abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_169671410
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 08:41 schreef TheJanitor het volgende:
Als je ook dit soort lijsten ziet...

http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp

Dan vraag je je ook echt af waar al ons geld heengaat. Een land als Zwitserland, waar alles duurder is, doet het beter dan ons met de helft van het budget. Ook Tsjechie en Zweden.

Diep triest.
Goedkopere soldaten (dienstplicht), geen dure marine. Veel eigen R&D.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 21 maart 2017 @ 10:21:29 #27
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_169672338
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 08:41 schreef TheJanitor het volgende:
Als je ook dit soort lijsten ziet...

http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp

Dan vraag je je ook echt af waar al ons geld heengaat. Een land als Zwitserland, waar alles duurder is, doet het beter dan ons met de helft van het budget. Ook Tsjechie en Zweden.

Diep triest.
Download de defensiebegroting van het internet en je weet precies waar het geld naartoe gaat.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 27 maart 2017 @ 14:11:22 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169813014
quote:
Mariniers kwaad na dure klimreis

DEN HELDER - Terwijl het Korps Mariniers niet genoeg geld heeft om alle militairen een winterjas te geven voor de bergtrainingen in Schotland, blijkt er wel bijna een miljoen euro te zijn gestoken in een klimexpeditie in de Himalaya.

Aan het avontuur in Nepal deden vorig jaar zeven mariniers mee. Alleen al om die extra warm te kleden, trok de marine 276.000 euro uit. Volgens de marineleiding was het project ’Manaslu’ een serieuze militaire oefening waar defensie nog veel plezier van zal hebben.

Op de marinierskazernes, waar manschappen net als overal bij defensie zuchten onder geldgebrek, is kwaad gereageerd. Critici noemen de klim een miskleun.

Commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk zegt dat de discussie begon toen negentig procent van de kosten al was gemaakt.

(Telegraaf)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 april 2017 @ 14:50:08 #29
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_169995243
quote:
Nederland 'bespaarde' tientallen miljarden op de NAVO

Als Nederland de afgelopen vijftien jaar netjes 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) had besteed aan defensie, had dat Nederland 63 miljard euro extra gekost. Dat heeft Frank Bekkers van HCSS (The Hague Centre for Strategic Studies) op verzoek van de NOS berekend. Aanleiding is de 'rekening' die president Trump vorige week aan Duitsland presenteerde.

De lidstaten van de NAVO hebben een aantal jaren geleden afgesproken dat ze ieder 2 procent van hun bbp – de totale waarde van alle in een jaar geproduceerde goederen en diensten - in de krijgsmacht steken. De enige NAVO-landen die dat halen zijn de VS, Groot-Brittannië, Estland, Polen en Griekenland.

(NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 17 mei 2017 @ 17:24:07 #30
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_171008058
quote:
Officieren waarschuwen: onze luchtmacht staat er slecht voor

De Nederlandse luchtmacht is er slecht aan toe. De Nederlandse Officieren Vereniging (NOV) luidt in een brief aan de politiek de noodklok over de stand van zaken: de airpower van Nederland is beneden peil, ons land is een onbetrouwbare bondgenoot.

De officieren stellen vast dat de absolute bodem is bereikt door de luchtmacht twintig jaar lang overal ter wereld in te zetten. Missies met vliegtuigen en helikopters moesten worden beëindigd om de inzetbaarheid en het niveau van het personeel te herstellen. Vliegers waren niet meer goed genoeg getraind voor luchtgevechten. De voorzitter van de NOV, brigadegeneraal buiten dienst Ruud Vermeulen, zegt: "Wat we hebben, is volstrekt onvoldoende."

Voor de rest van het artikel: (NOS)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 17 mei 2017 @ 21:50:44 #31
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_171014572
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2017 17:24 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Onder Hennis is de krijgsmacht gewoon volledig aan de grond gelopen. De eerste jaren dat het slecht ging was tenminste de stemming en verbondenheid onder het personeel nog goed. Doorgaan waar de rest stopt, er zijn voor je maatjes etc. Nu gelooft echt niemand nog ergens in. Iedereen sleurt zich maar door de dag heen en als iemand een baan buiten gevonden heeft wordt hij gefeliciteerd alsof hij de staatsloterij gewonnen heeft! Al komt er binnen een jaar 2 miljard bij, het zal nog heel lang duren voor de mentaliteit weer hersteld is!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 19 september 2017 @ 14:21:06 #32
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_173870905
Miljoenennota: economie groeit harder

Dankzij de aantrekkende economie en enkele meevallers kan het kabinet 1,5 miljard euro uittrekken voor een aantal zaken die regeringspartijen VVD en PvdA belangrijk vinden. Zo is er 450 miljoen euro voor veiligheid, waarvan 13 miljoen naar het OM gaat, 35 miljoen naar de rechtspraak, en 221 miljoen naar de Nationale Politie. In maart verscheen er een rapport dat becijferde dat er minstens 250 miljoen nodig was voor de Nationale Politie.

Verder komt er 300 miljoen bij voor defensie, 200 miljoen voor onderwijs, 100 miljoen voor armoedebestrijding en 400 miljoen euro om bezuinigingen op de ouderenzorg op te vangen. 50 miljoen wordt gereserveerd voor partners van chronisch zieken.

(NOS)

Om 1515 uur komt de Miljoenennota vrij.

http://www.rijksbegroting.nl/rijksbegroting2018.html

[ Bericht 66% gewijzigd door Cobra4 op 19-09-2017 15:35:20 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 19 september 2017 @ 16:04:37 #33
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_173872582
Defensiebegroting: extra geld voor grensbewaking en cyberveiligheid

In 2018 ontvangt het ministerie van Defensie van dit kabinet extra geld voor grensbewaking en cyberveiligheid. De Koninklijke Marechaussee krijgt volgend jaar eenmalig ¤ 2,2 miljoen. Vanaf 2019 wordt dit ¤ 23,4 miljoen extra per jaar. Verder investeert het kabinet in 2018 in het bestrijden van cyberspionage en –sabotage. De Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst krijgt hiervoor ¤ 8 miljoen per jaar.

Defensie versterkt zo haar digitale weerbaarheid en het vermogen om cyberoperaties uit te voeren. De inzetbaarheid van de Nederlandse krijgsmacht en de effectiviteit in het digitale domein kan hiermee worden verhoogd. Deze verhoging komt bovenop de eenmalige investering van ¤ 17 miljoen voor de jaren 2017 tot en met 2019 waarover het kabinet eerder dit jaar heeft besloten. Dit voorjaar besloot het kabinet ook al dat er met ¤ 20 miljoen per 2018, extra geld komt voor de grensbewakingstaak.

Herstel van de krijgsmacht
De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren in hoog tempo veranderd. Om de dreigingen het hoofd te bieden heeft dit kabinet de afgelopen jaren belangrijke maatregelen genomen. Het gaat om verhogingen van de defensiebegroting voor het herstel van de krijgsmacht, oplopend tot ¤ 920 miljoen structureel in 2020. Met de investeringen in onder meer brandstof en oefenmunitie kan het personeel meer oefenen, is er meer materieel inzetbaar en meer ondersteuning beschikbaar.

Door deelname aan oefeningen in EU en NAVO-verband werkt de krijgsmacht in 2018 aan het herstel van de geoefendheid. Volgend jaar gaat het om de grootschalige NAVO-oefening Trident Juncture in Noorwegen. Centraal staat gecombineerd optreden in het hoogste geweldsspectrum.

Op materieelgebied wordt gewerkt aan het verder verbetering aanbrengen in de aanvulling van de voorraden reservedelen. Daarnaast stromen er volgend jaar nieuwe vrachtauto’s in van het project Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen.

De arbeidsmarkt verandert voortdurend en dit heeft effect op Defensie. De organisatie neemt actie om goed op deze ontwikkelingen in te spelen, zodat Defensie ook in de toekomst succesvol nieuwe en huidige medewerkers aan zich weet te binden.

Missies
Door de veranderde veiligheidssituatie volgen crises elkaar snel op. Denk aan de aanslagen in Europa, radicalisering, het destabiliserende optreden van Rusland in Europa, de ramp met vlucht MH17 en de migratiestromen naar Europa. Ook de komende jaren zal daarom blijvend een beroep worden gedaan op de krijgsmacht. Zo dragen Nederlandse militairen ook volgend jaar bij aan onder meer de strijd tegen ISIS, missies in Mali en Afghanistan, de vooruitgeschoven aanwezigheid in Litouwen en snelle interventie-eenheden van de EU en de NAVO. Ook voor grensbewaking in eigen land worden de militairen veelvuldig ingezet.

Meerjarig Perspectief
De vervolgstappen in het kader van het meerjarig perspectief zijn aan het volgende Kabinet. Het gaat hier om de noodzakelijke vervanging van wapensystemen, het versterken van de ondersteuning van gevechtseenheden en uitbreiding van de slagkracht van de krijgsmacht.

Denk hierbij aan de vervanging van de vloot (onderzeeboten, mijnenjagers en fregatten), het transport van spullen en mensen, en medische ondersteuning. Defensie heeft bovendien vaker te maken met complexe en technologisch hoogwaardige tegenstanders. Het uitbreiden van de slagkracht van de krijgsmacht vraagt zodoende eveneens om gerichte investeringen.



(Defensie)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 19 september 2017 @ 20:19:42 #34
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173876846
WTF is het 'centrale apparaat' waar meer geld naar toe gaat als naar het hele leger?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 19 september 2017 @ 20:30:25 #35
408813 crew  trein2000
pi_173877087
Wat een klote diagram. Misleidend. Typerend.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 19 september 2017 @ 20:59:08 #38
408813 crew  trein2000
pi_173877984
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 september 2017 20:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoezo?
De 'taartpunt' van de landmacht is groter dan die van het centrale apparaat.
Maar dat centrale apparaat krijgt meer geld. Als je niet heel goed kijkt denk je da het andersom is.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_173878894
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 september 2017 20:59 schreef trein2000 het volgende:

[..]

De 'taartpunt' van de landmacht is groter dan die van het centrale apparaat.
Maar dat centrale apparaat krijgt meer geld. Als je niet heel goed kijkt denk je da het andersom is.
Oh zo. Ik kijk niet naar formaat taartpunt maar naar het rijtje eronder.
  woensdag 20 september 2017 @ 07:51:52 #40
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_173882942
Had beter geweest als de personele kosten apart in het diagram zouden staan. Nu is het giswerk wat wat is.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 23 september 2017 @ 15:45:07 #42
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_173947869
Oud-legergeneraal De Kruif wil parlementaire enquête Defensiebezuinigingen

De vorig jaar afgezwaaide commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif pleit vandaag in Stand.nl voor een parlementaire enquête naar het besluit in 2011 om 1,3 miljard te bezuinigen op Defensie. Hij noemt de huidige situatie bij Defensie 'onethisch'. De politiek moet kiezen: of minder missies, of meer geld.

Gisteren bracht RTL een vertrouwelijke inventarisatie van de Landstrijdkrachten naar buiten. "Er is een tekort aan zo’n beetje alle onderdelen van de uitrusting van commando’s. Voertuigen, radio’s, wapens, nachtzicht en munitie, het is kapot of niet voorradig", aldus RTL.

Onethisch

In Stand.nl noemt Mart de Kruif, tot vorig jaar de hoogste baas bij de Landstrijdkrachten, de huidige situatie bij Defensie 'onethisch'. "Er is een wanverhouding tussen de ambitie die de politiek heeft en de middelen die er zijn", zegt De Kruif. "We moeten een keus maken: de ambities omlaag of geld erbij. Je kunt niet zo blijven rommelen met de krijgsmacht."

Parlementaire enquête

De Kruif mist 'staatsmanschap' bij het omgaan met Defensie. "Politiek gaat over een geldbedragje hier of daar. Voor een goede Defensieorganisatie is staatsmanschap nodig."

De enorme bezuiniging van 1,3 miljard waar Defensie in 2011 mee geconfronteerd werd werkt nog steeds door, zegt De Kruif. "Het zou goed zijn als er een parlementaire enquête komt over de vraag: wat beoogden we nu eigenlijk met die toenmalige reorganisatie, en wat heeft het opgeleverd. Daar kunnen we van leren voor eventuele andere bezuinigingsvoorstellen."

'Inkopen bij Defensie duurt ongelooflijk lang'

De enquête moet focussen op de besturingsstructuur bij Defensie, zegt De Kruif in Stand.nl. "Het duurt nu heel lang voordat Defensie geld om kan zetten in middelen. Dat komt omdat we de onderhoudsbedrijven uit elkaar gehaald en samengevoegd hebben. We hebben inkopers weggehaald, en we hebben een heel centralistisch beleid waarbij elke uitgave door de top heen moet. Dat duurt ongelooflijk lang."

'300 euro uitgeven duurt 8 weken'

De Kruif geeft een voorbeeld van de stroperige inkoopstructuur bij Defensie. "In mijn periode in Afghanistan kon ik 500.000 dollar uitgeven binnen 1 dag. Wel gemotiveerd, maar dat kon ik. In Nederland kon ik als commandant van de landmacht geen 300 euro uitgeven, en dat kostte me dan ook ongeveer zes handtekeningen en 8 weken."

Onafhankelijk onderzoek

Volgens De Kruif moeten er drie dingen gebeuren: er moet veel geld naar Defensie voor het materieel en de mensen. De politiek moet haar onverschillige houding ten aan zien van de krijgsmacht laten varen. En ten slotte, aldus De Kruif: "Je zou eens heel goed moeten kijken of al die reorganisaties die we hebben gedaan sinds 2011 wel opleverden wat ze moesten opleveren. Een grondige analyse daarvan ontbreekt."

De Kruif pleit voor een onafhankelijk onderzoek. "Dat kan op allerlei manieren. Als de politiek dat zou doen, kunnen ze daarvoor hun eigen middelen inzetten. Dat is niet aan mij. Het moet een soort onderzoek zijn waardoor de politiek in staat wordt gesteld mensen goed te horen en ook kritisch naar zichzelf durft te kijken. Wat voor vorm dat is, een onderzoek of een enquête, dat is niet aan mij."

Wil De Kruif dus eigenlijk een parlementaire enquete? "Als dat het resultaat is: ja. Want ik denk dat je er wel heel veel geld bij kunt stoppen maar ik denk dat het probleem bij Defensie dieper ligt en ook te maken heeft met de besturing, en de aannames die zijn gedaan bij de reorganisaties."

2,5 miljard nodig

In Stand.nl zei oud-Defensieminister Joris Voorhoeve dat er 2,5 miljard euro nodig is om Defensie weer op orde te brengen. Voorhoeve is lid van de Adviesraad Vrede en Veiligheid, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Deze raad stelt al jaren dat de situatie bij Defensie 'zeer ernstig en onverantwoord' is. "De nood is zeer hoog", aldus Voorhoeve vanmorgen. "Nederland geeft nog maar 0,7 % van het bruto nationaal product uit aan Defensie. Dat moet 2 % zijn volgens de normen van de NAVO. Daarvoor moet 2,5 miljard euro extra naar Defensie toe."

nporadio1.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 23 september 2017 @ 16:17:15 #43
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_173948298
:')
pi_173952275
Rekenen is niet het sterkste punt van de Kruif. :-)
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:24:22 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_173952474
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 16:35 schreef AchJa het volgende:

[..]

Verkerk is ook met FLO, die gaat binnenkort dus ook nog wel een duit in het zakje doen... :')
Hij had al een mooi beginnetje met z'n afscheidsspeech.
  zaterdag 23 september 2017 @ 20:53:47 #47
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_173953127
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 15:45 schreef Cobra4 het volgende:
Oud-legergeneraal De Kruif wil parlementaire enquête Defensiebezuinigingen

De vorig jaar afgezwaaide commandant der landstrijdkrachten Mart de Kruif pleit vandaag in Stand.nl voor een parlementaire enquête naar het besluit in 2011 om 1,3 miljard te bezuinigen op Defensie. Hij noemt de huidige situatie bij Defensie 'onethisch'. De politiek moet kiezen: of minder missies, of meer geld.

Gisteren bracht RTL een vertrouwelijke inventarisatie van de Landstrijdkrachten naar buiten. "Er is een tekort aan zo’n beetje alle onderdelen van de uitrusting van commando’s. Voertuigen, radio’s, wapens, nachtzicht en munitie, het is kapot of niet voorradig", aldus RTL.

Onethisch

In Stand.nl noemt Mart de Kruif, tot vorig jaar de hoogste baas bij de Landstrijdkrachten, de huidige situatie bij Defensie 'onethisch'. "Er is een wanverhouding tussen de ambitie die de politiek heeft en de middelen die er zijn", zegt De Kruif. "We moeten een keus maken: de ambities omlaag of geld erbij. Je kunt niet zo blijven rommelen met de krijgsmacht."

Parlementaire enquête

De Kruif mist 'staatsmanschap' bij het omgaan met Defensie. "Politiek gaat over een geldbedragje hier of daar. Voor een goede Defensieorganisatie is staatsmanschap nodig."

De enorme bezuiniging van 1,3 miljard waar Defensie in 2011 mee geconfronteerd werd werkt nog steeds door, zegt De Kruif. "Het zou goed zijn als er een parlementaire enquête komt over de vraag: wat beoogden we nu eigenlijk met die toenmalige reorganisatie, en wat heeft het opgeleverd. Daar kunnen we van leren voor eventuele andere bezuinigingsvoorstellen."

'Inkopen bij Defensie duurt ongelooflijk lang'

De enquête moet focussen op de besturingsstructuur bij Defensie, zegt De Kruif in Stand.nl. "Het duurt nu heel lang voordat Defensie geld om kan zetten in middelen. Dat komt omdat we de onderhoudsbedrijven uit elkaar gehaald en samengevoegd hebben. We hebben inkopers weggehaald, en we hebben een heel centralistisch beleid waarbij elke uitgave door de top heen moet. Dat duurt ongelooflijk lang."

'300 euro uitgeven duurt 8 weken'

De Kruif geeft een voorbeeld van de stroperige inkoopstructuur bij Defensie. "In mijn periode in Afghanistan kon ik 500.000 dollar uitgeven binnen 1 dag. Wel gemotiveerd, maar dat kon ik. In Nederland kon ik als commandant van de landmacht geen 300 euro uitgeven, en dat kostte me dan ook ongeveer zes handtekeningen en 8 weken."

Onafhankelijk onderzoek

Volgens De Kruif moeten er drie dingen gebeuren: er moet veel geld naar Defensie voor het materieel en de mensen. De politiek moet haar onverschillige houding ten aan zien van de krijgsmacht laten varen. En ten slotte, aldus De Kruif: "Je zou eens heel goed moeten kijken of al die reorganisaties die we hebben gedaan sinds 2011 wel opleverden wat ze moesten opleveren. Een grondige analyse daarvan ontbreekt."

De Kruif pleit voor een onafhankelijk onderzoek. "Dat kan op allerlei manieren. Als de politiek dat zou doen, kunnen ze daarvoor hun eigen middelen inzetten. Dat is niet aan mij. Het moet een soort onderzoek zijn waardoor de politiek in staat wordt gesteld mensen goed te horen en ook kritisch naar zichzelf durft te kijken. Wat voor vorm dat is, een onderzoek of een enquête, dat is niet aan mij."

Wil De Kruif dus eigenlijk een parlementaire enquete? "Als dat het resultaat is: ja. Want ik denk dat je er wel heel veel geld bij kunt stoppen maar ik denk dat het probleem bij Defensie dieper ligt en ook te maken heeft met de besturing, en de aannames die zijn gedaan bij de reorganisaties."

2,5 miljard nodig

In Stand.nl zei oud-Defensieminister Joris Voorhoeve dat er 2,5 miljard euro nodig is om Defensie weer op orde te brengen. Voorhoeve is lid van de Adviesraad Vrede en Veiligheid, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Deze raad stelt al jaren dat de situatie bij Defensie 'zeer ernstig en onverantwoord' is. "De nood is zeer hoog", aldus Voorhoeve vanmorgen. "Nederland geeft nog maar 0,7 % van het bruto nationaal product uit aan Defensie. Dat moet 2 % zijn volgens de normen van de NAVO. Daarvoor moet 2,5 miljard euro extra naar Defensie toe."

nporadio1.nl
Toen hij nog iets te vertellen had heeft hij altijd braaf geknikt
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 23 september 2017 @ 21:09:29 #48
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_173953486
300 euro uitgeven duurt 8 weken... right... ik word moe van die FLO gangers die opeens een ruggegraat terugvinden.
pi_173953823
Kamerbrief: Toezegging over de werving en behoud van Personeel.

quote:
Op 1 juli jl. had Defensie ongeveer 5.600 vacante functies, waarvan zo'n
4.800 militaire functies en 800 burgerfuncties
quote:
Uit het grote aantal vacante militaire functies blijkt dat de traditionele
aanpak, met de nadruk op de werving van schoolverlaters, niet langer
toereikend is om te voorzien in de personele behoefte.
quote:
Het FPS ondersteunt een evenwichtiger
personeelsbestand aan de hand van drie fasen. In de eerste twee fasen
wordt gewerkt met tijdelijke contracten. Medewerkers die doorstromen
naar de derde fase krijgen een contract voor onbepaalde tijd. In dit
systeem doen zich echter knelpunten voor die ongewilde en negatieve
effecten hebben op het behoud en de uitstroom van personeel. Defensie
houdt het FPS daarom kritisch tegen het licht. Hierover zal worden
overlegd met de centrales van overheidspersoneel en andere binnen de
overheid betrokken partijen.
quote:
Een aanzienlijk deel van het militaire personeel verlaat de organisatie
voortijdig, dat wil zeggen voor het einde van het FPS-fase 2-contract.
Defensie verliest hierdoor veel kennis en ervaring.
quote:
Het begeleiden van militairen die uitvallen tijdens de initiële opleiding
(gemiddeld 24 procent) naar een beter passende functie, eventueel bij
een ander onderdeel. Op deze manier wil Defensie geïnteresseerden
voor de organisatie behouden. Momenteel loopt er een pilot om
militairen die tijdens hun opleiding uitvallen bij een andere opleiding
te laten instromen
quote:
Concurrerende arbeidsvoorwaarden in de private sector zorgen voor een steeds grotere uitdaging om
de steeds schaarser wordende groep jongeren aan Defensie te binden
quote:
Meer maatwerk bij de aanstelling door differentiatie in de fysieke
aanname-eisen. Zo kunnen bepaalde schaarstecategorieën versneld
worden gevuld met bijvoorbeeld herintreders, reservisten en specialisten.
quote:
Aanpassen van het medische keuringsprotocol om de keuringseisen
beter te laten aansluiten op de functionele eisen. Niet voor alle
militaire functies is immers dezelfde fysieke fitheid nodig.
quote:
Het ontbreekt echter (nog steeds) aan
voldoende doorstroomruimte in fase 3. Het overgangsbeleid bij de
invoering van het FPS, de reorganisaties na 2011 en het verhogen van de
ontslagleeftijd voor militairen zijn hier debet aan. Dit gebrek aan
doorstroommogelijkheden belemmert de loopbaanmogelijkheden en
daarin wil ik graag verandering brengen. Maatregelen om de uitstroom
vanuit fase 3 te bevorderen zijn mede afhankelijk van overleg met en
instemming van de centrales van overheidspersoneel en de beschikbare
financiële middelen.
quote:
De introductie van nieuwe contractvormen, zodat militairen voor een
bepaalde periode kunnen worden aangesteld
:') :') :') _____________________!!!!!!!!!!!!!!

Het personeelsprobleem ook vooral niet bij de basis aanpakken he... Zoals proberen dat defensie het predikaat betrouwbare werkgever weer terugverdient en het personeel waarderen in de vorm van knappe arbeidsvoorwaarden etc... Nee, we gaan weer allerlei trucs verzinnen die weer zwaar negatief uitpakken voor het zittende personeel....

[ Bericht 45% gewijzigd door AchJa op 23-09-2017 21:30:14 ]
  zaterdag 23 september 2017 @ 21:32:02 #50
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_173954194
Het alternatieve universum van defensie....

:')!!!!!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')