abonnement Unibet Coolblue
pi_159095760
Volgens mij niet, ik zie dat niet aan de zijkant van de pot waar het in zit. De jouwe groeit dus wel dagelijks zoveel?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159095995
Die van mij heeft er 2 weken over gedaan om beetje tot leven te komen. Nu woont hij/zij in de koelkast maar wel duidelijke stijging.
Eris een test om desem te testen, lepeltje desem in water gooien - moet blijven drijven
pi_159096077
Ah, hij slaagt voor de drijftest ^O^

Wat noem jij 'duidelijk stijgen'? Mijne stijgt wel, maar ongeveer een ruime centimeter. Dat is lang geen verdubbeling.

Ik was ook gewoon van plan om nog even door te gaan met voeren, ik heb nu ook nog niet zo heel veel (elke dag een deel weggegooid) dus ik moet 'm eerst wat vermeerderen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159099430
Voor sommige recepten heb je maar20 gram desem nodig dus ga geen liter maken aub :D
Ik let er nu nietzoveel meer op hoe veel de desem omhoog komt omdat hij in de koelkast staat en minder actief is. Er zijn wel duidelijk bubbels zichtbaar
pi_159147170
Ik ben weer een zuurdesem aan het bakken. Eerste zuurdesem recept uit boek Levine weer alleen met meer volkoren.
Had alleen zout er te vroeg doorgedaan en niet gelezen dat ik meer vocht moest toevoegen bij meer volkoren. :@ en de planning met 2x vouwen match niet met sportmoment op de zaterdagochtend.
Ben benieuwd, nu voor eerst ook mijn plastic batard rijsmandje in gebruik.

Update:
Rijsmandje wilde brood niet loslaten, eindresultaat is minder dramatisch als verwacht toen ik hem in de oven schoof. Nu nog afwachten hoe hij smaakt


[ Bericht 6% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 16-01-2016 19:04:28 ]
  zaterdag 16 januari 2016 @ 14:36:28 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159148695
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2016 19:52 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat recept van de bron zonder voordeeg _O-

[..]

Wat nu als je er per ongeluk 147 gram water en 148 gram melk in gooit? :)

Gründlich, dat wel. Ze zien er trouwens uit als de standaardbroodjes die alle bakkers hier in Duitsland verkopen. Interessant filmpje dus wel want het vormen gaat anders dan ik verwacht had. Ook eens gaan proberen dus.
Het is zo overigens een vrij standaard witbroodrecept met een deel melk in plaats van water waardoor het wat zachter blijft. Hydratatie zo'n 60% (58,41584158.. voor de Duitsers onder ons :P ).
Lijkt mij duidelijk een vertaald recept. Men heeft volume naar gram omgerekend voor de vloeistoffen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 januari 2016 @ 20:32:58 #132
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_159156186
Vandaag desembrood met spekjes en bieslook gebakken:



  zaterdag 16 januari 2016 @ 22:35:32 #133
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_159160461
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 13:20 schreef computergirl het volgende:
Ik ben weer een zuurdesem aan het bakken. Eerste zuurdesem recept uit boek Levine weer alleen met meer volkoren.
Had alleen zout er te vroeg doorgedaan en niet gelezen dat ik meer vocht moest toevoegen bij meer volkoren. :@ en de planning met 2x vouwen match niet met sportmoment op de zaterdagochtend.
Ben benieuwd, nu voor eerst ook mijn plastic batard rijsmandje in gebruik.

Update:
Rijsmandje wilde brood niet loslaten, eindresultaat is minder dramatisch als verwacht toen ik hem in de oven schoof. Nu nog afwachten hoe hij smaakt
[ link | afbeelding ]
En? :).
pi_159161590
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 22:35 schreef Helsinki het volgende:

[..]

En? :).
hmmm, nou ach. Toch iets te veel fouten gemaakt in recept gok ik en tweede rijs niet helemaal ok.
Niet zo lekker als poging 1, maar da heb ik vaker met bakken :D
Vrij compact vergeleken met die van jou, met paar grote gaten
pi_159161620
Spek maakt alles lekker , dus brood vast ook
  zondag 17 januari 2016 @ 09:41:35 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159168236
Koop regelmatig bij de bakker bij Lindchen een zuurdesembrood van Rogge met spekjes. Ze hebben het ook met ui, met kummel en naturel. Erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159170102
Hier vanmorgen weer eens de befaamde 'no knead' broodjes gemaakt, dit keer naturel en een paar met nigellazaadjes en pompoenpitten

pi_159174673
Mooi!
pi_159174756
Ik heb last van beginnersstress voor het bakken van mijn eerste desembrood oO<

Alsie buiten de koelkast staat en ik 'm gewoon dagelijks voer, kan ik dan een deel desem direct gebruiken? Of moet ik 'm nog vaker verversen oid? Ik gebruik dit recept

Ik ben nu maangchi's bread-rolls aan het maken ter compensatie. Leuk deegje ^O^ Nog een uur rijzen en dan kan het de oven in.
pi_159179816
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:05 schreef BobbyMcGee het volgende:
Ik heb last van beginnersstress voor het bakken van mijn eerste desembrood oO<

Alsie buiten de koelkast staat en ik 'm gewoon dagelijks voer, kan ik dan een deel desem direct gebruiken? Of moet ik 'm nog vaker verversen oid? Ik gebruik dit recept

Ik ben nu maangchi's bread-rolls aan het maken ter compensatie. Leuk deegje ^O^ Nog een uur rijzen en dan kan het de oven in.
ja dat deel wat je anders zou weggooien. Dus hup brood bakken!
pi_159180228
Had zin om nog meer te bakken :) dus nog een chocolade-koffiebrood gebakken naar recept van Levine

pi_159180465
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 18:22 schreef Trusten het volgende:
Had zin om nog meer te bakken :) dus nog een chocolade-koffiebrood gebakken naar recept van Levine

[ afbeelding ]
die smaken horen voor mijn gevoel eerder in een muffin of zo, maar het ziet er zeker goed uit
pi_159181073
quote:
Op zondag 17 januari 2016 18:29 schreef computergirl het volgende:

[..]

die smaken horen voor mijn gevoel eerder in een muffin of zo, maar het ziet er zeker goed uit
Kan me wel voorstellen, het is dat ik hem al eens op had. Echter het brood is helemaal niet zo zoet ofzo dus lijkt qua structuur niet op cake o.i.d.
pi_159299521
Morgen bakdag, ik ga beginnen met pistolets met zaden/pitten uit Levine.
Als test vanochtend de poolish gemaakt, en dan vanavond kneden en in koelkast eerste rijs doen. Morgen afbakken. Uiteraard bedacht ik me op de fiets pas dat die zaden ook 12 uur moeten weken :D

Edit: aangezien gist eigenlijk niet zoveel tijd kost gewoon vanavond gebakken
helft van recept op blz 91

[ Bericht 22% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 22-01-2016 21:59:17 ]
pi_159323760
En vandaag verder met zuurdesem semolina brood met sesam, net het deeg gemengd. Nu even in de koelkast en na de sportschool en boodschappengedoetjes weer verder :7

Update:
Meh. Zuurdesem en ik kunnen niet goed met elkaar overweg. Zo van boven lijkt het nog wat maar bijna zo plat als pannekoek

}:|

[ Bericht 55% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 23-01-2016 19:12:20 ]
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:57:10 #146
37887 Dauthi
Progressive
pi_159328367
Zuurdesem
Tarwebloem en Spelt
70+% Hydratatie

A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zaterdag 23 januari 2016 @ 14:57:35 #147
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159328375
Wow, dat ziet er lekker uit zeg!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 23 januari 2016 @ 22:23:58 #148
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159342512
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 09:34 schreef computergirl het volgende:
En vandaag verder met zuurdesem semolina brood met sesam, net het deeg gemengd. Nu even in de koelkast en na de sportschool en boodschappengedoetjes weer verder :7

Update:
Meh. Zuurdesem en ik kunnen niet goed met elkaar overweg. Zo van boven lijkt het nog wat maar bijna zo plat als pannekoek

[ link | afbeelding ] }:|
Je bent niet de enige. Zuurdesem en ik zijn ook geen vrienden meer.. :)
pi_159342892
Is wel jammer -O- mijn eerste desem was de beste en smaakte beslist naar meer.
Het baksel van vandaag is beton met lekkere korst :'(

Wat is er met jouw zuurdesem misgegaan qtel?
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 24 januari 2016 @ 07:45:43 #150
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_159349721
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 januari 2016 22:33 schreef computergirl het volgende:
Is wel jammer -O- mijn eerste desem was de beste en smaakte beslist naar meer.
Het baksel van vandaag is beton met lekkere korst :'(

Wat is er met jouw zuurdesem misgegaan qtel?
Hm, beton is wel jammer.

Op zich kreeg ik er redelijk brood uit, maar ik vond de smaak niet speciaal en het is erg bewerkelijk en rijst erg langzaam. Het desem staat nog in de koelkast, maar of het er ooit nog uitkomt vraag ik me af.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')