsport niet zo werkt. Die naïviteit heeft z'n langste tijd wel gehad, lijkt me.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159276467
Maar goed presterende jonge renners is toch van alle tijden? Iemand als Greg Lemond was begin twintig toch ook al top?
  donderdag 21 januari 2016 @ 11:20:44 #199
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_159276600
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  donderdag 21 januari 2016 @ 11:21:43 #200
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_159276618
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:58 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Popo
quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 23:58 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Popo
Cunego, Di Luca, Ricco.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 21 januari 2016 @ 11:36:32 #201
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159276921
quote:
1s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dit zou een logische redenatie kunnen zijn, ware het niet dat we allemaal weten dat het bij topsport niet zo werkt. Die naïviteit heeft z'n langste tijd wel gehad, lijkt me.
klopt maar dan hoef je je niet druk te maken over jonkies die snel goed zijn, ze gebruiken gewoon genoeg :P

Maar het kan zijn dat de excessen qua dopinggebruik er uit zijn omdat er meer microdosering is. Dat maakt het gat ook kleiner
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 21 januari 2016 @ 13:15:04 #202
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159279083
quote:
7s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:21 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

[..]

Cunego, Di Luca, Ricco.
Di Luca was op zich qua resultaten niet zo abnormaal hé ... Die was als belofte al 3de op het WK, Italiaans kampioen bij de beloften en had de Baby-Giro al gewonnen. (ok, dat is wellicht omdat hij ook al pakte bij de beloften, maar qua evolutie was dat niet zo abnormaal als sommige anderen)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator donderdag 21 januari 2016 @ 13:25:04 #203
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159279325
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 11:36 schreef rubbereend het volgende:

[..]

klopt maar dan hoef je je niet druk te maken over jonkies die snel goed zijn, ze gebruiken gewoon genoeg :P

Maar het kan zijn dat de excessen qua dopinggebruik er uit zijn omdat er meer microdosering is. Dat maakt het gat ook kleiner
Er worden nog steeds klimrecords gevestigd of in ieder geval tijden die in de buurt komen van erkende dopeurs, dus ik zie eigenlijk maar weinig reden om aan te nemen dat de excessen verdwenen zijn.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 21 januari 2016 @ 13:34:21 #204
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159279591
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 13:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Er worden nog steeds klimrecords gevestigd of in ieder geval tijden die in de buurt komen van erkende dopeurs, dus ik zie eigenlijk maar weinig reden om aan te nemen dat de excessen verdwenen zijn.
Daar zijn een hoop nuance voor te verzinnen, ik geef je op een briefje dat in precies dezelfde omstandigheden helemaal niemand ook maar in de buurt van het record van bijvoorbeeld Pantani op de Alpe komt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 21 januari 2016 @ 13:43:58 #205
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159279834
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 13:34 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Daar zijn een hoop nuance voor te verzinnen, ik geef je op een briefje dat in precies dezelfde omstandigheden helemaal niemand ook maar in de buurt van het record van bijvoorbeeld Pantani op de Alpe komt.
Pantani was natuurlijk een van de grootste talenten ooit en kon een stuk verder gaan met EPO dan de renners nu kunnen. Dat is natuurlijk een slecht voorbeeld.

Met een beetje groente en fruit en een lichtere fiets horen renners tegenwoordig niet in de buurt te komen van zulke tijden. Niet al te lang geleden nog een record op de Muur van Huy, weet je wel. Lachwekkond.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159280862
De testen zijn ook niet waterdicht plus een corrupt UCI, gaat het ook niet worden.
pi_159293068
Amateur Cyclist Robin Townsend Banned for Four Years

http://www.ukad.org.uk/ne(...)anned-for-four-years
pi_159399835
quote:
De Poolse zwemmer Sebastian Szczepanski heeft positief getest op anabole steroïden. Op het afgelopen EK won de 21-jarige nog brons op de 50 en de 100 meter vrij.

Sebastian Szczepanski liep tegen de lamp na de Poolse kampioenschappen eind december, na zijn gouden medaille op de 100 meter vrij. Enkele weken ervoor toonde hij zich nog op het EK in Israël. Hij pakte brons op de 50 en de 100 meter vrije slag.

De Poolse antidopingcommissie wacht wel nog op de resultaten van het B-staal en de uitleg van Sebastian Szczepanski. Die riskeert een schorsing van 4 tot 8 jaar, want het is zijn tweede overtreding van de dopingregels. Hij werd ook als junior al eens betrapt.
pi_159400180
Wow en zwemmen is zo'n technische sport. Met alle snelle tijden vanwege de nieuwe zwembaden. :{

En als junior ook al betrapt, wat een kneus. :')
Jack does it in real time...
pi_159400738
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2016 13:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Pantani was natuurlijk een van de grootste talenten ooit en kon een stuk verder gaan met EPO dan de renners nu kunnen. Dat is natuurlijk een slecht voorbeeld.

Met een beetje groente en fruit en een lichtere fiets horen renners tegenwoordig niet in de buurt te komen van zulke tijden. Niet al te lang geleden nog een record op de Muur van Huy, weet je wel. Lachwekkond.
Muur van Huy is ook een slecht voorbeeld, aangezien vroeger niet gewacht werd tot de sprint bergop. Ook heeft het type winnaar op de Muur niet extreem veel profijt van EPO. Het is wel een indicatie van de doorgeslagen gewichtsverlies met behoud van vermogen, dat wel.

Alpe is wel een goed voorbeeld. Dankzij Nairo Quintana weten we nu zeker dat je straffeloos EPO / bloeddoping kan blijven gebruiken tijdens een grote ronde. Voor Froome is dat lastiger te zeggen omdat hij zienderogen verslechtert tijdens een grote ronde, maar hij laat natuurlijk wel tijden zien die duiden op de nieuwe generatie doping (het nieuwe wielrennen, zeg maar).
  dinsdag 26 januari 2016 @ 10:19:44 #211
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159402080
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 08:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Muur van Huy is ook een slecht voorbeeld, aangezien vroeger niet gewacht werd tot de sprint bergop. Ook heeft het type winnaar op de Muur niet extreem veel profijt van EPO. Het is wel een indicatie van de doorgeslagen gewichtsverlies met behoud van vermogen, dat wel.

Alpe is wel een goed voorbeeld. Dankzij Nairo Quintana weten we nu zeker dat je straffeloos EPO / bloeddoping kan blijven gebruiken tijdens een grote ronde. Voor Froome is dat lastiger te zeggen omdat hij zienderogen verslechtert tijdens een grote ronde, maar hij laat natuurlijk wel tijden zien die duiden op de nieuwe generatie doping (het nieuwe wielrennen, zeg maar).
Ik denk dat het niet zoiezie ligt aan alleen de nieuwe doping,maar ook aan de zaken dat bijvb Sky als enigst team een vergadering heeft met ASO over de toer en kaders
http://www.cyclingnews.co(...)s-routine-team-says/
Ze rijden altijd goed door ASO georganiseerde GT'S/wedstrijden. Bij andere niet georganiseerde GT's zijn ze nergens te vinden.
Verder zit Froome zijn dokter in de Franse anti-doping commissie dat is gewoon erge vorm van belangenverstrengeling.
of gewoon de oude TUE methode
http://www.cyclingnews.co(...)at-tour-de-romandie/
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 26 januari 2016 @ 16:34:37 #212
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_159411023
http://www.wielerflits.nl(...)r&utm_source=twitter

quote:
De Spanjaard Alberto Gallego is door de UCI voorlopig geschorst. Bij de 25-jarige renner van Caja Rural-Seguros RGA zijn bij controle op 3 januari sporen van stanozolol, een synthetische anabole steroïde, aangetroffen.

Gallego was net begonnen bij zijn nieuwe ploeg. Vorig jaar reed de Spanjaard voor het continentale Radio Popular Onda Boavista en behaalde hij derde plaatsen in de Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid (2.1) en de GP Internacional Torres Vedras (2.2).

De renner heeft nog niet in het openbaar op zijn voorlopige schorsing gereageerd, de ploeg deed dat inmiddels wel. Conform de huidige regelgeving en de interne reglementen werd besloten het contract per direct te beëindigen.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 16:36:59 #213
40566 Ericr
Livewrong
pi_159411113
Ben Johnson is trots op hem.
  Moderator dinsdag 26 januari 2016 @ 16:37:35 #214
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159411129
Goh, een brommer uit het Portugese circuit die betrapt wordt. Dat verwacht je ook niet zeg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159414022
Dit is een zware slag voor de Volta a Portugal. ;(
Jack does it in real time...
pi_159437266
Ik volgde een dopingdiscussie op Losseveter: Hier178704 . daar stelde iemand de volgende vraag :

Ik maak het je makkelijker.

Wie gebruikt of gebruikte er volgens jou.
Je hoeft alleen ja of nee te zeggen.

Usain. Nee
Jip vastenburg nee
Dibaba ja
Khalid ja
Van hest ja
Maase nee
Krotwaar nee
Abdi ja
Ryan hall ja
Daphne ja
Rothlin ja

Leuk om hier ook eens te proberen met wielrenners en dan over 5 jaar of later nog eens terug te kijken. ;) Vul maar aan met je eigen suggesties

Quintana ja
Froome ja
Nibali ja
Valverde na de break nee
Dumoulin nee
Gesink nee
Mollema nee
Terpstra ja
Kelderman nee
Hoogerland ja
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 14:13:57 #217
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159437309
Bij iedereen ja. Klaar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159437317
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:13 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Bij iedereen ja. Klaar.
Alleen de 1 wat erger dan de andere.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 14:19:16 #219
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159437757
Wie gebruikt of gebruikte er volgens jou.
Je hoeft alleen ja of nee te zeggen.

Usain. ja
Jip vastenburg nee
Dibaba ja
Khalid ja
Van hest ja
Maase ja
Krotwaar ja
Abdi ja
Ryan hall ja
Daphne ja
Rothlin ja

Leuk om hier ook eens te proberen met wielrenners en dan over 5 jaar of later nog eens terug te kijken. ;) Vul maar aan met je eigen suggesties

Quintana ja
Froome ja
Nibali ja
Valverde ja
Dumoulin ja
Gesink ja
Mollema ja
Terpstra ja
Kelderman ja
Hoogerland ja
  Moderator woensdag 27 januari 2016 @ 15:44:03 #221
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159440082
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 14:19 schreef Slobeend het volgende:
Gesink vroeger ja
Dumoulin nee
Dumoulin nee. :D Ja daaahaaaag.

Geloven dat ze bij Giant schoon zijn. :D Degenkolbje, Dumoulintje, Kitteltje, die horen natuurlijk allemaal bij de wereldtop op een boterham met pindakaas.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 27 januari 2016 @ 15:44:43 #222
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_159440101
volgens mij hebben alle sporten wel 1 of 2 dopinggevallen.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_159441119
Allemaal Ja. Klaar.Oh had RR ook al gezegd.
pi_159471273
quote:
"I want to start this open letter to all cycling fans by claiming without any doubt that I support the fight against doping and always have been doing so.

"Yesterday morning I received a notification from the International Cycling Union. In the control taken on January 3, a small amount of stanozolol, a banned product, was found so I have been suspended. My reaction could only be like it was: disbelief.

"I have never taken stanozolol. Moreover, after asking doctors because U did not know what kind of substance it is, I have found that stanozolol is a much more typical product for a bodybuilder than for a professional cyclist and also is a product that always leaves traces in the body for many weeks. In my case, it is illogical to think that I would have used that product to improve my performance. I have not used it, simply due to my personal ethics and the slightest common sense since it was clearly going to give result in a positive control and also not going to improve my sports performance.

"I fully understand that at this point many will not want to believe in my innocence. But I have no doubt about it and I will go to the Spanish Anti-Doping Agency and the other institutions that ensure a clean sport, to undergo all the necessary tests and to submit alle the products I have taken during this time. It is the objective of the Agency and the other institutions to punish cheaters but also to help riders who do not have many financial resources and who have never used performance-enhancing drugs.

"After checking all supplement that that I have used in recent years, I am more than certain that there is no stanozolol on any of the labels, only amino acids, proteins and carbohydrates that should not have anything to do with stanozolol. Therefore, I have only the option of assuming that I was the victim of contamination in the laboratory.

"I will ask for a counternanalysis with my B sample of urine while looking at all the amino acids, carbohydrates and proteins that I have taken in recent months in order to see which can be the source of stanozolol as some of them must be the source for the contamination that has now put my career under threat. For me, it is obvious that if you have not taken anything consciously and it is not on the labels, you are a victim.

And I need the support of everybody to prove it.

Regards
Alberto Gallego, professional cyclist
Wat een ongelofelijke pech toch weer dat hij gepakt wordt op iets wat hij nooit gebruikt heeft :(
pi_159472047
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat een ongelofelijke pech toch weer dat hij gepakt wordt op iets wat hij nooit gebruikt heeft :(
Netflix kan een hele reeks aan "Making a Doper" docu's maken.
pi_159472262
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 18:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat een ongelofelijke pech toch weer dat hij gepakt wordt op iets wat hij nooit gebruikt heeft :(
vervuiling in het lab, dat is een gedurfde uitspraak, is weer eens wat ander dan vervuilde supps of vlees.
pi_159523825
zo, nu even de naïevelingen van afgelopen zomer terugpakken.

mechanische doping bestaat echt, de motobike is real!

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2559655
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 30 januari 2016 @ 21:44:34 #228
426493 crew  PippenScottie
pi_159527657
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 19:33 schreef THEFXR het volgende:
zo, nu even de naïevelingen van afgelopen zomer terugpakken.

mechanische doping bestaat echt, de motobike is real!

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2559655
Ik denk dat men zich dat wel besefte, maar hoopte dat het nooit zou worden aangetoond.
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 00:25:29 #229
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159531796
Oh nee toch, shit is aan.

Ik kan vanaf hier de klotsende oksels van Froome zien.
  zondag 31 januari 2016 @ 00:27:52 #230
12172 Rabieluh
Pronopower! Fight the ploon!
pi_159531838
Bizar, mechanische doping is gewoon een ding,
Recht zo die gaat, braaf zo die heen.
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 00:33:28 #231
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159531962
Maar was dit een nieuwe techniek om fietsen te controleren?

Dit filmpje wordt steeds beter.
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 00:51:45 #232
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159532308
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dumoulin nee. :D Ja daaahaaaag.

Geloven dat ze bij Giant schoon zijn. :D Degenkolbje, Dumoulintje, Kitteltje, die horen natuurlijk allemaal bij de wereldtop op een boterham met pindakaas.
Ik acht die kans inderdaad niet uitgesloten. Als je denkt dat iedereen die wint aan de doping zit ben je ook een beetje paranoïde. Ik denk, pure gok, dat 10 à 20% van het huidige peloton nog gebruikt.

Daarnaast is Dumoulin veel te slim om zo'n groot risico te nemen, want alleen domme jongens gebruiken (Ricco, Di Luca, nuff said).

Nee maar ik geloof serieus in Tom. Deze post mag je opslaan.
pi_159532603
Ik heb ook al die jaren gedacht dat Boogie clean was omdat z'n carrière opbouw zo logisch was :')

Ik steed voor niemand m'n hand meer in het vuur.

Dat filmpje van Froome zeg :') 120rpm en 600 watt demarreren. Ik vind het lichtelijk ongeloofwaardig.
  zondag 31 januari 2016 @ 01:15:43 #234
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159532674
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:10 schreef Tommeke het volgende:
Ik heb ook al die jaren gedacht dat Boogie clean was omdat z'n carrière opbouw zo logisch was :')

Ik steed voor niemand m'n hand meer in het vuur.

Dat filmpje van Froome zeg :') 120rpm en 600 watt demarreren. Ik vind het lichtelijk ongeloofwaardig.
Het is ongeloofwaardig omdat zijn hartslag niet omhoog gaat, want die zat al aan de max.
  zondag 31 januari 2016 @ 01:18:31 #235
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159532714
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:10 schreef Tommeke het volgende:
Ik heb ook al die jaren gedacht dat Boogie clean was omdat z'n carrière opbouw zo logisch was :')

Ik steed voor niemand m'n hand meer in het vuur.

Dat filmpje van Froome zeg :') 120rpm en 600 watt demarreren. Ik vind het lichtelijk ongeloofwaardig.
Lichtelijk :D. Iedereen weet dat er van alles niet klopt aan de prestaties en de carrière-opbouw van die alien, het moet alleen nog bewezen worden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 31 januari 2016 @ 08:22:18 #236
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159534140
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:25 schreef Slobeend het volgende:
Oh nee toch, shit is aan.

Ik kan vanaf hier de klotsende oksels van Froome zien.
Dat haalt vanaf nu het motortje eruit en kan nooit meer gepakt worden.
pi_159534260
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 08:22 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Dat haalt vanaf nu het motortje eruit en kan nooit meer gepakt worden.
En hopelijk wint hij ook nooit meer :)
in a crowd you lose humanity
pi_159534351
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Het is ongeloofwaardig omdat zijn hartslag niet omhoog gaat, want die zat al aan de max.
Idd. Ff 150 watt erbij trappen. Dan moet je hartslag skyhigh gaan.

Wat is trouwens de bron van die data? Iedereen kan natuurlijk zo'n filmpje inelkaar draaien.

Dat Froome niet zuiver is heb geen twijfel over.
pi_159534727
quote:
Heras wint rechtszaak en krijgt ruim 700.000¤

Roberto Heras heeft de rechtszaak die hij had aangespannen tegen de Spaanse wielerbond gewonnen. De 41-jarige oud-wielrenner mag een bedrag van 724 duizend euro tegemoet zien als gevolg van gemiste inkomsten naar aanleiding van een dopingschorsing in 2005, die achteraf gezien niet opgelegd had mogen worden. Dat heeft de hoogste Spaanse rechter bepaald.

Heras begon na de schorsing, die het einde van zijn carrière inluidde, aan een lange juridische strijd. En niet zonder resultaat. Zo bepaalde de rechter eerder al dat de Spanjaard de eindzege in de Vuelta van 2005, die hem was afgepakt ten gunste van Denis Menchov, terug moest krijgen. De reden daarvoor was dat het dopingonderzoek onzorgvuldig was verlopen. Zo zouden de dopingstalen te laat zijn overgedragen en niet op de juiste temperatuur zijn bewaard.

Ook het proces over de gemiste inkomsten is nu in het voordeel van Heras uitgevallen, al hoeft hij het geld voorlopig nog niet op zijn bankrekening te verwachten. Het Spaanse anti-dopingagentschap kan zich niet vinden in de uitspraak en gaat zo goed als zeker in beroep, volgens de Spaanse krant Marca. Mogelijk duurt het tot 2018 voordat er eindelijk definitief een punt kan worden gezet achter de affaire.

wf
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zondag 31 januari 2016 @ 10:30:14 #240
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159534918
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 09:16 schreef Tommeke het volgende:

[..]

Idd. Ff 150 watt erbij trappen. Dan moet je hartslag skyhigh gaan.

Wat is trouwens de bron van die data? Iedereen kan natuurlijk zo'n filmpje inelkaar draaien.

Dat Froome niet zuiver is heb geen twijfel over.
Vayer heeft het toegestuurd gekregen, ze vermoeden Wiggens.
pi_159535160
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:33 schreef Slobeend het volgende:
Maar was dit een nieuwe techniek om fietsen te controleren?

Dit filmpje wordt steeds beter.
Het zou mij niet verbazen als de UCI allang weet dat er motortjes worden toegepast, maar nu een 'kleine vis' vangen om aan te tonen dat ze er wat aan doen.
in a crowd you lose humanity
  zondag 31 januari 2016 @ 10:55:53 #242
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159535174
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 10:54 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als de UCI allang weet dat er motortjes worden toegepast, maar nu een 'kleine vis' vangen om aan te tonen dat ze er wat aan doen.
Ah dus de UCI heeft die fiets in de materiaalpost gezet!1!1!1 :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 11:03:43 #243
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159535263
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik acht die kans inderdaad niet uitgesloten. Als je denkt dat iedereen die wint aan de doping zit ben je ook een beetje paranoïde. Ik denk, pure gok, dat 10 à 20% van het huidige peloton nog gebruikt.

Daarnaast is Dumoulin veel te slim om zo'n groot risico te nemen, want alleen domme jongens gebruiken (Ricco, Di Luca, nuff said).

Nee maar ik geloof serieus in Tom. Deze post mag je opslaan.
Haha wow, dit is een van de grappigste posts die ik ooit heb gelezen. Over een paar jaar ga je je weer afvragen waarom je in vredesnaam zo naïef moest zijn. 10 à 20% gebruikt? De geschiedenis leert dat het al uitzonderlijk is als 10 à 20% niet gebruikt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zondag 31 januari 2016 @ 11:29:37 #244
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159535783
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 10:54 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als de UCI allang weet dat er motortjes worden toegepast, maar nu een 'kleine vis' vangen om aan te tonen dat ze er wat aan doen.
Dat is een bekende methode, zeker ook met GW1516 gedaan, om de pro's te waarschuwen we hebben er nu een echte test voor.
pi_159535806
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 11:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dat is een bekende methode, zeker ook met GW1516 gedaan, om de pro's te waarschuwen we hebben er nu een echte test voor.
Toch jammer. Het zou veel leuker zijn als ze dan een stel van de groten vangen.
Alleen wel lullig als tijdens de Tour opeens de hele top 10 wegvalt.
in a crowd you lose humanity
  zondag 31 januari 2016 @ 11:35:36 #246
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159535888
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik acht die kans inderdaad niet uitgesloten. Als je denkt dat iedereen die wint aan de doping zit ben je ook een beetje paranoïde. Ik denk, pure gok, dat 10 à 20% van het huidige peloton nog gebruikt.

Daarnaast is Dumoulin veel te slim om zo'n groot risico te nemen, want alleen domme jongens gebruiken (Ricco, Di Luca, nuff said).

Nee maar ik geloof serieus in Tom. Deze post mag je opslaan.
Je gelooft toch altijd maar in marketing en pr,lol
Er is niks verandert in het wielrennen, behalve de PR.
  zondag 31 januari 2016 @ 11:37:05 #247
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159535911
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 11:30 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Toch jammer. Het zou veel leuker zijn als ze dan een stel van de groten vangen.
Alleen wel lullig als tijdens de Tour opeens de hele top 10 wegvalt.
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 11:30 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Toch jammer. Het zou veel leuker zijn als ze dan een stel van de groten vangen.
Alleen wel lullig als tijdens de Tour opeens de hele top 10 wegvalt.
Dat is niet lullig, maar een financiële strop, veel sponsors zullen wegvallen dus veel minder geld, Duitsland gaat het weer niet uitzenden en dat soort dingen.
  zondag 31 januari 2016 @ 11:42:13 #248
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_159536014
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:33 schreef Slobeend het volgende:
Maar was dit een nieuwe techniek om fietsen te controleren?

Dit filmpje wordt steeds beter.
Weer hardop gelachen
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_159536062
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 01:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Het is ongeloofwaardig omdat zijn hartslag niet omhoog gaat, want die zat al aan de max.
Ho ho, zijn hartslag ging wel drie slagen omhoog hoor!
  Redactie Frontpage / Sport zondag 31 januari 2016 @ 11:53:15 #250
426493 crew  PippenScottie
pi_159536278
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 10:54 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als de UCI allang weet dat er motortjes worden toegepast, maar nu een 'kleine vis' vangen om aan te tonen dat ze er wat aan doen.
Plausibel.
pi_159536544
quote:
6s.gif Op zondag 31 januari 2016 11:43 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Ho ho, zijn hartslag ging wel drie slagen omhoog hoor!
Dat was van de spanning of zijn motortje wel aansloeg.
in a crowd you lose humanity
  zondag 31 januari 2016 @ 12:06:23 #252
147172 THEFXR
Alpha Bear
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 12:25:07 #254
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_159536993
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 11:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Haha wow, dit is een van de grappigste posts die ik ooit heb gelezen. Over een paar jaar ga je je weer afvragen waarom je in vredesnaam zo naïef moest zijn. 10 à 20% gebruikt? De geschiedenis leert dat het al uitzonderlijk is als 10 à 20% niet gebruikt.
Ik vermaak je graag. Maar dat je een post ridiculiseert betekent nog niet dat je gelijk hebt. Gelijkhebben is in deze discussie sowieso niet aan te tonen (op dit moment of nooit).

En het 'de geschiedenis leert' argument vind ik hier niet zo sterk. Er zijn toch duidelijk een hoop dingen verandert in de wielersport? Enorme schorsingen, bio paspoorten, gevaar van weglopende sponsors. Ik geloof niet meer zo in collectief dopinggebruik met ploegdoktoren die je volledig prepareren. Individueel kan er nog steeds een hoop gebeuren met micro doseringen natuurlijk. Maar neem je ook een groot risico mee.

Waarschijnlijk ben ik te selectief in m'n verdenkingen maar sommige mensen binnen Sky vertrouw ik voor geen meter, Lefevere en Ibarguren blijft een trollende combinatie, maar dat heel Giant/Tom een toneelstuk opvoert? Dat gaat er bij mij echt niet in. M'n gevoel zegt dat de meeste renners, en zeker Tom, bij Giant schoon zijn. Noem me dan inderdaad maar naïef, want ik ben me er van bewust dat ik klink als Wuyts met z'n belgjes.
pi_159537248
Dat sommige renners een engelen gezicht hebben en een beetje leuke marketing rondom hun team wil nog niet zeggen dat ze te vertrouwen zijn. _O-

En er is net een motortje gevonden in de fiets van een nobuddie, dan gaat het er bij mij echt niet in dat de wereldtoppers het wel even clean doen. Het zijn bovenmenselijke en onmogelijke prestaties die we zien, daar kunnen we nog steeds van genieten maar het zijn geen gewone stervelingen die dit doen. Profs moeten alles proberen wat mogelijk is en zullen dit ook doen, zelfs meepeddelen op WT niveau is amper clean mogelijk. Zie die idiote gemiddelden maar de laatste seizoenen, dan kan je echt zelfs in het peloton niet mee. Sinds ze hele etappes uitzenden in de Tour zien we vanaf km 0 gesprint en tijdritjes a 50 per uur in de eerste uren: not normal. Goed entertainment blijft het echter wel!
Jack does it in real time...
  zondag 31 januari 2016 @ 12:36:00 #256
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_159537255
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:25 schreef Slobeend het volgende:
En het 'de geschiedenis leert' argument vind ik hier niet zo sterk. Er zijn toch duidelijk een hoop dingen verandert in de wielersport? Enorme schorsingen, bio paspoorten, gevaar van weglopende sponsors.
Dat is al decennia zo. De veranderingen zijn telkens dat men overstapt van de ene vorm van doping naar de andere, niet dat men ermee gaat ophouden.

En als men gelooft dat teams als Sky, Etixx, Astana, Movistar, BMC, Katusha en dergelijke dopingbastions zijn, dan kan je dat soort renners maar op 1 manier verslaan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_159537323
Haha zag haar net huilen op Sporza :'(

Dat excuus is wel heerlijk :Y
  zondag 31 januari 2016 @ 12:44:09 #258
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159537488
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:38 schreef kikoooooo het volgende:
Haha zag haar net huilen op Sporza :'(

Dat excuus is wel heerlijk :Y
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 12:47:39 #259
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_159537585
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:25 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ik vermaak je graag. Maar dat je een post ridiculiseert betekent nog niet dat je gelijk hebt. Gelijkhebben is in deze discussie sowieso niet aan te tonen (op dit moment of nooit).

En het 'de geschiedenis leert' argument vind ik hier niet zo sterk. Er zijn toch duidelijk een hoop dingen verandert in de wielersport? Enorme schorsingen, bio paspoorten, gevaar van weglopende sponsors. Ik geloof niet meer zo in collectief dopinggebruik met ploegdoktoren die je volledig prepareren. Individueel kan er nog steeds een hoop gebeuren met micro doseringen natuurlijk. Maar neem je ook een groot risico mee.

Waarschijnlijk ben ik te selectief in m'n verdenkingen maar sommige mensen binnen Sky vertrouw ik voor geen meter, Lefevere en Ibarguren blijft een trollende combinatie, maar dat heel Giant/Tom een toneelstuk opvoert? Dat gaat er bij mij echt niet in. M'n gevoel zegt dat de meeste renners, en zeker Tom, bij Giant schoon zijn. Noem me dan inderdaad maar naïef, want ik ben me er van bewust dat ik klink als Wuyts met z'n belgjes.
Als het 1995 was geweest had ik deze discussie nog wel met je willen voeren, maar kom op. Het is 2016. We weten hoe topsport werkt. Iedereen gebruikt nog steeds. Giant, de ploeg van Vaughters, het is inderdaad misselijkmakend toneelspel. Dan kan je nog beter zoals Lefevere en Movistar gewoon schijt aan alles hebben.

Wakker worden Slobeend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_159540205
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:35 schreef DeeBee het volgende:
Dat sommige renners een engelen gezicht hebben en een beetje leuke marketing rondom hun team wil nog niet zeggen dat ze te vertrouwen zijn. _O-

En er is net een motortje gevonden in de fiets van een nobuddie, dan gaat het er bij mij echt niet in dat de wereldtoppers het wel even clean doen. Het zijn bovenmenselijke en onmogelijke prestaties die we zien, daar kunnen we nog steeds van genieten maar het zijn geen gewone stervelingen die dit doen. Profs moeten alles proberen wat mogelijk is en zullen dit ook doen, zelfs meepeddelen op WT niveau is amper clean mogelijk. Zie die idiote gemiddelden maar de laatste seizoenen, dan kan je echt zelfs in het peloton niet mee. Sinds ze hele etappes uitzenden in de Tour zien we vanaf km 0 gesprint en tijdritjes a 50 per uur in de eerste uren: not normal. Goed entertainment blijft het echter wel!
Dit soort dingen komt ook van de top naar onderen. Niet andersom. Het lijkt me onmogelijk dat Femke van den Driessche de eerste is die dit probeert.
in a crowd you lose humanity
pi_159540303
TT klopt trouwens niet :( Kutwielrenners altijd :(
in a crowd you lose humanity
  zondag 31 januari 2016 @ 15:08:32 #262
40566 Ericr
Livewrong
pi_159541990
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 19:33 schreef THEFXR het volgende:
zo, nu even de naïevelingen van afgelopen zomer terugpakken.

mechanische doping bestaat echt, de motobike is real!

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/veldrijden/1.2559655
:D De kans bestaat nu inderdaad wel dat beter uitgeruste teams daar ook gebruik van maken maar wat slimmer zijn.
  zondag 31 januari 2016 @ 15:11:10 #263
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159542112
Wat mij vooral verontrust is dat de UCI volgens sommige bronnen "getipt" zou geweest zijn over deze fiets. Dat zou vooral betekenen dat hun hele "tablet-scanning" een grote show is en er véél zijn die met dat soort technologie weg kunnen komen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 31 januari 2016 @ 16:29:17 #264
39256 Bonobo11
Have a good time, all the time
pi_159545003
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 00:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

. Ik denk, pure gok, dat 10 à 20% van het huidige peloton nog gebruikt.

Daarnaast is Dumoulin veel te slim om zo'n groot risico te nemen, want alleen domme jongens gebruiken (Ricco, Di Luca, nuff said).

Nee maar ik geloof serieus in Tom.
Alleen domme jongens worden gepakt.
dopingtest is een iqtest
Feyenoord!!! * Barça
  zondag 31 januari 2016 @ 16:44:26 #265
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159545419
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 21:44 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Ik denk dat men zich dat wel besefte, maar hoopte dat het nooit zou worden aangetoond.
dat was het niet , het was meer van :"dit hoort in BNW, idioot"
  Redactie Frontpage / Sport zondag 31 januari 2016 @ 16:55:16 #266
426493 crew  PippenScottie
pi_159545776
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 16:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat was het niet , het was meer van :"dit hoort in BNW, idioot"
Oh ja. Lol.
Denial doet gekke dingen met mensen.
  zondag 31 januari 2016 @ 19:47:03 #267
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_159550813
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 15:08 schreef Ericr het volgende:

[..]

:D De kans bestaat nu inderdaad wel dat beter uitgeruste teams daar ook gebruik van maken maar wat slimmer zijn.
Yep...maar een motor en een as is te simpel denk ik. Als je een magnetisch veld op nano-niveau creëert waardoor je gezichtsloos hulp krijgt zet dat meer zoden aan de dijk.

[ Bericht 0% gewijzigd door Van_Poppel op 01-02-2016 18:50:02 ]
  zondag 31 januari 2016 @ 23:14:22 #269
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159558267
Haar broer had net een 2 jarige EPO schorsing gehad, Pappa is a pusher.
  zondag 31 januari 2016 @ 23:27:07 #270
14505 OProg
A Life in Music
pi_159558596
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 23:14 schreef THEFXR het volgende:
Haar broer had net een 2 jarige EPO schorsing gehad, Pappa is a pusher.
Ze zorgen in ieder geval dat ze zich niet twee maal aan dezelfde steen stoten. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  zondag 31 januari 2016 @ 23:50:34 #271
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159559094
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:47 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als het 1995 was geweest had ik deze discussie nog wel met je willen voeren, maar kom op. Het is 2016. We weten hoe topsport werkt. Iedereen gebruikt nog steeds. Giant, de ploeg van Vaughters, het is inderdaad misselijkmakend toneelspel. Dan kan je nog beter zoals Lefevere en Movistar gewoon schijt aan alles hebben.

Wakker worden Slobeend.
Jij bent gewoon een enorm cynische man die te vaak teleurgesteld is door het leven. Dumoulin is schoon, en de geschiedenis zal dat uitwijzen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 10:02:11 #272
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159562434


soort van EPO verhaal.
pi_159562728
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dumoulin nee. :D Ja daaahaaaag.

Geloven dat ze bij Giant schoon zijn. :D Degenkolbje, Dumoulintje, Kitteltje, die horen natuurlijk allemaal bij de wereldtop op een boterham met pindakaas.
Van Dumoulin geloof ik het wel hoor.
pi_159562733
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:44 schreef sararaats het volgende:
volgens mij hebben alle sporten wel 1 of 2 dopinggevallen.
Behalve ultimate frisbee dan.
pi_159562739
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 16:23 schreef Ericr het volgende:
Allemaal Ja. Klaar.Oh had RR ook al gezegd.
Zelfs Jip Vastenburg?
pi_159562807
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 12:35 schreef DeeBee het volgende:
Dat sommige renners een engelen gezicht hebben en een beetje leuke marketing rondom hun team wil nog niet zeggen dat ze te vertrouwen zijn. _O-

En er is net een motortje gevonden in de fiets van een nobuddie, dan gaat het er bij mij echt niet in dat de wereldtoppers het wel even clean doen. Het zijn bovenmenselijke en onmogelijke prestaties die we zien, daar kunnen we nog steeds van genieten maar het zijn geen gewone stervelingen die dit doen. Profs moeten alles proberen wat mogelijk is en zullen dit ook doen, zelfs meepeddelen op WT niveau is amper clean mogelijk. Zie die idiote gemiddelden maar de laatste seizoenen, dan kan je echt zelfs in het peloton niet mee. Sinds ze hele etappes uitzenden in de Tour zien we vanaf km 0 gesprint en tijdritjes a 50 per uur in de eerste uren: not normal. Goed entertainment blijft het echter wel!
Motortjes gaan het niet worden voor de dopeurs. Veel te makkelijk te detecteren met apparatuur. Bij de WK veldrijden controle is er ook maar 1 fiets eruit gepikt terwijl alle fietsen zijn gecontroleerd. Lijkt me niet dat de andere fietsers nu enthousiast worden om het ook eens met zo'n motortje te proberen.
pi_159562954
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:02 schreef THEFXR het volgende:
[ afbeelding ]

soort van EPO verhaal.
Niet te detecteren geloof ik niet.
  Redactie Frontpage / Sport maandag 1 februari 2016 @ 10:43:15 #278
426493 crew  PippenScottie
pi_159563069
Die nieuwe opsporingsmethode van de UCI, ik geloof er weinig van.
Schijnbaar was het te obvious en is de UCI gewoon ingelicht.

http://www.1limburg.nl/st(...)je?context=section-2
  maandag 1 februari 2016 @ 11:01:11 #279
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_159563364
Overigens, een jaar geleden wist Di Luca al te melden dat er motortjes van 150 W in omloop waren in het peloton ...

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140121_00941461
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_159563902
Mechanische doping tegen gaan lijkt mij verder nogal makkelijk toch?

Gewoon desnoods alle fietsen laten opbouwen in een soort parc fermé ofzo. Nog beter zou rijden op uniforme fietsen zijn, maar dat is een weinig realistisch idee omdat dan maar 1 merk actief kan zijn in het peloton.
Jack does it in real time...
  maandag 1 februari 2016 @ 12:28:10 #281
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_159565408
quote:
1s.gif Op maandag 1 februari 2016 11:25 schreef DeeBee het volgende:
Mechanische doping tegen gaan lijkt mij verder nogal makkelijk toch?

Gewoon desnoods alle fietsen laten opbouwen in een soort parc fermé ofzo. Nog beter zou rijden op uniforme fietsen zijn, maar dat is een weinig realistisch idee omdat dan maar 1 merk actief kan zijn in het peloton.
En hoe check je dan dat alle fietsen ook daadwerkelijk uniform zijn? Denk hier bijv. aan Formule 1, waar op een gegeven moment een ongezonde relatie bestond tussen Bridgestone en Schumacher.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_159565787
Ja, daar vertrouw ik de UCI dan mee (en ga er inderdaad vanuit dat ze onpartijdig zijn). Niet dat dit nu de beste partij is, maar deze vorm van doping uitbannen moet vele malen makkelijker zijn dan de 'reguliere' doping.
Jack does it in real time...
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 1 februari 2016 @ 12:43:39 #283
862 Arcee
Look closer
pi_159565845
Waar kwam die fiets met dat motortje vandaan?

Reconstructie mechanische doping

In het drassige Zolder geldt de 19-jarige Femke Van den Driessche zaterdag als topfavoriet voor de wereldtitel veldrijden onder de 23 jaar. Ze heeft al een Belgische en Europese titel op zak en is gebrand op de overwinning in het eerste WK onder 23. Dat loopt anders. In een fiets in haar kamp wordt een motortje ontdekt. 'Niet van mij, maar van een vriend van mijn broer', verklaart Van den Driessche. Hoe zat het precies? Een reconstructie.

Door: Just Fontein 1 februari 2016, 10:17

Het is 13:00 uur als Femke Van den Driessche aan de start verschijnt van het beloften-WK veldrijden in het Belgische Zolder. Een primeur. Op het eerste WK voor rensters onder de 23 jaar, en met de Europese en Belgische titel in die leeftijdscategorie op zak, geldt Van den Driessche als topfavoriet. 'Het wereldkampioenschap spookt al een tijdje door mijn hoofd. Daar zal de concurrentie heel wat groter worden', zegt Van den Driessche op 10 januari in Het Laatste Nieuws na haar winst op het Belgische kampioenschap in Lille.

Het belooft zaterdag een zware koers te worden, het heeft veel geregend en het parcours is veranderd in een modderpoel, vol slijk en blubber. Maar de race verloopt desastreus voor de jonge Van den Driessche. De start is een belangrijk onderdeel bij het veldrijden; wie zit er voorin en bepaalt het tempo op de dunne paadjes? En daar gaat het direct al mis. Ze loopt een achterstand op na een gevecht met haar klikpedaal.

De rest van de race speelt ze geen rol van betekenis meer en na een gebroken ketting stapt ze uiteindelijk in de slotronde uit de race. Teleurgesteld laat ze de pers weten niet te willen reageren. 'Femke van den Driessche zo ontroostbaar dat ze niet wil reageren op WK-drama', kopt Het Laatste Nieuws.

'Mechanische doping'
De wielerunie UCI heeft dan nog niet naar buiten gebracht dat er meer speelt dan alleen de mechanische pech bij de Wilier-fietsen van Van den Driessche. 'Mechanische doping', gonst het in de loop van de middag. Anders: een motortje.

Het WK-veldrijden in Zolder is voor de UCI een testcase. Met moderne apparatuur controleren ze de fietsen van de deelnemers. Getuigen zien hoe officials met een iPad verschillende fietsen controleren. Dat gebeurt in de materiaalzone, waar crossers van fiets kunnen wisselen. En het levert dus ook direct restultaat op.

Freddy Van Steen, de logistiek verantwoordelijke bij de Belgische wielerbond KBWB, vertelt bij de Vlaamse sportzender Sporza wat hij heeft gezien: 'Na één ronde op het wk heeft de UCI de fiets van Femke in de materiaalpost gecontroleerd met een soort van tablet. De fiets werd meteen verzegeld en meegenomen. (...) De UCI heeft de KBWB er dan bijgeroepen. Toen het zadel van de buis werd verwijderd, kwamen er elektrische kabels uit de buis. Toen ze ook de trapas wilden verwijderen, iets wat normaal makkelijker gaat, ging dat niet, want die trapas zat vast. Net daar zat dat motortje.'



Wilier met initialen

Maar het is niet haar fiets, aldus Van den Driessche. Nou ja, het wás wel haar fiets. Een zwart-witte Wilier, met haar initialen erop. Een dag later doet ze samen met haar vader Peter voor de camera's van Sporza haar verhaal. 'Er is een vergissing gebeurd.'

Van den Driessche: 'Die fiets is van een vriend van mij. Hij heeft hem na vorig seizoen van mij gekocht, en het is identiek de fiets als waar ik mee rijd. Die vriend heeft het parcours verkend met mijn broer en had de fiets tegen de vrachtwagen gezet. Een van mijn mecaniciens moet gedacht hebben dat het mijn fiets was en heeft die schoongemaakt en meegenomen. Die jongen gaat soms trainen met mij of met mijn broers, maar ik heb nooit geweten dat er een motortje in die fiets zat. Dat heeft hij mij nooit verteld.'

Het Laatste Nieuws krijgt de naam en telefoonnummer van de 'vriend', om 'het onwaarschijnlijke verhaal' te checken. Hij neemt niet op. Vader Peter: 'Het is door zijn schuld dat we hier in de shit zitten. Hij had ons moeten zeggen dat er een motortje in die fiets zat. Maar dat heeft hij niet gedaan. Verdorie, toch.'

De Belgische bondscoach Rudy De Bie reageert die zaterdag al zonder twijfel: 'Wat brengt een renner tot zoiets? Ik weet het niet, op zo'n jonge leeftijd. Wie stuurt haar? Ik ben echt beschaamd in haar plaats. (...) Mijn relatie met haar is sowieso vandaag beëindigd.'

Koppenberg

Verdacht wordt Van den Driessche al eerder, nadat ze haar concurrenten op onwaarschijnlijke achterstand rijdt op de klim van de Koppenberg (videobeelden hier), de beroemde berg uit de Vlaamse Ardennen. 'Ik heb steeds gezegd dat ze iets deed wat niet kan', aldus de Nederlandse Maud Kaptheijns, die op dat EK tweede werd achter Van den Driessche en ook op dit WK zilver pakte, tegen BN/De Stem. 'Tot voor de Koppenberg reed ik haar steeds op twee minuten. Op de EK had ik een superdag en reed ze 20 seconden bij mij vandaan. Ik ben daar erg ziek van geweest. En nu nog meer.'

Kleur Op Maat Cycling Team, de ploeg van Van den Driessche, heeft haar 'tot nader order' op non-actief gesteld. Verder hangt haar een geldboete en een minimale straf van zes maanden boven het hoofd. De maximale schorsing kan oplopen tot levenslang. 'Ik heb er echt voor geleefd. Nu denk ik dat mijn carrière voorbij is, al hoop ik op een tweede kans.'

Bron: De Volkskrant
  maandag 1 februari 2016 @ 13:42:55 #284
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159567389
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 10:35 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Niet te detecteren geloof ik niet.
maar wel al sinds 1998, terwijl de UCI pas 2 jaar controleert.
pi_159574902
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 13:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

maar wel al sinds 1998, terwijl de UCI pas 2 jaar controleert.
Als men niet controleert kan men ook niet detecteren.
pi_159575158
quote:
"Motortje in fiets is voorbijgestreefd, elektromagnetische wielen van 200.000 euro zijn nieuwe doping"

Sinds bij de Belgische belofte Femke Van den Driessche op het voorbije WK veldrijden een fiets met een motortje werd aangetroffen, is de hele wielerwereld in de ban van de zogenaamde "mechanische doping". Bij Van den Driessche werd een motortje in de zadelbuis ontdekt, maar volgens Gazzetta dello Sport is deze techniek al lang voorbijgestreefd. De Italiaanse krant brengt vandaag paginagroot het nieuws over "elektromagnetische wielen". Die zijn peperduur maar zouden een renner 20-60 watt voordeel kunnen opleveren.

Sinds bij de Belgische belofte Femke Van den Driessche op het voorbije WK veldrijden een fiets met een motortje werd aangetroffen, is de hele wielerwereld in de ban van de zogenaamde "mechanische doping". Bij Van den Driessche werd een motortje in de zadelbuis ontdekt, maar volgens Gazzetta dello Sport is deze techniek al lang voorbijgestreefd. De Italiaanse krant brengt vandaag paginagroot het nieuws over "elektromagnetische wielen". Die zijn peperduur maar zouden een renner 20-60 watt voordeel kunnen opleveren.

De Internationale Wielerunie UCI test al een tijdje fietsen op mechanische doping. "We controleerden al tijdens Milaan-Sanremo, WK's, bij uurrecords...", vertelde UCI-voorzitter Brian Cookson afgelopen weekend nog. Femke Van den Driessche had de twijfelachtige eer om als allereerste ook effectief betrapt te worden.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport gebruikte Femke Van den Driessche met het motortje in de zadelbuis echter een verouderde techniek. "Bijna artisanaal. Het is al lang voorbijgestreefd. Eigenlijk is het de doping van de armen", aldus auteur Claudio Ghisalberti, een fietsexpert.

Volgens Ghisalberti werd de techniek met het motortje in de zadelbuis de afgelopen jaren wel veelvuldig gebruikt in Italië. "Ik heb 1.200 motortjes verkocht in Italië. Ik lach me een breuk als ik de uitslagen van de Gran Fondo - wedstrijden voor wielertoeristen - in de krant zie. Ik zou ze elke keer kunnen herschrijven", getuigt een 'Mister X' in de Gazzetta. "Het frame wordt opengehaald. De motor wordt er ingeplaatst en vervolgens wordt het frame terug dichtgemaakt en hersteld. Een likje verf erover en klaar is kees. Het is al langer bezig dan 2010 en ik heb al met enkele sterke renners samengewerkt."

Nieuwe technologie: 200.000 euro per achterwiel

Maar het bedrog gaat verder volgens Ghisalberti. "De nieuwste snufjes op het vlak van mechanische doping zijn technologisch veel meer geavanceerd en tien keer zo duur. Terwijl de oude technologie gebruik maakt van een motortje om de trapas aan te drijven, werkt de nieuwe technologie op basis van elektromagnetisme."

De nieuwste vorm van mechanische doping zou verstopt zitten in het achterwiel van de fiets. "Zo'n achterwiel kost 200.000 euro en er is een wachtlijst van zes maanden", beweert Ghisalberti. De techniek zou gebruik maken van elektrische draden die diep in het achterwiel verstopt worden en geactiveerd kunnen worden via de hartslagmeter van de renner of een simpele afstandsbediening. Via die draden zou een elektromagnetisch veld opgewekt kunnen worden waardoor de renner een voordeel van 20 tot 60 watt zou krijgen. "Voldoende om een renner van een goede prof te laten uitgroeien tot een fenoneem op de fiets."

"Het is een perfect systeem. Sommige renners zouden niet eens doorhebben dat ze het gebruiken. Ze zouden gewoon denken dat ze een goede dag hebben", aldus de Gazzetta dello Sport.

Of het systeem ook effectief gebruikt wordt in het profpeloton is allerminst zeker. 200.000 euro is zelfs voor de allerbeste renners een gigantische smak geld. Tenzij de wielerploegen mee in het spel zouden zitten, maar voor zulke complottheorieën is geen enkel bewijs. Bovendien is de Gazzetta dello Sport de eerste krant die het eventuele bestaan van deze nieuwe technologie naar buiten brengt en werd het gebruik ervan nog niet effectief aangetoond.

  maandag 1 februari 2016 @ 18:48:43 #287
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_159575353
Ondanks dat het bedrog is, is het wel een mooi stukje techniek. :@

Verder geloof ik niet dat twee ton een drempel voor de toppers is. Armstrong gaf ook een vermogen uit aan doping.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 1 februari 2016 @ 18:54:35 #288
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159575520
wat voel je je dan kut als je een wiel van twee ton in de vernieling rijdt
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 1 februari 2016 @ 18:58:53 #289
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159575605
Waarom denk ik ineens aan Sky rijders die in de tour aan het begin van een beklimming worden gelost en daarna ineens met de kopgroep mee omhoog rijden.
pi_159575776
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 18:54 schreef rubbereend het volgende:
wat voel je je dan kut als je een wiel van twee ton in de vernieling rijdt

Nooit meer dit soort acties. -O-
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 1 februari 2016 @ 19:08:00 #291
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159575881
PatLefevere twitterde op zaterdag 30-01-2016 om 18:12:13 Als dat waar is..... Levenslang schorsen. Das erg https://t.co/r1WD9m2MjJ reageer retweet
_O- maar ondertussen dopeurs aannemen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159575888
Nu ook in DWDD
in a crowd you lose humanity
pi_159576099
Wat een bagger in DWDD :(
in a crowd you lose humanity
  maandag 1 februari 2016 @ 19:14:57 #294
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159576169
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:08 schreef rubbereend het volgende:
PatLefevere twitterde op zaterdag 30-01-2016 om 18:12:13 Als dat waar is..... Levenslang schorsen. Das erg https://t.co/r1WD9m2MjJ reageer retweet
_O- maar ondertussen dopeurs aannemen
Die gast is gewoon komiek en dat levenslang schorsen helpt toch niet.
  maandag 1 februari 2016 @ 19:16:09 #295
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_159576214
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 19:13 schreef Wombcat het volgende:
Wat een bagger in DWDD :(
DWDD is een programma voor de gemiddelde kijker,. nooit diepgaand.
  maandag 1 februari 2016 @ 19:35:57 #296
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_159576942
quote:
Bewuste vriend bevestigt verhaal Femke Van Den Driessche: “Het is mijn fiets”
Het verhaal van veldrijdster Femke Van Den Driessche die verklaarde dat de gevonden fiets met mechanische doping in haar materiaalpost niét van haar was, wordt bevestigd door de bewuste persoon. “Het is mijn fiets”, was het karige commentaar van Nico Van Muylder, vriend des huizes bij de Van Den Driessches.

Nico Van Muylder was karig met zijn commentaar, hij wilde enkel kwijt dat het wel degelijk om zijn fiets ging: “Het enige wat ik kan zeggen is dat het mijn fiets is...”

Femke Van den Driessche: “Ik wist van niets”

Dik twee uur na het WK veldrijden voor beloften bij de vrouwen in Zolder raakte bekend dat er sprake was van “mechanische fraude” met één van de fietsen van Femke Van den Driessche.

“Ik wist helemaal van niets. De fiets is van een vriend, die samen met mij traint”, zei een wenende Femke Van Den Driessche zondag al in een emotionele reactie. “Hij had die fiets vorig seizoen van me overgekocht maar ik wist ook niet dat hij daarop een motor had geïnstalleerd.”

“Na de verkenning samen met mijn broer had hij het koud en zette hij de bewuste fiets tegen de camper, waarna mijn mecaniciens hem hebben meegenomen omdat ze dachten dat het mijn fiets was. Maar ik heb er nooit op gereden...”
http://www.nieuwsblad.be/(...)campaign=twitterfeed
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 1 februari 2016 @ 19:44:15 #297
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577215
Ik wil weer 10 jaar terug, bloeddoping was cool. Stiekem naar aftandse Spaanse klinieken afreizen om met je eigen bloed te kloten, dat was als jonge jongen iets om te ambiëren, daar wilde je bijhoren. Motortjes in fietsen, dat is gewoon voor janetten.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 1 februari 2016 @ 19:44:26 #298
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_159577223
Laat als UCI ons gewoon die fiets al eens zien.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_159577713
Kocjan gepakt op EPO uit zijn tijd bij Team Type 1

TheRaceRadio twitterde op maandag 01-02-2016 om 19:53:17 Jure Kocjan positive for EPO. 2012 sample was retro tested reageer retweet
  Moderator maandag 1 februari 2016 @ 19:58:56 #300
362868 crew  Slobeend
of all places
  maandag 1 februari 2016 @ 20:01:12 #301
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_159577818
Alweer een grote vis gepakt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')