abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_172014044
registreer om deze reclame te verbergen
die nieuwe champ ziet er echt zo bizar op uit :P
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
pi_173073831
https://www.rtlnieuws.nl/(...)in-league-of-legends

quote:
Een personage uit het computerspel League of Legends lijkt zo erg op Edgar Davids, dat de oud-voetballer daar een schadevergoeding van de spelmakers voor moet krijgen. Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam.

Volgens de rechtbank hebben de ontwerpers van het spel met het personage Striker Lucian inbreuk gemaakt op het portretrecht van Davids. "Striker Lucian bevat zoveel elementen van de oud-voetballer dat met de skin en afbeeldingen van Striker Lucian het beeld van de voetballer wordt opgeroepen", is te lezen in de uitspraak.

Zwarte dreadlocks
De rechter haalde verschillende kenmerken van het poppetje, zoals de donkere huidskleur, het sportieve postuur, de agressieve speelstijl, zwarte dreadlocks en een sportbril gecombineerd met een voetbaluniform aan om tot die conclusie te komen.

In het spel League of Legends, bedacht door het Amerikaanse bedrijf Riot Games, moeten spelers met verschillende personages missies uitvoeren. Sommige personages, zoals de look-a-like van Davids die tijdens het WK in 2014 ge´ntroduceerd werd, moeten spelers tegen betaling apart aanschaffen.

Schadevergoeding
Riot Games moet van de rechter een schadevergoeding aan Davids betalen. De bedenkers van het spel moeten aan de rechter laten zien hoeveel er in Nederland is verdiend met Striker Lucian. De rechter zal aan de hand daarvan bepalen hoe hoog de schadevergoeding wordt.

RTL Nieuws
_O-
pi_173074958
quote:
Wauw _O- wat een bs ook :D
Don't worry about the future. Or know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')