Het is ook lekker..quote:Op zaterdag 6 februari 2016 08:22 schreef Trusten het volgende:
Klinkt lekker, qltel!
Vandaag zuurdesem workshop bij Levine, ben benieuwd
leuk!quote:Op zaterdag 6 februari 2016 08:22 schreef Trusten het volgende:
Klinkt lekker, qltel!
Vandaag zuurdesem workshop bij Levine, ben benieuwd
gaat heel goed idd, kokosolie had ik al vaker als vervanging van boter gebruikt, oa bij kaiserbroodjes en kerststol.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 09:54 schreef minilot het volgende:
Ben benieuwd CG!
Ik maakte laatst 'n soort brioche met kokosolie in plaats van boter, en dat werd me toch lekker!
zit er ei en/of boter in?quote:Op zaterdag 6 februari 2016 19:55 schreef Trusten het volgende:
Workshop van Levine was weer erg geslaagd, twee desem vloerbroden (boule en batard) met zaden/pitjes gemaakt en een zesvlecht
[ afbeelding ]
Er zit ei (en melk) in, geen boterquote:
dat werkt prima, beetje laten smelten om het makkelijk mee te kneden. Ik ga morgen pas proeven trouwens, want ze waren na de lunch pas klaarquote:Op zaterdag 6 februari 2016 20:44 schreef Trusten het volgende:
[..]
Er zit ei (en melk) in, geen boter
Jouw bolletjes zien er overigens ook lekker uit, hoe ging het met de kokosolie?
Vervang je de boter qua verhouding 1:1 door kokosolie?quote:Op zaterdag 6 februari 2016 09:41 schreef computergirl het volgende:
Voor mij is het weer bakdag, ik maak bruine bollen uit boek van Levine (blz 100) maar dan anders
Kokosolie en havermelk ipv volle melk en boter, en ik heb geweekte havergrutten en wat lijnzaad erdoor gedaan. Het deeg is mooi soepel, staat nu in de koelkast ivm pauze voor de body attack op de sportschool
Edit: staat nu op balkon ipv koelkast daar is het net iets warmer maar koud genoeg om beetje door te rijzen
Jammer want kokosquote:Op zaterdag 6 februari 2016 20:48 schreef computergirl het volgende:
Over het algemeen proef je er niks van
ja, zo doe ik dat inderdaad en resultaat tot nu prima.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 20:49 schreef roos85 het volgende:
[..]
Vervang je de boter qua verhouding 1:1 door kokosolie?
Een vriendin van mij is lactose intolerant, vind het wel leuk om voor haar keer zoiets te maken.
Er word een klein beetje gist toegevoegd (een half procent geloof ik?) omdat het anders inderdaad qua tijd niet goed komt . Je krijgt verder ook erg goede uitleg over hoe je gistrecepten omzet naar desemrecepten, levain gebruikt ipv grote hoeveelheid actieve desem (en andersom) e.d.. Dus vond het wel erg nuttigquote:Op zaterdag 6 februari 2016 20:51 schreef computergirl het volgende:
Hoe gaat dat met zuurdesem cursus eigenlijk? Voor eerste rijs ben je al 4 tot 6 uur bezig normaliter, dat lijkt mij niet haalbaar in die reletief korte tijd van cursus
Heb ook basiscursus gedaan dus toen al het nodige gekocht zoals rijsmandjes. In de maanden daarna ook nog het nodige aangeschaft. Dus nu alleen wat bakkerszout, pakje gist en pizza/foccaciabloem meegenomen.quote:Nog dingen gekocht? Ik werd erg hebberig van die kast met spullen
Ha! Toen ik dit daarnet las kreeg ik er meteen zin in! Batch 1 (met salie en dragon) zit nu in de oven en daarna gaat batch 2 (met gerookte paprika en een pietsje cayennepeper) erin. Dank voor de inspiratie!quote:Op zondag 7 februari 2016 12:08 schreef Rorsach het volgende:
M'n vrouw is al een tijdje weg van die grote italiaanse toast/crackers, Ciappe. Nu maar eens een receptje gezocht en gemaakt.
Ze zijn prima gelukt (met behulp van de pastamachine):
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
recept: https://www.weekendbakery(...)ckers-with-rosemary/
Bedankt!quote:Op zaterdag 6 februari 2016 20:53 schreef computergirl het volgende:
[..]
ja, zo doe ik dat inderdaad en resultaat tot nu prima.
Klinkt inderdaad goed, maar hoe 'hoor' je deze te eten? Gewoon droog of gebruik je het zoals een nl cracker met beleg enzquote:Op zondag 7 februari 2016 13:30 schreef minilot het volgende:
Ha! Toen ik dit daarnet las kreeg ik er meteen zin in!
Geen idee, ik ken deze dingen verder niet. Ik heb nog een bak zelfgemaakte tonijnsalade staan, ik denk dat het daarmee wel luktquote:Op zondag 7 februari 2016 13:47 schreef Trusten het volgende:
[..]
Klinkt inderdaad goed, maar hoe 'hoor' je deze te eten? Gewoon droog of gebruik je het zoals een nl cracker met beleg enz
wel met brood recepten btw, waar meestal maar 15 à 30 gram boter vervangen hoeft te worden. Ik weet niet of je bij cake etc ook boter een op een kan vervangen met kokosoliequote:
Dat kan. Ik experimenteerde voor de verjaardag van lactose intolerante peuter met cake met olie, cake met kokosolie en cake met een mengsel van kokosolie en sojamelk (om vetgehalte vergelijkbaar met boter te krijgen). Die met zuiver kokosolie pakte het beste uit. Combo sojamelk/ kokosolie was iets minder luchtig en die met olie was wat droog.quote:Op zondag 7 februari 2016 15:06 schreef computergirl het volgende:
[..]
wel met brood recepten btw, waar meestal maar 15 à 30 gram boter vervangen hoeft te worden. Ik weet niet of je bij cake etc ook boter een op een kan vervangen met kokosolie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |