FOK!forum / Ouder(s) / Succesrecepten voor/van jouw kinderen
AwayTLmaandag 11 januari 2016 @ 12:59
Ik vind het leuk om te koken. Met een peuter in huis is dat af en toe wat lastig. Dan ben ik helemaal in mijn nopjes omdat ik denk dat ik iets nieuws en lekkers heb gemaakt voor hem en dan lust hij het niet.

Het lijkt mij leuk om van jullie te horen wat jullie succesrecepten zijn. Wat maak jij waar jouw kind/kinderen de vingers nog net niet bij op eet.

Tips en trucs dus.

Voor de oudere kinderen is het misschien ook leuk om recepten te zien die zij met plezier zelf maken.

Ts start: we hadden oud brood liggen en wentelteefjes zijn daar een goede bestemming voor. Ik heb een gezonde(re) variant gezien bij jamie oliver en ze vonden het heerlijk!

Wentelteefjes op basis van ei met een binnenkant van fruit:
http://www.jamieoliver.co(...)y-pocket-eggy-bread/
Deepfreezemaandag 11 januari 2016 @ 13:03
Een ding waar wij het niet van verwacht hadden: andijviestamppot, met daarin gehakt en kleine blokjes oude kaas. Sinds we die oude kaas erin doen, halen we altijd de bodem van de pan :)
-AMG-maandag 11 januari 2016 @ 13:50
120 mm babyvoeding na de nacht maakt hem helemaal gek!
miss_slymaandag 11 januari 2016 @ 14:33
Pasta met pesto, creme fraiche en tonijn is hier een hit, al sinds ze het eet.
Andere maaltijd die ze graag eet is pasta met gebakken spekjes en (verse of diepvries-)doperwtjes en een beetje Parmezaanse kaas.
Risotto met broccoli en stukjes (gerookte) zalm.
Kyaramaandag 11 januari 2016 @ 14:39
Hier zijn ze dol op pasta met spinazie en ei.
Cwenmaandag 11 januari 2016 @ 14:48
Pasta in alle soorten en maten, maar vooral met huisgemaakte pesto O+.

Verder is gerookte zalm hier altijd een hit, waar het ook in zit - het gaat op.
Ticootjemaandag 11 januari 2016 @ 16:03
Pasta met zelf gemaakte pesto.
Tante_Soesamaandag 11 januari 2016 @ 16:07
Ik denk dat pasta met pesto wel scoort :+

Bij mijn kindjes dus niet. Want het is groen! Succesrecept hier: zoete aardappelfrites!
miss_slymaandag 11 januari 2016 @ 16:56
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 16:07 schreef Tante_Soesa het volgende:
Ik denk dat pasta met pesto wel scoort :+

Bij mijn kindjes dus niet. Want het is groen! Succesrecept hier: zoete aardappelfrites!
Bij ons is het met rode pesto, groene is ook niet echt geliefd.
Dot.maandag 11 januari 2016 @ 17:56
Makkelijke chili com carne met pannenkoeken is bij ons altijd een succes:

Gehakt en een uitje bakken, eventueel stukjes chorizo erin, tomatenpuree even meebakken, paprika erbij (wij doen altijd 2 kleuren), tomaat in stukjes erbij, bruine bonen en mais als laatste toevoegen en eventueel nog wat water als het te droog is en dan laten pruttelen tot je paprika zo gaar is als je wilt.

En dan serveren in een pannenkoek als wrap met geraspte kaas :) Het is dan ook heel makkelijk pittiger te maken door chili flakes erover te doen bijv.

En laatst hadden we dit recept gemaakt; niet super gezond, maar het was lang geleden dat hij zo goed at: http://www.jamieoliver.co(...)killer-mac-n-cheese/

En idd elke stamppot, want aardappelpuree is het lekkerste op aarde :P Ik wil ook nog steeds eens hete bliksem uitproberen, maar dat komt er niet van.
mousemickymaandag 11 januari 2016 @ 18:28
Kindernasi!

Rijst koken. Erwtjes en sugarsnaps koken (uit de diepvries, 4 min). Scambled eggs maken (of gewoon bakk en dan in reepjes). Dan in de wok komijn, kurkuma en knoflook fruiten. Wat garnalen erbij, groenten erbij, hamblokjes erbij, en rijst meebakken, ei mee warmen.

J eet dit zo, voor mezelf doe ik er wat ketjap en sambal bij :Y)
GotCmaandag 11 januari 2016 @ 18:34
Grote favo is een tikje pittige gnocchi schotel met worst :) Vinden we alle drie super, niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat het snel klaar is en het heeft weinig ingrediënten.

http://www.ah.nl/allerhan(...)zenschotel-met-worst
GotCmaandag 11 januari 2016 @ 18:37
Oh ja en ons 'we eten iets dat niet geschikt is voor kinderen' gerecht voor mini is pasta met spinazie/Boursin, evt met wat zalmsnippers.
Tevens het 'shit is het al zo laat' gerecht, want in 10 min klaar en altijd op voorraad :+.
miss_slymaandag 11 januari 2016 @ 18:47
En deze dus http://www.kokenmetkarin.nl/recepten/trouw-gadogado.html
Heel simpel en snel, ze bietst tijdens het koken al wat worteltjes bij me, en eet dit verder ook goed.
L-Emaandag 11 januari 2016 @ 20:11
Spaghetti a la mama: kappertjes in knoflook fruiten, cherrytomaten erbij, door de spaghetti en dan een zooi mozzarella en parmezaanse kaas en pijnboompitjes er op. Voor de volwassenen doe ik er ook een handjevol rucola bij.

Spinazie-geitenkaas-poffertjes: poffertjesbeslag maken, verse spinazie (wat fijner maken) erbij doen, zachte chevre erbij, en bakken maar. Lekker met een tomatensalade (met rode ui en olijfolie).

Libanees brood met stukjes kip (ik pluk dan van een hele gegrilde kip), humus, geroosterde puntpaprika, tomatensalsa, en veldsla of komkommer. Alle ingrediënten in bakjes los op tafel, want zelf samenstellen is de bom.

Wat oudste zelf maakt: noodels koken, op smaak brengen met een woksausje, kipfilet, champignons, cherrytomaten, rode peper toevoegen. Garneren met bosui en een gekookt eitje.

Risotto (Arborio, echt de lekkerste vinden wij) met kastanjechampignons, doperwten, verkruimelde feta, komkommersalade on the side.

Ook hits: de champignonsoep van Jamie, de paprikasoep van Rudolph, de chorizo-feta-tosti van papa en de groentesoep van mama :)
livelinkmaandag 11 januari 2016 @ 20:44
Als mijn kinderen mogen kiezen wat ze willen eten, kiezen ze vaak voor bietenlasagne
Mineolamaandag 11 januari 2016 @ 20:47
Chili con carne (met gehakt of vegagehakt) met mango (uit de diepvries is helemaal makkelijk)
happy78maandag 11 januari 2016 @ 21:09
Pasta's (macaroni, spaghetti, mie enz) en stamppotten (boerenkool, andijvie, hutspot, kool of spinazie)
Maar een vispakketje gaat er ook snel in. Dat is bladerdeeg met soepgroente en wit vis erin! Dat samen met gevulde sla is smullen hier!
.Sparkling.maandag 11 januari 2016 @ 23:11
Eva vindt alles met pasta lekker. En wraps. Die dan het liefste met zo min mogelijk vulling, alleen wat rauwkost. Culinair wezen die dochter van mij :D
nikkymaandag 11 januari 2016 @ 23:14
Verschillende soorten wraps. Je kunt er van alles in stoppen. Want wat is nou fijner dan warm eten met je handen ipv bestek?! ;).

(Maar over het algemeen eet mijn dochter alles.)
Lamb29dinsdag 12 januari 2016 @ 07:22
Hier een heel goede eter.

Nu met 5.5jr vooral dol op:

* pasta pesto
* Wraps met Mexicaanse vulling of sellerie/appel/paprika/vegastukjes
* pasta met spinazie
* Gnocchi, parelcouscous en quinoa gaan ook altijd prima
* aardappelpuree likt ze nog net niet van haar bord.

En ze is ineens dol op spruitjes ;)
Omentielvodinsdag 12 januari 2016 @ 07:38
Topic dat ik in de gaten moet gaan houden en waar ik erg trek van krijg :D

Hier dol op pasta
Deepfreezedinsdag 12 januari 2016 @ 09:03
oja wraps.. De jongste eet ze met creme fraiche, geraspte kaas en komkommer. De oudste liefst met creme fraiche, salsasaus, komkommer, paprika, mais en geraspte kaas..

Vandaag weer eens pasta met knoflook-roomkaas en spinazie proberen. Leuk zo'n inspiratie topic ^O^
mousemickydinsdag 12 januari 2016 @ 09:20
Ik bedenk me net, eigenlijk is het bij J heel simpel. Als het een van de volgende ingrediënten bevat, is het LEKKER, anders gewoon niet, of 'een beetje lekker mama'.

De succeslijst:

met stip op 1:
• KAAS, in alle soorten en maten (geit, oud, jong, mozzarella, feta)
en verder:
• pasta
• couscous
• kale witte rijst, of risotto
• champignons
• erwtjes
• broccoli
• gebakken of gekookt ei
• hamblokjes
• worstjes
• wraps (aka: dunne pannekoeken ;))
• pompoen
• zoete aardappel
• rookworst

Jammergenoeg houdt ie niet van tomatensaus, dus daar kan ik geen groente in verstoppen. Soep werkt wel. Favorieten zijn erwtensoep, pompoensoep en bietjessoep met kokosmelk. Liefst allemaal zo dik dat je lepel er in blijft staan (dat eet natuurlijk ook makkelijker).
SQdinsdag 12 januari 2016 @ 09:22
Pompoencurry is echt een hit hier!
mousemickydinsdag 12 januari 2016 @ 09:28
Oeh, pompoen en rijst, dat zou hier ook wel eens kunnen werken ja. Pompoenrisotto is ook een hit!
_Ophelia_dinsdag 12 januari 2016 @ 09:37
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 23:11 schreef .Sparkling. het volgende:
Eva vindt alles met pasta lekker. En wraps. Die dan het liefste met zo min mogelijk vulling, alleen wat rauwkost. Culinair wezen die dochter van mij :D
Otje ook :D Sowieso doet rauwkost het hier goed, bij voorkeur met in de oven geroosterde aardappel of zoete aardappel.
Tante_Soesadinsdag 12 januari 2016 @ 09:41
Het is mij wel weer duidelijk hoe slecht mijn meiden eten momenteel :X. Ik krijg er écht geen rauwkost in, bij peuter soms wel een tomaatje ofzo maar that's it. Groenten zijn echt evil. Laatst vertelde ze heel trots: 'MAM! Ik eet een doperwt!'. :'). Ja, inderdaad, 1. En daar bleef het bij. Dreumes eet sowieso eigenlijk niks, die proeft niet eens... Die ga ik vanavond maar een potje voorschotelen en anders maar een boterham (wil ik eigenlijk niet). 'S nachts wordt ze wakker van de honger namelijk.

Ik lees jullie recepten nog even mee, al is het voor mezelf :Y)
Kyaradinsdag 12 januari 2016 @ 10:18
Inderdaaad een goed inspiratietopic. Die chili con carne van Dot. ga ik ook eens proberen :Y
_Ophelia_dinsdag 12 januari 2016 @ 10:44
quote:
1s.gif Op maandag 11 januari 2016 20:11 schreef L-E het volgende:

Spinazie-geitenkaas-poffertjes: poffertjesbeslag maken, verse spinazie (wat fijner maken) erbij doen, zachte chevre erbij, en bakken maar. Lekker met een tomatensalade (met rode ui en olijfolie).


Oeh, heb je daar een recept bij?
L-Edonderdag 14 januari 2016 @ 09:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 10:44 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Oeh, heb je daar een recept bij?
Dat was het recept :D Je maakt beslag, doet er spinazie en geitenkaas bij, en je bakt poffertjes. Succes! :7
aapieanniedonderdag 14 januari 2016 @ 10:23
Leuk al die receptjes! Heb er een paar overgenomen in mn boekje, eens even kijken of ze hier ook een hit zijn!

Hier vooral favoriet zijn spaghetti met spinazie en bananenpannenkoekjes
Piekie81donderdag 14 januari 2016 @ 13:07
Hier wisselt het van dag tot dag of iets lekker is en schoon op gaat, of dat hetzelfde eten leidt tot drama's...

Een paar dingen zijn vaak wel goed:
- aardappels (gebakken in de pan of de over, gekookt en gestampt is evil), groente (zonder saus oid) en vlees (moet wel gekruid zijn)
- pasta met geraspte kaas, de (rode) saus is zo'n wisselding dat de ene keer opgaat en de andere keer niet aangeraakt wordt
- Spinaziequiche
- couscous met rozijntjes, kruiden, boullion, falafalballetjes, paprika en courgette lust de peuter wel, de kleuter een stuk minder
- wraps met zuivelspread en geraspte kaas, met erbij komkommer en maïs (dat laatste allen voor de peuter)
- ovenpatat met groente en een snack
- pannenkoeken

Wat echt heeeeeeel vies is, is rijst (behalve met een beetje appelmoes erdoor), sausachtige substanties, sla, ei (alleen als het niet zichtbaar is, is het goed) en champignon...
Kyaradonderdag 14 januari 2016 @ 13:14
Heb je een goed recept van de spinaziequiche Piekie?
Piekie81donderdag 14 januari 2016 @ 13:45
Heel easy Kyara: spinazie ontdooien (wij hebben vaak twee pakken van 450 gram), spekjes bakken, spinazie bij spekjes in de pan doen, kruidenkaasje erdoor, als de kruidenkaas goed gemengd is de pit uitzetten. 4-5 eieren loskloppen met wat peper en door het spinaziemengsel roeren. Springvorm bekleden met bakpapier en vervolgens met diepvries deeg voor hartige taart of bladerdeeg (zorg dat alle naadjes goed zijn afgesloten). Spinaziemengsel er in gieten, geraspte kaas er over strooien en zo'n 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Ideaal om een avond van te voren te maken en weer op te warmen als je wilt gaan eten.
mousemickydonderdag 14 januari 2016 @ 13:50
Piekie, dat klinkt goed, en als iets wat hier ook gegeten zou kunnen worden. Ik schrijf m op!
Mineoladonderdag 14 januari 2016 @ 14:04
Ha, dat was toen ik studeerde mijn favo pastarecept Piekie! Zonder ei dus. Ik denk dat dat hier ook een succes gaat zijn!
.Sparkling.donderdag 14 januari 2016 @ 14:53
De chili con carne van dot ga ik ook een keer maken en het libanese brood met kip van LE ook. Geitenkaaspoffertjes klinkt mij goddelijk in de oren maar ik heb een ontzettende geitenkaashater in huis. En dat is niet Eva :D
ikke_84donderdag 14 januari 2016 @ 15:13
Wat een leuk topic!!
En goede recepten ^O^ nou heb ik honger/lekkere trek.

Ik ga er zeker wat uit proberen.
CafeRokerdonderdag 14 januari 2016 @ 15:17
Vanavond maar eens goed teruglezen. :Y

De zelfgemaakte variant hiervan scoort altijd hoog.

maggi1.jpg
.Sparkling.donderdag 14 januari 2016 @ 15:43
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:17 schreef CafeRoker het volgende:
Vanavond maar eens goed teruglezen. :Y

De zelfgemaakte variant hiervan scoort altijd hoog.

[ afbeelding ]
Echt vers gemaakt bedoel je dan? Dit pakje is namelijk zo ontzettend vies, sowieso aardappel uit een pakje :'(
Mr_Belvederedonderdag 14 januari 2016 @ 15:52
Friet/patat gaat er altijd wel in natuurlijk, maar echt leuk vinden ze als ze mee mogen doen.
Dat valt soms niet mee met een 2 jarige. :) Zelf pizza maken met papa of mama vinden ze superleuk. Verder zijn ze verzot op vlees, vooral rookworst.
AwayTLvrijdag 15 januari 2016 @ 08:04
Leuke recepten! Op ons weekmenu staan deze week de gnocci en de spinazietaart.

Ben erg benieuwd!

De oudste proeft gelukkig weer alles, maar vind niet altijd alles lekker. We moeten er wel een heel spectakel van maken om te zorgen dat hij eet. ' oh nee! Swieber komt je aardappels stelen :o ' etc :P .
geppievrijdag 15 januari 2016 @ 08:58
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 13:45 schreef Piekie81 het volgende:

Ideaal om een avond van te voren te maken en weer op te warmen als je wilt gaan eten.
Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?
Mr_Belvederevrijdag 15 januari 2016 @ 10:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 08:58 schreef geppie het volgende:

[..]

Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?
Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 tot 7 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes nitraatrijke groente niet langer dan 2 dagen in de koelkast en geef ze niet aan kinderen die nog geen 6 maanden oud zijn. Invriezen van spinazie mag overigens ook gewoon.
DevilsAndDustvrijdag 15 januari 2016 @ 14:38
Hier wordt gesmuld van de volgende gerechten: Allerhande-alert :')

Kerriecouscous met zoete paprika en gegrilde kipfilethaasjes

Indiase kipspies met spicy pilavrijst

Pastasalade met vadouvan, ei en kip

Fusili met roomsaus

Verse tagliatelle met gerookte zalm en spinazie

En if all else fails krijgt hij droge pasta en sperziebonen uit de diepvries. Dat is namelijk een godenmaal.
Vijzelvrijdag 15 januari 2016 @ 14:49
quote:
7s.gif Op maandag 11 januari 2016 23:14 schreef nikky het volgende:
Verschillende soorten wraps. Je kunt er van alles in stoppen. Want wat is nou fijner dan warm eten met je handen ipv bestek?! ;).

(Maar over het algemeen eet mijn dochter alles.)
Dit ja. Assorti groenten (warm/koud) op tafel, reepjes vlees of rulgebraden gehakt, wat sauzen. Vullen en eten maar. O+
Tegen de verwachting in rolt mijn uk dan vooral vega wraps. :+
Vanyelvrijdag 15 januari 2016 @ 20:23
Hier zijn alle soorten pasta, zelfgemaakte pizza (deeg, gepureerd prutje met paprika en tomatenpuree, kaas, salami) en soep de bom.

Die soep is onze 1 a 2x in de week manier om zeker te weten dat ze genoeg groente eten. Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren), pureren en serveren met knapperige balletjes van knorr. Evt een kant en klaar stokbrood met kruidenboter erbij.

Maar ook bijvoorbeeld witte bonen-, tomaten-, paprika-, pompoen-, bloemkool- en preisoep doen het prima. Sommige gaan de volgende dag in de herhaling als pastasaus, dan eten wij pittig of ongezond.
BlueEyesvrijdag 15 januari 2016 @ 20:34
Door dit topic vanavond quiche gemaakt met doperwtjes, tomaat en walnoot.
Groot succes!
Ookal werden op den duur de doperwten aan de kant geschoven en de rest wel opgegeten.
En hij bleef wijzen en om meer vragen.
Franny_Gzaterdag 16 januari 2016 @ 14:23
Super, al die recepten zo bij elkaar!
Ik heb wat inspiratie opgedaan.

Nu even mijn tips:

Dit is eigenlijk een 'borrelhapje' maar kan voor een klein kind ook prima als maaltijd, eventueel met nog salade erbij.

frittata met geitenkaas

Dit vind ik zelf ook heel lekker en I gelukkig ook.
Linzensalade met tomaat

Dit was laatst een succes:
Rodekoolschotel

Deze quiche gaat er altijd goed in:
Zalmquiche

Verder herhalen we regelmatig een paar succesvolle Hello Fresh recepten, zoals de vegetarische lasagne met courgette, en omdat I een visliefhebber is ook recepten met vispakketjes.
Mr_Belvederemaandag 18 januari 2016 @ 10:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:

Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren)
Wat doe je met dat water dan?
SQmaandag 18 januari 2016 @ 10:13
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 10:11 schreef Mr_Belvedere het volgende:

[..]

Wat doe je met dat water dan?
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te maken ;)
Mr_Belvederemaandag 18 januari 2016 @ 10:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 10:13 schreef Stormqueen het volgende:
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te maken ;)
Ow ja natuurlijk zo ja. :@
Ik dacht al, waar moet ie na die broccoli nog dat water voor hebben? :)
Vanyelmaandag 18 januari 2016 @ 20:12
Idd, meestal gebruik ik het niet meer want dikke soep=handiger met kinderen, maar als het echt te dik wordt is het kookwater wel zo lekker om mee te verdunnen.
Sunshine1982donderdag 6 september 2018 @ 11:20
Leuk, dit topic!

Ik heb ook wat leuks, het is alleen niet echt een recept.

Een uitsteker nemen in een leuk vormpje en daarmee een kaneelstempel maken op een plakje appel :) Leuk voor het fruitmoment voor op school!
Vanyeldonderdag 6 september 2018 @ 11:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:
Hier zijn alle soorten pasta, zelfgemaakte pizza (deeg, gepureerd prutje met paprika en tomatenpuree, kaas, salami) en soep de bom.

Die soep is onze 1 a 2x in de week manier om zeker te weten dat ze genoeg groente eten. Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren), pureren en serveren met knapperige balletjes van knorr. Evt een kant en klaar stokbrood met kruidenboter erbij.

Maar ook bijvoorbeeld witte bonen-, tomaten-, paprika-, pompoen-, bloemkool- en preisoep doen het prima. Sommige gaan de volgende dag in de herhaling als pastasaus, dan eten wij pittig of ongezond.
:'( :'( :'(
Was het leven nog maar zo mooi. Niemand eet hier meer soep :(
gestreeptestoeldonderdag 6 september 2018 @ 12:15
Broccoli quiche!

En vd week pasta met pesto, en vanalles erin, lauw warm
gestreeptestoeldonderdag 6 september 2018 @ 12:16
Soep eten ze ook graag en eigenlijk lusten ze heel veel.
Sylver_donderdag 6 september 2018 @ 13:04
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 11:34 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:'( :'( :'(
Was het leven nog maar zo mooi. Niemand eet hier meer soep :(
Ghehe, flauw zeg!

Ik zat net je recept te lezen van de broccolisoep en vroeg me al af of ik 2,5 jaar later daar nog iets over kon vragen :D

Maar nu je hier toch bent.. :+
Had je helemaal geen smaakmaker in die soep? Gewoon broccoli koken met een aardappel? Of kook je het met een bouillonblokje?
SacreCoeurdonderdag 6 september 2018 @ 13:10
Alles met bonen... ze is helemaal bonen gek :D
Wraps, chili, taco's, stampot of gewoon zo.

Soep gaat ook altijd heel goed (vooral tomaten & groente), pasta's met rode saus (pesto krijg je er hier niet in) & dingen als nasi (kun je veel groente in verwerken) met een spiegeleitje.
ReginaFalangedonderdag 6 september 2018 @ 16:35
Groente nuggets.

2 verschillende soorten groente in de keukenmachine. Voeg een beetje broodkreumels en een ei (en eventueel kaas) toe en maak nuggets. Doe 15 min in de oven of bak ze in een koekenpan.

Met groente die echt niet gegeten wordt dip ik de nuggets nog rondom in panko.

Broccoli pannenkoeken zijn ook een succes. Standaard pannenkoekenbeslag maar voeg fijn gemalen broccoli "rijst" toe. Kant en klaar te koop in de winkel of prop een broccoli in de keukenmachine. Werkt ook goed met bloemkool en wortel trouwens.

Bij hele kieskeurige buien maak ik een groente smoothie met banaan. Doe het in een hysterische rietjesbeker waar hij anders nooit uit mag drinken en hij drinkt het in 1 teug leeg. Terwijl hij het vertikt te proeven als het in een doorzichtige beker zit.
Sunshine1982donderdag 6 september 2018 @ 16:51
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 16:35 schreef ReginaFalange het volgende:
Groente nuggets.

2 verschillende soorten groente in de keukenmachine. Voeg een beetje broodkreumels en een ei (en eventueel kaas) toe en maak nuggets. Doe 15 min in de oven of bak ze in een koekenpan.

Met groente die echt niet gegeten wordt dip ik de nuggets nog rondom in panko.

Broccoli pannenkoeken zijn ook een succes. Standaard pannenkoekenbeslag maar voeg fijn gemalen broccoli "rijst" toe. Kant en klaar te koop in de winkel of prop een broccoli in de keukenmachine. Werkt ook goed met bloemkool en wortel trouwens.

Bij hele kieskeurige buien maak ik een groente smoothie met banaan. Doe het in een hysterische rietjesbeker waar hij anders nooit uit mag drinken en hij drinkt het in 1 teug leeg. Terwijl hij het vertikt te proeven als het in een doorzichtige beker zit.
Broccolipannekoeken hou ik erin! Leuk idee :)
Schanumaandag 10 september 2018 @ 15:47
Wat bij mijn dreumes heel goed werkt, is stampotjes maken. Als ik de groente fijn prak door de aardappelen en ik maak er zo een stampot van, smult ze ervan. Geef ik het los van elkaar, gaat ze eraan zitten pulken en krijgt ze amper wat binnen :')

Wat ze ook heel lekker vindt, is mais maar dan alleen van de maiskolf. Het gaat in dat geval om de ervaring van het eten, volgens mij niet eens zozeer om de smaak. Groente door een omeletje verwerken wil ook nog wel eens helpen trouwens.
Vanyelwoensdag 12 september 2018 @ 09:20
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 13:04 schreef Sylver_ het volgende:

[..]

Ghehe, flauw zeg!

Ik zat net je recept te lezen van de broccolisoep en vroeg me al af of ik 2,5 jaar later daar nog iets over kon vragen :D

Maar nu je hier toch bent.. :+
Had je helemaal geen smaakmaker in die soep? Gewoon broccoli koken met een aardappel? Of kook je het met een bouillonblokje?
Ik vind het al lekker zonder, met wat zout en evt verse nootmuskaat, als ik na het opdienen slagroom en/of kaas erover doe. Maar meestal kook ik m dan wel (deels) in (zelfgetrokken) bouillon.
Vanyelwoensdag 12 september 2018 @ 09:22
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 13:10 schreef SacreCoeur het volgende:
Alles met bonen... ze is helemaal bonen gek :D
Wraps, chili, taco's, stampot of gewoon zo.

Soep gaat ook altijd heel goed (vooral tomaten & groente), pasta's met rode saus (pesto krijg je er hier niet in) & dingen als nasi (kun je veel groente in verwerken) met een spiegeleitje.
Voor Dot hoef je niet eens iets te maken van de bonen. Zo wat witte bonen, kikkererwten of vergelijkbaars uit het blik op haar bord gooien is al enorm verwennen...
Hilmowoensdag 12 september 2018 @ 20:26
Ik moet het topic nog helemaal lezen, maar wou jullie mijn top gerecht niet onthouden. Het is het enige wat ik maak zo'n beetje (man kookt altijd), maar dit is vanaf 9/12 maanden echt een grote hit en nu met bijna 4 nog steeds het enige gerecht dat mijn verder best moeilijke kleuter naar binnen schrokt, ook nog eens zelf zonder te voeren (normaal moet het avondeten wel gevoerd vaak worden...)
Het gerecht wat ik maak is voor mij en mijn zoontje (man eet dit niet) en het is:
Spaghetti (meestal reken ik 70 gram p.p, dus ook voor peuter) en een blikje tonijn in olie en bijna een volledig pak spinazie a la creme (400 gram oid?) bestaande uit blokjes. Alles door elkaar heen als het klaar is, en sommige zouden denk ik afmaken met roomkaas maar daar houden we niet van. Wij doen altijd een flink aantal plakken kaas er nog doorheen roeren, wat knoflook poeder en opscheppen maar. Hij bunkert daar zo twee borden van binnen, soms ook nog van mijn bord :o Zelf vind ik het ook het einde haha. Het is meer slobberen trouwens, met zo'n hoeveelheid spinazie. We deden eerst minder, maar omdat hij spinazie zo lekker vindt, deed ik dan maar het hele pak.

(oooh beetje spuit11 zie ik nu ahhahahha)

[ Bericht 2% gewijzigd door Hilmo op 12-09-2018 20:33:34 ]
exodemaandag 17 september 2018 @ 16:21
De toppers in ons huishouden (zoon van nu 4,5 jaar maar deze recepten zijn al vanaf 1,5 jaar absolute hits)

Nasi zonder pakjes:
http://inmyredkitchen.com/nl/nasi-zonder-pakjes/

Deze bolognesesaus maak ik vrij vaak, meteen voor 8 a 10 personen, ook bij volwassenen een gewild gerecht. Wij maken het standaard bij verjaardagen waarbij iedereen mee eet. Wijn kan je eruit laten!
https://coquinaria.nl/bolognesesaus/

Zooooooooo lekker, erg zoet door de pompoen en rozijnen, gaat hier altijd volledig op
https://feelingfoodtoday.(...)en-van-jamie-oliver/

Verder alles met zoete aardappel en die hippe pokebowls vallen hier ook in de smaak. Ik merk dat B het fijn vindt als de ingredienten nog te onderscheiden zeg maar. Dus geen stamppot of soep.

En vergeet ik bijna: Risotto, wel gemaakt door mijn vrouw want die kan dat erg goed. Meestal maakt ze risotto uit het receptenboek van Jamie.
BEmaandag 17 september 2018 @ 17:25
De broccoli-stamppot van Miss_Sly:
Broccoli, aardappels en als het klaar is stampen met een flinke lik mosterd en geraspte kaas.
En wij doen daar dan van die kant en klare mini-gehaktballetjes bij.

En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli. ;)
Lemijnmaandag 17 september 2018 @ 22:30
Bruine bonen met niks
Gekookte aardappel met niks of als stamppot met willekeurige groente
Banaanpannekoekjes (1 banaan, 2 eieren, beetje kaneel -> bakken in kleine porties)
Pasta met rode saus

Ik kom hier vanzelf een keer weemoedig over huilen oO< .
miss_slydinsdag 18 september 2018 @ 15:32
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:
De broccoli-stamppot van Miss_Sly:
Broccoli, aardappels en als het klaar is stampen met een flinke lik mosterd en geraspte kaas.
En wij doen daar dan van die kant en klare mini-gehaktballetjes bij.

En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli. ;)
Haha, wat leuk! Die hebben we zelf al jaren niet meer gegeten. Toch maar weer eens doen.

S eet nog steeds van alles, proeft veel (net nog een eikel gepeld, want vast ook eetbaar, net als kastanjes en hazelnoten), en we eten dus best gevarieerd.

Favoriet is hier dan wel iets met zwarte bonen, kikkererwten, mais, paprika en soms met gehakt, al dan niet in wraps en in de oven met geraspte kaas.

Maar ook risotto met broccoli en zalm. Kip kerrie met boontjes en paprika. Gado gado en dan vooral de spitskool.
truidinsdag 2 oktober 2018 @ 11:23
wat een leuk topic, had ik gemist geloof ik.

favorieten van mijn kinderen:

pasta (allerlei, maar die met pesto & kip vinden ze 't lekkerst)
lasagne
spinazietaart
soep (ideaal om div groenten door te pureren inderdaad)
andijvieschotel (met gehakt, tomaat, aardappelpuree & wat geraspte kaas bovenop)
zelfbelegde pizza's van platbrood is ook wel echt een heel grote favoriet hier
truidinsdag 2 oktober 2018 @ 11:44
Kennen jullie trouwens het boek 'Koken voor de Keizer'? Schijnt erg leuk te zijn en er staan ook recepten in die kinderen zelf kunnen proberen te maken.
Jentinwoensdag 3 oktober 2018 @ 12:38
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:

En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli. ;)
Nog hartelijk dank voor deze tip. Ik heb er gister gênant veel van gegeten :@
BEwoensdag 3 oktober 2018 @ 12:56
Erg he! :D Ik doe er daarom extra veel broccoli in, dan voel ik me minder schuldig, maar het is echt heel simpel om te maken en heel erg lekker. :Y
Schanuwoensdag 3 oktober 2018 @ 15:07
Onze baby is alweer vier maanden dus we gaan weer richting de hapjes! Dat deed mij even terugdenken aan de favoriete hapjes van Jewel toen ze jonger was. Eén daarvan was avocado met rijst en omelet, gesmuld heeft ze daarvan. Wat ook in de smaak viel was couscous met wortel, pompoen en rozijnen, en in een eerder stadium nog de zoeteaardappel puree.

Die broccoli pasta klinkt zalig! Aangezien vrouwlief morgen de hele dag weg is, ga ik die dan maar eens maken voor dreumes en mijzelf. Vrouwlief blieft geen broccoli :')
AwayTLzaterdag 6 oktober 2018 @ 18:22
:D Ik heb een kind dat eet!!!

En die heeft genoten van de volgende twee recepten:

Pompoencurry:
SPOILER
5 uien, halve pompoen, 2 aardappels, 3 knoflookteentjes, kerrie, komijn, kurkuma, (groente) bouillon blokje, kokosmelk, rozijnen, rijst. Yoghurt en koriander.

Ik heb een slowcooker, dus daar is de curry in gegaan. Kan zijn dat je in de pan nog water nodig hebt.

Uien in halve ringen. Bak tot licht bruin. Verhit de kruiden mee met ui. Voeg knoflook toe en prepareer de pompoen. Gooi pompoen bij ui en knoflook. Maak aardappel klaar in kleine blokjes. En gooi bij de rest. Wel ondertussen wat rozijnen.

Bouillonblokje en kokosmelk erbij. Laten sudderen totdat de pompoen en aardappel gaar zijn. Kook tijdens het sudderen de rijst.

Doe rijst en rozijnen bij smurrie en extra zout naar smaak.

Schep uit pan in kom en voeg wat yoghurt (dikke yoghurt. Grieks/Turks) toe in de bak en strooi daarover koriander. Oe en ik heb er in mijn portie mijn eigen sambal in gedaan, want pittig O+ .
Boboti -ik geloof niet dat zuid afrikanen dit oke vinden maar ok, beestje heeft een naam-

SPOILER
gehakt, 1 ui, knoflook, kerrie, komijn, abrikozenjam, azijn, sperziebonen, 2 groene appels, rozijnen, creme fraiche, rijst.
Kook rijst.

Rul gehakt. Verhit kruiden en meng met gehakt. Voeg ui toe (ik doe altijd in halve ringen, want lui en lekker) en daarna knoflook. Voeg sperziebonen toe en evt wat water, zodat ze gaar stoven. (Het is culinair meer verantwoord om het gehakt niet te laten stoven en de sperziebonen eerst blancheren. Ik heb daar geen zin in.) wel de rozijnen. Schil de appels en snijd in blokken.

Zout, azijn en abrikozenjam bij de ingredienten. Creme fraiche toevoegen en naar smaak voorgaande ingredienten toevoegen. Voeg rozijnen toe.

Voeg rijst toe.

Nomnom

Lemijndinsdag 9 oktober 2018 @ 18:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 oktober 2018 18:22 schreef AwayTL het volgende:
:D Ik heb een kind dat eet!!!

En die heeft genoten van de volgende twee recepten:

Pompoencurry
<knip>
Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond :Y) .

[ Bericht 57% gewijzigd door Lemijn op 09-10-2018 20:42:54 ]
Burdiezaterdag 16 maart 2019 @ 09:03
Schopje!

Heeft iemand hier een recept voor een salade die kinderen wel willen eten? Sowieso ben ik altijd enorm inspiratieloos qua salades, dus alle suggesties zijn welkom :+.
Vanyelzaterdag 16 maart 2019 @ 09:47
De mijne eten geen sla, maar ik heb er een die altijd wel kikkererwten, granaatappelpitten, feta, avocado, ei en dat soort dingen uit de mijne pikt. Verleiden met de lekkere dingetjes erin?
miss_slyzaterdag 16 maart 2019 @ 09:56
Pastasalade, met olijven, komkommer, kaas, haricots verts, tomaatjes, beetje groene sla erdoor.
Burdiezaterdag 16 maart 2019 @ 14:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 09:47 schreef Vanyel het volgende:
De mijne eten geen sla, maar ik heb er een die altijd wel kikkererwten, granaatappelpitten, feta, avocado, ei en dat soort dingen uit de mijne pikt. Verleiden met de lekkere dingetjes erin?
Ze vinden hier blaadjes ook maar voor geiten :D :') komkommer en tomaatjes doen het wel goed, dus meestal krijgen ze dat. En daar ben ik een beetje op uitgekeken eigenlijk.
Roomsnoeszaterdag 16 maart 2019 @ 15:21
Pasta met pesto en een hoop saladezut er doorhee ? Kaas, tomaat, mais, komkommer, granaatappel..?
hydrahvrijdag 22 maart 2019 @ 14:23
tomatenconsommé met zeebaars
tom kha kai soep (niet al te pittig) met rijst
quiche lourain
DorothyGalezaterdag 23 maart 2019 @ 07:51
Een succes is hier bloemkoolsoep :) Mijn baby eet ook spruitjes dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld :')

Kan het receptje hier wel plaatsen?
AwayTLzaterdag 23 maart 2019 @ 08:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 07:51 schreef DorothyGale het volgende:
Een succes is hier bloemkoolsoep :) Mijn baby eet ook spruitjes dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld :')

Kan het receptje hier wel plaatsen?
Neuh, het is gelegen in het woordje ‘baby’ #wachtmaar.

Tenzij je net een heerlijke uitzondering op de regel te pakken hebt natuurlijk.
DorothyGalezaterdag 23 maart 2019 @ 08:16
Ik weet het :) ik had het woordje "ook" moeten vervangen door "nog" :D
AwayTLzaterdag 23 maart 2019 @ 08:41
Ik stelde net aan het grote ‘ik eet niks’-kind geroosterde cherrytomaatjes met yoghurt voor en hij zag het wel zitten. Ik doe maandag verslag.
livelinkzaterdag 23 maart 2019 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 08:41 schreef AwayTL het volgende:
Ik stelde net aan het grote ‘ik eet niks’-kind geroosterde cherrytomaatjes met yoghurt voor en hij zag het wel zitten. Ik doe maandag verslag.
:D

Succesrecept in wording *O*
Ticootjezaterdag 23 maart 2019 @ 09:24
Sinds wij Jen echt laten helpen met koken is ze opeens wel bereid dingen te proeven. Wij zijn gek op de verspakketten van bv ah. Gewoon alle dingen in een pak die ik nodig heb voor bv een curry. Ideaal.

De kinderen blieven alleen simpel zakjes en pakjes amper meer omdat vers meer smaak heeft blijkbaar. Ik sta ervan te kijken.
AwayTLmaandag 25 maart 2019 @ 17:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 08:41 schreef AwayTL het volgende:
Ik stelde net aan het grote ‘ik eet niks’-kind geroosterde cherrytomaatjes met yoghurt voor en hij zag het wel zitten. Ik doe maandag verslag.
ZYxa1P
livelinkmaandag 25 maart 2019 @ 20:44
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 17:33 schreef AwayTL het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Je plaatje of link doet het niet AwayTL.
Lemijndinsdag 26 maart 2019 @ 20:17
Ik maakte vanavond dit: Gnocchi met spek en tuinbonen. Jacob was heel enthousiast, vooral over de gnocchi. Ik was even vergeten dat dat vrijwel altijd een succes is, terwijl aardappels soms in geweigerd worden in gekookte/gebakken/gepureerde vorm. Dus tip. Ook omdat het in een kwartier klaar is en je niks heel vers hoeft te hebben.
Ik post het hier zodat ik het over een poosje weer lees en dan denk verrek.
truiwoensdag 27 maart 2019 @ 20:02
Dit ging er hier vandaag goed in: https://www.francescakook(...)peltjes-en-broccoli/

Nu zijn ze niet meer zo klein natuurlijk, maar nog wel altijd wat kieskeurig met eten.
livelinkwoensdag 27 maart 2019 @ 20:04
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 20:02 schreef trui het volgende:
Dit ging er hier vandaag goed in: https://www.francescakook(...)peltjes-en-broccoli/

Nu zijn ze niet meer zo klein natuurlijk, maar nog wel altijd wat kieskeurig met eten.
Die van mij lijken wel kieskeuriger te worden met het ouder worden :{
Rijstebuiltjewoensdag 27 maart 2019 @ 20:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 09:03 schreef Burdie het volgende:
Schopje!

Heeft iemand hier een recept voor een salade die kinderen wel willen eten? Sowieso ben ik altijd enorm inspiratieloos qua salades, dus alle suggesties zijn welkom :+.
Koude pasta met tonijn en appel? :)
Lemijnwoensdag 27 maart 2019 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 20:04 schreef livelink het volgende:

[..]

Die van mij lijken wel kieskeuriger te worden met het ouder worden :{
Oh, kan dat ook nog :o . Ik heb nu nog de hoop dat er dan recepten zijn waarvan je weet dat ze bevallen en dat ze oud genoeg zijn om nieuwe dingen te willen proberen. Te simpel gedacht? jammer!
livelinkwoensdag 27 maart 2019 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2019 20:15 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Oh, kan dat ook nog :o . Ik heb nu nog de hoop dat er dan recepten zijn waarvan je weet dat ze bevallen en dat ze oud genoeg zijn om nieuwe dingen te willen proberen. Te simpel gedacht? jammer!
Recepten die bevallen klopt wel. Nieuwe dingen proberen is juist het probleem. Ja, bij anderen wel, want zo heb ik ze nog wel opgevoed. Maar thuis echt niet.
truidonderdag 28 maart 2019 @ 15:23
Ik probeer regelmatig nieuwe recepten, in elk geval ieder weekend. Maar ik zorg er wel altijd voor dat er iets redelijk acceptabels voor ze bij zit. Zo houden we 't toch nog een beetje gezellig. ;)
truidonderdag 28 maart 2019 @ 15:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2019 09:03 schreef Burdie het volgende:
Schopje!

Heeft iemand hier een recept voor een salade die kinderen wel willen eten? Sowieso ben ik altijd enorm inspiratieloos qua salades, dus alle suggesties zijn welkom :+.
Salade vinden ze hier ook een vies woord. Los een paar slablaadjes willen ze nog wel eten, maar niet als er van alles doorheen zit of ieuw dressing...
Verder eten ze wel komkommer en rauwe wortel & paprika. Maar dus niet door elkaar heen als 't even kan.
Lemijndonderdag 28 maart 2019 @ 15:30
Mijn oma deed vroeger een gekookt ei door de sla, dat vond ik als kind heel tof. En Jacob zou feta en nootjes eruit snoepen. Sla zelf keurt hij geen blik waardig.
truidonderdag 28 maart 2019 @ 15:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 15:30 schreef Lemijn het volgende:
Mijn oma deed vroeger een gekookt ei door de sla, dat vond ik als kind heel tof. En Jacob zou feta en nootjes eruit snoepen. Sla zelf keurt hij geen blik waardig.
Een ei door de sla doen wij ook wel eens. Grappig dat Jacob van feta houdt!
Sisudonderdag 28 maart 2019 @ 21:58
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.


Vind dat veel kinderen hier al veel lusten hoor. Sta er echt van te kijken!
Kyaradonderdag 28 maart 2019 @ 22:37
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 21:58 schreef Sisu het volgende:
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.
Pasta met spinazie a la crème is ook een van de lievelingsgerechten van mijn oudste. Hij eet het dan het liefst met een hardgekookt ei erbij ipv de spekjes.
Burdiedonderdag 28 maart 2019 @ 23:23
Hier nog een favoriet: doperwten stamppot. Eenvoudig te maken met van die hele dikke doperwten uit de vriezer. En dan nog verse munt er doorheen :9.
Recept komt dacht ik van Jamie, met aanpassingen van mezelf :Y). (Het origineel was geloof ik met bloedworst en dat vind ik niks :+).
Edit: en kennelijk ook met coquilles.

Ook altijd een succes is zelfgemaakte kibbeling.
Lemijnzaterdag 10 augustus 2019 @ 19:51
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:

Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn

pn6PIui.jpg?1

Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)

Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.

[ Bericht 15% gewijzigd door Lemijn op 10-08-2019 20:06:20 ]
Lemijnzaterdag 10 augustus 2019 @ 19:57
Verder zoek ik succesrecepten of -verhalen over rijst, want dat weigert Jacob zelfs maar aan te raken. Kale rijst met niks, nasi en allerlei soorten risotto heb ik geprobeerd maar nee. Ik vind het zelf zo lekker!

En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
DorothyGalezaterdag 10 augustus 2019 @ 20:11
Heb je wel eens geprobeerd vis er doorheen te doen? Hier is rijst met makreel (en broccoli) een succes ☺
Of rode rijst met zalm.
Burdiezaterdag 10 augustus 2019 @ 20:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Wij doen er vaak nog spekjes door, of kip. En natuurlijk kaas erover.
lemonlimezaterdag 10 augustus 2019 @ 20:41
Rijst gekookt in half water, half kokosmelk is ook erg lekker.
Spees_Eendzaterdag 10 augustus 2019 @ 20:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:51 schreef Lemijn het volgende:
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:

Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn

[ afbeelding ]

Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)

Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.
Lekker O+ ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
Lemijnzaterdag 10 augustus 2019 @ 20:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 20:43 schreef Spees_Eend het volgende:
Lekker O+ ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
Ik heb daar nooit zo over nagedacht eerlijk gezegd, maar Jacob kauwt vrij goed en ik vind het niet ultiem plakkerig. Deze op de foto's zijn trouwens mini's, bij de AH hebben ze verschillende soorten. Scheelt wellicht voor je gemoedsrust :).

@Rijst: vis heb ik zeker al geprobeerd, want dat vindt hij heerlijk, maar nee. Kaas erover is ook wel een tip die ik weer eens uit de kast kan halen. Deels koken in kokosmelk vind ik vooral een goed idee voor mezelf, als ik de komende keer weer alles zelf op moet eten :Y) .

Grappig trouwens om in dit topic zo vaak broccoli te zien langskomen. Dat blieft hij eigenlijk ook niet maar morgen ga ik er toevallig stampot van maken in de hoop dat hij dat uit gewoonte toch eet. Ik heb altijd stampot met bietjes, wortel of sperzieboon in de vriezer voor opvangdagen en doorgaans wordt dat gewaardeerd.
Spees_Eendzaterdag 10 augustus 2019 @ 21:04
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee :)
Quoizaterdag 10 augustus 2019 @ 21:08
Broccoli door de pesto Lemijn. Sinds ik het zelf maak vind ik pesto uit potjes vies. En ik kan dus door die pesto gooien wat ik wil - áls er ook maar de herkenbare basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitten in zitten. En wat Burdie zegt: kip of iets anders.

Ik heb een heel fijn Italiaans kookboek met allerlei pestomixrecepjes op 1 pagina. Als interesse, dan post ik een fotootje.
Lemijnzaterdag 10 augustus 2019 @ 21:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:04 schreef Spees_Eend het volgende:
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee :)
Ja leuk idee, dat ga ik zeker doen :). Ik vind het op zich niet erg dat hij niet heel veel soorten groenten eet, ik bedoel hij krijgt netto genoeg binnen, maar voor mezelf is het wel wat saai. Wie weet kan ik hem zo laten wennen.

Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
TolstoiFanzaterdag 10 augustus 2019 @ 21:16
Simon at hier broccoli ook niet als groente. Toen we de broccoli door de aardappels prakten met wat jus, toen at ie het wel. Aardappels eet ie sowieso graag (en meer dan ik...).
Met bloemkool doen we hetzelfde, alhoewel hij daar de laatste tijd ook zo wel roosjes van eet.

Vanavond toevallig pasta pesto gegeten, met blokjes ham, courgette, wortel, bleekselderij, tomaat, paprika, ui en knoflook. Simon at er met smaak van (hij noemde het heerlijk).
Wel pesto uit een potje, ben ook wel benieuwd naar de verse receptjes, Quoi!

Geen tips voor rijst, Simon is er dol op. Misschien eens rijst met groente (bv. roergebakken kool) en zelfgemaakte sate saus?

Edit: Simon protesteert de laatste tijd wel vaak bij het opscheppen van de groente (huilend roepen "nee, nee, geen groente"), maar hij eet het daarna wel altijd met smaak op.

[ Bericht 11% gewijzigd door TolstoiFan op 10-08-2019 21:22:08 ]
Quoizaterdag 10 augustus 2019 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:09 schreef Lemijn het volgende:
Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.

Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaan :) Hierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.

SPOILER
6jmp05l.jpg?1
yZIP6Yd.jpg?1
SacreCoeurzaterdag 10 augustus 2019 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:

En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Hier is hij dol op alles met pesto, maar vooral pasta pesto.

Sjalotje fruiten, verse knoflook erbij, kipfiletblokjes, bakje gehalveerde cherrytomaten, geroosterde pijnboompitjes, gekookte penne erdoor en als laatste flink wat parrano snippers. Oh en ik gebruik altijd de AH biologische pesto (groen), rest is smerig.

Rijst is hier ook voor de grond, maar tomaten garnalen risotto (recept a la HelloFresh) eet hij wel.
https://www.hellofresh.nl(...)28009183cd00096151aa

[ Bericht 10% gewijzigd door SacreCoeur op 10-08-2019 21:40:02 ]
SacreCoeurzaterdag 10 augustus 2019 @ 21:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:27 schreef Quoi het volgende:

[..]

Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.

Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaan :) Hierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.

SPOILER
Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier :D
Ik heb gelijk honger.
LaBelleFleur27zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:34
Misschien zou je het een keer kunnen proberen als risotto? Is net wat smeuïger dus misschien wil hij het dan wel. En het is geen rijst maar een gerecht met couscous omdat de structuur iets toegankelijker is en later rijst proberen? Of ik zou er hier iets van een rijst-ananas recept ingooien want fruit eet die van mij altijd dus dan rijst misschien ook wel als ie het niet zou lusten. Geen idee hoor maar dit komt in me op.

Broccoli is hier wisselvallig. Van absoluut niet!!!1!1 naar ‘lekkaaaaah’ binnen 24u :')

Nu wil ik ook pesto trouwens. Maar ook echt nu :')
Nanukezondag 11 augustus 2019 @ 10:21
Ik verbaas me echt over hoe veel verschillende dingen jullie kinderen eten überhaupt. Er wordt hier aardappels gegeten, de kale pasta uit een pastagerecht en met hoge uitzondering een likje groente. Ik vind dat echt lastig. :@ Rijst is hier ook een no-go en vlees af en toe (zeer afhankelijk van wat het is). Ik zal binnenkort eens de groene door de aardappels prakken-tip uitproberen. Zijn er toevallig nog meer simpele tips die ik over het hoofd zie?
TolstoiFanzondag 11 augustus 2019 @ 11:02
Wij eten niet vaak aardappel, vlees, groente, maar vaker pasta, rijst, couscous met veel groente erdoorheen (dat deden we pre Simon ook al). Aardappels doen we ook wel in een ovenschotel met groente en gehakt, dan eet Simon het ook gewoon.

Weet even geen simpele tips, geloof dat Simon tot op heden een vrij makkelijke eter is.
Lemijndinsdag 10 september 2019 @ 21:17
Omdat het in de SC over eten ging schop ik deze even omhoog. En ik heb gelijk een vraag: heeft iemand een adviesrecept voor quiche? Ik maak dat nooit maar zou het graag eens op Jacob uitproberen.

@Nanuke niet echt een tip maar wat hier soms werkt is kaas eroverheen. En iets 3 dagen achter elkaar eten, waarbij hij het dan 1x wel goed eet en 2x niet. En als ik bij voorbaat denk dat het niks wordt dan trek ik het rode bord met vakjes uit de kast, en geef verschillende dingen waaronder bonen (uit blik weetjewel) en dan eet hij altijd wel wat.
Of als hij enorme honger heeft, dat helpt ook vaak :s) .
Burdiedinsdag 10 september 2019 @ 22:38
@Lemijn, ik maak het altijd zo:
http://www.smaakhetzelf.nl/basisrecept-spinazie-feta-quiche/
Zilverberkdinsdag 10 september 2019 @ 23:52
@Lemijn ik gebruik dit recept voor het deeg.

En dan als vulling:
- assorti groenten uit de voorraad wokken met een schep nasikruiden
- uien en spekjes, gebakken
- ui, paprika bakken, rauw gehakt en goed veel kruiden toevoegen.

Bij de eerste 2 kluts ik een ei met een scheut melk en gaat dat met peper en zout over de vulling. Handje kaas erover.
DorothyGalewoensdag 11 september 2019 @ 06:24
Dit recept van havermoutquiche doet het altijd goed, hij propt het letterlijk in zijn mond :D En nog redelijk gezond ook ;)
-edit: dit is waarschijnlijk niet wat je bedoelt ;) -

[ Bericht 14% gewijzigd door DorothyGale op 11-09-2019 13:07:40 ]
Nanukewoensdag 11 september 2019 @ 09:30
@Lemijn, honger en warm eten resulteert hier in hartverscheurend huilen om een boterham/pap/banaan. Ik heb me er vooralsnog maar weer bij neergelegd dat het ooit goed komt. Ik bied alles aan en hij krijgt 3x in de week iets wat hij bijna altijd wel eet. Dus patat/gebakken aardappels, gehaktballetjes (waar ik sinds kort fijngesneden ui en paprika kan doen) en penne-pasta. :')
Quoiwoensdag 11 september 2019 @ 09:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:32 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier :D
Ik heb gelijk honger.
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in :P
SacreCoeurwoensdag 11 september 2019 @ 09:40
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 09:37 schreef Quoi het volgende:

[..]

En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in :P
Jazeker! afgelopen vrijdag & maandag nog. Vrijdag heb ik het spul op een rauwe kipfilet gesmeerd, stukjes losse kruidenboter erover gegooid en in de oven laten garen, andere bak gevuld met tomaatjes/balsamico/peperzout (ook in de oven) en dat met gebakken aardappeltjes gegeten en maandag met een pasta.

:9~ :9
Quoiwoensdag 11 september 2019 @ 09:42
Oeh dat klinkt goed zeg! Leuke combi’s ^O^
GotCwoensdag 11 september 2019 @ 14:57
https://www.jamieoliver.c(...)#Gjw6Vw3HADpI0KjZ.97

Deze ^O^. Ik maak regelmatig een grote hoeveelheid van de saus en vries het in. Lekker voor lasagne of als pastasaus, en met wat verstopte groenten erin :).
exodewoensdag 11 september 2019 @ 19:49
Nu het over pasta en saus gaat:

https://coquinaria.nl/bolognesesaus/

Deze is zoooo lekker, voor onze kleine kindjes zonder de wijn.
Topfavoriet hier en standaard maal bij verjaardagsfeestjes.
Lemijndinsdag 19 november 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 18:40 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond :Y) .
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Spees_Eenddinsdag 19 november 2019 @ 19:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Zo jammer he -O-
Oudste zoon lustte als dreumes en jonge peuter werkelijk alles, maar echt álles. Exotisch, kruidig, pittig, koffie, alles. En dat is nu zo'n pitser joh :') ;(
jUsTmE13o2dinsdag 19 november 2019 @ 20:11
Wat een cool topic, hier ga ik inspiratie vinden!

wat onze dochter lekker vindt: ALLES. Haha nouja vast niet alles maar ze eet altijd goed.

Favo van dit moment:
Stoofperen met een stukje vlees (worstje, hamburger) en een paar gebakken aardappeltjes
Macaroni is alltime favourite
Risotto met erwtjes (pan, uitje fruiten, risotto meebakken, bouillon erbij, erwten erbij en smullen maar)
Risotto met aubergine (uitje en knoflook fruiten, risotto erbij, blik gepelde tomaten erbij, bouillon erbij, ondertussen repen aubergine in grillpan, gegrilde aubergine in stukjes en door de risotto, parmezaan erover en klaar)
‘marokkaanse gehaktballetjes uit opperdepop’; handje rozijnen in stukjes hakken, bij gehakt mikken, nog wat kruiden (gemalen koriander en gemalen komijn geloof ik) en een knoflookteentje geperst toevoegen aan het gehakt. Ballen draaien. Ballen aanbakken in pan. Ondertussen uitje fruiten in andere pan, tomatenblokjes toevoegen met beetje kaneel. Ballen bij tomatenmengsel laten sudderen. Beetje couscous ernaast koken, en sperziebonen erbij. Smullen maar!
Het stoofvlees uit opperdepop (obv appelstroop) is de ene keer wel een succes en de andere niet.
Verder is ze dol op bloemkool, dus ik heb wel elke week een bloemkool in huis voor je weet maar nooit hoe de dag loopt. Stukje vlees of vissticks erbij uit de vriezer en mevrouw is tevreden.
TolstoiFandonderdag 6 augustus 2020 @ 10:39
Iemand nog tips voor simpele, makkelijke en toch gezonde maaltijden voor tijdens de komende zeer warme dagen?
We hebben in ieder geval pastasalade op het programma, maar verder is de inspiratie ver te zoeken.
Rijstebuiltjedonderdag 6 augustus 2020 @ 11:44
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
1inamelondonderdag 6 augustus 2020 @ 11:48
quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
Rijstebuiltjedonderdag 6 augustus 2020 @ 11:55
quote:
88s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:48 schreef 1inamelon het volgende:

[..]

Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
Natte vinger werk qua gewicht qua hoeveelheden maar dit is voor ongeveer 2 personen..

De zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden (300 gram)
1 groteui in stukjes en 2 teentjes knoflook klein snijden;

In de soeppan een scheut olijfolie doen en daarin de knoflook en de ui fruiten; doe er dan de aardappelblokjes, 1 theelepel paprikapoeder en een beetje peper bij; meng dit door elkaar.

Doe dan 1 blikje tomatenblokjes, (400 gram) 1 liter water en 2 groente bouillonblokjes en 100 gram linzen erbij en roer dit door elkaar. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Wel af en toe doorroeren. Daarna pan van het vuur nemen en alles door elkaar pureren.
1inamelondonderdag 6 augustus 2020 @ 11:57
Klinkt lekker, dank je wel!
TolstoiFandonderdag 6 augustus 2020 @ 12:11
quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Oja, we hadden inderdaad ook soep bedacht (en ook al weer vergeten :)). We hebben nog soep in de vriezer, dus lekker makkelijk met een stokbroodje.
Jouw recept klinkt ook goed.
Burdiedonderdag 6 augustus 2020 @ 14:06
Broodje hotdog of hamburger is hier altijd een succes. Net als nacho's.
SacreCoeurdonderdag 6 augustus 2020 @ 16:02
Wraps, gevulde pitabroodjes, tosti van turksbrood (kan je de vulling ook zo gek maken als je wil). Of simpele curry maken en dippen met naan, flatbread met een vulling van kipfilet/paprika/uitje en toppen met sla, tomaat en tzatziki. Of gewoon lekker in de ochtend wat voorbereiden zoals goulash met rijst en dopwerwtjes is hier ook altijd een hit met warm weer en stoofvlees met patat. Klinkt moeilijker dan dat het is :P het staat voornamelijk lang op het vuur.

quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:06 schreef Burdie het volgende:
hamburger is hier altijd een succes..
Incl spiegeleitje :9~
Kyaradonderdag 6 augustus 2020 @ 22:43
Hier gaan dan de kleinere hapjes er goed in. Gekookt eitje, stokbroodje met kruidenboter of franse kaas, cherrytomaatjes, komkommer, paprika, rauwe worteltjes, kaasblpkjes, rolletjes vleeswaren, wat nootjes etc.
Keroppivrijdag 7 augustus 2020 @ 08:19
Ik beken dat ik niet het hele topic heb doorgelezen, maar hebben jullie suggesties voor:

A) recepten die (super) snel zijn, en lekker voor volwassenen als een (bijna) 1 jaar oude baby. Laatstgenoemde is gelukkig een makkelijke eter :)

B) recepten voor de 1 jaar oude baby die makkelijk van te voren gemaakt en ingevroren kunnen worden als ‘achter de hand’ hapjes.

Het is zeker geen rocketscience en we maken al altijd hapjes voor haar, maar ik zit een beetje in een inspiratie-dip.

(In categorie B doen we meestal gewoon wat diverse groente + eiwit + koolhydraatbron, maar misschien dat hier nog leuke suggesties vandaag komen).
Sunshine1982vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:25
Hier maak ik wel eens een bordje met dingen die ze lekker vindt. Reepjes paprika, plakjes komkommer, plakjes worst/bifi worstjes, crackers met kruidenkaas, blokjes kaas, fruit.... Zulke dingetjes. Op een (verdeel)bordje ziet het er ook nog leuk uit.

Als ik dat aanbied, bied ik dat meestal na school aan. Dan heeft ze lekkere trek en dan stelt ze zoiets wel op prijs :) Ik maak dat dan wel klaar vlak voordat ik haar ga halen, ze kan dan gelijk aanvallen als ze thuis komt :)

Keroppi, bij de reepjes en plakjes groenten zou je zelf een dipsausje erbij kunnen maken :)
Ticootjevrijdag 7 augustus 2020 @ 08:34
Wat momenteel favo is hier is paprikarijst.

Dat is gegrilde paprika, ui, knoflook, tomaat (caveman style op de bbq).
Schoonmaken en aanbakken in een grote dutchoven, risotto rijst erbij en boullion en pruttelen maar.

Ik schep er dan uit voor de tweeling, voor de rest van het gezin voeg ik nog wat zout en peper toe.

Recept is ook te vinden op bbq street.


Wat hier ook 7/7 likes krijgt is rode pasta ;)
Ook weer 3 paprika’s grillen en een zooi tomaten en wat ui en knoflook. Gegrilde meuk weer in stukken en ff bakken. En vervolgens flikker ik het in de blender. :D
Een andere pan bak ik wat gehakt aan (vega of normaal), en tomato frito, dat laten pruttelen tot de saus wat karameliseerd. Daar gaat de geblenderde meuk dan door en een goede schep mascapone.

Voor de tweeling kook ik vlugkokende eleboogjes (zijn kleiner) en voor de andere een grotere pasta zoals schelpen of vlinders. (Penne voor leyla)

Dit kun je ook makkelijk de volgende dag weer opwarmen.
Rijstebuiltjevrijdag 7 augustus 2020 @ 08:34
quote:
88s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:57 schreef 1inamelon het volgende:
Klinkt lekker, dank je wel!
Ik doe er vaak 200 gram linzen en 600 gram aardappel. Dan wordt de soep wat voedzamer. (Stevig). Veel plezier als je hem maakt. Jij ook @TolstoiFan :)
Ferdiimaandag 10 augustus 2020 @ 22:01
onze dochter van 3,5 is wat typisch wat betreft eten. Haar lievelingseten?

Boerenkool, erwtensoep en penne (met carbonara saus).

Overig lekker eten? Groente taart (kisch), alles met boontjes/erwtjes, nasi (vooral de kroepoek), en taco's/wraps.

pannenkoeken is ook nog wel lekker.

niet lekker? patat, pizza, vlees en gekookte aardappels.

Duidelijk geen kind van der vader :+
Lemijndonderdag 21 januari 2021 @ 19:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Pompoencurry weer een jaar later: werd heel redelijk gegeten.

Maar voor een echt succesvolle maaltijd kan ik het beste broccoli/bloemkool met aardappels en veg balletjes/rundersaucijsjes maken :') .
F_rzaterdag 23 januari 2021 @ 19:50
Die van mij eten nog steeds amper tot niks. Ja de wel bekende macaroni zonder iets de een en de ander met rode saus en kaas. Spaghetti idem dito. Verder pizza en pannenkoeken. En de een wil wel wraps maar dan alleen met rode saus en wat kaas :'( |:(

Ik ben er wel een beetje klaar mee.
VenusFlyTrapdinsdag 26 januari 2021 @ 15:35
Wauw, wat een geweldige tips!

Mijn zoon (22 maanden) was een niet al te beste eter maar hier is hij gek op:
Brocolli met kaassaus, aardappelpuree en vissticks
Snert met brood er doorheen
Pompoensoep met brood er doorheen
Noodles met kip zoetzure saus (welke nog best pittig is)
Pasta pesto kip
spinazie a la creme met spekblokjes en ham

Wat ik nu dagelijks doe is dat ik iets grotere porties kook en de restjes kort blender en dan invries zodat mijn zoon alvast kan eten wanneer ik aan het koken ben. Als wij eten zit hij er gezellig bij en eet hij zijn laatste hapjes. Zorgt voor een stuk meer rust en in elk geval geen kind die in de weg loopt of aan mijn benen hangt tijdens het koken.

[ Bericht 4% gewijzigd door VenusFlyTrap op 26-01-2021 15:55:16 ]
LeSagedinsdag 16 februari 2021 @ 09:30
Ik heb een vraag over eten, maar weet niet zo goed waar ik het kwijt zou moeten.

De meeste mensen hebben denk ik exact de tegenovergestelde ervaring, maar misschien zitten er mensen die mij herkennen.

Wanneer eten kinderen te veel?
Ik snap oprecht niet waar mijn kinderen hun eten laten. Beeldvorming: 2 jongens van 3 en 5.
Ze eten bij het ontbijt makkelijk 4 volkoren producten met beleg. Soms ook wel meer. Producten zijn dan boterhammen/crackers/cracottes/beschuiten.
Vanmorgen heeft de 3 jarige er zelfs nog een beker smoothie met spinazie, fruit en havermout bij gedronken.
Lunch, ook minstens 4 volkoren producten. Als er bijvoorbeeld soep bij is eten ze dat er gewoon nog bij.
Een bord fruit ergens op de dag.
En dan nog een vol bord avondeten, ze eten en lusten vrijwel alles, op enkele aardappelproducten na. Maar dan eten ze gewoon wat meer vlees/vis/groenten.
Daarna nog toetje het liefst.

Ik vind het heel fijn dat ze goed eten, zeker gezien het verleden van vriend en mij (wij aten dus echt NIETS als kinderen :') ). De jongens zijn ook helemaal niet dik.
Maar toch vraag ik me ooit af of dit goed/normaal is. En is het nodig om ze af te remmen?
Lemijndinsdag 16 februari 2021 @ 09:38
Als ze normaal groeien en er normaal uitzien dan zou ik er niks mee doen. Als je je zorgen maakt dat ze zoveel nodig hebben, een keer het cb of de huisarts of een diëtist (is gratis) vragen mee te denken. Maar als ze actief zijn en energiek dan zou ik het loslaten denk ik.

Niet hetzelfde maar toch: hier is het enorm wisselend. Soms 7 boterhammen in 2 maaltijden, soms maar 2. En je merkt aan de peuter geen verschil. Dan denk ik: het zal wel.
LeSagedinsdag 16 februari 2021 @ 09:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 09:38 schreef Lemijn het volgende:
Als ze normaal groeien en er normaal uitzien dan zou ik er niks mee doen. Als je je zorgen maakt dat ze zoveel nodig hebben, een keer het cb of de huisarts of een diëtist (is gratis) vragen mee te denken. Maar als ze actief zijn en energiek dan zou ik het loslaten denk ik.

Niet hetzelfde maar toch: hier is het enorm wisselend. Soms 7 boterhammen in 2 maaltijden, soms maar 2. En je merkt aan de peuter geen verschil. Dan denk ik: het zal wel.
Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.
Het is zeker voor mij gewoon heel vreemd ook, omdat ik vroeger leefde van lucht, en hier het eten niet aan te slepen is.
Ik zal het in ieder geval bij het volgende cb/ggd-bezoek eens bespreken.
Sunshine1982dinsdag 16 februari 2021 @ 10:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 09:41 schreef LeSage het volgende:

[..]

Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.
Het is zeker voor mij gewoon heel vreemd ook, omdat ik vroeger leefde van lucht, en hier het eten niet aan te slepen is.
Ik zal het in ieder geval bij het volgende cb/ggd-bezoek eens bespreken.
Klinkt heerlijk dat je kinderen zo goed eten! Maar ik snap ook dat het wat onzekerheid op roept. Het kan ook zijn dat het een soort van gewenning is?

Mijn oudste is dol op rijst. Heeft ze van haar vader, allebei zijn het geen fans van aardappelen. Vaak eten we er groenten en vis bij, soms ook alleen gemarineerde kip. We zijn met onze baby van 6 maanden bezig met rapley en die vindt alles wel heul lekker. Ik gok dat dat een makkelijke eter wordt (eigenlijk kan je daar natuurlijk niks van zeggen nu, maar ik hoop het wel) :)
Sunshine1982donderdag 25 februari 2021 @ 21:07
Ik ben op zoek naar suggesties voor gezonde tussendoortjes die ook een beetje vullen en die jullie kinderen de bom vinden :)
Rebubbledvrijdag 26 februari 2021 @ 11:17
Dunne appelplakjes met pindakaas, paprikareepjes met hummus, komkommer met een plakje kaas, mozarella cherrytomaatjes op een satéprikker, yoghurt met appelmoes en een beetje kaneel met chia- hemp- en lijnzaadjes, olijven. :) Dat zijn hier allemaal favoriet.
Elleskavrijdag 26 februari 2021 @ 11:48
groente met hummusdip is hier altijd een succes.

Ik maak smiddags vaak een snackbordje met groente, fruit en iets van granen (spoepstengels, cracker, rijstwafel, koekje, enzovoort)
Miss_Paraplu85vrijdag 26 februari 2021 @ 22:06
Leuk topic!

Mijn tweeling jongens van bijna 2 eten in feite alles wel wat ik ze voorzet.
Maar favorieten zijn er altijd natuurlijk,

Hutspot gaat er altijd goed in, spinazie lasagne, omelet ( gevuld met spekjes, paprika, spinazie, ui en feta) .
Pannenkoeken vinden ze ook lekker uiteraard , vissticks, oh en sinds een paar week eten ze ook nasi, vinden ze ook wel erg lekker.

Sowieso groenten met spinazie zijn ze dol op. :)
Sunshine1982zondag 21 maart 2021 @ 19:43
Ik maak tegenwoordig voor mijn oudste een smoothie als toetje. Meestal is het aardbei met yoghurt, soms framboos of wat anders. Ze is helaas echt een zoetekauw en de smoothies die ik maak zijn verre van zoet (ik doe er geen suiker bij), maar ze vindt ze heerlijk :9
LadyBlackmaandag 22 maart 2021 @ 10:05
Ik heb gisteren met mijn dochter pici gemaakt, zag ergens een recept van Jamie Oliver voorbijkomen, zag er heerlijk uit en ik dacht: het is de moeite van het proberen waard! Mijn kinderen lusten namelijk géén spinazie. Maar deze pici waren gemaakt van verse spinazie en pastameel. Dat heb ik even buiten beeld in de keukenmachine tot deeg gekneed, en toen hebben we samen wormen zitten kleien :D

Wat parmezaanse kaas eroverheen en ze zaten te smullen!!!

Vriend en ik hadden er gegrilde courgettes en tomaatjes door, kinderen eten rauwkost tijdens het koken.
BEmaandag 22 maart 2021 @ 11:56
quote:
0s.gif Op maandag 22 maart 2021 10:05 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb gisteren met mijn dochter pici gemaakt, zag ergens een recept van Jamie Oliver voorbijkomen, zag er heerlijk uit en ik dacht: het is de moeite van het proberen waard! Mijn kinderen lusten namelijk géén spinazie. Maar deze pici waren gemaakt van verse spinazie en pastameel. Dat heb ik even buiten beeld in de keukenmachine tot deeg gekneed, en toen hebben we samen wormen zitten kleien :D

Wat parmezaanse kaas eroverheen en ze zaten te smullen!!!

Vriend en ik hadden er gegrilde courgettes en tomaatjes door, kinderen eten rauwkost tijdens het koken.
:o Dat ziet er idd lekker uit!
Lemijnmaandag 22 maart 2021 @ 12:15
Zeker! Dat gaan we hier binnenkort proberen.
LeSagemaandag 22 maart 2021 @ 12:59
Deze sla ik op voor als mijn keuken over een paar weken klaar is ^O^
Klinkt ook leuk om samen met de kinderen te doen :)