abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 december 2015 @ 20:45:43 #26
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_158363676
Vandaag ff 2 kerststollen gekocht met 50% korting. En wat gewone boodschappen. Niks speciaals. Vind ook niet echt wat boeiends in de folder staan de laatste weken eigenlijk....
Volgende week ook niet...
  zaterdag 19 december 2015 @ 20:47:41 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158363712
Carpacciotapenade? Wtf?
  zaterdag 19 december 2015 @ 23:10:51 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_158368309
Ik kan me er eerlijk gezegd ook geen beeld bij vormen :P
  maandag 21 december 2015 @ 17:45:20 #29
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_158414689
de Little
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
pi_158414750
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
pi_158415079


quote:
Goedkope producten van de supermarkt
Feest-eten  Chef-kok Rentinck bereidt kerstdiners met producten van speciaalzaak en Lidl

Budget en luxe menu’s: allebei goed

Het blauwe Lidl-mandje is goed gevuld met goedkope producten. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de budgetsupermarkt die speciale kerstproducten aanbiedt. Met de spullen, die in totaal 48 euro hebben gekost, kun je thuis een driegangendiner voor vier personen op tafel toveren.

Chef-kok Pjotr Rentinck van restaurant De vijfde smaak in Koog aan de Zaan bereidt voor ons het hoofdgerecht: gegrilde ossenhaas met witlof, appel en rosevalkrieltjes. De chef volgt daarbij een recept uit het kerstmenu van Lidl.

De doorgewinterde chef is sceptisch aan de start. De aardappeltjes zijn van tevoren gekruid en zitten met saus en al in een aluminium bak die in de oven gaat. Ook de bouillon is voorgemaakt en komt uit een pot. „Ik ben gewend alles zelf te maken”, zegt Pjotr. ,,Hoe minder ingrediënten in een product zitten hoe beter.” Een blik op de achterkant van de aardappelschotel leert dat het gerecht geen conserveringsmiddelen bevat, wel is er suiker aan toegevoegd. Voor de smaak helemaal niet nodig, volgens de chef.

Ook het vlees bekijkt hij met een kritisch oog. Pjotr wijst op de kleine streepjes wit vet die door het vlees lopen. „Veel mensen zijn bang voor vet, maar dat geeft het vlees juist smaak.” Ook de kleine gaatjes in de ossenhaas vallen hem op. „Die maken het vlees malser, maar zorgen er ook voor dat de sappen er sneller uitlopen.”

De ossenhazen zijn afkomstig van een koe van eigen bodem. „De kwaliteit van het vlees is prima, maar de smaak van een Nederlandse koe is anders dan die van een Schotse zoals in het andere mandje. Het vlees is minder mals omdat hier vooral oudere melkkoeien worden geslacht.”

Om te voorkomen dat de dunne ossenhaasjes eindigen als een rubberen zool braadt Pjotr ze heel kort aan. Eén minuut om en om in een scheut olijfolie en een klontje boter is voldoende. Pjotr: „De olie wordt lekker warm en de boter zorgt voor extra smaak.”

De Zaanse chef knikt goedkeurend bij het zien van de groenten en het fruit in het mandje. „Dat ziet er goed uit.” Hij bereidt de saus voor het vlees en kookt de witlof volgens recept in room.

In amper een kwartier heeft de ervaren chef de spullen uit het boodschappenmandje omgetoverd tot een hoofdgerecht. Een thuiskok doet daar volgens het recept een uur en tien minuten over.

Eenmaal opgemaakt ziet het budgetgerecht er professioneel uit. Pjotr lacht. „Ik zou me zelf nooit wagen aan die voorgemaakte aardappeltjes, maar de smaak is niet slecht.” De kritische chef zegt het verschil tussen dit hoofdgerecht en dat met producten uit de delicatessewinkels wel te proeven, maar is toch tevreden over de smaak. „Vooral in het vlees proef ik verschil. De ossenhaas is zacht en smaakt prima, maar is minder sappig.

Het koken van de witlof zorgt ervoor dat de groente zijn bitterheid verliest en dat is jammer.” Al met al valt het gerecht de kok niet tegen. ,,Dit is een prima kerstmaal. Het is maar net hoeveel geld je aan eten wilt uitgeven.”
bron

quote:
Ingrediënten uit de delicatessenwinkels

Hetzelfde hoofdgerecht gaat Pjotr Rentinck nog een keer bereiden, nu met ingrediënten afkomstig uit delicatessenwinkels en speciaalzaken. Om de gasten een bijzonder menu voor te schotelen werken de koks in restaurant De vijfde smaak met bijzondere stukken vlees en met verse producten. Ze maken bouillons en sauzen zelf en serveren de gerechten met een bijpassende wijn.

Wie dat effect thuis wil evenaren moet op pad. Het verzamelen van ingrediënten die niet zijn voorverpakt is omslachtig, omdat niet in ieder winkelcentrum een kaasspecialist, slijterij of bijzondere slager is gevestigd. Het hoofdgerecht dat Pjotr gaat bereiden uit het mandje met luxe-ingrediënten, bestaat uit gegrilde ribeye met witlofstronken, rosevalaardappelen en een saus van rundvleesbouillon en appeltjes.

De spullen in het houten kistje zien er smakelijk uit. Dat komt deels omdat ze in papieren zakjes zitten in plaats van in een plastic verpakking. Maar daar betaal je dan ook een aardige duit voor, ruim 100 euro kost dit diner dat geschikt is voor vier personen.

Het bijzondere vlees, een ribeye van een Schotse koe, komt uit Heemstede.

Daar huist slagerij Chateaubriand. Het is één van de weinige plekken in Europa waar je het exclusieve vlees kunt kopen. Een stuk van de buitenlandse koe kost er 8 euro per portie.

Volgens Pjotr heeft de kaas van de kaasspecialist lang de tijd gehad om te rijpen. „Dat zorgt voor veel smaak, maar omdat het zoveel tijd kost, is de kaas duurder.”

Wijnkenner en slijter Ed van Schie zocht de wijn uit. Hij legt uit dat bij het vlees een stevige wijn hoort, maar dat die de smaak van de witlof niet mag overheersen. Hij kiest uiteindelijk voor een malbec uit Argentinië.

Pjotr is vooral enthousiast over het vlees. „Dit zou ik mijn gasten ook voorschotelen.” De witte vetstrepen zijn in de ribeye duidelijker aanwezig dan in de ossenhaas uit het andere mandje. „Dit is een heel subtiel en smaakvol stukje vlees, heel bijzonder.” Pjotr is blij dat hij de rosevalaardappelen zelf kan snijden en kruiden, want: „Dat is het smaakvolst.” Na het aanbraden van het vlees besluit Pjotr de grote stronken witlof in hun geheel te grillen.

„Dan blijven ze lekker bitter. De hartjes laat ik ook altijd zitten. Die geven een stevige smaak.” De vlam slaat in de pan en in no-time zijn de stronken gaar. Met een soepele zwaai van zijn arm blust Pjotr de pruttelende saus af met port en het gerecht kan worden opgediend.

Als de twee borden naast elkaar staan, ziet zowel het budget- als het luxehoofdgerecht er smakelijk uit. „Het vlees van Chateaubriand is sappiger en malser, het heeft ook net wat meer bite dan de ossenhaas”, zegt Pjotr. Een bijkomend voordeel is volgens hem dat het duurdere gerecht geen onnodige toevoegingen bevat en lastiger om klaar te maken was het ook niet.

Robert Kroon, specialist op het gebied van eten en drinken, is er om de gerechten te proeven. Smakelijk smult hij van de ossenhaas. „Lekker zacht!” meent hij. Pas als de man een hap neemt van de ribeye, proeft hij verschil: „Zo, wat is dit? Lekker zeg!”
bron
pi_158419086
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 20:47 schreef RobinOok het volgende:
Carpacciotapenade? Wtf?
Hebben ze al een paar jaar, is verrassend lekker :P Heeft overigens echt niks met tapenade te maken

  maandag 21 december 2015 @ 20:20:46 #33
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158419125
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 20:19 schreef Trusten het volgende:

[..]

Hebben ze al een paar jaar, is verrassend lekker :P Heeft overigens echt niks met tapenade te maken

[ afbeelding ]
Soort filet americain dus?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158419228
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 20:20 schreef Molo het volgende:

[..]

Soort filet americain dus?
Daar lijkt het meer op dan op tapenade ;) maar het is wat 'grover' en minder sterk gekruid dan filet
pi_158419786
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Ojee. Ik moet morgen nog op pad, maar vrees het ergste.
Zo maar eens een lijstje in elkaar draaien en dan bijtijds op pad.
Schip ahoy!
  maandag 21 december 2015 @ 21:04:52 #36
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_158421005
Ikzelf moet ook nog, uitgesteld omdat ik anders met vlees zit dat zaterdag niet meer goed is. En anders probeer ik t woensdag ochtend nog een keer.
pi_158421189
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Ik was er rond 18.30, was heel rustig, was er zo doorheen!!
pi_158421409
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:04 schreef RickoKun het volgende:
Ikzelf moet ook nog, uitgesteld omdat ik anders met vlees zit dat zaterdag niet meer goed is. En anders probeer ik t woensdag ochtend nog een keer.
Same here, ik moet ook verse ingrediënten hebben. En eerlijk is eerlijk: ik heb deze week eigenlijk alleen morgen en donderdag tijd. Dus morgen op pad, wat er dan 's ochtends niet is kan ik 's avonds of donderdag nog proberen te scoren. En gewoon meerdere winkels in één rit pakken, dan moet het eigenlijk altijd wel lukken.
Schip ahoy!
pi_158421637
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 20:20 schreef Molo het volgende:

[..]

Soort filet americain dus?
je kunt het vergelijken met tartaar. Alleen dan met knoflookolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Vind het heerlijk. Bij mijn slager maken ze het ook af en toe.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158421687
Vandaag broodjes gegeten en de lekkerste bewaarde ik voor t laatst (carre raisin) alleen toen zat ik vol en ging ie naar mn vader :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 21 december 2015 @ 22:53:18 #41
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158425971
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158426056
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 22 december 2015 @ 09:04:12 #43
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158433229
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.
:o

En anders gewoon om 8 uur bij de deur staan. Kan het echt niet druk zijn.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158433342
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijn :o
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  dinsdag 22 december 2015 @ 10:18:31 #45
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158434127
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 december 2015 09:12 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijn :o
Bij lidl is het wat moeilijker met kerst. O.a. Amsterdam beide kerstdagen open.

Bij AH is het bijna normaal, ook in kleine steden.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158434144
De blauwe kaas van de Lidl _O_
Zo lekker. Beter is er niet zo ongeveer.
U MAD?
  dinsdag 22 december 2015 @ 10:39:35 #47
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158434467
Ik heb een goede voornemen voor lidl. Volgend jaar een bakkerij in mijn plaats :+
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158534837
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 december 2015 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb ik gekocht als verjaarscadeau voor mijn zus.
Lag onder de boom van mijn zus
Nu moet ik wel wat crea bea gaan doen :D
Ik ga er eerst naar kijken. Héél lang
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  zaterdag 26 december 2015 @ 09:24:04 #49
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_158535410
Je zus is stiekem Pietverdriet :o
pi_158542877
Na lange tijd weer energiedrank gekocht afgelopen woensdag,altijd cassissmaak(5/10 stuks of halve pak) in flinke voorraad. :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')