Bij ons is het met rode pesto, groene is ook niet echt geliefd.quote:Op maandag 11 januari 2016 16:07 schreef Tante_Soesa het volgende:
Ik denk dat pasta met pesto wel scoort
Bij mijn kindjes dus niet. Want het is groen! Succesrecept hier: zoete aardappelfrites!
Otje ook Sowieso doet rauwkost het hier goed, bij voorkeur met in de oven geroosterde aardappel of zoete aardappel.quote:Op maandag 11 januari 2016 23:11 schreef .Sparkling. het volgende:
Eva vindt alles met pasta lekker. En wraps. Die dan het liefste met zo min mogelijk vulling, alleen wat rauwkost. Culinair wezen die dochter van mij
Oeh, heb je daar een recept bij?quote:Op maandag 11 januari 2016 20:11 schreef L-E het volgende:
Spinazie-geitenkaas-poffertjes: poffertjesbeslag maken, verse spinazie (wat fijner maken) erbij doen, zachte chevre erbij, en bakken maar. Lekker met een tomatensalade (met rode ui en olijfolie).
Dat was het recept Je maakt beslag, doet er spinazie en geitenkaas bij, en je bakt poffertjes. Succes!quote:Op dinsdag 12 januari 2016 10:44 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Oeh, heb je daar een recept bij?
Echt vers gemaakt bedoel je dan? Dit pakje is namelijk zo ontzettend vies, sowieso aardappel uit een pakjequote:Op donderdag 14 januari 2016 15:17 schreef CafeRoker het volgende:
Vanavond maar eens goed teruglezen.
De zelfgemaakte variant hiervan scoort altijd hoog.
[ afbeelding ]
Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?quote:Op donderdag 14 januari 2016 13:45 schreef Piekie81 het volgende:
Ideaal om een avond van te voren te maken en weer op te warmen als je wilt gaan eten.
Ja, dat mag. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 tot 7 graden Celsius. Zo krijgen bacteriën die de potentieel schadelijke stof nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes nitraatrijke groente niet langer dan 2 dagen in de koelkast en geef ze niet aan kinderen die nog geen 6 maanden oud zijn. Invriezen van spinazie mag overigens ook gewoon.quote:Op vrijdag 15 januari 2016 08:58 schreef geppie het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat je spinazie niet weer mocht opwarmen of is dat inmiddels achterhaald?
Dit ja. Assorti groenten (warm/koud) op tafel, reepjes vlees of rulgebraden gehakt, wat sauzen. Vullen en eten maar.quote:Op maandag 11 januari 2016 23:14 schreef nikky het volgende:
Verschillende soorten wraps. Je kunt er van alles in stoppen. Want wat is nou fijner dan warm eten met je handen ipv bestek?! .
(Maar over het algemeen eet mijn dochter alles.)
Wat doe je met dat water dan?quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:
Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren)
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te makenquote:Op maandag 18 januari 2016 10:11 schreef Mr_Belvedere het volgende:
[..]
Wat doe je met dat water dan?
Ow ja natuurlijk zo ja.quote:Op maandag 18 januari 2016 10:13 schreef Stormqueen het volgende:
het gaat om een recept voor soep, dat water gebruik je om het vloeibaar te maken
quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:23 schreef Vanyel het volgende:
Hier zijn alle soorten pasta, zelfgemaakte pizza (deeg, gepureerd prutje met paprika en tomatenpuree, kaas, salami) en soep de bom.
Die soep is onze 1 a 2x in de week manier om zeker te weten dat ze genoeg groente eten. Broccoli is een favoriet. Koken met 1 of 2 aardappels erbij, beetje afgieten (wel water bewaren), pureren en serveren met knapperige balletjes van knorr. Evt een kant en klaar stokbrood met kruidenboter erbij.
Maar ook bijvoorbeeld witte bonen-, tomaten-, paprika-, pompoen-, bloemkool- en preisoep doen het prima. Sommige gaan de volgende dag in de herhaling als pastasaus, dan eten wij pittig of ongezond.
Ghehe, flauw zeg!quote:Op donderdag 6 september 2018 11:34 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Was het leven nog maar zo mooi. Niemand eet hier meer soep
Broccolipannekoeken hou ik erin! Leuk ideequote:Op donderdag 6 september 2018 16:35 schreef ReginaFalange het volgende:
Groente nuggets.
2 verschillende soorten groente in de keukenmachine. Voeg een beetje broodkreumels en een ei (en eventueel kaas) toe en maak nuggets. Doe 15 min in de oven of bak ze in een koekenpan.
Met groente die echt niet gegeten wordt dip ik de nuggets nog rondom in panko.
Broccoli pannenkoeken zijn ook een succes. Standaard pannenkoekenbeslag maar voeg fijn gemalen broccoli "rijst" toe. Kant en klaar te koop in de winkel of prop een broccoli in de keukenmachine. Werkt ook goed met bloemkool en wortel trouwens.
Bij hele kieskeurige buien maak ik een groente smoothie met banaan. Doe het in een hysterische rietjesbeker waar hij anders nooit uit mag drinken en hij drinkt het in 1 teug leeg. Terwijl hij het vertikt te proeven als het in een doorzichtige beker zit.
Ik vind het al lekker zonder, met wat zout en evt verse nootmuskaat, als ik na het opdienen slagroom en/of kaas erover doe. Maar meestal kook ik m dan wel (deels) in (zelfgetrokken) bouillon.quote:Op donderdag 6 september 2018 13:04 schreef Sylver_ het volgende:
[..]
Ghehe, flauw zeg!
Ik zat net je recept te lezen van de broccolisoep en vroeg me al af of ik 2,5 jaar later daar nog iets over kon vragen
Maar nu je hier toch bent..
Had je helemaal geen smaakmaker in die soep? Gewoon broccoli koken met een aardappel? Of kook je het met een bouillonblokje?
Voor Dot hoef je niet eens iets te maken van de bonen. Zo wat witte bonen, kikkererwten of vergelijkbaars uit het blik op haar bord gooien is al enorm verwennen...quote:Op donderdag 6 september 2018 13:10 schreef SacreCoeur het volgende:
Alles met bonen... ze is helemaal bonen gek
Wraps, chili, taco's, stampot of gewoon zo.
Soep gaat ook altijd heel goed (vooral tomaten & groente), pasta's met rode saus (pesto krijg je er hier niet in) & dingen als nasi (kun je veel groente in verwerken) met een spiegeleitje.
Haha, wat leuk! Die hebben we zelf al jaren niet meer gegeten. Toch maar weer eens doen.quote:Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:
De broccoli-stamppot van Miss_Sly:
Broccoli, aardappels en als het klaar is stampen met een flinke lik mosterd en geraspte kaas.
En wij doen daar dan van die kant en klare mini-gehaktballetjes bij.
En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli.
Nog hartelijk dank voor deze tip. Ik heb er gister gênant veel van gegetenquote:Op maandag 17 september 2018 17:25 schreef Brighteyes het volgende:
En absolute favoriet hier is Broccoli-pasta met runderworst:
https://www.francescakook(...)runderworst-en-room/
Wij vervangen de romanesco dus door broccoli.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Boboti -ik geloof niet dat zuid afrikanen dit oke vinden maar ok, beestje heeft een naam-SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond .quote:Op zaterdag 6 oktober 2018 18:22 schreef AwayTL het volgende:
Ik heb een kind dat eet!!!
En die heeft genoten van de volgende twee recepten:
Pompoencurry
<knip>
Ze vinden hier blaadjes ook maar voor geiten komkommer en tomaatjes doen het wel goed, dus meestal krijgen ze dat. En daar ben ik een beetje op uitgekeken eigenlijk.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 09:47 schreef Vanyel het volgende:
De mijne eten geen sla, maar ik heb er een die altijd wel kikkererwten, granaatappelpitten, feta, avocado, ei en dat soort dingen uit de mijne pikt. Verleiden met de lekkere dingetjes erin?
Neuh, het is gelegen in het woordje ‘baby’ #wachtmaar.quote:Op zaterdag 23 maart 2019 07:51 schreef DorothyGale het volgende:
Een succes is hier bloemkoolsoep Mijn baby eet ook spruitjes dus misschien ben ik een beetje bevooroordeeld
Kan het receptje hier wel plaatsen?
quote:Op zaterdag 23 maart 2019 08:41 schreef AwayTL het volgende:
Ik stelde net aan het grote ‘ik eet niks’-kind geroosterde cherrytomaatjes met yoghurt voor en hij zag het wel zitten. Ik doe maandag verslag.
quote:Op zaterdag 23 maart 2019 08:41 schreef AwayTL het volgende:
Ik stelde net aan het grote ‘ik eet niks’-kind geroosterde cherrytomaatjes met yoghurt voor en hij zag het wel zitten. Ik doe maandag verslag.
Je plaatje of link doet het niet AwayTL.quote:
Die van mij lijken wel kieskeuriger te worden met het ouder wordenquote:Op woensdag 27 maart 2019 20:02 schreef trui het volgende:
Dit ging er hier vandaag goed in: https://www.francescakook(...)peltjes-en-broccoli/
Nu zijn ze niet meer zo klein natuurlijk, maar nog wel altijd wat kieskeurig met eten.
Koude pasta met tonijn en appel?quote:Op zaterdag 16 maart 2019 09:03 schreef Burdie het volgende:
Schopje!
Heeft iemand hier een recept voor een salade die kinderen wel willen eten? Sowieso ben ik altijd enorm inspiratieloos qua salades, dus alle suggesties zijn welkom .
Oh, kan dat ook nog . Ik heb nu nog de hoop dat er dan recepten zijn waarvan je weet dat ze bevallen en dat ze oud genoeg zijn om nieuwe dingen te willen proberen. Te simpel gedacht? jammer!quote:Op woensdag 27 maart 2019 20:04 schreef livelink het volgende:
[..]
Die van mij lijken wel kieskeuriger te worden met het ouder worden
Recepten die bevallen klopt wel. Nieuwe dingen proberen is juist het probleem. Ja, bij anderen wel, want zo heb ik ze nog wel opgevoed. Maar thuis echt niet.quote:Op woensdag 27 maart 2019 20:15 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Oh, kan dat ook nog . Ik heb nu nog de hoop dat er dan recepten zijn waarvan je weet dat ze bevallen en dat ze oud genoeg zijn om nieuwe dingen te willen proberen. Te simpel gedacht? jammer!
Salade vinden ze hier ook een vies woord. Los een paar slablaadjes willen ze nog wel eten, maar niet als er van alles doorheen zit of ieuw dressing...quote:Op zaterdag 16 maart 2019 09:03 schreef Burdie het volgende:
Schopje!
Heeft iemand hier een recept voor een salade die kinderen wel willen eten? Sowieso ben ik altijd enorm inspiratieloos qua salades, dus alle suggesties zijn welkom .
Een ei door de sla doen wij ook wel eens. Grappig dat Jacob van feta houdt!quote:Op donderdag 28 maart 2019 15:30 schreef Lemijn het volgende:
Mijn oma deed vroeger een gekookt ei door de sla, dat vond ik als kind heel tof. En Jacob zou feta en nootjes eruit snoepen. Sla zelf keurt hij geen blik waardig.
Pasta met spinazie a la crème is ook een van de lievelingsgerechten van mijn oudste. Hij eet het dan het liefst met een hardgekookt ei erbij ipv de spekjes.quote:Op donderdag 28 maart 2019 21:58 schreef Sisu het volgende:
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.
Wij doen er vaak nog spekjes door, of kip. En natuurlijk kaas erover.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Lekker ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:51 schreef Lemijn het volgende:
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:
Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn
[ afbeelding ]
Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)
Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.
Ik heb daar nooit zo over nagedacht eerlijk gezegd, maar Jacob kauwt vrij goed en ik vind het niet ultiem plakkerig. Deze op de foto's zijn trouwens mini's, bij de AH hebben ze verschillende soorten. Scheelt wellicht voor je gemoedsrust .quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 20:43 schreef Spees_Eend het volgende:
Lekker ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
Ja leuk idee, dat ga ik zeker doen . Ik vind het op zich niet erg dat hij niet heel veel soorten groenten eet, ik bedoel hij krijgt netto genoeg binnen, maar voor mezelf is het wel wat saai. Wie weet kan ik hem zo laten wennen.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:04 schreef Spees_Eend het volgende:
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:09 schreef Lemijn het volgende:
Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier is hij dol op alles met pesto, maar vooral pasta pesto.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:27 schreef Quoi het volgende:
[..]
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.
Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaan Hierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hierSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb gelijk honger.
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed inquote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:32 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier
Ik heb gelijk honger.
Jazeker! afgelopen vrijdag & maandag nog. Vrijdag heb ik het spul op een rauwe kipfilet gesmeerd, stukjes losse kruidenboter erover gegooid en in de oven laten garen, andere bak gevuld met tomaatjes/balsamico/peperzout (ook in de oven) en dat met gebakken aardappeltjes gegeten en maandag met een pasta.quote:Op woensdag 11 september 2019 09:37 schreef Quoi het volgende:
[..]
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters .quote:Op dinsdag 9 oktober 2018 18:40 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond .
Zo jammer hequote:Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters .
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.quote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Natte vinger werk qua gewicht qua hoeveelheden maar dit is voor ongeveer 2 personen..quote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:48 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
Oja, we hadden inderdaad ook soep bedacht (en ook al weer vergeten ). We hebben nog soep in de vriezer, dus lekker makkelijk met een stokbroodje.quote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Incl spiegeleitjequote:Op donderdag 6 augustus 2020 14:06 schreef Burdie het volgende:
hamburger is hier altijd een succes..
Ik doe er vaak 200 gram linzen en 600 gram aardappel. Dan wordt de soep wat voedzamer. (Stevig). Veel plezier als je hem maakt. Jij ook @TolstoiFanquote:
Pompoencurry weer een jaar later: werd heel redelijk gegeten.quote:Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters .
Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 09:38 schreef Lemijn het volgende:
Als ze normaal groeien en er normaal uitzien dan zou ik er niks mee doen. Als je je zorgen maakt dat ze zoveel nodig hebben, een keer het cb of de huisarts of een diëtist (is gratis) vragen mee te denken. Maar als ze actief zijn en energiek dan zou ik het loslaten denk ik.
Niet hetzelfde maar toch: hier is het enorm wisselend. Soms 7 boterhammen in 2 maaltijden, soms maar 2. En je merkt aan de peuter geen verschil. Dan denk ik: het zal wel.
Klinkt heerlijk dat je kinderen zo goed eten! Maar ik snap ook dat het wat onzekerheid op roept. Het kan ook zijn dat het een soort van gewenning is?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 09:41 schreef LeSage het volgende:
[..]
Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.
Het is zeker voor mij gewoon heel vreemd ook, omdat ik vroeger leefde van lucht, en hier het eten niet aan te slepen is.
Ik zal het in ieder geval bij het volgende cb/ggd-bezoek eens bespreken.
Dat ziet er idd lekker uit!quote:Op maandag 22 maart 2021 10:05 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb gisteren met mijn dochter pici gemaakt, zag ergens een recept van Jamie Oliver voorbijkomen, zag er heerlijk uit en ik dacht: het is de moeite van het proberen waard! Mijn kinderen lusten namelijk géén spinazie. Maar deze pici waren gemaakt van verse spinazie en pastameel. Dat heb ik even buiten beeld in de keukenmachine tot deeg gekneed, en toen hebben we samen wormen zitten kleien
Wat parmezaanse kaas eroverheen en ze zaten te smullen!!!
Vriend en ik hadden er gegrilde courgettes en tomaatjes door, kinderen eten rauwkost tijdens het koken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |