Moet je wel in staat zijn die inschatting juist te maken.quote:Op vrijdag 24 juni 2016 21:28 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dit vind ik overigens wel hoor. Als je er echt van weet, dan
Zo niet, wees daar dan gewoon eerlijk over, gaan de mensen die echt last hebben wel ergens anders heen. Betere reclame voor je hut dan loeiend sirenes.
Denk dat hij héél erg duidelijk is, en jij niet kan hebben dat je gewoon fout zit.quote:Op vrijdag 24 juni 2016 21:31 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee, want mensen met coeliakie hebben verschilende gevoeligheid waarbij sommigen extreem streng zijn en sommigen het soms aandurven om wel buiten de deur te enten ondanks dat ze ' er compleet niet goed van wordt ' bij besmetting boven bepaald niveua.
Nuance is niet echt je ding, maar ik ben nu echt klaar met deze non-discussie
Ik ben blij dat je het zelf toegeeft.quote:Op vrijdag 24 juni 2016 21:23 schreef computergirl het volgende:
[..]
nee, het iscniet analoog aan een allergie, hier info: https://www.mlds.nl/chronische-ziekten/coeliakie/
Verder nutteloze discussie met iemand die alleen wil drammen om het drammen
En dat laatste beweer ik dus nergens
Coeliakie is géén allergie! Lees jij wel?quote:Op zaterdag 25 juni 2016 12:59 schreef minilot het volgende:
Okee luitjes, vanaf nu weer terug naar het onderwerp, ofwel daadwerkelijke af- en aanraders qua producten.
CUL is niet de juiste plek voor eindeloos gepiep over allergieën. Alvast dank voor de medewerking!
Je kan geen zekere vorm hebben, je hebt het of niet.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:15 schreef Blik het volgende:
Ik krijg komende vrijdag met zeer grote waarschijnlijk een telefoontje van de kinderarts dat mijn 2 kids een zekere vorm van coeliakie hebben en we thuis over moeten op een glutenvrij dieet. Ik ben al in gesprek met de bank voor een 2de hypotheek
Al best wel bekend met het fenomeen omdat mijn nichtje in zeer extreme mate er last van heeft (die krijgt al buikpijn als er kruisbesmetting is) en mijn zus in iets mindere mate. Maar ik weiger om al die kant-en-klare shit-producten met allerlei e-producten en suikers erin te kopen.
Dus ga dit topic even lezen (los van de laatste bladzijde...) en sta open voor suggesties voor glutenvrij eten
Met zekere vorm bedoel ik dat ze er op een bepaalde manier op reageren, zie ook het voorbeeld van mijn zus en mijn nichtje. Daar zit gewoon verschil in.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:20 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Je kan geen zekere vorm hebben, je hebt het of niet.
Als je 2 kinderen op dieet hebt heb je nog een redelijke kans dat je boven het drempelbedrag uitkomt zodat je 2200 eu kan aftrekken bij de belasting.
Juist kant en klare producten kun je wel vergeten.
Hier is het merk schär verruit favoriet, koekjes, speculaas, tostibrood, crackers, kitkat, enz.
Pasta op rijstbasis vindt de dame lekkerder dan op maisbasis. Dat snap ik goed, die op maisbasis is wat rubberig. Merk: Lieke is vrij.
Brood van Yam en genius wordt graag gegeten. Yam kun je bij jumbo en deka halen, genius bij albertheijn.
Voor pannenkoeken gebruik je boekweitmeel, das een stuk lekkerder dan de kant en klare meel voor pannenkoeken.
Verder moet je gewoon even googlen welke kruiden je nodig hebt voor je nasi, pasta, chili enz enz.
Nibbits zijn glutenvrij (wel het echte merk nemen), magnum ijs ook (ook de echte), veel ijssalons hebben tegenwoordig ook glutenvrije hoorntjes, maar let dan op dat ze glutenvrij scheppen. Het heeft niet erg veel zin als de kruimels van de gewone hoorntjes in het ijs vallen. Verder naturel chips, kikkersnoepjes, cola flesjes, kinderchocola, gummybeertjes...
Als je er eenmaal inzit is het niet zo heel lastig.
Van schär B mix kun je wel prima oliebollen maken, brood heb ik nog niet geprobeerd.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:35 schreef Blik het volgende:
[..]
Met zekere vorm bedoel ik dat ze er op een bepaalde manier op reageren, zie ook het voorbeeld van mijn zus en mijn nichtje. Daar zit gewoon verschil in.
Met name brood vind ik nog wel een lastige, heb al diverse kant-en-klaar varianten geprobeerd, maar ik vind ze meestal schofterig duur (4 euro voor een paar sneetjes) en/of niet te vreten. Dus ben nog wel op zoek naar goede broodrecepten die ik zelf kan maken
Ik heb een veel simpelere oplossing voor je:quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:35 schreef Blik het volgende:
[..]
Met zekere vorm bedoel ik dat ze er op een bepaalde manier op reageren, zie ook het voorbeeld van mijn zus en mijn nichtje. Daar zit gewoon verschil in.
Met name brood vind ik nog wel een lastige, heb al diverse kant-en-klaar varianten geprobeerd, maar ik vind ze meestal schofterig duur (4 euro voor een paar sneetjes) en/of niet te vreten. Dus ben nog wel op zoek naar goede broodrecepten die ik zelf kan maken
Als ze het daadwerkelijk in ernstige vorm hebben, gooi alle pasta, bloem, brood, koekjes. etc die je in huis hebt weg en maak de gehele keuken heel goed schoon. Alle kookgerei en servies een keer extra door de afwasmachine en haal vervolgens niets meer in huis waar gluten in zitten. De producten gescheiden houden is niet te doen en te risicovol. Je moet er gewoon streng op zijn dat glutenhoudende producten niet in huis komen.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:15 schreef Blik het volgende:
Ik krijg komende vrijdag met zeer grote waarschijnlijk een telefoontje van de kinderarts dat mijn 2 kids een zekere vorm van coeliakie hebben en we thuis over moeten op een glutenvrij dieet. Ik ben al in gesprek met de bank voor een 2de hypotheek
Al best wel bekend met het fenomeen omdat mijn nichtje in zeer extreme mate er last van heeft (die krijgt al buikpijn als er kruisbesmetting is) en mijn zus in iets mindere mate. Maar ik weiger om al die kant-en-klare shit-producten met allerlei e-producten en suikers erin te kopen.
Dus ga dit topic even lezen (los van de laatste bladzijde...) en sta open voor suggesties voor glutenvrij eten
wat een onzin, je kan de zooi prima scheiden.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ze het daadwerkelijk in ernstige vorm hebben, gooi alle pasta, bloem, brood, koekjes. etc die je in huis hebt weg en maak de gehele keuken heel goed schoon. Alle kookgerei en servies een keer extra door de afwasmachine en haal vervolgens niets meer in huis waar gluten in zitten. De producten gescheiden houden is niet te doen en te risicovol. Je moet er gewoon streng op zijn dat glutenhoudende producten niet in huis komen.
Lekker eigenwijs, risico is impact maal kansquote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:49 schreef Ticootje het volgende:
[..]
wat een onzin, je kan de zooi prima scheiden.
Je hebt daarin 100% gelijk.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker eigenwijs, risico is impact maal kans
Het is bij een ernstige vorm het niet waard risico te lopen.
Kan, maar we hebben met kleine kinderen te maken en die willen eten wat hun leeftijdsgenootjes etenquote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik heb een veel simpelere oplossing voor je:
- Eet gewoon geen brood meer. Geef een salade of iets anders mee als lunch, of rijst met wat groenten etc. Doen hele volksstammen van over de hele wereld.
- Eet gewoon geen pasta meer. Doen ook hele volksstammen.
- Eet , zoals ik al eeder aangaf in het topic, geen kant en klaar meer en vermijd uit eten gaan zoveel mogelijk.
Rijst en aardappels zitten bijvoorbeeld geen gluten in. Waarom jezelf dan kwellen met peperdure glutenvrije 'pasta'.... Rijstnoedels, glasnoedels etc. kan bijvoorbeeld ook. Sommige soorten soba noedels (boekweit). Etc.
Ik begrijp je punt vwb dat je alles glutenvrij moet maken en het beste met zn allen glutenvrij kunt eten. Maar uit ervaring weet ik dat je, mits je alles strikt gescheiden houdt je prima een gescheiden huishouden qua gluten/glutenvrij erop kunt nahouden. Zoals gezegd hebben mijn zus en nichtje beiden coeliakie, maar haar man en mijn andere nichtje eten niet strikt glutenvrij. En dat werkt prima in 5 jaar tijd, is geen één keer fout gegaan.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ze het daadwerkelijk in ernstige vorm hebben, gooi alle pasta, bloem, brood, koekjes. etc die je in huis hebt weg en maak de gehele keuken heel goed schoon. Alle kookgerei en servies een keer extra door de afwasmachine en haal vervolgens niets meer in huis waar gluten in zitten. De producten gescheiden houden is niet te doen en te risicovol. Je moet er gewoon streng op zijn dat glutenhoudende producten niet in huis komen.
Dat is sowieso een ding...quote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:31 schreef Blik het volgende:
[..]
Kan, maar we hebben met kleine kinderen te maken en die willen eten wat hun leeftijdsgenootjes eten
Ja, mijn nichtje is al wat ouder en die weet ondertussen wat wel/niet mag. Maar mijn zoon van bijna 4 kan dat onderscheid niet maken.quote:
Het is niet over wat jij mag of niet mag; maar wat potentieel gevaarlijk is voor het kind. Je kan een aparte toaster; pannenset etc aanschaffen maar dat is een dure kortetermijn begroting. Dat is wel wat de stichting adviseert.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 18:57 schreef Ticootje het volgende:
Dus omdat ik 1 kind heb dat glutenvrij moet eten mag ik geen brood meer eten?
Mijn dochter heeft haar eigen keukenkast, eigen toaster ed.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 20:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Het is niet over wat jij mag of niet mag; maar wat potentieel gevaarlijk is voor het kind. Je kan een aparte toaster; pannenset etc aanschaffen maar dat is een dure kortetermijn begroting. Dat is wel wat de stichting adviseert.
Totdat het misgaat, wat zijn dan de gevolgen?quote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:35 schreef Blik het volgende:
[..]
Ik begrijp je punt vwb dat je alles glutenvrij moet maken en het beste met zn allen glutenvrij kunt eten. Maar uit ervaring weet ik dat je, mits je alles strikt gescheiden houdt je prima een gescheiden huishouden qua gluten/glutenvrij erop kunt nahouden. Zoals gezegd hebben mijn zus en nichtje beiden coeliakie, maar haar man en mijn andere nichtje eten niet strikt glutenvrij. En dat werkt prima in 5 jaar tijd, is geen één keer fout gegaan.
Maar ik begrijp wel dat het de aanbevolen manier is
Nichtje wordt dan echt ziek, 1-2 dagen thuis blijven met spugen en buikpijn. Bij mijn zus is het minder erg, buikpijn voor een dag. Maar zoals gezegd, nog nooit misgegaan. Het hele gezin is er dan ook mee opgegroeid en iedereen weet precies wat wel/niet kan/mag. Dus dat zit er redelijk goed ingebakken.quote:Op dinsdag 28 juni 2016 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Totdat het misgaat, wat zijn dan de gevolgen?
Zoals ik zei, hoe ernstig is het.
Een vriendin van ons hoeft maar een kruisbesmetting te krijgen en is ziekenhuisrijp.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |