Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten isquote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan
Het is inderdaad coeliak of iets anders, gluten intolerantie is nooit aangetoond, zie paper boven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Yep.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is
Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
de aandoening heet coeliakie.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak?
Omdat ik eigenlijk soms ook wel wat gemak wil, vooral als ik werk, of veel onderweg ben.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
de aandoening heet coeliakie.
je kunt heel makkelijk van kikkererwtenmeel een beslag maken met wat olijfolie, zout en warm water. Dat even een uurtje laten staan, daarna eventueel nog wat verdunnen en pannenkoeken van bakken. Kun je beleggen zoals wraps (beleggen, oprollen en in alufolie wikkelen, kun je ze de volgende dag zo mee naar je werk nemen), maar warm zijn ze ook lekker als bijgerecht bij curry's bv. Kikkererwtenmeel is goed verkrijgbaar bij toko of turkse supermarkt (gram flour) en (iets duurder) bij de biowinkel.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
Celiac of Coeliac zou het dan zijn, geen enkele reden om het in het Nederlands niet normaal te schrijven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:52 schreef leeell het volgende:
[..]
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
En dit gaat over mensen die op basis zelf-diagnose bepaald hebben gluten-intolerant te zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef leeell het volgende:
[..]
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Hier blieft dochter de broodjes van de mac absoluut niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 20:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Dit is inderdaad het probleem...quote:Op woensdag 16 december 2015 23:33 schreef Awsom het volgende:
[..]
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
Als je niet intolerant bent, werkt het placebomatig ook echt goed.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Ook sporen van gluten of een korreltje tarwemeel is geen optie. Hier worden ook producten gemeden waar mogelijk sporen van gluten in zitten (dan is het product dus verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt)quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Fructose zit toch ook echt in alles?quote:Op donderdag 17 december 2015 13:12 schreef Deepfreeze het volgende:
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.
Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |