abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165428325
registreer om deze reclame te verbergen
http://www.telegraaf.nl/b(...)l_ik_me_raar___.html
  vrijdag 23 september 2016 @ 22:48:42 #128
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_165525924
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 22:37 schreef Fritsie1960 het volgende:

Baby heet dus niet Utopia maar Utopiana O-)

http://m.metronieuws.nl/n(...)opia-baby-is-geboren
Bedankt Fritsie, ik zet het ook even hier neer.
  zaterdag 24 september 2016 @ 19:37:01 #129
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_165539240
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Bedankt HiDiHo,


Utopia en World Animal Protection.

23 september 2016

Utopia, een tijdelijke leefgemeenschap die 24 uur per dag online gevolgd kan worden en die dagelijks 25 minuten op televisie te zien is, heeft World Animal Protection uitgenodigd om te praten over dierenleed en wat daaraan gedaan kan worden.
De uitnodiging kwam van bewoner Bas, een echte dierenvriend die in Utopia aandacht vraagt voor dierenwelzijn. We zijn graag op de uitnodiging ingegaan. Met een publiek van dagelijks gemiddeld 400.000 kijkers biedt Utopia ons een mooie kans onze missie, campagnes en activiteiten te belichten. In eerste instantie gingen programmamedewerkers Dirk Jan en Karin, verantwoordelijk voor veel van de inhoud van ons werk, op kennismakingsbezoek. Na een kort verhaal over ons werk in de breedte, van reddingsacties na rampen tot financieren van berenopvang en van honden inenten tegen rabis tot campagnes tegen misbruik van wilde dieren in toerisme, zoomen ze in op het Dolfinarium in Harderwijk.
Dat is namelijk d plek in Nederland waar wilde dieren worden gebruikt om betalend publiek te vermaken. Als we ons inzetten tegen olifantenritten in Azi en het maken van selfies met leeuwen in Afrika, dan kunnen we niet voorbij gaan aan dolfijnen, vaak in het wild gevangen, die in eigen land gebruikt worden voor financieel gewin. Wilde dieren horen in het wild en niet met een hoepel om hun snuit rondjes te draaien in een bassin. Het Dolfinarium heet officieel een dierentuin maar is in werkelijkheid een circus. En wilde dieren mogen niet meer optreden in Nederlandse circussen.
Bewoner Bas is aangedaan door onze uiteenzetting en besluit zich in te zetten voor de dolfijnen in Harderwijk. Volg daarom de komende weken de uitzendingen van Utopia. Elke doordeweekse avond om 19.30 uur op SBS 6.
https://www.worldanimalpr(...)ld-animal-protection
  zondag 25 september 2016 @ 21:04:28 #130
168093 Soury
Sqeeeeeeeeeeeeeek
pi_165562077
Utopia-coach: 'Nog een paar chemo's!'


http://www.telegraaf.nl/b(...)is_begonnen____.html

2d2ehd2.jpg
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
pi_165567998
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  maandag 26 september 2016 @ 06:46:40 #132
185670 Poezewoes
Feyenoord mijn cluppie!!!
pi_165568105
registreer om deze reclame te verbergen
Teruggekeerde bewoner Billy over 1000 dagen Utopia
’Wl een idealewereld’

6490b6a018554d127c3351995d0d92b1.png
Realitysoap Utopia bestaat op de kop af duizend dagen. Billy was er vanaf de start bij, maar verliet in oktober 2014 het SBS6-programma vrijwillig nadat haar geliefde en medebewoner Ruud eruit werd gestemd. In juli dit jaar keerde ze terug.
Billy: „Ik heb zelf een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt: ik heb nu een veel betere mensenkennis en heb geleerd dat ik minder snel moet oordelen.”  
„Na mijn vertrek heb ik Utopia nog even gevolgd, maar ik vond het lastig dat ik niet kon reageren als ik iets zag waar ik het niet mee eens was. Dat is ook een van de redenen waarom ik terug wilde”, zegt Billy, die bij hoge uitzondering nu even een journalist te woord mag staan vanuit Utopia. „Bovendien was ik benieuwd naar het verschil: in het begin was er bijna niets en nu is er toch de nodige luxe, het is een heel andere setting.”
Het idee voor Utopia is gebaseerd op de gedachte ’hoe zou het eruit zien als we nog eens opnieuw zouden kunnen beginnen’. Maar al snel werd duidelijk dat de Utopianen geen ideale wereld zouden creren. Veelgehoorde zin in het begin was ’het is ook mijn Utopia’, oftewel: iedereen zit er vooral voor zichzelf. Billy: „Natuurlijk kom je als individu binnen, maar je vormt wel een groep. Buiten ben je veel meer een nummer. Een ander belangrijk verschil is dat ik hier beter kan nadenken over allerlei zaken. En we gebruiken Utopia ook bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor goede doelen en zetten ons in voor vluchtelingen.”
Realitydeskundige Hummie van der Tonnekreek, die furore maakte als hoofdredacteur van de tv-hit Big Brother, zei over Utopia: ’De bewoners hadden de kans om het leven helemaal opnieuw in te richten, maar gingen razendsnel naar ’wat eten we vanavond’, ’dit apparaat is stuk’, ’mijn relatie loopt niet lekker’, ’ik ben te dik’ en ’jij drinkt te veel’.’ „Dagelijkse beslommeringen van mensen heb je overal”, reageert Billy.

„Maar we zijn nog steeds aan het bouwen, aan het proberen. Ik heb zelf een grote persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt: ik heb nu een veel betere mensenkennis, ik kan beter samenwerken met anderen en heb geleerd dat ik minder snel moet oordelen. Daarom is het voor mij wl een ideale samenleving, al blijft het lastig om met z’n allen iets te realiseren omdat we zo verschillend zijn.”
Op de kritiek dat er veel negativiteit is, antwoordt Billy: „Buiten klagen mensen ook. Bij ons is vooral de laatste weken de sfeer wat minder, omdat we 14.000 in de min staan. Er is amper geld voor een wijntje of sigaretten, dat zorgt voor spanningen.”
Als persoonlijk hoogtepunt beschouwt ze het huwelijksaanzoek van Ruud tijdens haar eerste verblijf. „Ook al zijn we uiteindelijk niet getrouwd”, zegt ze lachend. Na Ruud vertrok Billy met een nieuwe vriend naar Sint Maarten en na haar terugkeer in Utopia begon zij een relatie met medebewoner Jessie.
Is ze zo’n mannenverslindster? „Ik heb het gevoel dat mannen juist heel snel verliefd op mij worden. Goed, daar ben ik dan inderdaad wel zelf bij”, geeft ze toe. „Inmiddels is het uit met Jessie, omdat ik toch vooral aan mezelf wil werken.”
Als het aan Billy ligt, is de kijker nog lang niet van haar af. „Ik wil nog twee keer Utopiaan van het jaar worden, in 2016 en 2017, oftewel ik hoop tot 2018 te blijven”, klinkt het ambitieus. En ook over de tijd daarna heeft ze al een idee. „Ik ben hier druk met mijn Billy-jeans, spijkerbroeken die ik zelf beschilder. Ik hoop dat ik dat straks buiten voort kan zetten.”

Telegraaf
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!
pi_165568340
ScreenShot012_zpse8biqzzt.jpg

AMSTERDAM - Utopia is met ingang van maandag het langstlopende realityprogramma op de Nederlandse tv. Het bestaat duizend dagen en dat wordt uitgebreid gevierd op het Utopia-terrein, met optredens van verschillende artiesten.
Het programma, een zoektocht naar de ideale samenleving, ging op 31 december 2013 van start bij SBS6 en beleeft maandag zijn 710e uitzending. Met kijkersaantallen tussen 450.000 en 600.000 kent Utopia een vaste schare volgers. Buiten de uitzendtijden zijn de verrichtingen van de (op dit moment) zestien bewoners dag en nacht te volgen via livestreams op internet. De Utopianen worden gevolgd met 106 camera's en zestig microfoons.

In de duizend dagen dat het programma loopt, zijn er dertien liefdesrelaties ontstaan. Twee oud-inwoners, Charlotte en Laura, hebben nog steeds een relatie. Naar schatting is er 250 keer de liefde bedreven. De inwoners hebben ruim 1,2 miljoen euro verdiend.
  maandag 26 september 2016 @ 08:16:47 #134
185670 Poezewoes
Feyenoord mijn cluppie!!!
pi_165568562
'Eten schiet erbij in, maar Utopia nooit'

c8a6cfc68dea0b2675d7ef1b2033b6a9.png
1000 dagenRealityprogramma Utopia van SBS 6 bestaat vandaag 1000 dagen. AD-journalist en volger van het eerste uur Hans Klippus beschrijft waarom hij steeds maar blijft kijken.
Ik beken. Ik volg dagelijks Utopia . Ja, ik kijk naar een groep mensen, van wie er n als levensdoel heeft, het verbeteren van het wereldrecord 'bh's openmaken'. Kan het onnozeler? Toch blijf ik kijken.
Utopia is 21 minuten per dag, exclusief de reclameonderbreking. Ik kan geregeld niet om 19.30 uur kijken. Dan doe ik dat meestal via 'tv gemist' na Pauw. Ik deed voor deze krant in Rio verslag van de OIympische Spelen. Soms was het zo druk dat het eten er die dag bij inschoot. Maar Utopia keek ik, ook in Brazili, ltijd, meestal diep in de nacht
Ik heb gemerkt dat ik het lekker vind om me soms flink te ergeren

Lekker ergeren
Ik heb een keer op Facebook een reactie op Utopia geschreven. Toen kon ik het echt niet laten. Dat kwam door Ivan, die het bloed onder mijn nagels vandaan haalde. Hij had vaak een kort lontje en kon zeer onredelijk zijn. Ivan had ook zijn goede kanten. Vandaar dat hij door de toenmalige bewoners tot Utopiaan van 2015 werd uitgeroepen. Ik was het daar natuurlijk niet mee eens. Hij heeft de groep al een tijd geleden verlaten. Ik heb gemerkt dat ik het lekker vind om me soms flink te ergeren. En dat kan volop bij Utopia. Ik vind er veel meer niet-leuke dan leuke mensen in zitten. Mijn favoriet van de huidige bewoners? Cemal, een leuk joch met een aanstekelijke lach, ook een van de weinige harde werkers. En mijn nummer n op de ergernissenranglijst? Die verschilt sinds het vertrek van Ivan bijna per dag.
Een van hen is Billy. Ze staat geregeld bovenaan. Buiten Utopia is ze een onopvallend type, binnen waant ze zich Miss Holland. Ze is in het programma teruggekeerd omdat haar oude liefde Ruud - een moderne hippie - er ook weer in zit en ze waarschijnlijk de aandacht miste. Ze is vals tegen het nieuwe vriendinnetje van Ruud, manipuleert, dreint en schreeuwt. Een dramaqueen, dus een voltreffer voor het programma.

Schuld
Een zwak punt van het programma is het huishoudboekje. De bewoners moeten zichzelf bedruipen, door dingen te bedenken die geld moeten opleveren. Dat lukt niet erg. Vorige week hadden ze een negatief saldo van bijna 20.000 euro en was het eigenlijk tijd voor de deurwaarder.
Een uitkomst biedt dan een feest, waar B-artiesten graag komen optreden en de trouwste fans de kas spekken door onder meer voor een euro op de foto te gaan met een bewoner. Zo blijkt de viering van '1000 dagen Utopia' een winst van ruim 13.000 euro te hebben opgeleverd en is de schuld tot 4500 euro geslonken. Te makkelijk.
Binnenkort is die recordpoging met de bh's, niet door een hijgerige man, maar door een vrouw, Rianne. Volgens de reglementen moet ze de sluitingen met n hand openen. Dat moment van grote leegheid zou voor mij d ideale aanleiding zijn om afscheid te nemen van Utopia en deze (onschuldige) verslaving achter me te laten. Maar ik denk eigenlijk dat ik gewoon blijf kijken.

AD
Tenzij je naam Google is, hou op met te doen alsof je alles weet!
  maandag 26 september 2016 @ 08:54:24 #136
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_165568927
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_165569126
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2016 08:54 schreef Copycat het volgende:

[..]

Wat is dat?
de vervanger van nujij.nl
  maandag 26 september 2016 @ 09:10:52 #138
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_165569136
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 09:10 schreef Ranah het volgende:

de vervanger van nujij.nl
Wat een gedrocht.
Curiosity cultured the cat
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  maandag 26 september 2016 @ 11:09:06 #139
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_165570835
Het Utopianenlied.
b5qt50.jpg
* Video(link) verwijderd op last van Talpa
  maandag 26 september 2016 @ 11:20:33 #140
384473 Tuinfluitert
Ene FoK!ker is de andere niet.
pi_165570990
Realityshow Utopia bestaat vandaag 1000 dagen.
Het is nog even afwachten of het programma Utopia volgend jaar doorgaat.

Maandag, 26 september 2016, 08:18 uur.

2r38t3c.jpg

Realityshow Utopia bestaat vandaag 1000 dagen. In het SBS-programma is het de bedoeling dat zestien deelnemers een eigen wereld creren en zelfvoorzienend zijn. Op een afgesloten terrein wordt het wel en wee van de groep 24 uur per dag met camera's vastgelegd.

Op tv kijken er dagelijks ongeveer een half miljoen mensen naar het programma. Een deel van de fans heeft een abonnement voor 2,50 euro per maand, waarmee ze op ieder moment van de dag onbeperkt naar de livestream op internet kunnen kijken.

Bij fan Hennie van Gils staat de computer ongeveer 12 uur per dag aan. "Soms doe ik wel andere dingen, maar dan kan ik in ieder geval nog meeluisteren met wat er gebeurt. Ik ben afgekeurd en zit thuis, dus ik heb dan ook de tijd. Een tijd lang kon ik niet lopen en had ik veel pijn. Utopia was toen echt mijn afleiding."

De deelnemers zitten opgesloten op een terrein en mogen nauwelijks contact hebben met de buitenwereld. In het programma zijn al diverse relaties ontstaan. Soms krijgen ze bezoek van fans.

"Het is gewoon heel erg knap wat die mensen doen", vindt kijker van het eerste uur Dion van Lierop "Ze begonnen met praktisch niets. Dan is het bijzonder wat ze nu hebben opgebouwd."
Dion volgt de groep ten minste 2,5 uur per dag. "Het heeft me als mens veranderd. Eerst dacht ik: wat is dat voor ruziemakende groep. Maar ik ben vaker gaan kijken en ben op bezoek geweest bij het programma. Ik heb de deelnemers daar ontmoet, en heb echt geleerd dat je vooroordelen vaak niet kloppen."

Hennie kan dat beamen. Zij kijkt daarom ook niet meer naar de afleveringen op tv. "Daar stoppen ze 24 uur in 20 minuten. Dat geeft een ontzettend vertekend beeld van wat er eigenlijk gebeurt. Maar ook via de stream weet je niet alles. Bij een ruzie bijvoorbeeld wordt er soms ineens een uur lang een camera op de koeien in de stal gezet."

"Dat klopt, dan praten ze over dingen waar ze het niet over mogen hebben, zoals familie", zegt Dion. "Daar zijn ook online onder de fans wel veel discussies over geweest. Tenslotte betalen we er wel voor. Maar je doet er niks aan."

Ook Tonny en Dorina Mast zijn bijzondere fans. Zij bezochten het terrein en lieten zich door deelneemster Nicole tatoeren. "Zij was geen professionele tatoeerder, maar kreeg in de uitzending les van iemand. We vonden dat ze dat leuk deed. Zodoende kreeg mijn Dorina een slang op haar arm, en staat er nu bij mij 'live life 2 the maxx'."

Hennie kijkt iedere dag, ook als er dagen niks te beleven is. Dat haar man niets snapt van haar fascinatie maakt haar niets uit. "Hij is voetbalfan, ieder zijn ding." Bovendien houdt ze er vrienden aan over. Eergisteren nog heeft ze samen gegeten met twee andere fans.

De deelnemers vindt ze vaak inspirerend. "Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die veganistisch zijn en openlijk opkomen voor de rechten van dieren. Ook hebben ze wel eens een bijeenkomst over pesten gehad. Dat vind ik heel goed."

Het programma begon in 2014 met 1,5 miljoen kijkers. Ruim twee weken later was dat aantal gehalveerd. Maar Utopia heeft een trouwe kern aan vaste kijkers. Afgelopen week keken er gemiddeld 515.000 mensen per dag.

Het format werd verkocht aan buitenlandse zenders, maar door lage kijkcijfers met weinig succes. In Amerika werd het programma na twee maanden al van de televisie gehaald, in Duitsland werd het na een klein half jaar opgegeven.

Het is nog even afwachten of het programma volgend jaar doorgaat. "Het zou betekenen dat ik ineens veel vrije tijd heb", lacht Hennie. "Maar ik kan wel zonder, ik ben niet verslaafd."
Dion vindt dat er dan een vergelijkbaar programma zou moeten komen. Volgens hem laat de groep opgesloten mensen zien hoe het echte leven is. "Hoe ze dingen opbouwen en ruzies oplossen. Dit is wat mensen willen zien, het is gewoon heel echt."

Tonny en Dorina Mast zijn het daar niet mee eens. "Ze proberen een afspiegeling van de samenleving te geven, maar het gaat nu vooral over seks en ruzies", zegt Tonny. "Ik heb het idee dat de redactie en de regie daar erg in stuurt. Het wordt er niet prettiger op. Maar ja, je wilt toch weten hoe de ruzies aflopen en daarom kijk je een volgende keer weer."

"Voor je gevoel ken je die mensen echt", zegt Hennie. "Ook ik ben op het terrein geweest, maar toen besefte ik wel des te meer: het komt natuurlijk maar van n kant, zij kennen jou niet."

Voyeuristisch vindt Hennie het meekijken met de groep niet. "Ze hebben er zelf voor gekozen, anders hadden ze zich niet moeten opgeven. Zelf zou ik trouwens nooit deel willen nemen, ik zou mijn kinderen en kleinkinderen te veel missen."

Mochten de programmamakers nog een deelnemer zoeken, dan heeft Dion zijn koffer wel al klaar staan. "Ik heb me opgegeven, en ben ook op een casting geweest. Maar helaas zochten ze toen net niet wat ik te bieden had. Maar wie weet wat de toekomst nog brengt."
2yy3ths.jpg
http://nos.nl/artikel/213(...)-echt-veranderd.html
  Moderator maandag 26 september 2016 @ 11:39:31 #141
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_165571371
En nog eentje, voor wie geen genoeg kan krijgen van de 1000 dagen-artikelen. Ongemerkt voorbij is het niet gegaan. :D

f842a0833b7355b3c72ebf5b1fc93ff8.jpg
333abfcd8a73aa777e3f2ca392ff037a.png

bea71cdfeec5c07db3ee1c43d46cd8d8.png
Relativiteit is van toepassing op natuurkunde, niet op ethiek
pi_165574949
Utopia zeker nog tot de zomer van 2017
http://www.nu.nl/media/43(...)-2017-televisie.html
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  maandag 26 september 2016 @ 14:57:27 #144
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_165577319
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 13:36 schreef Dotteke het volgende:
Utopia zeker nog tot de zomer van 2017
http://www.nu.nl/media/43(...)-2017-televisie.html
Staan wel wat rare dingen in. Zoals dat het format in Duitsland niet werkte... wij weten wel beter.
Ook een erg oude foto, brings back memories.
  maandag 26 september 2016 @ 15:49:24 #146
429367 DKUp
The one and only
pi_165578723
quote:
Morgen op tv
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
BATMAN BATMAN BATMAN
pi_165579930
ScreenShot028_zpsvuzctfk1.jpg

Utopia nog zeker tot zomer 2017 op televisie


Utopia zal in elk geval nog tot de zomer van 2017 te zien zijn. Volgens bedenker John de Mol is er ook daarna nog voldoende ruimte om door te gaan. "De wet van commercile televisie is inmiddels algemeen bekend: zolang de kijker het wil zien blijft SBS het uitzenden en wij het maken."
De realityserie viert maandag zijn duizendste dag en is daarmee het langstlopende realityprogramma op Nederlandse televisie. Nog iedere dag kijken er zo'n half miljoen mensen naar de inwoners die hun eigen samenleving opbouwen binnen de muren van Utopia.

"De resultaten, de cijfers en de marktaandelen zijn nog steeds van zo'n marge dat SBS zegt: we willen er nog geen afscheid van nemen", aldus De Mol in gesprek met NU.nl.

Aan het format zal in de komende maanden niets veranderen. Volgens De Mol is Utopia juist zo interessant, omdat de makers zich zo min mogelijk bemoeien met de bewoners. "Die vijftien mensen bepalen zelf wat ze doen. Dat is weleens moeilijk. Soms heb je dagen dat je denkt: 'Ik ga nu naar binnen en ik geef ze een schop onder de kont'. Maar tot nu toe zijn er gelukkig altijd mensen bij die vijftien die uit zichzelf opstaan, omdat ze zelf ook merken dat het er weer wat moet gebeuren."
pi_165583413
Net wat grappige stukjes over Uto bij DWDD

041c0531e4a58d4bc9b2f1a8c732bddf.gif
"My fellow Utopians, ask not what Utopia can do for you, ask what you can do for Utopia."
pi_165590960
Televaag filmpje:
Sloeg Billy Ruud op z'n smoel?
http://www.telegraaf.nl/t(...)op_z_n_smoel___.html
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  dinsdag 27 september 2016 @ 11:57:14 #150
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_165598603
Jullie hebben toch wel allemaal meegedaan aan de Utopia-quiz?

http://www.metronieuws.nl(...)uiz-win-markttickets
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')