abonnement Unibet Coolblue
pi_158895912
bloem lijkt vooral aan de bovenkant te zitten?
pi_158897032
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 10:13 schreef Bleie het volgende:
Ik heb alleen geen zuurdesem (misschien toch maar weer eens opstarten?)...
Ik heb geen fatsoenlijke oven -O- eind april weer O+
pi_158899776
quote:
1s.gif Op woensdag 6 januari 2016 19:27 schreef computergirl het volgende:

[..]

no iemand met het Levine boek :D
We moeten eens met z'n allen hetzelfde recept maken zoals in http://pinchmysalt.com/the-bba-challenge/
Wat een tof idee! Als we dat gaan doen ga ik het boek ook kopen :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158907180
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken



Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
pi_158907230
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 10:13 schreef Bleie het volgende:
Ik heb alleen geen zuurdesem (misschien toch maar weer eens opstarten?)...
hoeft toch ook niet? Meer dan de helft van de recepten is gist
pi_158909769
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
Hoe was t? Veel geleerd? :D
  donderdag 7 januari 2016 @ 20:02:21 #57
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158909849
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
Zó, dat ziet er goed uit zeg!! _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158909934
Ziet er fantastisch uit computergirl! Die laatste broodjes zijn ook mooi gevormd. Heb je veel geleerd?
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 7 januari 2016 @ 20:06:09 #59
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158909997
Ziet er goed uit inderdaad!
pi_158910329
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
Wat leuk! Hoe vond je de workshop? Lijkt me erg leuk om te doen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158910923
Ik vond het heel erg leuk vooral, verschillende rijsmandjes uitgeprobeerd bij de vloerbroden en lamé gebruikt voor insnijden.
De ingredienten voor vloerbroden had ze al afgemeten voor we begonnen, maar helaas was dat brood met een pitjes mix waar ik allergisch voor ben (oeps, had gedacht dat we witbroden of zo zouden gaan maken dus niet gewaarschuwd). Dus zelf nog ingredienten afgewogen voor apart brood want het andere ging in een giga mixer, mijn brooddeeg ik zo'n kleinere machine.
Eerste rijs, vormen en dan 2e rijs in verschillende mandjes

Ondertussen hebben we de ingredienten voor de vlechtbroodjes afgewogen en met de hand gekneed.
Daarna waren de vloerbroden klaar voor de oven en konden we oefenen met insnijden .
Vervolgens lunch met heel veel brood gebakken door Levine, oa stokbrood, zuurdesem met rozijnen en noten en pistoletjes met nigella zaad (lekkere combo)

Ik heb heul veul gegeten :D

Dat vormen van de vlechtbroodjes is nog steeds niet mijn sterkste punt, maar een aantal waren best makkelijk als je het trucje even doorhad.

Met grote tas vol brood in de trein midden in de spits. Ik heb een brood aan de buren gegeven want het was beetje veel allemaal :D

Oh en recepten en algemene uitleg over bijvoorbeeld bakkerspercentage etc mee, maar die info staat dus ook in boek dus niet nieuw voor mij.

[ Bericht 5% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 07-01-2016 20:49:59 ]
pi_158913432
Wat tof computergirl! Brood ziet er ook echt heel goed uit allemaal!
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 7 januari 2016 @ 21:57:46 #63
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158914045
Ik werk al van het begin af aan met bakkerspercentages trouwens. Geleerd van een vriend van me die bakker is en waar ik regelmatig samen dingen mee bak. Het is gewoon veel simpeler om een recept in procenten te hebben dan in gewichten.

Daarom begrijp ik niet dat Levine in d'r boek en op d'r site helemaal uitlegt hoe dat werkt en dat het zo handig is, maar dat al d'r recepten met gewichten zijn. Want ze heeft gelijk, %'en zijn veel handiger.
pi_158914803
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2016 21:57 schreef qltel het volgende:

Daarom begrijp ik niet dat Levine in d'r boek en op d'r site helemaal uitlegt hoe dat werkt en dat het zo handig is, maar dat al d'r recepten met gewichten zijn. Want ze heeft gelijk, %'en zijn veel handiger.
dan wordt het wel een heel saai boek waarbij een groot aantal beginnende bakkers afhaakt omdat ze geen zin hebben om te rekenen
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 7 januari 2016 @ 22:22:26 #65
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158914903
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2016 22:19 schreef computergirl het volgende:

[..]

dan wordt het wel een heel saai boek waarbij een groot aantal beginnende bakkers afhaakt omdat ze geen zin hebben om te rekenen
Saai? Welnee, het geleerde kun je dan gelijk in de praktijk brengen. :P

En lastig is het verder niet. Als je andere hoeveelheden wilt gebruiken en je recept is in gewichten, dan is het pas lastig. Of zoals ik nu hier een recept hebt liggen van een Amerikaanse website met teaspoons, tablespoons, 1/4 cups enz. 8)7

Levine heeft volkomen gelijk, bakkerspercentages zijn reuze handig. Gebruikte ze ze zelf ook maar.
pi_158919463
Ik heb van de week ook gelezen over bakkerspercentages en vind het ook erg handig. Jammer dat Levine ze niet op haar site gebruikt. Ze zou toch op z'n minst ze erbij kunnen zetten. Het zou het veel gemakkelijker maken om een kleiner of groter brood te maken.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158919481
Waar vind je recepten met bakkerspercentages trouwens?
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 8 januari 2016 @ 06:51:16 #68
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158921034
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 01:01 schreef Lot_1 het volgende:
Waar vind je recepten met bakkerspercentages trouwens?
Op mijn koelkastdeur geplakt o.a. :)

En anders zelf omrekenen.

Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.

500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water

=

500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
pi_158921070
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:

[..]

Op mijn koelkastdeur geplakt o.a. :)

En anders zelf omrekenen.

Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.

500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water

=

500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
lijkt mij verse gist?
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 8 januari 2016 @ 07:11:33 #70
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158921078
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 07:09 schreef computergirl het volgende:

[..]

lijkt mij verse gist?
Klopt, dit is gewoon mijn basisreceptje en ik gebruik vrijwel altijd verse gist.
pi_158921079
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 07:11 schreef qltel het volgende:

[..]

Klopt, dit is gewoon mijn basisreceptje en ik gebruik vrijwel altijd verse gist.
in NL is verse gist niet zo makkelijk te verkrijgen, gedroogde heeft elke supermarkt wel.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 8 januari 2016 @ 07:14:37 #72
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158921085
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 07:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

in NL is verse gist niet zo makkelijk te verkrijgen, gedroogde heeft elke supermarkt wel.
Klopt. Hier in Duitsland kun je het overal kopen, zelfs de Lidl heeft het. (het recept was trouwens puur ter uitleg van het omrekenen.. :) )
pi_158922402
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:

[..]

Op mijn koelkastdeur geplakt o.a. :)

En anders zelf omrekenen.

Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.

500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water

=

500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
Ha, ik begrijp dat je het kunt omrekenen maar het lijkt me dus handig als dat niet twee keer hoeft, wanneer je een recept wilt verkleinen of vergroten ;) En met recepten in cups of mililiter wordt het helemaal ingewikkeld.

Een basis recept is handig. Ik gebruik ongeveer vergelijkbare hoeveelheden maar dan met (minder) droge gist.

Waar komen de recepten op jouw koelkast vandaan? Heb je ze omgerekend?
freedom is just another word for nothing left to lose
  vrijdag 8 januari 2016 @ 09:51:41 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158922590
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:

[..]

Op mijn koelkastdeur geplakt o.a. :)

En anders zelf omrekenen.

Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.

500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water

=

500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
Als ik 500 gram water toevoeg aan 500 gram meel kom ik volgens deze berekening op 100% water, terwijl het deeg 50% water bevat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 8 januari 2016 @ 10:04:31 #75
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158922781
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:38 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Ha, ik begrijp dat je het kunt omrekenen maar het lijkt me dus handig als dat niet twee keer hoeft, wanneer je een recept wilt verkleinen of vergroten ;) En met recepten in cups of mililiter wordt het helemaal ingewikkeld.

[...]

Waar komen de recepten op jouw koelkast vandaan? Heb je ze omgerekend?
Klopt, ik heb hier dus ook een recept (niet voor brood) met tablespoons, teaspoons, 1/4 teaspoon, 1/3 cup enz. Echt niet handig. Gelukkig heb ik deze zomer een setje maatcups en maatspoons meegenomen, maar met procenten zou het stukken makkelijker zijn en in alle landen bruikbaar.

Het werkt echt veel handiger. Meestal is een recept toch niet het gewicht wat je wilt hebben en dan wordt het een heel gereken als het recept in gewichten is.

En als het moet reken ik inderdaad om. Maar eigenlijk komen de meeste recepten op die deur van die vriend die bakker is en die vertelt dat altijd al in bakkersprocenten.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2016 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik 500 gram water toevoeg aan 500 gram meel kom ik volgens deze berekening op 100% water, terwijl het deeg 50% water bevat
Klopt, deeg wat evenveel water als meel bevat bevat 100% water. Het geeft namelijk niet aan hoeveel procent van het deeg het is, maar het aantal procenten van het meelgewicht. Bij 1 kilo meel is 50% dus 500 gram en 1,4% 14 gram. Als het het aantal procenten in het deeg zou zijn zou het ook veel lastiger uit te rekenen zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')