abonnement Unibet Coolblue
pi_158627709


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
For great justice!
pi_158627713
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
For great justice!
pi_158627786
Tellen blijft lastig :P
Tap tap tap
pi_158627837
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Van een omzet van 15 miljard gulden naar 619 miljoen euro is wel enorm :o
Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:23:48 #5
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158627907
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:16 schreef CherryLips het volgende:
Tellen blijft lastig :P
Zeker als het automatisch gaat :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158627948
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zeker als het automatisch gaat :+
Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:28:11 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158627985
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Vandaar de naam van het apparaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158628109
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
Lekker belangrijk
lekker faxen heel de dag echt genot
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:01:31 #9
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158628716
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:

[..]

Distribitiecentrum ligt nog aardig vol hoor.
Als dat distributiecentrum vol ligt met onbetaalde producten dan verbaast het me niets als de leveranciers het weer komen halen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:03:05 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158628747
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
Plus dat V&D in de tijd dat de omzet 15 miljard gulden was nog werkelijk een warenhuis was, nu is het echt weinig meer dan een luxe Blokker en C&A combinatie.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158629215
Leveranciers zijn gestopt met leveren. Antwoordt V&D: Ja, geeft niet, het is toch altijd rustig in januari en februari.... |:(
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:32:47 #12
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158629466
quote:
2008 Start vd.nl
In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:42:13 #13
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158629768
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
gaan we de 20 nog halen volgend jaar?
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:44:19 #14
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158629841
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
pi_158629967
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:32 schreef Tijn het volgende:

[..]

In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
Toch liep de webwinkel nog best aardig.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:49:37 #16
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158629995
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
pi_158630017
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_158630040
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:44 schreef KingRadler het volgende:
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:53:13 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158630096
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:53:46 #20
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158630118
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
wanneer was dat jaren 90 ;)
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:56:27 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158630195
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:50 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
Jep, veel mensen denken dat een webwinkel om IT gaat, maar het gaat om distributie, logistiek, naamsbekendheid, betrouwbaarheid, service.
Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158630384
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]

wanneer was dat jaren 90 ;)
Ja :@
Tap tap tap
pi_158630394
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
Die fascinatie kwam later.
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:06:18 #24
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158630462
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
bol.com is tegenwoordig van Ahold. Ik weet niet of Bertelsmann er nog veel mee te maken heeft. Ik denk het niet.
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:10:00 #25
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158630539
eind jaren 90 toen ik naar de Schoolcampus ging das was toen een grote afdeling.
daar is nu niks meer van over.
pi_158630775
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:10 schreef KingRadler het volgende:
eind jaren 90 toen ik naar de Schoolcampus ging das was toen een grote afdeling.
daar is nu niks meer van over.
In mei kwamen de nieuwe schoolspullen en dan altijd even snuffelen O+
Al kocht ik m'n spullen toch meestal bij de Hema :@ Ik heb elk jaar nog steeds de zoektocht naar De Agenda.
Tap tap tap
  † In Memoriam † dinsdag 29 december 2015 @ 12:22:50 #27
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_158630914
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:

[..]

Distribitiecentrum ligt nog aardig vol hoor.
Maar vooral met de verkeerde spullen neem ik aan?
Echte klappers liggen er niet, die waren er trouwens ook nauwelijks.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:24:50 #28
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158630976
quote:
99s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar vooral met de verkeerde spullen neem ik aan?
Echte klappers liggen er niet, die waren er trouwens ook nauwelijks.
Misschien met spul dat voor een knallend prijzencircus bedoeld was?
Wat voor uitverkoop zou er eigenlijk in januari ook alweer komen? Blue monday?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158631211
Het zal me niets verbazen als H&M een van de geïnteresseerden is voor een deels overname.

Weer aan flagshipstore in A'dam. Ze hebben nu pas het pand van Maison de Bonneterie als zodanig omgetoverd. Toegegeven, dat hebben ze netjes gedaan. Maar een paar deuren verder aan de overkant hebben ze ook een filiaal. Het eerste flagshipstore in A'dam.

En dan vergeet ik ook nog bijna die aan de Dam, het voormalig ABN-Amro filiaal. Echt een draak van een winkel met enkel roltrappen naar boven en je echt moet zoeken naar trappen om naar beneden te komen. Dat zou het tweede flagshipstore moeten zijn.

Zout eens op H&M.
pi_158631225
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
Mijn Nederlands is bagger dat is bij mij bekend !!!!
  † In Memoriam † dinsdag 29 december 2015 @ 12:39:58 #31
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_158631427
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:32 schreef Mylene het volgende:
Zout eens op H&M.
Yep, er is plaats voor iedereen, maar daar hoeven we geen land vol van. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:43:51 #32
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158631562
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:33 schreef MMXMMX het volgende:
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
pi_158631713
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:32 schreef Tijn het volgende:

[..]

In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
een blog in 2014 _O_
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_158631749
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:43 schreef KingRadler het volgende:

[..]

als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
Je moet natuurlijk niet brokjes gaan bestellen op het laatste moment bijvoorbeeld als ze op zijn :)
Altijd er voor zorgen dat je een voorraadje hebt ^O^

Trouwens wanneer was het dat het Internet wereldwijd plat lag ?
Ik heb het ontstaan van het internet meegemaakt en kan me eigenlijk niet een wereld wijde storing herinneren :Z
Mijn Nederlands is bagger dat is bij mij bekend !!!!
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:51:03 #35
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158631784
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:50 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Je moet natuurlijk niet brokjes gaan bestellen op het laatste moment bijvoorbeeld als ze op zijn :)
Altijd er voor zorgen dat je een voorraadje hebt ^O^

Trouwens wanneer was het dat het Internet wereldwijd plat lag ?
Ik heb het ontstaan van het internet meegemaakt en kan me eigenlijk niet een wereld wijde storing herinneren :Z
zal ook nooit gebeuren de hele Wereld economie draait om Internet.
pi_158632033
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:33 schreef MMXMMX het volgende:
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
Waar koop jij de kattenbrokken? Ik koop ze altijd bij zoo+
Wem die Scheisse bis zum Hals steht, sollte den Kopf nicht hängen lassen
pi_158632216
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Waar koop jij de kattenbrokken? Ik koop ze altijd bij zoo+
http://www.ranzijn.nl/ of https://www.petsplace.nl/

Dat soort winkels ^O^
Mijn Nederlands is bagger dat is bij mij bekend !!!!
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:14:04 #38
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158632417
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:43 schreef KingRadler het volgende:

[..]

als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
Als er daadwerkelijk een wereldwijde storing is, hebben we grotere problemen dan dat we geen schoenen meer kunnen bestellen.
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:14:32 #39
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158632435
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Ondanks dat je in het begin alleen vooruit kon betalen en een lange levertijd had :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158632456
quote:
MedicAnimal is er ook nog.
Tap tap tap
pi_158632478
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:14 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ondanks dat je in het begin alleen vooruit kon betalen en een lange levertijd had :)
Vooruitbetalen vertik ik tegenwoordig :@ Ben er één keer bijna mee het schip ingegaan. Bedrijven zullen waarschijnlijk ook niet dol zijn op achteraf betalen :P
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:17:30 #42
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158632514
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vooruitbetalen vertik ik tegenwoordig :@ Ben er één keer bijna mee het schip ingegaan. Bedrijven zullen waarschijnlijk ook niet dol zijn op achteraf betalen :P
Het was voor mij reden om VD.nl te mijden :) Zeker de combinatie vond ik erg risicovol. Maar betaal eigenlijk altijd alles via Paypal als die mogelijkheid er is.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158632543
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:17 schreef Maraca het volgende:

[..]

Het was voor mij reden om VD.nl te mijden :) Zeker de combinatie vond ik erg risicovol. Maar betaal eigenlijk altijd alles via Paypal als die mogelijkheid er is.
Ik pak nu ook steeds vaker de creditcard als het niet anders kan. Mocht er gezeik zijn, is je bestelling verzekerd.
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:20:39 #44
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158632611
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik pak nu ook steeds vaker de creditcard als het niet anders kan. Mocht er gezeik zijn, is je bestelling verzekerd.
Jammergenoeg zijn er ook webshops die extra kosten in rekening brengen als je Paypal gebruikt in plaats van IDEAL. }:| Maar goed, als het om een groot bedrag gaat neem ik dat maar voor lief
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158633054
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:20 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jammergenoeg zijn er ook webshops die extra kosten in rekening brengen als je Paypal gebruikt in plaats van IDEAL. }:| Maar goed, als het om een groot bedrag gaat neem ik dat maar voor lief
Wat belachelijk is als je een grote speler bent, maar als kleine speler kan ik het wel begrijpen :Y :P
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:38:10 #46
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633126
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:35 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Wat belachelijk is als je een grote speler bent, maar als kleine speler kan ik het wel begrijpen :Y :P
Zoals bij All4Games? O-)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158633140
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:38 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zoals bij All4Games? O-)
Die zijn toch failliet? :P
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:39:55 #48
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633169
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:38 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Die zijn toch failliet? :P
Ja, maar die deed dat ook. IDEAL betalen was gratis en Paypal was extra bijbetalen. Was uiteindelijk een duur grapje voor veel mensen :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158633197
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:39 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, maar die deed dat ook. IDEAL betalen was gratis en Paypal was extra bijbetalen. Was uiteindelijk een duur grapje voor veel mensen :+
Ik weet niet hoeveel die vroeg voor PayPal. Maar je draagt als shop een x bedragje af aan Paypal. :P
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:41:46 #50
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633227
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:40 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel die vroeg voor PayPal. Maar je draagt als shop een x bedragje af aan Paypal. :P
Dacht een euro ofzo? Maar die deed het natuurlijk om zoveel mensen met IDEAL te laten betalen :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158633306
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dacht een euro ofzo? Maar die deed het natuurlijk om zoveel mensen met IDEAL te laten betalen :+
Kan nog veel zijn voor sommige :o

En tsja.. je hebt van die lamlullen die elke keer op lompe manier proberen te bewijzen dat iets wat wel is geleverd toch niet is afgeleverd en dan mag je ze weer terug betalen. :{
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:46:51 #52
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633352
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:44 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Kan nog veel zijn voor sommige :o

En tsja.. je hebt van die lamlullen die elke keer op lompe manier proberen te bewijzen dat iets wat wel is geleverd toch niet is afgeleverd en dan mag je ze weer terug betalen. :{
Paypal meneer zei tegen mij dat V&D binnen een bepaalde termijn moet bewijzen dat ze het verstuurd hebben. En dat konden ze doen door middel van een T&T code. Die hebben jullie dan toch ook?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158633356


Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..


En de oliebollenfabrikant vertrouwt het ook niet meer..

Beiden in het drukke filiaal Utrecht.

[ Bericht 37% gewijzigd door Bitlord op 29-12-2015 13:52:19 ]
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:47:52 #54
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633371
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:47 schreef Bitlord het volgende:
[ afbeelding ]

Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..
Die boeken bij V&D zijn sowieso lachwekkend :') Heb nog nooit een klant gezien bij die afdeling
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:49:34 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158633405
quote:
3s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:06 schreef Tijn het volgende:

[..]

bol.com is tegenwoordig van Ahold. Ik weet niet of Bertelsmann er nog veel mee te maken heeft. Ik denk het niet.
Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158633434
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:46 schreef Maraca het volgende:

[..]

Paypal meneer zei tegen mij dat V&D binnen een bepaalde termijn moet bewijzen dat ze het verstuurd hebben. En dat konden ze doen door middel van een T&T code. Die hebben jullie dan toch ook?
Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
pi_158633450
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
En Belgie.
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:52:04 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158633486
Als ik online niet met creditcard kan betalen ga ik naar een andere webshop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:52:07 #59
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633487
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:50 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
Je kan toch ook een T&T code aanvragen voor brievenbuspost? Wel duurder, maar dat is een kosten/baten analyse die je dan moet maken :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:53:42 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158633533
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:50 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
Je hebt hoop ik wel een code van je pakketdienst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158633547
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:52 schreef Maraca het volgende:

[..]

Je kan toch ook een T&T code aanvragen voor brievenbuspost? Wel duurder, maar dat is een kosten/baten analyse die je dan moet maken :)
Mja, 't komt niet vaak voor hoor, zo actief is die shop ook weer niet :+. En als het voorkomt is het vooral bij buitenlanders rond de middellandse zee :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt hoop ik wel een code van je pakketdienst?
Tuurlijk.
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:56:39 #62
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158633630
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:53 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Mja, 't komt niet vaak voor hoor, zo actief is die shop ook weer niet :+. En als het voorkomt is het vooral bij buitenlanders rond de middellandse zee :Y

[..]

Tuurlijk.
* Maraca gaat bestellen :7
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:57:33 #63
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158633652
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
Zeker. En dat ze geen 10.000 man (wtf 8)7) in dienst hebben, scheelt ook nogal voor het bedrijfsresultaat.
pi_158633677
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:56 schreef Maraca het volgende:

[..]

* Maraca gaat bestellen :7
Totaal niet jou smaak denk ik zo :P
  dinsdag 29 december 2015 @ 14:02:26 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158633799
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:57 schreef Tijn het volgende:

[..]

Zeker. En dat ze geen 10.000 man (wtf 8)7) in dienst hebben, scheelt ook nogal voor het bedrijfsresultaat.
Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158634123
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
Is Amazon dan goedkoper? Zijn Hollanders niet te veel gewend aan hun eigen merk?
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 14:13:11 #67
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158634138
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:12 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Is Amazon dan goedkoper? Zijn Hollanders niet te veel gewend aan hun eigen merk?
Amazon tolereert geen concurrentie. Als Amazon z'n zinnen op een land zet, is het in no time de enige relevante webshop.
  dinsdag 29 december 2015 @ 14:18:50 #68
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158634304
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
dat doen ze al dat gaat via Duitsland.
  dinsdag 29 december 2015 @ 14:25:46 #69
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158634501
Amazon had Bol moeten kopen en nu is het te laat.
pi_158634716
Zo interessant is nederland ook niet voor Amazon. Boeken hebben een vaste prijs en de rest gaat allemaal via 3e partijen (hetzelfde als bij bol inmiddels).
Amazon kan beter de NL markt bedienen vanuit Duitsland en Engeland.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  dinsdag 29 december 2015 @ 15:57:59 #71
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_158637791
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:25 schreef KingRadler het volgende:
Amazon had Bol moeten kopen en nu is het te laat.
Welja joh, laten we gewoon alle Nederlandse bedrijven lekker aan Amerika uitleveren.. :N

[ Bericht 0% gewijzigd door BdR op 29-12-2015 16:09:03 ]
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
  dinsdag 29 december 2015 @ 16:02:07 #72
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_158637968
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 17:35 schreef Vallon het volgende:
Zal vast al 's zijn gezegd, dat V&D in handen is van een stel op geldbeluste psychopaten.

Afgelopen jaar was er ook al op de NPO een leuke documentaire omtrent dit soort investeringsbedrijven. Concerns worden opgekocht, uiteengesplitst, opgeklopt en de verliesgevende delen worden in een faillissement gedumpt. Saillant detail is dat banken, verhuurders en leveranciers per definitie onder druk worden gezet.

V&D (Maxeda) is ooit opgekocht door Sun Capital, Was destijds en is nu weer leesvoer. Die 160 stropdasloze-pakken hebbben wel verstand van wurg-investeringen maar niet van winkels. Leuke Win-Win promo in het licht can V&D is Bij een Win-Win situatie heb ik altijd onmiddellijk de gedachte .... and who's fucked....
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:25 schreef Q. het volgende:

[..]

Het is inmiddels wel overduidelijk dat Sun Capital nooit de intentie heeft gehad om van V&D een goed draaiend bedrijf te maken.
Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
pi_158638820
KKR en Alpinvest hebben al veel eerder alles in de uitverkoop gedaan natuurlijk, wat Sun doet was te verwachten.

http://www.nrcq.nl/2014/0(...)te-twee-winkelketens

Sun had de brokjes, KKR (plus Alpinvest) hadden de echt grote vis.
  dinsdag 29 december 2015 @ 16:43:09 #74
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158639756
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:02 schreef BdR het volgende:

[..]

[..]

Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
Ze trekken die 47 miljoen toch niet terug? Ik dacht dat ze juist daar bovenop nog 12 miljoen moesten storten en dat dit de grens was. En die sale, tja. Zo is de mens nu eenmaal en je kunt hopen en wensen wat je wilt, maar je hebt er toch geen invloed op.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158639869
Er was al 47 miljoen en nu zou er nog eens extra 40 miljoen moeten komen, althans zo begreep ik het van het NOS Journaal.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158639983
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:47 schreef Bitlord het volgende:
[ afbeelding ]

Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..

[ afbeelding ]
En de oliebollenfabrikant vertrouwt het ook niet meer..

Beiden in het drukke filiaal Utrecht.
Wat ik niet begrijp is dat er geen boter bij de vis gedaan kan worden. Nee verkopen is zo'n beetje het ergste wat er is. Niet alleen loop je omzet mis, maar ook blijven klanten ergens een lange tijd weg waar ze nee hebben gehoord (eigen ervaring als verkoper). Appelbeignets is een lastig product. Als je teveel inkoopt zit je met voorraad die je weg kan gooien, als je te weinig inkoopt heb je klagers. Van de andere kant kun je juist hier nu geld op binnenhalen, het zal als warme broodjes verkopen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158640105
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:33 schreef Ceased2Be het volgende:
Zo interessant is nederland ook niet voor Amazon. Boeken hebben een vaste prijs en de rest gaat allemaal via 3e partijen (hetzelfde als bij bol inmiddels).
Amazon kan beter de NL markt bedienen vanuit Duitsland en Engeland.
Amazon krijgt de Nederlandse markt niet zo snel in handen aangezien ze aan allerlei regelgeving moeten voldoen mbt werknemers, wat ze helemaal niet willen. Kijk maar naar Primark wat eigenlijk ook niet kan voor die prijs. Ik heb geruchten gehoord dat ze daar na een jaar ook veel meiden buitenflikkeren omdat het anders een catfight zou zijn en Primark het liefst weer vers volk binnen heeft staan tegen de laagste lonen. Eigenlijk moeten we dat soort bedrijven helemaal niet op de Nederlandse "ons ben zuunig" consument loslaten. Ze parasiteren de markt kapot tot prijzen waar niet voor te werken valt en who knows wat voor arbeidsomstandigheden er allemaal achter schuil gaan.

Ik heb een paar dingen van Amazon om te proberen, maar ben niet van plan er alles te gaan kopen
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158640185
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Amazon krijgt de Nederlandse markt niet zo snel in handen aangezien ze aan allerlei regelgeving moeten voldoen, wat ze helemaal niet willen. In Duitsland en Engeland kunnen medewerkers nog uitgebuit worden door ze 10 uurs diensten te laten draaien of met allerlei smerige truukjes in te huren als (op papier) tijdelijke medewerkers en daarna ze zonder pardon buiten te gooien en weer nieuwe aan te nemen. Er zijn allerlei regelgevingen waar Amazon geen zin in heeft. Bovendien als ze dat zouden flikken is Nederland te klein. Kijk maar naar Primark wat eigenlijk ook niet kan voor die prijs. Ik heb geruchten gehoord dat ze daar na een jaar ook veel meiden buitenflikkeren omdat het anders een catfight zou zijn en Primark het liefst weer vers volk binnen heeft staan tegen de laagste lonen.
I know, maar die praktijken even buiten beschouwing gelaten; wat is de meerwaarde van een Nederlandse Amazon naast Bol? De digitale diensten van Amazon (ebooks / Amazon Prime) zijn wellicht nog interessant te noemen, maar alle fysieke goederen?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158640270
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:54 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

I know, maar die praktijken even buiten beschouwing gelaten; wat is de meerwaarde van een Nederlandse Amazon naast Bol? De digitale diensten van Amazon (ebooks / Amazon Prime) zijn wellicht nog interessant te noemen, maar alle fysieke goederen?
Ze hebben een groot aanbod (onoverzichtelijk groot :') ). De supermarkten kunnen wel inpakken als er ook luiers (duur) koffie (duur) en op termijn zelfs food wordt aangeboden.
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 29 december 2015 @ 16:59:54 #80
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158640351
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:13 schreef Tijn het volgende:
[..]
Amazon tolereert geen concurrentie. Als Amazon z'n zinnen op een land zet, is het in no time de enige relevante webshop.
Dat is idd het fundamentele probleem van doorgeschoten kapitalisme en "vrije" marktwerking.

Je kan niet meer spreken over vrije marktwerking wanneer een klein bedrijf (laat staan starter) moet opboksen tegen een (te) kapitaalkrachtige concurrent die (opzettelijk) onder de prijs kan werken.
Wie/wat de prijs bepaald, is een heel lastige. Er zijn we wat manieren om de juiste prijs te bepalen maar die komen allemaal samen in een vorm van controlerend (overheids)toezicht. Je komt vervolgens in een dwangparadox.

Bedrijven zijn zo groot dat zij ook (in feite) de wet bepalen. Wanneer er al concurrentie is, wordt dat minzaam toegestaan zodat de "grote" bedrijven nog net geen monopolisten zijn.
Bedrijven zouden maar tot een bepaalde grootte mogen (en kunnen) groeien.
Overstijgen ze een bepaald marktaandeel of grootte, dan moet dat bedrijf (verticaal) worden opgesplitst. Ik word redelijk nerveus van bedrijven of organisaties die zo groot zijn dat ze het BNP van een individueel land makkelijk overstijgen.

Ook triest is dat puur op financiën gerichte bedrijven, feitelijk eigenaar kunnen worden van ketens. Die ketens worden vervolgens markttechnisch gedwongen om met "rare" constructies, financieel gezien een (on)gezonde winst te blijven maken.

In licht van V&D, denk ik dat menig oudere middenstander roept: boontje komt om z'n loontje. Het warenhuisconcept heeft indertijd ook veel winkeliers noodzakelijkerwijs de nek omgedraaid. Datzelfde gebeurd nu (opnieuw) door shoppingmalls (feitelijk etalage/galerijen) & webwinkels.
Winkelen zal (straks) neerkomen op een all2in1 beleving en veel minder dan om zaken aan te (moeten) schaffen.

Menig ondernemer (en medewerker) krabbelt zich achter z'n oren omtrent een zeer onzekere toekomst.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_158640544
Helemaal kloppen doet dat niet, want Mediamarkt een in jouw verhaal kapitaalkrachtige concurrent die hele ketens deed wegvagen staat nu zelf ook niet bijzonder florisant in de boeken.

Mensen hebben simpelweg maar 1 wasmachine nodig, en de service is ook al niet je van het als je het overal leest. Jammer dat dan een zaak waar de service wél goed was (Expert) kapotgaat vanwege de prijsdruk.

Het zit krom in elkaar. Mensen willen service maar het mag allemaal niks kosten.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158640661
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:02 schreef BdR het volgende:

[..]


[..]

Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
Sun heeft er sinds de koop al dik 250 miljoen in gestopt. Dat krijgen ze bij een faillissement niet terug. Ze gaan dus niet met geld er vandoor..
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:11:17 #83
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158640686
Sun Capital heeft een kat in de zak gekocht
pi_158640727
250 miljoen, je vraagt je af waar dat allemaal gebleven is.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_158640883
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:12 schreef W00fer het volgende:
250 miljoen, je vraagt je af waar dat allemaal gebleven is.
Investeringen in winkels, voorraad, andere schulden aflossen.
pi_158641010
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Investeringen in winkels, voorraad, andere schulden aflossen.
Dan was er dus veel meer nodig om het echt op te frissen. Die 250 was meer noodzaak dan echt opfrissingsbudget. Raar dat ze dan in februari zeiden dat het echt anders werd als er geen geld voor was...
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:21:16 #87
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158641060
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:20 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan was er dus veel meer nodig om het echt op te frissen. Die 250 was meer noodzaak dan echt opfrissingsbudget. Raar dat ze dan in februari zeiden dat het echt anders werd als er geen geld voor was...
Daar was die 47 miljoen toch voor? Alleen toen werd het een warme winter en ging het allemaal mis :'(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:24:07 #88
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158641164
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:57 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ze hebben een groot aanbod (onoverzichtelijk groot :') ). De supermarkten kunnen wel inpakken als er ook luiers (duur) koffie (duur) en op termijn zelfs food wordt aangeboden.
Wat dan wel zonder (noemenswaardige) meerkosten snel kan worden afgeleverd of worden opgehaald in centraal opgestelde afgiftecentra. Ons blijft zuuunig.

Kortom: een denkende visionair zal niet meer gaan investeren in het opleuken van een verloren gegaand concept als V&D....

Ik zie het reeds helemaal voor me:
• Wat boodschappen klikken die binnen een paar uur worden bezorgd en/of door mij (lopend/op de fiets) met een code uit het luik/kist van een (buurt)afgiftepunt kan worden gepakt. Technisch gezien zeer goed mogelijk om die last-mile naar de consument te kunnen afsluiten.
• Boodschappen die je sneller moet hebben worden zonodig per drone (vliegend/rijdend) afgeleverd waar je je bevind of worden meegegeven aan een in de buurt rijdende koerier.

[ Bericht 2% gewijzigd door Vallon op 29-12-2015 17:26:27 (moraal) ]
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:25:53 #89
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158641219
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:24 schreef Vallon het volgende:

[..]

Wat dan wel zonder (noemenswaardige) meerkosten snel kan worden afgeleverd of worden opgehaald in centraal opgestelde afgiftecentra. Ons blijft zuuunig.

Ik zie het reeds helemaal voor me:
• Wat boodschappen klikken die binnen een paar uur worden bezorgd en/of door mij (lopend/op de fiets) met een code uit het luik/kist van een (buurt)afgiftepunt kan worden gepakt. Technisch gezien zeer goed mogelijk om die last-mile naar de consument te kunnen afsluiten.
• Boodschappen die je sneller moet hebben worden zonodig per drone (vliegend/rijdend) afgeleverd waar je je bevind of worden meegegeven aan een in de buurt rijdende koerier.
Of een soort buizenpost door het riool. Dan bestel je wat op een website en binnen een paar minuten plopt 't zo je toilet uit.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158641528
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:35:07 #91
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158641534
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Of een soort buizenpost door het riool. Dan bestel je wat op een website en binnen een paar minuten plopt 't zo je toilet uit.
Ik ruik het maar voorzie dat het zal gaan stinken. In Almere kunnen ze niet eens het (afval)vuil door een pijp krijgen.

Serieus: het leggen van een aparte infrastructuur om spullen te bezorgen (laat staan, ook terugnemen van ook afval) is totaal niet nodig. Het transport "boxen" concept kan je goed gebruiken, zoalang de locatie maar bereikbaar is. Wanneer je dat standaardiseert, voorzie ik gigantische mogelijkheden en ook een omwenteling in ons bestaan.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:36:19 #92
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158641569
DA :(
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:38:09 #93
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158641643
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:34 schreef Roel_Jewel het volgende:
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
Dat is inderdaad rap :o
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158641731
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:38 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat is inderdaad rap :o
Duidelijk dat er ook niks meer aan te doen was. Verwacht dat de franchisers zich bij andere inkooporganisatie aansluiten. Benieuwd wat met de naam op de gevel gebeurt (als in: hoe snel die weg is...).
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:42:14 #95
53267 TC03
Catch you on the flipside
pi_158641772
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:59 schreef Vallon het volgende:

[..]

Dat is idd het fundamentele probleem van doorgeschoten kapitalisme en "vrije" marktwerking.

Je kan niet meer spreken over vrije marktwerking wanneer een klein bedrijf (laat staan starter) moet opboksen tegen een (te) kapitaalkrachtige concurrent die (opzettelijk) onder de prijs kan werken.
Wie/wat de prijs bepaald, is een heel lastige. Er zijn we wat manieren om de juiste prijs te bepalen maar die komen allemaal samen in een vorm van controlerend (overheids)toezicht. Je komt vervolgens in een dwangparadox.

Bedrijven zijn zo groot dat zij ook (in feite) de wet bepalen. Wanneer er al concurrentie is, wordt dat minzaam toegestaan zodat de "grote" bedrijven nog net geen monopolisten zijn.
Bedrijven zouden maar tot een bepaalde grootte mogen (en kunnen) groeien.
Overstijgen ze een bepaald marktaandeel of grootte, dan moet dat bedrijf (verticaal) worden opgesplitst. Ik word redelijk nerveus van bedrijven of organisaties die zo groot zijn dat ze het BNP van een individueel land makkelijk overstijgen.

Ook triest is dat puur op financiën gerichte bedrijven, feitelijk eigenaar kunnen worden van ketens. Die ketens worden vervolgens markttechnisch gedwongen om met "rare" constructies, financieel gezien een (on)gezonde winst te blijven maken.

In licht van V&D, denk ik dat menig oudere middenstander roept: boontje komt om z'n loontje. Het warenhuisconcept heeft indertijd ook veel winkeliers noodzakelijkerwijs de nek omgedraaid. Datzelfde gebeurd nu (opnieuw) door shoppingmalls (feitelijk etalage/galerijen) & webwinkels.
Winkelen zal (straks) neerkomen op een all2in1 beleving en veel minder dan om zaken aan te (moeten) schaffen.

Menig ondernemer (en medewerker) krabbelt zich achter z'n oren omtrent een zeer onzekere toekomst.
Kortzichtig doemdenken.

Winkelen gaat zeker veranderen ja, dat kan je jammer vinden, maar in het algemeen gaat de consument erop vooruit.

Een typisch Nederlands voorbeeld is de AH die de kaasboer en slager zo'n beetje de nek om heeft gedraaid. Boodschappen doen is hierdoor letterlijk eenheidsworst geworden. Echter, tegelijkertijd profiteert de consument: enorme keus, goede kwaliteit en lage prijzen.

Veder zijn er tegenwoordig inderdaad vele grote bedrijven die de staatsschuld van België moeiteloos zouden kunnen dragen. Echter, het speelveld is desondanks competitiever dan ooit. Ook grote bedrijven kunnen binnen enkele jaren ver afglijden. Kijk eens naar Nokia of in mindere mate Microsoft. Dit kan je alleen voorkomen door
op allerlei fronten steeds sneller te innoveren, en daar zal de klant uiteindelijk weer van profiteren.

Samenvatting: grote bedrijven, ja. Relatief weinig spelers: ja. Maar ondanks alles is de noodzaak tot innovatie zeer hoog wat onherroepelijk zal leiden tot lage prijzen voor een steeds betere dienstverlening op allerlei fronten.
Ten percent faster with a sturdier frame
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:44:26 #96
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158641829
je mag het niet zeggen het is goed dat de hele retail word wakker geschud.
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:45:20 #97
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158641844
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:41 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Duidelijk dat er ook niks meer aan te doen was. Verwacht dat de franchisers zich bij andere inkooporganisatie aansluiten. Benieuwd wat met de naam op de gevel gebeurt (als in: hoe snel die weg is...).
Je hebt toch ook Dio drogisterijen misschien kunnen ze zich daar bij aansluiten.
  dinsdag 29 december 2015 @ 17:49:38 #98
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158641953
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:34 schreef Roel_Jewel het volgende:
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
Ze hebben het nog lang uitgehouden.
Volgens Rabo: "Drogisterijen De gouden tijden zijn voorbij"
Tja, hoeveel tandpasta en b(r)illendoekjes heb je nodig ?

Wel triest voor medewerkers, de tal van winkels en (zelfstandige) winkelhouders.
quote:
Bron Wiki:
De 266 franchisewinkels onder beheer van zelfstandige ondernemers worden niet direct geraakt door de problemen van het moederbedrijf. Bij het hoofdkantoor en de 7 winkels waarvoor het uitstel wel geldt, werken 212 mensen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_158641998
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:45 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Je hebt toch ook Dio drogisterijen misschien kunnen ze zich daar bij aansluiten.
Daar zijn in 2014 al veel DA-franchisers naar overgestapt, dus zou idd kunnen. Of Kruidvat. Heb je iig een grote club achter zitten (Watson).
  dinsdag 29 december 2015 @ 18:02:04 #100
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158642326
De vakbond CNV Vakmensen organiseert woensdagavond om 19.30 uur in het regiokantoor in Drachten een bijeenkomst voor medewerkers van V&D, DA en Macintosh.

Deze drie bedrijven worden door een faillissement bedreigd en het personeel zit in grote onzekerheid.

CNV Vakmensen wil antwoord geven op diverse vragen als het werkelijk mis gaat met de bedrijven. Ook mensen die geen lid zijn van CNV Vakmensen zijn welkom.

Dit word een pijnlijke avond.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')