Ik heb geen fatsoenlijke oven eind april weerquote:Op donderdag 7 januari 2016 10:13 schreef Bleie het volgende:
Ik heb alleen geen zuurdesem (misschien toch maar weer eens opstarten?)...
Wat een tof idee! Als we dat gaan doen ga ik het boek ook kopenquote:Op woensdag 6 januari 2016 19:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
no iemand met het Levine boek
We moeten eens met z'n allen hetzelfde recept maken zoals in http://pinchmysalt.com/the-bba-challenge/
hoeft toch ook niet? Meer dan de helft van de recepten is gistquote:Op donderdag 7 januari 2016 10:13 schreef Bleie het volgende:
Ik heb alleen geen zuurdesem (misschien toch maar weer eens opstarten?)...
Hoe was t? Veel geleerd?quote:Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
Zó, dat ziet er goed uit zeg!!quote:Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
Wat leuk! Hoe vond je de workshop? Lijkt me erg leuk om te doen.quote:Op donderdag 7 januari 2016 18:47 schreef computergirl het volgende:
Ik heb vandaag in een Rofco gebakken
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bij Levine dus. In het najaar komt een nieuw broodboek
dan wordt het wel een heel saai boek waarbij een groot aantal beginnende bakkers afhaakt omdat ze geen zin hebben om te rekenenquote:Op donderdag 7 januari 2016 21:57 schreef qltel het volgende:
Daarom begrijp ik niet dat Levine in d'r boek en op d'r site helemaal uitlegt hoe dat werkt en dat het zo handig is, maar dat al d'r recepten met gewichten zijn. Want ze heeft gelijk, %'en zijn veel handiger.
Saai? Welnee, het geleerde kun je dan gelijk in de praktijk brengen.quote:Op donderdag 7 januari 2016 22:19 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan wordt het wel een heel saai boek waarbij een groot aantal beginnende bakkers afhaakt omdat ze geen zin hebben om te rekenen
Op mijn koelkastdeur geplakt o.a.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 01:01 schreef Lot_1 het volgende:
Waar vind je recepten met bakkerspercentages trouwens?
lijkt mij verse gist?quote:Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:
[..]
Op mijn koelkastdeur geplakt o.a.
En anders zelf omrekenen.
Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.
500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water
=
500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
Klopt, dit is gewoon mijn basisreceptje en ik gebruik vrijwel altijd verse gist.quote:
in NL is verse gist niet zo makkelijk te verkrijgen, gedroogde heeft elke supermarkt wel.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 07:11 schreef qltel het volgende:
[..]
Klopt, dit is gewoon mijn basisreceptje en ik gebruik vrijwel altijd verse gist.
Klopt. Hier in Duitsland kun je het overal kopen, zelfs de Lidl heeft het. (het recept was trouwens puur ter uitleg van het omrekenen.. )quote:Op vrijdag 8 januari 2016 07:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
in NL is verse gist niet zo makkelijk te verkrijgen, gedroogde heeft elke supermarkt wel.
Ha, ik begrijp dat je het kunt omrekenen maar het lijkt me dus handig als dat niet twee keer hoeft, wanneer je een recept wilt verkleinen of vergroten En met recepten in cups of mililiter wordt het helemaal ingewikkeld.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:
[..]
Op mijn koelkastdeur geplakt o.a.
En anders zelf omrekenen.
Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.
500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water
=
500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
Als ik 500 gram water toevoeg aan 500 gram meel kom ik volgens deze berekening op 100% water, terwijl het deeg 50% water bevatquote:Op vrijdag 8 januari 2016 06:51 schreef qltel het volgende:
[..]
Op mijn koelkastdeur geplakt o.a.
En anders zelf omrekenen.
Gewicht / meelgewicht x 100 = aantal procenten.
500 gram bloem
5 gram zout
15 gram gist
300 gram water
=
500 / 500 x 100 = 100% meel
5 / 500 x 100 = 1% zout
15 / 500 x 100 = 3% gist
300 / 500 x 100 = 60% water
Klopt, ik heb hier dus ook een recept (niet voor brood) met tablespoons, teaspoons, 1/4 teaspoon, 1/3 cup enz. Echt niet handig. Gelukkig heb ik deze zomer een setje maatcups en maatspoons meegenomen, maar met procenten zou het stukken makkelijker zijn en in alle landen bruikbaar.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 09:38 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Ha, ik begrijp dat je het kunt omrekenen maar het lijkt me dus handig als dat niet twee keer hoeft, wanneer je een recept wilt verkleinen of vergroten En met recepten in cups of mililiter wordt het helemaal ingewikkeld.
[...]
Waar komen de recepten op jouw koelkast vandaan? Heb je ze omgerekend?
Klopt, deeg wat evenveel water als meel bevat bevat 100% water. Het geeft namelijk niet aan hoeveel procent van het deeg het is, maar het aantal procenten van het meelgewicht. Bij 1 kilo meel is 50% dus 500 gram en 1,4% 14 gram. Als het het aantal procenten in het deeg zou zijn zou het ook veel lastiger uit te rekenen zijn.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik 500 gram water toevoeg aan 500 gram meel kom ik volgens deze berekening op 100% water, terwijl het deeg 50% water bevat
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |