abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 6 februari 2016 @ 08:28:50 #201
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159696945
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 08:22 schreef Trusten het volgende:
Klinkt lekker, qltel!

Vandaag zuurdesem workshop bij Levine, :) ben benieuwd
Het is ook lekker.. :Y

Veel plezier vandaag! Wordt vast een leerzame dag.
pi_159697010
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 08:22 schreef Trusten het volgende:
Klinkt lekker, qltel!

Vandaag zuurdesem workshop bij Levine, :) ben benieuwd
*O* leuk!
pi_159697496
Voor mij is het weer bakdag, ik maak bruine bollen uit boek van Levine (blz 100) maar dan anders :P
Kokosolie en havermelk ipv volle melk en boter, en ik heb geweekte havergrutten en wat lijnzaad erdoor gedaan. Het deeg is mooi soepel, staat nu in de koelkast ivm pauze voor de body attack op de sportschool

Edit: staat nu op balkon ipv koelkast daar is het net iets warmer maar koud genoeg om beetje door te rijzen
pi_159697665
Ben benieuwd CG! :Y

Ik maakte laatst 'n soort brioche met kokosolie in plaats van boter, en dat werd me toch lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_159699339
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 09:54 schreef minilot het volgende:
Ben benieuwd CG! :Y

Ik maakte laatst 'n soort brioche met kokosolie in plaats van boter, en dat werd me toch lekker! :9
gaat heel goed idd, kokosolie had ik al vaker als vervanging van boter gebruikt, oa bij kaiserbroodjes en kerststol.
Ben geen vegan uit overtuiging btw, maar krijg exceem van melkprodukten dus probeer ze te vermijden als mogelijk

De bollen zijn uit de oven


[ Bericht 17% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 06-02-2016 14:16:15 ]
pi_159710344
Workshop van Levine was weer erg geslaagd, twee desem vloerbroden (boule en batard) met zaden/pitjes gemaakt en een zesvlecht

  zaterdag 6 februari 2016 @ 20:11:09 #207
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159710756
Wow! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 6 februari 2016 @ 20:32:16 #208
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159711274
Ik kom net terug uit het zwembad en dan zie ik zo'n mooi brood en zulke mooie broodjes. Ik ga eten (zelfgebakken brood en een walnootbroodje.. :) )
pi_159711401
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 19:55 schreef Trusten het volgende:
Workshop van Levine was weer erg geslaagd, twee desem vloerbroden (boule en batard) met zaden/pitjes gemaakt en een zesvlecht

[ afbeelding ]
zit er ei en/of boter in?
pi_159711603
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

zit er ei en/of boter in?
Er zit ei (en melk) in, geen boter

Jouw bolletjes zien er overigens ook lekker uit, hoe ging het met de kokosolie?
pi_159711736
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:44 schreef Trusten het volgende:

[..]

Er zit ei (en melk) in, geen boter

Jouw bolletjes zien er overigens ook lekker uit, hoe ging het met de kokosolie?
dat werkt prima, beetje laten smelten om het makkelijk mee te kneden. Ik ga morgen pas proeven trouwens, want ze waren na de lunch pas klaar :)
Over het algemeen proef je er niks van, maar het geeft een hele prettige zachte structuur
pi_159711743
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 09:41 schreef computergirl het volgende:
Voor mij is het weer bakdag, ik maak bruine bollen uit boek van Levine (blz 100) maar dan anders :P
Kokosolie en havermelk ipv volle melk en boter, en ik heb geweekte havergrutten en wat lijnzaad erdoor gedaan. Het deeg is mooi soepel, staat nu in de koelkast ivm pauze voor de body attack op de sportschool

Edit: staat nu op balkon ipv koelkast daar is het net iets warmer maar koud genoeg om beetje door te rijzen
Vervang je de boter qua verhouding 1:1 door kokosolie?
Een vriendin van mij is lactose intolerant, vind het wel leuk om voor haar keer zoiets te maken.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159711803
Hoe gaat dat met zuurdesem cursus eigenlijk? Voor eerste rijs ben je al 4 tot 6 uur bezig normaliter, dat lijkt mij niet haalbaar in die reletief korte tijd van cursus
Nog dingen gekocht? Ik werd erg hebberig van die kast met spullen
pi_159711807
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:48 schreef computergirl het volgende:
Over het algemeen proef je er niks van
Jammer want O+ kokos O+

Overigens kan je die vlecht natuurlijk in bijna elk brood recept leggen ;)
pi_159711852
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:49 schreef roos85 het volgende:

[..]

Vervang je de boter qua verhouding 1:1 door kokosolie?
Een vriendin van mij is lactose intolerant, vind het wel leuk om voor haar keer zoiets te maken.
ja, zo doe ik dat inderdaad en resultaat tot nu prima.
pi_159711873
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Hoe gaat dat met zuurdesem cursus eigenlijk? Voor eerste rijs ben je al 4 tot 6 uur bezig normaliter, dat lijkt mij niet haalbaar in die reletief korte tijd van cursus
Er word een klein beetje gist toegevoegd (een half procent geloof ik?) omdat het anders inderdaad qua tijd niet goed komt ;). Je krijgt verder ook erg goede uitleg over hoe je gistrecepten omzet naar desemrecepten, levain gebruikt ipv grote hoeveelheid actieve desem (en andersom) e.d.. Dus vond het wel erg nuttig :)

En heb weer een actieve desem meegekregen want had mijne alweer vermoord :')

quote:
Nog dingen gekocht? Ik werd erg hebberig van die kast met spullen
Heb ook basiscursus gedaan dus toen al het nodige gekocht zoals rijsmandjes. In de maanden daarna ook nog het nodige aangeschaft. Dus nu alleen wat bakkerszout, pakje gist en pizza/foccaciabloem meegenomen.
pi_159721151
M'n vrouw is al een tijdje weg van die grote italiaanse toast/crackers, Ciappe. Nu maar eens een receptje gezocht en gemaakt.
Ze zijn prima gelukt (met behulp van de pastamachine):




recept: https://www.weekendbakery(...)ckers-with-rosemary/
pi_159723768
quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 12:08 schreef Rorsach het volgende:
M'n vrouw is al een tijdje weg van die grote italiaanse toast/crackers, Ciappe. Nu maar eens een receptje gezocht en gemaakt.
Ze zijn prima gelukt (met behulp van de pastamachine):

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

recept: https://www.weekendbakery(...)ckers-with-rosemary/
Ha! Toen ik dit daarnet las kreeg ik er meteen zin in! Batch 1 (met salie en dragon) zit nu in de oven en daarna gaat batch 2 (met gerookte paprika en een pietsje cayennepeper) erin. Dank voor de inspiratie! *O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_159723832
(Wel gewoon de deegroller gebruikt, pastamachien staat al twee jaar in een nog onuitgepakte verhuisdoos op zolder :'))
Let me see you stripped down to the bone
pi_159723898
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 20:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

ja, zo doe ik dat inderdaad en resultaat tot nu prima.
Bedankt!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159724395
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2016 13:30 schreef minilot het volgende:
Ha! Toen ik dit daarnet las kreeg ik er meteen zin in!
Klinkt inderdaad goed, maar hoe 'hoor' je deze te eten? Gewoon droog of gebruik je het zoals een nl cracker met beleg enz
pi_159724667
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2016 13:47 schreef Trusten het volgende:

[..]

Klinkt inderdaad goed, maar hoe 'hoor' je deze te eten? Gewoon droog of gebruik je het zoals een nl cracker met beleg enz
Geen idee, ik ken deze dingen verder niet. Ik heb nog een bak zelfgemaakte tonijnsalade staan, ik denk dat het daarmee wel lukt :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_159725919
Klaar is kees! Telefoonfoto:


Tijd voor lunch! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_159727168
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2016 13:34 schreef roos85 het volgende:

[..]

Bedankt!
wel met brood recepten btw, waar meestal maar 15 à 30 gram boter vervangen hoeft te worden. Ik weet niet of je bij cake etc ook boter een op een kan vervangen met kokosolie
pi_159727251
quote:
1s.gif Op zondag 7 februari 2016 15:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

wel met brood recepten btw, waar meestal maar 15 à 30 gram boter vervangen hoeft te worden. Ik weet niet of je bij cake etc ook boter een op een kan vervangen met kokosolie
Dat kan. Ik experimenteerde voor de verjaardag van lactose intolerante peuter met cake met olie, cake met kokosolie en cake met een mengsel van kokosolie en sojamelk (om vetgehalte vergelijkbaar met boter te krijgen). Die met zuiver kokosolie pakte het beste uit. Combo sojamelk/ kokosolie was iets minder luchtig en die met olie was wat droog.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')