abonnement Unibet Coolblue
pi_158811223
Ik kopieer even een samenvatting van een weekje geleden:

quote:
Het is een van de meest besproken reünies in de muziekwereld: Guns N’ Roses. De band viel in 1996 na het vertrek van Slash uit elkaar. Sinds dat moment zijn er eigenlijk continu geruchten over een reünie van de ‘originele’ bezetting.

We kunnen een heel artikel wijden aan wat de ‘originele’ bezetting is. Drummer Steve Adler werd immers vervangen door Matt Sorum, en gitarist Izzy Stradlin werd ingeruild voor Gilby Clarke. Ook is Guns N’ Roses als band nooit opgehouden met bestaan. Axl Rose is als enige originele lid doorgegaan, en heeft – na meer dan 10 jaar vertraging – het album ‘Chinese Democracy’ uitgebracht in 2008. Tevens toerde Guns N’ Roses zo af en toe nog, onder andere om bovenstaand album te promoten. In deze hoedanigheid waren ze te zien op Graspop Metal Meeting in 2006 en 2012.

De feiten
We spoelen even door naar 2015. Het internet ontplofte eind augustus toen berichten over Slash en Axl Rose opdoken. Ze zouden weer praten. Er werd zelfs over ‘vriendschap’ gesproken. Slash bevestigde de berichtgeving en gaf aan dat de verzoening jaren eerder had moeten gebeuren. Na twee decennia geruzie bleken de meest vooraanstaande leden van Guns N’ Roses weer zonder problemen in elkaars gezelschap te kunnen verblijven.

Rond dezelfde tijd werd duidelijk dat gitaristen DJ Ashba en Ron ‘Bumblefoot’ Thal de band hadden verlaten, en gaf overgebleven gitarist Richard Fortus aan dat 2016 ‘een groot jaar ging worden voor Guns N’ Roses’.

De geruchten
Speculatie over een reünie nam meteen een vogelvlucht, en links en rechts doken ‘insiders’ op die toch echt zeker wisten dat de band op het beruchte Download festival zou staan in Groot-Brittannië. Ook zouden ze het Soundwave festival in Australië headlinen.

Dat laatste festival is inmiddels failliet verklaard, en het eerste festival heeft met Rammstein, Black Sabbath en Iron Maiden al drie headliners van formaat. Kunnen de geruchten dan weer terug de kast in? Wij denken van niet. Sinds Kerst lijkt het in een stroomversnelling te geraken. Zo was er de kerstkaart naar leden van de fanclub, waar ineens voormalig bassist Duff McKagan op te zien is. Toeval?

In Amerikaanse bioscopen is sinds dit weekend de volgende teaser voorafgaand aan 'Star Wars: The Force Awakens' te zien.


We horen duidelijk Welcome to the Jungle en zien zwart/wit beelden van een uitzinnig publiek. Laat datzelfde publiek nu sinds dit weekend te zien zijn op de – officiële! – social media accounts van de band.

Ook dook er nieuwe merchandising op. Met een oud sausje. Het oude logo werd ineens weer van stal gehaald. Dit logo is jarenlang niet gebruikt aangezien dit door Slash is ontworpen. Ook dit lijkt erop te wijzen dat de oude strijdbijl is begraven.

Over dit logo gesproken, sinds afgelopen weekeinde staat de officiële Guns N’ Roses website ‘op zwart’ en is er alleen – hoe kan het ook anders – het oude logo te zien. Wil je een abonnement op de fanclub nemen? Ook dit kan niet meer en je wordt gemaand tot ‘early 2016’ te wachten.

De toekomst
Wat betekent dit voor ons? In de industrie lijkt men zeker te weten dat de reünie er gaat komen. Nikki Sixx (bassist Motley Crue) riep niet voor niets in november al everybody knows. De verwachting is dat het bekende Amerikaanse festival Coachella op of rond 5 januari met zijn affiche gaat komen, en Guns N’ Roses bovenaan zullen staan.

In welke bezetting is niet geheel duidelijk, maar een Guns N’ Roses reünie zal altijd Slash en Axl Rose moeten bevatten, en de deelname van Duff McKagan op basgitaar lijkt ook aanstaande. Wie er verder een gitaar op zal pakken en achter de drums plaats gaat nemen is op dit moment nog niet duidelijk. Drummer Frank Ferrer maakt officieel nog deel uit van de band, en vanuit de succes-bezetting van de jaren negentig kan immers worden gekozen uit Matt Sorum of Steve Adler. Ditzelfde geldt voor gitaristen Richard Fortus, Izzy Stradlin en Gilby Clarke.

Europa
Ook een oversteek naar Europa is allerminst zeker. Er wordt voor 2016 gesproken over één (Coachella) of enkele grote festivals. Pas in 2017 zou er een wereldtournee volgen, en her en der durft men zelfs te speculeren over nieuwe muziek. Mocht het in 2016 toch tot een Europees avontuur komen zien we direct al een aantal onmogelijkheden: Download UK, Rock am Ring, Rock im Park en Graspop Metal Meeting zijn immers al voorzien qua headliners.

Onder andere Hellfest, Download France, Rockavaria, Rock im Revier, Pinkpop en Rock Werchter missen ieder nog één of meerdere headliners. Vooral Rockavaria (München, Duitsland, 27 – 29 mei) wordt regelmatig genoemd, en ook Hellfest (Clisson, Frankrijk, 17-19 juni) is een voor de hand liggende mogelijkheid.

Voor nu rest nog één ding: geduld. Alle ogen zijn momenteel gericht op Indio, California. Daar zal van 15 – 17 en van 22 – 24 april het ‘Coachella Valley Music and Arts Festival’ plaatsvinden. En dat ze wereldberoemde acts kunnen binnenhalen bleek in het verleden wel: dit jaar speelde AC/DC er zijn enige festivalshow. Ook is het lijstje van reünies imposant, met onder andere: Rage Against the Machine, Pixies, Jane’s Addiction en OutKast. Zet bij 5 januari 2016 dus een kruisje in je agenda.
http://newsmonkey.be/article/62191

Sindsdien zijn er aantal 'updates':

- Axl Rose zit dinsdag bij Jimmy Kimmel Live (Late Night Talkshow)
- Matt Sorum (!) zit dinsdag bij Late Night with Seth Myers
- Kortom; Matt Sorum lijkt ook deel te nemen
- Coachella komt waarschijnlijk dus morgen met zijn poster
- Bild bericht over een show op het circuit van Hockenheim in juli:
http://www.bild.de/unterh(...)g-43979138.bild.html
- Amerikaanse pers heeft het juist over een 25-delige stadiontour in de VS ná Coachella
- Ze krijgen naar verluidt 3 miljoen voor een show, Coachella zou rond de 8 betalen (2 shows en eerste die ze doen na de reünie).

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-01-2016 09:33:51 ]
  maandag 4 januari 2016 @ 09:58:32 #2
111829 MissBliss
Godin van SHO
pi_158811557
Spannend! :9~ *O*
Ziggy played guitar
Op donderdag 23 maart 2006 18:21 schreef Zhenar het volgende:
De gedachte alleen al om in de sig van MissBliss te staan maakt mij bronstig als een everzwijn bij volle maan :9~
pi_158812564
Ik mag hopen dat Axl iets meer zijn best gaat doen op deze tour.

Matt had gezegd dat hij graag samen met Steven Adler de shows zou willen doen, heb ik ergens gelezen.
pi_158812698
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 10:55 schreef NikeyAjax het volgende:
Ik mag hopen dat Axl iets meer zijn best gaat doen op deze tour.

Matt had gezegd dat hij graag samen met Steven Adler de shows zou willen doen, heb ik ergens gelezen.
Klopt, Matt had geen probleem met twee drummers, hij de UYI stuff, Steve de AFD nummers. Probleem is alleen dat officieel die Frank Ferrer ook nog in de band zit :') Werd in eerste instantie aangenomen dat het Duff, Slash en Axl zou zijn, aangevuld met de huidige 'nieuwe' bandleden.
pi_158812767
Dit zou de line-up zijn:

Axl Rose - Vocals
Slash - Lead Guitar
Richard Fortus - guitar
Dave Kushner - guitar
Duff McKagan - bass guitar
Frank Ferrer - drums
Dizzy Reed - keyboards
Chris Pitman - keyboards

Bron https://www.ultimate-guit(...)ed_guns_n_roses.html
pi_158812908
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 11:06 schreef Tomjoad het volgende:
Dit zou de line-up zijn:

Axl Rose - Vocals
Slash - Lead Guitar
Richard Fortus - guitar
Dave Kushner - guitar
Duff McKagan - bass guitar
Frank Ferrer - drums
Dizzy Reed - keyboards
Chris Pitman - keyboards

Bron https://www.ultimate-guit(...)ed_guns_n_roses.html
Tjah, ik vind de 'verklaring' beetje matig. Dave Kushner maakt een grapje en is gelijk de 3e (?) gitarist. Matt Sorum zit ook niet voor niks dinsdagavond bij een Late Night Show denk ik dan, al kan het natuurlijk ook zijn dat hij het mag 'duiden' als oud-lid wat juist NIET meedoet, maar denk niet dat hij zich daar voor zou lenen om eerlijk te zijn...

Waarom er zo aan Frank Ferrer wordt vastgehouden is me ook onduidelijk...
  Leukste jonkie 2022 maandag 4 januari 2016 @ 11:17:05 #7
385265 datismijnmening
Prinses in 020
pi_158812946
Dikke vette TeeVeePee. :)

Hoop dat ze ook naar Europa komen _O_
-XOXO- Je maintiendrai
pi_158813429
Jimmy Kimmel heeft in ieder geval bevestigd dat Axl komt, maar er zijn inmiddels ook geluiden over zowel Axl als Slash daar (hij volgt ze beiden op Twitter sinds vandaag)

Tuesday: Axl Rose, Natalie Dormer, Music from PVRIS
  maandag 4 januari 2016 @ 12:06:30 #9
10863 AgeEll
Caaartman, what a lovely voice
pi_158813907
Gister allemaal oude concertbeelden gekeken. Ze waren zo vet vroeger O+

pi_158826461
Zowel Axl als Matt zijn weer van het rooster verdwenen bij respectievelijk Jimmy Kimmel en Seth Myers
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 5 januari 2016 @ 06:18:10 #11
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_158839124
Nothing lasts forever but the certainty of change
pi_158839193
axlrose twitterde op dinsdag 05-01-2016 om 06:42:24 Ok,ok... ?It's "confirmed!" Guns N' Roses is Headlining Coachella 2016!! ????????? See Everyone There!! ?? reageer retweet


[ Bericht 77% gewijzigd door #ANONIEM op 05-01-2016 06:51:33 ]
pi_158839229
Slash en Duff delen de bekendmaking op Facebook, dus zijn in ieder geval on board.
pi_158841656
En het eerste mysterie is er alweer. Axl Rose zou dus vanavond (aankomende nacht NL-tijd) bij Jimmy Kimmel live zitten, werd zondag netjes vermeld op het rooster, en verdween gisteren ineens. Gedachte was dat dat onder druk van Coachella was, aangezien de reunie zo vrij obvious werd en zij het als eerste bekend mochten maken.

Geluiden zijn nu echter dat hij écht heeft afgezegd om 'unforeseen circumstances' ( :') )

Matt Sorum zit wél bij Late Night with Seth Myers, de gehele week zelfs:
mattsorum twitterde op dinsdag 05-01-2016 om 09:13:58 "@RoKDoK: @mattsorum Matt, are you on #LateNight with @sethmeyers #SethMeyers ALL Week?" Yes sir reageer retweet
Maar wordt daar aangekondigd als de drummer van Kings of Chaos:
LateNightSeth twitterde op dinsdag 05-01-2016 om 00:20:12 The great @mattsorum of @kingsofchaosusa sits in with the 8G Band all week — don’t miss him! https://t.co/Y9l47Dkjq2 reageer retweet


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-01-2016 11:07:46 ]
pi_158865713
Eindelijk officieel statement van de band, gisteren een hoop gemok en onduidelijkheid over wie nu deelnam:
quote:
Upholding a three-decade tradition of breaking ground, creating trends, and forever changing the face of rock ‘n’ roll, GUNS N’ ROSES announce the most significant and anxiously awaited musical event of this century. Founder Axl Rose and former members Slash and Duff McKagan will regroup to headline the Coachella Music And Arts Festival (April 15-17 & April 22-24) — as announced last night!
For months, critics and audiences alike have generated immense excitement and speculation over the possible regrouping of the iconic lineup. The April performances will mark the first time since 1993 the Gunners will share the stage for what is certain to be an explosive event.
Following the group’s 1985 formation, GUNS N’ ROSES injected unbridled, unrivaled, and unstoppable attitude into the burgeoning Los Angeles rock scene. The spirit went on to captivate the entire world with the release of their 1987 debut “Appetite For Destruction” — the best-selling U.S. debut ever, moving 30 million copies globally. In 1991, the seven-time platinum “Use Your Illusion I” and “Use Your Illusion II” occupied the top two spots of The Billboard 200 upon release.
Over the course of the past decade, GUNS N’ ROSES have performed sold out shows and headlined festivals worldwide following the critically acclaimed release of 2008’s RIAA platinum-certified “Chinese Democracy”.
Six studio albums later, GUNS N’ ROSES are one of the most important and influential acts in music history and continue to set the benchmark for live performances, connecting with millions of fans across the globe.
Opmerkelijk:

– Dit wordt alleen benoemd als line-up voor Coachella
– Naast Duff en Slash wordt niemand specifiek benoemd, dus men gaat uit dat de verdere band blijft as is (Frank Ferrer op drums, Chris Pitman als nietsnut, Dizzy Reed op keyboards, en Richard Fortus op gitaar)
– Lijkt dus uit te lopen op wat Slash 20 jaar geleden zo verafschuwde: ze zijn gewoon ‘ingehuurde’ leden door Axl, wie aan de touwtjes trekt
– Matt Sorum en Axl hebben zéér recentelijk nog mot gekregen, waardoor zijn deelname is afgeketst. Mogelijk ook de reden dat Axl gisteren niet aanschoof bij Jimmy Kimmel, hij is niet zo van de lastige vragen beantwoorden.
– Mogelijke gastoptredens van Izzy Stradlin tijdens de (mogelijke!) tour, zoals hij al jaren doet. Wil niet meer structureel touren, dus officieel geen lid.
pi_158866431
Mooi man, net 1 dag een reünie officieel bekend en dan nu al de eerste afzeggingen en relletjes :D.
pi_158867063
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2016 09:52 schreef indiaantje89 het volgende:
Mooi man, net 1 dag een reünie officieel bekend en dan nu al de eerste afzeggingen en relletjes :D.
Jup. Het woord 'reunie' wordt overigens ook structureel vermeden door de band. Regroup, reform, blabla.

PR-technisch is het echt weer ouderwetse GnR, enorme clusterfuck. Waar zijn foto's? Waar is de persconferentie? Waar zijn de interviews? Ze worden bekend gemaakt voor Coachella, dan duurt het nog ruim 24u voordat wordt gezegd 'oh ja, Slash en Duff doen dus echt mee', verder geen enkel bericht over wie er verder bij zit, en belangrijker; waarom geen Matt, Steven, Izzy of zelfs Gilby.

Axl zou daar dus naar verwachting duidelijkheid over geven bij Jimmy Kimmel, maar zegt doodleuk af. *O* :')
  woensdag 6 januari 2016 @ 15:06:01 #19
10863 AgeEll
Caaartman, what a lovely voice
pi_158873450
mooie band blijft het toch. Vanwege dit gedoe verwacht ik wel dat Slash er snel weer klaar mee is.
pi_158874065
quote:
0s.gif Op woensdag 6 januari 2016 15:06 schreef AgeEll het volgende:
mooie band blijft het toch. Vanwege dit gedoe verwacht ik wel dat Slash er snel weer klaar mee is.
Dat verwacht ik ook, zit er wat meer over te lezen en het is meer en meer de grote Axl show geworden. Het management van GnR wordt gedaan door z'n surrogaat-mama en haar kinderen, als 'Team Brazil'. Dit vrouwtje:


En bij ieder stukje info wat komt duiken weer tig andere vragen op. Geluiden gaan ook dat Steven Adler misschien wel aanhaakt voor een aantal shows, maar Frank Ferrer in ieder geval in de slipstream blijft aangezien Adler gewoon niet te vertrouwen is. En dat dat dus de reden is dat er zo weinig duidelijk gemaakt wordt, aangezien het gewoon nog niet helemaal duidelijk IS wie er wel/niet mee doet en of het structureel of op incidentele basis is.

Oh en Todd Kerns van de Conspirators (Slash's band) geeft aan dat ze in Mei nog een nieuw album gaan opnemen _O-
pi_158880268
Ik ben lid van de Nightrain en heb een code voor twee kaartjes (Coachella).
pi_158880786
quote:
10s.gif Op woensdag 6 januari 2016 19:31 schreef laforest het volgende:
Ik ben lid van de Nightrain en heb een code voor twee kaartjes (Coachella).
Kopuhkopuhkopuh, las inderdaad dat er een fixed amount tickets 'apart' ligt voor de fanclub. Toch netjes, blijft nl een festival
pi_158881688
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 19:51 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Kopuhkopuhkopuh, las inderdaad dat er een fixed amount tickets 'apart' ligt voor de fanclub. Toch netjes, blijft nl een festival
:D jep :Y
pi_158897129
Ik volg dit topic ook even, las gisteren het nieuws dat het officieel was (nja dat ieder geval Slash en Duff mee zouden doen).
Hoop natuurlijk dat er meer 'oude' bandleden aanschuiven en ze naar Europa komen.
  donderdag 7 januari 2016 @ 12:48:50 #25
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_158897471
Laat ze aub ook naar Europa komen. _O_
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')