abonnement Unibet Coolblue
pi_158099968
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Koning.
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:40:21 #152
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158100290
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  dinsdag 8 december 2015 @ 10:56:56 #153
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158100559
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:40 schreef robdriessen het volgende:
Het valt me nu pas op dat Francois zich moeiteloos kan scharen in het clubje van Cas Spijkers en Herman den Blijker qua 'rond en gezond' :+
Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_158100811
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:56 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Never trust a skinny chef, die proeven hun eten namelijk niet :+
Ze leggen ook allemaal een stuk eerder het loodje. :+
  dinsdag 8 december 2015 @ 12:12:31 #155
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158102304
Wanneer staat Londen nu op het program, Iwanius?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_158107226
Zoals ik al eerder zei: Ik ben er allang geweest.En als het stuk helemaal klaar is dan plemp ik het wel online. Het was i.i.g.mijn beste ervaring (als in jaren) tot nu toe op culinair gebied. :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:11 schreef egeltje1985 het volgende:
Ziet er gezellig (en lekker) uit. :s) Heb je eigenlijk een voorkeur qua restaurant van FG? Foodlabs of FG restaurant?
Ik vind beiden erg goed. FG (voormalig Ivy) ben ik begonnen en is natuurlijk een echt restaurant qua opzet en de keuken
is natuurlijk veel grootschaliger i.c.m. bijbehorende horeca-inventaris qua voorraden(eten en drinken) FoodLabs is een soort
uitgerekte snackbar/Deli waar het met name (met danks aan de term Labs) de plek is waar je de "FG Experience" kleinschaliger maar zeker niet minder proeft.(lagere drempel dus)

Labs is ook de plek waar de allernieuwste creaties op eetgebied door Francois worden geintroduceerd. Is het een succes
dan wordt gekeken of dit ook goed genoeg is voor het grote vlaggenschip FG restaurant.

Qua uitgaan moet je het zo zien: Bij FG kom je helemaal in pak en netjes en ga je echt even een avondje uit en daarna eventueel naar een sjieke club. Bij FoodLabs kom je wat meer casual gekleed/informeler binnen en eet je in een wat informelere setting en moet je niet vreemd opkijken als je salsa-achtige muziek op de achtergrond hoort. In beiden zaken
kun je het trouwens qua spendering net zo gek en duur maken als dat je wilt. Je hebt aan mijn ervaringen al kunnen zien dat dat kan.

En het mooie is van beide zaken: Bij FG zijn zaken weet je zeker dat je verwend wordt! Iets dat het allerbelangrijkste is voor Francois naast het gevoel dat je een warm bad bij hem op eetgebied hebt gehad.

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 december 2015 07:40 schreef FutureFairytale het volgende:
Go Tan chilisaus en Hela curry! :D
>:) Waarom denk je dat ik nog bewust die laatste foto waarop hij proost heb laten zien.
Gelukkig is het opgevallen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 09:40 schreef MutedFaith het volgende:

Heeft Iwanius nog een tip voor een niet te moeilijke hap op zaterdag in Amsterdam? We gaan overdag even de stad in, maar moeten 's avonds bij de Ziggodome zijn. Wellicht een goeie roti-tent ofzo?
Oef...ik ben niet zo thuis in Mokum maar eentje die mij wel altijd is bijgebleven is Warung Spang Makandra een Javaans-Surinaams eethuis op de Gerard Doustraat 39. Veel keuzes uit de roti's en het lekkerst toen vond ik de Tjauwmin moksi speciaal!

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 10:17 schreef tha_dark het volgende:
Heerlijke verslagen zijn dit Iwanius. Beschouw jij jezelf ook als redelijk bekende Nederlander of dat totaal niet? Mooi om te zien dat je alle 'usual suspects' kent.
Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premičres of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

Ik vind de mensen die daar vaak komen meestal nep,helemaal als het BN'ers zijn die betaalt daar beetje populair lopen te doen terwijl ze anders nooit hun hoofd laten zien wanneer ze zelf de geldbuidel voor het eten moeten trekken,of ik zie mensen die ik gewoon niet ken maar je aan de verhalen alleen al hoort dat ze zo een Sylvie Meiss/Yolanthe glamoureus leventje hebben en om de zoveel tijd in Marbella zitten (lul verhalen dus)

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2015 15:56:53 ]
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:01:39 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158107450
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 15:49 schreef Iwanius het volgende:

Ik beschouw mijzelf als totaal onbelangrijk,kleed mij ook meestal als een zwerver, en mijd ook altijd al die premičres of uitnodigingen die ik dan krijg. Gelukkig is dat anno 2015 flink gereduceerd tot eentje in de zoveel weken gewoon omdat ik toch wegblijf en niks van mij laat horen.En de reden van dat is omdat ik het na zoveel jaren wel gezien heb die onzin.

En terwijl iedereen daar dus helemaal opgedirkt en geweldig loopt te doen kom ik dan aanlopen op gympen,kaki broek en sigaar in mijn hand of mond met een voorkomen van iemand die wekenlang ergens onder een brug heeft gelegen. Ik kijk mensen vaak ook aan van: Als je niks zinnigs hebt te zeggen praat dan liever niet tegen mij want gezellig ben ik niet. :') Gekke is als ik in gesprek geraak met enkelen dan krijg ik altijd te horen: "Dat had ik niet achter u gezocht wat interessant". :') (schijnbaar omdat ik met twee woorden spreek en dan toch wel iets van kennis van zaken blijk te hebben over e.e.a.?)
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
  dinsdag 8 december 2015 @ 16:02:15 #158
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158107463
Tnx. :) Ik denk dat Labs dan wat beter bij me past, als sterrenrestaurants-noob. :P
  dinsdag 8 december 2015 @ 17:51:56 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158109793
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
_O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 9 december 2015 @ 09:50:23 #160
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_158124123
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:
Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:06 #161
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126129
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 12:07 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Yes, zeker eens doen! Heerlijk en onbeperkt eten en drinken bestellen voor dacht 27,50.
Ga ik eens proberen ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 9 december 2015 @ 12:03:19 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158126134
Tevens, Iwanius held _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158126349
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Wat denk je van Kromme Jee? (Grand Marnier).
  woensdag 9 december 2015 @ 13:06:16 #164
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158127083
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 09:50 schreef robdriessen het volgende:

[..]

En dan consequent alle gerechten verkeerd uitspreken.
"Doet mijn de karPAtsiejoo en dan de toerNEEdoss. En een glaassie bor-de-auks."

Disclaimer: al deze voorbeelden heb ik in mijn horecajaren daadwerkelijk mogen aanhoren. En toch een strak gezicht blijven houden. _O-

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158138357
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Ja, nu wil ik natuurlijk helemaal een foto van je zien om het beeld te completeren.
Ik zie je nu ongeveer zo voor me:
[ afbeelding ]
Ik moet denken aan Guggenheimer van Brusselmans
pi_158142103
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 13:06 schreef Tinkepink het volgende:

Even serieus: wat boeit het? Zelfs de minst "gevormde" mensen kunnen een excellente smaak hebben of gewoon echt genieten van goed eten.
Ik snap dat neerkijken op mensen "die niet weten hoe het hoort" nooit zo.
Men (Golfer,Rob..Blooody..) maken alleen maar grapjes hoor...Niet te zwaar aan tillen..



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Behoort niet tot het standaard menu van de Noodlebar maar werd bereid in het ernaast
gelegen FG Foodlabs voor mij en wel FG's eigen Kabeljauw galanga-soep. Erg lekker zacht,
romig met een tikje pittigheid erin.



Ook dit gerecht is afkomstig van FG Foodlabs en heeft normaliter buikspek erbij wat op verzoek vervangen is voor......
Cote De Boeuf. *) Lekker hartig hapje.



Tja...zelfs bij FG Noodlebar wordt mijn meest geliefde gerecht gebracht en wel de overbekende kreeft-kaviaar (helaas Imperial
kaviaar zoals men die bij Parkheuvel gebruikt) schotel. Dit werd trouwens hierna nog 2x voor mij bereid en gebracht.



Totslot moest de kok van de Noodlebar ook iets te doen hebben en ik had toch nog wat trek dus maakte
hij deze grote bowl met Udong-gamba's-rundvlees combinatie voor mij.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja,wat valt er nog meer over te zeggen dan wat al onder de geplaatste foto's is gezegd.
Niks eigenlijk als het om het eten gaat want het was weer allemaal erg lekker en gewoon
dus top.

Maarre....hoe dat zo dat wat je wilde hebben speciaal naar FG Noodlebar werd gebracht?

V.w.b. dat men het eten bij de Noodlebar voor mij bracht was te danken aan de chef-kok
Francois Geurds die het onnodig vond dat ik helemaal naar Foodlabs moest lopen om
wat ik wilde te eten aangezien we toch al gezellig bij de Noodlebar zaten en dan kan
wat ik bestel gewoon daar bij Foodlabs worden bereid en vervolgens naar de Noodlebar
gebracht.. Kleine moeite volgens de chef. En wie ben ik om het oneens met de chef te zijn. O-)

• FG Foodlabs gerechten: 8
• FG Noodlebar gerecht: 7,5

Cijfer
8 -
/ 10
  donderdag 10 december 2015 @ 19:21:34 #167
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158156568
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
pi_158157047
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 19:37:57 #169
451222 WillekeA
De glimlach van een hert
pi_158157139
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
?
pi_158157277
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:35 schreef DrParanoid het volgende:

Een kloon of alleen geregistreerd om hier te reageren? :')
GTFO okok dankje
Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158157496
Waarom vind ik dit topic nu pas :@

Briljante aankleding wel van de noodlebar.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_158157972
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:42 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou nou, dat mag wel wat vriendelijker hoor! :o

En Willeke, de decoratie is neem ik aan (weet ik wel zeker) schoon.
Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  donderdag 10 december 2015 @ 20:21:49 #173
62913 Blik
The one and Only!
pi_158158490
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Je doet je username eer aan ;)
pi_158158628
quote:
1s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Je doet je username eer aan ;)
*kijkt schichtig over zijn schouder* Nu weer ontopic graag :D kan niet wachten op de London verslagen.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_158165247
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:21 schreef WillekeA het volgende:
Heerlijk die noodles en smerige onderbroek aan de lijn :')
Nou hé. Ik had toen ik dit voor de eerste keer zag ook zoiets van: :|W

quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 20:03 schreef DrParanoid het volgende:

Nou, de haat in eerdere delen etc. en die reactie als eerste reactie ooit op fok lijkt me allemaal wat toevallig :) en ik ben nou eenmaal niet zo vriendelijk oO/
Nou... je doet je naam meer dan terecht eer aan want ondanks dat de haters in dit eigen topic gelukkig geen kans meer krijgen met hun onzin, is buiten dit subforum types als met name Amarantha,Insomnia,Elan om maar wat recentere users te noemen nog volop bezig met hun haatzaaierij op grond van afgunst en heresay verhalen in GC. Dus zo gek vind ik de reactie van Dr.P niet.



Waar?





De menukaarten in de verlichte vintrine.




Restaurant Amarone.
Meent 72-A
3011 JN Rotterdam.

Wat at / dronk je?


Jay...nieuw in het assortiment dus nemen we het maar en ..smaakte best.



En daar zijn de Amarone knabbels weer die we hierna nog maar 2 keer uitvroegen,gewoon omdat we ze vandaag :+
erg lekker vonden.



En als eerste de welbekende Amarone amuse die wederom smaakte.



Dungesneden rauwe coquilles St. Jacques met truffel, hazelnoot en schuim van pecorino. Erg lekker,zacht in de mond
en dus een goed begin als voorgerecht.



1 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl. Deze is met een luchtige aardappelmousseline met krokante spekstukjes en een
stuk tarbot. Lekker!


2 van de 2 “Pommes Tsarine” Amarone stijl met een luchtige aardappelmousseline i.c.m.10 gram Osiëtra kaviaar en gebakken
langoustines. Oversteeg de vorige versie in smaak en opmaak.



In de oven bereide tarbotfilet, gebrande langoustine, Brusselse spruitjes,aardappel-mouselline en een vinaigrette van truffel.
Smakelijk maar niet spannend als geheel Weet niet waar dit aan lag maar had er meer van verwacht.



Ossenhaas “Rossini”, gebakken ganzenlever, gyoza gevuld met paddenstoelen en witte kool met eigen braadjus.
Had ik de vorige keer ook al genomen en ligt het nu aan mij of is het formaat vlees dit keer groter. Ja dus. Smaakte dus
daarom extra lekker :')



Cilinder van pure chocolade gevuld met witte chocolade – pandan mousse, yuzu gel, gepofte rijst,
kerrie-olie en roomijs van limoenblad. Verrassend lekker dessert die in zowel opmaak als smaak een toppertje was.
Hierna nog een keer extra uitgevraagd alvorens ik naar buiten wilde om te paffen.



Zo na dit maal even buiten acclimatiseren met een bakkie 'pleur' terwijl er een herfst aanblik is van de vele
fietsen/scooters die tegenwoordig tot het standaard vervoer van de jeugd van nu behoort.


Impressies / Op of aanmerkingen

Tja...het was niet zolang geleden dat ik hier voor het laatst was en ditmaal beviel het mij eigenlijk
beter dan de vorige keer. Lag het aan de bestelde gerechten,het weer/gezelschap? Ik weet het niet
maar hoe dan ook: Dit bezoek aan restaurant Amarone is uitstekend bevallen.

Tot het volgend bezoek!

Cijfer

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2015 00:59:50 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')