abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 22 november 2015 @ 22:55:30 #1
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_157754087
Ik vond dit een mooie uiteenzetting van de teringzooi waar wij nu middenin zitten en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Het artikel is nog veel langer dan dit, maar dit deel raakte wel de kern.

quote:
Brussel: Eurabia

En daar zal het niet bij blijven, denkt ook de Nederlandse onderzoeksjournalist Arthur van Amerongen, die lange tijd in Brusselse extremistische milieus verkeerde en zelfs een religieuze opleiding volgde. Van Amerongen studeerde semitische talen en werkte jarenlang als correspondent in het Midden-Oosten, waar hij geboeid raakte door de islam. In Brussel woonde hij in de Marollen en liep hij college aan de Al Khairya-academie waar hij islamtheologie studeerde.

Het boek over die ervaring, Brussel: Eurabia, deed in 2007 nogal wat stof opwaaien. Van Amerongen wond er geen doekjes rond: Brussel is een bolwerk van moslimextremisme en een kweekvijver voor potentiële terroristen, wordt gebruikt als uitvalsbasis en voorziet in onderduikadressen.

Kennelijk is er nog niets veranderd. Bij aanslagen in het buitenland blijkt dikwijls dat de daders contacten hebben in Brussel en het is vooral ook daar dat jongeren werden geronseld om in Syrië te gaan vechten. Over het gevaar dat die jongens zullen vormen eens ze met die ervaring terug naar ons land komen, maken de veiligheidsdiensten zich nu al grote zorgen. En terecht.

Aan politieke kant blijft het, een paar weinig zeggende commentaren daargelaten, echter stil.

‘Racist!’

‘Dat was niet anders toen mijn boek verscheen’, zegt Arthur van Amerongen. ‘Ik kwam uit links-intellectuele hoek. Ik had eerder een positief boek geschreven over de Amsterdamse Marokkaanse jongeren. Maar in Brussel vielen de schellen me van de ogen en besefte ik pas goed hoe diep het extremisme er was gepenetreerd.

Het extremisme vormt er een wereld op zich, een samenleving binnen de samenleving, die de Belgische wetten en morele normen verwerpt, die zich kant tegen de democratie en de Belgen ziet als immorele varkens. Dat ik dit zwart op wit durfde neer te schrijven, werd me door links en de linkse media niet in dank afgenomen. Opeens werd ik afgeschilderd als een racist. Wat ik geenszins ben. Maar dat was hèt argument voor velen die doorgaans niet eens mijn boek hadden gelezen. Dat boek is nog altijd even actueel: Brussel is nog steeds een Europees centrum van moslimextremisme en ik vrees dat het telaat is om daar nog veel aan te veranderen.’

Ben je het eens met de analyse van Alain Winants?

Van Amerongen: “Uiteraard vormen de salafisten een bedreiging, maar zoals het hier wordt gesteld, lijkt het wel alsof de rest van de islam dan meteen volstrekt onschuldig is. Moslims hoeven echter geen salafisten te zijn om een bedreiging te vormen. Door de salafisten nu opeens af te schilderen als de nieuwe duivels, sluit men de ogen voor de dreiging van onder meer de sjiïeten en de soennieten, die al evenmin ‘gematigd’ zijn.

“Trouwens, een ‘gematigde’ islam bestaat niet, punt uit, net zomin als ‘gematigde’ moslims. Er zijn uiteraard moslims die het minder strikt zien en hun religieuze overtuiging combineren met een modern leven, maar als puntje bij paaltje komt, buigen zij toch voor de druk van de extremisten, al is het maar om geen ‘slechte’ moslim te worden genoemd.

“In Brussel hebben de extremisten daardoor een compleet eigen wereld kunnen opzetten waarin niet enkel Marokkanen elkaar hebben gevonden, maar ook Libanezen, Syriërs, Algerijnen en Tunesiërs. In die schaduwwereld vind je niet enkel extremistische moskees waar onverbloemd haat wordt gepredikt tegen het gastland en de Belgen, maar ook boekenwinkels waar de meest extreme haatliteratuur is te vinden.

“In achterafzaaltjes en garages zijn niet-officiële gebedshuizen ondergebracht van waaruit het extremisme wordt uitgedragen. En waar van leer wordt getrokken tegen de Belgische ongelovigen, de ‘onzuiveren’ die alcohol drinken, varkensvlees eten, in het wildeweg seksen en vrouwen tolereren die er eigen ideeën op nahouden.

“Ik heb dat niet van horen zeggen, ik was daarvan zelf getuige. Over dat soort racisme tegen Belgen hoor ik in de linkse media als De Morgen en De Standaard, de zelfverklaarde kwaliteitspers, nooit spreken, vreemd genoeg. Daarin heeft men het enkel en exclusief over het blanke racisme.”

In die buurten blijkt ook de symbiose tussen misdaad en radicalisering?

“Veel van die jonge moslims eindigen vroeg of laat in de gevangenis en worden daar geradicaliseerd door medegevangenen en imams. Die Marokkaanse criminelen wordt vaak ook gerecruteerd voor de jihad en voor een strijd als in Syrië. Ik ken Molenbeek als mijn broekzak en geloof me vrij, die wereld heeft geen enkele binding meer met de Belgische samenleving. Daar leven heel wat mensen die zo bereid zijn de strijd aan te gaan met de ‘domme Belgische varkens’.

“Het Brusselse moslimfundamentalisme zet zich in scherpe termen af tegen de maatschappij waarin het zich situeert, aanvaardt de Belgische autoriteit niet en stelt soms letterlijk dat het niet verkeerd is de maatschappelijke regels van een verderfelijk en ongelovig volk als de Belgen te overtreden. Niet alle Marokkaanse jeugdige delinquenten zijn moslimextremisten, maar ze gebruiken die doctrine wel om hun daden te verantwoorden, al was het maar voor zichzelf. Ze voelen zich in wezen minderwaardig en aan de extreme benadering van de islam ontlenen ze een tegengif, een doctrine die hen een arrogant superioriteitsgevoel geeft.

“In een sociale context die hen geen houvast biedt, is de islam de louterende steun. Dat blijkt keer op keer. Heel wat onlusten in steden als Brussel en Antwerpen breken los wanneer jongeren op straat komen na politie-optredens tegen gangsters. Niet tegen onschuldigen, maar tegen overvallers, dieven en dealers. Waarom zou eender welke gemeenschap zich geroepen voelen misdadigers te verdedigen?”

Heeft dit met de verpaupering te maken? Het feit dat de situatie van die jongeren uitzichtloos is?

“Dat is slechts één facet. Sommige Turkse milieus ontsnappen daar ook niet aan en toch leveren die geen noemenswaardige problemen op. Het verschil is de identiteit. Turken hebben door hun groot-Ottomaanse traditie geen echt identiteitsprobleem, Marokkanen wel.

“De Brusselse Marokkaanse gemeenschap bestaat voor tachtig procent uit Berbers die al in Marokko werden onderdrukt en zich in wezen dan ook geen Marokkanen voelen. Ze hebben niet eens een echt thuisland om aan te refereren en vallen vanuit die gespletenheid des te fanatieker terug op de culturele basis die ze hebben meegebracht.

“Daarenboven worden ze door politieke groepen steevast in een slachtofferrol geduwd die hen goed uitkomt. Door mensen a la Bert Anciaux en dat vreselijke Vlaams Marokkaanse Huis van hem, een ware aanfluiting die enkel veel geld heeft gekost en niets heeft opgebracht.

“Hoe kan dat ook? De Marokkanen die hij op het oog heeft, willen helemaal niets weten van Vlamingen, laat staan zich aanpassen aan onze cultuur en normen. Heel die sector die zich met de moslims en de Marokkanen bezighoudt, staat ook voor een pak subsidies waarvan men geen afstand wil doen. Voor baantjes die men niet wil verliezen. Dus houdt men dat beeld van het slachtoffer graag in ere, daarin gesteund door die paar Vlamingen uit het culturele milieu van de Dansaertstraat die enkele ‘leuke’ Marokkanen kennen die gestudeerd hebben en denken dat die model kunnen staan voor de extremisten over wie we het hebben. Niet dus.

“Bijkomend probleem is de politieke recuperatie. Als ze tegen het extremisme zouden optreden zoals het hoort, zouden een aantal partijen electoraal niet meer aan de bak komen. Daarom blijven ze maar toegeven aan de toenemende eisen van de moslims. Ze hebben zich electoraal verkocht. Zeker de socialisten. En niet enkel in Brussel.

“Of neem nou die voormalige burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, die jaren heeft gedaan alsof er geen enkel probleem was. Zijn politiebureaus werden in de fik gestoken, politiepatrouilles werden aangevallen, vrouwen werden op grote schaal lastiggevallen, maar er was volgens hem nooit sprake van iets anders dan de ‘typische ongemakken van een grootstad’. Nou, door dat soort hypocrieten die jaren het hoofd in het zand heeft gestoken, staan we nu waar we staan: voor een schier onoplosbare situatie die vroeg of laat zal exploderen.

“Want de vraag is niet of er in Brussel aanslagen zullen volgen, maar wanneer. Alleen: zetten die moslims zichzelf buiten de Belgische samenleving, ze weigeren geenszins de uitkeringen waarvan ze kunnen genieten. We financieren dus in wezen mensen die zichzelf tot onze vijand hebben verklaard. Beetje vreemde situatie, toch? En mag men daar dan geen vraagtekens bij plaatsen?”

Hoe kijk je aan tegen de hoofddoekendiscussie?

“Ach, dat is een geuzensymbool geworden. Iets wat je draagt om de Belgen te jennen. Maar religieuze overtuiging? Nog niet, denk ik, al dragen nu al veel vrouwen dat onder sociale druk. Het is een eerste stap in de toenemende eisen die moslims zullen blijven stellen om zich van de rest van de samenleving te onderscheiden.

“Als samenleving zou men aan die islamitische eisen nooit een duimbreed mogen toegeven: geef hen een hand en ze nemen een arm. Mogen ze moskees bouwen, dan zullen ze ook eisen de azan, de oproep tot gebed, te mogen laten weerklinken. Enzovoorts. Het gekke is dat diegenen die hen nu het meest verdedigen, die hen blijven afschilderen als slachtoffers en vinden dat we aan hun eisen moeten tegemoet komen, het eerste slachtoffer dreigen te worden.

“De linksen, vrijdenkers, artiesten en intellectuelen die de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel dragen, zullen, eens men hen niet meer nodig heeft, even vlot worden vervolgd als de joden en homo’s die nu al in elkaar worden geslagen. Maar kennelijk wil men dat niet inzien. En als we toch aan alles toegeven, als we dan toch toelaten dat onze vrouwen op straat voor hoer worden uitgescholden, moeten we dan de clitorisbesnijdenis en het kinderhuwelijk ook maar toelaten?”

Zit er nog een oplossing in?

“We zijn het stadium van de dialoog voorbij, vrees ik. Praten moet altijd, maar het kan niet meer zonder dat tegelijk ook hard wordt opgetreden. Van zelfregulatie moet je niet veel verwachten. De islam is een cultuur van schaamte. Van hen moet je niet verwachten dat ze zelf de vuile was buitenhangen en de paar moedigen die het wel doen, worden beschouwd als verraders en afvalligen. Het is trouwens geen exclusief Belgisch probleem. Overal ter wereld waar er moslimgemeenschappen zijn, rijzen dezelfde problemen. Dat zegt toch iets?

http://politiek.tpo.nl/20(...)-spook-door-brussel/
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 22 november 2015 @ 23:01:26 #2
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_157754243
Goed stuk.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 22 november 2015 @ 23:05:05 #3
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_157754330
Voordeel aan het feit dat 't nu in Brussel zo'n paniek is, is dat bagatelliseren van het probleem steeds lastiger wordt.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_157754389
goed artikel inderdaad.
There are only 151 Pokémon.
pi_157754624
Geweldig, dit zou verplichte kost moeten zijn voor iedere politicus in Europa.
  zondag 22 november 2015 @ 23:24:07 #6
106690 MiLalaa
como una manana de verano
pi_157754912
Geweldig stuk. Maar ook dit zullen de pechtolden en merkels van de wereld wel weer zien te bagatelliseren/ontkennen
Be sure to wear some flowers in your hair
pi_157754980
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 23:24 schreef MiLalaa het volgende:
Geweldig stuk. Maar ook dit zullen de pechtolden en merkels van de wereld wel weer zien te bagatelliseren/ontkennen
Niet gek natuurlijk als je wereldbeeld niet bestand is tegen de nuchtere realiteit. Zie je bij religieuze fanatici ook.
  zondag 22 november 2015 @ 23:26:47 #8
155616 Proximo
For god, king & country
pi_157754995
Ik had graag gezien dat de realisatie van het probleem voor dit moment zou komen maar dat was allicht wensdenken.

Het is juist uit die socialistische goedpraat hoek ontzettend stil tegenwoordig en ik kan me ook niet anders meer voorstellen dan dat verkiezingstijd in europese landen een gigantische ruk naar rechts gaat betekenen.
Life is visceral, rather than intellectual. And the most visceral practitioners of life are those who characterise themselves as “intellectuals”
pi_157754996
Interessant stuk.
pi_157755026
Topstuk.
Die situatie krijg je als je jarenlang pappen en nathouden het beste vindt. Daarom ook alle grenzen nu dicht zodat er niet meer van deze maatschappelijke hout- en betonrot binnen kan komen.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 22 november 2015 @ 23:31:30 #11
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_157755111
NWS / [NWS FeedBack] Donër en zo

[ Bericht 72% gewijzigd door Specularium op 22-11-2015 23:39:07 ]
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_157755126
quote:
14s.gif Op zondag 22 november 2015 23:26 schreef Proximo het volgende:
Ik had graag gezien dat de realisatie van het probleem voor dit moment zou komen maar dat was allicht wensdenken.

Het is juist uit die socialistische goedpraat hoek ontzettend stil tegenwoordig en ik kan me ook niet anders meer voorstellen dan dat verkiezingstijd in europese landen een gigantische ruk naar rechts gaat betekenen.
Na, die gaan nu ook voor de buhne wat proberen goed te praten. Hardere taal ed.. en na de eventuele verkiezingen is het weer hetzelfde.

Ik hoop dat mensen iets slimmer zullen zijn. Maar dat er ook geen volkshetse tegen alle moslims begint.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 22 november 2015 @ 23:34:18 #13
155616 Proximo
For god, king & country
pi_157755168
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 23:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Na, die gaan nu ook voor de buhne wat proberen goed te praten. Hardere taal ed.. en na de eventuele verkiezingen is het weer hetzelfde.

Ik hoop dat mensen iets slimmer zullen zijn. Maar dat er ook geen volkshetse tegen alle moslims begint.
Me dunkt dat die buiten de politiek eigenlijk al is begonnen. En dat vind ik ook niet vreemd.
Life is visceral, rather than intellectual. And the most visceral practitioners of life are those who characterise themselves as “intellectuals”
  zondag 22 november 2015 @ 23:38:24 #14
262 Re
Kiss & Swallow
pi_157755233
Ja Brussel idd
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_157755254
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 23:34 schreef Proximo het volgende:

[..]

Me dunkt dat die buiten de politiek eigenlijk al is begonnen. En dat vind ik ook niet vreemd.
Dat klopt. En dat vind ik best jammer voor diegene die het wel goed voor elkaar willen krijgen. Diegene die misschien wel vatbaar zijn voor de extremistische imam, maar als die imam en zijn extremisme hier niet zijn, ze een prima leven gaan hebben en wel die verrijking zijn.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_157755312
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 23:05 schreef Perrin het volgende:
Voordeel aan het feit dat 't nu in Brussel zo'n paniek is, is dat bagatelliseren van het probleem steeds lastiger wordt.
nee joh lekker ontkennen jeej
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_157755388
quote:
1s.gif Op zondag 22 november 2015 23:42 schreef bijdehand het volgende:

[..]

nee joh lekker ontkennen jeej
Tuurlijk, zo rolt de politiek.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 22 november 2015 @ 23:51:48 #18
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_157755435
Zorgwekkende is dat de problemen dus in sommige steden/wijken in Europa al bijna onoplosbaar zijn maar er nog wel elk jaar miljoenen deze kant op komen. Ten einde onze eigen moraalpaal te blijven strelen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_157755509
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 23:51 schreef Mani89 het volgende:
Zorgwekkende is dat de problemen dus in sommige steden/wijken in Europa al bijna onoplosbaar zijn maar er nog wel elk jaar miljoenen deze kant op komen. Ten einde onze eigen moraalpaal te blijven strelen.
En daarna de deksel op eigen neus krijgen. Zoals na de 13de al duidelijk werd met minimaal 2 die meegekomen waren als 'vluchteling'.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_157755576
Goed stuk idd. Ik ga die boeken Eurabia 1 en 2 van de week ff downloaden. Zag ze voor 5 Euro.
pi_157756260
Het artikel is een opeenstapeling van problemen. Veel diverse punten worden aangehaald, maar weinig onderbouwing.

quote:
“Trouwens, een ‘gematigde’ islam bestaat niet, punt uit, net zomin als ‘gematigde’ moslims. Er zijn uiteraard moslims die het minder strikt zien en hun religieuze overtuiging combineren met een modern leven, maar als puntje bij paaltje komt, buigen zij toch voor de druk van de extremisten, al is het maar om geen ‘slechte’ moslim te worden genoemd.
Een gematigde islam bestaat niet, maar gematigde moslims wel. Lijkt me dan een behoorlijk brakke stelling. En hoezo buigt een moslim voor druk van extremisten als hij een slechte moslim wordt genoemd? Soms zal dat zo zijn, maar echt niet zoals hier gesteld wordt.

Het blijft bij allemaal verschillende korte misstanden. Ik mis feitelijke onderbouwing in dit stuk. Hoeveel mensen zijn er vanuit Molenbeek uitgereisd naar Syrië? Hoeveel procent van de Molenbekers is moslim? Hoeveel van deze mensen hebben radicale plannen?

Ben dus de eerste met de opmerking dat het helemaal niet zo'n sterk verhaal is. Gewoon een opsomming van wat we al weten. Waar de politiek inderdaad nauwelijks oplossingen voor heeft. En dat is wél kwalijk.
pi_157756261
quote:
14s.gif Op zondag 22 november 2015 23:26 schreef Proximo het volgende:
Ik had graag gezien dat de realisatie van het probleem voor dit moment zou komen maar dat was allicht wensdenken.

Het is juist uit die socialistische goedpraat hoek ontzettend stil tegenwoordig en ik kan me ook niet anders meer voorstellen dan dat verkiezingstijd in europese landen een gigantische ruk naar rechts gaat betekenen.
Alsof al het beleid in europa hetzelfde was en rechts er ineens wel een oplossing voor heeft :')

Juist die hele nederlandse aanpak van wijkagenten etc lijkt relatief goed te werken. Maar we kunnen ons natuurlijk ook het bos in laten sturen door lui die om extra verdeeldheid te zaaien even een vluchtelingenpaspoort laten maken.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  Moderator maandag 23 november 2015 @ 01:08:24 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_157756359
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 00:58 schreef luxerobots het volgende:
Het artikel is een opeenstapeling van problemen. Veel diverse punten worden aangehaald, maar weinig onderbouwing.

[..]

Een gematigde islam bestaat niet, maar gematigde moslims wel. Lijkt me dan een behoorlijk brakke stelling. En hoezo buigt een moslim voor druk van extremisten als hij een slechte moslim wordt genoemd? Soms zal dat zo zijn, maar echt niet zoals hier gesteld wordt.

is ook gewoon dikke onzin

die paar aanslagen die wij te verwerken krijgen in een decennium vallen totaal in het niets vergeleken met wat de islamitische wereld zelf over zich heen krijgt ieder jaar door die figuren en ze vechten er nog steeds tegen

ze kunnen het alleen niet zo goed omdat hun leiders meestal achterlijk zijn en hun generaals laten verdwijnen omdat hun gekke neefje ook een baan moet hebben enzo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_157756367
Tsja, ik heb het al vaker gezegd, islam is een tumor dat weggesneden dient te worden. Het heeft gewoon geen bestaansrecht in Europa, en dat moet voor eens en voor altijd duidelijk naar voren komen. In dat licht is het ook wensbaar dat geestelijk gestoorde leiders zoals Merkel zo snel mogelijk afgezet worden, voor mijn part op ondemocratische wijze, voordat het te laat is. We moeten leren van de beslissingen van de oost Europese leiders, inplaats van die af te schilderen als demagogen en racisten, pas dan kan de schoonmaak gaan beginnen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_157756809
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 22:55 schreef Mani89 het volgende:
Ik vond dit een mooie uiteenzetting van de teringzooi waar wij nu middenin zitten en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Het artikel is nog veel langer dan dit, maar dit deel raakte wel de kern.

[..]

En de joodse schrijfster Bat Ye'Or legt in haar boeken haarfijn uit hoe wij in deze nachtmerrie zijn terechtgekomen
Conservatieven zijn het meest tolerant. Ze moeten namelijk het meest tolereren
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')