waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
^ Ditquote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of nietquote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
)Heel fijne tips,dank je wel!quote:Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.
Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
Ineens Coeliak gekregen TS?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.
Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.
Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?
Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]quote:Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ineens Coeliak gekregen TS?
Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163quote:Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaanquote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten isquote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan
Het is inderdaad coeliak of iets anders, gluten intolerantie is nooit aangetoond, zie paper boven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Yep.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is
Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
de aandoening heet coeliakie.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak?
Omdat ik eigenlijk soms ook wel wat gemak wil, vooral als ik werk, of veel onderweg ben.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
de aandoening heet coeliakie.
je kunt heel makkelijk van kikkererwtenmeel een beslag maken met wat olijfolie, zout en warm water. Dat even een uurtje laten staan, daarna eventueel nog wat verdunnen en pannenkoeken van bakken. Kun je beleggen zoals wraps (beleggen, oprollen en in alufolie wikkelen, kun je ze de volgende dag zo mee naar je werk nemen), maar warm zijn ze ook lekker als bijgerecht bij curry's bv. Kikkererwtenmeel is goed verkrijgbaar bij toko of turkse supermarkt (gram flour) en (iets duurder) bij de biowinkel.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
Celiac of Coeliac zou het dan zijn, geen enkele reden om het in het Nederlands niet normaal te schrijven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:52 schreef leeell het volgende:
[..]
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
En dit gaat over mensen die op basis zelf-diagnose bepaald hebben gluten-intolerant te zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef leeell het volgende:
[..]
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Hier blieft dochter de broodjes van de mac absoluut niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 20:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Dit is inderdaad het probleem...quote:Op woensdag 16 december 2015 23:33 schreef Awsom het volgende:
[..]
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
Als je niet intolerant bent, werkt het placebomatig ook echt goed.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Ook sporen van gluten of een korreltje tarwemeel is geen optie. Hier worden ook producten gemeden waar mogelijk sporen van gluten in zitten (dan is het product dus verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt)quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Fructose zit toch ook echt in alles?quote:Op donderdag 17 december 2015 13:12 schreef Deepfreeze het volgende:
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.
Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
In genoeg, gelukkig is het redelijk mild en kan ik het een beetje hebben in combi met genoeg vezels(zoals de rozijnen in dat brood). Maar van een theelepel honing ben ik 3 dagen klaar. Een kwart appeltje is ook teveel. Zeker meerdere dagen na elkaar.quote:Op donderdag 17 december 2015 13:16 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Fructose zit toch ook echt in alles?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |