abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / Kerstkaart terrorist donderdag 3 december 2015 @ 11:17:15 #1
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_157983494
quote:
De ultramoderne oncologische kliniek Hansa, waarvan de bouw in Boxmeer zeven jaar geleden groots werd aangekondigd, lijkt een reusachtig luchtkasteel.

Het kankerziekenhuis had in 2013 klaar moeten zijn, maar er is nog steeds geen schop de grond ingegaan en er lijken miljoenen te zijn verdwenen. De initiator wordt beticht van grootschalige btw-fraude en zelfverrijking.

De Hansa-kliniek zou samen met andere gespecialiseerde medische centra, zoals een thoraxcentrum voor de behandeling van hart- en vaatziekten, onderdeel worden van de Health Campus in Boxmeer, op een terrein van twintig hectare vlak bij het Maasziekenhuis aan de A77.

Initiatiefnemer en oud-belastinginspecteur Lex de Lange (62) uit het Drentse Roden is nu persoonlijk aansprakelijk gesteld voor een schuldenlast van zo’n 8,5 miljoen euro, waarmee hij in de afgelopen maanden zes van zijn failliete bv’s achterliet. Via projectleider Vincent Ronnes van de Health Campus laat ’zorgondernemer’ De Lange weten dat „het met de Hansa-kliniek allemaal goed komt en iedereen zijn geld krijgt”.

Curator Saskia van Gessel, belast met de afwikkeling van De Langes faillissementen, sleept de voormalig belastinginspecteur donderdag voor de rechter in Leeuwarden. Ze legde in de afgelopen maanden een ’kerstboom’ van niet minder dan 58 bv’s en holdings bloot, allemaal te herleiden naar de man die Boxmeer in 2008 enthousiast kreeg voor het kankerziekenhuis, waar jaarlijks 45.000 patiënten behandeld zouden kunnen worden.

Van Gessel ontdekte sterke aanwijzingen voor grootschalige btw-fraude in de bedrijven van De Lange. Ze heeft de FIOD daarvan op de hoogte gebracht en de Hansa-initiator persoonlijk aansprakelijk gesteld. Volgens de curator declareerde hij de afgelopen jaren honderdduizenden euro’s aan ’advieskosten’ bij zijn eigen dochter-bv’s.

De gemeente Boxmeer heeft destijds een bedrag van 750.000 euro betaald voor een haalbaarheidsstudie en dacht er zo zeker van te zijn dat de supermoderne kankerkliniek zich in de plaats zou vestigen. „Ik kan er niets over zeggen. Het geld is weg en het terrein ligt nog steeds braak. Als gemeente wachten we de verdere ontwikkelingen af”, aldus woordvoerder Han Wouters van de gemeente Boxmeer.

De projectleider van de Health Campus zegt er ondanks alle faillissementen en negatieve verhalen nog steeds vertrouwen in te hebben dat De Lange binnenkort met een internationale geldschieter op de proppen komt. Vincent Ronnes: „Ik heb bijna dagelijks contact met hem. En het klinkt misschien als een onwaarschijnlijk verhaal, maar zodra dat buitenlandse financieringsfonds over de brug komt, wordt alles alsnog betaald en kan met de bouw van de kliniek worden begonnen.”
De projectleider blijft hoop houden.
Maar als ik het curatorverhaal van 58 bvs en belastingontduiking lees dan vermoed ik dat het niet van de grond komt.

Bron:
http://m.telegraaf.nl/art(...)k-lijkt-luchtkasteel
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_157983546
De projectleider zal ook wel een leuk salaris hebben.
  Moderator / Kerstkaart terrorist zaterdag 9 januari 2016 @ 15:08:07 #3
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_158958902
Het vervolg:

quote:
De Belastingdienst is voor honderdduizenden euro's opgelicht door de failliete zorgondernemer Lex de Lange (62) uit Roden met een grondtransactie die nooit plaatsvond.

De 62-jarige ondernemer – in een grijs verleden nog belastinginspecteur – is al sinds 2008 bezig om in Boxmeer (Noord-Brabant) een ultramodern, privaat gefinancierd oncologisch ziekenhuis te bouwen. Dat zou twee jaar geleden al moeten draaien maar is er nog steeds niet. Er zijn grote twijfels of het ziekenhuis er ooit nog komt.

De Lange werd onder meer bekend met zijn jarenlange pogingen om scienceparken, onder meer in Groningen, uit de grond te stampen. Inmiddels wordt hij beschuldigd van grootschalige btw-fraude.

Meer dan zes ton btw kreeg hij terug

De Rodenaar vroeg volgens de curator btw terug voor een grondtransactie met de gemeente Boxmeer die nooit plaatsvond. Het gaat om de grond waar Hansa Oncology Clinics – het private kankerziekenhuis – op gebouwd zou worden. De Lange zou die grond kopen van de gemeente Boxmeer voor 3,3 miljoen euro. Han Luijters van de gemeente Boxmeer bevestigt tegenover Dagblad van het Noorden dat die grond nooit is gekocht door De Lange. Er is wel een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente.

Uit een faillissementsverslag blijkt dat De Lange 611.387 euro btw terugvroeg met zijn holding 3C Clinics Holding BV van de Belastingdienst. De fiscus betaalde hem dit ook. Hoe de zorgondernemer de fiscus misleidde, blijft onduidelijk. De Belastingdienst wil niet ingaan op individuele zaken, laat een woordvoerder weten.

Minimaal 7,8 miljoen euro schuld

3C Clinics Holding werd ook gebruikt om geld door te sluizen naar andere bv's van de zorgondernemer. Dit gebeurde dan onder de vlag van haalbaarheidsstudies voor het nog te bouwen oncologisch kankercentrum. Maar curator Saskia van Ges-sel uit Veendam laat weten dat ze nergens stukken of rapporten heeft gevonden die er op wijzen dat deze haalbaarheidsstudies of advieswerk zijn gedaan.

De Lange wordt verdacht van grootschalige fraude. Zes bv's en holdings van de 62-jarige zijn al failliet verklaard. Er ligt een schuld van minimaal 7,8 miljoen euro. Curator Saskia van Gessel, belast met de afwikkeling van de zaak, houdt de Drentse ondernemer persoonlijk aansprakelijk voor die schulden. Ze stuitte op een web van duistere geldtransacties en een kerstboom aan bv's.

'Advieskosten'

De curator beschuldigde De Lange eerder ook al van een andere vorm van grootschalige btw-fraude. Hij en enkele zakenpartners zouden jarenlang ‘advieskosten' voor de komst van het kankerziekenhuis hebben gefactureerd aan eigen bv's à 425 euro per uur, veertig uur per week. Ook daar werd, ten voordele van hemzelf, fraude met btw gepleegd.

Curator Van Gessel bereidt, met financiële steun van de fiscus, momenteel een rechtszaak tegen De Lange voor.
Bron DvhN
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 31 oktober 2018 @ 17:42:59 #4
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_182860222
Nieuwe update

quote:
De 65-jarige fraude-verdachte Lex de Lange uit Roden is zijn huis, auto en bankrekeningen definitief kwijt. De zaken stonden op naam van zijn echtgenote, maar dat maakt niks uit.

Dat bepaalde de rechtbank in Assen afgelopen week.

Volvo V70
Vorig jaar december legde curator Saskia van Gessel beslag op de spullen van zelfbenoemde zorgondernemer De Lange nadat de Rabobank om zijn faillissement had verzocht. Hij werd daarbij ook persoonlijk failliet verklaard. Een curator probeert dan alles te verkopen wat er is. Dat gaat van auto’s en meubilair tot aan het huis.

De Lange en zijn vrouw probeerden het afgelopen jaar dat te dwarsbomen en het beslag op te heffen op het huis in Roden, een Volvo V70 en drie bankrekeningen. De echtgenote van De Lange beweert dat zij een groot deel van die zaken had betaald en niet haar man.

Bijna 10 miljoen euro
Maar volgens Van Gessel zijn de woning, de auto en de banktegoeden gewoon onderdeel van het faillissementsbeslag, dat 9.916.237,26 euro bedraagt. De rechtbank Noord-Nederland geeft Van Gessel gelijk. De Lange en zijn vrouw moeten het huis definitief verlaten en de autosleutels inleveren.

Twee Drenten verdacht van btw-fraude rond kankerziekenhuis
De Lange is sinds 2008 initiatiefnemer van Hansa Oncology Clinics, een particulier oncologisch ziekenhuis in Boxmeer (Noord-Brabant). Daar zouden jaarlijks 45.000 kankerpatiënten worden geholpen. Het ziekenhuis zou een investering vergen van zo’n tweehonderd miljoen euro.

Het bleek een luchtkasteel: tot de dag van vandaag is er nog niets gebouwd. Zelfs tijdens de rechtszitting hield de zorgondernemer nog vol dat hij binnenkort geld zou krijgen en de bouw van het specialistisch kankerziekenhuis alsnog zou kunnen beginnen. Wat wel gebeurde: er verdween een hoop geld.

Btw-fraude met grond
De Fiscale Opsporings- in Inlichtingendienst (FIOD) en belastingdienst hebben hun oog ook laten vallen op De Lange, die zelf ooit werkte als belastinginspecteur. Zij hebben het vermoeden dat hij en een compagnon omzetbelastingfraude en jaarrekeningfraude hebben gepleegd.

Daarvoor vielen rechercheurs in februari 2016 in verband met deze zaak meerdere woningen in Roden binnen en werd er administratie in beslag genomen. De Lange en zijn compagnon werden opgepakt.

De verdenking van de FIOD was onder meer dat de twee Drenten voor 611.387 euro btw terugvroegen van de belastingdienst voor een grondtransactie met de gemeente Boxmeer terwijl die nooit plaatsvond.

Het gaat om grond waar het private kankerziekenhuis op gebouwd zou worden. De Lange zou die grond kopen van Boxmeer voor 3,3 miljoen euro. Van Gessel beschuldigde De Lange eerder al van onder meer btw-fraude. Zo stuurden diverse bv’s van hem nepfacturen naar elkaar, staat in faillissementsverslagen.
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_182860393
Die kerel is zelf kanker en uitbehandeld, oprotten met zulke lui
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 31 oktober 2018 @ 18:08:30 #6
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_182860849
Uit De Gelderlander
quote:
De Lange en zijn vrouw spraken in 2008, het jaar dat hij zijn plannen voor een oncologisch ziekenhuis in Boxmeer ontvouwde, huwelijkse voorwaarden af. Bij de verdeling kreeg de vrouw van De Lange de woning, een Volvo en het saldo van drie bankrekeningen op haar naam.
quote:
Dat de rechtbank nu oordeelt dat de De Lange en zijn vrouw het huis moeten verlaten, de autosleutels en het geld moeten inleveren, is een gevolg van oude wetgeving. De curator die de zaak aanspande, maakte gebruik van een clausule die tot 1 januari van dit jaar in de wet stond. In geval van huwelijkse voorwaarden moest de partner van iemand die failliet was gegaan kunnen aantonen dat hij of zij meer dan 50 procent van de bezittingen uit eigen middelen had aangekocht. ,,Dat kon de echtgenote van meneer De Lange niet", zegt curator Saskia van Gessel. ,,De Lange werd op 12 december 2017 failliet verklaard. Als dat drie weken later was gebeurd, had ik dit geld niet kunnen terugvorderen voor de schuldeisers."
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  woensdag 31 oktober 2018 @ 18:22:31 #7
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182861230
Klinkt als een prima wetswijziging dan!
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_182861265
Er zit geen leven in dit topic. Ts praat tegen zichzelf
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 31 oktober 2018 @ 18:29:51 #9
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_182861388
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:22 schreef Drekkoning het volgende:
Klinkt als een prima wetswijziging dan!
vind je?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  woensdag 31 oktober 2018 @ 18:46:54 #10
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_182861715
quote:
99s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:29 schreef Nizno het volgende:

[..]

vind je?
Oh wacht, ik zit verkeerd om te denken.

Kut wetswijziging ;)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Moderator / Kerstkaart terrorist woensdag 31 oktober 2018 @ 18:48:28 #11
29278 crew  Nizno
Versie 4.3
pi_182861743
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 18:46 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Oh wacht, ik zit verkeerd om te denken.

Kut wetswijziging ;)
dat klinkt beter ;)
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')