quote:
Op zondag 27 december 2015 13:46 schreef livelink het volgende:Het is uiteindelijk toch de witte-wijnazijn geworden. De versie met balsamico was wat zachter van smaak, maar de dressing van witte-wijnazijn was uiteindelijk qua kleur beter en qua smaak wat pittiger. Als ik vanavond met een hele bak sla overblijf, dan was het toch de verkeerde keus
Breekt in
Ik vind met witte wijnazijn ook lekkerder want houd niet van balsamico, maar de truc is volgens mij niet teveel azijn (1/3e tegen 2/3e olie), beetje zout en peper, beetje suiker of een kneepje honing eventueel, en dan lekker veel kruiden (verse of evt droge) of evt mosterd of geperste knoflook.
En dan vooral niet teveel erop doen. Ik serveer dressing meestal sowieso apart.
Klassiekers die ik ken
Azijn en olie met:
Honing, peper, mosterd
Knoflook en vers gevijzelde basilicum
Knoflook en provencaalse kruiden
Ipv azijn/olie:
Yoghurt en een scheutje olie evt kneepje citroensap, met dille en zout en peper.
(Hoi, ik lurk)