abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_157875198

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/markito0171
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins
https://twitter.com/joshua_landis
pi_157875209
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:05 schreef Triggershot het volgende:
Wat is dat toch met dat gegeil op legers en wapens, Turkse leger kan Rusland een flinke klap geven en behoorlijk wat schade berokkenen, maar het kan Rusland niet verslaan of dat lang volhouden alvorens ze heel haar vlag wit moet verven en daarmee gaat zwaaien. Daarmee is alles ook wel gezegd.
Middels welke middelen kan Turkije precies Rusland een flinke klap geven?
pi_157875218
Waarom is de titel van topic 315, 'de beer is getemd' (als ik mij niet vergis), aangepast?
pi_157875221
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:08 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Middels welke middelen kan Turkije precies Rusland een flinke klap geven?
De ligging en het leger ---> War casualties.
pi_157875224
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De ligging en het leger ---> War casualties.
Veel te abstract. Ik heb het overigens specifiek over een militaire klap. Hoe kan het Turkse leger precies Rusland een flinke klap geven? Middels welke systemen bijvoorbeeld?
pi_157875227
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 01:22 schreef Perrin het volgende:
Zoals eerder gezegd, met schaken win je niet van ze :P

En Turkije moet wel een beetje oppassen dat ze niet helemaal alleen komen te staan. Ze houden steeds minder vrienden over zo.
Turkije heeft nu genoeg vrienden hoor. Saudi Arabie, Qatar, IS, Jahbat al Nusra om er maar een paar op te noemen.

Vroeger waren er wel aardige relaties met Isral, Syri, Iran volgens mij. Maar er is er nu een met gevaarlijke sultan ambities aan de macht. Moet zo snel mogelijk iets aan gedaan worden voor het helemaal uit de hand loopt.

IvanSidorenko1 twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 01:07:04 #Syria #Latakia #Lattakia #Qatari #Qatar Aid Found in Area's Terrorist Withdrew from in Northern Latakia. https://t.co/8n4ty3Jtgd reageer retweet
pi_157875234
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:10 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Veel te abstract. Ik heb het overigens specifiek over een militaire klap. Hoe kan het Turkse leger precies Rusland een flinke klap geven? Middels welke systemen bijvoorbeeld?
Dat zeg ik net, de ligging van Turkije is perfect om Rusland af te sluiten van de Middellandse zee en kan Turkije in no time een flinke leger opzetten om een Russische opmars on the ground the halten en flink wat doden te veroorzaken. Of ze het lang volhouden is wat anders.

maar goed, ben slapen, trusten :*

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2015 02:14:35 ]
pi_157875245
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:12 schreef Triggershot het volgende:
Dat zeg ik net, de ligging van Turkije is perfect om Rusland af te sluiten van de Middellandse zee
Hoe willen de Turken dat gaan afdwingen wanneer Turkse gevechtsvliegtuigen immobiel zijn omdat Russische anti-luchtdoel systemen een de facto no-fly zone afdwingen boven Turkije's luchtruim en allerlei geavanceerde kruis- en ballistische raketten militaire doelen in Turkije 24/7 bestoken?

quote:
kan Turkije in no time een flinke leger opzetten om een Russische opmars on the ground the halten en flink wat doden te veroorzaken. Of ze het lang volhouden is wat anders.
Rusland zal Turkije nooit binnenvallen. En mochten ze dat ooit doen, dan zullen ze zich waarschijnlijk beperken tot Oost-Turkije, dat redelijk dicht bij de Russische grens ligt en Koerdische groeperingen waarschijnlijk staan te springen om de Russen bij te staan.
  zaterdag 28 november 2015 @ 02:16:46 #9
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_157875248
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:15 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Rusland zal Turkije nooit binnenvallen.
Nee, dat is kansloos. Misschien in het ergste geval de Koerden net zo zwaar steunen als de separatisten in Oekraïne?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_157875255
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat zeg ik net, de ligging van Turkije is perfect om Rusland af te sluiten van de Middellandse zee en kan Turkije in no time een flinke leger opzetten om een Russische opmars on the ground the halten en flink wat doden te veroorzaken. Of ze het lang volhouden is wat anders.
De Bosporus afsluiten geeft Rusland een reden om all out war te starten met Turkije. Denk je echt dat Turkije dat langer dan, laten we zeggen 3 dagen volhoudt?

De Russen hoeven helemaal niks via de grond te doen. Ze bombarderen gewoon alles in Turkije helemaal tot pulp totdat Erdogan wel moet gaan praten...
pi_157875257
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:16 schreef Perrin het volgende:

[..]

Nee, dat is kansloos.
Nah. Niet geheel kansloos. Wel veel te kostbaar qua financin en moeite. Veel makkelijker en goedkoper is de PKK steunen met allerlei geavanceerde wapentuig (MANPADs, TOWs, etc).
  zaterdag 28 november 2015 @ 02:20:32 #12
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_157875261
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:18 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Nah. Niet geheel kansloos. Wel veel te kostbaar qua financin en moeite. Veel makkelijker en goedkoper is de PKK steunen met allerlei geavanceerde wapentuig (MANPADs, TOWs, etc).
Ja idd, zie ook mijn edit. Dat zou wel worst-case voor Turkije zijn als je 't vanuit de bril van grondbezit bekijkt.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_157875267
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:20 schreef Perrin het volgende:
Ja idd, zie ook mijn edit. Dat zou wel worst-case voor Turkije zijn als je 't vanuit de bril van grondbezit bekijkt.
Ja, dat zou een ramp zijn voor Turkije. Maar zover gaat het natuurlijk niet komen. Rusland op het moment is waarschijnlijk content met een Turkije die niet meer boven Syri kan vliegen terwijl het haar proxies continue blijft bestoken.
pi_157875270
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:18 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Nah. Niet geheel kansloos. Wel veel te kostbaar qua financin en moeite. Veel makkelijker en goedkoper is de PKK steunen met allerlei geavanceerde wapentuig (MANPADs, TOWs, etc).
Klopt. Desnoods via Iran wat Toophan ATGMs regelen voor de Koerden. Ik hoor dat ze best veel zogenaamd superieure M1 Abrams aan het slopen zijn.

pi_157875276
Overigens zullen Poetin en Erdogan binnen afzienbare tijd wel weer op 'speaking terms' zijn, maar de klap van dit incident zal de komen de jaren op politieke vlak wel blijven nadreunen. Los gezien van de 'chest-beating' aan kant van de Turken, vind ik wat de Turken hebben geflikt op strategische vlak echt enorm amateuristisch. Voor Rusland behelst het ook wat nadelen, maar voor Turkije veel meer. De enigen die hier van profiteren zijn Turkije's concurrenten/vijanden.
pi_157875285
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 02:26 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Klopt. Desnoods via Iran wat Toophan ATGMs regelen voor de Koerden. Ik hoor dat ze best veel zogenaamd superieure M1 Abrams aan het slopen zijn.

Iran staat Rusland het toe om haar grondgebied te gebruiken voor logistieke steun aan Assad en Russische basissen in Syri, maar zal Rusland waarschijnlijk niet toestaan om direct haar grondgebied te gebruiken tegen de Turken in tijde van oorlog. Voor Iran is het geven van allerlei geavanceerde wapens aan de PKK ook niet echt van belang, plus zal de relaties met Turkije niet op het spel willen zetten voor de Russen. Andersom evenmin. Iran is wat dat betreft strategisch veel slimmer.
pi_157875292
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 01:18 schreef Bilge het volgende:

[..]

:P

[..]

1. Volgens Rusland bevond de Russische Jet zich niet in Turks grondgebied. Het neerhalen van de Russische jet zouden ze ook als een cassus belli kunnen opvatten, maar dat hebben ze niet gedaan. Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom? Een oorlog tegen Turkije kunnen ze onder de huidige omstandigheden simpelweg niet aan. De Russen vechten al op 2 fronten, staan onder embargo en last but not least: Turkije is een Nato-partner.
2. In de buurt van de KORAL heb je weinig aan de S400.
5 Turkish Weapons of War Russia Should Fear
(...)
KORAL Ground-Based Jammer

The KORAL transportable radar jammer system is the Turkish military’s latest addition to its electronic warfare capabilities. Designed by Turkey’s state-owned Aselsan Corporation, this electronic defense/electronic attack system is designed to jam and deceive conventional and complex types of hostile radar, and analyzes multiple target signals in a wide frequency range, automatically generating appropriate response thanks to its digital radio frequency memory (DRFM) capability. With an effective range in excess of ninety miles (about 150 kilometers), KORAL reportedly could jam and deceive any land, sea and airborne radar systems. This new system could deny situational awareness to the Russians, thicken their fog of war and blind their weapons systems that would otherwise pose a threat to the Turkish military.
tegen radars, en radar jammers bestaan er speciale raketten. zodra ze een radar signaal uitsturen weet de raket waar de target is, heeft nog een infrarood camera voor het geval dat ze de radar/jammer uitzetten.

zoals

http://www.janes.com/arti(...)ti-radiation-missile
pi_157876227
De bosporus kan je met stenen volgooien. Het maakt dan echt niet meer uit wat voor wapensystemen rusland dan heeft. Dan is rusland de dreiger, want je hebt slechts je eigen vaarwater volgegooid met stenen. Dan staat rusland schaakmat want hun oorlogsverklaring is dan een aanval op de NAVO.
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
  zaterdag 28 november 2015 @ 10:06:23 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_157876422
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 09:46 schreef firefly3 het volgende:
De bosporus kan je met stenen volgooien. Het maakt dan echt niet meer uit wat voor wapensystemen rusland dan heeft. Dan is rusland de dreiger, want je hebt slechts je eigen vaarwater volgegooid met stenen. Dan staat rusland schaakmat want hun oorlogsverklaring is dan een aanval op de NAVO.
Jij bent creatief
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_157876678
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 10:06 schreef Szura het volgende:

[..]

Jij bent creatief
;)
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_157876757
"Watcha gonna do watcha gonna do when they come for you?"



Met de aanhoudende provocaties van YPG verwacht ik vroeg of laat een binnenval.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 28 november 2015 @ 10:49:02 #22
186611 Haags
pi_157876796
Achja, rekening met de feestdagen hoeven ze daar niet te houden. LOSSSSS!!!
Zonder wrijving geen glans
pi_157876814
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 10:44 schreef Atak het volgende:
"Watcha gonna do watcha gonna do when they come for you?"

[ afbeelding ]

Met de aanhoudende provocaties van YPG verwacht ik vroeg of laat een binnenval.
Dat is antiek schroot, je ziet de roest er al aanhangen.
Ура для россии
pi_157876843




pi_157876936
Ik vraag me af waarom de SAA nooit zulke filmpjes heeft.

Mark ‏@markito0171
#Syria Another Nusra "video game" when stormed Tell Bajer /#Aleppo

http://wikimapia.org/#lan(...)n=36.983414&z=15&m=b

https://mobile.twitter.com/markito0171
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
  zaterdag 28 november 2015 @ 11:35:57 #26
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_157877281
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:05 schreef firefly3 het volgende:
Ik vraag me af waarom de SAA nooit zulke filmpjes heeft.

Mark @markito0171
#Syria Another Nusra "video game" when stormed Tell Bajer /#Aleppo

http://wikimapia.org/#lan(...)n=36.983414&z=15&m=b

https://mobile.twitter.com/markito0171
Google eens op Jobar.
pi_157877282
Hayder_alKhoei twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 10:42:27 Ex UK Amb to Syria: 90% of the 70k "moderate" forces are jihadis, different from IS but radical Islamists supported by Saudi, Turkey, Qatar. reageer retweet
pi_157877306
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Google eens op Jobar.
Dat is toch alweer van jaren terug?
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_157877353
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:35 schreef Intellectueel het volgende:
Hayder_alKhoei twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 10:42:27 Ex UK Amb to Syria: 90% of the 70k "moderate" forces are jihadis, different from IS but radical Islamists supported by Saudi, Turkey, Qatar. reageer retweet
Klinkt als die reeks ex officieren die claimen dat nazi ufos bestaan en er overal ufos zijn _O- Mijn advies is om dit met een korreltje zout te nemen.
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_157877435
Erdogan de klapmongool gaat armpje drukken met Putin om de controle van Syrie

abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:45:45 #Turkey president @RT_Erdogan on a public rally bashes on #Russia, says #Syria regime is illegitimate reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:46:43 #Turkey president @RT_Erdogan says outside interventions into #Syria are not aimed to fight with #ISIL, but to control the region. reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:49:03 #Turkey president @RT_Erdogan says someone from far are coming here to control #Syria, vows to not let that happen reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:49:49 #Turkey president @RT_Erdogan says main opposition political party #CHP is siding with #Russia reageer retweet
pi_157877491
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:51 schreef Nintex het volgende:
Erdogan de klapmongool gaat armpje drukken met Putin om de controle van Syrie

abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:45:45 #Turkey president @RT_Erdogan on a public rally bashes on #Russia, says #Syria regime is illegitimate reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:46:43 #Turkey president @RT_Erdogan says outside interventions into #Syria are not aimed to fight with #ISIL, but to control the region. reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:49:03 #Turkey president @RT_Erdogan says someone from far are coming here to control #Syria, vows to not let that happen reageer retweet
abdbozkurt twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 11:49:49 #Turkey president @RT_Erdogan says main opposition political party #CHP is siding with #Russia reageer retweet
Hij heeft wel gelijk. Kijk maar eens hoe rusland oekraine overneemt en nu ook syrie. Er werken alleen maar russen in Damascus airport.
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_157877582
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:42 schreef firefly3 het volgende:

[..]

Klinkt als die reeks ex officieren die claimen dat nazi ufos bestaan en er overal ufos zijn _O- Mijn advies is om dit met een korreltje zout te nemen.
Niemand neemt een clown als jou hier serieus. In tegenstelling tot de voormalige ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Syri.
pi_157877776
EjmAlrai twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:18:33 #Exclusive#Russia delive2r #SAA new T-72 eqpd w TShU-1-7 Shtora1 optronic counter measures system 2disrupt the laser target & incoming ATGM reageer retweet
pi_157877909
Conflicts twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:27:01 #Turkey's president Erdogan voices 'sadness' over #Russian plane downing and says he wishes it hadn't happened - AP reageer retweet
Verkapte excuses van Erdogan, de lafaard. Waarom je excuses aanbieden als je zogenaamd in je gelijk staat?
pi_157877942
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:05 schreef firefly3 het volgende:
Ik vraag me af waarom de SAA nooit zulke filmpjes heeft.

daraya man vs machine
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_157877951
pi_157878041
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:05 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Niemand neemt een clown als jou hier serieus. In tegenstelling tot de voormalige ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Syri.
Zijn mening is echt niet gekleurd hoor. Wat ben je toch naef voor een "intellectueel".
Exponentile deflatie van Bitcoin maakt arme mensen nog veel sneller armer dan het grote probleem van inflatie. Gematigde burning van Ethereum is de gulden middenweg.
pi_157878074
isis lui in raqqa 8)7



amerikanen geven humvees aan het iraakse leger, het iraakse leger geeft humvees aan de sjia milities en de sjia milities geven humvees aan nusra :')

green_lemonnn twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:12:11 #Syria JN/AQ fighter with a US Humvee captured in southern Aleppo from pro-SAA forces https://t.co/hGiqYA4S1j https://t.co/1FHhJ5mbks reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_157878112
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:38 schreef Slayage het volgende:
isis lui in raqqa 8)7

[ afbeelding ]
Goed man... daar wil je toch bij horen en deel van uitmaken!! :')

Die staat die ze voor ogen hebben lijkt me ook een fantastische plek om te zijn.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2015 12:42:56 ]
pi_157878169
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:38 schreef Slayage het volgende:
isis lui in raqqa 8)7

[ afbeelding ]

amerikanen geven humvees aan het iraakse leger, het iraakse leger geeft humvees aan de sjia milities en de sjia milities geven humvees aan nusra :')

green_lemonnn twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:12:11 #Syria JN/AQ fighter with a US Humvee captured in southern Aleppo from pro-SAA forces https://t.co/hGiqYA4S1j https://t.co/1FHhJ5mbks reageer retweet
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:41 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Goed man... daar wil je toch bij horen en deel van uitmaken!! :')

Die staat die ze voor ogen hebben lijkt me ook een fantastische plek om te zijn.
Raqqa (18+):

https://www.google.nl/sea(...)source=lnms&tbm=isch
pi_157878202
quote:
What the hell is er mis met die mensen?
pi_157878937
Turkse trucks blijven worden bestoken:

michaelh992 twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:27:14 Another Russian airstrike targeted a convoy coming from #Turkey this time near Dana #Syria https://t.co/LywW8J5UcY reageer retweet


pi_157878975
Syrian army advances against Islamic State east of Aleppo: Syria state TV

quote:
The Syrian army captured territory from Islamic State east of Aleppo including several kilometers (miles) of highway linking the city with the jihadists' de facto capital of Raqqa, Syrian state TV reported on Saturday.

The areas reported captured are east of the Kweires, air base seized from Islamic State control on Nov. 10 in one of several offensives being waged by the Syrian army with support from Russian air strikes, Iranian forces, and Lebanese Hezbollah fighters.

Reuters could not independently confirm the report.

A headline flashed on state TV said the army had captured the two villages of Kaskis and Akula and wide areas of agricultural land, seizing tunnels and fortifications built by the jihadists, and were demining areas mined by the group.

The villages are about 60 km (40 miles) east of Aleppo.

The highway mentioned in the report runs southeast from Akula to the west of the Euphrates river. The road passes through Islamic State-held Tabqa on its way to Raqqa, which is 150 km (90 miles) from Akula.

The Syrian government and its allies have also made gains against Islamic State to the southeast of Homs.

They are also waging offensives against non-Islamic State insurgents in western regions of Syria, gaining ground in the northwestern province of Latakia and to the south of Aleppo, while losing territory in Hama province.
http://www.reuters.com/ar(...)s&utm_source=twitter
pi_157878992
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 13:37 schreef Intellectueel het volgende:
michaelh992 twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:27:14 Another Russian airstrike targeted a convoy coming from #Turkey this time near Dana #Syria https://t.co/LywW8J5UcY reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
turken zijn wel hard leers.

gisteren werd ook al een convoy gebombadeerd enze werden al van te voren gewaarschuwd om niet meer de grens over te steken naar syrie.



[ Bericht 3% gewijzigd door Mytho op 29-11-2015 01:48:09 ]
pi_157879121
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 13:42 schreef Mytho het volgende:

[..]

turken zijn wel hard leers.

gisteren werd ook al een convoy gebombadeerd enze werden al van te voren gewaarschuwd om niet meer de grens over te steken naar syrie.
Had Rusland niet verantwoordelijkheid voor die eerste konvooi ontkend?
pi_157879158
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 11:42 schreef firefly3 het volgende:

[..]

Klinkt als die reeks ex officieren die claimen dat nazi ufos bestaan en er overal ufos zijn _O- Mijn advies is om dit met een korreltje zout te nemen.
Maar markito gaan we natuurlijk wel geloven
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_157879171
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 13:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Had Rusland niet verantwoordelijkheid voor die eerste konvooi ontkend?
Rusland ontkende dat het een 'humanitaire aid convoy' had bestookt, zoals de Turkse media claimde, maar bevestigde dat het vrachtwagens had gebombardeerd die wapens vervoerden naar rebellen.
  zaterdag 28 november 2015 @ 13:57:17 #48
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_157879207
quote:
99s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:38 schreef Slayage het volgende:
isis lui in raqqa 8)7

[ afbeelding ]

amerikanen geven humvees aan het iraakse leger, het iraakse leger geeft humvees aan de sjia milities en de sjia milities geven humvees aan nusra :')

green_lemonnn twitterde op zaterdag 28-11-2015 om 12:12:11 #Syria JN/AQ fighter with a US Humvee captured in southern Aleppo from pro-SAA forces https://t.co/hGiqYA4S1j https://t.co/1FHhJ5mbks reageer retweet
He bah. Ik kan ze hier ruiken.

:')
pi_157879212
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 13:54 schreef Intellectueel het volgende:

[..]

Rusland ontkende dat het een 'humanitaire aid convoy' had bestookt, zoals de Turkse media claimde, maar bevestigde dat het vrachtwagens had gebombardeerd die wapens vervoerden naar rebellen.
Volgens de Turkse Al-Jazeera zou Rusland compleet afstand van hebben genomen en zelfs tegengesproken omdat er bomrestanten zouden gevonden zijn, op autoriteit van Igor Konashenkov.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2015 14:00:09 ]
  zaterdag 28 november 2015 @ 14:00:58 #50
198365 Morendo
The Real Deal
pi_157879270
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:48 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

What the hell is er mis met die mensen?
De derde die je ziet is toch die Nederlander.
Die Lebenslust bringt dich um.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')