abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 30 januari 2016 @ 13:41:50 #101
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159516126
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb het een aantal malen gepoogd te maken, ik krijg de vleesmassa niet fijn genoeg, werd een soort meatloaf, das niet de bedoeling
Met de foodprocessor ook niet?
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:21:58 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159516818
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:41 schreef Bramito het volgende:

[..]

Met de foodprocessor ook niet?
Nee, vreemd genoeg niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:24:26 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159516866
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 12:08 schreef Bleie het volgende:
Dacht ik ook, dat hij dan wel gaar moest zijn.

Ik heb al een nieuwe gebakken, staat nu in de koelkast. Is nu wel een beetje bruin geworden, maar ik heb toch betere hoop. Staat nu in de koelkast op te stijven.

Edit: dit recept: https://crossstitchandkee(...)and-lime-cheesecake/

Vind op het eerste gezicht vocht /ei verhouding een beetje vreemd, hopelijk lukt de tweede beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:25:37 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159516887
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 22:36 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik heb het wat van je overgenomen hoor, gooi vaak wat van die dingetjes als ik soep kook in de boullion. Hoeveel zou jij doen op een pan? Liter of 5 denk ik.

Ik gebruik veel kruidnagel trouwens bij veel wat ik stoof :9
boullion? Twee a drie velletjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:29:34 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159516959
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:25 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, nog must have slow cooker / low and slow oven gerechten?
Gebruik geen slow cooker maar gewoon een pan, wat ik erg lekker vind, is hertenstoof.
Ik neem hert poulet, kruid het en braad het stevig aan. Dan blussen met rode wijn, blaadje laurier, knoflook erbij (en als je wilt, foelie) wat verse rozemarijn, thijm (in een met wat keukentouw omwikkeld koffiefilter is het er gemakkelijk uit te halen).
dan lekker een paar uurtjes stoven. Ik eet er serviettenknoedel en rode kool bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:31:22 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159516993
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:49 schreef Teslynd het volgende:
Ik zie hiervoor een vraag over slow cooking. In wat voor pannen kan je het eten heel lang op zacht vuur laten staan zonder dat de bodem beschadigt?
Neem een pan met een dikke bodem. De boel zal niet beschadigen, hooguit aanbranden als je het laat droogkoken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 14:32:39 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159517018
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 21:47 schreef Teslynd het volgende:
Yam heeft zuurdesembrood op basis van haver, te koop bij Jumbo. Het is bijna normaal brood, dus niet het dorre, in gruis uit elkaar vallende zoals van Damhert. Er is nu een glutenvrije variant met zo weinig mogelijk ingrediënten. Door de lange bereidingstijd is het fytinezuur afgebroken. Ik vraag me af of lang desemen ook nog wat doet met gluten (tarwe en zo) en gluten-look-a-likes (haver, gierst, teff)). Is daar meer over bekend?
Denk dat je dit het beste Lee Harvey Oswald kan vragen, die weet meer over brood en desems dan ik
CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! #19 - Mét heteluchtoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159530233
Pietverdriet, bedankt voor de tip. Heb de vraag bij LHO gesteld.

Aanvankelijk kocht ik de goedkope pannen bij Blokker, totdat de pannen niet meer van prijs wijzigden en dus dus veel dunner werden. Nog een poosje op Ikea PS gekookt, die zijn een slag solider, maar dat bleek ook niet geschikt voor het lange trekken te zijn. Je ziet dan op de bodem iets alsof er stukken vel af zijn. Als de bescherming eraf is, zal er wel meer vrijkomen als je doorgaat met koken en aanbakken.

Volgens de gebruiksaanwijzing van Ikea zijn de pannen niet bedoeld om eten in te bewaren (deden we vroeger wel, bv. boerenkool voor 2 dagen koken). Maar ik wil ouderwetse bouillon/soep die je de hele dag op het vuur kan laten staan. Zal proberen of het in de oven beter lukt, omdat dan de hitte niet van één kant komt. En hopelijk is dan ook minder aanbrandsel.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 23:19:20 #109
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_159530323
Waarom dan geen sudderplaat op het gas en onder de pan? Daar zijn die dingen voor.



Blokker.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 23:20:42 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159530353
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:15 schreef Teslynd het volgende:
Pietverdriet, bedankt voor de tip. Heb de vraag bij LHO gesteld.

Aanvankelijk kocht ik de goedkope pannen bij Blokker, totdat de pannen niet meer van prijs wijzigden en dus dus veel dunner werden. Nog een poosje op Ikea PS gekookt, die zijn een slag solider, maar dat bleek ook niet geschikt voor het lange trekken te zijn. Je ziet dan op de bodem iets alsof er stukken vel af zijn. Als de bescherming eraf is, zal er wel meer vrijkomen als je doorgaat met koken en aanbakken.

Volgens de gebruiksaanwijzing van Ikea zijn de pannen niet bedoeld om eten in te bewaren (deden we vroeger wel, bv. boerenkool voor 2 dagen koken). Maar ik wil ouderwetse bouillon/soep die je de hele dag op het vuur kan laten staan. Zal proberen of het in de oven beter lukt, omdat dan de hitte niet van één kant komt. En hopelijk is dan ook minder aanbrandsel.
Bij pannen denk ik aan RVS, sorry, niet aan die gelakte ellende of gecoate zuut.
Doe jezelf een plezier en koop zware RVS pannen. Die zijn ook het best schoon te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159530593
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:19 schreef Lienekien het volgende:
Waarom dan geen sudderplaat op het gas en onder de pan? Daar zijn die dingen voor.



Blokker.
Ik kan geen grote vinden. Alleen de kleine waar je geen grote pan op durft te zetten omdat het dan zo wankel is.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 23:32:41 #112
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_159530609
Gewoon goed op het midden zetten en bij roeren de pan vastpakken.

Of een sudderplaat met grotere doorsnede: https://www.meesterslijpe(...)uage=nl¤cy=EUR

[ Bericht 65% gewijzigd door Lienekien op 30-01-2016 23:42:13 ]
The love you take is equal to the love you make.
pi_159530936
gietijzeren sudderplaatjes O+
die van de blokker heb ik ook gehad en ik vond dat ding doodeng. veel te glad plaatje naar mijn idee.
pi_159531081
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij pannen denk ik aan RVS, sorry, niet aan die gelakte ellende of gecoate zuut.
Doe jezelf een plezier en koop zware RVS pannen. Die zijn ook het best schoon te maken.
Ja, daarom kwam ik op het idee om het hier te vragen, vanwege de technische achtergrondkennis. Dus pannen zijn echt gelakt? Hoe kan je dat weten, afgezien van wel erg lage prijzen of dunne pannetjes die je doen griezelen?
Ooit had ik een Franse gietijzeren, maar kon hem niet met één hand tillen, met twee was het al lastig, op de grens van enigszins gevaarlijk met hete inhoud. Zijn er goede pannen die wel tilbaar zijn als je verminderde spierkracht hebt?

Momenteel heb ik de pannenset Vision van BK. Die kan wel in de oven, denk ik, omdat het alleen metaal & glas is en omdat het voor bouillon sowieso minder dan 100º wordt. Hij is bij Blokker ¤ 169 en zou als adviesprijs ¤ 265 hebben.
pi_159531916
Voor bouilon gebruik ik tegenwoordig een slowcooker. Lage temperatuur en t kost een stuk minder dan dezelfde tijd een oven aanzetten. Verder zijn ze ook niet echt zwaar (hier ook problemen met de spieren).
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 31 januari 2016 @ 08:29:44 #116
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_159534157
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, vreemd genoeg niet.
Ik zal het eens aan de secretaresse van een ouwe klant van mij vragen. Die had een slagerij met haar ex.
Siesta & Fiesta!
  zondag 31 januari 2016 @ 09:15:49 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159534348
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 23:52 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ja, daarom kwam ik op het idee om het hier te vragen, vanwege de technische achtergrondkennis. Dus pannen zijn echt gelakt? Hoe kan je dat weten, afgezien van wel erg lage prijzen of dunne pannetjes die je doen griezelen?

RVS zijn niet gelakt, als pannen bont en in kleurtjes zijn, blijf er bij weg tenzij het zware gietijzeren zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 31 januari 2016 @ 10:29:07 #118
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_159534908
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

RVS zijn niet gelakt, als pannen bont en in kleurtjes zijn, blijf er bij weg tenzij het zware gietijzeren zijn
Ik wou net zeggen, met een zware geëmailleerde Cruesset zal je toch wel geen problemen hebben? ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 31 januari 2016 @ 13:08:19 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159538131
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 10:29 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik wou net zeggen, met een zware geëmailleerde Cruesset zal je toch wel geen problemen hebben? ;)
Nee, zeker niet, vooral als hij alleen aan de buitenkant geëmailleerd is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159542974
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind op het eerste gezicht vocht /ei verhouding een beetje vreemd, hopelijk lukt de tweede beter.
In welk opzicht vreemd?

De tweede was inderdaad een stuk beter gelukt, maar beetje aan de zure kant, volgende keer dus minder limoen gebruiken.
  zondag 31 januari 2016 @ 16:44:54 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159545443
quote:
0s.gif Op zondag 31 januari 2016 15:34 schreef Bleie het volgende:

[..]

In welk opzicht vreemd?

De tweede was inderdaad een stuk beter gelukt, maar beetje aan de zure kant, volgende keer dus minder limoen gebruiken.
Weinig ei om alle massa te binden
Mooi dat de tweede beter lukte, langer gebakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159551636
quote:
1s.gif Op zondag 31 januari 2016 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weinig ei om alle massa te binden
Mooi dat de tweede beter lukte, langer gebakken?
Ja, uur en een kwartier.
pi_159658311


Piet, ik heb van een vriend een karkas van een jonge ree gekregen (botten met nog wat vlees eraan). Het is ongeveer 950 gram.
Ik heb er geen ervaring mee maar wil er een soep van trekken. Heb je wat tips hoe ik hier het beste mee kan beginnen?
Ik zat zelf te denken aan prei, wortelen, 500 gram tomaten, foelie, laurier, tijm en 4 a 5 liter water.

Vlees in oven laten garen tot ze bruin zijn. In een pan met de groenten (5 uur?) daarna zeven en inkoken? Peper en zout naar smaak?

Of zou jij het helemaal anders doen?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_159658666
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:12 schreef -J-D- het volgende:
[ afbeelding ]

Piet, ik heb van een vriend een karkas van een jonge ree gekregen (botten met nog wat vlees eraan). Het is ongeveer 950 gram.
Ik heb er geen ervaring mee maar wil er een soep van trekken. Heb je wat tips hoe ik hier het beste mee kan beginnen?
Ik zat zelf te denken aan prei, wortelen, 500 gram tomaten, foelie, laurier, tijm en 4 a 5 liter water.

Vlees in oven laten garen tot ze bruin zijn. In een pan met de groenten (5 uur?) daarna zeven en inkoken? Peper en zout naar smaak?

Of zou jij het helemaal anders doen?
Ik ben piet dan wel niet maar ik zou geen tomaten gebruiken.

Zou de boel koud opzetten met prei, wortel, knolselderij, ui, foelie, laurier, jeneverbessen, tijm, peterselie en wat peperkorrels. Ikzelf vind wat wijn ernook lekker doorheen.

Als je ervan houdt kun je ook wat paddenstoelen meetrekken, gedroogd eekhoorntjesbrood geeft extra smaak.

Na 3 uur trekken botten eruit en roosteren in een hete oven en nogmaals 3 uur trekken. Maar je kunt ook het karkas eerst roosteren.

Passeren, ontvetten en dan een eindje inkoken.
Whatever...
pi_159660379
quote:
1s.gif Op donderdag 4 februari 2016 19:24 schreef Spanky78 het volgende:
Na 3 uur trekken botten eruit en roosteren in een hete oven en nogmaals 3 uur trekken. Maar je kunt ook het karkas eerst roosteren.

Passeren, ontvetten en dan een eindje inkoken.
Met alle respect hoor. Maar dit is toch waanzin? Al die rituelen. Die kun je nog uitbreiden met diverse instructies en ingrediënten die je ook niet gaat proeven of waarvan de samenhang onduidelijk is. Ik bedoel eigenlijk dat het allemaal zo onwetenschappelijk is en zo vrijblijvend. En dat het resultaat nogal random is. En je kunt er weinig van zeggen omdat je slechts 1 keer precies hetzelfde kunt doen. En dat alles voor een bouillonnetje.

Wat hij van plan is lijkt mij prima.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')