quote:
Op donderdag 17 december 2015 23:01 schreef Tem het volgende:Meer foto's van Miep! Volgens mij wel een lekker ding. Doe je goed Iwanus.
Trouwens tof dat je een recensie hebt van Tai Wu. Fiets er al jaren langs maar nooit het lef gehad om er te gaan eten, dit soort zaakjes zijn doorgaans of beregoed of enorm slecht.
Ik heb als je even teruggaat naar de eerste pagina van deze serie ( en ook de vorige twee) Tai Wu al meerdere keren bezocht omdat het qua HK eten nog altijd gemiddeld genomen de beste is van Zuid-Holland en in deze Rotterdam.
quote:
Allereerst: ik ben van nature erg lui en kook zo min mogelijk. Ik heb liever dat er voor mij wordt gekookt dus zie je mij vaak buiten de deur eten gewoon omdat ik het kan betalen,ik heb geen gedoe met afruimen en...waarom je inspannen als je een ander het voor je kan laten doen.
Daarnaast bereid ik weleens wat en dat kun je weer zien in het topic dagelijkse "Wat eten en drinken we vandaag ..." En die keren dat ik dan de moeite neem om achter dat fornuis te staan dan is het gewoon Hollandse,stevige,kost.
quote:
Ik rook van alles maar gemiddeld genomen meestal sigaren uit o.a. Nicaragua (de besten!),Dom.Republiek,Honduras,Brazilië en ook Cubaanse maar dan vaak juist geen Cohiba's. Uiteraard allemaal handgerold!
quote:
Op vrijdag 18 december 2015 15:34 schreef MCH het volgende:Hey Iwanius ben jij toevallig binnenkort nog te zien in die nieuwe Rotterdamse soap 'Niet lullen maar poetsen' van Powned?
bij die idioten wiens ouders ik ken?
Nee mij zul je niet snel voor een camera zien verschijnen gewoon omdat ik geen behoefte aan die aandachttrekkerij heb van types die allemaal zo graag met hun hele hebben en houwen op tv willen komen. MAAR...*breaking nieuwtje* vanaf volgend jaar zou het weleens gedaan kunnen zijn met mijn culinaire onbekendheid. Wat dat is vertel ik wel als het zover is.
quote:
Ik vind het na zoveel jaren (25+) nog altijd gemiddeld genomen de beste HK chinees van Rotterdam en zelfs Zuid-Holland. Het cijfer 3 was n.a.v. de Taiwanese gerechten die mij tegenvielen en voor het eerst op de kaart stonden. Maar los van dat is het gewoon de beste nog altijd van Rotterdam.
Waar?
© VVD Haarlem. Aan de PoelHandweg 1
1185 TS Amstelveen
Wat at / dronk je?
Om te beginnen deze Coutier Tradition Brut champagne die ik nog nooit eerder
had gedronken. Mwah...niet echt bijzonder bij een eerste reuk en slok. In de
neus rook ik o.a.gebakken appel?,iets van mint, peer en zelfs hazelnoot. Bij
een eerste slok proef je ook duidelijk dat deze champagne hoe raar dit ook
klinkt erg jong aanvoelde in de mond en verder niet echt een uitgesproken
smaak naar voren bracht i.t.t. andere champagnes.Maar goed. Kan er mee
door.
‘KLC’ Krab, Langoustine & Caviar gerecht.Apart in opmaak en smaak. Wennen maar toch lekker bevonden.
Hierna nog maar een keer uitgevraagd om zeker te zijn dat ik ''m echt lekker vond.
Gegrilde coquille St. Jacques met beurre noisette. Jah..lekker maar niet verrassend in smaak.
Deze Zuid-Afrikaanse wijn was een toppertje. Het aanblik in het glas alleen al
was er een van mooi helder geel. In de neus valt vooral de variëteit aan allerlei
heerlijke geuren op waardoor je constant maar wil blijven ruiken i.p.v. te proeven.
Bij een eerste slok proef je gelijk ook hoe droog deze wijn is maar tevens ook
vol in smaak, met dank aan zijn wat ik noem zijn tropische tonen. Erg goed!
Geroosterde langoustines met kerrrie, vongole en gerookte tomaat. Jah..lekker maar qua smaak en opmaak niet bijzonder.
Gebakken zeebaars met zuurkoolsaus, Gruyère en meiknol. Lekker en nog een keer uitgevraagd.
Deze Amerikaanse wijn was nieuw voor mij en eerlijk is eerlijk een aangename
verrassing.In de neus duidelijk de geuren van tropisch fruit i.c.m.de aroma's van
ananas en mango? Bij de eerste slok voelde de wijn in de mond erg romig aan
met de tonen van o.a.kaneel en vanille. Toppertje!
Hazenrugfilet met rode kool en sprits met kweepeer. Mwah...ging wel. Meer van verwacht.Weet ook niet
zo zeer waar het aan lag eigenlijk. Zat bij dit gerecht ook meer van mijn Amerikaanse wijn te genieten.
Jeu...de snoepdoos komt langs voor de welbekende zoetigheden.Alleen jammer dat het meisje
zich erg snel liet afleiden (andere tafel vroeg iets) en het bijna plichtmatig afhandelde.
Onze mini palet met zoetigheden voor met name Miep omdat ik eigenlijk al tevreden was met mijn kop koffie.( zie foto
boven deze)Impressies / Op of aanmerkingenNou, wat moet ik ervan zeggen?
Nou, of deze 2 Michelinsterren restaurant Aan de Poel zijn twee sterren waard was i.v.g met andere
2 Michellinsterren restaurants in bijvoorbeeld Rotterdam.Eeeeh....over de hele...
Want?Ja..ik weet niet. Ik vond de wijnen uitzonderlijker dan de gerechten als ik heel eerlijk bent. Ik vond het
allemaal erg standaard (fraai) opgemaakt en ik beleefde geen smaakorgasmes als ik heel eerlijk ben.
Het smaakte en dat was het dan.
Maar je vroeg wel twee gerechten nog een keer uit? Dat was omdat ik al zag aankomen dat ik nog trek zou krijgen na afloop dus vraag je een gerecht
gewoon nog een keer uit. Voorkomen is beter dan genezen..
Oké wijsneus. Hoeveel Michelinsterren vind je restaurant Aan de Poel dan waard?1 en misschien is het ook wel een beetje ingegeven door het feit dat het meisje dat aan het einde
ons de zoetigheden kwam brengen, terwijl ze met ons bezig is, doodleuk (toen iemand van een tafel
naast ons iets vroeg) met die tafel een hele conversatie aanging daarbij ons helemaal negerend i.p.v.
kort maar krachtig aan de andere tafel duidelijk maken dat zij aan onze tafel bezig is en er een collega
naar hun gestuurd zal worden als zij even een momentje hebben.
Bedoel je zit niet in een brasserie maar in een restaurant dat 2 Michelinsterren heeft en daar horen
bepaalde fatsoen en omgangsvormen bij die onderdeel zijn van het totaal pakket dat een restaurant
Michellinster waardig maakt.En ik zwijg verder maar over het feit dat men spijkerbroeken draagt en
met ongepoetste schoenen rondloopt.
Cijfer
7,5 / 10
En daarna was het tijd om ergens te gaan acclimatiseren met:
Hoppa....open die fles. Tis vrijdagavond dus mijn eigen Serious Request "help
iwanius de winter door" Krug time!
Een een nieuwe kist pafferts van en voor moi waarvan ik begrepen heb dat dit uitgeroepen is tot de beste sigaar van
2015.
En zo zien winnaars er dus uit. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2015 04:09:01 ]