abonnement Unibet Coolblue
pi_159227216
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:30 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Ik had zwarte jurkjes die aan één kant grijzer waren dan aan de andere kant. En kledinghoezen ben je snel beu hoor.

Zelf een deur maken een optie?
Dat is zeker een optie! Ik heb ook al overwogen om de HURDAL deuren van de ikea te nemen, die zijn massief grenen, en die zelf in een kleur te verven (grijs, of juist een petrol/blauw voor wat kleur). Maar dat zijn dan ook meteen de duurste schuifdeuren die ze hebben, en dan kosten de deuren meer dan de kast incl inhoud :'). Helemaal from scratch is ook een optie, maar de deuren staan onderaan het prioriteitenlijstje, er moeten nog teveel grote klussen in huis eerst gedaan worden :+ (plafond in de keuken/toilet, vloer leggen in het halve huis).

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:27 schreef jpajs het volgende:

[..]

Waarom niet lekker stoer een boeren schuifdeur er voor. Kast op deur helemaal rechts in de kamer. Wil je uit de kamer zal je altijd die deur moeten sluiten voor de kast. Nooit irritatie in de relatie je hebt de kastdeur open laten staan.

Twee plaatjes underlayment voor de basis en van de restanten 10 brede stroken de lijst maken. Verfje er over en je hebt iets unieks

[ afbeelding ]
Zeker ook tof, maar ik zou dan wel een variant doen met 2 deuren die langs elkaar schuiven, want de kamerbreedte is minder dan 2x de kastbreedte :P.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 13:26 schreef Barrah het volgende:
Hoeveel beter verwacht je dat het volgend jaar is met die deuren? En ben je überhaupt bereid zo lang te wachten? Als je de huidige deuren mwah vindt, had ik me daar óf overheen gezet, óf geen pax genomen.
Ik vind de lades ed dan wel weer heel tof, en het modulaire dat je zelf in kunt delen. Dat mis ik bij bijna alle andere aanbieders (of het kost een veelvoud). Voor nu functioneert de kast (ik kan de dozen van zolder halen :P) en nu is het inderdaad broeden op een betaalbare, mooie oplossing.
pi_159450753
We zouden deze week wel 'even' de gordijnroede ophangen. Want hey, dat is zo'n klusje dat ook de huis-tuin-en-freubel klussers nog wel zelf doen, dus hoe moeilijk zou het zijn? :@

Probleem 1: 3 gaten in het plafond maken. Onze accuboor is sterk, voor een accuboor, maar dat lukte hem niet :P. De oude (klop?)boor die hier nog lag was ook geen succes. De frustratie dat we alwéér een boor moesten lenen, wat een dag later pas kan, resulteerde in de aankoop van een hamerboor :+. Dus de plafondsteun, die zit vast.



Probleem 2: de RVS roede op maat maken. Na het verslijten van 3 metaalzaagjes (die al hun tandjes kwijt waren) zat er niet meer dan een ondiep sneetje in de roede :+. Dus sinds vanavond ben ik trotse eigenaar van een kleine haakse slijper + extradunne RVS slijpschijven. En omdat het regent (en ik niet midden in de woonkamer met een slijptol aan de gang wil) hangt de gordijnroede nog steeds niet :'). Leuk klusje voor morgenavond, ofzo. Nu heb ik voorlopig wel weer genoeg gereedschap gekocht :D.



Verder wat kleine dingetjes uitgezocht zoals een dimmer voor de LED-lamp in de woonkamer, een kleed voor in de woonkamer, lampjes voor boven de eettafel, een strijkplank :+. Het wordt echt steeds huislijker O+.


Twee of drie stuks boven de eettafel (zijn in het echt veel toffer), diameter 22cm.

Telefoon had wat moeite met de foto, maar de foto van de website lijkt er niet eens op :+.

[ Bericht 0% gewijzigd door Chicolade op 28-01-2016 07:55:19 ]
pi_159517579
Het kleed is echt precies de goede kleur O+. Afhankelijk van het licht lijkt het een andere tint, zo lijkt hij nu wat groener dan op de foto van vanmorgen, en hij is heerlijk zacht en fluffy :P. Het klinkt ook meteen een stuk minder leeg, de 'echo' is weg uit de woonkamer.





Geen overzichtsfoto's, want het is een enorme rommel :+.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 15:06:54 #129
319308 Tink89
To live is to dance
pi_159517724
Mooi!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_159521202
Zelf (simpele) deuren maken van bijv. (zwartgeverfd) underlayment is ook een optie Chico, bij Ikea verkopen ze los de scharnieren die ze gebruiken voor de kasten, dus die kun je dan aanschaffen en zelf aan je deuren maken!
  zaterdag 30 januari 2016 @ 18:13:30 #131
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_159521829
Mooi dat kleed!
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_159523543
Kleed is goedgekeurd hoor Chico ^O^
pi_159812691
Het klussen stond even stil vanwege vakantie ( O+ ) maar we zijn er weer! De gordijnen hangen eindelijk.



Ik had de rail bij nader inzien misschien iets hoger gewild (zodat ze echt 'kamerhoog' zijn), maar vriend vindt het zo juist mooi, dus we laten het lekker zo hangen. Moet ook wel, want de boorgaten zijn wat te groot om makkelijk weg te werken :+. Halve muur brokkelt af, ook zonder klopboorstand. En ja de tv staat erg ver naar voren, maar dat is omdat het eigenlijk een paar pakken laminaat zijn met een dekbedovertrek er overheen, en erachter nog wat bouwmateriaal ligt :P.



En de dimmer hangt ook! Had de verkeerde afdekplaat gekocht, eentje die alleen op JUNG dimmers past (en we hebben een PeHa dimmer). Wist ik veel dat er verschillende modellen zijn :'). Maar een sluitring tussen moer en afdekplaatje lijkt ook te werken, in ieder geval voorlopig.

pi_159829471
Bij de gordijnen zou je eventueel een koofje kunnen maken. Dan zie je de rail niet.
Ziet er goed uit hoor verder.
pi_160163842
Het is hier rustig! Maar dat is omdat er de laatste tijd weinig geklust is in huis :@. Er moeten nog wel een aantal grote klussen gedaan worden, maar we zijn eigenlijk vooral bezig geweest met werk, huishouden, vakantie en een tweedehands autootje kopen. Die auto mag komend weekend mee naar huis, dus daarna verwacht ik dat we in het weekend weer meer tijd hebben voor klussen en dan zijn we ook wat mobieler als we materiaal/spullen nodig hebben. Verder nog wat kleine afwerkdingen gedaan (dimmer uitkiezen en monteren, laatste schakelaars monteren, lampen ophangen, lampen uitkiezen). En ons lieve konijntje woont weer bij ons O+.



Wat er komende maand op de planning staat:
- Afwerking plinten slaapkamer
- Plinten woonkamer
- Plafond toilet
- Tegel vervangen in de badkamer :@ en douchedeur monteren
- Gangkast afwerken
- Schuifdeur tussen slaapkamer en badkamer ophangen
- Her en der kitwerk

In de gangkast mag ik los, met een druk geometrisch behangetje :P. We moeten eerst nog even een verwijderbaar plafond maken (expansievat hangt erboven) en de vloer afwerken. Dan een buis erin om jassen aan te hangen en wellicht nog wat bergruimte (maar daar hebben we nog niet echt naar gekeken). Behang wordt waarschijnlijk onderstaand:



pi_160164430
Druk is een understatement whaha. Leuk hoor.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_160173615
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 23:34 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Druk is een understatement whaha. Leuk hoor.
Als ik groen licht krijg voor een hysterisch behangetje in de gangkast dan ga ik er ook vol voor 8-). Die deur is toch meestal dicht en er zullen vaak jassen voor hangen, maar ik vind dat soort 'verrassingen' wel leuk in een huis :P.

Dan nog een praktische vraag; in ons toilet willen we een soort koof maken om de leidingen en de watermeter, waar we een deurtje in willen maken zodat de watermeter nog wel bereikbaar blijft maar niet in het zicht zit. Van wat voor soort plaatmateriaal kan je dat het beste doen? Ik zat zelf te denken aan underlayment of vurenhouten timmerpanelen op een houten regelwerk, maar misschien zijn er andere materialen gebruikelijker? Ik wil geen gipsplaten gebruiken omdat je daar geen mooie deur van kunt maken en ik eigenlijk ook geen zin heb om weer te stucen in het toilet :@.

pi_160175251
Waarom niet een koofje halen wat je met magneetjes vastklikt? Geen gedoe met een deurtje, wel makkelijk er af te halen. En wat meer ruimte voor als er een keer iets is met de watermeter.
  woensdag 24 februari 2016 @ 14:42:13 #139
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_160176314
Je zou mdf kunnen nemen en dat netjes aflakken.
pi_160178620
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:03 schreef Puala het volgende:
Waarom niet een koofje halen wat je met magneetjes vastklikt? Geen gedoe met een deurtje, wel makkelijk er af te halen. En wat meer ruimte voor als er een keer iets is met de watermeter.
Het idee was om dat deurtje inderdaad met magneetjes te doen! :Y Deurtje mag ook gewoon een stuk plaat zijn dat los kan. Ik zie alleen niet helemaal voor me hoe je een koof kunt maken die alleen met magneten vast zit? Wat gebruik je dan als 'staanders' en wat als plaatmateriaal? Of gebruik je dan geen staanders maar alleen platen waar je van die 'kastdeur' magneetsluitingen in vast maakt, zodat ze aan elkaar en aan de muur blijven 'plakken'?



Ik vind het wel een interessant idee, het klinkt makkelijk demonteerbaar enzo, en als hij in 1 stuk demonteerbaar is kan ik de twee platen ook gewoon aan elkaar maken met van die hoekankers om wat starheid in de vorm te krijgen. Ik moet wel even kijken hoe dat uitkomt met het opstaande randje van de toiletombouw, als ik dat uit kan vogelen dan heeft dit zeker mijn voorkeur :P. Ik ben al wat ideetjes aan het uitwerken om vanavond even te bespreken met mijn vriend.

quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 14:42 schreef Barrah het volgende:
Je zou mdf kunnen nemen en dat netjes aflakken.
Wat is het voordeel van mdf tov underlayment of timmerpanelen? Kosten? Dikte?
pi_160178694
Mijn deur van de meterkast (dikke vuren houten banken á 8-10 kg) zit ook met 6 magneetjes dicht,.

Maar even een latje maken op de muur waar het magneetje op vast kan klikken met dat plaatje. Zoiets. Dan heb je vlees om op vast te klikken qua magneet.
  woensdag 24 februari 2016 @ 17:01:30 #142
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_160179583
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 16:21 schreef Chicolade het volgende:
Wat is het voordeel van mdf tov underlayment of timmerpanelen? Kosten? Dikte?
Alles wat je noemt.
MDF is lekker glad en kun je dus makkelijker strak aflakken dan underlayment.
En het is ook relatief goedkoop.

Ik zou de gehele koof verwijderbaar maken (dus niet alleen maar verwijderbare plaatjes op een vast rachelwerk), zodat je alleen rondom naden hebt.

Als je de hele koof van 18mm mdf maakt, hoef je daarvoor alleen twee stroken mdf aan elkaar te lijmen. Dan heb je helemaal geen balkjes of rachels nodig. Zet de gelijmde delen om de 30cm aan elkaar vast met schroeven om een goede verbinding te krijgen. Verzonken schroeven even plamuren en je ziet er niks meer van. Doordat je alleen mdf gebruikt kan de koof makkelijk met magneten op zijn plaats tegen de muur worden gehouden.

Je kunt het ook met dunner mdf doen, bijvoorbeeld 12mm, waarbij je de plaatjes wel aan elkaar zet met behulp van een lat.

De kopse kant van het mdf die in het zicht blijft zo glad mogelijk schuren, dan insmeren met witte houtlijm en na het drogen weer schuren. Als je dit netjes doet zie je na het schilderen geen aanzet meer.
pi_160196534
Wij hebben bij zo'n soort plaat deze verwerkt. Wil prima!
Even over de plantjes: ik zou er een partij neerzetten. Groene planten filteren de gifstoffen uit je woning, die je dan zelf niet inademt. de plantjes gaan er wel dood van, maar hey... jij blijft er gezonder bij. Ik reken altijd bij een verhuisbudget zo'n 50 euro aan planten mee.
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_160308911
Ennn er zit weer schot in de zaak! Afgelopen weekend een autootje gekocht, en daarmee meteen langs de Hornbach en Ikea gereden voor houten balken, een Hektar stalamp en nachtkastjes. De nachtkastjes zijn heel erg blauw, maar een beetje afwisseling van al het grijs, wit en zwart is ook wel fijn :+.

Gister de nachtkastjes en Iamp in elkaar gezet, de afvoer van de bovenburen geïsoleerd met steenwol (en het lijkt erop dat we nu niet meer in de woonkamer kunnen horen als er iemand doortrekt), en wat restanten steenwol achter het voorzetwandje gepropt in het toilet. Ook nog een begin gemaakt aan het regelwerk voor het plafond in het toilet, maar het werd al vrij laat dus daar gaan we later mee verder.

Wat er nog gedaan moet worden voor het plafond in het toilet:
- Regelwerk afmaken (2 balken, waaronder een die om de waterleiding heen moet)
- 3 plafondplaten op maat zagen
- Gat voor afvoerventiel maken in plafondplaat
- Afzuiging van centrale punt aansluiten op afvoerventiel met zo'n aluminium flexibele buis
- Gat voor inbouwspot maken in plafondplaat
- Alle plafondplaten bevestigen met schroeven en clips
- Inbouwspot aansluiten
- Afwerken met plafondplinten (die in verstek gezaagd moeten worden)

Zou makkelijk in 1 dag gedaan moeten kunnen worden, maar komende twee weekenden ben ik niet thuis dus het moet of 's avonds doordeweeks (na het werk, in het donker op het balkon zagen, meh) of pas over een paar weken.

quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2016 09:38 schreef verita het volgende:
Wij hebben bij zo'n soort plaat deze verwerkt. Wil prima!
Even over de plantjes: ik zou er een partij neerzetten. Groene planten filteren de gifstoffen uit je woning, die je dan zelf niet inademt. de plantjes gaan er wel dood van, maar hey... jij blijft er gezonder bij. Ik reken altijd bij een verhuisbudget zo'n 50 euro aan planten mee.
Ik werk in een laboratorium, ik hang meerdere uren per dag in de niet al te gezonde dampen, dus ik denk niet dat een paar planten in huis nog veel voor mijn gezondheid gaan doen :+. Al wil ik wel planten in huis, maar dat is meer omdat ik dat er leuk uit vind zien :P. Ik wil deze gaan maken en in de vensterbank zetten:



Ooit, als ik tijd heb ofzo :').
pi_160309221
Die plant ideeën zijn tof! _O_

Heb je ook al zo'n kruidenrek?

  maandag 29 februari 2016 @ 11:53:24 #146
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_160310195
Voor je eetkamertafel zou je ook kunnen kijken bij www.desmederij.eu Ik weet dat zij echt heel schappelijk zijn qua prijzen en kunnen alles maken wat je wilt :)

[ Bericht 0% gewijzigd door E.T. op 29-02-2016 12:15:36 ]
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_160414972
quote:
0s.gif Op maandag 29 februari 2016 11:13 schreef Puala het volgende:
Die plant ideeën zijn tof! _O_

Heb je ook al zo'n kruidenrek?

[ afbeelding ]
Mijn vriend keek mee en riep meteen: "Oh wat een tof kruidenrek!". Dus ik vermoed dat ik daar misschien ook wel wat mee ga doen tzt :+. Ik zie het al voor me om een rekje te maken aan de binnenkant van het kastdeurtje van de CV O-). Binnenkant, want niet alle kruiden doen het goed met zonlicht.

Ik kende het fenomeen al wel, ik ben hier wel eens binnen geweest:


quote:
6s.gif Op maandag 29 februari 2016 11:53 schreef E.T. het volgende:
Voor je eetkamertafel zou je ook kunnen kijken bij www.desmederij.eu Ik weet dat zij echt heel schappelijk zijn qua prijzen en kunnen alles maken wat je wilt :)
We hebben misschien een tafel gevonden in de juiste maat (140x80 of 140x90), die niet op maat gemaakt hoeft te worden! Dat zou significant schelen in de kosten, en levertijd. Alleen nog geen tijd gehad om langs te gaan bij die winkel, want wil hem wel eerst in het echt zien en hij komt in twee kleuren:


En ik wil wel even testen of 86cm tussen de poten genoeg ruimte is :+. Met onze huidige stoelen zou dat net aan kunnen (42cm per stuk), maar misschien is het wel mogelijk om de poten iets verder naar buiten te zetten, aangezien het zelfmontage is.
pi_160427515
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 17:01 schreef Barrah het volgende:

Als je de hele koof van 18mm mdf maakt, hoef je daarvoor alleen twee stroken mdf aan elkaar te lijmen. Dan heb je helemaal geen balkjes of rachels nodig. Zet de gelijmde delen om de 30cm aan elkaar vast met schroeven om een goede verbinding te krijgen. Verzonken schroeven even plamuren en je ziet er niks meer van.

De kopse kant van het mdf die in het zicht blijft zo glad mogelijk schuren, dan insmeren met witte houtlijm en na het drogen weer schuren. Als je dit netjes doet zie je na het schilderen geen aanzet meer.
Hier exact zo gedaan, alleen dan niet met de magneetjes. Gaat prima :Y
pi_160989990
Tussen alle sociale 'verplichtingen', sporten en werk door toch nog wat tijd gevonden om het klussen in huis weer op te pakken. Eindelijk het kozijn gekit in de badkamer, en de vensterbank in de slaapkamer. De deurklink vastgezet in de deur tussen woon- en slaapkamer. De 'studeerkamer' (aka gereedschaphok) eens goed opgeruimd en schoongemaakt zodat we daar nu ook zonder problemen naar binnen kunnen :+.

Uitgezocht wat voor mysterieuze kabel er door de gangkast loopt; een oude PTT kabel die we weg mogen halen, waar dus ook geen spanning/stroom op staat, wat het afwerken van muur/plafond een stuk makkelijker gaat maken. We zijn van plan om de pijp in te korten met de multitool of handzaag (slijptol is niet handig vanwege vonken in een kleine ruimte), en dan de kabel weg te knippen. Boven het vroegere plafond is er niet gestuct of geverfd, dus dat is op de foto een beetje donker geworden.



Regelwerk van het toiletplafond zit er helemaal in, en toen kwamen we erachter dat we iets te enthousiast hebben opgeruimd dus nog even langs schoonouders gegaan voor wat draad, kroonsteentjes en een verzinkboortje :+. Plafondplaten zitten er dus nog niet in, maar dat gaat hopelijk niet lang meer duren.



Centraaldoos blijft bereikbaar na het plaatsen van het plafond; we gebruiken restanten van de plafondplaten uit de badkamer en die zijn (indien echt nodig) demonteerbaar.
pi_160990428
Lief konijn.
Hoe heet ie/ze?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')