waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
^ Ditquote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of nietquote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
)Heel fijne tips,dank je wel!quote:Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.
Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
Ineens Coeliak gekregen TS?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.
Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.
Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?
Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]quote:Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ineens Coeliak gekregen TS?
Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163quote:Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaanquote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |