abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_158286737
registreer om deze reclame te verbergen
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?
yam-desembrood-kopie-158x300.jpg
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Het gevulde speculaas van Heja bakkerij is erg lekker!
Vooral de variant met roomboter.

glutenvrije_kruidnootjes.png
De kruidnootjes van Glutenvrij Totaal b.v. (huismerk kennelijk?) zijn erg lekker, tikje groot maar wel smakelijk.

101300.jpg
Wat ik echt om te janken vind, dat zijn de corn tortillas van Nuevo Progresso. Die dingen zijn echt niet te vreten, lijkt wel droog bordkarton wat je weg zit te knagen...
pi_158286824
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten? Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286880
Glutenvrije kaiserbroodjes van schar uit de diepvries.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158286910
registreer om deze reclame te verbergen
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
pi_158286913
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
pi_158286914
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158286945
registreer om deze reclame te verbergen
Oh en als je oliebollen wilt maken:
http://www.sightdish.nl/recepten/glutenvrije-oliebollen/
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158286949
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:

[..]

waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
pi_158286957
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
^ Dit
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286980
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
pi_158286989
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286998
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
pi_158287025
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158287049
quote:
7s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
pi_158287081
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:

[..]

waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.
Op dinsdag 2 maart 2010 00:20 schreef L.no het volgende:
Ik weet niet waar je het over hebt, maar Isdatzo heeft vast gelijk.
pi_158287320
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
pi_158287349
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of niet :o
Ongelooflijk dat ik jaren lang zulke zooi gegeten heb :@
pi_158287388
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
)Heel fijne tips,dank je wel!
Dat van die lasagne wist ik niet, dat mis ik wel, al wil ik het binnenkort zelf maken met de bladen van Peak's geloof ik.
Pizza mis ik niet zo eigenlijk.
Gelukkig is avondeten erg makkelijk, ik vind de lunch het moeilijkste moment van de dag, omdat glutenvrij brood en heel duur, en bijna altijd niet te vreten is :')
pi_158287395
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
pi_158287406
Om zonder waardeoordeel je vraag te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
pi_158287425
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
pi_158287443
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
pi_158287447
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:45:33 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287453
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158287460
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan :D :@
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')