Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:24 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Nja, smaken verschillen. Ik hoef die vieze zure zware troep niet en ben van mening dat dát geen brood mag heten. Het enige dat ik koop zijn die harde witte broodjes bij Dercks.
De rest is ook bagger.quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:26 schreef z80 het volgende:
[..]
Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.
Vind het vaak wel veel zouter dan NL's brood. Dat zuurdesem vind ik niet lekker, maar veel verder dan dat en "Einfachen" heb ik nog nooit geprobeerdquote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:26 schreef z80 het volgende:
[..]
Het wordt tijd dat je eens verder kijkt dan het zuurdesembrood. Er is veel meer dan enkel dat.
Ik eet daarom alleen brood van de bakkerquote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:48 schreef bluemoon23 het volgende:
Met vers Duits brood is niets mis, dat stijve fabrieksbrood is wat minder.
Dat weet ik Maar enige wat ik daar koop zijn Einfachen und Kuchenquote:
Aanraders dan wat ik eens moet bestellen?quote:
Ik vraag altijd aan de bakker wat hij een Holländer zou aanraden. Komt meestal een prima eetbaar mengsel van bruin/wit-brood uit Ze weten vaak precies dat zuurdesem niet echt gewaardeerd wordt hierquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Aanraders dan wat ik eens moet bestellen?
Jij houd van dat slappe schuimbrood wat men in NL verkoopt?quote:Op vrijdag 29 januari 2016 21:18 schreef MrSalazar het volgende:
Kopen jullie serieus brood in duitsland?
Ik vind die harde broodjes bij Dercks het lekkerstquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij houd van dat slappe schuimbrood wat men in NL verkoopt?
ik rij nou net naar Duitsland voor dat vaste broodquote:Op vrijdag 29 januari 2016 22:14 schreef CrashO het volgende:
[..]
Ik vraag altijd aan de bakker wat hij een Holländer zou aanraden. Komt meestal een prima eetbaar mengsel van bruin/wit-brood uit Ze weten vaak precies dat zuurdesem niet echt gewaardeerd wordt hier
Die laat ik altijd hangen, de NL slger op weg maar de Edeka heeft veel beterequote:Op vrijdag 29 januari 2016 23:57 schreef bluemoon23 het volgende:
En Hulst drogeworst zie je ook wel bij Duitse supermarkten
Eenvoudigquote:
Dat zijn de gewone Duitse broodjes (einfach - eenvoudig)quote:
Ja de zogenaamde Schnittbrötchen.quote:Op zaterdag 30 januari 2016 09:37 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dat zijn de gewone Duitse broodjes (einfach - eenvoudig)
Dus moet je hem de andere dagen van de week maar een andere naam gevenquote:Op zaterdag 30 januari 2016 12:37 schreef XL het volgende:
Ja, de duitser en zijn broodjes... Zoveel mooi vers brood en dan gaan ze van de saaie witte broodjes eten. Waar ook nog eens iedere duitser zijn eigen woord voor lijkt te hebben. Einfache vind ik zelf de meest belachelijke benaming (entschuldigung). Sonntagbrötchen is duidelijk de mooiste! Die is het het meest accuraat, want die broodjes eet je natuurlijk alleen bij het zondagontbijt omdat de bakker dan geen vers brood bakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |