SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Zo-is-dat
Grutsk
Minilot
Isegrim
Helsinki
Computergirl
Trusten
Bleie
qltel
[ Bericht 4% gewijzigd door qltel op 30-12-2015 08:11:57 ]qltel
Meneer RewimoLaatste bericht:
Heeeelp!!
Ik heb vandaag mijn eerste zuurdesembrood gebakken. Ik vond het echter slecht rijzen. Ik heb het al een uur of 2 langer laten rijzen dan in het recept staat en aangezien ik toen het idee had dat er weinig gebeurde heb ik toch maar in de oven gedaan. In de oven is het nog wel wat gerezen, maar fenomenaal is het allemaal niet. Dit is het recept wat ik heb gebruikt en dit is het resultaat.
Moet ik het toch nog langer laten rijzen, of wellicht een andere methode gebruiken?Ik gok toch langer laten rijzen. Je hebt volkorenmeel gebruikt denk ik, dat is best zwaar voor zuurdesem. Was deeg wel verdubbeld bij eerste en tweede rijs?
En hoe smaakt hijqltel
Meneer RewimoDe smaak is prima. Ik heb idd volkorenmeel gebruikt zoals ook in het recept staat. Dit recept gaat overigens uit van 2x vouwen en 1x vormen en het rijzen viel me dus ook wat tegen. Of het verdubbeld was vind ik altijd wat lastig, zeker omdat er weinig tijd zat tussen de 2x vouwen en het vormen.quote:Op dinsdag 29 december 2015 21:09 schreef computergirl het volgende:
Ik gok toch langer laten rijzen. Je hebt volkorenmeel gebruikt denk ik, dat is best zwaar voor zuurdesem. Was deeg wel verdubbeld bij eerste en tweede rijs?
En hoe smaakt hijdouche-eendje
met pulletjesQltel, ik kreeg deze ooit van Maximus aangeraden als eerste zuurdesemtest: www.wildyeastblog.com/my-new-favorite-sourdough/
Volkoren is dan ook wat lastiger te maken, heeft meer tijd nodig etc. De norwich lukte altijdqltel
Meneer RewimoOkee, dan ga ik die eens proberen, bedankt voor de tip. Ik moet wel even wat termen vanuit het Engels in het Nederlands vertalen, maar dat zal wel goed komen. (ben er nu al achter dat rye flour roggebloem is.. )quote:Op woensdag 30 december 2015 09:36 schreef douche-eendje het volgende:
Qltel, ik kreeg deze ooit van Maximus aangeraden als eerste zuurdesemtest: www.wildyeastblog.com/my-new-favorite-sourdough/
Volkoren is dan ook wat lastiger te maken, heeft meer tijd nodig etc. De norwich lukte altijdIk heb deze nu in de eerste rijs staan:
http://uitdekeukenvanarde(...)et-sesamzaadjes.htmlwhole rye hebben ze het over, volgens mij is dat volkorenroggemeelquote:Op woensdag 30 december 2015 09:44 schreef qltel het volgende:
[..]
Okee, dan ga ik die eens proberen, bedankt voor de tip. Ik moet wel even wat termen vanuit het Engels in het Nederlands vertalen, maar dat zal wel goed komen. (ben er nu al achter dat rye flour roggebloem is.. )qltel
Meneer RewimoDenk ik ook, en dat komt mooi uit, want dat heb ik nog staan..quote:Op woensdag 30 december 2015 11:11 schreef computergirl het volgende:
[..]
whole rye hebben ze het over, volgens mij is dat volkorenroggemeelZo-is-dat
of nie dan?De norwich sourdough is inderdaad een heel fijn en erg lekker recept om mee te beginnen! Ook mijn eerste zuurdesem geweest en ook als tip van maximus
Maak het nog steeds geregelddouche-eendje
met pulletjesRoggemeel inderdaad. En overnacht in de koelkast in een banneton met theedoek erover deed dit brood echt veel goeds.quote:Op woensdag 30 december 2015 11:15 schreef qltel het volgende:
[..]
Denk ik ook, en dat komt mooi uit, want dat heb ik nog staan..
Volgend jaar hoop ik ook weer te kunnen gaan bakken. Nu alleen een slechte combimagnetron tot mijn beschikking, volgend jaar een huis met nog uit te zoeken keuken > dus een fatsoenlijke oven
Maximus toch zijn reeks, deze
[ Bericht 7% gewijzigd door douche-eendje op 30-12-2015 15:26:18 ]qltel
Meneer RewimoIk ga het eens proberen. Maar dan wel in een broodblik..quote:Op woensdag 30 december 2015 15:16 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Roggemeel inderdaad. En overnacht in de koelkast in een banneton met theedoek erover deed dit brood echt veel goeds.roos85
JUICHEN!Hi
Van het weekend wil ik graag de no-knead-broodjes maken.
In het recept staat dat ik bread flour nodig heb. Wat kan ik hier het beste gebruiken?En het resultaatquote:Op woensdag 30 december 2015 11:10 schreef computergirl het volgende:
Ik heb deze nu in de eerste rijs staan:
http://uitdekeukenvanarde(...)et-sesamzaadjes.html
Zuurdesemkorst is lastig snijden, mijn duim ging beter
[ Bericht 11% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 30-12-2015 22:25:39 ]Gewone witte bloem werkt primaquote:Op woensdag 30 december 2015 17:45 schreef roos85 het volgende:
Hi
Van het weekend wil ik graag de no-knead-broodjes maken.
In het recept staat dat ik bread flour nodig heb. Wat kan ik hier het beste gebruiken?freedom is just another word for nothing left to loseziet er goed uitquote:Op donderdag 31 december 2015 20:35 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Stokbrood gebakken .Zo-is-dat
of nie dan?Geen stokbrood zo lekker als eigen gebakken!quote:Op donderdag 31 december 2015 20:35 schreef Helsinki het volgende:
[ afbeelding ]
Stokbrood gebakken .qltel
Meneer RewimoHet ziet er inderdaad uit als stokbrood..
Vandaag geen brood gebakken maar wel heel de dag bezig geweest met oliebollen.
Zonder....
... en met vulling.
Niet uit een pakje, maar met bloem en gist en nog wat andere bestanddelen. Het heeft bij elkaar 3,5 uur staan rijzen en is daarbij 5x teruggeslagen. Hierdoor zijn ze heel erg luchtig en ook erg lekker.
En ook nog appelbeignets met zelfgemaakt bladerdeeg..
Fijne jaarwisseling allemaal.Helsinki
Avec persévérance.Dat ziet er goed uit! En eens: zelfgebakken is liefde. Fijne jaarwisseling allemaal .vraagje: ik ben dus gister vergeten de zuurdesem te voeden, ik moet nog 2 dagen. Kan ik het gewoon vandaag en morgen doen of heb ik het nu verprutst?Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Ja, dat kanquote:Op vrijdag 1 januari 2016 16:48 schreef davo1979 het volgende:
vraagje: ik ben dus gister vergeten de zuurdesem te voeden, ik moet nog 2 dagen. Kan ik het gewoon vandaag en morgen doen of heb ik het nu verprutst?In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.ik heb dus een heel groot stuk gist over van het oliebollen bakken.
daarom wil ik een aantal broden bakken, aantal jaar terug veel gedaan maar dus al even niet.
kan iemand mij recept aanraden?qltel
Meneer RewimoHet no-knead brood van Vincent? Kan niet mislukken. Zie filmpje in OP.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:42 schreef isax het volgende:
ik heb dus een heel groot stuk gist over van het oliebollen bakken.
daarom wil ik een aantal broden bakken, aantal jaar terug veel gedaan maar dus al even niet.
kan iemand mij recept aanraden?
Forum Opties Forumhop: Hop naar: