abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_158330150
Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
  vrijdag 18 december 2015 @ 16:05:58 #202
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158331058
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:32 schreef mytec het volgende:
Lijkt wel tijd voor een Iwanius AMA (ask me anything-Reddit), of een Fok Cul variant. VMR- Vraag maar raak. _O-
Haha goed idee! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:13:13 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158333925
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 07:56 schreef Isegrim het volgende:
Tja, is daar toch gewoon de gebruikelijke Chinese horkerige bediening? :D Geen probleem wat mij betreft want het eten is prima, maar als je erg gehecht bent aan etiquette kan het misschien tegenvallen.
Niet altijd. Ben er echt heus wel eens vriendelijk bediend. Zeer vriendelijk zelfs.
En soms ook "gewoon", snel en rap en zonder aandacht. Maar echt horkerig heb ik niet meegemaakt.
Geloof best dat dat wel voorkomt, maar het tegenovergestelde ook.
pi_158334439
Maar is het nu een goede Chinees? Iwanus geeft het een 3. :{ moment opname natuurlijk.
  vrijdag 18 december 2015 @ 18:58:03 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158334858
Het is een goeie Kantonees. En het ligt er ook gewoon aan wat je bestelt.
Heb er erg lekker gegeten en ook wel eens minder lekker.

Aanraders: gestoomde oesters met zwarte bonen. Bief met macademia. Kwal salade. Gestoomde coquilles. Aubergines in een kleipot (fishfagrant eggplant). En euh, ik weet het niet meer, te lang niet geweest.

Toen ik er kwam had ik een heel leuk obertje die dingen voor ons verzon om te bestellen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 19:57:22 #206
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158336281
Oh dát is altijd wel leuk ja. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158349791
quote:
14s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:01 schreef Tem het volgende:
Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus. :Y

Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
Ik heb als je even teruggaat naar de eerste pagina van deze serie ( en ook de vorige twee) Tai Wu al meerdere keren bezocht omdat het qua HK eten nog altijd gemiddeld genomen de beste is van Zuid-Holland en in deze Rotterdam.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 08:21 schreef robdriessen het volgende:
Wat koken jij en/of Miep eigenlijk op een avondje dat jullie thuisblijven? Of staat de keuken er alleen om mooi te wezen? ;)
Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.

Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:23 schreef pdegroot het volgende:
Hi Iwanius, welke sigaren rook jij? En pas je de sigaren aan op de restaurants die je wilt bezoeken?
Ik rook van alles maar gemiddeld genomen meestal sigaren uit o.a. Nicaragua (de besten!),Dom.Republiek,Honduras,Brazilië en ook Cubaanse maar dan vaak juist geen Cohiba's. Uiteraard allemaal handgerold!

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 15:34 schreef MCH het volgende:
Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
:o bij die idioten wiens ouders ik ken? _O- Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 18:39 schreef Tem het volgende:
Maar is het nu een goede Chinees? Iwanus geeft het een 3. :{ moment opname natuurlijk.
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.



Waar?




© VVD Haarlem.





Aan de Poel
Handweg 1
1185 TS Amstelveen

Wat at / dronk je?


Om te beginnen deze Coutier Tradition Brut champagne die ik nog nooit eerder
had gedronken. Mwah...niet echt bijzonder bij een eerste reuk en slok. In de
neus rook ik o.a.gebakken appel?,iets van mint, peer en zelfs hazelnoot. Bij
een eerste slok proef je ook duidelijk dat deze champagne hoe raar dit ook
klinkt erg jong aanvoelde in de mond en verder niet echt een uitgesproken
smaak naar voren bracht i.t.t. andere champagnes.Maar goed. Kan er mee
door.



‘KLC’ Krab, Langoustine & Caviar gerecht.Apart in opmaak en smaak. Wennen maar toch lekker bevonden.
Hierna nog maar een keer uitgevraagd om zeker te zijn dat ik ''m echt lekker vond. :')



Gegrilde coquille St. Jacques met beurre noisette. Jah..lekker maar niet verrassend in smaak.



Deze Zuid-Afrikaanse wijn was een toppertje. Het aanblik in het glas alleen al
was er een van mooi helder geel. In de neus valt vooral de variëteit aan allerlei
heerlijke geuren op waardoor je constant maar wil blijven ruiken i.p.v. te proeven.
Bij een eerste slok proef je gelijk ook hoe droog deze wijn is maar tevens ook
vol in smaak, met dank aan zijn wat ik noem zijn tropische tonen. Erg goed!



Geroosterde langoustines met kerrrie, vongole en gerookte tomaat. Jah..lekker maar qua smaak en opmaak niet bijzonder.



Gebakken zeebaars met zuurkoolsaus, Gruyère en meiknol. Lekker en nog een keer uitgevraagd.



Deze Amerikaanse wijn was nieuw voor mij en eerlijk is eerlijk een aangename
verrassing.In de neus duidelijk de geuren van tropisch fruit i.c.m.de aroma's van
ananas en mango? Bij de eerste slok voelde de wijn in de mond erg romig aan
met de tonen van o.a.kaneel en vanille. Toppertje!



Hazenrugfilet met rode kool en sprits met kweepeer. Mwah...ging wel. Meer van verwacht.Weet ook niet
zo zeer waar het aan lag eigenlijk. Zat bij dit gerecht ook meer van mijn Amerikaanse wijn te genieten.




Jeu...de snoepdoos komt langs voor de welbekende zoetigheden.Alleen jammer dat het meisje
zich erg snel liet afleiden (andere tafel vroeg iets) en het bijna plichtmatig afhandelde.



Onze mini palet met zoetigheden voor met name Miep omdat ik eigenlijk al tevreden was met mijn kop koffie.( zie foto
boven deze)


Impressies / Op of aanmerkingen

Nou, wat moet ik ervan zeggen?

Nou, of deze 2 Michelinsterren restaurant Aan de Poel zijn twee sterren waard was i.v.g met andere
2 Michellinsterren restaurants in bijvoorbeeld Rotterdam.


Eeeeh....over de hele... :N

Want?

Ja..ik weet niet. Ik vond de wijnen uitzonderlijker dan de gerechten als ik heel eerlijk bent. Ik vond het
allemaal erg standaard (fraai) opgemaakt en ik beleefde geen smaakorgasmes als ik heel eerlijk ben.
Het smaakte en dat was het dan.

Maar je vroeg wel twee gerechten nog een keer uit?

:') Dat was omdat ik al zag aankomen dat ik nog trek zou krijgen na afloop dus vraag je een gerecht
gewoon nog een keer uit. Voorkomen is beter dan genezen..

Oké wijsneus. Hoeveel Michelinsterren vind je restaurant Aan de Poel dan waard?

1 en misschien is het ook wel een beetje ingegeven door het feit dat het meisje dat aan het einde
ons de zoetigheden kwam brengen, terwijl ze met ons bezig is, doodleuk (toen iemand van een tafel
naast ons iets vroeg) met die tafel een hele conversatie aanging daarbij ons helemaal negerend i.p.v.
kort maar krachtig aan de andere tafel duidelijk maken dat zij aan onze tafel bezig is en er een collega
naar hun gestuurd zal worden als zij even een momentje hebben.

Bedoel je zit niet in een brasserie maar in een restaurant dat 2 Michelinsterren heeft en daar horen
bepaalde fatsoen en omgangsvormen bij die onderdeel zijn van het totaal pakket dat een restaurant
Michellinster waardig maakt.En ik zwijg verder maar over het feit dat men spijkerbroeken draagt en
met ongepoetste schoenen rondloopt.

Cijfer
7,5
/ 10

En daarna was het tijd om ergens te gaan acclimatiseren met:


Hoppa....open die fles. Tis vrijdagavond dus mijn eigen Serious Request "help
iwanius de winter door" Krug time! :')


Een een nieuwe kist pafferts van en voor moi waarvan ik begrepen heb dat dit uitgeroepen is tot de beste sigaar van
2015.


En zo zien winnaars er dus uit. :7


[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2015 04:09:01 ]
pi_158351994
Ziet er weer goed uit! alleen de langoustine oogt mij rommelig vergeleken met de andere gerechten. Dat is wel een grote kist om mee te slepen!
pi_158352064
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.

Top, zelf ook maar eens gaan proberen dan.
  Moderator zaterdag 19 december 2015 @ 11:02:56 #210
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_158352170
quote:
3s.gif Op zaterdag 19 december 2015 03:56 schreef Iwanius het volgende:


Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.

Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.

Dat vind ik die grappig, wat jij zelf kookt is totaal iets anders als wat jij vaak standaard buiten de deur eet - zo'n kom met eend enzo. Maar als je lui bent, is het toch makkelijker wat aardappels te baken en een schnitzel ipv omkleden, naar een gaan restaurant etc.

quote:
:o bij die idioten wiens ouders ik ken? _O- Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)


Oeh, ik ben benieuwd. Vraag me soms echt af wat voor figuur je in vredensnaam bent :P (dat is positief bedoeld)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_158352716
Spijkerbroeken :o Ik vind dat toch eigenlijk niet kunnen. Mijn oma noemde dat altijd 'melkgoed' (dus spul waarin je de koeien ging melken), dus die associatie heb ik altijd met spijkerbroeken :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:51:38 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158352752
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2015 11:49 schreef Isabeau het volgende:
Spijkerbroeken :o Ik vind dat toch eigenlijk niet kunnen. Mijn oma noemde dat altijd 'melkgoed' (dus spul waarin je de koeien ging melken), dus die associatie heb ik altijd met spijkerbroeken :D
Je hebt spijkerbroeken en spijkerbroeken, maar deze zien er m.i. echt niet uit. Totaal ongeschikt voor een dergelijke tent. Verwacht dat meer in de ijzerhandel ofzo :')

Verder weer top review, leuk!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 december 2015 @ 11:51:42 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158352754
Ik vond onze lunch destijds bij Aan de Poel wel 2 sterren waard.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 december 2015 @ 13:55:59 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158408914
Iwanius' z'n grote vriend François Geurds krijgt zijn eigen stripalbum.
http://chefsfriends.nl/ro(...)gt-eigen-stripalbum/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158419568
quote:
MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is. *)
Aanvullend: "De verhalen hebben een 'humoristische' insteek en beperken zich niet alleen tot de keuken maar volgen bijvoorbeeld ook de vaste gasten. Maar ik word niet alleen 'bekend' ik heb nog een verrassing geregeld zodat die ook voor eens en voor altijd is ingelost!

Ik wil best iets verklappen qua personages die erin voorkomen:






Trouwens: Excuses dat ik de afgelopen twee dagen niets gepost heb maar ik was erg druk met een culinaire feest toer maar vanaf morgen namiddag wordt e.e.a. geüpload.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 21-12-2015 20:37:07 ]
  maandag 21 december 2015 @ 20:31:59 #216
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158419635
Morgen updates jeeej *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 21 december 2015 @ 20:44:47 #217
206731 Mortaxx
Doomer
pi_158420169
Victoria is miep :o
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_158420195
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 20:44 schreef Mortaxx het volgende:
Victoria is miep :o
:D!
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158422010
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 20:45 schreef Tim86 het volgende:

[..]

:D!
Ze spreken in ieder geval precies dezelfde talen.
pi_158428352
quote:
Actrice Victoria Koblenko (34) heeft per e-mail een opmerkelijk verzoek gekregen van een mannelijke fan. De Oekraïens-Nederlandse schoonheid kreeg van ene Roberto de vriendelijke vraag op zij misschien tegen betaling met hem uit eten wil. 'Ik wil je boeken zonder bijbedoelingen', oppert de bewonderaar.
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)anzoek-van-fan.dhtml

[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2015 00:01:31 ]
  dinsdag 22 december 2015 @ 00:05:32 #221
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158428555
:D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158428583
quote:
quote:
De man typeert Victoria, zo blijkt uit zijn wonderlijke bericht, als één van de mooiste vrouwen van Nederland. En hij kan niet wachten om met haar te daten. Mocht de actrice-presentatrice daar geen trek in hebben, dan is hij bereid er voor te betalen. ,,Hoeveel kost het om je mee te nemen naar een restaurant?'' Hij benadrukt dat hij verder niets wil. ,,Alleen even wat eten en dan acclimatiseren''. En om het La Koblenko wat makkelijker te maken tot een afspraakje te komen, geeft hij gelijk maar zijn telefoonnummer.
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
pi_158428651
quote:
11s.gif Op dinsdag 22 december 2015 00:06 schreef Miauw_Zedong het volgende:

[..]

[..]

_O-

Ik zou mevrouw Koblenko wel meerdere keren uitvragen :+
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_158429249
Dit moet em gewoon zijn!

Nu al genoeg van Miep? ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 22 december 2015 @ 00:25:31 #225
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158429270

quote:
vkoblenko
Food porn at #fgrestaurant Kreeft, kabeljauw en kombu 😍 @francoisgeurds
https://www.instagram.com/p/-XEomHKaUD/?taken-by=vkoblenko

_O-
吴 曼 迪
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')