abonnement Unibet Coolblue
pi_158286737
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?

Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Het gevulde speculaas van Heja bakkerij is erg lekker!
Vooral de variant met roomboter.


De kruidnootjes van Glutenvrij Totaal b.v. (huismerk kennelijk?) zijn erg lekker, tikje groot maar wel smakelijk.


Wat ik echt om te janken vind, dat zijn de corn tortillas van Nuevo Progresso. Die dingen zijn echt niet te vreten, lijkt wel droog bordkarton wat je weg zit te knagen...
pi_158286824
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten? Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286880
Glutenvrije kaiserbroodjes van schar uit de diepvries.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:13:24 #4
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286910
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Huilen dan.
pi_158286913
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
pi_158286914
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158286945
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:15:10 #8
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286949
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:

[..]

waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
Huilen dan.
pi_158286957
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
^ Dit
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286980
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
pi_158286989
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:18:10 #12
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286998
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Huilen dan.
pi_158287025
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158287049
quote:
7s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
  woensdag 16 december 2015 @ 17:24:10 #15
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158287081
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:

[..]

waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.
Huilen dan.
pi_158287320
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
pi_158287349
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of niet :o
Ongelooflijk dat ik jaren lang zulke zooi gegeten heb :@
pi_158287388
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
)Heel fijne tips,dank je wel!
Dat van die lasagne wist ik niet, dat mis ik wel, al wil ik het binnenkort zelf maken met de bladen van Peak's geloof ik.
Pizza mis ik niet zo eigenlijk.
Gelukkig is avondeten erg makkelijk, ik vind de lunch het moeilijkste moment van de dag, omdat glutenvrij brood en heel duur, en bijna altijd niet te vreten is :')
pi_158287395
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
pi_158287406
Om zonder waardeoordeel je vraag te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
pi_158287425
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
pi_158287443
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
pi_158287447
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:45:33 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287453
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158287460
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan :D :@
pi_158287469
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
pi_158287498
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan :D :@
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is :)

Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:48:05 #28
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287499
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Het is inderdaad coeliak of iets anders, gluten intolerantie is nooit aangetoond, zie paper boven.

Lijkt me belangrijker dat je opzoek gaat wat er echt is
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158287504
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Yep.
Ooit wel op lactose-intolerantie getest, dat heb/had ik gelukkig niet.
pi_158287507
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
pi_158287523
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is :)

Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
pi_158287537
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak?
de aandoening heet coeliakie.
pi_158287554
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
Omdat ik eigenlijk soms ook wel wat gemak wil, vooral als ik werk, of veel onderweg ben.
Ik vertik het om zelfgebakken pannenkoeken mee te nemen als ik een hele dag onderweg ben, ff een sultana stop je niet meer in je tas.
Ik bak al mijn eigen brood, maar probeer ook wel graag af en toe wat voorverpakte producten uit.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:52:06 #34
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287584
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:50 schreef computergirl het volgende:

[..]

de aandoening heet coeliakie.
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158290502
Ik heb ook een tijdje verplicht glutenvrij moeten eten.


Dat brood maakte ik altijd tosti's of geroosterd brood van anders is het niet te eten.


Wat wel heel lekker is, om zelf eierkoeken te bakken. Gewoon met zo'n pak nepmeel van schär. Volgens mij staat het recept op het pak zelf ^O^
pi_158290737
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
je kunt heel makkelijk van kikkererwtenmeel een beslag maken met wat olijfolie, zout en warm water. Dat even een uurtje laten staan, daarna eventueel nog wat verdunnen en pannenkoeken van bakken. Kun je beleggen zoals wraps (beleggen, oprollen en in alufolie wikkelen, kun je ze de volgende dag zo mee naar je werk nemen), maar warm zijn ze ook lekker als bijgerecht bij curry's bv. Kikkererwtenmeel is goed verkrijgbaar bij toko of turkse supermarkt (gram flour) en (iets duurder) bij de biowinkel.
  woensdag 16 december 2015 @ 20:16:18 #37
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158290943
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:52 schreef leeell het volgende:

[..]

Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
Celiac of Coeliac zou het dan zijn, geen enkele reden om het in het Nederlands niet normaal te schrijven.
Consequent coeliak schrijven is als "kar" schrijven wanneer je auto bedoelt, omdat het in het Engels ook "car" is.
quote:
En dit gaat over mensen die op basis zelf-diagnose bepaald hebben gluten-intolerant te zijn.
Dat heeft dus niets met TS te maken.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 16 december 2015 @ 20:24:18 #38
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158291140
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158297199
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 20:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
Hier blieft dochter de broodjes van de mac absoluut niet.

Oh en niet elke mac bakt patat glutenvrij.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158297363
Er is ook glutenvrij tarwebloem. Dus je kan gewoon prima brood maken wat echt niet onderdoet voor normaal brood.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:14:16 #41
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158297844
In friet zit geen gluten hoor :') .

[ Bericht 1% gewijzigd door Isdatzo op 16-12-2015 23:54:02 ]
Huilen dan.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:15:21 #42
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158297891
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Huilen dan.
  Moderator woensdag 16 december 2015 @ 23:33:03 #43
257132 crew  Awsom
pi_158298520
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:54:14 #44
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158299211
Oh, shit man. Dat meen je niet.
Huilen dan.
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 00:02:25 #45
257132 crew  Awsom
pi_158299424
quote:
7s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:54 schreef Isdatzo het volgende:
Oh, shit man. Dat meen je niet.
Oké man.
pi_158305563
quote:
99s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:33 schreef Awsom het volgende:

[..]

Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
Dit is inderdaad het probleem...

De patat moet in een schone pan met schoon vet worden gebakken. Ik gebruik thuis gewoon de soeppan tegenwoordig. De frituurpan gebruik ik voor de snacks, de soeppan voor de patat.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 17 december 2015 @ 12:43:36 #47
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_158305620
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Als je niet intolerant bent, werkt het placebomatig ook echt goed.
pi_158305628
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Ook sporen van gluten of een korreltje tarwemeel is geen optie. Hier worden ook producten gemeden waar mogelijk sporen van gluten in zitten (dan is het product dus verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt)
Wanneer je coeliakie hebt is elke inname van gluten funest, hoe klein het ook is.

Dus inderdaad, de patat in een pan waar de kroketten of frikandellen in zijn geweest kan niet.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158306052
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.

Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
pi_158306118
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:12 schreef Deepfreeze het volgende:
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.

Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
Fructose zit toch ook echt in alles?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158306803
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:16 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Fructose zit toch ook echt in alles?
In genoeg, gelukkig is het redelijk mild en kan ik het een beetje hebben in combi met genoeg vezels(zoals de rozijnen in dat brood). Maar van een theelepel honing ben ik 3 dagen klaar. Een kwart appeltje is ook teveel. Zeker meerdere dagen na elkaar.
Maar er is mee te leven hoor, ik vond de tarwe beperking veel erger ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')